=בהקשר..
הרבי הוא לא רק אומר אלא אומר ועושה כפשוטו.
הרבי מבקש ומחייב לעשות "עשה לך רב" -משפיע.
עושים משפיע בלי התחכמויות בלי ויכוחים.
הוא עצמו מינה לעצמו משפיע [את הרה"ח הרה"ג *השם שמור במערכת* זה לא הרבה ידוע בוא נראה מי כע יודע..]
ועם הרבי עשה לעמו משפיע-. שאין אפילו סיכוי קלוש שבאיזשהו עניין הוא היה מעל הרבי. הוא היה המשפיע 'הרב' של הרבי. חוק. עושים. לא מתחכמים.
קל וחומר שאנחנו החסידים הפשוטים צריכים לקיים את הבקשה הנפשית של הרבי שהרבי כה התחנן.
ובתכלס. מה זה מזיק לנו להשתדרג עוד קצת בעבודת ה'?
מה רע ליהודי לקיים עוד מצווה ביותר הידור??
למה עדיין יש כאלה שזה קשה להם ונהנים מהצומי שלהם ולא מבינים איך מישו אחר יותר גבוה מהם בעבודת ה' וואי ממש עפו... מה עם התבטלות?? להתבטל לרבי. להתבטל למשלח. להתבטל. להוריד קצת פרופיל.
ועכשיו יגיעו השאלות... מי זה בכלל??? איך בוחרים אותו?? מה אני אמור לשאול אותו??
למה הוא יחליט לי??
אז ככה. מי זה? זה מישו שיותר גדול ממך בעבודת ה' שאתה שואף להיות כמוהו. זה בנאדם שה' והרבי נותנים לו כוחות ותשובות לעזור לך~~ גם אם זה ממש נשמע תלוש מאי מציאות תת קרקעי. זה יכול להיות חבר טוב שלך. זה יכול להיות הרמ בישיבה זה יכול להיות הרב הכללי. אבל זה צריך להיות~~~
איך בוחרים אותו?? פשוט מחליטים שעכשיו אנחנו הולכים לקחת מישו שהרבי ציווה עלינו לקחת. נותנים לנו תאפשרו כל אחד ושאיפתו . הוא צריך להיות אדם שאתה יודע שאתה באמתתת רוצה להיות כמוהו בעבודת ה' ולא בלוידעת מה. זה אדם שאתה יודע שאתה הולך לספר לו הכל. גם את מעלותיך וגם את חסרונתיך. אדם שתהיה פתוח אליו.
מה אני אמור לשאול אותו??? חשוב להבהיר~~ את המשפיע לא שואלים שאלות הלכתיות~~~ זה לרב פוסק הלכה.
איתו מתייעצים בעניינים בכללי. בשמיות וברוחניות -כידוע שגשמיות של יהודי זה רוחניות~~~ בן עם זה בעיא כלשהי עם הרב לבין עם זה שאלה איך להתקדם בתפילה בין עם זה משו גדול ובן עם זה משו קטן.
למה הוא יחליט לי?? הוא לא מחליט~~~ שום דבר~~~ הוא מציע לך דברם איך להשתפר הוא לא קובע לך שום עובדה. זהו עכשיו אתה צריך לעשות. הוא נותן עצה אם אתה רוצה לנסות. הרווחת ואם לאו...
ושוב מזכירה שזה לא שהוא מליט לך~~ זה הרבי שנותן לו מה להגיד~. הוא נותןלך כלים להתמודד בפצצת אטום לא משאיר אותך בניכר.
*מסבירה לעצמי*
*אלו תובנותיי* שכל אחד יקח לאיזה מקום שליבו חפץ -אם בכלל-
*אפשר ורצוי להאיר\להעיר*
המשך התובנות בהמשך.