דיברו עלזה ואני לא זוכר מה אמרועברי אנכי

דיברו פה פעם על זה שאדם לא יכול לעבוד את ה רק בלב. הוא צריך גם בפנימיות (ונתנו דוגמא על ילדה שלא מתלבשת כמו שצריך..)

טוב.. אני לא זוכר מה אמרו.. ואני צריך את זה...

מישו זוכר מה אמרו? או אולי לומר עכשיו מחדש?

האם אפשר לעבוד את ה רק בלב, אבל לא להראות את זה כלפי חוץ? למה??

...V.I.P

הרבה מעבודת ה' מתבטאת במעשים חיצוניים.. אם זה צניעות או מעשיים פיזיים שכאלה.

העבודה בלב היא חשובה מאוד ויש לה את החלק המשמעותי.. אך לעולם היא לא תבוא ע"י שלמותה  באמצעות הפנימיות בלבד..

גם יש עניין להראות את מה שמאמינים כלפי חוץ, להפיץ את היהדות וכו'.. 

אני עוד לא במקום הזה.. אבל שנזכה

ברור שחייב חוץ!!רגע שלם

בעניי, זה כמו שבעל יאהב את אשתו מבפנים ולא יראה לה את זה כלפי חוץ...

צריך גם להתבטאות במעשים חיצוניים בעבודת ה' כמו שאמרו לפני- הצניעות, קידוש השם וכו...

ועוד דבר, יש לנו גם סממנים חיצוניים שעוזרים לנו בדברים פנימיים לדוגמה- הכיפה, היא סממן חיצוני אבל עוזר לנו ביראת שמיים... וכדומה.

בן אדם לא יכול להגיד אני מאמין בלב, מאמין רק ברגשות, רגשות הם הפכפכים ולא יציבים ואנחנו צריכים כל הזמן מעשים שיזכירו לנו ויעוררו אותנו...

זאת גם בעצם מטרת המצוות.חיוך

וואו. שכוייח. תודה!עברי אנכי
רצון אמיתי מתבטא במעשים, רצון שלא מתבטא במעשים הוא חלשyagel

ואינו מספיק.....זה כמו לרצות לעזור לאמא בבית ולהמשיך לשבת על בספה ולשחק בטלפון... זה לא רצון מספיק חזק...

רק עבודה בלב היא עבודה אמיתיתשארקי
אבל העבודה הטובה באמת היא עבודה של אחד בפה ואחד בלב.

זאת אומרת, שיש עובד השם שכולם חושבים שזה רחוק ממנו והוא אדם נהנתן ואפילו מושחת, זו באמת עבודה במדרגה גבוהה

כמובן שמעטים זוכים.
אבל מה שכל אחד יכול לעשות זה מאוד להיות צנוע בעבודה שלו ולא לפרסם אותה בראש חוצות.
לא מסכימהכן זו אני
אחד בפה ואחד בלב זה אומר שבן אדם סוג של צבוע.. (לאו דווקא במקרה הזה)
האידיאל הוא אדם ש"פיו וליבו שווים".. מתנהג בצורה שהוא חושב ומרגיש שהיא נכונה ובמקרה הזה- שומר על דבר ה' ומקיים מצוות וכו וגם בלב זה מה שהוא מרגיש..
אין קשרעברי אנכי
בטח שאפשרתקוות עולמים

הרי כל העניין בעבודת האלוהים זה עניין של ההוויה. כמו שאמרו , יציאת הצדיק עושה רושם. פנה הודה, פנה זיוה, פנה הדרה.

יש לך רבנים ואנשים שהם כביכול רוחניים, שהם כביכול קרובים וקשורים לאלוהים. הם מכירים את כל כתבי הקודש, הם מלומדים, הם חכמים, אבל למעשה, הם רק מלאים בידע מת, המשיכה והתגובות שהם מעוררים אצל אנשים הם שטחיות בלבד. בשביל לעורר ולמשוך את לבבות האנשים באמת, לא צריך שום ידע, לא צריך מילים, צריך את ההוויה בעיקר.

אנשים כביכול רוחניים, כל מיני רבנים וכאלה, תמיד חושבים שצריך לשנות את העולם, שצריך תכנית כלשהי לגאולה, שצריך מטרה כלשהי, תמיד הם רוצים לשנות משהו. אבל האמת היא שהאדם לא צריך לשנות שום דבר מלבד את עצמו, והדברים ממילא נעשים, האדם משפיע על הסביבה שלו, ועל כל העולם כולו.

פולחן דתי זה רק עניין של טעם. אחד יכול לנסוע למכה, אחד מניח תפילין, כל אחד והקטע שלו. אלוהים הוא אוניברסלי, אנחנו לא שונים. אלוהים ברא את האדם חופשי. בניגוד לאדם, אלוהים לא מנסה לשלוט על אף אחד, ולא מנסה לשעבד אף אחד. לאדם ניתנת הבחירה, הדעת, המודעות. והוא יכול לבחור ולחיות כראות עיניו, אלוהים עוזר לכולם ונותן הזדמנויות לכולם. רק האדם עצמו צריך להיות מוכן, ולהזהר מכל מיני בני עוולה בדרך.

האדם נולד חופשי, לכולם יש הזדמנות להגיע לאלוהים, לאמת. מעטים מגיעים.  זה לא כל כך משנה אם נולדת יהודי או שנולדת מוסלמי או נוצרי, להגדרות האלו אין שום משמעות אמיתית היום.

לכן, להיות אדם דתי, להיות אדם שקרוב לאלוהים, זה להיות סתם אחד. לא צדיק, לא רשע, לא בינוני, סתם אחד, שמשתדל להיות הגון וישר, ולעשות את הדבר הנכון.

חולקת חלקית.נפש חיה.
חולק ממש לא חלקיתעברי אנכי
אז בואו נהיה ערבים. נתפלל בטיסה טמטום שהן המציאו לעצמם ושזה יקרה אותנו לאלוקים.

תקרא את התשובות האחרות שכתבו פה.. דחוף!

אדם שלומד הרבה תורה ואין לו כלום.. זה מה שנקרא 'חמור נושא ספרים'. אם אני ואתה קוראים לרב פלוני, בתואר 'רב' סביר להניח זה כי אנחנו רואים איך הוא מתנהג, איך הוא הולך. איך הוא הכל. (כל זה דברים חיצוניים שרק הפנימיות משפיעה עליהם).
אתה מדבר על סוג האנשים שלומדים קבלה באוניברסיטה. על סוג האנשים שעושים מבחני הסמכה כמו פסיכומטרי. כן, עם זה אני מסכים.
העולם לא ככה.. מצטער.
אתה מה שנקרא 'חיי בסרט'
אם אתה חושב שאלוקים הוא אוניברסלי, ומבחינתו לא אכפת לו יהודי מוסלמי או אני יודע מה, אתה טועה. ובגדול.
עם ישראל הוא עם סגולה! לא כל השאר.
ואם אתה חושב שלערבי הזה להתפלל במכה מקרב אותו לה' אתה טועה.
זה מקרב לאיזה טמטום שמוחמד המציא. קצת דומה לאלוקים. אבל מאוד שונה. להבדיל אלפי הבדלות.

ו.. אני לאיודע אם להגיב גם על שאר מה שכתבת, הנקודה שלי הובהרה....
אתה עדיין לא הגבת למה שכתבתי לך מזמןיחידי
בפורום בית מדרש.
מאוד אלגנטי לבטל בטענות כאלו את המצוות המעשיות, באמת. אבל איפה הרצינות? איפה?
"אלוהים הוא אוניברסלי" - אני אוהב את זה שאתה מקטלג את האין סוף ומסיק מזה מסקנות מעשיות בכזו קלות.
ברור שלא!תורה מעל הכל!

כי אם אתה עובד ה' באמת, אז אתה גם מקיים את המצוות שלו, שהרבה מהן קשורות בחיצוניות...

אפילו אם אתה מאוד אוהב את הקב"ה, זה לא ממש עוזר אם אתה לא עושה את מצוותו, עדיף מאהבה...

צריך להסביר משהו...ש מ ע ו ן

לענ"ד ה' רוצה את הלב את הפנימיות. אבל כששואלים אם אפשר לעבוד את ה' רק בפנימיות צריך קודם לשאול מה זה לעבוד את ה'. לדעתי עיקר עבודת ה' זה בעצם זה שאני מתקרב להקב''ה ורוצה אותו, הזהר מסביר שכאשר אדם עושה עבירות הלב שלו מתכסה בקליפות והוא יתרחק מה' יתברך וכבר יהיה לו פחות חשק ללמוד תורה ולעשות מצוות גם אם הוא לא רוצה בכך, וזה באמת מסביר למה פתאום נוצרים לאדם כל מיני שאלות על הקב''ה... לעומת זאת אם הוא עושה מצוות זה מקרב אותו לה' יתברך ונותן לו עוד חשק...

אם נסכם אי אפשר בקביעות- לעבוד את ה' בפנימיות ותוך כדי לעשות עברות בחיצוניות

אלה אם כן הוא נבין שמה שהוא עושה זה עברות והוא באמת רוצה להתגבר.     

עבודה אמיתיתנצח

אני חושב שעבודה אמיתית לה' זו עבודה שאף אחד לא יודע עליה וזה מה שהופך את כל המעשים שלך לפנימיים. כי כל הזמן אנחנו מתנהגים במרחב כשכולם מסתכלים עלינו, וחושבים על כל תנועה ונגררים אחרי הרוב. אם כולם מנשקים מזוזה גם אני אראה לכולם שאני צדיק, אם מה שיהפוך אותי לשפיץ מגניב זה להתנועע כמו לולב בתפילת 18 ולעצום את העינים חזק, אז אני יעשה את זה בשביל התדמית. לזה קוראים עבודה זרה. אתה עובד את התדמית שלך -אפילו אם היא של צדיק-אבל אתה עובד משהו חיצוני. לא את האלוקים. לעבוד את אלוקים באמת הפנימית ועם הלב זה שרק אתה והוא יודעים את מה שאתה עושה, חושב או מרגיש. אין צורך לפרסם. בהתחלה זה קשה כן וזו עבודה רצינית, אבל זה יוביל אותך באמת להתחבר לאלוקים ולהיות אדם עדין עם מידות טובות ,בידיעה שאתה עושה הכל רק לשם שמיים.

מסכימה אבל יש הבדל...רגע שלם

אתה צודק- יש כאלו שרוצים לבנות את התדמית שלהם כצדיקים ודוסים ע"י "פוזות" כפי שנאמר,

ושהם עם עצמם הם ממש לא כאלו.... זאת באמת צביעות...

אבל הכוונה היא אחרת בעניי,

הכוונה היא שבן אדם לא יכול להאמין רק בלב בלי מעשים ומצוות ...

כמובן שיש עבודה פנימית שהיא אך ורק עם עצמך ועם ה'...

אני חושבת שבכללי צריך ללכת בדרך האמצע. למנן בין החיצוניות לפנימיות.

כי אי אפשר בלי חיצוניות ואי אפשר בלי פנימיות:

לדוגמה- בן אדם מבחוץ יהיה ממש "דוס" כפי שתיארת- אבל זה רק כדי לעשות רושם על הסביבה ובתוך תוכו הוא ממש לא כזה,

וגם אי אפשר שבן אדם בתוכו יהיה מאמין ויאמר אני לא צריך כיפה, ומצוות וכו, מספיק לי להאמין בלב...

אלא ללכת בדרך האמצע, גם לעשות עבודה פנימית, וגם קידוש ה' מבחוץ!

אני מסכים ברמת העיקרון.נצח

שניהם לא המומלצים. אבל בהשוואה- לדעתי ההוא שאין לו כיפה אבל מקיים מצוות וכו' יש  לו פוטנציאל עצום לחזור בתשובה ולהתקרב.. (עזבי את זה גם שכיפה זה בכלל לא חובה והלכה אלא רק מנהג ישראל.. ) וההוא שמשקר על כל העולם וגם על עצמו(אסייג את דברי- לכולם גם ליחצנים יש נקודות של אמת אני מדבר על אלו שבאמת חפים מהאמתקורץ) אין לו באמת את אלוקים.. אז לדעתי הוא עדיף עם כל הכבוד.. 

חלק מעבודת ד' היא חייבת להיות בחוץasd100

אתה חייב ללכת עם ציצית. אתה חייב להתפלל במניין. אתה חייב לבנות את הארץ. יש מצוות כלליות, ועל ידם אדם נמצא הרבה יותר קרוב לד' מאשר ע''י עבודת ד' פרטית-אגואיסטית.

בוודאי מי שעושה 'פוזה' הוא אדם מושחת, וסופו שתתגלה 'צדקותו' גם אם אחרי זמן. אין מצווה להתפלל עם עיניים עצומות ותנועות משונות, ולק מגדולי ישראל אפילו העדיפו תפילה מבלי לזוז כלל (כמו הרבי מלובביץ' וחסידות רוז'ין לתולדותיה). 'עבודת עצמי' מובילה לדיכאון, וקנאה שמובילה לגאווה, או יותר גרוע - ענווה בשביל כבוד.

אחלה צודקנצח
אבל שים לב למה רובנו עובדים_ לתדמית. איך אמר אביתר בנאי. עבד לגוף עבד לפחד. אנחנו עובדים את עצמנו את האגו שלנו. עם כל מה שתגיד שזה נכון שיש גם עבודות חיצוניות מה ההבדל בין יהודי שעושה מצוות בלי לחשוב לבין רובוט? אז אני אומר בוא קח פרופורציות מה חשוב יותר. אנחנו לא רובוטים... המעלה שלנו היא שאנחנו עובדים עם כוונה ועם הלב
כמובןasd100אחרונה

ברור שחלק גדול מהדברים שעושה בנאדם דתי נובע מלחץ חברתי. ברור שאדם שילמד בישיבה קטנה יהיה דוס יותר מאשר אם ילמד בתיכון. אבל יש לא מעט כאלה שלא אכפת להם- והראייה היא כמות הדתל''שים, בלי לדבר על המעופפים. הגיוני שהם הגיעו למצב הזה בגלל שעשו מצוות בגלל תדמית.
הפיתרון שהרב קוק נותן (מובא איפשהו בעין אי''ה) זה שתהיה לך פנימיות חזקה, שהסביבה לא משפיעה עליה, ואת זה עושים ע''י קיום מעשים טובים כשאף אחד לא רואה כמו שאמרת.

לא ניראלי , כי אנחנו אנושיים ונאבד את זה אפשהו...אין על רבנו!

"אחרי המעשיים נמשכים הלבבות"..

והמון תלוי אחד בשני.

מוח שליט על הלבכוס ברוח

הדרך הטבעית לעבודת ד' היא ע"י כך שהשכל מנהל את המידות שבלב.

אומנם יתכן בלב יש את הכונה הטובה והרצון הנכון, אבל אם השכל והרציונאל לא מתרגמים את הדבר לפעולה ממשית ומדוייקת שלה הקב"ה מחכה, אז משהו בתהליך חסר.

זה לא אומר שזה רע או טוב.

זה פשוט לא שלם.

יתכן שזהו חלק בתהליך, אבל לכתחילה זה לא המצב המדוייק.

בהצלחה רבה!

זאת עבודת ד' של דימיון. כמעט נצרותasd100

עבודת ד' זה לא לחשוב מחשבות ו''איזה יופי'' והכל ''מאיר'' ו''יפה''. עבודת ד' זה פרקטיקה ועבודה שבלב! מי שלא מרגיש מצפון כשהוא עושה עבירות, מי ואומר שהוא עובד את ד' מבפנים - הוא שקרן! הוא בעצם רוצה לפרוק את רגשי הדת בדימיונות שלו ולעשות מה שהוא רוצה בתכל'ס. זו התפיסה הנוצרית -להיות משוחרר ממצוות ולקבל עולם הבא.

להראות כלפי חוץ זה לא להחצין- עובד ד' אמיתי לא מתעניין במה שחושבים עליו. יש לו פנימיות חזקה.

עבודת ה', כשמה כן היא:לך דומיה תהילה

עבודה.

דהיינו, לא חוויות, לא רגשות, לא התלהבות. כל אלה יכולים לסייע בעבודת ה', אבל מי שיניח תפילין בלי התרגשות עשה מעשה יותר גדול ממי שהתלהב והתעמק "תיאורטית" מהמצווה. (זה מובא בשם בעל התניא).

העבודה היא לא יוזמה שלנו. פרטי העבודה יורדים אלינו מ"המעסיק", במקרה שלנו, ריבונו של עולם. והוא נתן לנו תורה ומצוות שנעבוד אותו בהן. לומר "אני אעבוד את ה' בדרך אחרת ממה שהוא ציווה" זה, אממ.. קצת חצוף. בספר הכוזרי, אומר ריה"ל שהחטא של בני ישראל בעגל לא היה שעבדו עבודה זרה (הוא מסביר בדיוק למה), אלא שהמציאו לעצמם מצווה שה' לא ציווה. וכן שמה שהביא את אלישע בן אבויה לכפור הוא שחשב שבגלל שהוא הגיע למדרגה גבוהה מאוד בחכמה ובידיעת התורה, הוא כבר לא זקוק למעשים.

כמובן יש מצוות שהן בלב (אהבה ה', אמונה בה', יחוד ה' וכו'),

אבל להוציא את העבודה המעשית מהתורה זה לרוקן חצי מהיהדות.

על ידי המצוות אנחנו מחברים בין העולם הרוחני, האלוקי לעולם הגשמי והחומרי.

מתוך התורה אנחנו יש לנו אפשרות לקיים מעשה אלוקי.

הכל יכול להיות מועיל וטוב, ולכל יש מקום,

אבל לא כל דבר זו עבודת ה'.

זה לא הודו פה...

.....א-ל-ו-ל
לעבוד את ה' זה אומר לקיים את דבריו=תורתו,
אי אפשר (ככה השי"ת קבע) לעבוד אותו רק בלב, עיקר העבודה היא בלב, אבל בתורה כתוב שצריך לקיים מצוות, ובלי המצוות אין שום עניין, ואת כל המצוות צריך לקיים, כי זה מה שהוא ציווה.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך