אהלן אנשייםםםםעברי אנכי

טוב, עזרה וזה...

יש פסוק/מאמר חזל שאתם באמת מרגישים אליו קשר? שעוזר לכם? כשקשה או משו כזה...

פעם... לפני שנה בערך.. היה לי 'הכל לטובה' (לכל  המופתעים - כן,זה גם חז"ל. המילים הראשונות בברכות סא. אחרי הסיפור עם ר"עחושף שיניים)

זה באמת היה עוזר... הייתי בוכה וממלמל את זה ו...אחכ הרגשתי טוב, הרגשתי שאני בוכה וה' איתי. הרגשתי ש.. הרגשתי טוב אחרי הבכי. איך אומרים.. זה היה בכי של תקוה, לא של יאוש.

זה חסר לי. אין לי את זה לאחרונה. אני כל פעם מחדש אומר שאני אגיד 'הכל לטובה' וזה לא יוצא לפועל.. אין לי את ההרגשה הטובה אחרי הבכי.. כן. אני מרגיש שזה ייאוש. כי.. אני לבד. בלי ה'הכל לטובה' שלי.. אני באמת שוכח שהכל לטובה.

פעם הייתי חי אתזה. והייתי מאושר.

היום פחות מסיבות כאלה ואחרות (מחנוכה האחרון היה לי שינוי ענק בחיים. מאז הרמה של התפילה ירדה משמעותית, ה'הכל לטובה' שלי הלך, ההורים יותר מאוכזבים ממני. ולהיפך היה גם - התחלתי ללמוד גמרא, הכרתי חברים טובים שמלווים אותי עד היום ועוד... קיצר החיים השתנו..)

חסר לי את המשמעות. חסר לי את ה'תקוה אחרי הבכי' חסר לי את ה-לחיות אתזה. לחיות את הכל לטובה. לחיות משו אחר... חסר!!!!!!!

ו.. הסיפור של עוד ארוך בקטע הזה.. אבל.. לא נראלי למישהו אכפת מהחיים שלי.. אתם קוראים אתזה כי אני מבקש עזרה. לא כי אני מבקש שתקראו את אחד מסיפורי חיי...

אז נעבור לקטעחושף שיניים

ישלכם אולי איזה משו בסגנון? את ה'הכל לטובה' שלכם? פסוק שמעורר בכם השראה תמיד? פסוק שאתם חיים אותו?

אני חשבתי על משו אחד... (יש על הפסוק הזה גם סיפור על אחד שהיה בשואה בטרבלינקה הי"ד..)

"תחת אשר לא עבדת את ה אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל" (וגם ידוע שהאר"יזל  היה אומר שהוא הפך למה שהוא בגלל שמחת מצוה.. נראלי זה ממש הפסוק הזה..)

אבל.. הוא לא ככ מתאים כי זה יותר הוכחה כזאת.  בגלל שלא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב... קיבלת את מה שמגיע לך. וגם אם זה לא בקטע של הוכחה.. קצת קשה לחיות פסוק כזה..

מה אתם אומרים? יכולים לעזור לי? ישלכם פסוק שאתם באמת חיים אותו?

לא יודעת עד כמהבאלה הידיים

אני ממש חיה אותו בכל רגע... אבל בהחלט התחברתי-

"הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל" מתפלפל

הכל לטובה...אליה2
זה באמת משפט שאני לא יודעת להגיד אם ממש התחברתי אליו, אבל אני כן יודעת להגיד בודאות שהוא עשה את החיים שלי הרבה יותר פשוטים. באיזשהו שלב פשוט נמאס לי לחפש סיבות לכל דבר והמשפט הזה בעצם נתן סוג של שקט ועודד אותי בהרבה מקומות.
ויש עוד משפט... שמע ישראל. זה סוג של בקשה, של תחינה כזאת... וזה משהו שקל וטוב לי להתחבר אליו. פותחים את היום עם המשפט הזה בתפילה וסוגרים אותו בק"ש שעל המיטה... זה מכניס סוג של סדר לחיים.
וזהו... אני מקווה שתמצא את המשפט שתתחבר אליו
כל ההתחלות קשות.אנו_נימי (G+)

ויהיו כל מעשינו לשם שמיםלתת מכל הלב
משתדלת. זה נותן פרופורציות.
כן. אני חיה את 'הכל לטובה' תמיד.א"י לעמ'י
אני פחות חי פסוקים וכאלהיחידי
אבל יש פסוקים שנקשרתי אליהם. כמו "ואני קרבת אלוקים לי טוב" ו"גם כי אשב בחושך ה' אור לי"... פסוקים שבהרבה מצבי נפש מתארים את התחושות
ולא נבוש כי בך בטחנותפוז סיני
שויתי ה' לנגדי תמיד

בכל דרכיך דעהו והוא יישר אורחותיך

וכן הלאה
ממש חי אותו? משתדל..נער גבעות מצוי

"אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה". אני רוצה בהחלט לחיות את זה..

בקשר לסיפור שלך, זה משהו נורמלי, יש תהליכים עם שינויים בחיים, אבל בהחלט צריך לבדוק איך ממשיכים עם מה שכבר היה לך (אני אומר לך גם על עצמי)..

כן.. אני יודע. אני ממשיך כבר שנה שלימה עברי אנכי

''אם פגע בך מנוול זהasd100

משכהו לבית המדרש -אם אבן הוא נימוח אם ברזל הוא מתפוצץ... שנא' ''הלא כה דברי כאש וכפטיש יפוצץ סלע''. מפעם לפעם אני מעמיק את ההתבוננות במאמר עם ספרים וזה נותר חיות

על ''תחת אשר לא עבדת את ה אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל'' - הרב שלי הסביר לי שהכוונה היא שאם אתה לא עובד בשמחה - זה בכלל לא עבודת ד'...

נכוןעברי אנכי

כאילו בגלל שלא עשית בשמחה אתה תקבל עונש... תחת אשר לא.. תקבל את זה.

עוד אחדיחידי
"כי מי גוי גדול אשר לו אלוקים קרובים אליו כה' אלוקינו בכל קראנו אליו"
" גם שמיים עוטי ערפל מפיקים אור נעים"הטוב שבטוב

יש משהו שכל החיים נפגשים איתו, ורק לאחרונה ממש התחברתיתורה מעל הכל!

"מאת ד' הייתה זאת, היא נפלאת בעיננו"

חזק לא?

נראה לי זה עלה אחרי אחד הפיגועים...

היירגע שלם

יש לי בחדר את המשפט: "עבדו את ה בשמחה, בואו לפניו ברננה".... מודפס כזה בגדול, קמה כל בוקר וישר רואה את המשפט הזה, זה מזכיר לי להשאר שמחה, מזכיר לי לאהוב את ה',חיוך

וגם לפעמים המשפט הזה לא עורר בי כלום, בתקופות של ירידות..... אבל זה משפט שליווה אותי הרבה בחיים,  אם זה בהרקדות באולפנה, או בחדר שלי, או סתם לפתוח את הבוקר עם השיר הזה..

וזה הגיוני לגמרי שהכל לטובה כבר לא עורר בך כלום, כי לפעמים במצבי יאוש הלב מנותק וחסום,גם אצלי זה היה ככה...ועדיין לפעמים... בע"ה שהוא יפתח ויהיה הכי קרוב לקב"ה...

היה הדבר שאותו תרצה לראות בעולמךאילה בואי לגני
כן! ווארט חזק שממש התחברתי. פס' מהתפילהפיצוחיתאחרונה

בקורבנות*נוסח תהילת ה'(יכול להיות שיש את זה בעוד מקומות אבל זה מה שאני מתפללת ויודעת)

הפס הוא: "לעולם יהא אדם ירא שמים בסתר ומודה על האמת בלבבו וישכם ויאמר".(קטע הבא מתחיל ב"ריבונו של עולם")

בואו נכנס יותר לעומק לפס'

"לעולם- יהא אדם" קודם כל תהיה בנאדם זה הדבר הראשון.

"ירא שמים. בסתר" את הצדיקות שלך והיראת שמים שלך תשמור בשקט על תעשה את זה ותפרסם את זה בראשי חוצות. לדוג אל תהיה צדיק לא שומע לשון הרע רכילות וכו אבל תרמוס בגלל זה בנאדם אחר כי הוא אמר ותעשה ממנו קציצה.

"ומודה על האמת-בלבבו" 1. שהאמת שלך תהיה בלב שלך לא רק בפה אל תגיד משו. ובלב תחשוב הפוך. 2. מצד שני את כל האמת וכו תשמור בלב שלך. ראית חבר עושה משו לא תקין ואחר כך המורה\אחראי נגיד שואל מיזה אל תקפוץ בראש וישר תכפיש תחבר. בגלל ש"ככה באמת היה" "זה האמת" וכד' את כל האמת שמזה יוצא רע לאחרים שישאר. בלבבך!!

ועכשיו אחרי שאתה באמת בנאדם לא קופץ בראש[כמו חמור] מדבר אמת. לא מרכל וכו'

אתה יכול

"וישכם ויאמר" להשכים ולהתחיל לומר-להתחיל לדבר לבקש להתפלל אל 

"ריבונו של עולם"

*קורבנות של בוקר. אומרים את זה ממש בתחילת הבוקר.

**מבוסס מר' ראובן דונין ע"ה**

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך