בעקבות השירשור של החיסונים*כוכבית*
זה ממש מתסכל כל העניין הזה
איך אני כאמא צעריה צריכה להחליט החלטה ככ חשובה שאין לי מידע נורמלי /אמין לא יודעת מה אני מחפשת
אבל לא רוצה לדחוף לבנות שלי רעלים לגוף!
מצד שני ,אני רוצה לשמור עליהן כמה שרק אפשר...
אנחנו נחשבים (לפחות בעיני חברותי)בית בריא כזה...
מכניסים הביתה הרבה דברים טבעיים ואורגנים או/וטבעונים לא ב׳התאבדות׳ אבל בהחלט משתדלים...
כן, אני לא לוקחת או נותנת לקטנות משככי כאבים אלא רק בחום מאוד גבוה.(קרה פעם אחת)-כמעט תמיד יש תרופות סבתא שעושות את העבודה.
כן, אנחנו מאוד מקפידים לאכול דברים בריאים/טבעיים עד כמה שאפשר
..(למשל את השוקולד הגדולה גילתה רק השנה ..במעון 😔)
אז לגבי החיסונים:
את הגדולה חיסנתי, אחרי מלאא התלבטויות ,בסופו של דבר בחרתי לחסן אבל דחיתי כל חיסון בהמון זמן...
אבל עשיתי-״כי ככה צריך ״ וגם ״אותנו חיסנו והכל היה בסדר״, אבל ... האומנם?
מרגישה שהפעם המשפטים האלה לא מרגיעים אותי..
שבוע הבא תור לחיסון והנה אני שוב מתבחבשת.
לא מעונינת בשירשורפלצת נוסף ,רק להבין איך אתן מתמודדות?
אני מניחה שכמוני יש הרבה אימהות צעירות שאין להן רקע רפואי ..
ההבנה שלי היא בסיסית הלבד,וגם היא מוזנת מהאיטרנט..
אז איך יודעים מה לעשות?
לא יודעת למה בדיוק אני מצפה.לפחות פרקתי... תודה על המקום!
יש בי אמון במערכת הבריאות ובהמלצותיהיום מאיר
ולכן אני מחסנת. כל השאר, עושה בדומה לך. תזונה בריאה וכו'...יש הרבה דעות לכאן ולכאן בנושא החיסונים, בנקודה הזו אני שמרנית, מקובעת ומרובעת וממש לא רע לי עם זה.
אני מחסנתאישה ואמא

פשוט כי הרבה יותר מפחיד אותי שהילד יחלה באחת מהמחלות שמחסנים אליהן.

פוליו לדוגמה- לא מוכרת היום

אבל תשאלי אנשים מבוגרים יותר איך זה היה לפני 60-70 שנה.

נורא.

כנ"ל חצבת ואדמת.

אני מצטמררת לחשוב מה היה קורה אם לא היה חיסונים והילדים היו נדבקים בזה.

נכון שהיום גם אלו שלא מתחסנים פחות נדבקים בזה

אבל זה תודות לאלו שכן מתחסנים ולכן המחלה כמעט מוגרה ואין כמעט הידבקויות.

אבל מסכנים אלו הרגישים, ומדוכאי החיסון, שיכולים לחטוףשרה'לה92

מחלה מאנשים אחרים שלא חוסנו ומעבירים אותה הלאה.
זה חוסר אחריות חברתית בעיניי.

יש רופאיםיראת גאולה
ממערכת הבריאות הקונבנציונלית, אשר חקרו את נושא החיסונים והם מייעצים באופן פרטני לגבי ביצוע חיסונים - אילו חיסונים קריטיים ובאיזה גיל.

אינני זוכרת כרגע שמות, אבל אני בטוחה שחיפוש או שאלה בפורום יתנו מידע.
השאלה היא פשוטה.משוטט
על מי את סומכת? על רופאים ואנשי מקצוע שלמדו וחקרו וממליצים לחסן או על מומחים מטעם עצמם שיש בשפע באינטרנט וטוענים שהחיסונים מזיקים?
כדאי לך מאוד לראות כתבה בערוץ 10 שיצא לפניאמא!!!
שבוע.בעושות חשבון.
יעשה לך סדר.
אני שואלת את רופא הילדיםפרת משה

שמטפל בילדים שלי. יש לו את כל הידע הרפואי הדרוש והוא יכול להסתכל על הילד ולהסביר לי בדיוק למה ומתי כדאי לחסן. חבל ללכת לכל מיני יועצים בהמון כסף שאפילו לא בודקים את הילד ורק מנסים לדחוף את המוצרים שלהם. 

דעתי...שרה'לה92

זה היריון ראשון שלי, ויש לי חברה טובה עם 2 בנות שנמצאת בדיוק במצב שלך. חלק מחסנת, חלק לא, מאד מתלבטת. אני אמרתי, שבעז"ה אחסן את ילדיי, פשוט כי הפחד ממה שעלול לקרות גובר על כל סיכון אחר מהחיסון. 
לא רוצה להפחיד ולהלחיץ, אבל לכל מחלת ילדות יש עשרות אחוזים של סיכונים, כאלה שיותר קשים וכאלה שפחות.

מעצבנים אותי [סליחה] אנשים שמוזנים מקבוצות פייסבוק בלבד ומספקולציות על כל חברות התרופות ועל כל מה שאומרים על החיסונים. אני לא מזלזלת בבעיות שעלולות לקרות מחיסונים, אבל שוב,

זה מתגמד לעומת הסיכונים בלא לחסן.

אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא הילדים, ולשאול עד כמה אפשר "למשוך" בשביל לחסן, כך שתהיי רגועה יותר בעת מתן החיסון.

בהצלחה רבה!!

אם את בפייסבוק, ממליצה על הקבוצה מדברים על חיסוניםבאורות
ובאופן כללי, חשוב מאוד להמנע מלקרוא באינטרנט סתם כתבות. יש כלכך הרבה מידע שגוי עם אינטרסים מאחוריו שמסתובב. אני מבינה את הפחד, במיוחד שרואים סיפורים של הורים שמספרים שהילד שלהם חטף רגרסיה בדיוק אחרי החיסון. אבל לצערנו ברוב הפעמים זה נובע מידע שגוי. תבדקי טוב טוב מהם מקורות המידע מהם לוקחים האנשים שאת קוראת את הידע שלהם.
כשבאתי פעם ראשונה לטיפת חלבl666
קיבלתי עלון והייתה שם תבלה עם תופעות לוואי מכל חיסון כולל מוות אבל בסבירות מאוד מאוד נמוכה כך שאף אחד לא מסתיר שבאמת יכול לקרות משהו. אבל הכל עניין של סבירות. האם את מכירה מעשהו שנפגע מחיסון?
האם את מכירה מישהו שחלה במחלות ונפגע?
גם צריך לבדוק האם פחד מחיסונים הוא ענייני או שזה חלק מתפיסת עולם שקוראת לעצמה בריאה וטבעית אבל לא תמיד זה ככה. בעקבות שרשורים פה עשיתי גוגל על הומאופתיה והתברר שבגרמניה ובקנדה ועוד במערב יש חברות ענק שמוכרות תרופות הומאופתיה. גם שם מתגלגל המון כסף.
לאחות טיפת חלב אין שום אינטרס שתחסני, גם ככה מאוד לחוץ לה, מצד שני מחסן אלטרנטיבי מקבל לקוח ותשלום לא קטן.
חשוב גם לקרוא תכלס ולא רק צורת דברים.
לא מזמן מישהי פה שאלה האם יש משהו אלטרנטיבי לחיסון אנטידי. אז מטפלת אלטרנטיבית לא כתבה לה במפורש שאין ורפואה טבעית בכלל לא בעניין, אלא אמרה לה כל הכבוד שהיא מתעניינת, הביאה עוד כתבה מה היה בחיסון אנטידי רגיל לפני 20 שנה ועוד מידע על חיסונים בכללי. והמליצה לה לחפש מידע. למה ככה? כי אם היא תכתוב תכלס שרפואה טבעית לא בקטע שואלת לא תבוא לשם אבל אם להראות אמפטיה ולהביא עוד מידע גם לא רלוונטי זה יעשה לשואלת טוב בלב.
אז כדאי להיזהר.
לאחיות טיפת חלב אין אינטרס לחסן?!אפונה
הקופה מקבלת ציון לפי אחוז המתחסנים (לפחות החיסונים נגד שפעת ושעלת)
בחיים לא נתקלתי בכזאת שטיפת מוח.
ממש אין להם אינטרס..סטודנטית..

אמא שלי היא אחות טיפת חלב אז מכירה מקרוב. 

והם לא רודפים אחרי אנשים כי ממילא לא חסר כאלו שמעוניינים. מה שכן הם אח"כ חוטפים בגדול כשמתפרץ איזמשהו ואז כל הלא מחוסנים רצים לטיפת חלב להתחסן ואז הם עובדות בצורה משוגעת לחסן את כולם.

שימו לב. אשמח אם תכנסו- מציל חיים.batbat654

אז ככה- אני מכירה מישהי שהפילה את עוברה חודש חמישי בגלל שאחת הילדות בגן שבו היא עבדה לא התחסנה (אבעבועות רוח). ז"א לפני שהמחלה עצמה התפשטה בילדה היו כמה ימים שהיא חלתה רק בלי סימנים. והסייעת בגן נדבקה. למרות שהיא עצמה כן התחסנה.

רק לידיעה שחוץ מהילדים שלכם יש עוד מעגל אנשים הקרובים לו שזה יכול לפגוע בהם.

תחסנו, תחסנו, תחסנו. 

אבל אם היא התחסנה ובכל זאת נפגעה.. כנראה שהחיסון לא הכי יעילצוקולטה

לא?

אחת הסיבות שמעדיפים לחסןשרה'לה92
את כל האוכלוסיה היא כדי שזה לא יעבור מאחד לשני. אדם לא מחוסן יכול להעביר הלאה מחלה לעומת מחוסן. ואישה בהריון, המערכת החיסונית שלה הרבה יותר רגישה מאישה לא בהריון וייתכן שלכן היא נפגעה מהמחלה. לכן עדיף לא לטייל בבתי חולים בהריון .. (כמובן רק לצורך)
החיסון לאבעבועות לאו דווקא מונע את המחלהפרת משה

הוא מונע *מופע קשה* של המחלה

כלומר- למיטב זכרוני, רוב הילדים לא יחלו, אבל אלה שכן יחלו- המופע שלהם יהיה הרבה יותר קל.

אני מחסנתפשוט אמא

באמת רק מתוך המקום הזה שאני לא רוצה שיחלו חלילה במחלות הנוראיות האלה. פגשתי אמא שלא חיסנה וישבה עם הילד שלה במשך חודש שלם בבית עם שעלת! כל כך לא נעים. לא לילד וגם לא לאמא. מאז פשוט עושה למרות שחוששת לפעמים , אבל זה עובר .. ושוב , גם  אנחנו חוסנו

אגב אחותי חלתה בחזרת בתור ילדה (שעוד לא חיסנו לזה) והיא בגלל זה היום חירשת. 

לדעתיסמיילי צהוב
לחפש מקורות מידע מאוזנים. שזה די נדיר..
אני אישית- מחסנת ברוב החיסונים חוץ מספציפיים שלא (במיוחד החדשים כמו רוטה), והפעם מתכננת גם לפצל ולדחות.
אבל ברירת המחדל מבחינתי היא לחסן, עם הסתייגויות לגבי חיסונים ספציפיים שהשתכנעתי לגביהם שלא כדאי.
מה עוזר לפצל /לדחות?אמא!!!
פיצול חיסוניםאורי8
ההגיון אומר שכמה חיסונים באותו יום מהווים עומס על מערכת החיסון, ואס הסיכוי לתופעות לוואי גדול יותר. עדיף לתת את החיסונים ברווח אחד מהשני וכך מערכת החיסון מתמודדת טוב יותר.
הטיפות חלב מעדיפים לתת כמה חיסונים יחד כי עמוס להן , וקשה לקבע לכל אחד תור לכל חיסון בנפרד, אצלנו אחות טיפת חלב מוכנה בשמחה לפצל חיסונים ונראה לי שגם היא מבינה שזה עדיף. פעם היא אמרה לי שיש אנשים שלא יבואו הרבה פעמים , אין להם זמן ומעדיפים לסיים כמה שיותר בפעם אחת( לא לכולם יש מודעות לנושא ).
נראה שיותר מסוכן לא לחסן מאשר תופעות וסכנות החיסוןאורין

מסכימה ב100%!!!אישה ואמא

הבעיה הגדולה היא עוד יותר חמורהאם-אם
כשיש תופעת לוואי לחיסון, אין שום תיעוד ומעקב על זה.
לדוגמא הפרוונר- הגעתי אחרי מנה של הפרוונר לרופאת ילדים עם חום גבוה לילד. היא איבחנה דלקת אוזניים חריפה מאוד. ותו"כ אמרה לי שמלא מלא ילדים באים אליה עם דלקת אוזניים חריפה אחרי הפרוונר. עד כדי כך שהיא עצמה כבר לא אומרת כלום להורים שלא מחסנים אותו(והיא ממש ממליצה על החיסונים ועושה פרצופים למי שלא מחסן)

אפילו עכשיו לא מזמן אחיינית שלי התכווצה מחום גבוה בעיקבות דלקת אוזניים חריפה. ו--- כן! שבוע לפני כן היא התחסנה פרוונר!

איך הדברים הללו לא מתועדים?. הרופאה שלי לא העבירה את הנתונים הללו לאף אחד במשרד הבריאות, הורי אחייניתי לא חלמו שהחיסון יכול להיות קשור ואף אחד לא שאל אותם על כך למרות שהילדה בגיל שבו מקבלים את החיסון.

בעניני כל זה מעיד על דבר אחד. אין אפשרות לסמוך על רופאים בעניני חיסונים בכלל. הם כפופים למערכת וגם אין להם מספיק מידע בגלל הסיבה הנל שאין תיעוד ומעקב על תופעות הלוואי.
באיזה גיל ניתן החיסון הזה?גדולה מהחיים
כבר לא זוכרת, תבדקי בטיפת חלבאם-אם
זאת תופעה ידועהסטודנטית..

לגבי הפרוונר, ועדיין השאלה אם עדיף לספוג את זה או לא להתחסן?

מזדההאפונה
ולצערי אני לא מגיעה ללמוד על זה כמו שצריך..
לכן אני מחסנת לדברים שיש להם השלכות קריטיות, ושיש סיכוי סביר בעיני שהתינוק יחשף אליהם.
לכן אני לא מחסנת לרוטה, למשל, כי זה לא כזה קריטי אם במקרה הכי גרוע הילד שלי ישלשל קשות חודש. גם לשעלת לא. וגם לא להפטיטיס B בינתיים לפחות כי הסיכוי שתינוק/ילד שגדל בסביבה כמו זו שהילדים שלי גדלים בה יחשף לוירוס הזה הוא כמעט אפסי. ומן הסתם הם ישלימו את החיסון לקראת הצבא/שירות.

מוסיפה שאני מיניקה עד גיל מאוחר, ועם או בלי קשר יש לילדי ב"ה מערכת חיסונית חזקה וטובה.

אני לא מבינה בזה כמעט כלום ובכ"זרק טוב!
לפי מה שידוע לי, שעלת יכולה להיות מסכנת חיים לתינוקות רכים, ויכולה לגרום להפלות לנשים בהריון.

בתור מישהי שהבן שלה נדבק ברוטה וירוסרות גרוסמן

רוטה וירוס - בתור מישהי שהבן שלה חלה בוירוס הזה, הוא בן 13 ועדיין לא היה חיסון לצערי, אנחנו הגענו לבית החולים, ופגשנו שם עוד הרבה.. זה סבל בל יתואר, לילד ולהורים! הילד כל הזמן ללא הפסקה או מקיא או משלשל.  יש ילדים שהגיעו למצב שהכליות שלהן לא תפקדה מרוב התייבשות, זה פגיעה לכל החיים!

שעלת - לתינוקות קטנים זו סכנה גדולה, הם מגיעים בדרך כלל לטיפול נמרץ, התינוק משתעל כל כך הרבה שאין לו יכולת לנשום, למה לקחת את הסיכון והסבל?

עד כדי כך שממליצים לנשים בהריון להתחסן אליו, מפני שבחודשים הראשונים הנוגדנים מהאמא עוברים לתינוק גם אם לא חוסן להם( הנקה) ותינוק שעדיין לא חוסן לשעלת, יש לו עד החיסון נוגדנים מהאמא.( זה עוזר בחודשים הראשונים, גג עד 6 חודשים)

אבעבועות רוח - אחת הסיבה לחיסון ,לפי מה שידוע לי, זו המחלה שבגיל מבוגר יכולה להתפרץ רק למי שחלה במחלה בצעירותו, שלבקת חורגת, וזו מחלה קשה מאוד בגיל מבוגר, כאבים מאוד חזקים.(הוירוס אחרי מחלת האבעבועות נשאר בגוף ולא נעלם, רק מתפרץ מאוחר יותר)לכן מי שיחוסן לא ידבק באבעבועות, ולא יוכל לחלות במחלה שלבקת חורגת, וזו לא מחלה נדירה.

אני בלימודי סיעוד, אז אני יודעת מעט..

הגבת אלי בטעות..רק טוב!
משערת שתגובתך הופנתה לאפונה
אבל בכרטיס האישי שלך רשום שאת בת 13, ורווקה..לב אמיץ

סתם. מעניין.

כי נכנסתי לכרטיס של הבת שלי...רות גרוסמן

לגבי אבעבועותגדולה מהחיים
כתבת שמי שחוסן לא ידבק. זה לא מדוייק!
מכירה מקרוב כאלו שנדבקו וקיבלו קשה
אותו דבר לגבי שעלת, אצל הילדים שליאם-אם
תודה. חשובשרה'לה92
אבל ממה נפשך,אפונה
אם עד שישה חודשים החיסון לא מגן ובונים על החיסון מהאמא, אז אחרי שישה חודשים התינוך הוא כבר לא כזה רך...
וכמו שציינתי ב"ה אלף פעמים הילדים שלי נחונו בגוף חזק ובנוסף הם יונקים ואפילו כילדי מעון הם לא חולים כמעט, טפו טפו. אז בשביל הסיכוי הנמוך שהם יחשפו ובנוסף הגוף שלהם יתקשה להתמודד והמחלה תתפרץ אצלם בצורה הקשה יותר - זה נראה לי סיכוי נמוך מדי ולכן אינני מחסנת.
הפותחת שאלה מה אנחנו עושות, אז עניתי מה אני עושה. אין בדברי המלצה למישהי ללכת בדרכי.

אגב גם שפעת עלולה לגרום לסיבוכים מסכני חיים, ובכל זאת אינני מחסנת נגדה. גם דלקת ריאות יכולה לסכן חיים ולא הייתי מחסנת אם היה לה חיסון... להמשיך?
ומה עם ילדים אחרים ?שרה'לה92
שלא בורכו במערכת חיסונית טובה מאד אלא רגילה! וקשישים ונשים בהריון שמערכת החיסון שלהו מוחלשת ?? הילדים יכולים להעביר מחלות גם אם לא יחלו בהן ממש. זו אחריות חברתית, ממש לא תעמוד על דם רעך בעיניי.
ואין מה להשוות בין סיבוכים של שפעת לסיבוכים של דלקת ריאות .
בבקשה, הם מוזמנים להתחסןאפונה
עם יד על הלב, אני לוקחת אחריות עלי ועל משפחתי. לא אסכן את ילדי במתן חומרים שמסכנים אותם כדי לשמור על אפקט העדר.

את מצחיקה..משוטט
לא אסכן את ילדי במתן חומרים שמסכנים אותם? אם מומחי הרפואה החליטו שצריך אין פה שום אפקט עדר אלא צורך רפואי וזה שהחלטת שלילדים שלך יש מערכת חיסונית חזקה זה קשקוש כי מול צהבת שיכולה להגיע ממזרק שמישהו זרק במקרה שום מערכת חיסונית לא תעזור.
האחריות. שאת "לוקחת" על משפחתך היא גאווה חסרת פשר אלא אם למדת רפואה והתמחת בחקר חיידקים ומחלות..
אני מאד מעריכה את הדאגה שלך לילדי.אפונה

וכמובן שמחה שהצחקתי אותך.

אם זה באמת היה מצחיק..משוטט
אבל זה ממש לא.. אני נמנע מלכתוב פה דברים פוגעניים אז אני לא אכתוב מה דעתי על חוסר האחריות הזה..
אפקט חסינות העדר הוא מונח רפואי..לב אמיץ

הכוונה שיש צורך במסה קריטית של מחוסנים שהמחלה לא תתפרץ.

יש מספיק רופאים בכירים בתחומם שמזהירים מפני חיסונים באופן גורף.

רק עכשיו שמתי לבאפונה
שהוא לא הבין מה זה אפקט העדר..
מכיר את המושג..משוטט
אבל אין משמעות לאפקט אלא לצורך הרפואי שלו ולכן לא נכון להתייחס אליו האפקט חסר משמעות..

מי אמר שהאפקט חסר משמעות?אפונה
יש לו משמעות לכלל הציבור, ולכן הממסד הרפואי מעוניין לחזק אותו. זו הסיבה העיקרית שמשרד הבריאות מעודד את הציבור להתחסן.
לי כאדם פרטי וכאם יש שיקולים אחרים.
קחי את השיקולים שלך ואת האחריות שלך על הילדים שלךחיוך גדול

בבקשה, תהני.

אני לא ישכנע אותך אחרת.

ולכתוב  "יש מספיק מומחי רפואה..." זה פשוט מגוחך כל אחד יכול לכתוב את זה..

סליחה על הנחרצות פה, אבל כל העניין הזה כאילו חיסונים מזיקים וכו עולה לי כבר לראש,

אתן סתם מפחידות פה אמהות שרוצות בסך הכל להגן על הילדים שלהן לפי הוראות משרד הבריאות.

ואל תגידו לי "גם אני רוצה להגן עליהם" תאמינו לי, ראיתי מספיק. (תינוקת שחלתה במנינגיטיס ומתה, ילד שחלה בחזרת והתחרש, 2 אחים שהיה להם אבעבועות רוח וחטפו וואחד זיהום מזה, תינוקת בת חודשיים שהלכה משעלת (אחותה הדביקה) ועוד.)

לעומת זאת אני בכבודי טרם זכיתי להכיר מישהו שניזוק מ"החומרים המלאכותיים" שיש בחיסונים...

אפקט חסינות העדר מונע מחלות בקרב כלל האוכלוסייה אבל הוא לא הסיבה שבשלה מחסנים כל פרט, אלא התוצאה.

ויש כמה נצלנים שחיים על חשבון אחרים ומנצלים את אפקט חסינות העדר ולא מחסנים את הילדים שלהם...

בבקשה ובהצלחה.

לא יודעת למה הגבת אליאפונה
לא כתבתי שום דבר על מומחי רפואה, ולא ניסיתי לשכנע אף אחד לעשות שום דבר.
כתבתי מה אני עושה, כי זה מה שביקשה הפותחת.
אז סליחה, אולי לא עקבתי בדיוק מי כתבה מה.חיוך גדולאחרונה

ואני מתנצלת על זה.

מי אמר שלא התחסנו?שרה'לה92
מסכימה איתך שכל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולא לסמוך על אפקט העדר, אבל קשישים ומדוכאי חיסון או נשים בהריון יכולים להגיב בצורה איטית יותר ואפקטיבית פחות אם ייפגשו עם מחלות, גם אם יהיו מחוסנים. בקיצור, אני לא הולכת לשנות את דעתך, אבל כן חשוב לי לציין שהאחריות גדולה.
הבעיה היא שזה מסכן גם אחרים..סטודנטית..

דווקא הרוטה זה נורא ואיוםתאומים
לאחי היה את הוירוס לפני המון שנים וזה היה נורא ואיום.

הגיע לאישפוז של שבוע עם קריסת מערכות!

אמא שלי חיסנה פרטי את האח שאחריו רק שלא לסבול את זה שוב כי רק אחרי כמה שנים זה נכנס לסל.
לבן שלי היה רוטה בגיל שנה וחציעגולה

ב"ה עבר בסדר.

שבועיים בבית, הקאות ושלשולים בלי סוף.

אבל שמחה מאד שלא נתתי לו את חיסון

זה יכל להגמר אחרת.חיוך גדול

ומה עם ילד אחר שהבן שלך יכול היה להדביק אותו ואצלו זה יסתיים אחרת?

גם מי שמתחסן מדבקלב אמיץ

כי זה נגיף חי מוחלש.

זה נגיף שהסיכון הגדול שלו זה התייבשותעגולה

תבדקי בעלון שמשרד הבריאות מפרסם על החיסונים

להורים יש תפקיד במצב של רוטה ח"ו לשים לב שלא חסר לילד נוזלים.

ולהתפלל

ובעז"ה זה אמור להיות בסדר.

אם הילד מתייבש וכו אז יש סיכונים יותר חמורים, כמו בכל דבר.

דרך אגב הילד שלי נדבק מילד במעון שחוסן וחלה

וזה עדיין לא סותר.חיוך גדול

זה שמי שגם חוסן נדבק זה בגלל שמערכת החיסון שלו לא קיבלה את הנוגדנים. זה לא אומר שכולם מכאן ואילך לא צריכים להתחסן.

גם מי שחלה לאחר שהתחסן זה בדרך כלל באופן קל.

ישנם ילדים מדוכאי חיסון שאינם יכולים להתחסן, כשכל הילדים מתחסנים המחלה ממוגרת וכך ילד מדוכא חיסון שלא התחסן- מוגן. ילד בריא שלא התחסן גורם לחסינות הקבוצתית בישראל לרדת ומסכן בכך אחרים.

מאז הכנסת החיסונים אחוז הילדים שנפטרו ממחלות ירד באוםן משמעותי.

בעיניים שלי ראיתי ילד שלא חוסן לפנאומוקוק, קיבל דלקת קרום המוח ונפטר. (בן של חברה שלי שהתנגדה לחיסונים....)

בקיצור, החלטה בנושא כדאי שתהיה מושכלת ולא מונעת ממקורות אינפורמציה לא מדויקים ולא אמינים.

(לא מתערבת בדיונים על חיסונים בדרך כלל, כי הם לא ברמה מקצועית ומונעים מאלף ואחד דיעות ולא עובדות.)

מאיפה את יודעת מה מקורות המידע שלי בנושא?עגולה

ואםמ אני ד"ר במקוצעי?

אני יודעת שלכל מחלה יש סיכון מסויים למה שיכולה לגרום

,לכן למחלה כמו טטנוס (ועוד) אחסן

משום הסיכון הכרוך בה

מכיוון שרוטה כרוך בסיכון מזערי מינוס והסיבה העיקרית שמחסנים כנגדו זה האי נוחות להורים ולילד, אני מעדיפה לקחת את הסיכוי שהבן שלי ח"ו יקבל רוטה (כמו שאכן קרה) ולא לסכן אותו עם החומרים הכימיים השונים שיש בחיסון שגם להם יש סיכונים.

עניין של תועלת מול הפסד

אין אפקט חסינות העדר ברוטה.לב אמיץ

זו אינה מחלת ילדות מחוייבת המציאות, ילד בריא שלא מתחסן לא מסכן אחרים ברוטה (איך ילד בריא מסכן אחרים?).

אין עניין של כיסוי חיסוני של כלל האוכלוסיה, גם מבוגרים יכולים להדביק - מחוסנים ולא מחוסנים.

מה עם אבובועות רוח? את מחסנת?הפתעה!
עבר עריכה על ידי הפתעה! בתאריך ט' באלול תשע"ז 12:51
מישהי יודעת אם יש אפשרות לתת רוטה מאוחר יותר?
וממש מעניין מה שאמרת לגבי השעלת. אבל אין עניין שהם קצת מחוסנים כבר בגיל חודשיים כשנותנים את המנה הראשונה? ועדיין, גם בגיל חצי שנה, זה לא מסוכן להם? מדברים על מוות תינוקות מתחת לגיל שנה אז נשמע שעד גיל שנה השעלת מסוכנת.
עונה רק על השאלה הראשונהיראת גאולה
לא נותנים את חיסון הרוטה אחרי גיל 8 חודשים.
מדובר ב3 מנות, כשבין מנה למנה צריך להיות פער מסויים, והמנה השלישית לא יאוחר מגיל 8 חודשים.

(כך למיטב זכרוני)
סבתא מענישהאנונימית בהו"ל

משתפת באנונימי מחשש לאאוטינג

היינו אצל חמותי בסעודה אתמול והבת שלי בת השש הייתה עייפה ועצבנית

בגלל איזה ריב בין הבני דודים

אז היא צעקה ובכתה בעצבים ובעלי חיבק אותה והציע משהו לשתות ולאכול כדי להירגע

חמותי הביאה עוגיות והבת שלי בתגובה העיפה את זה על הרצפה בעצבים

חמותי התעצבנה ,תפסה אותה בשתי ידיים וממש גררה לחדר ונעלה עליה את הדלת.

והכריזה '5 דקות להירגע לא יזיקו לה' אני ובעלי המומים מהצד! מה נסגר?

אמרתי לה שאני לא אוהבת את זה והיא המשיכה להלל את מה שעשתה ולהסביר גם לבנות שלה כמה זה כדאי שאני מהצד

בעלי שתק כי הוא תמיד שותק הוציא אותה אחרי כמה שניות

אני בהלםםםםםם

כועסת כל כך

לא מצליחה לעכל את זה

מי את בכלל שתנעלי את הבת שלי

בחיים לא עשתה את זה לשום נכד!!!! מקסימום צעקה

היא אישה שמאוד קשה לה לראות אוכל נזרק, אני מבינה

אבל מפה עד לגרור ילדה לא שלך לחדר

ואמרתי את זה לבעלי במוצאי היג, הוא עונה לי השנה מצאתי עוד משהו להתלונן.... מה נראה לך ???

אם אמא שלירקאני

הייתה עושה כזה דבר

הייתי אומרת לה בברור שאני לא מוכנה שדבר כזה יקרה שוב

אם חמותי הייתה עושה את זה

הייתי דורשת מבעלי להבהיר את העניין

ב2 המקרים זה לא תקין

זה לא נכון שרק בגלל שזאת חמותה ולא אמא שלה ככה הגיבו לה

לי אישית יש הרבה יותר בעיות עם אמא שלי מאשר עם חמותי

בעקבות השרשור על הנערה שהשמינהמותקקק

למה ברור לנו ש"צריך" להיות רזים? (מעבר לעניין הבריאותי)

למה אף אחת לא מוטרדת מזה שהבת שלה רזה (רזה רגילה, לא קיצוני) מה ההבדל??

יש אנשים שאוהבים מראה רזה ויש אנשים שאוהבים מראה שמן, זה פשוט סוגים שונים של מראה, אין סוג יותר או פחות טוב, זה פשוט שונה וזה הכל

אולי את כבר מתכוונת לענייני שליטההמקורית
מה הקשר הסכם איתם????? למה עכשיו?אובדת חצות

אני בהלם

לשם מה ספגנו וספגנו חודש פלוס אם לא סיימנו את המלאכה. איך זה נקרא הסכם אם איראן לא מקבלת אותו? איך אנשים עוברים מ-0 ל100 בבת אחת לגבי מסגרות?

אני כבר רציתי להיות הראשונה שתגיע לגן אבל באמת, יום ראשון אחרי ככ הרבה זמן- איפה הרגישות של אנשים? להתחיל על הבוקר אחרי שחודש לא הם ולא אנחנו ישנו כרגיל???? יש לילדים חרדות, פחד משינויים, הם דור ממש מסכן שלא מכיר שגרה נורמלית שש שנים.

איך לא מתחילים מאוחר? איך לא מקצרים את היום?

אני מורה וגם אמא לילדים וזה מרגיש לי שמעבר לזה שלכולם נמאס, איפה האנושיות המידתיות וההדרגתיות אחרי חודש פלוס? לשלוח כאילו כלום? איך אפשר ללמוד יום מלא מהבוקר? איך זה הגיוני ועוד בעיר הכי מטווחת בארץ?

ואיפה הזהירות והבטחון של כולם שיהיה בטוח לשלוח?

באמת הזוי לחזור לשגרה כל כך מהרצפורה

לא לכולם זה מתאים.

מצד שני להרגשתי אנחנו לא חדשים פה... כבר שנתיים וחצי לומדים לנהל שגרת מלחמה כמה שאפשר יותר טוב

אז יש קצת יותר כישורים להתאפס יותר מהר כי מתורגלים באופן מסוים.

לנו האמת זרם לכל הילדים חזרה מלאה...

ובעלי במילואים אז זה לא שהכל פה שגרה..

וזה בסדר שלא לכולם זה מתאים.

אם היה נדמה לי שיש ילד שצריך עוד זמן להתארגן בבוקר או לאסוף מוקדם יותר בשמחה הייתי באה לקראתו. לא ציפיתי אבל זה היה בסדר יום רגיל לכולם.

פינקתי אחרי צהרים יותר בקלות במשהו מתוק וכן התעניינתי כמו היום הראשון לחזרה.

אבל בסה"כ ב"ה עבר בטוב.

גם ככה זה סופ"ש ושוב שבת אז זה לא שבוע מלא, גם זה עוזר לדעתי להתאוששות.

חיבוק ומלא כוחות..!

אמהות בדור הזה אלופות!

אז אצלי לא הכל ורודאנונימית בהו"ל

אני נמצאת באינסטגרם רואה הרבה נשים שמפרסמות שהן החזירו אתמול את כל כלי הפסח והפעילו מכונות כביסה ותיקתקו את הבית וניקו וסידרו וגם עשו מימונה ומרגישה רע עם עצמי שאני לא שם,

אתמול חזרנו מנסיעה מאוחר ורק היום בערב גמרנו להחזיר את כל כלי פסח לארונות והיום לי מלא כביסות ותיקים לסדר

ואני מרגישה גמורה.

ב"ה יש לנו ילדים ותינוקת

ועוד בישולים לשבת ושטיפה של הבית ועוד כביסות כמובן ואני במרדף אחרי הזמן,מרגישה שזה לא נגמר..

ומרגישה שהמלחמה פערה בי חור כזה שצריך לרפא וקשה לי החזרה לשגרה, למרות שאני רק בבית עם התינוקת.

וזהו עכשו מנסה להתנתק מהאינסטגרם כי זה סתם עושה לי לא טוב,

אבל לא יודעת אם זה נורמלי או שאני בסוג של דיכאון,

מרגישה הרבה עצובה וגם עם ערך עצמי נמוך וocd והכל ביחד ממש מפיל אותי, מרגישה שאני לא שווה ואין בי כוחות.

זהו

אשמח אם יהיו לכן רעיונות או משהו חכם להגיד..

אוי, הייתי צריכה לשלוח לך תמונה של הבית שלי ובטוחקופצת רגע

היית מרגישה יותר טוב,

הררים מבהילים של כביסות ובין לבין סלסאות אקראיות של כביסה נקייה לקיפול, ארונות מטבח שהכל בהם זז בגלל פסח ועדיין לא חזרו למקום וכן הלאה.

ואני לא נסעתי לחג ואין לי תינוקת ויש לי ממ"ד אז הייתה לנו מלחמה רגועה, ולילדים היו היום מסגרות.

אז במקום התמונה שולחת חיבוק גדול!

ויהיה בסדר גם יהיו ערמות כביסה והרצפה לי תהיה הכי נקייה.

וחוץ מזה, בדיוק היום קראתי כתבה איך ההסתגרות בבתים בגלל המלחמה עושה לא טוב, בפן הפיזי ממש וגם הרגשי. והדגישו את חשיבות החשיפה לאור כדי לשפר מצב פיזי ורגשי. ממש, אפילו לשבת ליד חלון פתוח.

אז מחר, רצוי איפשהו בשעות הבוקר או לפני הצהריים, צאי לך עם התינוקת לסיבוב רבע שעה באוויר ובשמש.

זה אולי לא יפתור את כל הבעיות אבל זה בהחלט יכול לשפר מצב רוח, לשפר את כמות ואיכות השינה בלילה, לתרום לבריאות מערכת החיסון ועוד ועוד. 

אצל מי הכל וורוד אחרי חודש בבית אחותי?המקורית

עולם השקר הזה האינסטגרם, מצלמים ובוכים. השעבוד לתוכן מרוקן לא פחות שלא תחשבי

ואם ינחם אותך - הבית שלי במצב זוועה כנל

לא הספתי לכבס, כלום לא מוכן לשבת וגם הילדים עוד ערים

לא שטיפה, לא קניות, לא כלום

הדבר היחיד שהספקתי זה להכין צהריים נורמלי לילדים חמצי ולהשאיר את הבלאגן מאחוריי אחרי יום עבודה נוסף מתיש מהבית עם הילדים ולצאת איתם לחוף כדי שלא נשתגע

אז הבית לא יהיה מסודר🤷

יצאנו ממלחמה אחות

ממלחמה

טילים עם ראש חצי טון חומר נפץ מתפצלים ומתעופפים מעל הראש

ילדים חודש בבית כולל פסח

מזמור לתודה שיצאנו ללא יודעת כמה זמן של שפיות, הבית שלם, לא נפגענו, ב"ה תסדרי מחר

לכי תנוחי, חוסר שינה יכול לדכא ממש (מנסיון) ותקופת מלחמה ארוכה בלי אופק כנל

ולדעתי תתנתקי מהזבל הזה

♥️

לא אמין בכללשירה_11

אין מישהי כזאת

ואם יש

אז יש לה מינוסים אחרים שלא הייתי רוצה לדעת

המינוסים בעיניבאתי מפעם

זה הצורך לפרסם את הדבר הכי פרטי שלך, הבית , הכביסה, הניקיון, המשפחה ....

טרנד הזיה

זה ברור כמובןשירה_11

זו תלות

חיים בשביל לצלם

היו לי חברות שהיו יוצאות כדי שיהיה מה להעלות

אובססיה

יכולה להגיד לךרקאני

שסיימתי לסדר בחזרה את הכלים

ועכשיו מסיימת עם הכביסות 

(אנחנו רק זוג עם תינוקת, אז אין ערימות הזויות)

ובכל זאת כל היום הזה הייתי עצבנית ובדיכאון ובלי מצב רוח

ומרגישה שלא בא לי בכלל לחזור לשגרה

ולא יודעת איך עושים את זה 

ויש לידה באופק שמלחיצה אותי

וכולי איכסה בפנים

בקיצור גם אם מהצד נראה שורוד לי

כי סיימתי לסדר את הבלגן

זה בכלל לא אומר שבאמת ורוד...

והכי נורמלי בעולם שיום אחרי החג מרגישים ככה

במיוחד חג שהגיע אחרי חופש ארוך ומתיש

זה קצת כמו נפילת סוכר

בבת אחת ליפול לשגרה ולהתאפס על החיים

עושה סחרחורת

הסוג של דיכאון והמחשבות שאת מתארתאיזמרגד1

זה עניין של כמה ימים או משהו מתמשך?

כי אם זה משהו שהוא עכשיו זה בסדר גמור, לוקח זמן לחזור לשגרה והכל בסדר

אבל אם זה משהו מתמשך שכבר תקופה לא עובר, ואת לא מרגישה שזאת תקופה שתעבור ואת בדרך החוצה משם- לגמרי הייתי בודקת דיכאון. כדאי להתחיל מרופא משפחה.

גם אותי מפיל לראות תמונות נוצצות של נשים אחרותדיאן ד.

אומנם אין לי אינטסטגרם אבל רואה בסטטוס בוואטספ 

נשים מצלמות שולחן שבת ערוך לתפארה ביום חמישי בערב

כשאצלי בלגןןן של החיים, עוד לא בישלנו כלום ומי מדבר על שטיפה.

או נשים שמעלות תמונות שלהן עושות כושר ב- 6 בבוקר או עושות ספורט 3 פעמים בשבוע

והלוואיייייי עליי. מאוד מאוד מנסה אבל זה ממש קשה לי..

וכל הזמן מזכירה לעצמי שזה עולם השקר.

יכולה מישהי לצלם שולחן נוצץ כשכל הבית מסביב בוקה ומבלוקה

או לצלם ילדים לבושים מותגים שנראה שיצאו מהקטלוג

אבל אולי היא במינוס ממש עמוק בבנק.

לפעמים כשבא לי אז אני גם מצלמת איזה משהו אינסטגרמי כזה

לדוגמא כוס קפה מושקעת ברקע השקיעה או כל מיני שטויות כאלו

כמובן שלא מעלה לשום מקום

אבל זה מזכיר לי שאם אני רוצה אני גם יכולה להפיק תמונות "שקר" כאלו.

אהבתי ממששירה_11
כתבו כאןתקומה

כל עולם השקר

וזה גם נכון

אבל לי התמונות האלו שעושות צביטה, גורמות לשאול מה חסר לי ומה אני רוצה.

כי להגיד שהכל זה שקר, זה קל לי. ניסיון לנחם את עצמי.

אבל לפעמים זה לא נכון

ויש אנשים שבאמת מאוד מוצלחים

ומאוד טובים

ואני לא אהיה הם

אבל אני כן יכולה לחשוב למה זה מפעיל אותי, ומה חסר לי

ואז אני מנסה לראות, איך, בקטן, אני יכולה לשנות קצת אצלי, כדי לענות על החוסר שזה מעורר בי

יש לי רעיון גאוני!אמאשוניאחרונה

תמחקי את האינסטגרם ובא לציון גואל.

אני פחות מתחברת לתגובות שזה שקר,

אולי באמת יש נשים שמצליחות להחזיק ככה את הבית.

יש אנשים שעושים מליונים. לא שקר. אמת לאמיתה.

אז מה?

אם יש לי מה ללמוד מהם, אחלה.

אם אין לי, למה לבזבז את הזמן לראות משהו שלא יקדם אותי בחיים בשום צורה?

זה כמו לעקוב אחרי מתכונים לא כשרים.

אולי זה טעים. מעולה שיבושם להם, זה פשוט לא קשור אלי אז חבל על הזמן ועל הפוקוס שלי.

והם? שיהיה להם לבריאות מכל הלב ❤️

ואת? חיה את חייך לפי הקצב והעדיפויות שלך בחיים.

וואי אולי תעזרו לי להחליטאנונימית בהו"ל

ממש מתלבטים מה לעשות עם שבת

אני בתחילת הריון, מבוחלת ברמות

וגם מותשת מכל דבר קטן

הבית הפוך

אני עובדת מחר עד מאוחר

חמי וחמותי ממש רוצים שנבוא אליהם

(היינו אצלם מלא בחג, אבל כמה אחים סגרו בחג בצבא ויצאו עכשיו..(

לא יודעת איך נבשל שבת

וממש רוצה להשאר בבית

אבל זה להפיל את כל העבודה על בעלי

כולל לשמור על הילדים במשך כל השבת (אצל ההורים זה הרבה יותר קל)

אה ואוטוטו מתחילים מילואים

שזה עוד סיבה להשאר בבית..

יציאה מהבית עושה לך טוב?יעל מהדרום
לק"י

לי זה היה עוזר לפעמים. 

לא.. בטח לא אחרי שבוע עמוס כזהאנונימית בהו"ל
אז אולי עדיף להשאר בבית. החלטה נעימה!!יעל מהדרום
יש לכם אפשרות לקנות אוכל מוכן?מתואמת

ואולי להזמין מישהו מהאחים אליכם יעזור להעסיק את הילדים?

נשמע שאת רוצה להיות בבית...

הייתי הולכת להורים לדעתיהמקורית
עזרה עם הילדים + בישולים קונה אותי במצבים של חוסר כח וזמן
ממש לא מרגישה אצלם בנוחאנונימית בהו"ל

הסעודות ארוכות לי

אין לי מה לעשות שם

בעלי עסוק עם אחים שלו..

מה מתאיםתקומה

לבעלך?

נראה לי זו השאלה הראשונה

אם זה מסתדר לו להיות בבית, אז נראה לי אין בכלל התלבטות.

אם הוא רוצה להקל עלייך וישמח להישאר בבית אבל חושש מהארגונים, תנסו לחשוב יחד על פתרונות שיקבלו על התארגנות - שבת מצומצמת, אוכל קנוי וכו'.

אם זה לא מתאים לו וזה יהיה לו יותר מידי, אז כן הייתי שוקלת לנסוע.

אבל תראי קודם מה הוא רוצה 

האמצעאנונימית בהו"ל
הוא גם רוצה להיות בבית

אבל לא יודעים איך לעשות את זה

וברור שמקל עליו להיות אצל ההורים

אבל הוא גם רוצה להקל עלי 

טוב ניסעאנונימית בהו"ל
בסוף שמעתי ממנו שהוא מעדיף לנסוע...

שה' יתן לי כוח

יודעים שאת בהריון?דיאן ד.אחרונה

אם כן אז תפרשי באמצע הסעודות ותלכי לנוח....

אם לא אולי שווה לשתף לפחות את חמותך.

יודעות לכוון אותי איפה יש חולצות מכופתרות לילדים?שיח סוד

בכל מיני צבעים,

שרוול ארוך ו100% נגיד 95% כותנה לילד האטופי שלי

ובארץ…

ילד לא נער

לידר, קיוויעם ישראל חי🇮🇱
צ'ילדרנס פלייסחנוקה

צבעוני יש להם יפה ממש!

נדמה לי שגם לבן.

ונעימות מאד.

אגב לא יודעת גיל אבל גם בפוקס יצא לי לקנות מכופרתות יפות במחירים טובים יותר.

אני גם ראיתי, אפשר לקנות אונליין בטרמינל Xשומשומ
תמנוןהמקורית
את מכירה את התלבושת האחידה שיש בתלמודי תורה?שושנושי

חולצה משבצות צבעונית,

יודעת שיש כמה סוגי ייצור - בערים חרדיות בטוח תמצאי סניפים שמוכרים

איזה סוג חומר את צריכה?

את מתכוונת לחולצות שיש בהן כפתורים לכל האורך?מתואמת

לא נראה לי שיש חולצות כאלה מכותנה...

יש חולצות טריקו עם צווארון ושלושה כפתורים שהבד שלהן נעים יותר, אבל גם לא יודעת אם מכותנה. אני מכירה בלידר.

למה לא? בטח שישהמקורית

בהדס מינילאב יש בטוח

לדעתי גם בתמנון

גם חולצות פולו

אולי אפילו באורבניקה

יכול להיות באמת שיש... זה פשוט נשמע לי לא מתאיםמתואמת
ל"קונספט"...
מה הקונספט מבחינתך? לא הבנתי האמתהמקורית
חולצות מכופתרות הן הרבה פעמים מכותנהקופצת רגע
הן עשויות מאריג, והאריג הוא הרבה פעמים מכותנה או תערובת כותנה.

יכול להיות שאת חושבת על בד סריג שעשוי מכותנה? כמו גופיות או חולצות טריקו? ג'רסי למשל זה סוג סריג שיכול להיות עשוי מכותנה.

זה באמת סוג בד שונה, אבל גם סריג וגם אריג יכולים להיות עשויים מכותנה בלבד או מתערובת כותנה. 

כנראה באמת שאני לא מבינה בזה...מתואמתאחרונה

אני מחלקת את העולם לבדים נעימים ולבדים לא נעימים. הבד של החולצות המכופתרות לא נעים מבחינתי, לכן הסקתי שהוא לא כותנה (שאמורה להיות נעימה).

אבל באמת אף פעם לא ממש התעמקתי ברכיבים של כל בד...

כותנה לא חייב להיות בד טריקו (שזה בד סריג)חילזון 123

יש גם כותנה שהיא בד אריג. כלומר בד לא נמתח.

תביעת חלת- מישהי הצליחה למלא??נועה לה

אני כבר אובדת עיצות

כל הביוקרטיה והטפסים האוטומטיים האלה מוציאים אותי מדעתי!

הם מבקשים אישור על נקודות זיכוי או פטור ממס

מאיפה אני מנפיקה את המסמך הזה??? לא מוצאת באתר של מס הכנה או ביטוח לאומי

פליז עזרה!!!

נראה ליהשם שלי
אמור להיות בתלוש/ טופס 106
תלוש שכר אחרון יש לך? / טופס 106?המקורית
אבל כבר העלתי תלושים במקום אחרנועה לה
יש מצב שצריך להעלות פעמיים? 
למי שיש אישור לנ"ז מפקיד שומה הסעיף הזההמקורית

רלוונטי, וחשוב מאוד, למי שלא - כנראה שהתלוש מספיק

אם זה סעיף חובה זה מה שהייתי עושה 

ואוו תודה רבה רבה!!נועה לה
את לא מבינה כמה אני מתוסכלת מול כל הביוקרטיה הזאת, כל הזמן מעלה את כל הטפסים עונה את כל הפרטים ואז צריכה לבדוק על איזה טופס והכל נמחק!!!  התגובה שלך עזרה לי לעשות המשך לדף הבא סוף סוף! 
ממש בשמחה יקרה המקוריתאחרונה
צריכה עצות.או שאולי זו פריקה וצריכה חיבוק.לא יודעתאנונימית בהו"ל

חצי שנה אחרי.

והזכרונות מפתיעים אותי כל פעם מחדש בזמנים שלא ציפיתי להם.

אם זה סתם רגע עם עצמי, או רגע עם בעלי

והמוח עובר למקום אחר

והמחשבות

והגוף מתנתק

וזה כואב כל פעם

ומעייף

אוף

❤️❤️❤️❤️❤️אפרסקה
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ושתמצאי שלווה
חיבוק גדול גדול.קמה ש.

בס"ד

לא פירטת אבל נשמע כואב מאד ❤️‍🩹

בגלל שביקשת עצות: שקלת טיפול כדי לעבד את מה שהיה? מהמעט שכתבת מזכיר קצת תגובות פוסט טראומטיות. המוח והגוף זוכרים את הטראומה ושולפים אותה בכל מיני הזדמנויות וכשזה קורה, זה גורם לכאב ולשיבושים של כל מיני הסיטואציות.

מצד אחד חצי שנה זה עדיין די טרי לחוויה קשה.

מצד שני נשמע שאת סובלת ושזה פוגע בך ביום יום 💔 וטיפול טוב יכול לעזור עם זה.

חיבוק גדול שוב!

בע"ה שמכאן תראי רק אור ומתוק תמיד!!!

תודה! (מוזכרת לידה שקטה)אנונימית בהו"ל
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך כ"ב בניסן תשפ"ו 21:21

לידה שקטה.

בעקבות הפסקת הריון.

ועכשיו צריכים טיפולים.

והמלחמה הזאת דחתה את כל התורים...

זה נחשב טראומה? לא יודעת

בעקרון קיבלתי 12 פגישות עם עו"סית. הרחיבו לי כי עברנו לטיפולים, אבל אין כמעט תורים.

אמן!!!

חיבוק גדולאחת כמוני

לגמרי טראומתי

וקשה גם לחשוב על העתיד ומה שתצטרכו לעבור

שולחת מלא כוחות

זה נשמע טראומטי ממשאיזמרגד1אחרונה

חיבוק על זה🩷

אולי אם את לא מקבלת מענה מספיק דרך הקופה, שווה לשקול ללכת לטיפול באופן פרטי כדי לעבד את זה.

ומצד שני כמובן שזה הגיוני לגמרי להמשיך להתאבל על זה. זה גם יכול להמשיך לכאוב עוד שנים, וזה בסדר שכואב🩷

חיבוק!!מכחול

אולי יעניין אותך