אני עוד שנייה נכנס לדיכאוןעברי אנכי
חוץ מהבאסה של תחילת הלימודים, שכן. ואלה, מעכשיו אני אצטרך לשרוף עוד כמה שעות בשבוע על דברים כ"כ חסרי תועלת בשביל לקבל תעודה מעצבנת בסוף כיתה יב שכנראה גם בה אני לא עומד להשתמש, וכן יהיה לי שם ביטול תורה ענק.
וחוץ מהבאסה שיכולתי לנצל את החופש יותר (ניצלתי אותו מצויין ביחס לרוב האנשים, אבל אני מסוגל ליותר. הרבה יותר)
וחוץ מהבאסה שעכשיו ההורים יחפרו לי. כי ההורים שלי ממש ממש מעצבנים אותי.

הבאה הכי גדולה היא... שאלול נכנס!! ואני? אני אותו אדיוט שהייתי כל השנה.
העיקר אני קם כל בוקר לסליחות. אומר דבר תורה בין מנחה לערבית, ולומד הרבה תורה (שוב, למרות שיכולתי יותר.. מה שעשיתי זה לא פשוט)
למרות על זה, אני אותו אדיוט!!!!

אלול נכנס, זה הלב של השנה, מה שקורה עכשיו משפיע על כל השנה. ומאז שאלול נכנס - אני אפילו אדיוט יותר גדול.

די. נמאס לי. האלול הקודם שלי נכנס חצי קלאץ', ועד עכשיו... האלול הזה לא שווה כלום. הוא שווה פחות לישון. זה הכל.
הכל עובר לידי ונמאס לי.
אני כמעט שנה שלימה לא מתפלל בכוונה.
להגיד שהשנה נשארתי במקום זה שקר. התקדמתי הרבה. אבל מה עם שנה הבאה?!?

ההורים יחפרו לי ללמוד לבגרות, כרגיל. המורה לאנגלית יתעצבן עלי שוב.
די. קשה לי.

קראתי מאמרים על חודש אלול ואני רוצה לבכות. מיאוש!!
הכל גדול עלי.
אני מרגיש חלול מבפנים.
עברה עלי שנה קשה, אני לא רוצה אתזה גם שנה הבאה.
ואני יודע. שכל תלוי בי.
ובגלל שהכל תלוי בי אני בבאסה.

אייךךךךך
מה?!?!
מה הולך??!!? כל העולם מתקדם.. ואז יש אותי עומד במקום.
זה מרגיש כמו לעמוד במקום על מדריגות נעות. אני אגיע למטה אם אני לא אתן עכשיו את הספריט של החיים.

יש לי כ"כ הרבה דברים שאני מאוכזב מההתנהלות שלי. ו... אוף אוף אוף אוף.
די. אין לי כח.

יש לי יותר מידי מה לכתוב, ו..זה עדיין לא יהיה מובן.
מה עושים?!?

לקרוא מאמר חיזוק על חודש אלול? כן, בטח. יום אח"כ אני שוכח.
תכלס ילדה שאלה אותי למה לנו להתפלל אם אנחנו לא מתפללים בכוונה, עניתי לה תשובה ארוכה ומפורטת ש...פשוט עשתה לה טוב.
היא התקדמה. ואני לא!!
די. אני מרגיש כמו סופרמן שלא מצליח להרים נוצה.
אני מרגיש עם כח לא נורמלי. ו... אני לא עושה איתו כלום.
אם אני אעשה אני אצליח. אבל אני לא מצליח לעשות!!

חבר'ה. נמאס לי. אני רוצה להשתנות.
אני יודע לא לעשות הכל בבת אחת - וזה בסדר. אני לא מעמיס על עצמי.

אבל כמה אפשר?!?

חפרתי, אבל בעצם לא אמרתי כלום... יש עוד כ"כ הרבה מה לומר.
אני צריך עזרה. אם יש למישהו רעיון, אם מישו אולי מזדהה איתי... משו?!?

יש פה עוד סופרמן שלא מצליח להרים נוצה?
יש פה אחד במדרגות נעות שיורדות?
יש פה עוד מישו שמרגיש אתזה??
??

סליחה על החפירה, ותודה על זה שקראתם.
זה לא מובן מאליו חבר'ה..

פשוט... בא לי את ה'. בא לי לשבת בבית ה כל ימי חיי. לחזות בנועם ה.... וכל זה..
אני אוהב את זה!!! אנו ממש אוהב את זה!! *זה* החיים שלי! למה אני לא מצליח לחיות?!?

היצר הזה מעצבן אותי.

ביקור חבר'ה.. תודה שקראתם.
וכן, יש דמעות.
תיקון בסוף - בקיצור חבר'ה**עברי אנכי
אתה לא לבד...רגע שלם

כל החופש אני הרגשתי שלא עשיתי כלום, כן התנדבתי, יצאתי קצת, ניגנתי, אבל אני לא מרגישה שהיה וואוווו מדהים, היה נחמד, סביר.

וגם התפילה שלי נהייתה על הפנים!, רוצה להתפלל העיקר כדי לסמן וי, ואני נאבקת עם עצמי, לא מצליחה להתרכז, לפעמים מוותרת, וזה מתסכל....

ופתאום בא חודש אלול, אמנם התפילות שלי לא נהיו מדהימות, אבל משהו קצת השתפר, קול פנימי וזכרונות שגרמו לי להתעורר מחדש, זה לא מוסבר...

אבל הלב שלי עדיין לא שם לגמרי, אז אני ממש מזדהה,

אני חושבת שיעזור לך אולי, לעשות קצת חשבון נפש, לא חשבון נפש עצוב של כמה אני גרוע וכמה אני לא בסדר, אלא חשבון נפש מתוך שמחה! חשבון נפש שאתה יודע כמה יכולות יש לך, ולאן אתה יכול להתקדם ולהשתפר!! 

ודווקא עכשיו מתוך הנפילה שלך, אתה יכול לקום וההרגשה פשוט מדהימה! לכולנו יש נפילות, אבל קמים, ומתגברים ומצליחים! הכי חשוב שלא תתיאש, להמשיך במרוץ, להמשיך בחיים, להמשיך באתגר! ובסופו של דבר הלב שלך יהיה שם,,, בהצלחה!

ותדבר עם ה' הכי פתוחרגע שלם

כמו אבא ובן, כמו שמדברים עם חבר, ספר לו על הבעיות שלך, הוא מקשיב, במיוחד באלול..

"המלך בשדה"

ה' תמיד בזרועות פתוחות לקבל אותך, אתה הילד שלו, והוא אוהב אותך!!!

אני מודע לזה שיש לי יכולותעברי אנכי
אמרתי. אני מרגיש סופרמן...
ו..? מה אני עושה איתם? כלום!

כן. יוצא לי לדבר הרבה עם ה. לבכות. לבקש. כל מה שזה כולל...
ולמחרת בבוקר. היי, אני עדיין אותו אדיוט שהייתי.

כתבתי את זה שם, דיברתי עם מישי, ועניתי לה תשובות ממש טובות. והיא באמת התחזקה וזה..
ואני? צועק במקום... ואפילו יורד למטה..
....רגע שלם

מזדהה, הייתה תקופה שפשוט הרגשתי ריקנות, קמה בבוקר, הולכת לאולפנה, חוזרת ולא עושה כלום עם החיים שלי והולכת לישון ואז למחרת בדיוק אותו דבר, בדיוק כמוך- הרגשתי חלולה, ריקה, לא מסופקת מכלום!

מבחוץ הייתי הכי שמחה, ו"צדיקה" ומסבירה לכולן על שמירת נגיעה ומצוות, אבל בתוך תוכי מה אני??

מה אני בכלל? אין בי כלום, כי יכול להיות שרצתי קצת יותר מידי, רציתי להספיק הרבה דברים ולהיות הכי טובה! אבל לפעמים, צריך שניה לעצור את המרוץ ואת עצמך, לעצור ולשאול מה אני? מי אני? לאן אני הולך? מה קורה איתי?.... להפסיק לנסות לשנות את כולן, קודם כל תשני את עצמך! זה מה שאמרתי לעצמי....

ואיך עשית את זה?עברי אנכי
בוא לאישירגע שלם

אני פשוט לא רוצה לדבר בפורום הזה....

מזדהה עם כל מילההטוב שבטוב

למדתי בספר של הרב קרליבך קטע יפה 

אני לא ממש זוכרת אז אני מקווה שאני לא יהרוס, 

שבתוך ירידה אחר מגיעה עליה יותר גדולה, יש עכשיו תקופה קשה וה' שם לך יותר מכשולים אבל אתה תתגבר ותעלה למעלה הרבה יותר מאך שהיתה לפני זה.

אני מבינה את ההרגשה והיא באמת קשה אבל צריך לא להישבר.

סתם לגבי זה שאתה מבזבז את זמנך בבית ספר אז אני יגיד לך מה אבא שלי עשה אבא שלי מאוד חכם ולכן הוא כמעט ולא נכנס לשיעורים בתיכון ובמקום זה הוא למד תורה ובסוף נגש לבגריות הוציא תעודת בגרות אבל היא לא בשימוש כי הוא החליט ללכת בדרך של תורה. 

אז ממש בהצלחה בחיים ובעזרת ה' תתקדם ותרגיש שאתה מתקדם ועולה למעלה .

אמא שלי תרצח אותי אם אני אעשה את זהעברי אנכי
והמורים מדווחים.

הכי טוב שלי זה להכינס עם ספר לשיעור, ואני לומד ממנו עד שהמורה קולט ומבקש להכניס/מחרים
וואו אין דברים כאלה איך שאני מזדהה...יפה וקדושה

אבל אני מקנאת בך.. אתה לא מבין כמה על זה שכתבת שדיברת עם ה' ושבכית לו. 

אני לא מסוגלת... אני לא יכולה לבכות לו, אני לא יכולה לדבר איתו, יש משהו שמונע ממני...

אפילו עכשיו כשאני כותבת את זה יש לי דמעות... רק חבל שהם לא יוצאות לפועל... אני יכולה להמליץ לך, להגיד לך, ואני יודעת שתתחזק מזה, אבל אני מפחדת... מתה מפחד.. שאתה, אתה תצמח ותצליח לקום ולעמוד על הרגלים.. ואני.. אני מה? ישאר אותה אחת שכששרים באולפנה העיניים שלה יבשות, ושבקושי התפללה 10 תפילות הקיץ?

גם בסניף, גם באולפנה, אני זאת שיודעת הכל, והכל אני מתכוונת שמתקשרים אלי כנמצאים איפה שהוא ולא יודעים לאן ללכת, ושבנות מצלמות את הסיכומים שלי לפני המבחן, והיחידה בסניף שבלי אלף חורים באוזנים, ובלי ווצאפ מעיקרון ועוד הרבה עקרונות מטופשים שלי...

מבחוץ וואו, מישהי ערכית, אבא שלה רב חשוב אמא שלה מוכרת לכל הבנות, אבל מביפנים... בפנים בפנים אני צוחקת.. צחוק מר, מר ועצוב שאם הייתי שומעת אותו באמת הייתי מתחילה לבכות מנו... כי אני יודעת שהכל הצגה, אף בנאדם לא מכיר אותי!! אף אחד לא יודע מי אני, מהאולפנה אני כזאת, מהסניף אני כזאת, אפילו מהבית לא מכירים אותי... והתקווה היחידה שלי היא אלול... אני מחכה לו כל השנה, כי אני יודעת שאולי אם כבר אז באלול משהו יזוז, באלול אני אולי קצת ישתנה... ולמרות זאת... אני עצובה... ומזדהה עם כל מילה שלך... 

דווקא זה שאת מבינה את זה מראה כמהאנונימית !!אחרונה

את מסוגלת לבכות ולדבר עם ה'....

כל אחד מסוגל!!!

זה בידיים שלנו!!

אבא שלי עלה למרכז בכיתה י' פשוט....האלן

חיוך אבל אולי אפשר שפשוט תעשה עכשו תעודת בגרות ותסיים עם כל העסק הזה??....

הורים. זה בעיה גדולה.עברי אנכי

היי חמוד אנחנו לא מדברים ככה. גם לא בסלנג.נפש חיה.
אשריך!!!!רץ לשום מקום

הלוואי עלי כאלה רצונות...

וואו.צמאה לך נפשי!!

אם אתה באמת מי שכתבת שאתה, ולו מעט - סביר להניח שאני לא מגיעה לקצה הזרת שלך.

לכל יהודי בעולם הזה יש את הרגעים האלה, הימים, השבועות - שמרגישים ריק. כאילו הכל חלול מבפנים.

וזה טוב כי זה סימן שאתה יהודי. כל יהודי, במהות שלו, רוצה להיות תמיד תמיד בעלייה. ואם הוא נשאר במקום או ח"ו יורד, כל היהדות שבו מתחילה לעלות על גדותיה, רוצה יותר ויותר ויותר.. ולא כולם מצליחים לספק לה מה שהיא רוצה.. לא כולם יודעים בכלל שזו היהדות, הנשמה, שזועקת ממעמקי הנפש.

אתה, בחסדי ה', יודע טוב טוב שזו הנשמה שצמאה להתעלות. ואתה לא מחפש להתמלא בשקרים ובתאוות שיובילו לריק ולכלום עמוק יותר.  אתה רוצה להתמלא בתורה וקדושה וקירבה לקב"ה. וואווו איזה מדהים זה!!

קודם כל - חשוב להעריך את זה. תעריך את הבינה והדעת שהקב"ה נתן לך בכדי להבין את זה. להבין שכל מה שאתה צריך זה להישען על אבינו שבשמיים, לדבוק בו ובמצוותיו. זו תגלית שלא פשוט להגיע אליה בעולם השקר, ובאמת חשוב להכיר בזה ולהעריך את זה.

גם אם אתה נמצא במעלה גבוהה, אתה תמיד תרצה להתעלות כי אין נקודת סיום בעבודת ה'. אין נקודה שבה אפשר לומר "טוב.. אני מספיק קרוב לה' יתברך. עכשיו רק נותר לעלות לגן עדן". 

לעולם לא! גם אם אתה צדיק גמור, תמיד יהיה דבר מסויים שאתה צריך לתקן או להשתפר בו.

ובקשר להורים שלך ולמורים - לעניות דעתי,

עליך ללמוד גם מקצועות חול, מכמה סיבות - 

א. תמיד אפשר לקדש את החול. צריך רק ראש גדול ויצירתיות - והמון המון תורה!

ב. תמיד ידע כללי מוסיף המון. חשוב להיות עובד ה' רציני, שיודע גם מתמטיקה וגם מדעים וגם לשון. זה לא יוריד ממך, זה בטוח.

ג. אני לא בטוחה שזה ביטול תורה.. ראשית - זה בעל כורחך. שנית - אם תחשוב בצורה כזאת תגיע למצב שבו אתה אומר שכל דקה שאתה לא לומד תורה, עשית ביטול תורה.

אכלת, התקלחת, ישנת, קראת ספר, טיילת, אכלת גלידה, יצאת לריצה, בילית עם חברים. הכללל ביטול תורה.

בטוח? לא חושבת.

התורה באה כדי ללמד אותך איך לחיות. התורה באה כדי שתדע לאזן. לדעת מה אסור ומותר, מה צריך ומה מיותר. האידיאל הוא לעשות את כל מה שאתה עושה בחייך - לשם שמיים. אפילו אם אתה עוסק בדבר הכי חומרי שקיים עלי אדמות. זו החכמה האמיתית.

ללמוד מקצועות חול זה לא מיותר, גם אם אתה לא תשתמש בהם בעתיד. חוץ מזה, למה לסגור לעצמך דלתות?

אולי תחליט לעסוק במשהו שמשלב בין תורה לעבודה?

כמובן שגם לעסוק בתורה בלבד זה מבורך, וצריך אנשים כאלה בעם ישראל, אבל בינתיים המצב הוא כזה. ולא סתם! הקב"ה לא שם אותך במציאות הזו ללא סיבה. יש לך שליחות!

אתה יודע כמה קידוש ה' אתה יכול לעשות?

אתה יודע מה זה יכול לחולל בליבם של הסובבים אותך?

לראות נער יהודי, שלומד תורה יום וליל, חכם, רגיש, מקשיב. גם לומד מקצועות חול - וטוב בזה!

או לפחות משתדל מאוד.

גם מתנהג בכבוד לסביבה, מכבד את ההורים שלו! למרות שהשאיפות שלכם שונות לגמרי. זה קשה בתכלית, אבל זה כל כך מקרב וכל כך מקדש שם שמיים.

וגם, אם ייראו שאתה באמת מצטיין, שאתה בסך הכל ילד טוב שרוצה ללמוד יותר תורה  - אני בטוחה שלא יילחצו עליך ככה. 

אבל כשרואים יהודי שלומד תורה כל כך הרבה, ומצידו כל העולם מת, לא חשוב לו החברים, לא חשוב לו הלימודים, לא חשוב לו המשפחה. (אני לא יודעת מה נכון לגבייך... מקווה שמה שכתבתי זה לא אתה. אבל אולי הם רואים את זה פחות או יותר ככה..) זה מפחיד. זה מרחיק. אני בטוחה שההורים שלך והמורים שלך שמחים בך שאתה לומד תורה, ורוצה להתקרב. הם בטח גאים בך מאוד. גם אם כלפיי חוץ הם לא נראים תומכים נלהבים.. בכל זאת, הם גם יהודים שצמאים לריבונו של עולם.

אבל הם רוצים שתראה קצת משהו אחר. שתיהיה פה, איתם.

אין בעיה! תלמד תורה! בכיף! זה חשוב מאוד! כמה שאתה רוצה! אבל כשאתה בלימודים - תלמד. כשאתה עם המשפחה - תיהיה עם המשפחה. איך אומרים? תחיה את הרגע.. במובן הכי פשוט שיש.

סליחה אם הדברים ייצאו מהקשרם.. ניסיתי להבין.. יכול להיות שלא הבנתי מספיק. 

ישנם דברים שאני גם מזדהה, אבל כמו שאמרתי - אני כנראה לא מגיעה לקרסוליים שלך.

כל טוב! 

למה את חושבת שאת לא מגיעה לקרסוליים שלי?עברי אנכי
ובקשר למקצועות חול, זה דיון ארוך, ו*כל* מה שכתבת על זה, זה נכון... אבל..
טוב, תודה.
לא קריטי לי..
אם היא חושבת שהיא לא מגיעה לקרסוליים אני חושב שאניהגיגים בע"מ

לא מגיע לקצה הסוליה שלךהגיגים בע"מ

אני באממת מנסה להקדיש כמה שיותר זמן  שאני מצליח כדי לעשות דברים ומנסה באמת ללמוד. וגם ממצליח, חלקית. אבל דוגרי ללכת לבית ספר זה בכלל לא יהיה ביתול תורה  בשבילי. זה רק יוסיף ללימוד שלי.

באמת אשריך

אני מבין אותך לגמרי...ש מ ע ו ן

אני מבין אותך לגמרי...

הייתי אתמול בשיעור של רב ברסלבר (אני לא ברסלבר) והוא אמר כך(בשם רבי נתן): יש אנשים שחושבים שהיצר הרע לא עובד בחודש אלול כי זה חודש הרחמים והסליחות... וזה טעות גדולה בחודש אלול היצר הרע עובד כפול 

הוא מראה לאדם כמה הבן אדם דרש מעצמו במשך השנה וכמה כל כך הרבה מתוך זה הוא לא הצליח וכמה עבירות נוא עבר שאין לו סיכוי לחזור עליהם בתשובה... וככה היצר הרע מפיל את הבן אדם לידי יאוש והבן אדם לא מאמין שהוא יחזור בתשובה בחודש אלול... וככה היצר הרע מפיל אנשים שלא יחזרו בתשבה בחודש אלול...

ואומר רבי נתן שעיקר עבודת החזרה בחודש אלול זה להאמין שה' איתך עימך ואצלך ואתה יכול לחזור בתשובה... וגם עם דרשת מעצמך הרבה ובסוף לא הצלחת זה לא מוריד מערכך מאומה... 

כלו' אתה לא צריך לדרוש מעצמך דרישות ולהצליח בהן כדי לראות שאתה שווה...

אלה אם היית יודע כמה חשוב ויקר בעיני הקב"ה כל מעשה חשוב ויקר שלך לא היית מפסיק לעשות לרגע

זה סיכום הדברים ותידע לך שאני מבין אותך לגמרי וגם אותי השיעור חיזק מאוד...             

מזדהה בטירוף!88

וואו שאני מבינה אותך...ננסית כחולה

זה אחד המתסכל כולם אומרים שיש לך אור גדול בפנים כוח שלא יוצא... וזה נכון. אתה רוצה שזה יהפוך לאש שתפרוץ החוצה כי באמת יש לך את היכולת הזאת ויש כאילו משהו שחוסם אותך. אני מציעה לך שתתחיל מהדברים הכי קטנים תמצא דרך להתחבר לעצמך ולשבור את החומהמגניב (יצא לי קיטצ'יחושף שיניים)

ואאאאאאווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!א"י לעמ'י

וואו. אתה צדיק. וואו. אתה טוב.

ואם אני אמשיך לומר לך את כל המילים הטובות שבעולם אתה לא תתייחס לזה אפילו, נכון?

אני אגיד לך למה ?

כי אתה בראש סגור.

אתה לא מעוניין לשמוע כלום.

לא אכפת לך כרגע מכלום.

אתה בראש שאתה אדיוט, שאתה פוחד מחודש אלול. 

לאאאא!!! תתעורר על החיים שלך ילד!

תפתח את העיניים שלך! תסתכל איפה אתה נמצא!

מה אתה חושב, שאתה נמצא באיזה מקום שכולם מושלמים וטובים וטהורים? הלוואי.

הלוואי והיו הרבה כמוך. 

שהיו לומדים כל יום תורה. 

שקמים בכלל לסליחות בבוקר.

תאמר תודה על מה שיש לך, ולא רק להתלונן על מה שאתה.

הקב'ה הביא אותך עד למקום הזה, שהוא טוב!! הוא ענק, אבל הקב'ה לא רוצה שתתלונן.

תודה לו. ולא רק בתפילה, אלא בדיבור.

שאיפות זה טוב. שאיפות זה מביא להצלחה.

אבל, אל תתלונן .

כי הקב'ה לא אוהב שמתלוננים על המתנות שהוא נותן.

שיהיה לך המון בהצלחה בהמשך הדרך.

וואו. ^^^88

קודם כל זה ממש היה מובן! והרגישו את התחושות שלך ממש!אין על רבנו!

צדיק אני יכולה להגיד לך שאני ממש מזדהה !

אלול - זה לא קסם (אצלי לפחות) זה הרעיון של אלול - לעורר את הרצון הזה לקרבת ה ולתשובה !

והרצון אצלך ממש צועק !! -וזה כבר מראה על הנשמה שלך שקולטת שאלול!

ובגלל זה אתה מתוסכל - כי אתה מרגיש שתפספס את ההזדמנות הזאת.

הרגשות שלך לגיטימיות לגמרי!!

וצריך להתחיל בקטן , להתחיל. 

גם אם אם אתה מרגיש שזה לא עוזר ואתה באותו מקום . להתחיל.

רבי נחמן אומר שזקן יכול להיות גם מישהו בן 20.

זקן זה מישהו שלא רוצה להתחדש ולהתחיל מהתחלה.

ולך? לך יש רצון חזק ועז!!

רק תתפוס אותו.

באמת תלך לים לאיזה מעיין עם ספרים.

או סתם ללכת לכמה שעות לאיזה יער , לדבר עם הקב"ה כמו שכתבתה פה.

ופעמיים שלומדים הרבה ואז שוכחים זה ממש מתסכל!

אז אפשר ללמוד משהו קטן וקצר על אלול ולסכם אותו במחברת , במילים פשוטות ומובנות.

לשמוע שיעור של איזה רב, לעשות ערב שיריי נשמה.

ולגביי תפילה - לקחת משהו קטן נגיד קריאת שמע , וללמוד איזה פירוש שיתפוס אותך -

ואתה תיראה שבחלק הזה של התפילה שלך - התפילה תיראה אחרת ותרגיש יותר משמעותית ! בעז"ה!

חיבור לקב"ה נוצר אפילו בשיתוף הכי פשוט!

לספר ולדבר!

ניסיתי לעזור .. בהצלחה !

בהצלחה , תסתכל על מה שכבר עשתה והתקדמתה! ולא כמה דרך עודאין על רבנו!

עוד נישארה לך..

למה אתה חושב ככה?עברי אנכי
אני די בטוח שאתה שווה המון...
וואוו!!אריאלניקית!
מזדהה ממש
לבכות מכמה זה נוגע....גאיוש

מזדהה מ מ ש!! אבל הגאולה קרבה. רק עוד טיפה כוחות

המילים שלךלא נשברים!
זה כאלו אני כתבתי את זה כי זה בדיוק מה שעובר לי בלב ובראש
ומה את עושה?עברי אנכי
משתדלת לפעוללא נשברים!
כדי להעיף את הרגש הזה לקחת על עצמי דברים ופרוייקטים שגורמים לתחושת סיפוק
וואו. אני פשוט מזדהה עם כל מילה..יהודיה בנשמה

ובכןחידוש

וואוו קודם כל הכבוד לך על השאיפות ועל השיתוף

עיין שיר שכתבתי על זה - אלול ! - פרוזה וכתיבה חופשית

ובמילים פשוטות המפתח הוא לייחד ולשריין זמן קבוע ביום, לפחות רבע שעה, שתקדיש אותו לבירור פרקטי של ההתקדמות. תוריד לתוכנית מציאותית את הדברים שאתה רוצה לשנות, בכל תחום שהוא, מעשים תפילה מידות וכו', תבחן את ההתקדמות מדי יום, ןתצ'פר את עצמך אם עמדת במה שהצבת לעצמך.

בהצלחה צדיק

למדתי אתמול הרב קוק ומצאתי משפט שיכול לעזורהטוב שבטוב

כשמרגיש אדם עלוב, ריקני, אין לי אלי רוחני, ונופל הוא ומתמוטט, ידע שאור גדול מוכן לפניו.

מקווה שעוזר 

וואי אחינצח

ה' ישמור איך אתה מוציא לי מילים מהלב. מבין אותך לגמרי!!! העצה שאמרו לי זה פשוט למלות את עצמנו מחדש. שזה אומר להשתפר בבין אדם לחברו וזה יעזור לנו עם הבן אדם למקום בעז"ה. או ללמוד עם מישהו שקשה לו וזה גם ללמוד וגם חסד.. חפש לך דברים כאלו. אבל הכי חשוב שזה באמת יבוא לך בפנימיות שלך. שזה יהיה לך סוד עם אלוקים ולא משהו שכולם יודעים עליו ובשבילם אתה עושה את זה.. בהצלחה !! כן

אני ממש מזדהה איתך!!אנונימית !!

אני מרגישה בדיוק אותו הדבר...

כאילו כל מה שרשמת זה פשוט אני!!

גם אני לא ניצלתי את החופש כמו שצריך... (והייתי יכולה הרבה יותר..)

גם לי הייתה שנה ממש קשה השנה...

עברו עלי מלא דברים קשים!! שפשוט הרגשתי כאילו שה' עושה לי דווקא!!

כאילו לא מספיק מה שיש לי כל פעם יש לי עוד ניסיון יותר גדול משהיה...

הרגשתי פשוט ריקנות כל השנה הזאת...

כאילו שום דבר לא עשיתי, לא התקדמתי...

רציתי פשוט להרגיש את ה' בכל דבר (אפילו הכי קטן...) ופשוט לא הצלחתי!!

זה היה לי ממש קשה להפנים את זה שהכל לטובה והכל מאת ה'!!

לאט לאט ישבתי עם עצמי וחשבתי עם עצמי מה לא בסדר בי, למה ה' עשה לי את זה, מה אני צריכה ללמוד על עצמי, מה ה' רוצה להגיד לי וכו'...

ושחשבתי עם עצמי הצלחתי לראות טוב!!!

הצלחתי להבין שה' נמצא איתי בכל רגע בחיים אני רק צריכה לבחור ולפקוח את העיניים...

לבחור ולהאמין שהכל מאת ה'!!!

ואם כבר מדברים על לפקוח את העיניים אז אלול זה באמת החודש שבו אנחנו צריכים להתעורר!!

(למרות שזה קשה...) אנחנו צריכים באמת להשתדל להיות ני אדם יותר טובים ולעבוד על עצמינו...

ככה פשוט הרגשתי כל השנה הזאת...

כאילו הרגשתי שאין לי כח יותר לחיות!! שאין לי טעם לחיים!!!

פשוט התאכזבתי מעצמי...

כל פעם יותר ויותר...

כעסתי על עצמי שאני לא עושה עם עצמי כלום ורק יושבת ובוכה על מה שה' עשה לי...

פשוט לא היה לי כוח להתמודד עם כל הניסיונות האלו...

הרגשתי כאילו שה' רוצה בכוונה שיהיה לי רע...

בהתחלה אפילו היה לי קשה להתכוון בתפילות...

רציתי לצרוח לה' שדי!!!! נמאס לי!!! שאין לי כוח!!!! שיעשה לי דברים טובים....

כל פעם שאמרתי את זה לה' הרגשתי כאילו הוא לא שומע אותי....

ולאט לאט הבנתי שזה תלוי בי...

שאני צריכה יותר להתכוון בתפילה....

כל תפילה הייתה בשבילי עוצמתית... (פשוט נקרעתי בבכי) לא עמדתי בזה....

ואז גם הבנתי שאולי אני גם לא שומעת את ה'.....

שאולי ה' רוצה להגיד לי משהו....

גם אני הרגשתי שכל העולם מתקדם ואני נשארת תקועה במקום שלי....

ופשוט התחלתי להבין שה' כנראה רצה לכוון אותי למקום יותר טוב!!

התחלתי לעבוד על עצמי...

והבנתי כמה ה' נוכח בחיים שלי!!!

וכמובן שזה עבודה יומיומית...

צריך להילחם על משהו כדי להשיג אותו...

וצריך לעבוד קשה!!

ופשוט התחלתי להשתנות...

הרגשתי יותר מקורבת לה'...

ופשוט האמנתי שה' מנהל את העולם בצורה הכי טובה שאפשר!!

וסתם שתדע שכל אחד עובר דברים כאלו...אנונימית !!

לכל אחד יש דברים קשים...

כל אחד בחיים הפרטיים שלו מתמודד עם משהו, עובר עליו משהו, קרה לו משהו...

פשוט מלחמה יומיומית...

לכל אחד יש קשיים וניסיונות...

זה בעצם החיים...

אם לא היה ניסיונות לא היינו מתקדמים לשום מקום..

אמנם הדרך שבה ה' רוצה להעביר ניסיון לא תמיד זה טוב...

אבל אם מסתכלים על כל התמונה מבינים את מה ה' רצה להגיד לנו...

מבינים כמה ה' עשה לנו טוב!!!

רק חבל שאנחנו מבינים את זה רק שקורה לנו משהו... (וגם שקורה לנו משהו אנחנו לפעמים מבינים את זה מאוחר מידי...)

ה' רוצה שלכולם יהיה טוב!!

וכל אחד סוחב על עצמו איזה תיק או מטען...

שאיתו הוא מתמודד כל יום!!

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך