ב"ה
מצורף קובץ תשובות לשאלות בנושא א.ש. ומחלתו.
אבקש להגיב ענייני
: https://a7.org/?file=2006113153743.doc
ב"ה
מצורף קובץ תשובות לשאלות בנושא א.ש. ומחלתו.
אבקש להגיב ענייני
ב"ה יום שיש,י י"ג טבת תשס"ו, לסדר "ויחי" גוש קטיף וצפון השומרון – לא נשכח ולא נסלח !
שתי תשובות מהרב שמואל אליהו :
שאלה : אני מגורש מגוש קטיף ושמעתי על האירוע המוחי שקרה לאריאל שרון.
שמעתי גם שהרבנים הראשיים ביקשו להתפלל לרפואתו. ולי זה קשה. אני לא יכול להתפלל תפילה של שקר.
האם להתפלל לרפואתו?
לא להתפלל?
או להתפלל - חלילה - שימות.
תשובה :
אסור לשקר בתפילה!!!
אם אתה באמת באמת באמת רוצה שהוא ימשיך להנהיג את המדינה - תתפלל לרפואתו.
אם אתה חושש שאם הוא יבריא הוא ימשיך להזיק לעם ישראל בגירושים נוספים - אל תתפלל לרפואתו!!
או שתתפלל תפילה משולבת, שיתרפא, וישאר בחווה שלו.
אני לא יכול להתפלל לרפואתו.
קשה לי להתפלל לרפואה של אדם שהרס כל כך הרבה משפחות וישובים. אדם שמצהיר כי הוא הולך להרוס עוד ועוד ישובים, וגם לתת את ארץ ישראל לאויבינו ושונאינו.
עוד דע לך כי אע"פ שיש מצבים שמותר להתפלל על אדם שימות. למשל אדם חולה אנוש שסובל מאוד ואין לו סיכוי להתרפאות. וכאן מדובר שמישהו שגורם סבל לאחרים. עם כל זה אני לא מציע לך להתפלל שימות, סוף סוף הוא אדם שיש לו זכוית בהצלת יהודים.
והוא רחום יכפר עוון
שאלה : הרב , אני לא מבין איך אתה יכול לומר ולהגיד הצהרה שכזו... במעמד שהרב נמצא בו , כרב עיר במדינת ישראל , להגיד לא להתפלל לרפואת ראש הממשלה , זה נשמע מוזר מאוד ואפילו לא יהודי.
אני בתור אדם מאמין , אתפלל לרפואת ראש ממשלתי , גם אם אני חושב שמה שהוא עשה היה רע ולא נכון. אני גם אתפלל שגם אדם כזה לא יעלה ויכבוש פעם נוספת את השלטון. אולי אני פעור , ואפילו קצת חוצפן ..
הקב"ה מבקש מאיתנו ונוהג עימנו במידה כנגד מידה...אנחנו מחוייבים לסלוח !
תשובה:
תשובה : אתה יכול להתפלל אם אתה רוצה.
אני לא שונא לו ולא מבקש רעתו. אבל מצד שני אני לא יכול להתפלל עבורו, וזה מה שעניתי לשואל. (הערת העורך : למעלה)
אתה צריך לשאול את עצמך האם אתה רוצה באמת באמת באמת ששרון ימשיך להנהיג את המדינה?
אם לא - זה מסוכן להתפלל תפילה שכזו. "דובר שקרים לא יכון לנגד עיני".
אני יודע שליבו של כל יהודי מלא רחמים על מי ששוכב חסר אונים במיטתו. אבל אסור שהרחמים יסמאו את עיננו לומר: "אולי הוא יחזור בו".
הוריו של בן סורר ומורה מביאים אותו לבית דין כדי שלא יעשה נזקים עתידיים: "מוטב ימות זכאי ולא ימות חייב". ואע"פ שהלכה זאת היא לא הלכה מעשית אנחנו לומדים ממנה כי כשאדם מוחזק בדרכו הרעה, אי אפשר לפעול מתוך אשליות ותקוות שווא שהוא יחזור בו.
לפי ההלכה הזאת אם תתפלל עליו והוא יחיה וימשיך במעשיו הרעים - גרמת לו נזק. עכשיו הוא יהיה יותר "חייב" בגללך. כשהוא יבוא לעולם האמת אחרי 120 יעמידו אותו לדים על דברים הרבה יותר חמורים. אם אתה אוהב אותו - אל תתן לו להמשיך לפשוע!!
אני מכיר את המעשה על רבי מאיר וברוריה אשתו. משם למדים כי יש להתפלל לתשובתם של רשעים ולא למיתתם. כך גם אני התפללתי לפני הגירוש וגם אחריו.
היום רוצים שאנחנו נתפלל לרפואתו של מי ש"מזיק לרבים" ומבטיח להמשיך ולהזיק!!
אני לא יכול.
אולי אם הייתי צדיק עליון הייתי יכול להתעלות ולהתפלל עליו.
אבל במחשבה שניה אני לא בטוח שלהתפלל עליו זו "התעלות". זה נראה לי כמו "חסידות" על גבם של אחרים. יכול אדם לוותר ולמחול לפי שפגע בו. אבל להיות "רחמן" על חשבונם צערם של אחרים?
איזה חסידות יש כאן?
לוותר בשם אלו שנגזלו ועדין לא הושבה גזילתם?
איך אדם לא יכול להיות "סלחן" כלפי בעלי שררה שמבטיחים להמשיך ולהתאכזר על אנשים אחרים, שהם חלשים מולו?!
רבי יהודה החסיד בספר חסידים כותב שלו שיש להתפלל על הרשעים (סימן תרה), אבל "מי שמחטיא את הרבים וחלה - אין מתפללים עליו שיתרפא. או מי שמונע את הרבים לעשות מצות. ואף מי שהחטיא את הרבים ומתו מקצתם, וחלה - אין מתפללים עליו שיעשה תשובה, כי לא יועיל". (סימן תרפח).
זכור כי אברהם התפלל על אבימלך שיתרפא רק אחרי שהוא חזר בתשובה.
שתי תשובות מצוות משיבים של ישיבת קרני שומרון : (מהאתר כיפה)
שאלה :
לרב שלום
האם צריך להתפלל לרפאות שרון? ואם הוא ימות האם צריך לשמוח או לא בגלל שכתוב "בנפול אויבך אל תשמח"?
תשובה : שלום,
אמנם כתוב בספר משלי "בנפול אויבך אל תשמח", אבל מצד שני כתוב בתהלים "באבוד רשעים רינה". ומסבירים המפרשים שאין זו סתירה: האיסור לשמוח הוא כאשר מדובר במפלתו של אויב פרטי, שאינו רשע באמת אלא רק מסוכסך איתך אישית* ואילו כאשר רשע אמיתי נופל ומת- אז יש לשמוח, שכן יש קידוש ה´ בכך שהצדק נעשה בעולם והרשעים באים על עונשם.
בגמרא בסנהדרין (דף לט
נאמר: "באבוד רשעים רינה- באבוד אחאב בן עמרי רינה". אחאב היה מלך רשע ועובד עבודה זרה, ולמרות שהיה מלך ישראל, והיו לו גם זכויות בכך שלחם מלחמות ישראל ושמר על הכבוד הלאומי, עדיין נחשב לרשע, שכן מרד בה´ ופעל נגד רצונו. רש"י שם כותב שכולם חיכו ליום שבו ימות, והתוספות (במסכת בבא קמא דף יז.) כתבו שאמנם חבריו ואוהביו התאבלו על מותו, אבל הצדיקים שבדור שמחו על כך.
כדאי להדגיש, שראש ממשלה אינו מלך. גם אם יש לו לפי ההלכה כמה סמכויות שלטוניות, הרי שאין לו מעמד של מלך ישראל על כל הכבוד המשתמע מכך, אלא הוא מעין פקיד ציבורי בכיר. בוודאי שאין להשוות את יחסו של דוד לשאול, שהיה מלך צדיק עליון ונמשח ע"י נביא, ליחס שצריך להיות לנו כלפי מנהיגים מושחתים ורשעים שאינם מאמינים כלל בה´ ואינם שומרי מצוות.
ברור שאם יש מנהיג רשע חולה, שלא שייך להתפלל לרפואתו: האם אנו רוצים שיחזור לשלטון, וימשיך במעשיו הרעים ובתוכניות החורבן שלו חלילה?! אמנם לא צריך להתפלל שימות, אבל צריך לבקש שבכל מקרה לא ימשיך להנהיג את המדינה ולא יוכל לגרום עוד צרות לעם ישראל. אפשר גם להתפלל שיחזור בתשובה ויתקן את כל הנזקים שגרם.
שנשמע ונתבשר בשורות טובות,
צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון
שאלה :
בימים האחרונים שרון חולה מאד ובבי"ס אומרים תהילים וקוראים להתפלל לשלומו, ואני לא רוצה להתפלל לשלומו כי לפי דעתי לא שייך להתפלל על אדם שגרם לכ"כ הרבה חילול ה´ והחריב ישובים וגרם המון נזק למדינה ולזכותינו עליה וגם לי אישית כיוון שהייתי באחד הישובים ונאלצתי לעבור חוויה קשה. וקראתי את דבריו של הרב הגאון שמואל אליהו שאומר גם הוא אינו מתפלל לשלום שרון אך אינו שמח במצבו. הייתי מעוניין לדעת מהי דעתו של הרב לגבי הסיפור בתנ"ך על אצילותו וגבורתו של דוד בכך שלמרות כל רדיפות שאול אותו הוא העריך אותו ואפילו הספיד לו כאשר מת?
ועוד דבר האם אפשר להשוות את דין מלכותו של שרון לשל שאול או לכל מלך רשע אחר?
תוכן התשובה
שלום,
אמנם כתוב בספר משלי "בנפול אויבך אל תשמח", אבל מצד שני כתוב בתהלים "באבוד רשעים רינה". ומסבירים המפרשים שאין זו סתירה: האיסור לשמוח הוא כאשר מדובר במפלתו של אויב פרטי, שאינו רשע באמת אלא רק מסוכסך איתך אישית* ואילו כאשר רשע אמיתי נופל ומת- אז יש לשמוח, שכן יש קידוש ה´ בכך שהצדק נעשה בעולם והרשעים באים על עונשם.
בגמרא בסנהדרין (דף לט
נאמר: "באבוד רשעים רינה- באבוד אחאב בן עמרי רינה". אחאב היה מלך רשע ועובד עבודה זרה, ולמרות שהיה מלך ישראל, והיו לו גם זכויות בכך שלחם מלחמות ישראל ושמר על הכבוד הלאומי, עדיין נחשב לרשע, שכן מרד בה´ ופעל נגד רצונו. רש"י שם כותב שכולם חיכו ליום שבו ימות, והתוספות (במסכת בבא קמא דף יז.) כתבו שאמנם חבריו ואוהביו התאבלו על מותו, אבל הצדיקים שבדור שמחו על כך.
כדאי להדגיש, שראש ממשלה אינו מלך. גם אם יש לו לפי ההלכה כמה סמכויות שלטוניות, הרי שאין לו מעמד של מלך ישראל על כל הכבוד המשתמע מכך, אלא הוא מעין פקיד ציבורי בכיר. בוודאי שאין להשוות את יחסו של דוד לשאול, שהיה מלך צדיק עליון ונמשח ע"י נביא, ליחס שצריך להיות לנו כלפי מנהיגים מושחתים ורשעים שאינם מאמינים כלל בה´ ואינם שומרי מצוות.
ברור שאם יש מנהיג רשע חולה, שלא שייך להתפלל לרפואתו: האם אנו רוצים שיחזור לשלטון, וימשיך במעשיו הרעים ובתוכניות החורבן שלו חלילה?! אמנם לא צריך להתפלל שימות, אבל צריך לבקש שבכל מקרה לא ימשיך להנהיג את המדינה ולא יוכל לגרום עוד צרות לעם ישראל. אפשר גם להתפלל שיחזור בתשובה ויתקן את כל הנזקים שגרם.
(מתוך האתר "כיפה")
itzak@lampert.ath.cx לתגובות
_______________________________________________________________________________________
שתי תשובות מצוות משיבים של ישיבת קרני שומרון : (מהאתר כיפה)
שאלה :
לרב שלום
האם צריך להתפלל לרפאות שרון? ואם הוא ימות האם צריך לשמוח או לא בגלל שכתוב "בנפול אויבך אל תשמח"?
תשובה : שלום,
בגמרא בסנהדרין (דף לט
שאלה :
בימים האחרונים שרון חולה מאד ובבי"ס אומרים תהילים וקוראים להתפלל לשלומו, ואני לא רוצה להתפלל לשלומו כי לפי דעתי לא שייך להתפלל על אדם שגרם לכ"כ הרבה חילול ה´ והחריב ישובים וגרם המון נזק למדינה ולזכותינו עליה וגם לי אישית כיוון שהייתי באחד הישובים ונאלצתי לעבור חוויה קשה. וקראתי את דבריו של הרב הגאון שמואל אליהו שאומר גם הוא אינו מתפלל לשלום שרון אך אינו שמח במצבו. הייתי מעוניין לדעת מהי דעתו של הרב לגבי הסיפור בתנ"ך על אצילותו וגבורתו של דוד בכך שלמרות כל רדיפות שאול אותו הוא העריך אותו ואפילו הספיד לו כאשר מת?
ועוד דבר האם אפשר להשוות את דין מלכותו של שרון לשל שאול או לכל מלך רשע אחר?
תוכן התשובה
שלום,
בגמרא בסנהדרין (דף לט
ב"ה
גם לא לקללות לא גסות
ב"ה
אבל למה שמור לא תכתוב?
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>