אני מרגיש שאין לי למי ולאן לפרוק,אז ברשותכם..משורר
התחתנו לפני כ3 שנים.יש לנו ילד מתוק בן שנה וחצי.
בזמן האחרון אני ואשתי מאוד התרחקנו.
כל הערה גורמת לתסיסה,כל מילה לא במקום עושה רעש יתר על המידה.
אין מה לדבר על יחסי אישות.שנינו נטולי חשק אחד לשני.(למעלה מחודש שלא קיימנו יחסים וזה בסדר לשנינו..)
כל אחד שקוע בעולמו..
עם הילד אנחנו משחקים יחד וכו.גם הדיבור השוטף ביננו הוא בסדר..אבל הכל טכני.אינטרסנטי.(תביא,תיקח,תקנה וכו'..)
אני מרגיש שאני כבר לא אוהב אותה.(אף פעם לא הייתה אהבה כזאת משוגעת..סתם חיים רגיל כזה..)
קיצ'ר היא לאט לאט הופכת להיות כמו השכנה שלי או משו כזה..סתם מישהי..
אני חושב שהפער ביננו זה ברמת הציפיות.
היא ציפתה שאהיה כמו הכותל המערבי.רק לשמוע את הבכי והנהי שלה.אני מצידי לא אוהב את הדברים האלה.כמה שניסיתי להקשיב להכיל,זה לא היה טוב.זה היה פלסטי מדי.לא יודע לאן זה הולך.באיזשהו מקום גם לא אכפת לי..סתם הכאב הוא על התינוק שלנו יותר..
אתה אדיש אליה.שוקולד פרה.

ובאיזשהו מקום השלמת עם המצב.

לתת לך על הראש אין מה, וגם לנסות לשכנע אותך להשקיע נשמע שאין מה.

השאלה היא האם אתה רואה את המצב כבלתי אפשרי לתיקון או לא.

האם נראה לך שבשנה הקרובה תאהב אותה? אפילו קצת? שהיחסים ישתפרו?

או שנראה לך שפשוט תנקוט בגישה חורפית וקרה אליה כי גם היא כזאת קפואה או שלא מבינה אותך בכלל ואין לך כוח אליה?

ייעוץ זוגי אתה בטח יודע,

גם על זה שנתינה מולידה אהבה,

וגם על זה שכמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם.

אבל מה שחסר לך הוא בכלל הרצון לנוע לאיפשהו.

אתה בעצם נמצא במצב סטטי.

לא נשמע שאתה בכל כועס עליה (חוץ מזה שהיא כל הזמן בוכה).

וזה מצב שאתה צריך להתנער ממנו.

תלכו לשיחה זוגית ותבררו מה אתם רוצים.

אתם רוצים יחסים חמים? אתם רוצים יותר הקשבה? יותר פתיחות? יותר התעניינות?

או שאתם רוצים להתייאש.

או שאתם רוצים להתבצר.

או שאתם רוצים פשוט.. להיות שכנים אינטרסנטיים שוויתרו על החלום. גם זאת אופציה.

אם לא תתנער, יכול להיות שבראש השנה הבאה תמצא את עצמך לא עם שכנה, אלא עם סוהרת...

אל תתן לייאוש לאכול אותך. כדאי לטפל ולחשוב מה אתה רוצה. לפחות למען עצמך. 

שאלת ואולי גם עניתהיום הוא היום
זה נשמע שאתה מנותק ממנה רגשית כי אתה לא מסוגל להכיל שיתופים ובכי כבדים ואינסופיים וכי אותי גם לה קשה להקשיב לך.

כדאי משהו כמו לדבר על זה ואם לא הולך אז ייעוץ זוגי ולנסות להגיע לאיזון שאתה מצליח להקשיב לה והיא מצתיחה לשתף גם חברות ומשפחה ואז ההקשבה יותר קלה
את עצם הדבר שדחף אותך לרצות להתחתן איתה תנסהדע מה למעלה ממך
שוב לטפח ולשחזר את התקופה שלפני החתונה אולי זה יעורר מעט את הרגש.
מוזר מאוד שכל-כך מהר אתם מוציאים את עצמכם מרוחקים ריגשית.. לעניות דעתי מתאים לזוגות לאחר שנים וגם זה לא תמיד.
חתונה זה לא משחק ילדים ולהביא ילד לעולם זו אחריות! ולהחליט שלא מתאים ולא משנה הסיבה אלא אם מדובר בנסיונות כושלים מה שלא נראה עפ'י מה שכתבת ...
יש לי הרגשה ששניכם לא ממש הפנמתם את המושג *להקים בית* והאתגרים שמצפים לכם בהמשך !
זו עבודה זה חובות ובעיקר עבודה על המידות!!!
לכו ליעוץ מקצועי עם רקע תורני שיסביר לכם את א. ב. של זוגיות והשלכותיה ולעבודה *שמצופה* מזוג שיד ההשגחה חיברה בינהם.

מה לעשות התחתנת עם אשה לא עם גברkit
לאשה כן חשוב לפרוק מידי פעם למישהוkit
א. אולי לנסות "מחדש".ד.

כלומר, לא להתייאש.

קודם לדבר על זה, שחבל ככה... ואז - לצאת ביחד, לעשות "דייטים", לנסות להכיר מחדש, בכנות. לראות את הטוב זה בזה. כדאי.

ב. לגבי מה שכתבת על "הכותל"..... תראה, ידידי, אצל אשה זה הרבה פעמים דבר מהותי.. זה לא ענין של "לשמוע את הבכי והנהי שלה"... כך היא מרגישה שהיא יוצרת איתך שותפות אמיתית: הנה, היא אומרת לך ממש מעומק הלב מה קשה לה.. אתה מסכים איתה, מבין אותה (מספיק: וואי.. זה באמת קשה... עשית לה את הערב..). 

זה היה "פלסטי", כנראה כי כמו עוד הרבה בנים, לא הבנת את המשמעות לגביה - ואז אתה צודק: מה היא מתבכיינת....  שנה כיוון, תתייחס לזה בתור רצון לתקשורת. קבל בנחת, בחיוך. אח"כ תעביר לנושאי שיחה אחרים. כמה שהיא תרגיש יותר בטוחה איתך - כך תסתפק בתקשורת פחות "דרמטית"..

תנסה. כדאי.

בהצלחה.

ומה הציפיות שלך?על במותיך
אמרת שהיא מחפשת כותל. אני מבין ומזדהה, אבל ככה זה נשים. מה היו הציפיות שלך?
הבכי והנהי הרבים הם כי לא טוב לה באמתירושלמית טרייה
ועם בעל אדיש שלא אוהב אותה איך יהיה לה טוב?
וכנראה גם היא מיואשת וכבר לא טורחת לרצות, לדבר.
אני לא בטוחה שהיא כזאת קוטרית במהותה. לבעל יש חלק ענק בשמחה ובאושר של האישה ואתה כנראה לא מודע לזה.

מישהו פעם ציטט פה את הרב דסלר או רב אמר מהתקופה, שהגדיר זאת כל כך במדויק. אחפש לך אולי בהמשך.

אבל בגדול, אתה צריך לקחת אחריות על השיפור. זה יכול לקרות עם כל אישה: אם אתה לא בעל תומך, לא נותן לה הרגשה שהיא אהובה, היא תהפוך לאישה אומללה ומקטרת. תשנה את מה שתלוי בך ואז נדבר.
תודה לכל המגיבים.מעריך.משורר
אני מודע לזה שחלק גדול מכך תלוי בי.אבל זה נורא קשה להשתנות שאני מרגיש שאין תגובה מהצד השני.כן,קשה לי לשים את האגו שלי בצד.
מישו אמר 'אדישות'..אני עדיין לא שם.אני בדרך.כן אכפת לי מהקשר.ממנה.מהבית.
אבל אני לא יודע מה לעשות עם הרצון הזה.
מישו כתב ללמוד א.ב של זוגיות..מה זה אומר? מה זה שונה מיחסי אנוש (הטובים אגב..) שיש לי עם שאר העולם..?
אשמח שתפנו אותי לשיעורים/ספרים/יועצים.
ציפיותי ממנה,שתיהיה אשה שמחה.אופטימית.חרוצה.שאפתנית.
אני ככה מטבעי(בלי להישמע עם שמץ גאווה..)וקשה לי העדר המידות האלו אצל אשתי.
חרוצה . שאפתנית וכוסיה
אולי אתה מאוד פרפקציוניסט? ומשדר לה שכל מה שהיא עןשה לא מספיק?
לא מספיק מבשלת טוב לא מספיק מכבסת טוב וכו
אז יש אנשים שאומרים להם אתם לא מספיקים אז הם ינסו להוכיח שהם כן מסןגלים וככה ישתפרו
ויש אנשים שאומרים להם שהם לא שאפתנים אז זה מרסק אותם והם נהים פחות טובים
יפה שאתה כזה. מי החליט שכה זה הכי טוב לחיים? אתה כבר החלטת שזה הדרך הנכונה ואתה רוצה שהיא גם תהיה כזאת.
אולי מספיק לדעתה לזרום עם החיים ולא צריך לשאוף מאוד להצליח בכל דבר אלא מספיק לההיות בינונים?
ביקןרתי בתוספת אגו כמו שכתבת שיש לך זה לא מתכון להצלחה בתוספת שאתה משקיע ביחסי אנוש אבל לעולם החיצוני ולא באשתך
קשה לה להיות שמחה חרוצה אופטימית ושאפתניתרפואה שלמה
לצד בן זוג שלא אוהב אותה.
שים את האגו בצד
תהיה נעים ותעריך את הדברים שכן מוצאים חן בעיניך,
היא אמא טובה?
אז תפרגן. המילים הטובות ייאפשרו שנה חדשה טובה יותר
שאל את עצמך מה אתה היית רוצהעל במותיך
מה חסר לך בזוגיות, באישות, בהורות בשאר תחומי החיים המשותפים.
יחסי אנוש זה קודם כל עם האישה ואנשי הביתדע מה למעלה ממך
זה המבחן למידות טובות!
התחייבת לכבד ולהוקיר אותה וזה א. ב.. זוגיות בונים וקשיים הם חלק מבניין הבית.
נחמד שבחוץ אתה ביחסים טובים אבל יש הבדל בין הבית ולשאר העולם..
כי אם היית מתנהג בחוץ כמו בבית ספק אם היו נשארים לך חברים.
לגבי מה שכתבת..משורר
יחסי האנוש שלי מצויינים.וזה לא שאני אדם אחד בבית ואדם שונה בחוץ.מה האמירה הדבילית הזו "אם היית מתנהג בחוץ.."?!
יכול להיות שמול אשה זה מצריך שוני מסויים משאר הסביבה.מקבל.אבל אל תאשים אותי בהאשמות כאלו.אני לא כזה.
בדיוק לזה התכוונתי שדיברתי על מידות טובותדע מה למעלה ממך
זה רק מחזק את מה שכתבתי.
כי אם כך אתה מתבטא וזה היחס שאתה נותן לאישתך, אז באמת כדאי שתתחיל לעבוד על מידת הכעס שורש לגאווה.
יש דרך נוספת בחיים להעיר.
וכן יש הבדל בין הבית לחוץ, בחוץ אנחנו נזהרים ושוקלים כל מילה לפניי שאנחנו מוציאים.
בבית לוקחים את בין הזוג כמובן מאליו כי הוא לא יקום וילך מה שכן יקרה עם שכנים וחברים.
אתה כל כך צודק בדבריךסיה
זה הרי ברור שאם הןא שאפתן , אז לעובד או עובדת שיושבים שולחן לידו לא יציק על כך ואילו לאשתו כן יגיד למה היא לא שאפתנית
ולך פותח האשכול, יש בנות בעבודה שלך? ויחסי האנוש שלך טובים איתם? כי כל הבנןת אוהבות לדבר ולהתבכיין, אז אם אתה מדבר עם בנות מהעבודה בטוח שיוצא להן גם להתבכין אצלך, האם גם אותן אתה מעיף ממך? או שלא נעים לך מהן אז אתה מקשיב מחוסר ברירה?
נראה לי גם שעצם זה שזה נראה שלא מפריע לה הריחוק ביניכם גם פוגע בך באגו שהיא מסתדרת בלעדיך.
וככה עוד סוד על הדרך, אין מה לעשות אם אתה רוצה להגיע איתה ליחסים כמו שכתבת שכבר אין חודש, אז תקשיב לה ,אצל הבנןת הקירבה עוברת דרך הלב , מאוד מבינה אותה שאין לה משיכה חודש אליך וזה לא חסר כי היא מרגישה מרוחקת ממך מאוד,
בשביל הצרכים שלך אפילו תעשה את עצמך מקשיב
אני לא מבינה למה הנטייה לתקוף.שוקולד פרה.

לא כל הבנות בכייניות.

ואולי שלו היא בכיינית יתר על המידה ככה שזה מעצבן.

ואולי היא כ"כ פסימית שזה מושך אותו למטה.

ואולי השליליות שלה פשוט הורגת את המשיכה.

תכונות שליליות זה לא מושך.

גם אם היו אומרים לי "כל הגברים כעסנים" או "כל הגברים גאוותנים" או "כל הגברים מרוכזים בעצמם"

זה לא היה גורם לי לאהוב יותר את בן זוגי.

ואם הוא טועם שהיא בכיינית,

אני מאמינה לו שזה מעבר לנורמה, ושזה כבד עליו כמו מטען עודף.

זה לא עוזר לבן אדם שמרגיש רע בנישואיו שמגלגלים עליו את האשמה.

אין ספק שלכל מטבע יש שני צדדים,

אבל מכאן ועד לטפול את האשמה עליו- מה עשית בזה?

אני לא מאמינה שאם מאשימים מישהו הוא חוזר הביתה ומקשיב יותר לאשתו.

אני מאמינה שאם מאשימים אותו בחוסר הקשבה,

הוא יילך הביתה, ינסה להקשיב,

ואז, כשיראה שלא מצליח לו,

לא רק שהוא שוב יאבד את הסבלנות,

אלא שעכשיו הוא ירגיש מתוסכל עוד יותר כי הוא גם 'אשם' ו'בעל רע'.

בקיצור, זה לא עוזר.

אני לא *מאמינה* עד שאני שומעת שני צדדיםדע מה למעלה ממך
הדעות שעולות פה בפורום הם לאדם לא מוכר ובדר'כ קרוב אל עצמו!
ולא הייתי ממהרת לקבוע *דיאגנוזה* כלשהי מי משניהם צודק או כואב כי שניהם כואבים את החוסר בשלום בית.
ומכיון שהוא פרק שאל וזכות הקוראים ניתנה, אז העלו פה נקודות למחשבה והפותח יחליט לאן פניו...
אין פה חו' מגמה לתקוף בפרט שלעונים לא תצמח שום *טובת הנאה* מעצם הכתיבה.
ואם הוא נמצא במצב רגיש אז הוא היה צריך לקחת בחשבון גם חוסר פידבק.
הוא נשמע בחור אינטליגנטי כדי שההחלטות שהוא יקבל יהיו מתוך שיקול דעת ואין שום ערך או השפעה לדעות ששמע... או קרא בפורום.
כי אף אחד פה לא מתיימר להחליף יועץ מדופלם בזוגיות, ואנשים פה כותבים אך ורק מנסיון חיים בלבד!
את צודקת ב100%צדק משמים נשקף
הכוונה לשוקולד פרהצדק משמים נשקף
ממש נכון וחייב להוסיףהזדמנות

בזוגיות אין מישהו אשם ומישהו לא וגם אם יש זה בכלל לא משנה.

במקום לחפש אשמים צריך לנסות לבדוק איך יוצאים מהבור

חחח אז אל תאשימיתופי

בוכה/צוחק

כנראה לכל אחד מאתכם מידות טובות אחרותפאז
נשמע שהיא רגישה, חמה, זוגית, חברותית, משתפת
ויתכן שבך אין את התכונות האלה.
לרוב אינינו מתחתנים עם כפילים שלנו במראה,
ולא רק זה אלא שדווקא עם אנשים הופכיים לנו בנקודות מסויימות.

ממליצה לך לקרוא את הספר לבסוף מוצאים אהבה,
הוא יכול לעורר בך הבנות מעניינות.

אגב בני כמה אתם?
זוגיות, תמיד ולא משנה עם מי, דורשת תחזוק
(כמו כל דבר בעולם הזה; הבית שלך, השיניים שלך, העציצים הרכב והנעליים שלך )

אדם לעמל יולד.
זוגיות היא פוטנציאל לקרבה אדירה ומשכך היא יכולה גם להגיע לניתוק גדול.
כדי להגיע לצד הנכון של הזוגיות, צריך להשקיע, לאהוב, לדאוג לקשר
להעמיק אותו, לשמח את האישה ליצור חוויות משותפות.

בפרט אחרי לידת ילד ראשון יכול להווצר ריחוק ופערים
המבנה הזוגי מתערער קצת וצריך למקם את היחסים מחדש
כשלא משקיעים בזוגיות היא מתדרדרת.. אין אפס.

הבאת ילד לעולם, נשאת אישה?
יש לך אחריות כלפיהם.
תתחיל לנסות לשקם את הנישואים שלכם, ואם צריך לך גם ליעוץ זוגי.

תודה שוב.משורר
חלק מהדברים אני מקבל ואף מסכים.אני גם יודע באיזשהו מקום שזה פער בגישה לנשים.באמת אני חושב שסה"כ אני אדם נינוח שכייף להיות בחברתו.אבל עם אשתי משו' נתקע.משו' בשליליות שלה מרחיק אותי.לא נעים לי.
אני יכול להיות שמח כל היום,לעשות דברים בשמחה,לחשוב בגדול וכו',עד שאני מגיע לבית.בבית יש פרצוף לא נעים.בבית אין שמחה.אין דיבור נעים.זה באחריותי וזה מצריך ממני לראות למה ובלה בלה בלה..
בולשיט! יש דברים שזה בעיה אצל הבנאדם! בלי קשר אלי! ואם אני מנסה לעזור לצאת מזה ורק נפגע מזה,אז מה? למה?
טוב להישאר יחיד שמח מאשר זוג מדוכדך.
אבל...בת 30

מי אמר שזוג מדוכדך לא יכול להפוך לזוג שמח.

נשמע שהמצב שלכם מבאס אבל ממש רחוק מלהיות חסר סיכוי!!

נשמע שאם היה רצון מצד שניכם ונכונות להיות פתוחים וכנים, יחד עם נכונות לקבל קצת ביקורת ולהשתנות בעקבותיה- אז המצב היה יכול להראות אחרת לגמרי.

לא שאני מומחית גדולה, אבל נראה לי שמצב כזה של "פרווה" הוא די הגיוני לשנתיים- שלוש אחרי החתונה. כאילו האהבה נעלמה ומחיים אפורים וקצת מבאסים.

אני באמת מאמינה שאם תסתכל על זה לא כעל סוף הדרך איתה אלא כעל הזדמנות להתחיל שוב דרך חדשה איתה- אז יש סיכוי שדי מהר דברים יתחילו להיראות אחרת.

ככה זה בחיים. עולים יורדים.

ובירידות יש פוטנציאל לעליות גדולות.

מנסיון- אחרי תקופה מבאסת- יכולה לצמוח אהבה הרבה יותר גדולה ועמוקה ממה שהייתה לפני.

זהו.

שיהיה לכם בהצלחה. 

אל יאוש.

אשמח להרחבה בנושא האהבה המתפתחת.משורר
לא חושב שאחרי כמה שנים יכולה להיות אהבה.
תיהיה דאגה..אכפתיות..כבוד אחד לשנייה..
אהבה? לא יודע.אולי אני חי באספמיה או בחלום וורוד כלשהו.ולא,אינני מתכוון להתאהבות הראשונית.מתכוון לשמחה לראות אותה,לכייף שאני חש לצידה,לאהבה כלפייה..מה זה משו' גדול מדי? יש זוגות שיכולים להעיד באמת ןבתמים שהם מרגישים ככה?
זה לא אהבה אם אני משקר " שהנה,מהיום את האשה הטובה בעולם". עין טובה עין טובה אבל יש מציאות.לא יודע.מבאס.
לא יודע אם להעשות או להעזב.
מדבריך לא נשמעשוקולד פרה.

שאתה נמצא במקום בו אהבה גדולה היא מושג ריאלי. 

אתה נמצא במקום שבו אתה מרוחק מאשתך, אתה קריר ומסויג אליה,

ולכן אם תחשוב על אהבה גדולה תרגיש שיש לך ביד זנב של דג רקק ועלוב.

אולי, במקום לחשוב על אהבה,

תחשוב "איך נחייך שנינו היום?" או "מה אני יודע שהיא אוהבת ואני מוכן לעשות?"

אלו שאלות מקדמות. שאלות שבונות. שאלות על אהבה לעומת המציאות האפורה אלו שאלות שרק מכאיבות לך יותר. אלו שאלות שמסיטות אותך מהבניין ורק גורמות לך עוד יותר להרגיש עד כמה אשתך היא הדבר המאכזב ביותר עלי אדמות.

מה היא אוהבת? (חוץ מלבכות)

אפשר לבנות אהבהנשוי שמח
ע״י שאתה מנסה להכיל מנסה להבין את השני מנסה להבין מה הוא אוהב. קונה משהו קטן מדי פעם עם מכתב, ע״י שאתה נפתח.
נכון בזוגיות קשה מאוד להיפתח(בעיקר לגברים) ולא נעים להגיד לשני ׳קשה לי כך וכך׳
מה עם הדבר הפשוט הזה של לשאול ׳למה את מתנהגת כך וכך נראה שקשה לך׳ זה שאלה לגיטימית מתי שהיא באה ובאמת מהרצון להכיל.
ד״א תשמח שאשתך פונה אליך ובוכה על דברים שקשה לה.. זה מראה שהיא סומכת עליך שהיא יודעת שאתה תכיל אותה שאתה תתן לה כוח, כי אצל אשה עצם הבכי עצם הפריקה זה העזרה הכי גדולה. נכון אנחנו גברים אבל אנחנו יכולים לתת לנשותינו כל כך הרבה כוח בהקשבה אפילו בלי להביא פיתרון. וזה צריך להיות השמחה שלנו השמחה שאנחנו נותנים להכי קרוב אלינו כל כך הרבה כוח.
אתה יכול להגיד לה שכל פעם(או כמה פעמים שתבחר) שהיא מספרת משהו רע שעובר עליה וכו׳ שתספר משהו טוב אח״כ.. אני חושב שאשה תסכים לזה ואתה מצדך תרוויח לדעת מה עושה לה טוב ומה טוב לה ומצד שני הקשבת לה
אני גם צריך להשתפר בזה הרבה אבל נראה לי שזה הדרך..
אם קשה לך וכו׳ תמיד מוזמן לפנות אלי אם תרצה בשמחה
זה לאו דווקא מראה שהיא סומכת עליוירושלמית טרייה

זה בעיקר מראה שהיא כמהה לתשומת הלב שלו ולא מצליחה לקבל אותה בדרך אחרת.

עברתי תקופות כאלה.

יש נשים יותתרת  חזקות שפחות תלויות ביחס שהן מקבלות מהבעל. או שהעבודה או חברות ממלאות את חייהן והבעל קצת נדחק לשוליים שזה כמובן לא חיובי בעיני.

ויש נשים שצריכות יותר מהבעל אבל יש להן את השליטה העצמית והכוחות לעשות את החשבון ולדעת שלא כדאי להן ליילל עכשיו אלא ליזום תשומת לב בצורה אחרת.

ויש כאלה, כמוני וכנראה כמו אותה אישה אומללה, שלא מצליחות לסחוב את זה יפה ומתבכיינות.

הפיתרון הכי מהר לזה הוא יחס חיובי מהבעל, לפני שמתחיל סבב קיטורים!

יחס חיובי יכול להיות סתם תודה על משהו שעשתה, מחמאה על בישולים, הצעה לצאת יחד לאנשהוא, כל שטות שמראה שיש לו מחשבות טובות עליה במשך היום, מיוזמתו.

פותח השרשור יכול לטעון שהוא לא יכול לתת יחס כזה לאשה עצובה, ושהיא צריכה קודם כל להתחיל להיות אטרקטיבית יותר. אוקיי, ככה זה היה לו יותר קל אבל מה עם לקחת אחריות. וקצת בגרות והשקעה?

ולגבי זה שהוא (או אתה, אם אתה קורא) חושב שהוא יודע להסתדר עם אנשים, אז מה שאתה חושב זה נחמד אבל זה לא מדויק, לא חייב להיות מציאותי. יכול להיות שבסביבת עבודה או  לימודים אתה מסתדר יפה. אין לך מושג אם החברים חושבים שאתה בן אדם  נחמד וטוב במיוחד או שאולי בעיניהם אתה סתם אחד סביר, בסדר ולא מעבר לזה. ומשפחה דורשת יותר. יותר מחשבה, יותר מידות טובות, יותר יכולת לדבר, מאשר סביבת עבודה. אז אל תשפוט את עצמך כל כך לחיוב על סמך הסביבה. אולי בתור בעל אתה צריך עוד הרבה להשתפר.

ועוד משהו, אם אני כבר כותבת מגילות, רק שתדע שכל הדעה השלילית שלך על אשתך, שבאה כאן לידי ביטוי בצורה מאד ברורה ועצמתית, הכל מורגש אצלה. גם אם אתה לא מוציא מילה רעה מהפה. והיא כנראה מסתובבת פגועה וממורמרת.

טוב, ככה אני רואה את זה על סמך מה שכתבת. כמובן יכול להיות שהפרשנות שלי לא נכונה, אבל תנסה אתה לחשוב על הדברים ולהחליט לעצמך אם מה שכתבתי רלוונטי אליכם. אין צורך לומר לי, זה משהו פרטי לעצמך.

בהחלט יכולה להיות. אהבה גם אחרי 18 שנה , ברוך ה'אורי8
ואני יכולה להעיד על עצמי שאכן אנחנו מרגישים כך.
במקצועי אני עוסקת בתחום ואני יכולה לומר שיעזור לכם מאוד יעוץ זוגי, נשמע שיש רק קושי בתקשורת. כדאי ללמד איך ליצור תקשורת מקרבת. ללמד לעומק את הצרכים של כל אחד מכם ( צרכים רגשיים, זוגיים, אישיים). יכול להיות שהבכינות שאתה רואה אצל אשתך היא תוצאה של חוסר התקשורת הזה. היא לא שמחה כי קשה לכם בזוגיות. זו לא אשמתה ולא אשמתך. נשמע ששניכם אנשים חיוביים אלא שבזוגיות, בקשר בינכם משהו לא עובד. אפשר ללמד ליצור זוגיות טובה. וכן, זה שונה מייחסי אנוש רגילים. בזוגיות יש פוטנציאל קרבה גדול מאוד, ולכן גם הפגיעות גדולה מאוד.
יש הבדל גדול בין יחסי אנוש עם כל העולם לבין קשר אינטימי. נשים רבות מנסות ליצור אינטימיות ע"י שיתוף ברגשותיהן. אשתך מנסה ולא נענת באוזן קשבת , מה שגורם לעוד יותר מרירות והתבכינות .
וודאי שבמצב כזה לא יהיה לה שום חשק לקרבה פיזית. אצל אשה רצון לקרבה פיזית מגיע מקרבה נפשית. וזו רק דוגמא.
יעוץ זוגי יכול לעזור לכם להקשיב אחד לשני, להבין את הצרכים השונים שלכם ואת היכולת שלכם לספק אחד לשני את הצרכים האלה. ולהבין גם את הדינמיקה שמביאה אתכם למצב הזוגי שתארת.
ממש חבל להמשיך לחיות כך וחבל גם להתגרש בלי שניסיתם. מה שאתה מתאר לא נשמע חסר תקנה, אלא קושי בתקשורת זוגית, ונשמע שיעוץ טוב יכול לעזור מאוד. לא מדובר רק במשהו שאפשר לקרא בספר( אם כי לא יזיקו ספרים על זוגיות) . אלא ביצירת חוויה של הקשבה הדדית לצרכים. בלעבור את התהליך ביחד , בלהתגייס שניכם לניסיון להחיות את הקשר.
בהצלחה רבה!
מסכימה גם אני הייתי שםתקווה_לעתיד
אני הייתי תקופה ארוכה ארוכה בבאסה עמוקה מהנישורים והזוגיות שלי והייתי בטוחה שאנחנו זוג לא טוב. שאנחנו לא מעוררים את השני להיות טובים יותר וכו. ואז תפילותיי נענו ומשהו בי התרכך. הגישה שלי הצליחה להשתנות ובעקבותיה גם הגישה של האיש שלי והיום הקשר פשוט 180 מעלות. יש שיחה טובה והבנה והכל שונה. יש תקווה. זה תלוי לענ"ד אך ורק ברצון שלך ושל אשתך . מספיק של אחד מכם. כדי להציל. אם כבר יש ילד קטן בתמונה צריכה להיות לך אפילו יותר מוטיבציה. הייתי מייעצת לך מה שלי עזר ממה שאני יכולה להצביע עליו... בין השאר ממש לרצות שזה יהיה האחד שלי ולכוון שהזוגיות תהיה טובה והרמונית. להסתכל איך אני והאופי שלי והתגובות שלי יכולים להשתנות למען האווירה הטובה בבית. זה מה שעמד לנגד עיניי -תהיי טובה אליו. תרצי שיהיה לכם נעים בבית. איך את עושה היום ומה למען היחסים והאווירה. זה מה שאני עושה כל יום. זו הבחירה היומיומית שלי בקשר הזה גם אם הוא חסר ולא תמיד הבנזוג שרציתי אבל זה פנטזיה. כל החסרונות שלו ויש לו - אני משתדלת להסיט מהם מבט ולהעצים את הטוב . עד היום לא עשיתי את זה ןזה היה קל מאוד. פשוט אני עובדת על להעצים בעיניים שלי כל הזמן את מה שיפה בו. והכי מדהים שמאליו היפה שבו מתעצם. והוא גם משתנה לטובה בדברים שהיו חסרים לי!!! אז אל תאמר נואש. יש מקום להיפוכים וניסים. אבל אל תחשוב שזה יקרה פשוט לבד. אתה צריך לרצות שאשתך תהיה האשה שלך לחיים ולהחליט באופן יזום שהמערכת יחסים הזו היא בידיים שלך. ולעשות משהו. שאתה לא תתן לה להיות המקור לחוסר שמחה ושליליות. אתה תהיה זה שעושה את המקסימום להניף את הזוגיות למעלה. מבטיחה שאם תעשה את הסוויצ' הזה במחשבה זה יקרה בליבך ומאליו אשתך תשתנה ככל הנראה. אם לא כך יהיה אז תשקול את צעדיך. אבל להשאר במצב כזה ולהתמרמר זה לא יקדם אותך. אני מציעה משהו שנשמע מאוד מופשט אבל בעצם הוא מאוד פרקטי. ואתה זקוק רק לעצמך עבור זה. להחליט בהחלטה אמיצה שאתה אחראי לגורל נישואיך ושאתה מאמין שאתה מסוגל. וזה יגיע.
בעלי היה בעיניי מישהו מאוד מסוים עד לפני כמה זמן. עד שאני שיניתי גישה הייתי בטוחה שהוא כזה באופיו. ברגע שאני שחררתי דברים בעצמי - ציפיות גבוהות ממנו. פרפקציוניזם. למה הוא ככה או ככה ולמה הוא לא ככה ולא כמו ההוא ואם הוא היה ככה אני הייתי יותר ככה.... זה ממש הבל הבלים. הכל בידינו. אם ניסית והתמדת ולא הצליח עדיין אז המסקנות בידיך גם. אבל אין לך מה להפסיד. אפשר למצוא אהבה גדולה במקום שחשבת שאיננה. גם אני חשבתי שאני כבר לא אוהבת את בעלי ושנמאס לי. והיום הוא החבר הכי טוב שלי ואני מתה עליו. יש פה מקום להשקיע.
ניכרים דברי אמת.תודה.משורר
אם עוד משהו יעזור לך תגידתקווה_לעתיד
אני באמת מבינה ומכירה את התחושה הזו. אבל זה בא ממקום של ריכוז בעצמך. אתה לא באמת רואה את השני כי אז היית רואה את היופי שבו והמורכבות שבו כאדם. היית מגלה שאתה דוקא מבין אותו לפעמים במקומות הפחות נעימים שלו ומסוגל לחוש כלפיהם חמלה והכלה. זה נובע מפרפקציוניזם. מרצון שהבנזוג יהיה חזק או מושלם או כמוני או אחד לאחד במה שאני חושב שצריך להיות. אבל תחשוב איזה יופי יהיה עוד 10 שנים שתצליחו לחיות יחד ולבנות את עצמכם ולומר איך היינו פעם ואיך אנחנו במו ידינו בנינו את הקשר העמוק שלנו. לא כי זה היה זה וכי ואי איך את מדהימה כמו שאת בול. אלא מתוך הכרות מעמיקה והבנה שהמציאות לא שלמה כמו שהוא לא שלם וחסר בהווייתו כך גם אני ככל הנראה. לכולם יש שריטות פאקים בעיות. שני בני זוג לרוב באים עם מידות לא מזוככות ויש פה הזדמנות אמיתית ממש של פז להסתכל בראי ולגלות מי אתה בדיוק ואיפה החסרונות שלך ופה הזוגיות מאלצת אותך לראות את הנקודות האלה. כי מול החברים יחסי האנוש שלך נהדרים. אבל מולה לא כל כך. אבל אם אתה מוכשר כל כך ביחסי אנוש מול כולם- פה העלו לך רמת קושי. עלית שלב. יש פה אשה. בוא תפתח את יחסי האנוש שלך כשממש קשה לך עם בנאדם. כשהיא נראית לך מרירה וקשה ועצובה. אם אתה באמת עם יחסי אנוש כל כך מעולים כמו שאתה מאמין שאתה- אז תוציא אותם לפועל. תשתמש בהם כדי להוציא ממנה את השמחה והטוב שבה. כי אין אדם שלא רוצה לשמוח ואין אדם שלא נהנה שטוב לו. היא יש לה סיבות להיות כך לידך. בוא ותראה לה דרך אחרת. לדעתי ברגע שתתייחס קצת יותר בחמלה וברוך כלפי המצבים האלו ותגיד לעצמך כך בלב- זו לא מי שהיא. כרגע זה מה שהיא מרגישה ומבטאת. יש בה יותר מזה בטוח. היא בטח רוצה לשמוח. אני אשתוק ואקשיב גם אם לא הכי מתחשק לי כדי להיות איש טוב וכדי שזה יעשה לה הרגשה שמישהו איתה. ותגיד בסוף "אני מבין מה את אומרת" (משפט מתוק שבעלי משתמש בו המון) אז חכה אבל אחרי שבוע שבועיים של שלוות נפש מצידך יש לי הרגשה שהיא תרגע. אפילו תגיד לעצמך אז מה אם היא קצת עצובה. היא גם יודעת להיות שמחה- ותתן לעצמך הוכחות קיימות לדוגמא - עם הילד- היא צוחקת ושמחה אליו? היא טובה לחברות שלה? מתי היא כ-ן שמחה? כשתחשוב על זה אני בטוחה שתגלה הרבה מצבים שהיא כן ככה. אז אולי זה בסופו של דבר לא האופי שלה כמו שנדמה לך? אולי היא מרגישה את הניכור והזרות שאתה משדר? את זה שאתה לא מרוצה שהיא לא שאפתנית ונמרצת? אולי אתה תוקע לה הערות קטנות והיא כבר מבינה והיא מתוסכלת שבעלה לא באמת עף עליה? אמרו לפניי וזה באמת יכול להשפיע על מזג של אשה . יש לך יכולת השפעה שאתה לא רואה כרגע. בזמן הזה זה לשלילה. אבל אם תבחר לשבור את מעגל התסכול הזה ותהיה זה שמכניס רוח חדשה לקשר היא תתחיל להגיב לזה אולי. ואז אשריכם תגלו שיש מתחת לקליפות הקשיחות האלו - שתי נשמות טובות שיודעות לשמח ולהתחבר זו לזו. ואולי זה לא הזיווג המושלם לך אבל זה כן מלא שמחה ואהבה וזה המון המון ותכיר על זה טובה ותגיד תודה שהיא בחייך. מקבלת אותך כמו שאתה. שם בשבילך בסופו של יום. ואתה אותו הדבר. אם אתה זקוק לעוד חיזוק , ברצון.
תשובה רחבה ועמוקה את מדהימה!דע מה למעלה ממך
יפה מאד! [שתי התגובות]ד.

חזק וברוךאסטרו
תגובה מדהימה!90210

מסכימה מאוד!!!תופי

זה נכון,ד.

שאשה שלא מקבלת את בעלה שבא שמח מבחוץ, בחיוך - ובמקום זה "מאשימה" אותו בכך, זה ממש יכול לצער, ולגרום לפקפוק בערך הענין.

אבל זה מעגל שצריך לשבור אותו. היא עושה כך, כנראה גם כי חושבת שכך "תזעיק" אותך להרגשתה - ואצלך זה כמובן עוד יותר דוחה...

אתם צריכים לעשות, לדעתי, שיחה גלויה של תיאום עמדות וציפיות בענין.

אתה תסביר שתשמח לשמח ולהקשיב (ובאמת תעבוד על זה) - אבל שאתה צריך בשביל זה איזשהו יחס שמראה שהיא שמחה בך.

והיא תסביר שצריכה את הקשבתך והשתתפותך - ותעבוד על שינוי פנימי: קודם חיוך, אח"כ - בנחת - לשתף.... ולהבין שדווקא הבעה מתונה, ולא "נהי" קבוע, תגרום ליותר רצון להשתתף במה שמעלה.

זו עבודה הדדית.

הצלחה רבה.

השאלה היא בגישה הבסיסיתmatan

יש כאן שתי שאלות-
מה אתה רוצה?

האם אתה יכול להשיג את זה?

ואני אסביר-
מה אתה רוצה?
רוצה שהיא תשתנה? שתשנה אופי? תכונות? צרכים רגשיים? 
רוצה אהבה בבית? רוצה ארוחת ערב כשאתה חוזר? 
מה הרצון שלך.

יש רצונות שאפשר להשיג, יש רצונות שאפשר יהיה להשיג, ויש רצונות שאי אפשר להשיג.

הגישה הבסיסית שנובעת מדבריך, ממה שקראתי מפספסת נקודה חשובה.
אתה קיבלת עבודה קשה וגדולה. מצווה מדאורייתא לשמח את אשתך. ולספק את כל צרכיה, הגשמיים, הרגשיים והרוחניים.
וזה אומר לדאוג לצרכים הרגשיים שלה, כי מי שהצרכים הרגשיים שלה לא מסופקים - לא יכולה להיות שמחה.

אתה כנראה לא יודע איך עושים את זה. לא כי אתה בן אדם לא טוב, או כי יחסי האנוש שלך לא טובים. אלא בגלל

שאתה גבר, והיא אישה. בגלל שאתה גדלת במשפחה א' והיא בב'.
אז תפקידך, ללמוד איך לספק את הצרכים של אשתך. 
כל אחד מכם הגיע לזוגיות מתוך נקודה פנימית של "מילוי הרצון" של עצמו, כשלמעשה תפקידו של כל אחד מכם, 

הוא בדיוק להפך- מילוי הרצון של השני. וכל אחד מכם מחויב לשני בלי שום קשר למה השני עושה בשבילו.
בעומק- הקב"ה נתן לך מתנה נפלאה- מראה, המראה הזו מראה לך תמיד, בצורה המדויקת ביותר איפה אתה נמצא באמת בעולם הרוחני שלך- באמונה שלך, בענווה שלך, במידות שלך, ואיפה עדיין צריך להשתפר.

וזה מה שצריך לעמוד לנגד עיניך- מה תפקידך בעולמך, וחלק ניכר וחשוב הוא כיצד אתה מתייחס לאשתך,

עד כדי כך שהמהרח"ו תלמיד האר"י אומר שבשמיים ישאלו אותך לא "כמה מצוות עשית?" אלא "איך התייחסת לאשתך?".

אין פה "עסקה" או "תן וקח", יש פה חיוב עצמי שלך מול האישה הזו ומול הילד הזה להיות להם לבעל ואב.
וזו משימה קשה.

אבל חשוב לדעת שברגע שתצליח לעשות את זה, תפתח את השער לחיים טובים ושמחים, שהם עדיין הרבה עבודה קשה, אבל הם טובים ושמחים. ואז גם תוכל לדבר אתה על הצרכים שלך ועל מה שמפריע לך.
להבדיל אלף אלפי הבדלות- הזוגיות והבית שלכם הם כמו שתיל- ברגע שתבחר להשקות אותו הוא יוכל לפרוח,

אם תבחר שלא- הוא ינבל.

אני רוצה לבקש ממך בתחנוניםאשה+אם+עובדת++

במקרה (?!) אני קוראת את השרשור שלך, חייבת להגיב לך:

זה ברור ומובן שגברים לא אוהבים להיות כותל. (חלק מ א"ב של זוגיות)

ברור גם שנשים מצפות מהבעל שלהן להיות כותל. ( כנ"ל)

** כמובן בהכללה- יש יוצאים מן הכלל**

עצתי לך מנסיון אישי ממש והיום גם מקצועי: 

תלמד יותר על השוני בין גברים לנשים- זה יעביר אותך למקום שבו תהיה שמח שאשה שקיבלת ותדע לייע את הקיטורים שלה לטובת הזוגיות (!)

ויותר אישי: אנא!!! אל תהיה אדיש.

אני צועקת לך מהמקום בו הייתי אני: אנא!! תתרכך. זה לא מוריד מהכבוד שלך. הפוך לגמרי. תהיה אכפתי קצת מעבר לרגיל. אני זקוקה לזה עכשיו. לא סתם אני מקטרת. אין לי ענין להיות בכיינית. בעל הוא האדם שהכי צריך לתמוך. גם אם קשה לו בעבודה או אין כח או נמאס או אין סבלנות. 

תהיה האביר הזה שמציל אותה ופותר לה את הבעיות באלגנטיות. תתפנה. תקשיב. תזדהה. תנסה לייעץ בעדינות. תתעקש להתקרב אליה גם היא דוחה אותך קצת. זה מבחן בתת מודע לכנות שלך.

תתפוס את המצב הזה כהזדמנות לצבור אצלה נקודות זכות עליך- אין לך מושג כמה היא תזכור לך את זה שהתייחסת יפה על אך ולמרות ואפילו ש..

אני חס וחלילה לא באה בטענות. רק בתחינה- ותראה שיהיה לך מתוק איתה!

בהצלחה רבה!

בעקבות התגובות והמחשבות..משורר
נשמח להמלצות ליועצ/ת זוגי באיזור שפלה/דרום.
תודה.
אריק אשדת312214471

עובד בחלוצה אולי גם ברחובות.

שמעתי עליו דברים טובים אבל אני לא נשואה אז אולי אני לא מבינה בזה...

אודליה מימון, מיד בנימיןצומחת.....

0545219871

אשריכם שהחלטתם לטפל! זה ממש יכול לעזוררק אמונה

הרבה הצלחה

ותופעה מוכרת ונורמלית מה שתיארת כאן

רק שבלי טיפול זה יהרוס עוד חו

לפני ראש השנה הם החליטו לפרק את החבילהדע מה למעלה ממך
חבל מאוד שבקלות כזאת זוגות מרימים ידיים.
פתח שרשור חדש והודיע שנמאס לשניהם.
מקווה שחזרו בהם מאז ההצעה של ייצר הרע.
אני גם מקווהרק אמונהאחרונה

האם זה נכון?רועישםטוב
לאגפן36

אתה לא מכיר זוגות שנשואים עשורים וטוב להם?

וודאי שיש קשיים. גם כרווקים וגם כנשואים.

אבל בסך הכולל- לא סתם הרבה אנשים מתחתנים.

יש בזה הרבה מאוד טוב.

ובזוגיות טובה ונורמלית זה באמת כיף וטוב וממלא, היחד.

לאאריק מהדרום

גם לא נכון עובדתית.

90 אחוז חיים גרועים יותר?

חצי מתגרשים? לא נכון עובדתית

גם לא נכון שאי אפשר לעשות ילדים לבד מבחינה ביולוגית זה עדיין בלתי אפשרי.

גם לא נכון כי יש מחיר לחופש, יש מיעוט של "חופשיים" אחרי גיל 40 שהם היו מתים שתהיה להם משפחה או קריירה אבל הם התמכרו לחופש והם משלמים את המחיר החברתי של להיות "חופשיים" הרוב המוחלט חוזר לתלם אחרי גיל 20 ומשהו, מקימים משפחות, פוצחים בקריירה ומשמחים את אמא, זה האושר האמיתי, החופש שהוא מתאר בגיל 40 זה מקור לאומללות.

לא!!!הסטורי

זה שיקוף של עולם ערכי מערבי מנותק משורשים, של אכול ושתה כי מחר נמות. כשאין מוכנות להשקיע, להתאמץ, ליגעת ומצאת - תאמין, באמת זוגיות נראת סוחטת.

כשחיים נכון, כשמבינים שאדם - לעמל יולד, כשבאמת דואגים אחד לשני ומתאמצים לראות אחד את השני - אין דבר שיותר משלים וממלא ונותן שייכות מזוגיות שמתפתחת למשפחה.

לא חושב שזה תרבות מערביתפשוט אני..

גם בתרבות המערבית, רובם המוחלט של האנשים מתחתנים...

לא כל דעה מוזרה היא תרבות מערבית

ברור שזה קשור לתרבות המערביתאריק מהדרום

העלאת על נס דגל החירות.

הרווקות המאוחרת.

הפרוגרסיביות שרואה במשפחה אויב.

אחוזי הגירושים.

עשיית ילד "לבד".

מה זה כל החרא הזה אם לא תרבות המערב על סטרואידים?

כמה אנשים בתרבות המערב בוחרים לא להתחתן?פשוט אני..

וכמה אנשים מנסים באופן אקטיבי להטיף לזה שחתונה זה דבר רע?

מיעוט שבמיעוט.

הו הרבהאריק מהדרום

הפרוגרסיביזם לגמרי תומך בהשמדת המשפחה.

מעצימים את האינדיבידואליזם.

הרבה מאוד באירופה ובארהב בוחרים שלא להתחתן אני לא יודע איפה אתה חי.

לא מיעוט שבמיעוט בכלל.

יש פהoo

מרמור והתקרבנות

ויש גם דברים נכונים:

כ50% מתגרשים

אנשים נשארים לעיתים גם כשגרוע להם

ידע מגיע רק מניסיון (ולפעמים ניסיון גם הוא לא מספיק בשביל ידע)

מערכת יחסים יכולה להיות משהו רע (וגם אם היא בינונית היא יכולה להיות דבר מאד רחוק מזוגיות תקינה)

באיזו מדינה 50 אחוז מתגרשים?אריק מהדרום

שקר גס.

השקר הכי ברור בכל הפוסט.

לא שקרoo

מבט מסוים על הסטטיסטיקה

גירושין סטטיסטיקה

מה זה 47.3 אחוזאריק מהדרום

זה מספר הזוגות שמתגרשים מתוך אלה שמתחתנים? מה פתאום? אפילו לא קרוב.

צודק זה נראה שגויoo

האחוזים פחותים

לאנעמי28

ומי שלא מוכן להסתכן להיפגע לא מוכן להסכים לחיות.

זוגיות היא לא סטטית

כל זוג עובר רגעים שחורים ורגעים מאושרים.

מי שמוכן ללמוד ולעבוד על עצמו ישיג יחס גבוה של רגעים מאושרים לעומת רגעים קשים

לא כל זוגoo

עובר רגעים מאושרים

כדי להשיג אותם לא די בעבודה ותהליך עצמי

צריך פרטנר מתאים

לפעמים הוא פשוט לא

כל זוג נורמלי התחתןנעמי28

מהסיבה שחווה רגע מאושר אחד עם השני

לידה, רגע שקט ונחת עם הילדים

זה רגע של אושר ביחד

אפילו תקווה ביום החתונה שהחיים יהיו מאושרים ביחד

מי שלא חווה שום רגע כזה בשום שלב של הדרך אני בספק אם יש עם מה לעבוד

טובoo

רגע או חודש או כמה חודשים

של איזשהו אושר

לא יכול להיכנס למשוואה על חיים שלמים

אם יש טיפת פוטנציאלנעמי28

עם מספיק נכונות אפשר להגדיל אותה

תקופותoo

קטנות של אושר

זה לא בהכרח פוטנציאל

במיוחד בזוגיות ארוכת שנים

אנשים משתנים

ככל שאדם עושה יותר עבודה עם עצמו

הסטנדרטים שלו עולים

ואז הרגעים של האושר זה פירורים

מול חיים שלמים

אם יש נכונות משני הצדדים

וגם מודעות ויכולת לשניהם

אז אולי

אם זה רק מצד אחד

זה רק עוד פער לרשימת הפערים

כנראה שלא. כי לא היו ימים טובים לישראל.אדם פרו+

אמר רבן שמעון בן גמליאל שלא היו ימים שמחים וטובים לישראל כמו ט"ו באב ויום הכיפורים, משום שבימים אלו היו בנות ירושלים יוצאות בבגדים לבנים שאולים כדי לא לבייש איש, רוקדות בכרמים ומוצאות את בני זוגן.

אולי הבן אדם לא גר בירושלים?

וגם אם נכון.

אין עצה ותבונה נגד ה'

שגילה דעתו שזה טוב להתחתן.

ואמר "לא טוב היות האדם לבדו"

ומכלל לאו אתה שומע הן.

ומתפרש כאיסור הלכתי.

"שלא לישב בלא אשה".

אנחנו לא יכולים לחלוק על ה'

גם אם הוא שלח אותנו לשדה מוקשים

של סיכויי הפסד של 90%

שנקרא "זוגיות"

אנשים כאלו בעיקר מעוררים תהיה על עצמםחושבת בקופסא

הוא באמת לא ראה בחייו שום מודל זוגיות מתפקד? אפילו אחד?

ההורים שלו? חברים? הוא עצמו?

זה בעיקר נראה כמו דיבור מתוך כאב רגשי, ולא איזו התעמקות פילוסופית בטבע האדם.

ברור מאליו שמי שיש לו את התפיסה הזו לגבי זוגיות, לא יכול בהגדרה להיות בזוגיות מאושרת. זה למה אני ממש לא אוהבת את הבדיחות "נישואים זה כלא" וכל השטויות האלו. שפה ותפיסה משליכות על ההתנהגות בפועל. מי שבא מתוך נקודת הנחה שנישואים זה דבר אפשרי ודורש כבוד ההדי ועבודה על הקשר, יהיה הרבה יותר מאושר לא רק בזוגיות אלא גם בכל החיים שלו. זה דורש עבודת המידות שאנשים מהסוג הזה לא ששים לעשות.

ולא סתם מבחינה תורנית "קשר קליל ולא מחייב" זו זנות לכל דבר. להפריד את האינטימיות ממחויבות והתיחסות מכבדת לכל הרבדים באדם שמולי ולא רק הגוף, זה דבר מבזה לכל המעורבים בעניין.

הבלים לא מדעיים בעלילנקדימוןאחרונה

זה הגיג של אדם מתוסכל, פסימיסט, לא-מדעי בעליל, שחי במעגל חברתי אומלל.

מה הסקרים אמרו על זוגיות מוצלחת לפני 30 שנה? מסקנות אחרות לגמרי.

מה החרטה הכי גדולה של אנשים עריריים לפי הסקרים? מסקנות אחרות לגמרי.

לרב חיים נבון יש המון מה לומר על זה.

התייעצות מילואיםרק שואלת10

פתחתי משתמש חדש לצורך השאלה

בעלי במילואים והוא עושה שבוע שבוע

כל פעם שהוא חוזר יש לחץ בבית..

מרגישה שאני הולכת על ביצים

תוך רגע מגיעים למריבה

וזה ממש ממש מבאססס

ניסינו לעשות תאום ציפיות בתקווה שזה יעזור

אבל זה לא ממש שינה משהו

זה ממש מתסכל אותי

זה קשה להגיד ואני גם לא לגמרי מתכוונת לזה

אבל לפעמים כבר מעדיפה שהוא יסיים את הכול ברצף ולא יחזור באמצע הביתה..

לא יודע מה לייעץ, אבל כל הכבוד לכםהסטורי

תודה רבה על המסירות שלכם לעם ישראל

תודה רבהרק שואלת10

הוא על ביצים או את?משה

בהסתייגות - אני לא מכיר אותכם. רק תאור כללי של סיטואציה.

מרגיש כמו משהו של הוא מגיע עם אנרגיה אחרת ממה שאת רגילה אליו. התרגלתם להפעיל בית זוגי לפי כל מיני עקרונות. והיה לכם טוב.

עכשיו הוא חזר מהצבא עם דפוסים חדשים. הוא לא יכול להגיד לך שום דבר כי הוא יודע שככה הקמתם בית. מצד שני הוא כבר לא הגבר שהיה לפני חודשיים. הגוף השתנה, הנפש השתנתה.

ו"אסור" לו לבטא את זה כי את אישה גיבורה ומחזיקה הכל ו"צריך" להיות איתך/לעזור לך/ כל הדברים הקודמים.

אז זה מתבטא במריבה.

מריבה לפעמים זה "פיתרון" לא מודע. אם הוא רב איתך, אז הוא "כועס" ואז אתם לא צריכים להיות בקשר. אבל כמובן שזה לא פיתרון לשום דבר.

סביר. שישוחח עם הקבנ ויקבל כליםהעני ממעש

בול כמוךאר

קשה ככ

עכשיו סיים אחרי תק מאוד ארוכה

בהצלחה לי להתרגל לנוכחות שלו בבית.....

מנסה לענות לשתיכןנהג ותיק

גם לפותחת @רק שואלת10

אולי אפשר לתאם ממש ציפיות לפני החזרה, כולל לחדד אותם לפני ההגעה ממש וגם אחרי.

אולי לשים גבולות גזרה שכאלה, לפחות להתחלה, כדי "לא לדרוך" זה על זו.

ליצור בתוך כל החזרה הזאת גם זמנים זוגיים של שניכם.

יש היום לא מעט הדרכות והכוונות לזוגות מגויסים, שווה להירשם/ללמוד דרכם

בהצלחה רבה רבה

נסינו לעשות תאום ציפיותרק שואלת10

אבל זה גם לא קל

כי לדבר על זה לפני שהוא יוצא הביתה - מרגיש לי לא כ"כ שייך

וכשהוא כבר בבית לא תמיד יש אווירה מתאימה לשיחה כזו.

גם הריטריטים הם לא לעכשיו אלא רק לאחר כך..

אתמול הוא פתאום משום מקום סיפר לי קצת על המציאות שם במילואים.. ובאמת זה נשמע לא קל

והמעבר בין להיות דרוכים 24/7 לחיי בית רגילים מאוד לא פשוט לו

אבל תודה רבה לך!

מקווה לטוב

אם העניין זה שהוא "דרוך"משה

אני קצת מכיר את החוויה (לא ממילואים, סתם מהשריטות שנולדתי איתן)

לפחות בעבר, הייתי יודע שבדרך למקומות מסויימים צריך ללכת ברגל לפחות 10 דקות, לשרוף אנרגיה פיזית. זה היה מועיל לי מאוד כדי לתפקד במקום היעד בלי הדריכות והחרדה בגוף.

מבין לגמרי את הקושינהג ותיקאחרונה

לא להתייאש ונשמע שאת רואה שיהיה טוב ורוצה בזה. מאוד חשוב

אולי אפילו לדבר על תקופת המילואים הבאה. הרי יבואו עוד.

למצוא את הדרכים שהמעבר בין הצבא לבית יהיה לו קל יותר. וכמובן גם לך. מה הכי יקל על כל אחד מכם כדי להשתלב באווירת "המשפחה" מחדש.

זה שאת מבינה אותו עכשיו יותר טוב עוזרת מאוד וזה גם מראה כמה שאת רואה אותו.

עכשיו צריך להביא אותו שיראה אותך.

לא חייבים ריטריטים, יש גם הדרכות/הרצאות/סדנאות של שעתיים כאלה בערב אחד.

יש הכל

מה זה זוגיות תקינה מבחינתכם?מישהי נשואה

ואני אענה ראשונה כי מן הסתם תצפו ממני לשתף גם.

אז לדעתי זוגיות תקינה:

1. כבוד הדדי (מדברים הכבוד אחד לשני)

2. ויתור הדדי. (לא רק צד אחד מוותר)

3. מעוניינים לבלות זמן ביחד על בסיס רצון חופשי ולא שצריך להתחנן ליחס

יפה מאודאדם פרו+

אני מחלק דירוג

כי מן הסתם תרצי שמישהו

יתן לך דירוג

ואף אחד לא יתן כי את שאלת ומצפים

לפידבק ממך.

כזוoo

שמצמיחה ולא מכבה/ מוחקת

מכילה ומקבלת ולא שיפוטית

מבוססת על דעות/ אמונות/ רצונות משותפים ולא מלאה בקונפליקטים בלתי נגמרים

יפה מאודאדם פרו+

ראיתי תכונות, ראיתי יעדים בזוגיות.

החכמתם אותי.

תנו עוד.

לפרק הבא כבר אגיע מצוייד בע"ה.

בעזרת ה'מישהי נשואה

זה בהחלט הבסיסנפשי תערוג

אני חושב שגם צריך להיות אמון,תמיכה הדדית ותחושת ביטחון. ויחד עם זאת, שהזוגיות תעזור לכל אחד לפתח את עצמו בפני עצמו.

זה הבסיס לדעתי.

בלי זה קשה לנהל זוגיות תקינה

מכאן זה עולם ומלואו.

איך כל אחד/ת מסביר מה זו זוגיות4ne1

לפי תפיסת עולם שלו והמסגרת שבה הוא נמצא.

תכלס, מה שנכתב זה מאוד כללי. זה כמו לכתוב שיהיה החבר הכי טוב שלי

קודם כלמישהי נשואה

ברור שכל אחד מההשקעה שלו

וכן למרות שזה כללי

זה יכול לעזור למי ששואל את עצמו

מה זה זוגיות תקינה

מצד שני

עולה לי חשש עכשיו

שמי שיקרא את זה יתחיל לחשוב שלא תקין אצלו

בזמן שכן תקין אצלו

בקיצר אין בשרשור הזה לקיחת אחריות

לא קשור ללקיחת אחריות4ne1

כל אחד מחליט לעצמו מה ההגדרה שלו לזוגיות תקינה.

בדר"כ אלה שיש להם בעיות בבית נניח יגדירו את זה אחרת ממישהו אחר

אז יש שטועניםמישהי נשואה

בדור הזה אנחנו נוטים להגיד על זוגיות כלשהי שהיא לא תקינה כשבדורות קודמים זוגיות כדוגמה היתה נחשבת תקינה

או שאף אחד לא היה שואל את עצמו בכלל

אמרתי ואחזור שוב כל אחד מגדיר4ne1

מה היא זוגיות תקינה לפי מה שהוא חש וחושב. אין משהו אובייקטיבי

הבייסיקסשבורת,לבאחרונה

חברות

אהבה

כבוד

תקשורת טובה

חשמלית ושמה תשוקה

עזרה בחיי נישואיןאורית595

יש לנו בעיה ביחסי אישות. אנחנו נשואים כבר 10 שנים בהתחלה הייתי מדברת על זה והלך לכמה בדיקות אבל הפסיק. מאוד מתוסכלת מה עושים?

אם את רוצה לשמוע תשובות מעוד נשיםיעל מהדרום

לק"י

מוזמנת לשאול גם בפורום הריון ולידה (אפשר לשאול שם גם דברים נשיים, לא רק שקשורים להריון ולידה).

לא בדיוק מובן על מה מדובר ולא בטוח שצריך שיהיה מובהסטוריאחרונה

מובן בפורום פתוח.

ממליץ:

1. למצוא עזרה מאיש מקצוע בעולם האמיתי. אם צריך הכוונה לאיש מקצוע - אפשר להתייעץ באנונימיות עם הקו הנשי של מכון פוע"ה בשעות הערב.

2. לך ולכולם - להזהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות', שהשאלה שלך תביא אותם לשיח בפרטי...

מה עושים כשאין מקום להיות חלשאריה ששכח לשאוג

כשכל חולשה מתקבלת בזלזול וביזוי, בירידות והקנטות, השפלה ועקיצה.

מול הילדים וגם לא מולם.

באמת שכואב לי שרק הג'יפיטי שומע אותי

תלך לטיפולסוסה אדומה

זה מקום מעולה, במובנים מסויימים הרבה יותר טוב מהצאט'.......

נשמע שבלי קשר טיפול יעשה טוב, אבל ככלל, בהרבה מקרים אישה זו לא הכתובת לפרוק אצלה חולשות.

בפרט כשהמצב בינכם הוא כזה.

טיפול.

נותנים גט.אדם פרו+

בן אדם שחי מהחולשות שלך

אתה לא רוצה להיות נשוי לו.

דרך אגב גם להיות גרוש ממנו זה לא הכי נחמד.

או מפציצים אותו באהבה ובחמלה

בתקווה שהוא יצליח להתיישר

כמו שיש לך ילדה שמתחילה להרביץ

ולהתנהג לא יפה

ואז אתה בבת אחת מתעלם מכל זה

ואומר איזה ילדה טובה

ומזכיר את כל הדברים הטובים שהיא עשתה

ואז מרוב הלם היא מוחמאת

וחוזרת לתלם.

אבל ללא ספק יש פה בעיה אצלה

שהיא רואה שלילי וחותרת לפירוד.

דייייייייי די למכונת הרעל הזו!!!חוזר תמיד לאשתי

שמישהו יעשה לזה סוף!!!!!!

^^כְּקֶדֶם

באמת חצה גבולות

אתה מגזים ממש מה קשור מכונת רעלאדם פרו+

הבן אדם בבעיה.

האשה משפילה אותו מול הילדים.

הוא סופג ניכור הורי.

וניכור אישי.

לא נשאר לו תמיכה מלבד הגיפיטי.

מה אתה מציע לו לעשות?

הכי קל להגיד טיפול טיפול טיפול

מבחינתי זו אמירה ריקה

כי אשה כזו ברור לה שהיא מעליו

וכל הבעיה אצלו, והיא משפילה אותו

השכם והערב

אשה כזו לא תלך לטיפול בשום אופן

והיא אולי אולי תשלח אותו לטיפול

לכן תרגיעו.

יש לבן אדם בעיה

תנסו לעזור לו עם עצות אמיתיות

לא עם דיקלומים.

ובטח לו להוציא את התסכול עלי.

בלי קשר. נכון יותר נעים לקרוא

דברים נחמדים על אנשים שטוב

להם בחיים

והם נהנים.

בשביל זה יש פורום גרושים גרושות

שם מכיייפים (:

בחרת להכנס לפורום הקשוח

של נישואין טריים.

אז מה ציפית לקרוא שם על פרחים

ופרפרים. בן אדם מספר לך על בעיה.

תביעה אמפתיה תעזור תייעץ מנסיונך.

מה קשור להתקומם נגדי?

מה אתה מחפש פה?חוזר תמיד לאשתי

נראלי זה פחות מתאים.

זה רק שובר אנשים, ולא מביא אותם לתיקון.

דווקא לדעתימישהי נשואה

אדם פרו

מגיב ממש טוב

(:

תודהאדם פרו+

אני מגיב סבבה

עיינו ב200 תגובות

אחרונות (:

תודה ממש הייתי צריך את העידוד

מידי פעם נוהגים לחבוט בי

בפורום זה או אחר.

הבעיה היחידה שיש בי,

שאני לא סוגד למילה "טיפול" ו"מקצועי"

אני חושב שחבר טוב

שנמצא ועבר דברים דומים,

אם כי לא זהים.

הוא הכתובת לתמיכה.

כי הוא יבין אותך

יודע לתת לך עצה מהזוית שלך

וזה שאין לו אינטרס כלכלי קצת מוסיף בעיני

אם כי לא איכפת לי שיהודים נוספים יתפרנסו

הבעיה עם כל הרבנים והמושלמים

שהם יכולים רק לעשות בכאילו אנחנו מבינים

אותך.

אופס, התחתנת בגיל 20 ואני 30

אבל לא נורא אני אתעודד ממך

אם אתה מתעקש

אני מסכימה איתךמישהי נשואה

אנשים כותבים בפורום

לא כדי שיגידו להם: טיפול.

אגב אני בטיפול רגשי

ועדיין

השיחה עם אנשים על בסיס חופשי

כמו בפורום או עם חברות

יש להם איכות אחרת

טיפול רגשי הוא חשוב מאוד

יחד עם זאת

זה לא הדבר היחיד שעוזר.

כי לא תמיד זלזול והקנטותכל היופי

הם חסרי תקנה והמוצא היחיד הוא גירושים.

אגב להתגרש מאדם שמזלזל ומקטין, אם יש ילדים, יהיה כואב ויתחום קצת את הפגיעה אבל לא יכחיד אותה.

ולפעמים הקטנות וזלזול נובעים מממרמור שנובע מתחושה דלא רואים אותי, מטינה הדדית, מדפוסים כאלה מהבית, דברים שהם ברי טיפול.

אם לא הולך מתגרשים, זו גם אופציה.

אבל כדאי להביא בחשבון שלפעמים יש עוד אופציות.

טיפול זוגי יכול להציל חיים, או לכל הפחות ליצור פרידה סבירה.

אני מכירה כל כך הרבה גרושים/תמישהי נשואה

והמסקנה שלי

באופן מכליל

ואני ממש לא מומחית

בהכללה גסה מאוד

אני משערת

שכמו שאנחנו מתאהבים ולא יודעים לתת הסבר

ככה גם מתרחקים

וקשה להסביר איך הריחוק התחיל

זה יושב על הרבה דברים

אם מתבוננים, בדיעבד יש הסברשבורת,לב

לדעתי לרוב זה לא נכוןכל היופי

זה נכון שאנחנו לא תמיד מודעים למה מישהו מוצא חן או מרתיע אותנו אבל זה בדרך כלל לא מיסטיקה אלא סיבות שניתן להתחקות אחריהן.

למשל זה אדם שנוהג בהתאם לדפוסים שאנחנו רגילים אליהם ומוכרים לנו. אדם שמשלים משהו שחסר לנו. אדם שדומה לנו מאוד בצורה מסוימת (מנטליות, אופי, הרגלים, צורת חשיבה וכו') ימצא חן בעינינו יותר.

יכול להיות שבהמשך נגלה שהוא עושה לנו רע בדיוק בגלל זה (לא כל הדפוסים חיוביים...)

בהרבה זוגותנהג ותיק

בטח כאלה שחיים בזוגיות טובה, יש לא מעט תכונות ואופי של הפכים זה מזה.

רק עצם העובדה שגבר ואישה מתאחדים לבית אחד זה כבר נס ענק כי מדובר על שני בני אדם שונים זה מזה במהות

מחקרים מראים אחרתכל היופי

אבל אני לא כאן כדי להתווכח

וכמובן אנחנו שונים מעצם היותנו גבר ואישה אבל לרוב הדומה רב על השונה.

גם אני לא כאן כדי להתווכחנהג ותיק

ולא עשיתי מחקר אז בהחלט יכול להיות שאני טועה.

מה שהתכוונתי שגם בזוגות שיש בהם הרבה דמיון יש בינהם לא מעט תכונות/תחומי התעניינות/דפוסי התנהגות ועוד שיהיו הפכים זה לזה.

ואחרי שאמרתי את זה אני מקבל את התיקון שלך

נכוןמישהי נשואהאחרונה

גבר ואישה לא אמורים להיות דומים

כתבת נכוןנהג ותיק

על כל האופציות שאפשר וצריך וגם על גירושין. לצערנו לא מעטים המקרים שהגירושין מאוד מכוערים. מתלווה להם, לפני, תוך כדי וגם אחרי משקעים גדולים, מריבות קשות מאוד, לא מעט על חשבון ועל גב הילדים וזה נורא ביותר.

וכמובן שיש גם מקרים של ניכור הורי/ילדים.

כאב עצום ממש

תודה על הארת העיניים

לדעתי להגיד גרושין גרושין גרושין זה לא יותר מועילאורין

מלהגיד טיפול טיפול טיפול

אפשר להחזיר את הגרושה ואז מזכים את כולם בברכותחתול זמני

כואב מאודהסטורי

קודם כל - תשים גבול, אין דבר כזה לדבר בצורה מזלזלת כלפיך, בוודאי שלא מול הילדים.

אחרי זה - תלך לטיפול אישי, שיעזור לך לעמוד על שלך ולזקוף את קומתך.

כדאי גם לקרוא חומרים על 'הקוטביות הבריאה' באתר של יהונתן ומרים קליין. גם הקורס האינטרנטי שלו - 'יצאת גבר', יכול לעזור לך.

בהצלחה רבה, תתאמץ ותצליח לחזור לשאוג

קודם כל אתה צריך ביטחון עצמימשה

יש לך מנגנון כנראה שמתכווץ מולה ומזמין עוד מהרעל הזה. תתעלם ממנה ותתמקד רק בעצמך. במנגנון שלך.

במה מפעיל אותך.

היא דורכת על משהו שהיה שם לפניה. כשהוא יעלם, אתה תהיה אחר.

להישבר זו חולשה - תחזיק מעמד זה חוזקה.שנונימי

תאמין, ותלך בצדקת דרכך.

האנשים הגדולים ביותר בעולם הלכו נגד כולם,

סללו דרך חדשה שהמציאו והאמינו שאפשר אחרת.

ואם הייתה לך אמונה בצדקת דרכך - לא היה לך שום בלבול.

תמשיך לחפש ולבקש את הדרך הישרה לך ללכת בה.

• אישה וילדים הם בני אדם רגילים כמו כולם, לא שונים מאף אחד בעולם. ויכול להיות שאשתך גם פחות חכמה מהממוצע... האחריות היא עליך להוביל את משפחתך למקום טוב יותר. דאג למשפחתך לא רק בפרנסה אלא גם ברוח ללמד מה טוב ונכון.

ותזכור ש'טוב' אמיתי זה לב טוב נתינה חסד יושרה שמחה. גם להיות אדם טוב זה צדקת הדרך.

בטח בה' הכל ממנו והוא ינחילך למקום טוב.

רק את זה אני לא יכול לספר להחוזר תמיד לאשתי

אוף, קשה לי ממש שעל הכל אני יכול לדבר עם אשתי, לשתף אותה, חוץ מהאתגר של שמירת הברית, התמודדות מול נשים אחרות וכו'.

אני מרגיש בוגד שאני מסתיר ממנה את זה.

ברוך השם אני הולך בתלם, אולי קצת יותר מאותגר מהרבה אחרים, אבל ההתמודדות נשארת בגזרת ההתמודדות וברוך השם לא מעבר.

אבל זה קשה מאוד, כל היום להתמודד עם משהו חזק ממך, והכי קשה שאני לא מעיז לספר לה.

אף פעם לא ניסיתי אבל אני מרגיש עליה שהיא לא תוכל להכיל את זה.

אז אני מרגיש בוגד מעצם ההסתרה הזו.

מה אתם אומרים? אתם מספרים? יצא לכם לספר, ומה היו התגובות?

והנשים - מה אתם חושבות על הנושא הזה? זה אמור להיות שיח פתוח ביניכם או משהו שהבעל סוחב לבד?

מה אתם מצפות ממנו, לספר או לא, ומה נראה לכם יהיו התגובות שלכם כשהוא יספר.

אני תוהה איזה תגובות אתה מצפה לקבלאריק מהדרום

בפורום פתוח שקוראים בו נשים וגברים וניער גם כשחלק גם מכירים אחד את השני אישית.

לקחתי את זה בחשבוןחוזר תמיד לאשתי

פשוט אני קצת נואש, זה מציק לי כבר הרבה זמן.

אולי יהיה מישהו אנונימי שיוכל לשתף

אולי מישהו מכיר איזה רב שיוכל לייעץ לי מה לעשותחוזר תמיד לאשתי

הרב יהושע שפירא והרב שלמה אבינראריק מהדרום

שניהם כתבו ספרים בנושא.

הרבנית נעמי שפירא אשתו של הרב שפירא גם כתבה ספר מקביל לנשים בעניין זה.

מכיר אותם טוב. לא מתחבר לסגנוןחוזר תמיד לאשתי

ולצורת הסתכלות על הנושא.

מחפש רב עם רוח יותר צעירה

הרב חגי לונדין?אריק מהדרום

יש לו שיעור ביוטיוב עם עבודת סאונד לא מוצלחת אבל אפשר להתאמץ להקשיב.

זה כבר יותר בכיוון, אבל הוא מאוד פתוח.חוזר תמיד לאשתי

יותר מידי בשבילי

חחחחח הרב לונדין פתוח??כְּקֶדֶם

טוב

לא יודעת כמה המחשבה שלי בעניין רווחתהמקורית

אבל ביקשת תגובה נשית - לא מעניין אותי איך בעלי מתמודד ואני לא רוצה לדעת

זה שלו עם עצמו ועם בורא עולם ושיהיה לו בהצלחה

בעיניי לא נכון ולא צריך להכניס אותה להתמודדות הזו, זה יכול מאוד לאתגר אותה נפשית מולך ומול עצמה ובשביל מה בעצם? מה אתה מצפה שיקרה אחרי? שהיא תתמוך בך? לא יקרה. זה יחליש אותה

שהיא תהיה אוזן קשבת? היא לא המטםלת שלך ואל תיצור בה תלות כזו, זו ציפייה לא הוגנת

חוץ מזה שזה מאוד לא גברי בעיניי לשתף את אשתף בדבר כזה. שמור על פאסון גם אם זה רק כלפי חוץ

ואין פה בגידה בעיניי

אשתך נושאת אליך עיניים וסומכת עליך. אם היא מציאותית היא יודעת שיש לך התמודדות

אם לא - למה לפרק לה את האשליה?

גם בעלי לא יודע כל מה שאני חושבת ועובר עליי

לא על כל דבר צריך לדבר לדעתי

סתם מעלה שאלהצופה אנונימי

למה אם היא אוזן קשבת זה הופך אותה למטפלת?

כלומר האם אין איזה אלמנט של כנות בנישואין גם בלי מטרה לפתור את הבעיה בה משתפים?

האם אין חשיבות לשיתוף (גם בדברים קשים והתמודדויות בין השאר) בפני עצמו?

באמת שואל מתוך רצון לשמוע עוד דעות ולא מתכוון חס ושלום לתקוף אם זה נשמע ככה

תשובההמקורית
  1. כי זה לא שיתוף בעלמא, זה שיתוף על קושי שגם משפיע על ההסתכלות שלה עליו הרבה פעמים, וכמו שכתבתי יכול לגרום לה לסיבוכים עם עצמה. היית רוצה שאשתך תשתף אותך בזה שיש לה קושי דומה מול גברים אם היה לה כזה? היית מסתכל על זה כשיתוף בעלמא ולא היה פוגע לך בתחושת הבלעדיות מולה?

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

2. כי בהרבה מערכות יחסים יש דינמיקת אמא ילד שגורמת לאישה לרצות לפתור לבעלה את הבעיות. אף גבר לא רוצה שאשתו תיזום לו פתרונות בעניין

3. בטח שיש עניין של שיתוף.

גם גברים נופלים בזה אגב, שאישה משתפת לשם השיתוף והפריקה והגבר רץ למצוא לה פתרונות במקום לתת לה אמפתיה ולהכיל

תלוי מה משתפים ואיך.

אולי אחרים יענו לך אחרת, שיתפתי את דעתי בעניין

לדעתי, תלוי מאד בסוג הקשר ובדינמיקה הזוגיתפינג פונג

לשאלתך אין תשובה אחת שמתאימה לכל אחד או ליתר דיוק לכל זוג,

זוג שלכל אחד מהם יש את החוסן, ההכלה, האמון והביטחון בקשר ומצליחים לשתף דברים כאלה בצורה טובה, זה נפלא, ויכול גם לעזור בהתמודדות.

אך אני מתאר לעצמי שאצל רוב הזוגות זה לא ככה.

וזה גם בסדר.

אם אתה מרגיש שהיא לא תוכל להכיל - מציע שלא תכניס אותה לזה. מדובר באתגרים שמטבע הדברים אמורים להתמודד איתם כעיקרון לבד.

אבל - זה לא אומר שאשתך לא יכולה לעזור לך בהתמודדות. היא יכולה לעזור גם מבלי לדעת כלום.

מבלי לעשות כלום.

עצם זה שאתה אוהב אותה ומרגיש שהיא היתה לוקחת מידע על כשלונות בצורה קשה - יכול להוות כלי נשק עוצמתי במלחמה זו.

בפרט לפי תיאורך שאתה מרגיש שיש בזה מימד של בגידה בה.

בכל התמודדות, תזכיר לעצמך שאתה אוהב את אשתך יותר מאת עצת היצר השפל הז:

נשים אחרות? מה לך להן שה' כבר נתן לך את האשה הנפלאה בתבל עבורך?

להסתכל על מישהי ברחוב? מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק? כל השאר זה שקר והבל.

אי שמירת הברית? איך תכניס את הפולש הזה למרחב הזוגי - מיני המקודש שאמור להתקיים רק בינך ובין אשתך?

יש מצבי קיצון, (אף אם אולי לא כל כך נדירים למרבה הצער), שבהם צד אחד (לרוב הבעל) ממש נזקק לתמיכה לפחות רגשית מהצד השני (לרוב האשה) על מנת לצאת מבור שהוא לא מצליח להיחלץ ממנו לבד, למרות שניסה שוב ושוב ושוב. אך הכאב והפגיעה עלולים להיות משמעותיים מאד, ולא תמיד הצד הפגוע יצליח באמת להתגבר על הכאב ולסייע.

בכל אופן, נשמע שאתה כעיקרון מתגבר ומצליח, ואם כן אתה אתה ראוי להערצה!

תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה), אך לכן במקום לספר לה - תתחזק על ידה!

בהצלחה גיבור!

אני חולק על התשובה שלךפשוט אני..

תתאר לך אדם שמן מאוד מאוד, שמגיע לדיאטנית.

נניח שהיא תגיד לו ''מה זה בורקס? סתם פחמימות ריקות עם שומן טראנס, פויה!

ומה זה שווארמה בלאפה? אתה לא צריך את זה! אתה יכול להיות שבע ומאושר גם עם אוכל בריא!'' וכיוצ''ב.

עובדתית, היא צודקת בכל מילה שהיא אומרת. אבל בפועל, זה יעזור לו אולי לכמה שעות, מקסימום ליומיים.

בסוף לגוף ולמוח יש רצונות, חשקים, מאוויים ויצרים, והם לא יושתקו על ידי החדרת משפטים מהסוג הזה.

אציין שגם אני עצמי חוויתי משפטים כאלה על נושא אחר כשהייתי נער, ולמעט תסכול, דיכאון והאשמה עצמית - הם לא הועילו בדבר.

בנוסף, יש לך כשלים שפשוט לא מסתדרים עם המציאות (להבדיל מהדיאטנית בדוגמה למעלה שאמרה אמת אבל זה לא מועיל ולא מוביל לשינוי התנהגות, אצלך חלק מהדברים פשוט לא מסתדרים עם המציאות):

''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?'' - אשתו היא לא האחת והיחידה שבה הוא חושק, הוא בן אדם אנושי ולא רובוט, יצרים ומאויים לא נכבים ביום שבו אנחנו מתחתנים.

לתת לו הרגשה כאילו המצב הנורמלי זה להימשך רק לאשתך ואילו הוא יוצא דופן, זה רק מוריד ומשפיל ומכניס לעצב ולא מקדם כלום וגם לא אמת.

ברור לי ששום דבר ממה שכתבתיפינג פונג

לא מנטרל את ההתמודדות.

אך גישה כזאת לדעתי מסייעת למי שרוצה להצליח בהתמודדות יותר מאשר הגישה ההפכית - יצירת ניתוק בין ההתמודדות עם היצר ובין המרחב הזוגי, ובחירה לראות בכשלונות כמשהו אישי שלא נוגע לבת הזוג. התפיסה הנכונה היא שההתמודדויות הדתיות שלנו הן לא רק אישיות אלא כל אחד הוא חלק מכלל, וההצלחה בכל התמודדות מזכה את הכלל, ונפילה פוגעת בכלל.

והכלל מורכב ממעגלים מעגלים, הזוג, המשפחה, הקהילה, האומה, והעולם. זו תפיסה שמעבר לכך שהיא צודקת - היא גם מעצימה, ומסייעת מאד בהתמודדות.

כשכתבתי ''מה זה רלוונטי כשאשתך היא האחת והיחידה שבה אתה באמת חושק?''

הדגש הוא על באמת. חבל שלא הדגשתי במקור.

כשבוחרים בשכל שהחשק לאשה הוא נפלא, מקודש, ואמיתי - וחשקים אחרים הם רעים, רדודים, מתעתעים ושקריים - קל יותר להתגבר.

לא שהם לא קיימים - אך אפשר לבחור להתייחס אליהם בביטול, עם כל הקושי שבדבר.

ממש תשובה יפהאוריןאחרונה

הבגידהסוסה אדומה

היא לא בזה שאתה לא מספר.

בכל מצב אתה לא אשם בהתמודדויות שלך, אבל אם משהו בהתמודדות שלך פוגע גם בה גם בלי שהיא יודעת, אתה אחראי לטפל בזה אצל מטפל. מסכימה עם מי שאמרה שהיא לא המטפלת שלך. אל תצפה ממנה שתחבק אותך עם סכין קצבים ביד.

זה אומנם לא קשור אליה ולא באשמתה בשום צורה, אבל ההשלכות של זה ושל השיח איתה על זה בהכרח קשור אליה.

תודה לכולם על התגובותחוזר תמיד לאשתי

מעריך מאוד שנתתם מעצמכם בנושא רגיש כזה.

@פינג פונג

אהבתי מאוד את המשפט הזה: תחשוב כמה אשתך היתה מעריצה אותך על כל ההצלחות, לו רק היית יודעת ומבינה.

אז נכון, אולי היא לעולם לא תקלוט, ואילו היית מספר לה היתה אולי נתפסת לכשלונות או נגעלת מעצם זה שקיימת התמודדות (מתוך חוסר הבנה).

לצערי מסכים עם @פשוט אני..

בפרקטיקה של החיים מרגיש שיש פה משהו גדול יותר מהרוח החיובית והסיסמאות האלו.

יש פה קושי עמוק של תחושת הסתרה ובגידה. אני הכי בעולם רוצה שהיא תגיד לי שהיא אוהבת אותי גם אם היתה יודעת...

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך...

מרגיש שקרן, בוגד, ולא ממצה כלום מהקשר שלנו.

אני כל כך מנסה להיכנס לראש שלה, לנסות להבין מה היא תחשוב אם תדע.

אשתי יותר פתוחה, יותר משתפת, גם בנושאים האלו. היא צדיקת עולם לעומתי, הדברים שהיא משתפת וזה מה שעובר עליה באמת אני מרגיש שהיא לא מסתירה, זה דברים קטנים ממש ובכל זאת ממש קשה לי להכיל את זה. אז מה היא תגיד כשהיא תשמע מה עובר עליי???

תודה ל@המקורית

על הזווית הנשית בעניין. לימד אותנו הרבה מאוד.

רק אשמח לשאול את כולכם, בסוף כולנו מודים שהדבר הזה קיים, יש משיכות בין שתי המינים גם בקשר הזוגי. האם נכון לטאטא את זה, להטיל וטו על הנושא הזה כביכול על זה לא מדברים.

הרי בסוף הרבה זוגות מאותגרים בזה. אולי הגיע הזמן לפתוח הכל, לחשוף, לעבור כמה ימים/שבועות/חודשים קשים ואז, אחרי המבול נראו ראשי ההרים - אולי אז הקשר בינינו יהיה טוב יותר? עמוק יותר, מודע יותר מכיל יותר נאמן יותר?

לא הרבה זוגות מאותגרים בזההמקורית

הרבה גברים מאותגרים בזה

צריך לעשות הפרדה בין הקשר שלך איתה לניסיון שלך

ולא, זה לא משבר שעובר אחרי כמה חודשים

זה עלול ליצור פצע עמוק של אי אמון לטווח ארוך

לדעתי לא חכם אבל תעשה מה שאתה חושב

מה מטרת השיתוף?נעמי28

אתה או היא?

שאתה תרגיש יותר טוב עם עצמך ופחות בוגד (מילים שלך)

שהיא תנחם ותכיל למרות שהיא במצב הנבגד? (לדבריך)

אם אתה מחפש מקום לפרוק ולהתנחם, תתחיל במישהו שהוא לא ה"נפגע", תטפל במה שאתה רוצה לטפל, וכשאתה בתהליך של טיפול, אפשר לשתף.

אצלנו זה נושא שכן מדובר, אבל לא נחשב כבגידה אלא יותר התמודדות אישית, אבל אתה כן רואה את זה כבגידה, אז מה מטרת השיתוף?

תשובה בפניםחוזר תמיד לאשתי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ח' באב תשפ"ו 18:24

עצם המציאות שאני לא מספר מרגישה לי כבגידה.

זה מה שכתבתי

הבגידה היא לא בזה שאתה מסתירסוסה אדומה

אלא בזה שיש לך משהו להסתיר.

לא כל דבר נכון לומר לבן הזוג. יש דברים שהשתיקה יפה להם.

תפתור את ההתמודדות בדרך אחרת. היא צריכה להיפתר, אבל לא זו הדרך.

אישתך ממש לא צריכה לשמוע ממך שאתה נמשך לנשים אחרות. זה הדבר הגרוע ביותר שאתה יכול לעשות.

תשים אותה במרכז ולא אותךנעמי28

זה שיתוף שיכול לפגוע בה, אל תשתמש בה רק כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך.

אני לא נגד שיתוף, אנחנו דווקא כן מדברים על זה ואני מאמינה שככל שיש פחות הסתרות בזוגיות הקשר יותר עמוק, אבל לא ממקום כזה שרואה יותר אותך ופחות אותה.

החלטתי לערוךעוד מעט פסח

אגיד רק שאחרי 20 שנה, וכשכבר יש לנו ביטחון מאוד עמוק בקשר, אנחנו בהחלט משתפים אחד את השני, וזה בעיקר עוזר להבין יותר איך השני עובד (למרות שלעולם לא נבין באמת), ויוצר אצלי יותר ויותר הערכה על המלחמה היומיומית שהוא נלחם בה עבורנו.

ושתי עצות בשבילך-

1. לשתף בצורה כללית יותר (נגיד- 'איזה קשה זה ללכת ליד הים בקיץ'). גם יתן לך קצת אפשרות לפרוק, וגם לגלות איך היא מגיבה לשיתוף כזה כללי (אני מניחה שזה לא משהו שיפיל אותה מהכיסא).

2. להבהיר בשיתוף שאתה נלחם. מתאמץ. בשבילה ובשבילכם. כי היא זו שבאמת באמת חשובה לך, וכל הפיתויים שמסביב הם רק רגעים חולפים- מול הטוב הנכון, הנצחי והאינסופי שיש ביניכם.

3. להחמיא לה בלי סוף. להתפעל ממנה. לבנות אצלה את הביטחון שהיא שלך ולא משנה מה. זאת התשתית שבעזרתה תוכל יום אחד לשתף באמת ולקבל את התגובה שאתה רוצה.

תודה. מלמד מאודחוזר תמיד לאשתי

מסכימה מאוד, בעיקר לגבי 3שלומית.

אישה שיודעת ומרגישה שהיא ה דבר מבחינת בעלה, יש לה הרבה יותר כח וחוסן להתמודד עם דברים שקורים ושיתופים מורכבים

כי הרבה מהקושי הוא סביב הרגשה שאולי היא לא מספיק שווה או שיש מישהי יותר ממנה. ברגע שהיא רגועה מהבחינה הזו יכולה להיות לה הרבה יותר פניות להקשבה ותמיכה

אם אתה רוצה להיות צדיק...שנונימי

אז תלך בדרכי הצדיקים ותדבק בהם!

העיצה על הכל היא תפילה!

תקפיד מאוד על תפילות בזמנן זה מגן ומציל חיים.

השכמת הבוקר ותפילת שחרית בזמנה,

כי ללא זה אין טעם לתפילה, וזו ההתחלה ממש.

מקווה כל יום ותיקון הכללי מציל חיים, הטומאה נעלמת.

לגביי שיתוף עם האישה -

היא לא תבין כי אין לה!!!

תשתף את בורא עולם ואת הצדיקים,

רק הם יעזרו לך.

כל אדם הוא בבחינת רצוא ושוב עליות וירידות -

עד שזוכה לחזור בתשובה שלימה ואין לו נפילות.

גם אין יום ללא פגע אז זה מלחמת נצח.

אבל תמיד מנצחים.

יש פה משהו ומתלבט אם אתם רואים?Hakuna.Matata

כרגע, בלי קשר לשאלתך. בהמשך אולי אצליח להתייחס.

"

מטריף אותי לחיות בצילה של מחשבה מאיימת שאם באמת אשתי תדע מה עובר עליי היא לא תרצה להמשיך..

"

"

אצל אישה זה קריטי להיות הכי חשובה בעולם לבעלה, הכי יפה, הכי טובה, הכי הכי בהכל. שיתוף כזה יכול להכניס אותה בעיניה לתחרות מול כל הנשים בחוץ על בעלה ובכנות - תמיד יש מישהי שהיא יותר. אז למה?

"

זה דוגמאות מבחינתי לשני הצדדים. לשני הקצוות שאתה מעלה פה.

מניסיון שלי נשים אינן יכולות להבין את מורכבות ההתמודדות ואת האופי שלה. מצד שני, אנחנו הגברים לא מסוגלים להבין את המורכבות אצלן.

בין אם אנחנו מבינים ובין אם לא, יש משהו שצריך להיות לנגד עיננו תמיד. גם הגבר וגם האישה צריכים לדעת דבר אחד עקרוני. התתמודדות שלך היא לא ההתמודדות שלי.

על ההבנה הזו אפשר לבנות עוד קומה.

הקומה השניה היא - אסביר לאור דברים שלמדתי בספר התניא (אלו הדברים שלי ולא של בעל התניא - לכן אם יש שגיאה או חוסר דיוק זה לא מה שהמחבר התכוון). שאם יש לאדם הרהור עבירה והוא הסיח אותה - הוא צריך 1. לשמוח שהוא בינוני. כלומר, שהצליח בהתמודדות. 2. אם הוא עצוב זה גלל שהוא גס רוח (גאוותו) שהוא חושב שהוא צדיק ולא מגיע לו שייפלו לו מחשבות רעות. (פרק כז בליקוטי אמרים).

הקומה השלישית היא - אמון.

אם בעל בחר לאשתו על התמדדות שלו - היא צריכה לשמוח. שהוא לא מסתיר. שהיא העוגן שלו. הכי יפה בעולם היא לא תהיה - הכי יפה בעיניו - היא כן.

אישית -

כן אספר ואשתף הכל. הכל.

אם אני צריך עזרה. ואם הצלחתי. ואם נפלתי. וכשקמתי. ואני הייתי רוצה לשמוע ממנה באותה מטבע.

נכון - היא לא מבינה. ואני לא מבין. אבל אנחנו שם אחד בשביל השני.

כי

1. אנחנו לא מבינים את התמודדות

2. אם נפלה מחשבה רעה זה כי אני בינוני

3. יש בנינו אמון .

אם באיזה אופן המחשבה שנפלה לא נשארה רק בגדר מחשבה. והיא התגלגלה - למעשה, מחשבה, דיבור.. יש פה משנו אחר.. חציו בגידה בה' חציו בגידה באישה.

.וגם אז יש לדון באופי וברמת השיתןף.

דילמה כלכליתאבי130

אני ואשתי נשואים 8 שנים

יחסינו עלו על עליות וגם ירדו מורדות,

לאחרונה אני מרגיש שלא איכפת לה מהמצב הכלכלי בכלל,

היא כמעט ולא הולכת לעבודה

ולעומת זאת אני מכניס את המשכורת העיקרית

כל חודש אנחנו מוצאים את עצמנו לוקחים הלוואה

וזה הגיע למצב שגם הבנק לא מוכן כבר לתת הלוואה

סיכמנו על תקציב מסוים שגם ממנו היא חרגה

ניסינו לתחום את התקציב לחן בנק שני ואז גיליתי שהיא פתחה אשראי נוסף

אני כבר שוקל להפריד חשבונות, עם כל החובות שהיא צברה אני מעדיף לעזות את זה עכשיו ולא שיהיה מאוחר מידי

כל פעם שאני אומר לה את זה היא עונה לי אם אתה מפריד חשבונות נתגרש וזהו,

לא הבנתי אנחנו נשואים רק כדי שאני אממן אותך?

זה עוד יותר דוחף אותי לעשות את הצעד הזה

מה אתם אומרים?

עוד אשה ששכחה שהיא שותפה בבניית הביתאדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך ז' באב תשפ"ו 8:50

והחליטה לשים רגל על רגל

ולתת לבעלה לג'נגל את החזקת הבית עליו.

החולשה של הדור.

המפרקת את רוב הבתים.

פינקו אותן, כל הזמן אמרו לה את יפה את שווה.

אני בתור גרוש שמחפש שידוך באתרים האלה

ולא מהיום אומר לך.

הפינוק הזה וההגזמות האלה מוביל אותם לחיי בדידות.

גרושה+6 מקצה הארץ, בת 40

בטוחה שיבוא כבר מבוגר שכבר לא רוצה

ילדים ויקבל אותה ואת ילדיה ויממן אותה.

ואני שואל

אם הוא לא מעוניין בילד משותף,

למה שהוא יעזוב את כל הרווקות 45

שאתרי ההיכרות מלאים מוצפים מהן.

ואת כל הרווקות חוזרות בתשובה 42

גם שמציפות את אתרי ההיכרות.

ויגיע לקצה הארץ בשביל לממן גרושה וילדיה

שכל מה שהיא עשתה זה לריב עם בעלה.

וכל זה בלי ציפייה שיהיה להם ילד משותף.

ואפילו אם תאמר שהיא תמצא את אותו

אדם שיממן בשביל בדל יופי שנותר בה

והולך להעלם בשנים האחרונות.

זה ממש דוחה אותי.

זהו כסף שקונה יופי.??

על זה את מתבססת?

הכל מבוסס על גאווה מטופשת שהביאה את החורבן

המביאה עוד הרבה חורבנות עד היום.

ומי שאחראי לזה הוא מי שנתן לה את התחושה

שהיא שווה והיא שווה, והוא לא שווה אותה.

הביא אותה לחיי בדידות נצחיים.

באלגנט.

חברה אמיתית

שרואה חברה שלה מתקרבת לגיל 36

גיל שממנו אפשר רק לרדת.

בגלל החוסר ביכולת לסיכויי לילדים משותפים.

נותנת לחברה שלה ניעור אמיתי

אומרת לה "תתחתני עם עמוד חשמל ברחוב

מבחינתי" את לא יפה, ולא שווה כלום,

המשפחה שאת עדיין יכולה להקים שווה יותר!!

כאילו שהיופי נועד למטרות מסחר ואגו.

זה נראה כניצול פרצה, בסוף היא תישאר לבד.

באחריות ומנסיון.

רק לידיעה...פשוט אני..

ברגע שאתם נשואים, אתה ערב אוטומטית לכל חוב שלה, וגם להפך כמובן.

כלומר אם היא תיכנס לחוב בחשבון בנק שהוא רק שלה, זה לא ימנע מהבנק לעקל חשבון בנק שהוא רק שלך.

זה לא מדויקנפשי תערוג

להבנתי זה מדויק למצב שלהםפשוט אני..

גרים באותו הבית, חיים מאותה המשכורת.

הפרדת חשבונות תיראה כצעד מלאכותי ולכן לא תמנע מהבנק או מכל נושה אחר לגעת בכל החשבונות.

אפילו זוגות פרודים עם בתים נפרדים מתקשים להוכיח שההפרדה לא מלאכותית, כדי שיהיה אסור לעקל להם נכסים בגלל החוב של השני

מחילה אבלשפוי

פה לא נראה לי המקום לפתור בעיות כלכליות ושלום בית

יש ברוך ה' כיום מלא גורמים מקצועיים שיטפלו בבעיות מהסוג הזה, מציע לך לגבי הנושא הכלכלי לפנות ל'פעמונים', זו עמותה, היא בחינם, ממש בחינם, תנסו! הם קצת (הרבה) יעזרו לכם לצאת מהברוך הזה (אולי גם אם אשתך לא עובדת)

לגבי שלום הבית כמובן שיועצים\מטפלים זוגיים הם המקום לנושא הזה, מאמין ששווה כל שקל.

מזועזע מתגובתו שלחוזר תמיד לאשתי

@אדם פרו+

אתה שופך את כל הלכלוך הזה על בן אדם שעוד יכול לעשות הרבה עבודה עם עצמו כי אתה מחפש חברים לצרה...

אני משתתף בצערך ובקושי, אבל אל תזיק לאנשים אחרים.

איך אני יודע את זה - זה שקוף! אתה מפיל עליו דברים שהוא לא אמר.. דברים שאתה פגשת בזוגיות שלך.. הוא לא דיבר בכלל על היופי של אשתו ועל כל השאר שכתבת.. כל כך לא יפה לדבר ככה... זה יכול ממש להזיק

אני הייתי מוחק את התגובה המזעזת הזו. באמת.

ועכשיו בקשר אליך,

דבר ראשון מצטער שהיית צריך לקרוא כזאת תגובה,

מקווה שלא נגרם לך נזק, ושתתקן אותו, כי זה באמת היה תגובה לא לעניין.

אני שואל אותך, למה אתה כל כך מהר מתייאש. אני במצב שלך בדיוק, הלכנו למקימי, באמצע תהליך, וזה מדהים. מכל מצב אפשר לצאת. בפרט שאתם לא נשמעים במצב הכי גרוע...

הרבה פעמים אנחנו מנסים לגלגל את כל האשמה על נשותנו, זה הכי קל בעולם. אבל תמיד תמיד אם תחשוב יותר טוב תראה איפה אתה גם קשור למצב הזה.

לפעמים הסיבה הכלכלית זה טריגר. יש דברים אחרים שמפריעים ואז גם זה.

תנסה רגע להתנתק, לחזור לרגעים הראשונים של הנישואין. כמה אתם אוהבים, כמה אתם באמת זוג משמיים. לפני שהחיים התחילו לבלוע אותכם.

בסוף האהבה הזאת זה הכי חשוב.

מכאן תתקדמו ביחד לליווי כלכלי. כי מלווה כלכלי הוא לא יועץ זוגי... ולא נעים שזה יתפרץ מולו.. גם לא יהיה לו יותר מידי מה לומר. לכן תיישבו את זה ביניכם SOS ותלכו מהר לייעוץ כלכלי.

כל יום שעובר זה הפסד.

תראה אבי היקרחוזר תמיד לאשתי

נשמע שאתה סוחב את זה הרבה זמן.

בהנחה שכל מה שאתה כותב פה לאורך השנים נכון ואמת, מדובר בסיפור שמתגלגל הרבה זמן.

קודם כל, זה ממש יפה שאתם עוד על זה, זה מראה שיש לך ולה הרבה מאוד כוחות, ואתם עושים עבודה ממש מדהימה.

קטונתי מלייעץ לך, אבל היה משפט אחד שתפס אותי, משהו שכתבת לפני כמה שנים טובות.

"אנחנו זוג נשוי כמה חודשים, אני מאד אוהב אותה"

אתה גם מתאר שם פער בסגנון ובכל זאת התחתנתם מאהבה.

תראה, כשאנחנו מתחתנים זה כי אהבנו, קליק של נשמות.

וזה האמת לעולם.

רק מה, החיים בולעים.

חיים אכזריים שכבר אין אוויר לנשימה.

כל נשוי, בהבטחה, לפעמים חושב - עדיף לי להתגרש, הרבה יותר קל...

כולם ככה.

הלוואי שנצליח להזכיר לעצמנו אהבה ישנה, איך אהבנו פעם עד השמיים, איך אמרנו על הכל עוד נתגבר ביחד, איך הבטחנו לעצמנו שביחד שום דבר לא ישבור אותנו, את אהבתנו.

לפעמים בגלל מה שעברנו הכל כבר מכוסה, הכל חסום. מה שעברנו כיסה את האהבה בתהומות של יאוש, ונדמה לנו שהיא איננה עוד. לא שייך לעורר אותה, להחזיר אותה.

בפרט אתה אחרי כל כך הרבה זמן של התמודדות...

הלוואי שהשם יתן לכם את הכח להאמין שבוודאי ישנו. שעוד לא מאוחר. שבוודאי ישנה אהבה, והיא בבית שלכם, ביניכם, מחכה להתגלות שוב מבין רסיסי הלילה.

הלוואי.

הדילמה אינה כלכלית אלא התנהלותיתהסטורי

בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי, בחלקם גם היחיד. בדורות קודמים זו היתה המציאות הנפוצה ברוב העולם, כשבמקביל כל או כמעט כל הטיפול בבית - הכנת אוכל, נקיון וכד' היו על האשה. כיום מכל מיני סיבות ונסיבות המציאות השתנתה, אבל כן, עד היום בהרבה בתים הבעל הוא המפרנס העיקרי.

יש סוגיא אחרת של התנהלות אחראית. לקחת הלוואה כשלא יודעים מאיפה מחזירים אותה, זה לא אחראי, להתנהל ככה באופן קבוע זו הפקרות.

צריך לשבת ביחד מול דף/טבלת אקסל, לעקוב אחרי ההכנסות ורק לפיהם להוציא הוצאות. זו א', ב' של התנהלות אחראית (ג' זה גם לחסוך, אבל זה שלב הבא).

אם יש מאזן שלילי - צריך לראות איפה מצמצמים הוצאות או מגדילים הכנסות.

בגדול, צריך ללמוד להתנהל בשיח ולא לעשות דברים מאחורי הגב.

היא לא דואגת מחובות?נעמי28

נשמע שאתם צריכים טיפול זוגי, לא רק כלכלי.

לראות את הצורך אחד של השני, לקחת אחריות, לתקשר.

לפן הכלכלי יש עצות פרקטיות, למשל כרטיס דביט או הגבלה של האשראי,

אבל נשמע שזה הרבה יותר עמוק מ"אישה בזבזנית"

להפריד חשבונות לא יתן לך כלום, גם שם היא יכולה להיכנס לבור שלא תהיה מודע עליו והחובות של שניכם.

היא לא דואגת שתתגרשו? היא תצטרך להתמודד עם חצי מהחובות בעצמה.

היא לא עובדת כי יש ילדים קטנים? היא מבזבזת או קונה צרכים בסיסיים?

אתה מצליח לראות את המקום שלה בתוך כל זה?

אם תרצה שיתוף פעולה, השלב הראשון הוא לראות ולהכיר בצורך שלה (לא בהכרח לספק אותו מידית).

איזו תגובה רגישהמשהאחרונה

לא יודע אם פרודוקטיבית, אבל אהבתי את השאלות פה.

דיכאוןחקלאי

האם יש פה מישהי שתחתנה עם אדם שסובל מדיכאון?

האם אני יכול להתייעץ איתה בפרטי?חקלאי

לא. אני לא מתכתבת בפרטי עם גבריםיעל מהדרום

לק"י

אם יש לך שאלות, מוזמן לכתוב כאן.

בהצלחה!!

אוקייחקלאי

אז ככה אני בתוך קשר עם מישהי, והולך ממש טוב ונעים.

אני סוכב איתי מגיל קטן דיכאון, בשנים האחרונות לוקח כדורים.

לאחרונה זה עלה הסיפור הזה של הדיכאון ומה זה אומר לחיות ליד אדם כזה.

ואני די עומד נבוך מול זה, איך אפשר לבקש ממנה לבחור במשהו שכזה? אני יודע בעיקר איך זה משפיע אלי, לא איך לחיות לידי.

בשנים האחרונות התחלת כדוריםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ז' באב תשפ"ו 9:28

בכללי איך אתה מתפקד מבחינת מטלות בית? מתפרנס? אושפזת כבר פעם? כל כמה זמן יש לך משבר אם בכלל? או שזה בכלל דכדוך מתמשך? מוכר בביטוח לאומי?

לאחקלאי

התיפקוד שלי די גבוה, שאני בטוב אני מתפקד כמו 3 אנשים ביחד.

לקחתי משהו כמו 4 שנים כדורים שלא היו נכונים לי, שם היה יותר נפילות, בשנה האחרונה אני לוקח כדורים שהרבה יותר טובים לי בפער. אפשר לספור על יד אחת את כמות הימים שפספסתי בגלל זה עבודה.

מעולם לא התשפזתי, הנפילה הרצינית האחרונה היית בין הכדורים, בדיוק במלחמה הראשונה עם אירן.

לדעתי זה מה שאתה צריך לענות לה.אריק מהדרום

היא יודעת את זה?חוזר תמיד לאשתי

מה היא אומרת על זה?חוזר תמיד לאשתי

יצאנו פעם ושם אמרתי להחקלאי

ועכשיו חזרנו וזה עלה עכשיו, בעיקר מצד המשפחה שלה, וזה מאוד הפחיד אותי ואז גם אותה.

כשהיא תהיה שלמה עם זה-סוף טוב

אני מאמינה שהיא תצליח לשדר את זה למשפחה שלה.

המלצה שאני מכירה היא לצאת תקופה, ולתת למשפחות של שניכם להכיר אתכם. שלא יחששו המילה 'דיכאון' אלא יכירו את האדם שמאחוריו.

נשמע שמצבך מצוין, אבל הדברים די טריים.

ממליצה גם לתת לבחורה תכנית גיבוי, למי היא פונה כשרואה שאתה לא בטוב, בהסכמתך כמובן.

תצליחו!!

המשפחה שלה יודעת?יעל מהדרום

לק"י

האמת שקשה לי לייעץ בנושא הזה.

אני רק חושבת שהיא לא חייבת לשתף את כל בני המשפחה שלה. אולי מישהו אחד ספציפי שיידע לכוון אותה.

ובנוסף אם אתה מטפל בעצמך, מאוזן, עובד/ לומד/ עושה משהו עם עצמך, זה מצב פחות מרתיע.

כן צריך לדעת, שלפעמים יש עליות וירידות במצב. אבל גם אדם שבריא לחלוטין לפני החתונה, עלול לחלות פתאום.

אני, אפשר לומרעשב לימון

כשהתחתנו הוא היה ממש בתחילת שנת אבל, וחלק ממנה הוא היה בסוג של דיכאון

אני אבל זה נודע לשנינו רק בדיעבד אחרי.על הנס

אני לא חושבת שאתה לא ראוי אני חושבת שכמו בכל נישואין צריך להכיר את הפלוסים והמינןסים של הבן זוג ולדעת שלפעמים היא תצטרך להתמודד עם ההשלכות של זה.

ושיהיה לשניכם נכונות לעבודה אישית וזוגית.

..ירושלם.

כן, הוא לא סבל מדיכאון כשהכרנו.

יש לה יתרון עצוםפשוט אני..

היא יודעת מראש חלק משמעותי מהמגבלות שלך, ויודעת שאתה מספיק אמיץ וחכם בשביל לטפל בזה.

לא כל אשה זוכה לדעת על זה מראש (וכמובן נכון גם בהיפוך המינים)

ההיסוס הזה לא נשמע טובHakuna.Matataאחרונה

סה משהו זצריך לבחור.

אם סה רק המשפחה שלה מהססת , זה אולי פחות גרוע..

אבל עדיין יכולה להיות לזה השפעה עליכם.

לצערי המושג הזה דיכאון הוא שקוף ולא מספיק במודעות

בהצלחה.

אולי יעניין אותך