אז אני נשואה לבעל צדיק, טהור וישר, מתוק, ירא שמיים ועובד על מידותיו ובנוסף על כל זה עם קושי בנושא התאוה. מאז שנחשף לסרטונים וכד' בנערותו, הוא ניסה את כל הדרכים להיפטר מהנפילות (שהיו פה ושם ולפעמים גם יותר בתקופות לחוצות יותר...) ללא הצלחה.
הוא ניסה הכל. צומות, נדרים, לימוד לפני ואחרי ובכל זאת לא הצליח להתגבר...
עוד לפני שהתחתנו הוא יידע אותי בלי פירוט, בקושי שיש לו בנושא והיה ברור לי לגמרי שזה המעשים שלו שלא רצויים ולא חלילה הוא. מאז שהתחתנו לא הייתה לו את הסיסמא לכניסה למחשב, לא רק לאינטרנט, כי הוא הצליח תמיד לעקוף את הסינונים ששמנו במחשב (חכם, אמרנו?) זה פשוט היה חזק ממנו והתגייסתי לזה בכל הכוח כדי לעזור לו. לא הייתה לו גישה למחשב לבד ובכל זאת מידי פעם הוא מצא דרכים להגיע למחשב ומשם לנפילות. בכל פעם הוא היה שבור ממש ומיואש ולא ראה איך הוא יוצא מזה. עד שהגענו לאתר שמור עיניך וזה פשוט מדהים! הוא נכנס לתכנית 12 הצעדים בכל הכוח ועם כל הרצון. סוג של אפשרות אחרונה לפני הייאוש ונכון להיום הוא נקי כבר 76 ימים ויש לו מקום שהוא בגדר עזרה ראשונה קבועה 24 שעות ביממה. התכנית הזו דורשת התמסרות לתהליך, החשפות כלפי אנשים אמיתיים בחיים והרבה השקעה מחשבתית (וקצת זמן פנוי גם). לכן, קשה לי לחשוב איך אפשר להתחיל בתכנית בלי ידיעת האישה.
אני לא מכירה את אישתך ואני יודעת שנשים רבות לוקחות את הנושא הזה בצורה מאד קשה (לי עצמי ברגש מאד קשה עם הנושא, למרות שבשכל אני לגמרי מבינה שזה יצר הרע ולא גורע במאומה מאהבתו אלי.) אבל לדעתי אם יש לכם קשר חזק ויציב ואולי אחרי התייעצות עם רב אם שייך, הייתי מציעה לך להעלות בעדינות את הנושא תוך כדי פירוט הצער ועגמת הנפש שנגרמת לך ואולי אפילו תראה לה את מה שכתבת כאן... ובנוסף תוך כדי הסבר שזה לא קשור אליה בשום צורה. ואחרי שהיא מגוייסת לנושא כדאי לך להתחיל ישר בשיטת 12 הצעדים מהאתר שמור עיניך. אולי לפני שאתה עושה את כל זה, שווה לך להתייעץ איתם טלפונית איך לעשות את זה ואיך לספר לה... עונים שם אנשים שהיו באותו הבוץ ויצאו ממנו, כך שאף אחד לא ישפוט אותך ותקבל הבנה ותמיכה ישר ולעניין בעז"ה.
מעבר לחומרה שבנפילות (שאני בטוחה שאני לא צריכה לומר זאת אפילו. אתה יודע יותר טוב ממני) קשה לחיות חיים טובים כשיש משהו שגדול ממך ומאיים על חייך- התמכרות. ומהמקום האפל הזה ששולט בך, אתה צריך לצאת ולשלוט בו.
לא אשקר, התהליך שבעלי עובר הוא לא קל. לא לו. לא לי ולא לנו כזוג. אך הוא מצמיח כל אחד ממנו בנפרד ואותנו כזוג. אנחנו ממש גדלים מכל זה והקשר ביננו ב"ה הוא עמוק ועשיר.
דווקא לקראת ראש השנה, זה מדהים בעיני חשבון הנפש הזה והכתיבה כאן שמראה על הרצון הגדול שלך לפתור את הקושי ולברוח מהחטא. ובעז"ה השנה החדשה יכולה להביא לשינוי והתקדמות גדולים בנושא.
שיהיה בהצלחה רבה!
נ.ב.
בעלי ישמח שתיצור איתו קשר אם תרצה (וכנ"ל אם יש מישהו נוסף שמרגיש צורך).
באימייל-
Yyehuda11@gmail.com