טוב, עזרה וזה...
יש פסוק/מאמר חזל שאתם באמת מרגישים אליו קשר? שעוזר לכם? כשקשה או משו כזה...
פעם... לפני שנה בערך.. היה לי 'הכל לטובה' (לכל המופתעים - כן,זה גם חז"ל. המילים הראשונות בברכות סא. אחרי הסיפור עם ר"ע
)
זה באמת היה עוזר... הייתי בוכה וממלמל את זה ו...אחכ הרגשתי טוב, הרגשתי שאני בוכה וה' איתי. הרגשתי ש.. הרגשתי טוב אחרי הבכי. איך אומרים.. זה היה בכי של תקוה, לא של יאוש.
זה חסר לי. אין לי את זה לאחרונה. אני כל פעם מחדש אומר שאני אגיד 'הכל לטובה' וזה לא יוצא לפועל.. אין לי את ההרגשה הטובה אחרי הבכי.. כן. אני מרגיש שזה ייאוש. כי.. אני לבד. בלי ה'הכל לטובה' שלי.. אני באמת שוכח שהכל לטובה.
פעם הייתי חי אתזה. והייתי מאושר.
היום פחות מסיבות כאלה ואחרות (מחנוכה האחרון היה לי שינוי ענק בחיים. מאז הרמה של התפילה ירדה משמעותית, ה'הכל לטובה' שלי הלך, ההורים יותר מאוכזבים ממני. ולהיפך היה גם - התחלתי ללמוד גמרא, הכרתי חברים טובים שמלווים אותי עד היום ועוד... קיצר החיים השתנו..)
חסר לי את המשמעות. חסר לי את ה'תקוה אחרי הבכי' חסר לי את ה-לחיות אתזה. לחיות את הכל לטובה. לחיות משו אחר... חסר!!!!!!!
ו.. הסיפור של עוד ארוך בקטע הזה.. אבל.. לא נראלי למישהו אכפת מהחיים שלי.. אתם קוראים אתזה כי אני מבקש עזרה. לא כי אני מבקש שתקראו את אחד מסיפורי חיי...
אז נעבור לקטע![]()
ישלכם אולי איזה משו בסגנון? את ה'הכל לטובה' שלכם? פסוק שמעורר בכם השראה תמיד? פסוק שאתם חיים אותו?
אני חשבתי על משו אחד... (יש על הפסוק הזה גם סיפור על אחד שהיה בשואה בטרבלינקה הי"ד..)
"תחת אשר לא עבדת את ה אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל" (וגם ידוע שהאר"יזל היה אומר שהוא הפך למה שהוא בגלל שמחת מצוה.. נראלי זה ממש הפסוק הזה..)
אבל.. הוא לא ככ מתאים כי זה יותר הוכחה כזאת. בגלל שלא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב... קיבלת את מה שמגיע לך. וגם אם זה לא בקטע של הוכחה.. קצת קשה לחיות פסוק כזה..
מה אתם אומרים? יכולים לעזור לי? ישלכם פסוק שאתם באמת חיים אותו?