זה נורא...
כל פעם שמדברים על חשבונות שמיים, דין של מעלה, עולם הבא... אני מתחילה לפחד!! ![]()
![]()
![]()
במיוחד בתקופה הזו של אלול-תשרי שמדברים על זה המוון.
זה טבעי? הגיוני?
מה אפשר לעשות? או שהפחד הזה הוא בעצם פחד טוב?
מכירים את זה?
זה נורא...
כל פעם שמדברים על חשבונות שמיים, דין של מעלה, עולם הבא... אני מתחילה לפחד!! ![]()
![]()
![]()
במיוחד בתקופה הזו של אלול-תשרי שמדברים על זה המוון.
זה טבעי? הגיוני?
מה אפשר לעשות? או שהפחד הזה הוא בעצם פחד טוב?
מכירים את זה?

יש משל חסידי שבחודש אלול המלך בשדה - קרוב וזמין.
כשמשתדלים להתקרב אילו אז בימים הנוראים נכנסים איתו לארמון והוא פותח לנו דף חדש
אז זה תלוי איזה פחד.
נסי להפוך את זה למושג המוכר "יראת הרוממות", ובגלל שעכשיו ימים נוראים תהיה לך בע"ה סיעתא דשמיא להצליח.
בהצלחה רבה!
פחד מהמעמד. ![]()
פחד שאם היינו מושלמים (יענו בלי חטאים בכלל), אני חושבת שלא היה קיים...
תודה בכל מקרה!! ![]()
אבל המטרה היא לא להיות מושלמים. המטרה היא לעשות את הכי טוב שלך.
גם זה לא קורה... אבל זו המטרה, והיא הרבה יותר בהישג יד.
ה' סומך עלינו שנעשה את הכי טוב שלנו והוא עוזר לנו בהכל, גם במלחמות עם היצר
(ואמר ר"ש בן לוי יצרו של אדם מתגבר עליו בכל יום ומבקש המיתו שנאמר צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו ואלמלא הקב"ה עוזרו אין יכול לו שנאמר אלקים לא יעזבנו בידו)
הכל בידיים שלנו! (ובאיזשהו מקום זה הכי מפחיד, אבל גם) זה הכי מחזק שיש!!
זה אומר שאנחנו יכולים.. כן, יכולים.
בהצלחה!!
מכירה את זה שעושים איזה פאשלה או טעות רצינית - נגיד למנהלת,
ולמרות שעבר זמן וכאילו זה עבר - יש את ההרגשה הזאת- כל פעם שמדברים עם המנהלת
או רואים אותה (כמו מתח כזה מהמקרה שהיה ..למרות שעבר זמן..)
אבל תחשבי שאומרים לך שיש אפשרות למחוק למנהלת מהזיכרון את אותו מיקרה!
שקולטים את המשמעות של זה- שיאה שמחים!
זה חודש אלול!!
חודש שהקב"ה מוכן "מחוק" מהזיכרון כביכול את החטאים שלנו-
כאילו מעולם לא עשינו אותם! אז נכון צריך קצת לעבוד בשביל זה , אבל התוצאה וההרגשה הפנימית
ממש שווה את זה!! אלול זה הזדמנות אחת גדולה!
"אני לדודי ודודי לי" דוד= אהוב
"עת דודי..."
זה חודש שכולו מלאאאא באהבה!
מקווה שעזרתי במשהו...
קול דודי הנה זה בא- ככה בא אלול, מהר..
מדלג על ההרים מקפץ על הגבעות, דומה דודי לצבי או לעפר האיילים- ככה אלול עובר מהר!
הפחד הוא לא מיום הדין, הפחד הוא לאבד את הימים האלה של קרבת ה'!
מה זה יראת שמיים? הפחד זה לא לאבד את ההשגחה של הקב"ה!
הקב"ה בא עד אליך. לא לאבד את הרגעים הכי יפים של הקרבה.
זה דומה לאדם שפתאום מגיעים אליו ואומרים לו כנס עכשיו לארמון המלך ויש לך חדר מלא ביהלומים, אומרים לך תיקח כמה שאתה רוצה!!! הכל.
לא משנה כמה הוא מילא את הכיסים והשקים הוא יוצא מבואס. למה? כי כמה שהוא לקח הוא יודע שיכל לקחת יותר..
אהבתי את מה שכתבת
חוץ מהסוף
לא נכון לצאת מבואס מהימים הנוראים כי יכולנו להשיג יותר. וגם לפני כן ההרגשה הזו שחייבים "להשיג" יכולה לגרום ללחץ ומתח מיותרים.
צריך להרבות בתשובה ותפילה, לעשות מה שה' מצפה מאיתנו, ואם נזכה להגיע לתחושות של רוממות- מה טוב. ואם פחות- גם טוב.
הרגשות הן מתנה
@באלה הידיים, לגבי הפחד החיובי והשלילי באלול עייני בשיר שכתבתי בקישור מתחיל... - פרוזה וכתיבה חופשית
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.