מתלבטת אם איזה קבלה להיכנס לשנה החדשה ..
יש רעיונות ?
מתלבטת אם איזה קבלה להיכנס לשנה החדשה ..
יש רעיונות ?
הקבלה הכי טובה - להתרגל לעשות חשבון נפש כל לילה, אבל קבוע, אפילו רק כמה דקות. זה המפתח להצליח ולעקוב אחרי ההתקדמות שלך. בלי זה קשה מאוד שלא לעמוד במקום. אם תתרגלי לזה תראי שזה ממש יאיר לך את החיים באור חדש של סיפוק נחת ושמחה
לשון הרע (שעה ביום , ללמוד הלכות ,החפץ חיים, להשתדל פחות לדבר לשון הרע......)
זמן מוגבל במחשב
ספר מסויים ללמוד אותו פעם ביום/ בשבוע
להשתדל לעזור בבית פעם ביום בשמחה
שש זכירות אחרי התפילה (זה לפחות 6 מצוות!
תיקון המידות של הרב דוד אביחיל
והלכת בדרכיו של הרב אבינר
תמימי דרך של הרב אבינר
וכמובן מסילת ישרים הקלאסי
בהצלחה
אומנם צריך לקבל קבלה קטנה כדי שיעמדו בה אבל היא צריכה להיות במשהו שקשה לנו להראות לה' שאנחנו מתאמצים
כתוב:" פתחו לי פתח כחודו של מחט"- אומרים שהפתח צריך להיות קבלה קטנה אבל כואבת כחודו של מחט.
הרשה לי לחלוק עליך בכל תוקף
ואגב, מוכרח לומר שהחתימה שלך מעוררת בי בחילה
אם אתה נוהג כך מסיבות שלך, שמור זאת לעצמך. זה לא מקור לגאווה. הלעג והציניות הם בלתי נסבלים
מציע לך לעשות חושבים אם לקב"ה יש נחת רוח מהחתימה שלך, או מכל מה שעומד מאחוריה
מה רע שהיא תהיה פשוט עצמה? למה צריך לקבל על עצמה מהשו לשנה החדשה כשסביר להניח שהיא בן אדם טוב בסה"כ? למה להשקיע מאמצים נפשיים איפה שלא באמת צריך?
החתימה שלי נועדה כנגד "ה' ירחם! אין לך חסימה!". אין לי חסימה ואני בן אדם סבבה בסה"כ. לא רשע מרושע או משהו.
זה נחמד מאוד שאתה "בסך הכול בסדר"
אבל זה לא מספיק
צריך לשאוף לשלמות
כל דבר קטן שיש בך שהוא לא בסדר- זו תביעה עליך
וכנ"ל לגבי פותחת השרשור שתחיה
על מה אתה מכוון בסליחות ובתפילת יום הכיפורים אם אתה חושב שאתה "בסה"כ בסדר"??
אני חושב שחסר לך משהו מאוד בסיסי בהבנת מהות החיים ותפקידנו בעולם
למדת פעם מסילת ישרים? נראה שלא
וספציפית לגבי החסימה - שווה לשים חסימה גם רק כדי שפעם בחיים לא תקפוץ לך בטעות תמונה לא ראויה על המסך. חסימה לא נועדה רק ל"רשעים מרושעים". תאמין לי שאני כותב לך את זה ממש מכאב לב. כי יש כל כך הרבה אנשים שחושבים כמוך, בפרט בעניין החסימה. אם היית יודע את גודל החשיבות של טהרת העיניים וכמה זה קריטי לטהרת הנפש, היית מבין.
ויש גם כאלה שחושבים כמוך וגורמים לילדים שלהם נסיונות מטורפים במקרים הטובים והתרסקויות מטורפות במקרה הרע. והכל כי הם נאורים וליברלים ו"סומכים" על הילדים שלהם. זה פשוט חוסר התחשבות הגרוע ביותר, שלא לומר התעללות.
יש לך סורגים בחלונות? למה? נראה לך שאולי אחד הילדים ירצה פעם לקפוץ מהחלון? זה סיכוי קטן יותר מאשר שמישהו יתפתה להיכנס לאתר מפוקפק, ובכל זאת אתה לא לוקח סיכון. כי כשמבינים עד כמה הדבר חמור, מתרחקים כמה שיותר. אבל הבעיה היא שאתה לא מבין את זה, כי אתה רואה בעיקר את הגוף ולא את הנפש.
איזה מקום הקב"ה תופס בחיים שלך?
מה המטרה שלך בעולם?
חשב על זה פעם?
עוד מעט ראש השנה, וזו הזדמנות טובה להיכנס לזה
אני לא בא כאן במטרה להתווכח ולהתנגח איתך. הדברים שכתבתי הם פשוטים בתכלית, ואני מקווה שתקבל אותם בשכל ישר. כמו שכתבתי זה נכתב מתוך כאב לב ולא מתוך קינטור או התנצחות. לטובתך האישית
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים