חתונה בגיל צעיר ממש- 16-17.
בהנחה ששני בני הזוג בשלים לחתונה(באמת בשלים. למרות שבשלות זה עניין של הגדרה.. אבל נניח שהם יכולים, אחרי התייעצויות וכו)
מה אתם אומרים- בעד או נגד?
חתונה בגיל צעיר ממש- 16-17.
בהנחה ששני בני הזוג בשלים לחתונה(באמת בשלים. למרות שבשלות זה עניין של הגדרה.. אבל נניח שהם יכולים, אחרי התייעצויות וכו)
מה אתם אומרים- בעד או נגד?
(כתבתי בלשון נקבה אבל זה תקף לשניהם... למרות שלפי דעתי בנים צריכים לחכות קצת יותר .. זה הרוב...)לפי דעתי מי שממש מוכנה יכולה להתחתן בגיל 17 וחצי כזה..
יש הרבה בנות שלא מוכנות ומתחתנות בגיל הזה כי זה מה שהולך אצלם וכו..
ובנות שמתחתנות בגיל הזה לא רק שהם צריכות להיות בשלות - הם גם צריכות להיות שלמות עם ההחלטה שלהם....
(מכירה מקרים מקרוב...)
ויש את הקטע הזה שהתחתנתי אז שנה ראשונה אני יהיה בבית וכו... החיים לא נעצרים!
אתם עדיין נערות אתם יכולות להמשיך להגשים את החלומות שלכם!
פשוט עם עוד שותף...
זה גם ממש תלוי בבנות (ודעות..) - יש כאלה שאומרות שאפשר לחכות כמה שנים ולהמשיך את הקשר...יש כאלה שאומרות שאם את מוכנה להתחתן ואת והבחור בקשר ,
אין שום עניין לחכות - וזה גם רק יביא לניסיונות וקשר נפשי לא בריא....
ויש עוד כמה נקודות שאני לא יכתוב אותם פה....
מי שממש מעניין אותה יכולה לשאול באישי..
אבל אני לא אומרת שאף אחד לא מוכן..
זה העניין חתונה זה לא קרש בטוח... ולעולם לא תדע בברור שאתה מוכן....
ואם לאנשים היה שיקול דעת הם לא היו מתחתנים![]()
סתם.. חס ושלום!
לב סדוקובנות ימשיכו לדבר על זה גם 100 שנים אחר כך![]()
בהתנדבות שלנו דיברנו על מלא דברים,
אבל בקטע הזה @קול דממה היתה הכי מסכנה שהיא נאלצה להשתיק אותנו מלא פעמים
יבוא יבוא...
אנחנו יכולים להתאפק ולכתוב ביום המחרת...
לכל המשרד, וכולם כזה " וואי פדיחות ! לא יפה ! בואו נכבד נהיה בשקט!" וזה.. ואחרי שניה עוד פעם
צריך להשתיק אותנו![]()
@קול דממה ממש סליחה על כל העוגמת נפש!....
לב סדוק
לב סדוק
ובזה נגמר הדיון .. 
הכל מאת ה'

נכוןקול דממה

בס"ד
ביטול תורה
ת"ר ללמוד תורה ולישא אשה ילמוד תורה ואח"כ ישא אשה ואם א"א לו בלא אשה ישא אשה ואח"כ ילמוד תורה אמר רב יהודה אמר שמואל הלכה נושא אשה ואח"כ ילמוד תורה ר' יוחנן אמר ריחיים בצוארו ויעסוק בתורה ולא פליגי הא לן והא להו:
רש"י:
הא לן הא להו - בני בבל היו הולכין וגורסין משניות התנאים בא"י ומתוך שלומדים חוץ למקומם אין צרכי הבית מוטלים עליו נושא אשה דהוה בלא הרהור ואח"כ הולך ולומד תורה:
להו - לבני א"י הלומדים במקומם אם נושא אשה יהו צרכי הבית מוטלין עליו ויבטלוהו:
בעניי לא מתאים, גיל 17 זה עדיין גיל של התבגרות וכל זה, הבן אדם גם אם הוא מרגיש הכי בשל ובוגר- הוא לא,
יכול להיות שלדברים אחרים כן, אבל לנהל זוגיות ומשפחה זאת עבודה בכלל לא קלה, קל וחומר בגיל 17 שבן אדם עדיין לא סגור על עצמו כל כך.....
חוץ מזה למה יש צבא, ישיבה, שרות, מדרשה וכו..??? כדי עוד קצת להכין את הבן אדם ל"חיים האמיתיים", לבנות עוד קומות ברוחניות, באישיות..(וגם תרומה למדינה)
. בן אדם שעבר צבא\ישיבה\מכינה וכו הרבה יותר מוכן נפשית, אותו דבר גם בנות, הרבה בנות אחרי שרות עושות מדרשה כדי עוד קצת להכין את עצמן לחיי משפחה.....
ועוד דבר- מישהי שרוצה לעשות שרות משמעותי (כל שרות הוא משמעותי כן אבל יש דברים שמצריכים המון כוחות נפש כמו נוער בסיכון וכדומה) לא תוכל לתחזק גם זוגיות וגם להיות עם חניכות שהחיים שלהן מורכבים מהרבה בעיות וצריך להקשיב ולתת את כל כולך, בעניי לכל דבר יש עת וזמן!!
בקיצור זו דעתי![]()
רק בהנחה שהם בנויים לבניית בית מבחינה רוחנית, כלכלית, חברתית וכו'..
כמה שיותר מוקדם (כמובן, לא בגיל 10 כי זה מוקדם!) הכי טוב!! ב"ה.. מצוין!
כמובן שתלוי בגורמים בהרבה דברים אבל ברמת העיקרון...
חז"ל אומרים שגיל 18 לחופה וישאומרים שזה מתחיל מתחילת שנת ה18 ז"א 17+
ויש עוד מקורות שחזל אומרים להתחתן מוקדם
לא זוכרת בדיוק... 'ולא ישב בלא אשה' זה נראלי גם קשור...
ויש גם סיפור על מישהו היה משיא את הילדים שלו מוקדם או משהו וזה היה טוב.. לא זוכרת בדיוק. אשמח אם משהו יביא את המקורות
אז נכון שבימינו הדברים השתנו וההתבגרות היא יותר מאוחרת,
אבל חוץ מזה יש גם את מצוות 'פרו ורבו'...
@עם הנצח!! היא תייגה אותנו כי היינו בהתנדבות ודברנו על זה![]()
@רק שמחה! !!!!!!!!!!![]()
ב. אם הם באמת באמת בשלים ומוכנים ומבינים מה זה אומר, לדעתי, למה לבזבז זמן??
את יודעת כמה נשמות הם יכולים להוריד לעולם בזמן הזה??
ג. מצד שני, לא ברור לי איך הם יתקיימו....
בעד!
רק..
שבגיל 16-17 נער בשל זה לא דבר שקיים!!
אני לא חושב שיש דבר כזה שיער ב' שבשל לחתונה, תשמעו, בגיל תיכון כל שנה אתה קולט יותר כמה פעור היית שנה שעברה.
ילדה בגיל 16 לא בשלה לחתונה, ואם היא חושבת שכן, אז זה בדיוק העניין- היא חושבת! היא עוד פיצית מכדי שמה שהיא חושבת יהיה לו סיכויים טובים יותר להיות "נכון"....
וק"ו לבנים שאני באמת חושב שהם צריכים בד"כ יותר זמן להיות בשלים לחתונה, ואולי גם על זה אכתוב הסבר....
(ועוד לא דברתי על בלח בגילח צעיר שאני טוען שעומד מאחורי זה מניע מיני לא קטן, לכל ה"תמימים" פה...|כמעט חבדניק...|. והאמת- היה פעם בא לי לכתוב את זה בכזו גסות שתבינו מה אני תכלס חושב עליכם...)
אם לא בא לך פה- ואתה מסכים, אז לא אכפת לי גם שתכתוב במסר...
תודה![]()
ממש ממש כל מקרה לגופו! אבל ממש...
החתונה שה תכלית החיםם רק משמה מתחילה עבודת ה האמיתית אין מטרה להנות מהחיים לעשות כיף בזמן שתה יכוטל להנות מזה שאתה עושה תתכלית של החיים... אני בת 14 וחצי ותמיד אני אומרת שאם יביאו לי מישו שאני ידע בודאות (רב. התגלות וכו..)שהוא בעלי כי משהו שאני סומכת עליו יגיד לי אני ישר יתחתן איתו!!!!!
אבל אני חושב שלבנות בית זה דבר קשה.
לא דבר פשוט לילדה בת 14-16 אפי' לא 17 לדעתי. אבל 14. בטוח! אא"כ את ממש יצור....
מה שכן יש בלי בית זה קשר בין איש לאישה וכשזה לא סביב בניית בית. טוב זה נראה לי ילדותי ובזוי...
אז למרות השאיפה הכ"כ יפה גדולה וחשובה, את באמת חושבת שאת מוכנה בגיל 15 ללדת? בגיל 16 לטפל בילד בן שנה?
לפרנס.
יותר מזה.
ליצור קשר אמיתי ועמוק לעד עם אישך?
לא נראה לי...
חח סתם...
גם אותי לא מתייגים ![]()
כנראה שאנ'לא מספיק חשוב לאנשים פה![]()
אהבת ישראל!!
עברי אנכיאחרונהזה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים