נפילה רוחניתבין שני עולמות

עד לפני כמה חודשים הייתי מקפיד על תפילות במניין ברכות לימוד תורה וכו'

אבל נמאס לי מזה, כאילו שהאש שלי כבתה.

יש לכם רעיון איך להדליק את האש מחדש?

כי בתוך הלב אני ממש רוצה אבל אני צריך משהו שיגרום לזה שזה יקרה!!!

אשמח מאוד לעצות

כנ"ל!!! צרתך כצרתי ממש!!! מצטרף לבקשה הזו!נער גבעות מצוי

וואו מצטרפת לגמרי!!!! במיוחד בחופש!!!! לי עוזר זהתורה מעל הכל!

שחוזרים תכף למסגרת...

אבל מה עושים עד שחוזרים למסגרת?בין שני עולמות

שורדים ומרגישים זבל. אין לי משהו אחר...תורה מעל הכל!

בשבילי זו לא אופציהבין שני עולמות

...יחידי
א. הכל טוב. החיים הם לא אקסטזה רוחנית, הם ספר ארוך, וטבע החיים הוא בנוי בהכרח מעליות וירידות. אבא שלי הסביר לי פעם שבמחלוקת בן עזאי ורבי עקיבא על הכלל הגדול בתורה, כשסובר בן עזאי שהכלל הגדול הוא "זה ספר תולדות אדם", הוא מתכוון גם לחלק זה של הפסוק, בלי ההמשך של "ביום ברא אלהים אדם בדמות א-להים עשה אתו". ההשלמה עם המצב חשובה לא פחות מהשלב הבא של העלייה בתורה ובמצוות.

ב. תנסה למצוא לך איזשהו ספר שיכוון אותך בדרכך בעבודת ה'. ממליץ מאוד על חובת התלמידים (כמובן בלימוד איטי, יסודי ומעמיק). לא הכרחי ספר מסויים, אתה צריך למצוא את הספר שלך.

ג. מהבחינה של המחוייבות, תנסה לא לחפף ולהשקיע. בינתיים זה מה שמחזיק. זה הקשר שלך עם הקב"ה.

ד. אמרו כבר בגמרא "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים". תעבוד באמת.

וכמו שאמרתי, לא בלחץ. אין אף אחד שכל חייו הוא חי עם אש.

תודה רבה חזקת אותי מאודבין שני עולמות

בהצלחה!יחידי
ושכחתי להגיד שטוב גם להתפלל על זה
היי.א"י לעמ'י
ואי .. מאוד מוכר.
אשריך שאתה רוצה לחיות חיי תורה וקדושה ואפילו אחרי נפילה לקום.
רק שתדע שאחרי נפילות תמיד קמים, והקימה היא טובה אפילו פי אלף יותר ממה שהיה קודם ..
אתה צדיק וטוב. והקב'ה גאה בך.
ממליצה לך אולי לקרוא ספרי אמונה, להתפלל. אפילו בלי סידור. ללכת לים או משו פתוח שרק אתה נמצא שם לבד ויש שם שקט ופשוט לבקש את הכל.
בהצלחה ענקית צדיק!
וואי גם לי קורה לפעמים....בוערת

אני נחשבת הדוסה של הכיתה, והמשפחה- אבל לפעמים בפנים אני יודעת, שנפלתי, ושאני צריכה לקום....

לפי דעתי כדי לקחת איזשהוא דמות תורנית שתתן לך גב, שתדע שאתה יכול להתייעץ איתה, מישו שאתה סומך עלו והולך איתו...

וגם לקחת את האש- להידבק בה, ומתוך כך גם לקיים מצוות.. לי התוועדויות, ושיעור קבוע שאני הולכת אלו- ממש עוזרים!!!!!!! (אם אתה ירושלמי/ מכל מקום בארץ- אז יש ביום חמישי בהר הזיתים- משו אש!!!!!!!!!!!!) ובכללי לא חסר...

אתם ממש מחזקים אותי תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!בין שני עולמות

מזדהה, רק שהדמות התורנית באולפנה...תורה מעל הכל!

אז לא מהאולפנה. הדמות שלי בכלל לא קשורה לאולפנית שלי...בוערת

התכוונתי ששלי באולפנה...תורה מעל הכל!

לצערי מזדהה כ"כ.. הדבר היחיד שעוזר לישמחה גדולה

זה לחשוב נטו שכלי ולא רגשי.

יעני אין לי כוח להתפלל-

ישר לתת למוח להשתלט עליך, אתה מבין שכלית שזה מה שצריך לעשות וישר עושה בלי ליפול לעצלות.

אבל כדי שזה יצליח צריך להחליט אתזה באמת

אני כל הזמן כמעט על שכליasd100

רגש הוא תחום חלש אצלי בעבודת ד'... כששאלתי על זה את הרב שלי (בהקשר של אלול) הוא אמר לי - מי אמר שצריך 'להרגיש' אלול? מי אמר שצריך 'להרגיש' ראש השנה ויו''כ?

לא מסכימה.שמחה גדולה

אמונה מתחילה איפה שנגמר השכל..

כאילו זה אופי של אנשים, שכלי או רגשי, ואי אפשר להפוך בנאדם מהטבע שלו.

אבל בעבודת ד' כן, כן צריך להרגיש את ה' יתברך ולא רק לדעת ידיעה שכלית שהוא קיים!

אני בנאדם מאודד לא שכלי ולכן בקטע הזה צריכה לעשות ואחרי המעשים נמשכים הלבבות, מתוך שלא לשמה יבוא לשמה ולהתפלל גם אם לא מתחשק לי- וממילא הלב יתעורר אח"כ.

וברור שזה גם לא טוב רק רגש- כי אז לגיטימי לא להתפלל, לא לשמור שבת כי אני לא מרגיש מחובר עם המצווה הזאת..

קיצור צריך איזון, גם רגש וגם שכל

אין כזה דברasd100

אין כזה דבר להרגיש את ד' באמת, כל עוד אין לנו נבואה (או רוח הקודש שזה התנוצצות). אז בתכל'ס אם אתה 'מרגיש' את ד' זה נפשי-פסיכולוגי (שזה חלק מהותי מעבודת ד' כמובן). לפעמים אפשרי שהאדם ירגיש התרוממות בגלל עצם היום (יו''כ, יום ירושלים וכו) או בגלל התבוננות שכלית עמוקה (שזה מה שעושים בחב''ד), אבל לא בגלל שבאמת מרגישים את ד'.

האמונה היא לא שכל, אבל אי אפשר להאמין בלי שכל. זאת אמונה ריקה, אמונה דימיונית. כמובן - יש לי רגש בעבודת ד' אבל הוא תופס נפח קטן ביחס לשכל. אני מברר את האמונה באמצעות השכל (כן, אפשר להוכיח את מציאות ד' בשכל לא כמו שאומר סטיב הוקינגס. עיי' בספר אמונה ברורה לרב ראובן פיירמן).

קצת חיזוק מכיוון אחרתמים

אחי, אנחנו נוהגים לחשוב שעיקר עבודת ה' שלנו נמצאות ב"שנות השובע" כשאנחנו באורות וחיות ולפעמים שנופלות עלינו "שנות הרעב", הסתרים והעלמות זה מבהיל אותנו, מחכים שיעבור ונמשיך הלאה.

תאמין לי לה' יש דליים של אורות לשפוך עליך ואם תכלית חייך הייתה עבודת ה' באש קודש הוא בכלל לא היה שולח אותך לעולם כזה מעפן שפשוט מפוצץ בערפל סמיך סמיך.

אלא בדיוק הפוך, התכלית של התקופות החזקות זה כדי שלא נשבר בתקופות הקשות תראה את זה כמו צוללן שיוצא מהמים כדי לשאוף אוויר.

קשה לך עכשיו? תיזכר בתפילה טובה שהייתה לך או בתקופה שהכול היה ברור ומואר. מה היו הרצונות שלך? למה שאפת? רצית רק לדבוק בה' ותורתו! יאללה נחרוק שיניים נמליך את הקב"ה גם על החושך ועוד מעט בעז"ה, ה' ייתן לנו לשאוף עוד פעם אוויר צלול כדי שנוכל לצלול שוב ולתקן את העולם הזה החשוך במלכות שדי. לילה טוב

וואו ממש מזדהה88

זה קורה לי בתקופות 

אני מתפללת כי כל יהודי חייב לפתוח ת'בוקר בתפילה לפחות הבסיס(ברכות השחר, שמע ישראל, שמונה עשרה..)

אני פשוט לא מרוכזת אין לי כח ואני רוצה! ממש רוצה!!

החלטתי שאני פשוט מתפללת לא משנה מה בשביל ההרגל 

לפעמים לפני התפילה אני אומרת כזה- הקב"ה תעזור לי להתכוון!! אני אוהבת אותך!! 

ולפעמים זה עוזר

וואו. תפילה זה באמת קשה! קשה להתכוון!! קשה לשים את הכל בצד לרגע ולהתנתק ממש להתנתק מהעולם! כל בוקר או כל שלוש פעמים ביום.(הבנים)

אשריך שאתה מודע לזה ובאמת רוצה ומשקיע בזה מחשבה!

בהצלחה!

אחותי את במצב טוב...תורה מעל הכל!

ברוך השם.. החיים שלי באמת תותים88

מוזמנת לשתף באישי88

נשיקה

........רגע שלם

@88 

וואו מזדהה איתך,

כל בוקר אני נמצאת במאבק הזה בין המוח לנפש...

מצד אחד אני כל כך רוצה להתפלל, אבל משהו אצלי פשוט חסום,ממלמלת מילים והראש שלי במקום אחר לגמרי וזה כלכך מתסכל!! 

אבל "אחר המעשים נמשכים הלבבות"... גם אם קשה להתפלל, ובכל זאת מתמידים, הלב יהיה שם בסופו של דבר... קראתי משהו יפה שכמו שהגוף צריך לקבל אוכל כדי לשרוד, גם אם האוכל  לא טעים, עדיין צריך להכניס משהו לגוף...

כך גם הנפש, היא זקוקה לתפילה, אבל תפילה בלי כוונה היא כמו "מזון לא טעים", אבל זה נחוץ לנפש שלנו כדי להתקיים...נקווה שבהמשך היא תהיה "טעימה" לנפש..קורץ

בע"ה מאחלת לכולם להתחזק מבחינה רוחנית ולהיות קרובים לה'!!

קודם כל - נחת. נחת. נחת. למה זה חשוב?נפש חיה.אחרונה
כי שינוי אמיתי ונכון יבוא רק בנחת
מתוך מודעות לתהליך החשוב הזה שנקרא בירור.

דבר שני
לא לזלזל במה שאתה עדיין מקפיד
גם אם הוא חסר חיים/התלהבות.

מומלץ להתכוון רק במינימום- פסוק ראשון של שמע
וברכת "אבות".

זה יבוא.
תשוב לאיתנך ועוד יותר מזה
ותזככה לשמח את בוראך !!

דבר שלישי
לעשות דבאים שמשמחים ועושים טוב
ולדמוח בכל נתקדמות הכי קטנה.
*קטון וגדול שם הוא"- מאד ייתכן שמכשה קטן ובלתי נחשב פה בשמייים נחשב עשרות מונים!

דברביעי

להיות בקשר עם דמות גדולה. שתלווה אותך
דמות אוהבת ומכילה שתיתן לך את נתמיכה בתקופה הזמנית הזו.

חזכור
שגם זה יעבור
ואתה אלוף אם קיבלת נסיון כזה.

חזק ואמץ!

נ.ב-

לרוב,
בירור אישי וניקוי ראש עושים עבודה יפה.

מוזמן לפנייה במסר/שיחה אישית.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך