עוד שבוע וחצי ראש השנה ו...רועה פילים
עבר עריכה על ידי רועה פילים בתאריך י"ט באלול תשע"ז 00:21
עבר עריכה על ידי רועה פילים בתאריך י"ט באלול תשע"ז 00:21
עבר עריכה על ידי רועה פילים בתאריך י"ט באלול תשע"ז 00:19
עבר עריכה על ידי רועה פילים בתאריך י"ט באלול תשע"ז 00:18
מקובל שראש השנה הוא יום הדין.
אבל לא כולם הסכימו למיתוס הנפוץ שהפך לאמת חקוקה שאין לערער עליה.....

יש ברייתא בגמרא ראש השנה טז
"הכל נידונים בראש השנה, וגזר דין שלהם נחתם ביום הכפורים - דברי רבי מאיר;"

רבי יהודה אומר: הכל נידונין בראש השנה וגזר דין שלהם נחתם כל אחד ואחד בזמנו: בפסח - על התבואה; בעצרת - על פירות האילן; בחג נידונין על המים, ואדם נידון בראש השנה, וגזר דין שלו נחתם ביום הכפורים;

רבי יוסי אומר: אדם נידון בכל יום, שנאמר (איוב ז יח) ותפקדנו לבקרים [לרגעים תבחננו].

רבי נתן אומר: אדם נידון בכל שעה, שנאמר לרגעים תבחננו

זאת אומרת שלפי רבי יוסי ורבי נתן ראש השנה הוא בכלל לא יום הדין.

וגם מה המשמעות של הבקשה לה' בתפילות באמצע שנה על רפואה פרנסה זיווג אם הכל נכתב כבר בראש השנה??

בנוסף בתורה לא חוגגים את ראש השנה כי הוא ראשית השנה. הוא החודש השביעי בשנה המקראית

אם אנחנו מתייחסים לטעם של התורה בתורה כתוב שהיום הזה הוא זכרון תרועה - ותמיד אני שואל את עצמי כל פעם מחדש מה המובן של החג הזה מה הפירוש של חג שהוא זכרון תרועה?

תפילות של אמצע שנה יכולות לגרום לגזרות של ר"ה להשתנות לא?הפואנטה
למה שיגרמו להשתנות? זה מה שנגזררועה פילים
אני תמיד נתקל באנשים שאומרים מה שתקבל כמשכורת וכפרנסה זה מה שנגזר... עשית כך וכך השנה - תקבל כך וכך.. זה הרי המשמעות.. אם לא זה מאבד את האפקט של הגזירה..

אני לא חושב ככה אבל לפי מי שסובר ככה.. למה לבקש פרנסה רפואה.. וכ'ו זה נגזר מראש השנה כבר
שאלת שאלות מהממות אני רוצה כן לנסות לענות כשייתאפשר לי.נפש חיה.
יש דין ויש לפנים משורת הדיןהפואנטה
מנסה להיזכר במקרים בתנ"ך ובכלל שתפילה עזרה לביטול הגזרות
חזקיה. זה מסתדר עם ר' נתן ור' יוסירועה פילים
שאדם נידון בכל יום ובכל שעה.

וזה רק אומר שראש השנה הוא לא יום הדין.
יום הדין הוא כל יום וכל שעה.
ראש השנה הוא יום זכרון תרועה"
ר יוסף אלבו בספר העיקרים. אומר שאדם עושה עצמו כלינפש חיה.
על ידי התפילה וכך משנה את מצבו לקבלת / חוסר קבלת שפע.

הלכותשובה לרמבם-
ד דברים משנים גזירות-

צדקה
צעקה
שינוי שם
שינוי מעשה.
לא בטוח שר' יוסף אלבו מסכים עם הדעה שראשרועה פילים
השנה הוא יום הדין.
אני מכיר את שיטתו לעניין תפילה.. זה מין פיתוח של שיטת הרלב"ג והרמב"ם בנושא ההשגחה.

הרמב"ם בהלכות תשובה מביא שצעקה וצדקה ושינוי שם (בהרגשה - אני לא אותו האיש) זה מדרכי התשובה. הוא לא מדבר על גזירה בנושא הזה. הוא מצטט במקום אחר (תחילת פרק 6) את המשנה באבות שתשובה היא כתריס בפני הפורענות.

אבל זה לא סותר את השאלה אם נגזר עליך בראש השנה למה להתפלל למשחק מכור?
על פי השיטה שראש השנה הוא יום הדין כולם עושים תשובה לפני ראש השנה ובכל זאת נגזר עליך לטוב או לרע בכל התחומים על פי מי שאתה באותו רגע שאתה עובר לפני ה' כבני מרון . אז למה לשחק משחק מכור?
היי הייי...... אני חושבת דבראשון שההנחה צאיכה להיות-נפש חיה.
אין
בעולם
משחק
מכור.

כי נכון שיש השגחה והכל צפוי
אבל גם - הרשות נתונה.

ובטוב העולם נידון
והכל לפי רב המעשה.

ואוף אם היה לי זמן
ואם הינ לי יותר יכולת

@@Admin
תזכיר לי מחר. טוב?נפש חיה.
אני לא חושב שהמשחק מכור. אבל אני חושברועה פילים
שכל שעה ורגע היא יום הדין.
אתה מזכיר פה את בעל התניא שאומר שכל רגע רגע העולם מתהווהנפש חיה.
במידה מסויימת זה נכון

אבל אנחנו לא חיים לרגעים.
נכון ש"לרגעים תבחננו" אבל

מציעה לך לקרא את ספר החינוך על מצוות ראש השנה. הוא מזביר יפה שם.

אין לי כאן מקורות ...
מצטערת.
בוודאי שהוא יום הדין.גמני
אל תחליט ככה מסברה. יש שיעורים בנושא. יש שיעורים של הרב אשרוב באתר "בסוד הדברים". הוא מסביר מה זה ראש השנה, מה המשמעות ובעצם מדבר על כל הנושא הזה.
זה שיש שיעורים לא עונה על התשובהרועה פילים
אולי פשוט תשמע אותם.. ותכתוב כאן תשובה?
מה אתה אומר?
רוצה למקד את השאלות?נפש חיה.
הן ממוקדות בפתיח לא?רועה פילים
גם... אבל הוספת עליהןנפש חיה.
רק בתור הרחבה לתגובות שלכםרועה פילים
אהה... תקשיב. טני בלי נדר אהיה יותר בפנאי מחר.נפש חיה.
טוב?
מצויין!רועה פילים
אה יא חביביגמני
זה שיעורים ארוכים.. זה לא תפקידי לתת תשובות לשאלה העמוקה. בכוונה הפניתי אותך והשיעורים הם לצפייה כך שמובטחת לך הנאה.
לא נראה לי בשלב הזה לצפות בשיעורים..רועה פילים
אבל אם תרצה לסכם ולתמצת את הרעיון לכאן באיזה שהוא שלב אני אשמח תמיד לשמוע.
תורה נקנית ביסורים - ההפסד הוא כולו שלך.גמני
נכון. ויש לי סדרי עדיפויות -רועה פילים
אם השאלה מאוד חשובה לך אז כדאי לךגמני
לעשות מאמץ, ולשמוע את הדברים מפי רבנים שמבינים בזה ושיש להם תשובות לשאלות שלך.
מי אמר שזאת מחלוקת? אולי "זאת ועוד קאמר"?הדוכס מירוסלב

פשוט שאדם נבחן ונידון בכל יום. ומבלי להכנס לחילוקי הדברים, ברור למה זה לא סותר. לא?

למסקנה, ראש השנה הוא יום הדין המרכזי. ויש צ'אנס בכל רגע ורגע.

קוראים לזה תשובה, בימינו...

אתה באמת רציני אחי???רועה פילים
לוגיקה אחי..
אם אני אומר לך שהאדם נידון בזמן מסויים וספציפי

זה אומר שהוא לא נידון כל הזמן.

ואם אני אומר לך שהוא נידון כל הזמן אז אין משמעות לייחד רגע ספציפי בשנה.

אם אתה טוען שa זה b ואין מחלוקת. אז אין משמעות לייחד ממה נפשך.
אתה יודע ללמוד גמרא עם הכללים?הדוכס מירוסלב

זה שתוסיף הרבה סימני שאלה לא יחזק את הטענה שלך.

בלשון המשנה (והברייתות) יש מחלוקת, ויש גם "חדא* ועוד קאמר".

כלומר מחלוקת שלא מבטלת את הדעה הראשונה אלא מוסיפה עליה.

https://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=19506

https://daf-yomi.com/DYItemDetails.aspx?itemId=14690

זה שהחלטת מה סגנון הברייתא על דעת עצמך, זה נחמד. אבל זה לא מחייב את התנאים. אפשר להסתכל בראשונים שם. מה גם שאם זאת מחלוקת הלכתית (ויש לה קצת נפקא מינה) הלכה צריכה להיות כרבי יוסי, וכידוע בכל הפוסקים מוזכר שר"ה הוא יום הדין.

בכל אופן, לעניין, אין כאן קושי לוגי. אולי קצת חוסר הבנה בלוגיקה.

אם אני אומר לך שבמשך כל זמן שאינו יום, השמים שחורים. ובא אדם אחר ואומר לך שהם גם צהובים, ואחד שאומר שהם גם כחולי-כהים, פשוט שזה לא מבטל את זה שהשמים שחורים (בחלק מהזמן)

אתה שוגה פעמיים.רועה פילים
א. אין מושג כזה פסיקה בעניני מחשבה. (המקור לכך הוא הרמב"ם).

ב. אני מבקש שוב ומתחנן שתעיין בטענותיהם בלי לנסות לעגל את הפינות הלא אלגנטיות בברייתא בהגדרות משוערות שלך.
פשוט כי אי אפשר לומר ככה.. מוזמן לעיין.

שים לב
1 a כל הזמן -
2. a פעם אחת בשנה -

טענה ראשונה
2. נכנס ב1. אבל 1. לא נכנס ב2. לכן אי אפשר לומר שיש כאן הסכמה או הוספה כלשהיא.

טענה שניה
ל1. אין רגע או מומנטום עדיף יותר כי הוא כל הזמן. הכל שווה. ל2. יש רגע נבחר.

אתה טועה מעיקרא.הדוכס מירוסלב

חדא דאין זה "ענייני מחשבה". פשוט שאם זה לא יום הדין, אין טעם לרוב ככל ענייני החג, שהם הלכה.

תרי, כי כבר עניתי לטענותייך. אתה לא מבין איך משניות עובדות, לכן הצעתי לפניך קישורים. לא נדון בזה עד שתבין ותחזור.

ההשערה שלי פשוטה, אף אחד לא סותר את העובדה שראש השנה הוא יום הדין. ולהגיד את זה, בחידוש כזה מפליא שאף אחד לא אמר מעולם, זה מעורר פלצות. אתה באמת חושב שאף אחד לא שם לב ל"סתירה", כביכול, בברייתא הזאת? עיין קצת בראשונים ומפרשים סביב הדף.

אתה גם מתעלם ממשניות אחרות מפורשות ומברייתות אחרות בנושא.

המשנה הכי פשוטה בעולם: "בפסח על התבואה, בעצרת על פירות האילן, בראש השנה יט כל באי העולם עוברין לפניו כבני מרון, שנאמר (תהלים לג, טו) היוצר יחד לבם, המבין אל כל מעשיהם. ובחג כב נידונין על המים" (ראש השנה א ב).

מובאת בלא שום חולק.

כנ"ל תוספתא שם: "הכול נידונין בראש השנה וגזר דינם מתחתם ביום הכיפורים".

נ.ב,

אני מניח שאתה יודע טיפה ללמוד גמרא. בד"כ כשיש סתירה בין משנה לברייתות המשנה עומדת על זה. אם היא לא, "חדא ועוד קאמר" וזה פשוט מאין פשוט כמותו.

חבל לי לבזבז את הזמן כדי להסביר את עצמי אלף פע'רועה פילים
אמרת

"בכל אופן, לעניין, אין כאן קושי לוגי. אולי קצת חוסר הבנה בלוגיקה.
אם אני אומר לך שבמשך כל זמן שאינו יום, השמים שחורים. ובא אדם אחר ואומר לך שהם גם צהובים, ואחד שאומר שהם גם כחולי-כהים, פשוט שזה לא מבטל את זה שהשמים שחורים (בחלק מהזמן"

אז טעית..
לקחת דוגמא של אדם שאומר שהשמים שחורים ואחר שאומר שהם גם צהובים ואחר שאומר שהם גם תכולים.. וכולם צודקים כי כל אחד מוסיף על השני.

כאן מדובר על מחלוקת אחרת שלא מוסיפה אחד על השני אלא אחד אומר שאיש פלוני עובר ברחוב פלוני כל יום. ואחד אומר שאיש פלוני עובר ברחוב פלוני רק יום אחד בשנה.

אחד אומר שכל שעה ויום האדם נידון.
ואחד טוען שביום אחד ספציפי האדם נידון.

אני צריך שתבין שאם כדבריך רבי מאיר מכיל את רבי יוסי - זה אומר שאין עדיפות לרה"ש כיום הדין משום שכל יום הוא יום הדין.

וכמו שכתבתי לך למעלה 2 טענות על ההבדלים ולמה הם לא מכילים אחד.

המצאת פה משהו מדהים.
כל ענייני החג תלויים בזה.
ההגדרה של הרמב"ם ברורה - כל מה שהוא לא נפקמ למעשה מין המעשים לא שייך בו הלכה כדברי פלוני.
השאלה היא שאלה תאולוגית. אל תמציא קשר בינה לבין עולם ההלכה. זה שיש לה השלכות למוטיבציה שלך זה עניין אחר.

אני מציע שתחזור ללמוד גמרא ואז נדברהדוכס מירוסלב

כל מה שכתבת כל-כך שבור לוגית שמיותר להתייחס לזה

אני מציע שתלמד לוגיקה ונדבררועה פילים
רציתי לכתוב שתלמד קצת עוונה.
אבל למה לי לחטט בעניינים שלא שלי..

רק אומר לך משהו קטן.. בלי קשר לזה שלא התייחסת לטענות. ובלי קשר לזה שהטענות שלך עצמן על ההוספה לא קשורות כמו שהסברתי פעמיים.. השיטה שלך לצאת מויכוח על ידי שליחה של קישורים לכל מיני אתרים ולפסול את השני בגלל חוסר ידע.. לא מראה על דיון בוגר ורציני מצידך.

הייתי כותב לך את דעתי עליך, והייתי גם מסביר לך כמה אתה טועההדוכס מירוסלב

אבל אתה לא נראה לי ראוי ליחס. מצחיק אותי שכתבת בשרשור אחר שאתה רוצה לחסום מישהו כי נעלבת ממנו ואתה מתבטא כמו חיה פצועה.

לא אותך. ולא כי נעלבתי. ובא נעצור כאןרועה פילים
לא זכור לי שכתבתי לך שום הודעה, ככה שמובן מאליו שזה לא אניהדוכס מירוסלב

אבל אני יכול להבין את בר הפלוגתא שלך.

אין דבר יותר מגוחך מבעל גאווה שלא רק לא מוכן להבין שהוא לא מבין, הוא גם מטיח באחרים עבודת המידות .

לילה טוב

לפחות ניסיתי להבין.רועה פילים
וחולשות יש לכולם..
יש כאלה "שלהיות חזק בלימוד" מוליד חולשה גדולה יותר
לילה טוב
ויש כאלה שלאהדוכס מירוסלב

אם היית רוצה להבין היית שואל, לא תוקף

איפה ראית תקיפה???רועה פילים
הכל היה על טהרת הענייניות עד הרגע שהחלטת לומר שאני לא ראוי לדון איתו כי... בלי להתייחס לכלום ובלי לטעון כלום.. זה כי אתה יודע וזהו... מה אתה בדיוק רוצה? שאני לא אבקר את הדרך שלך? שזה לא יראה לי בתור יהירות?
שאלות יפותברגוע

תשובה לעניין של מתי הדין-

ד – השתלשלות הברכה והדין | פניני הלכה

מה הקשר בין יום הדין לזכרון תרועה-

ב – יום תרועה | פניני הלכה

למה קוראים לחג ר"ה (תסתכל גם בהערה למטה)-

ג – ראש השנה | פניני הלכה

תודה!רועה פילים
אהבתי את הקטע הזה
וזהו שאמר רבי יצחק: "יפה צעקה לאדם בין קודם גזר דין ובין אחר גזר ‏דין" (ר"ה טז, א; יח, א), כלומר יפה ומועילה, אבל לא קורעת את גזר הדין (ר"ן, מהר"ל שם

אבל מה כל כך קשה לתורה לכתוב שראש השנה הוא יום הדין? למה במקרא כולו אין אפילו רמז קטן לנושא ומוצאים את זה רק בחז"ל ולא אצל כולם?
התשובה לשאלתך היא:ים חי מיה"ך

שזה בדיוק משמעות המילים "זכרון תרועה" - כמו שמצינו בספר במדבר: "וביום שמחתכם ובמועדיכם ובראשי חדשיכם" - שים לב: "ובראשי חדשיכם" - "ותקעתם בחצוצרות... והיו לכם לזיכרון לפני אלוקיכם".

אני אגיד לך מה אני מבין מהפסוקיםרועה פילים
כמו שאמרת שיחת נהלים.. אבל לכיוון אחר.
לא מלמעלה למטה
אלא מלמטה למעלה.
שיחת נהלים שלנו כלפי ה'.

זכרון תרועה - זה זכרון שלנו את ה'. יש הרבה שיאמרו שזה חג של המלכת ה' של זיכרון שלנו את ה' ולשופר יש את התפקיד של המזכיר.

לא כיים חי מיה"ך

אלא כך:

(אגב

א. זה יפה שאתה זוכר את כל מה שאני כותב, ועוד מילה במילה) 

(ב. זה כמובן מותר לך לחשוב על אנשים גם כשלא נמצאים איתם, אבל בכל זאת בן אדם מעדיף הרבה פעמים להיות קצת לבד.)

ובכן, לענייננו:

"המלכת ה'" אין משמעה הגדרת עצמנו כנתינים שלו. אדרבה, הגדרת עצמנו כנתינים היא פעולה של הגבהת העצמיות שלנו כבני אדם,גם אם בצלם אלוקים, ואילו המלכת ה' משמעה התבטלות מולו, "ביטול היש" - אפילו ביטול ה"צלם אלוקים" מול האלוקים בעצמו.

אה"נ. אני חושב שיש כמה פרשנויות והבטים למילים המלכת ה.רועה פילים
לא?

בלי קשר זאת פרשנות יפה

השאלה מה המשמעות המקראית של המילים.
נכון, אבל אזים חי מיה"ך

מה הבעיה שלך לקבל את פירושי, שהוא מתאים למה שמקובל על רוב חכמי התורה?

זה כמובן חשוב לבדוק את הפרשנות, אבל אני לא חושב שיש טעם להעיר על פרשנויות הגיוניות, גםא אם אתה אישית מעדיף פרשנות אחרת

גם אני יודע לערוך

אם אתה רוצה לדון בנפרד על המשמעות המקראית - אשמחים חי מיה"ך

אתה יודע.. כל הפסוקים על מלכויות... מה המשמעות וכ'ורועה פילים
טוב, לא יודע... זה עניין ארוך לבדוק את זה. אתה רוצה כאילוים חי מיה"ך

ללמוד את פסוקי מלכויות שבמוסף? אפשר לנסות

לא רק שבמוסף.. סקירה על משמעותרועה פילים
השם מלכות ומלך במקרא. בזיקה לחול. ובזיקה לה'
טוב זה כבר ארוך יותר. בקרוב תמצא פירוש לדברים אחריםים חי מיה"ך

אבל לזה כרגע לא הכנתי

אחלה פירוש!רועה פילים
רק דיברתי על להוסיף עוד פנים

השאלה איך אפשר לבטל את היש מפני ה'?
מאיזו בחינה?
תודעה?
תודעה, שכל ורגש, ואת השאר עושה הקב"הים חי מיה"ך

איך?רועה פילים
הרי אי אפשר לדמיין את ה'.
אז איך אפשר להתבטל?
מאיזו בחינה?
אני שואלים חי מיה"ך

ואל תיעלב, זה רק לצורך הדיון: האם אתה מדבר לפעמים דברים שלדעתך הם מיותרים או חסרי משמעות?

כן נראלי. למה?רועה פילים
אם כן מה איכפת לך להיות קצת חסר משמעות מול הקב"ה ליום אחד?ים חי מיה"ך

אבל איך? יש לך הסבר פרגמטי?רועה פילים
לפני רגע טענת שזה מוכר לך באופן אישי?ים חי מיה"ך

הבנתי את התאוריה לא את הפרגמטיותרועה פילים
המפורסמות אינן צריכות ראיהים חי מיה"ך

יאלה אני צריך לעזוב, נמשיך בהמשךים חי מיה"ך

העיקר בר"ה הוא לא הדיןברגוע

גם בתפילות בר"ה כמעט שלא מוזכר שהוא יום דין.

עיקר העניין הוא המלכת ה' עלינו ועל כל העולם, והדין הוא פועל יוצא של זה.

(צילום מתוך "טללי חיים")

תודה! יפה מאוד!רועה פילים
אתן דוגמא שמסבירה הכלים חי מיה"ך

מעסיק קובע נהלים למועסק בתחילת עבודתו. כדי להקל על הסברת הדוגמא, נניח שהוא קובע נהלים לחודש הקרוב בתחילת אותו חודש לועזי, כלומר ב-1 באותו חודש לועזי. בנוסף, המעסיק צריך לשלם את שכר העובד בסוף החודש הלועזי. לצורך העניין כמדומני שהמקובל הוא ב-1 בחודש הבא. ישנם, לעומת זאת אנשים שמעדיפים לקבל את המשכורת דווקא ב-9 בחודש הבא (נניח), וכך העברת המשכורת נעשית אצלם דווקא ב-9 בחודש.

עכשיו:

לגבי השאלה הראשונה - אם המעסיק קובע נהלים ב-1 בחודש, האם פירוש הדבר שאין טעם לשנות את הנהלים בהמשך? ואם יש טעם לשנות את הנהלים בהמשך - האם פירוש הדבר שאין טעם לקבוע את הנהלים ב-1 בחודש?

לגבי השאלה השנייה - אם "ראש החודש" הלועזי הוא ב-1 בחודש, האם פירוש הדבר ש-9 בחודש כבר אינו היום הקובע עבור החודש?

יפה..רועה פילים
אהבתי את הסגנון של 1. דדיקטי וחכם.
אבל שים לב.. כאן זה לא שיחת נהלים - כאן זה משפט שבו אי אפשר לרמות והכל צדק וכ'ו ולכן תוצאות המשפט מחייבים שאדם יקבל את מה שמגיע לו.

אם המשכורת היא לפי שעות או לפי ימים?
תודה!ים חי מיה"ך

הכל צדק, אבל אם הכל צדק - למה מחכים לראש השנה? בדיוק בגלל שהקב"ה בחר לנהל את זה כמו שמתאים לנו כבני אדם, ולכן בדיוק כמו שאם עשינו משהו באמצע השנה - הדין מושהה מבחינת כתיבתו וחתימתו, וזה יהיה רק בראש השנה הבאה - בדיוק אותו דבר הדין בראש השנה מושהה מבחינת זה שהוא לא יוצא לפועל, והצדק אומר שאם הוא לא יוצא לפועל עד נניח א' בניסן - אז בדיוק כמו שלפני ר"ה יש אפשרות לחזור בתשובה כדי לשנות את גזר הדין של מה שכבר עשית, כך אחד גזר הדין תוכל לחזור בתשובה כדי לשנות גם את מה שכבר עשית ואפילו את גזר הדין שלאחריו. הכל כמובן במסגרת הצדק ומה שמתקבל על הדעת שראוי, מתי ועד כמה יש זכות לאדם.

למה אתה מניחרועה פילים
שיש תקופת חלון לאחר ראש השנה? מי אמר לך?

נניח יש גזירה שב כו אלול יקרה משהו היא נעשית בגלל מה שהיה שנה שעברה.
מה שעשית השנה יקבע את הגזירות של ראש השנה ושל כל שנה הבאה

זה המשמעות של יום הדין.

(אני לא חושב שזה המהות של ראש השנה.. אבל זה המשמעות של יום הדין )
אבל מה קבעו ביום הדין?ים חי מיה"ך

אם בא' תשרי תשע"ז קבעו שבכ"ו אלול תשע"ז יקרה כך וכך, אז שורת הדין נותנת, שאסור שזה יקרה בכ"ה אלול תשע"ז. ואם כן, נעבור לשלב הבא של הדברים - יום כ"ה אלול תשע"ז חוצץ בין ר"ה תשע"ז לבין כ"ו אלול תשע"ז. משמע מזה, שהדין של ר"ה תשע"ז לעניין כ"ו אלול תשע"ז, הוא דין שלקח בחשבון מראש את השינויים העשויים להתרחש בכ"ה באלול תשע"ז. עכשיו, כ"ז אלול תשע"ז כבר אינו חוצץ, ולכן שורת הדין נותנת שהוא (כ"ז אלול) לא אמור להשפיע על כ"ו אלול. אבל כ"ה אלול כן אמור להשפיע על כ"ו אלול, ולכן אם יש רשות לשנות נהלים - אזי הרשות הזאת חלה על יום כ"ה אלול, (אם כי נכון שלא על כ"ז אלול). 

אני רוצה להתמקד במשפט המפתח של התגובה שלךרועה פילים
"משמע מזה, שהדין של ר"ה תשע"ז לעניין כ"ו אלול תשע"ז, הוא דין שלקח בחשבון מראש את השינויים העשויים להתרחש בכ"ה באלול תשע"ז."

ואני חוזר וטוען שכל מה שיכל לעמוד חוצץ זה המעשים של שנת תשע"ו. כל תקופת החלון הזו לא עומדת חוצץ ולא משפיעה על פסק הדין של רה תשעז. כי הוא תוצאה של המעשים של תשעו. תשעז יעלה לדיון בראש השנה תשעח.
כן אבל בדיוק לעניין זה כתבתי את הרעיון שלים חי מיה"ך

רשות לשינוי  מאוחר של נהלים מוקדמים

נכון.רועה פילים
ובדיוק בגלל זה כתבתי שזה לא נהלים זה משפט לפי מעשים שנתיים. ללא התערבות של שנה אחת בחברתה. ולכן אין שינוי נהלים
אוקיי - לב הטענה שלך הוא כזה..רועה פילים
"לכן בדיוק כמו שאם עשינו משהו באמצע השנה - הדין מושהה מבחינת כתיבתו וחתימתו, וזה יהיה רק בראש השנה הבאה - בדיוק אותו דבר הדין בראש השנה מושהה מבחינת זה שהוא לא יוצא לפועל"

אתה אומר שהדיון מושהה מהמעשה לראש השנה.
והוא מושהה גם מראש השנה לשעת ההוצאה לפועל.

מה שהייה ראשונה מהמעשה לראש השנה עולה לך אם תקנת
כך גם שהייה שנייה עולה לך אם תקנת.

ואני אומר שאין מושג של שהייה ראשונה מהמעשה לראש השנה ליום הדיון.

זה לא תקופת שהייה מהמעשה לראש השנה. אלא זאת התקופה עצמה עד ראש השנה היא תקופת המעשה. ובראש השנה היא תקופת הדין שכל מה שהיה בתקופת המעשה בא ועומד לדין. ככה שאין שהיה באמצע.
ולא מקישים משהיה ראשונה לשניה.

ומה גורם לך לחשובים חי מיה"ך

שתקופת המעשה נחשבת לכל כך הרבה זמן עד ראש השנה? כל מעשה ומעשה נידון בפני עצמו. אין הכי נמי שבמידה ויש דין על כללות השנה, זה ייעשה בנפרד מהפירוט של המעשים, ואכן הדין על כללות השנה לא אמור להשתנות לפי רעיון זה

זו מח' תנאים האם אדם נידון כל יום או לאאניוהוא
עבר עריכה על ידי אניוהוא בתאריך י"ט באלול תשע"ז 08:09
ובתוס'ישנם שני תירוצים, למקום שכתוב דמתפללים על החולה-.תרוץ א' - זו הדעה שאומרת שאדם נידון כל יום
תרוץ שני - נגזר על האדם שיהיה חולה ושרק עם יתפלל יבריא.
העניין זה כדאי לראות את דברי ר'צדוק בצדקת הצדיק (סו כמדומני )-'תפילה צריך לכל דבר גם אם נגזר מאת הבורא יתברך שמו'
כלומר - התפילה היא גם לאחר שנגזר - כדי להוריד את הגזרה לעולם הזה
קודם כל פוסקים כמשנה (שהיא דעת חכמים) ראש השנה א,ב:חסדי היםאחרונה
"בארבעה פרקים העולם נידון:... בראש השנה, כל באי עולם עוברין לפניו כבני מרון, שנאמר "היוצר יחד, ליבם; המבין, אל כל מעשיהם" (תהילים לג,טו)."

אז איך מועילים תפילותינו ומעשינו לאחר יום הדין?
הגמרא מתרצת שאנחנו סבורים כמו האמורא רבי יצחק, שיש לו כמה מאמרים בנושא:
"וכדר' יצחק דא"ר יצחק יפה צעקה לאדם בין קודם גזר דין בין לאחר גזר דין" (בבלי ראש השנה טז.)
אחרי כמה מאמרים בחשיבות הדין בראש השנה, עדיין אומר רבי יצחק:
וא"ר יצחק אין דנין את האדם אלא לפי מעשיו של אותה שעה שנאמר (בראשית כא, יז)כי שמע אלהים אל קול הנער באשר הוא" (בבלי ראש השנה טז

אז איך מסתדר הדין בראש השנה והיכולת לשנות?
אז כמו שהגמרא אומרת על דעת רבי יצחק, שתפילה יכולה לשנות את הגזר דין, וכנראה גם מעשים יכולים לשנות.

אמנם לא תמיד הם משנים לגמרי, אבל הם יכולים לכוון את הברכה או את הקללה שקיבלו בתחילת השנה:
"כיצד הרי שהיו ישראל רשעים גמורין בראש השנה ופסקו להם גשמים מועטים לסוף חזרו בהן להוסיף עליהן אי אפשר שכבר נגזרה גזרה אלא הקב"ה מורידן בזמנן על הארץ הצריכה להן הכל לפי הארץ עתים לרעה כיצד הרי שהיו ישראל צדיקים גמורין בר"ה ופסקו עליהן גשמים מרובין לסוף חזרו בהן לפחות מהן אי אפשר שכבר נגזרה גזרה אלא הקב"ה מורידן שלא בזמנן על הארץ שאינה צריכה להן לטובה" (בבלי ראש השנה יז

הדין בראש השנה, הוא כי זה החודש השביעי, וכמו שהמדרש אומר ש"כל השביעיות קודש", וכשיש קדושה אז יש דין, כי אנחנו צריכים להיות ראויים לקדושה ולשפע.

רואים בתורה, וכך כותבים הראשונים, שתרועה זה סוג של תפילה.

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוגאחרונה

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה

כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.

כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.

ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.

לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני). 

כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.

כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.

כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.

יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.

כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.

אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח,  זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פ

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

מה הצורך?משה

מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.

קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28

נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה.. 

תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.

שלך באופן שוטף 

תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
נשמע די מבאס לאבד חחח
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה

וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
בנות תעזרו לי, אני לא מבין אני לוחם משוחרר נראה באמת טוב, אבל בנות פוסלות אותי סתם, מה קטע?
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד

יש פורום לנו שנועד לזה.

לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.

מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך א' בטבת תשפ"ו 22:03

ו...

בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭

רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,