אשמח לשמוע מה הבעיות שבנים ובנות יהיו יחד במעיין (כמובן כששניהם לבושים)
גם דעת ההלכה וגם דעתכם האישית..
אשמח לשמוע מה הבעיות שבנים ובנות יהיו יחד במעיין (כמובן כששניהם לבושים)
גם דעת ההלכה וגם דעתכם האישית..
רואים שאת לא בן.
בגדים נהיים צמודים לגוף במים.
את באמת רוצה שיסתכלו עליך?? זה די יחייב...
את יודעת מה.. עזבי הלכה עזבי הכל.
תהיי בטוחה שאם אתם הולכים ביחד, הבגדים יהיו לך צמודים לגוף וזה מחייב שיסתכלו עליך
בגלל שאולי היא יותר תיבלוט אבל זה לפי ההלכה, וחץ מזה עצם זה שהיא נכנסת עם חצאית זה מראה שהיא כביכול מוחה על זה שהן עם מכנסיים, מאשר שתיכנס עם מכנסיים ואולי פחות תיבלוט אבל כאילו היא באמת כמו כולם שם שזה לדעתי חילול השם יותר גדול שדתייה תיראה כמו חילונית
) אולי במעיינות גדולים (לפחות20 מטר רבוע) אפשר להתיר... וגם זה בלבוש מלא- דעתי האישית
ז"א קבוצת חברים- בנים ובנות(בואו אל תתיחסו לכמה שזה לא חיובי שזה מעורב וכו וכו- אני שואלת על משהו אחר),
הולכים יחד למעיין- מה הבעיה עם זה שהם יהיו יחד במים? חוץ מהעניין שהבגדים נצמדים
חוץ מזה שלא מקיים תומ''צ
אם באלך להיות במרכז הבמה, ושכל הבנים יסתכלו עליך (כמובן רק על הפנימיות.. מה הקשר שהבגדים רטובים וצמודים לגוף?!) את מוזמנת.
איך אומרים - שומר נפשו ירחק
כשיש בנות במעיינות אנשים מסתכלים עליהן וזה לא גורם לדברים טובים.....
זה רק כי הבנות מתלהבות שיש בנים.. אז הן מתחילות למשוך צומי מהבנים..
ולצעוק ולדבר חזק.
אז למה שלא תסתכלו?
בנות אל תלכו למעיינות. למה? כי מנסתם יהיו שם בנים. ואתן מחטיאות אותם.
ודוגרי- כמעט בכל מעיין יש בנים.
אתם כל הזמן מקצנים אחד את השני
וכן. כל אחת תלך איך שבאלה.
מה הקשרר?
לכם יש יצרים. אז זה שלכם מול רבש'ע.
אנחנו לא אשמותת!!!
אז סבבה נלך עם רעלה הכיי . כדי שלא יראו כלווום מהגוף.
כדי שלא תחטאו. סגור!
ומעיין ובגד רטוב ונצמד מעבר למינימום.
@עברי אנכי אתה לא צריך להתנצל. וחבל שאתה מרגיש ככה. כן, בנות צריכות להיות צנועות יותר
או לפחות להקל על הבנים, זה הכל. לכולם יש אינטרס משותף
שניה יש לכם הרבה פחות דברים ממנו לעשות אז תחשבי על אותו בחור שתקע בך מבט ואז אופפ יצטבר לאוסף עברות
למה אנחנו צריכות לסבול בגללכם?
אתה יודע כמה דברים כבר עשיתי רק כדי שיפסיקו להסתכל עלי?
סתם בכללי לכי לפי ההלכה זה בסיס ברור אחרי זה תעשי כאוות נפשך
זמן לבנות וזמן לבנים- ככה אנחנו עושות...
אבל במעיינות של טיולים...![]()
?
אבל נגיד משהי בטיול והגיעה למעיין עם בנים.. אז מה היא עושה..
נראלי שהפותחת יתכוונה לזה...
לזה... היא אמרה למה היא התכוונה- כשבאים לכתחילה באים ובנות יחד - נוער וגיל ההתבגרות
אהבת עולם!לבנים יש נטייה טבעית להסתכל על בנות
לבנים יש נטייה טבעית להסתכל על בנות גם אם הם לא עושות כלום. אמנם נכון שיש הרבה יותר נטייה אם הם עושות דברים בשביל זה
זה בסדר גמור.
אם שנהים לבושים כמו ברחוב, אז אין סיבה שיהיה אסור..
נראלי שפה זה יותר דיבר על בנות דתיות, שלובשות צנוע.
אני לא חושבת שאם כמה בנות יבואו דתיות שלובשות צנוע. ולא יצרחו או כלום כי יש בנים..
אז מנסתם אם הבנים הם דוסים אז הם לא יסתכלו על הבנות..
ואם כן, זאת בעיה שלכם.
יאירוש
יש אישור.
עברי אנכי
עברי אנכישאם אני נכנסת בצד עם כמה חברות לא עושה הרבה רעש ומושכת תשומת לב, כמובן שמתלבשת צנוע וישר שיוצאת שמה עליי מגבת. אז נכון, יש בנים.. אבל אין מה לעשות זה החיים לא ריאלי להעיף אותם לזמן מסוים נגיד יש נחל ענק עם פול משפחות כמובן שלנחל קטן זה באמת לא ראוי אם יש חבורת בנים או סתם.. בנחל גדול שיש חלקים שבאים בד"כ משפחות אז זה נראה לי בסדר בתנאים שאמרתי, חוצמיזה שאני לא הבת היחידה שם..
אבל כל מקרה לגופו
צריך לשאול רב כמו שמישו פה כתב... וזה תלוי באיזה סיטואציה/מצב/תנאים
צריך לראות מעבר למותר או אסור, לבדוק את רוח ההלכה
האם זה ראוי,
אין כולכך דעה ברורה, כל אחד והרגשתו
חשוב שזה יהיה לפי רוח ההלכה ושהאווירה תהיה מתאימה.
זאת דעתי
אבל, בואי נודה באמת שאם הולכים ביחד, בחבורה בנים בנות. זה מתכון לאסון
לא טוב כי יש משיכה ויש תקטע של לטקוע פוזות ולא להיות טיבעי מול בנות וזה אז זה לא טוב וגם הילכתית אם זה מאורגן ודאי אסור אם יצא מקרה ו...אז לא יודע
אבל גם יש משיכה, פוזות, לא להיות טבעית וזה... להרבה אם לא לכולן![]()
אבל אם ככה אז זה לא טוב בכלל לקבועע למעיין
נכון..
ובכללי אני לא נכנסת ממש בד"כ למעיין עם בנים רק רגליים לרוב...
לי ממש קשה עם זה ואני נכנסת עם ביגוד מלא תמיד למעיין גם עם יש בנים.
כל הכבוד לכל מי שלא נכנסת שישי בנים שאני יזכה גם במהרה.
אם תלכו ותשאלו רבנים... תמצאו רב שיתיר או רב שיאסור כמעט את כל האפשרויות...
לדעתי כל אחד יודע מה פוגע ומזיק לו מבחינה רוחנית ומה לא...![]()
אני לדוגמא בתור בן יודע שבמעיין גדול אם יש כמה בנות (צנועות) שישכשכו רגליים/יכנסו זה בכלל לא יהיה אכפת לי
לעומת זאת אם המעיין קטן אפילו אם הם רק ישכשכו רגלים זה כבר גורם לך רצון לעשות פוזות וזה לא טוב
ואם הם לא צנועות אני בכלל לא מתקרב...![]()
למה אתה משווה בין "להשתחרר" שזה דבר טוב לבין "קלות ראש" שזה דבר לא טוב
וצריך להיזהר שלא יגיע לקלות ראש... אך אם אדם לא ישתחרר לפעמים הוא עלול להתרחק עוד יותר מבית המדרש אם לא לעד
חושבת שזה לא שייך... יכול להביא לידי דברים אסורים וגם... לא צנוע
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.