זה נקודה שכל שנה מחדש מפריעה לי...
אשמח לשמוע את תגובותיכם, התנגדותכם (אם יש למישהו אומץ
) התלהבותכם וכו'...
זה נקודה שכל שנה מחדש מפריעה לי...
אשמח לשמוע את תגובותיכם, התנגדותכם (אם יש למישהו אומץ
) התלהבותכם וכו'...
אני חושבת שבאת בצורה שלילית..
בטוחני שגם אתה וכל אחד ואחד פה, ואפילו אני שולחים הודעות של שנה טובה וסליחה אם פגעתי בווצאפ, נכון?
אם אני טועה, מחילה ..
היום זוהי כבר הדרך .. אתה מבין?
אני גם לא רואה בהודעת סליחה ניקוי של כל המצפונים שמי שפגעתי בו עכשיו יסלח לי כי שלחתי לו הודעה.."סליחה אם פגעתי, שנה טובה"..
לא, ממש לא!
אבל, אתה מבין שיש בזה משו?
זה לא אומר שהחטאים נמחקו לך בגלל הודעה.. אבל זה כן עושה משו אצל אותו אדם שמקבל את ההודעה ..
תודה על התגובה:
א' השתדלתי מאוד להגיע בצורה חיובית ומכבדת, ולכן כתבתי בצורה נחמדה ולא כביקורת, אלא כנקודה לשים לב, אם זה היה נראה בצורה שלילית - אני מתנצל.
ב'. אני אישית לא שולח הודעה של "סליחה אם פגעתי" כי אני חושב שזה זילזול במי שאני שולח לו. (בכוונה לא כתבתי את זה בקטע. אין לי בעיה להסביר למה שאני חושב שזה זילזול...) אני כן שולח הודעות של "שנה טובה" עבור הסביבה הקצת יותר רחוקה של החברים. (אני משתדל לשלוח הודעה אישית עבור החברים היותר קרובים ובה פירוט והתנצלות, לא משהו "תפוצתי"...)
ג'. אני חושב שהודעה של "שנה טובה וסליחה אם פגעתי" לא עושה משהו חוץ מתגובה אוטומטית של הצד השני לשלוח בחזרה משהו בסיגנון של "גם לך...", אני מסכים שזה נחמד פתאום לקבל הודעות מכל החברים, אבל אין כאן שום צד של בקשת סליחה אמיתית.
וסליחה, אבל המטרה של כל הבקשת סליחה הזאת זה לא "לעשות משהו אצל אותו אדם", אלא באמת לבקש סליחה.
כי הוא קיבל עוד לפחות 49 הודעות כאלה באותו יום, אז מה מיוחד דווקא בהודעה שלך?
נכון, אבל בשנה האחרונה לא פגעת ב 200 אנשים, נכון? לכן לסביבה הקרובה שיותר סביר שפגעת בו ראוי יותר להשקיע...
שיופי חשבו עלי כתבו לי סליחה אם פגעתי כי הילדה הזאת באמת פגעה בי,
זה הודעות סתמיות כאלה כדי "לצאת ידי חובה"
אם מישי פגעה במישי אז ההודעה שהיא שולחת לכל השכבה ביחד כפרוותת סליחה אם פגעתי![]()
![]()
לא עושה כלום לאף אחת חוץ מבנות שלא באמת נפגעות ממנה ואז זה כזה נשמהה איך עלייך!
ומי שבאמת נפגעה מצפה שהיא תבוא אליה תבקש סליחה נורמאלית תצטער וכו..
ובלי קשר למדתי בהלכה שזה לא נחשב בכלל סליחה.
קופקליפטוס"יש נוהגים לפני יום הכיפורים לבקש סליחה ומחילה מכל חבריהם ומכריהם. אולם אין במנהג זה כמעט תועלת. ויש שעל ידי מנהג זה מרמים את עצמם לחשוב כאילו הם צדיקים שמרוב זהירות מבקשים מחילה מכל חבריהם, כאשר בפועל הם נוהגים ברשעות, מפני שמהאנשים שבאמת נפגעו מהם, הם אינם מבקשים סליחה. אלא העיקר הוא שיערוך אדם חשבון נפש לקראת יום הכיפורים, וייזכר במי שאולי נפגע ממנו, וממנו יבקש סליחה ומחילה (של"ה מסכת ר"ה דרך חיים קנא)."
פניני הלכה ימים נוראים.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים