מתלבטת אם איזה קבלה להיכנס לשנה החדשה ..
יש רעיונות ?
מתלבטת אם איזה קבלה להיכנס לשנה החדשה ..
יש רעיונות ?
הקבלה הכי טובה - להתרגל לעשות חשבון נפש כל לילה, אבל קבוע, אפילו רק כמה דקות. זה המפתח להצליח ולעקוב אחרי ההתקדמות שלך. בלי זה קשה מאוד שלא לעמוד במקום. אם תתרגלי לזה תראי שזה ממש יאיר לך את החיים באור חדש של סיפוק נחת ושמחה
לשון הרע (שעה ביום , ללמוד הלכות ,החפץ חיים, להשתדל פחות לדבר לשון הרע......)
זמן מוגבל במחשב
ספר מסויים ללמוד אותו פעם ביום/ בשבוע
להשתדל לעזור בבית פעם ביום בשמחה
שש זכירות אחרי התפילה (זה לפחות 6 מצוות!
תיקון המידות של הרב דוד אביחיל
והלכת בדרכיו של הרב אבינר
תמימי דרך של הרב אבינר
וכמובן מסילת ישרים הקלאסי
בהצלחה
אומנם צריך לקבל קבלה קטנה כדי שיעמדו בה אבל היא צריכה להיות במשהו שקשה לנו להראות לה' שאנחנו מתאמצים
כתוב:" פתחו לי פתח כחודו של מחט"- אומרים שהפתח צריך להיות קבלה קטנה אבל כואבת כחודו של מחט.
הרשה לי לחלוק עליך בכל תוקף
ואגב, מוכרח לומר שהחתימה שלך מעוררת בי בחילה
אם אתה נוהג כך מסיבות שלך, שמור זאת לעצמך. זה לא מקור לגאווה. הלעג והציניות הם בלתי נסבלים
מציע לך לעשות חושבים אם לקב"ה יש נחת רוח מהחתימה שלך, או מכל מה שעומד מאחוריה
מה רע שהיא תהיה פשוט עצמה? למה צריך לקבל על עצמה מהשו לשנה החדשה כשסביר להניח שהיא בן אדם טוב בסה"כ? למה להשקיע מאמצים נפשיים איפה שלא באמת צריך?
החתימה שלי נועדה כנגד "ה' ירחם! אין לך חסימה!". אין לי חסימה ואני בן אדם סבבה בסה"כ. לא רשע מרושע או משהו.
זה נחמד מאוד שאתה "בסך הכול בסדר"
אבל זה לא מספיק
צריך לשאוף לשלמות
כל דבר קטן שיש בך שהוא לא בסדר- זו תביעה עליך
וכנ"ל לגבי פותחת השרשור שתחיה
על מה אתה מכוון בסליחות ובתפילת יום הכיפורים אם אתה חושב שאתה "בסה"כ בסדר"??
אני חושב שחסר לך משהו מאוד בסיסי בהבנת מהות החיים ותפקידנו בעולם
למדת פעם מסילת ישרים? נראה שלא
וספציפית לגבי החסימה - שווה לשים חסימה גם רק כדי שפעם בחיים לא תקפוץ לך בטעות תמונה לא ראויה על המסך. חסימה לא נועדה רק ל"רשעים מרושעים". תאמין לי שאני כותב לך את זה ממש מכאב לב. כי יש כל כך הרבה אנשים שחושבים כמוך, בפרט בעניין החסימה. אם היית יודע את גודל החשיבות של טהרת העיניים וכמה זה קריטי לטהרת הנפש, היית מבין.
ויש גם כאלה שחושבים כמוך וגורמים לילדים שלהם נסיונות מטורפים במקרים הטובים והתרסקויות מטורפות במקרה הרע. והכל כי הם נאורים וליברלים ו"סומכים" על הילדים שלהם. זה פשוט חוסר התחשבות הגרוע ביותר, שלא לומר התעללות.
יש לך סורגים בחלונות? למה? נראה לך שאולי אחד הילדים ירצה פעם לקפוץ מהחלון? זה סיכוי קטן יותר מאשר שמישהו יתפתה להיכנס לאתר מפוקפק, ובכל זאת אתה לא לוקח סיכון. כי כשמבינים עד כמה הדבר חמור, מתרחקים כמה שיותר. אבל הבעיה היא שאתה לא מבין את זה, כי אתה רואה בעיקר את הגוף ולא את הנפש.
איזה מקום הקב"ה תופס בחיים שלך?
מה המטרה שלך בעולם?
חשב על זה פעם?
עוד מעט ראש השנה, וזו הזדמנות טובה להיכנס לזה
אני לא בא כאן במטרה להתווכח ולהתנגח איתך. הדברים שכתבתי הם פשוטים בתכלית, ואני מקווה שתקבל אותם בשכל ישר. כמו שכתבתי זה נכתב מתוך כאב לב ולא מתוך קינטור או התנצחות. לטובתך האישית
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!