פורים שמח!!!מה זה משנה...

מי בתכנון להשתכר??

ו...סתם מה אתם חושבים על הנושא?

היי..מישו לרוץ איתו

בעיקרון לאאא!!!

אבל רק בגלל שזה משחרר ...אז זה די מפתה\משכנע..

לא..זה כזה דוחה..צביה:]
אהה...זהירות!!אח..

להשתכר בפורים - זה נורמלי.

אבל...יש גבול.
אשכרה. ממש כך.

"נכנס יין - יצא סוד" , מאז שראיתי נערים שהשתכרו
בראש חודש אדר , אני פשוט חושב יותר מזה "להשתכר".
זה יכול להגיע למצב [ולפעמים פשוט שותים בלי לשים לב] ש...
א) הפנימיות יוצאת החוצה. [ו...הרי יש לנו סודות שאנו לא רוצים להוציא]
ב) אתה מתנהג ממש [!!] כלא נורמלי.
ג) לפעמים זה ממש , [לפחות ראיתי את זה על נער ששתה יותר מידי...]
עושה אותך מסכן. ז"א אתה כבר לא מדבר וכמעט ולא מגיב [בחלק מהדברים הבסיסיים] לאחרים...
[ו...תאורים ממש , אבל ממש לא נורמליים היה שם...]

אוקצור - אל תשתו הרבה!!
אם מישו שותה , שיחליט , זהו - את ה"פס" הזה אני לא עובר.

פורים מלא שמחה!!

מסכימה עם אח!מה זה משנה...

וגם תחשבו עח הקיא שיבוא אח"כ..

אוי זה כזה פיכס....

אני מציע,זלמן לוי

לא  להשתכר יותר מדי, אלה להתבשם -בצורה כזאת שעדיין תשלוט על עצמך.

מנסיון זה הכי שווה אתה גם באוירה פורימית, וגם לא עושה שטויות.

בד"כ מי שמשתכר לגמרי - בסוף הוא מקאי - ואלה שסובלים זה החברים שצריכים לסחוב אותו ולנקות אחריו.

חג שמייייייייח!!!

כןן..ממש נכון..צביה:]

השתייה והנפצים עושים ת'חג לחג מגעיל..

אם שותים אבל יש תגבול אז ססבבה..

אני בתכנון להשתכר...~~אני~~

אני אבקש ממישו שיפסיק אותי כשאגיע ליותר מ-5 כוסות. וגם אח"כ אני אבקש ממישו שינעל אולי בחדר כדי שלא אעשה שטויות וישיים לי סמרטוט בפה כדי שלא אגלה סודות... לדעתי זה לא נורא בכלל. מותר קצת, פעם בשנה. לשכוח מהכל ולראות את זה להרגיש בעננים...

אגב לא שאלת מה לגבי עישון...~~אני~~
את הנרגילה שלי אני לא מלווה לאף אחד. תחלמו. [ אגב לדעתי זה גם לא כזה נורא כמה שאכטות בפורים. אם זה יום אחד לא יקרה כלום.]
~~אני~~ אם אני לא טועה...מה זה משנה...

לפי התגובות שלך רואים שאת לא מתכוונת ברצינות...

ואם זה כן רציני אז... אני ממליצה לך להפסיק!

דווקא כן ברצינות.~~אני~~
זה כיף להיות מסטול, מניסיון;) כדאי לכם לנסות, אבל רק בפורים...
פורים זה הזמן לפרוק עול?אוסנת

לא להתחשב בהלכה?

באמת, ~~אני~~...

לא לפרוק עול, אבל להיות קצת בעננים לא מזיק מידי פע~~אני~~
לפי ההלכה מותר להתבסם קצת, לא?
לבנות?! לא.אוסנת
גם לעשן נרגליה אסור.אוסנת
את יכולה לשתות יין, אבל ממש לא להשתכר... (אלא אם זה בלתי נשלט. אני בסוף פורים מבוסמת כהוגן בלי לשתות טיפה של יין. ואני עוד מסוגלת לשתות כמה כוסות יין בלי שזה ישפיע... אוה, האדים. האדים.)
אבל...~~אני~~
יש אנשים שזה מעודד ומשמח אותם. מה עדיף, להיות שבור ומדוכא בלי להשתכר או להיות שמח בגלל היין?
אז מה השלב הבא?אוסנת

אדם צריך ללמוד איך להעלות לעצמו את המצברוח ב ע צ מ ו (נאמר, להסתכל חיובי. להפסיק לקטר. למצוא לעצמו דבר משמח לעשות). אחרת, בשלב הראשון הוא משתכר. אח"כ הוא חייב נרגליה כדי לשמוח. בשלב יותר מאוחר, זה כבר לא מספיק - אז למה לא סמים? יש אנשים שזה מעודד ומשמח אותם. מה עדיף, להיות שבור ומדוכא או להיות שמח בגלל היין?

ובכלל, רק בפורים את עצובה ומדוכאת? אולי תשתי כל שישי בלילה במועדון?

את מבינה שזה לא פתרון. אלכוהול זה בריחה. זה לשכוח מהכל. פעם בשנה, לבנים - זה מותר. מה גם, שהם לא ממש שוכחים את עצמם. או שהם מתבסמים - או שהם שולטים בעצמם.

חג שמח! גם להתסכל על שיכורים זה מאוד משמח...

איכס שמישו משתכר זה אחד הדברים הדוחים!!אנונימי (פותח)
עם זה אני לא מסכימה.אוסנת

זה מאוד חשוב ומאוד טוב להשתכר.

דוחה? לא כל כך.

לדעתי...מה זה משנה...
הרבה יותר כדאי לחפש דברים יותר משמחים ויותר מועילים מאשר עישון ויין...
יין זה אחלה דבר!! טעיםםם. ומשכר. וןמממכר תנסוו.מרב.
מה הקשר פה להלכה? לפי ההלכה חובה להשתכר.מרב.

ומניסיון מציאותי תשתכרו.. זה כיף. אבל במידה, בלי להקיא. מספיק שתדפקו ת'ראש.
אני שיכורה מוזרהה. וזה לא בניגוד להלכהה.
אני צנוע הוחסודה, והדבר היחיד שעשיתי זה לשיר ברחוב, שאת זה אני עודה גם כשאני לא שיכרוה..

ככה שאני יצאתי סתם מסטוןלההה.

חובה על בנים ל ה ת ב ס ם.אוסנת

אפשר גם להשתכר...

אבל בנות?! לא.

סיבה הגיונית: "נכנס יין יצא סוד". אצל בנים, יש מחסום כלשהוא שאותו הם לא עוברים - יש דברים שהם לא יוציאו מהפה אפילו כשהם שיכורים ואפילו לא לחבר הכי טוב (תוך כדי חיבוק והסתודדות וקריאות - "איך שאני אוהב אותך, אתה לא יודע כמה"). אבל אצל בנות - גם ככה אין כמעט סודות. וכששותים יין - ה כ ל, אבל באמת הכל - עלול לצאת. אח"כ סתם מתביישים בזה.

דבר נוסף, בנים לרוב שולטים בעצמם בגבול מסוים, בנות לא. אם בת תשתכר - היא לא תשלוט בעצמה. מכיון שיש חשש לפגיעה יתרה בבנות על רקע מיני, כדאי לכן להזהר לפני שתמצאו את עצמכן על ראש הר בלי להבין איך הגעתן לשם (סיפור מזעזע ואמיתי).

בקיצור, לא מומלץ. את שמחת פורים אפשר לחוות בהסתכלות על אלה שכן מורשים להשתכר...

א. לא צריך להשתכר.מרב.
אני, למשל, לא פלטתי כלום, אני מקווה... כאליו- שומדבר שלאר יודעים עליי.
ב. זה לא שמחת פורים אמיתית כשאתה רק מסכל על השיכוריםץ זה כיף להשתכר. באמתתת!!
א. אם משתכרים לא חייבים להקיא.אוסנת

את יודעת בדיוק מה זה נקרא להשתכר. זה בדיוק מה שאסור.

ב. מי קובע מהי שמחת פורים? ה'. שמחת פורים בשבילך, זה להסתכל עליהם. יש לזה סיבות הגיוניות רבות - פירטתי לעיל. רק שאת לא במצב לקרוא...

חוץ מזה, פשוט צריך להסתכל מכיוון אחר. אפשר ללמוד להנות מלראות אחרים משתכרים. רק בגלל זה אני כ"כ אוהבת את פורים...

אני נהניתצ מההשתכרות.מרב.
לא מהשיכורים.
חוצמזה-- אני אצל סבא וסבתא שלי, אז רק דוד שלי השתכר. וזה לא כ-ז-ה הנאה לראות אותו שדיכור~~
מה אכפת לה מזה הנושאים האלה.אני חושבת שלבנות אסור!יקירהאחרונה
אז ככה.מרב.
אני לא בתכנון להשתכר- אבל דוגרי- רק בגלל הכאב ראש וההקאות שיבואו אח"כ, וגם בגלל שזה יראה הזוי לראות בת שיכורה מסתובבת ברחובות טל מנשה [אני אהיה אצל דודים שלי מחר]
תכל'ס- אני לא חושבת שיש משו רע בלהשתכר פעם בשנה...
אבל ראיתי היום מישו, והוא היה ממש ממש חמודי כזהה~~ הוא בכה, ושכב על הדשא ליד הישיבה שלו, והוא התחיל לצעוק: "ריבונו של עולם! תזכני לגאלה שלמה במהרה!!" והוא היה ממש חמוד. אבל מה? ריחמתי עליו- שבטח מזה כואב לו הראש, והוא מסחרר רצח.
מניסין [בערך~]-- זה כואב להיות מסוחרר.
בהכתרה שלנו הייתי שלושת-רבעי שיכורה [תשאלו ת'רעיינסטיות] ופשוט כאב לי הראש, והסתחררתי, והתחשק לי להקיא... זה לא כיף~ הקטע היחיד שכיף זה שאתה שוכח ת'צמך, ת'צרת שלך, ואתה יודע רק שהמציאות הנוכחית טובה לך!!
אסור לבנות להשתכר!! (מההלכה).אנונימי (פותח)
אז ככה.מרב.
אני לא בתכנון להשתכר- אבל דוגרי- רק בגלל הכאב ראש וההקאות שיבואו אח"כ, וגם בגלל שזה יראה הזוי לראות בת שיכורה מסתובבת ברחובות טל מנשה [אני אהיה אצל דודים שלי מחר]
תכל'ס- אני לא חושבת שיש משו רע בלהשתכר פעם בשנה...
אבל ראיתי היום מישו, והוא היה ממש ממש חמודי כזהה~~ הוא בכה, ושכב על הדשא ליד הישיבה שלו, והוא התחיל לצעוק: "ריבונו של עולם! תזכני לגאלה שלמה במהרה!!" והוא היה ממש חמוד. אבל מה? ריחמתי עליו- שבטח מזה כואב לו הראש, והוא מסחרר רצח.
מניסין [בערך~]-- זה כואב להיות מסוחרר.
בהכתרה שלנו הייתי שלושת-רבעי שיכורה [תשאלו ת'רעיינסטיות] ופשוט כאב לי הראש, והסתחררתי, והתחשק לי להקיא... זה לא כיף~ הקטע היחיד שכיף זה שאתה שוכח ת'צמך, ת'צרת שלך, ואתה יודע רק שהמציאות הנוכחית טובה לך!!
ממש לא..יהיה טוב!

להשתכר זה מגעיל.. באמת..

ונמאס כבר מהמשפט "זה פורים אז מותר.."

כאילו צריך לשמוח והכל אבל יש גבול..

מסכימה מאוד מאודהמלכה של העולם

מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד

עם יהיה טוב!!!!

אני מסכים.. עם?שכונדי

בס"ד

אני מסכים עם זלמן לוי, ועם מרצ' ..

אני הייתי קצת מסטול וזאת היתה הרגשה כפית ולא הקאתי ובקיצור היה ממש כיף..

פשוט צריך לדעת כמה להישתכר ואיפה לעצור..

ב-ד-י-ו-ק!מרב.
כל עוד אתה לא מקיא ולא מרגיש כ-ז-ה גרוע, ויודע פחות או יותר מה הולך איתך- מה הבעיות בזה?
יהיה טוב-- זה הקטע. שבגלל שפורים צריך להשתכר. מה שווה פורים בלי הבנים השיכורים והדודים הסרוטייים...
לא משנה כמה אני שותה אני לא מצליך לאישתכר!!!!!נח נחמן מאומן
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך