א. יש לי רשות. ואני לא מתווכח איתך על שום דבר. אתה רוצה דיון פורה, עם התבוננות וליבון של המושגים - אין לי בעיה. לא באתי להתווכח, אלאלדון וללמוד זה מזה. אי לכך ובהתאם לזאת, כל האמור הוא להבנתי בלבד, על פי מה שלמדתי בחיי. אם ישלך מה להוסיף וללמד אותי - אני אשמח...
ב. בצורה הפשוטה של המושג 'אינסוף' אתה צודק. אין-סוף משמעותו בלי גבול ולכן לומר שהוא קיים בגבול זו סתירה. אבל המושג 'אינסוף' כשהוא מתייחס לעצמותו של הקב"ה הוא אינסוף במובן רחב הרבה יותר. אין שום דבר שמגביל אותו, בשום צורה שהיא. לא בגלל שהוא בלי גבול, שהרי גם ההגדרה 'בלי גבול' מגדירה משהו (שאין לו גבול...) וממילא אין זו אינסופיות אמיתית. אינסופיות אמיתית (והמונח אינסוף כאן הוא רק מלית ברירה, שהרי את עצמותו יתברך אי אפשר להגדיר כלל) - כשם שיש לה כח בבלתי בעל גבול יש לה כל בגבול (ושוב, זה הרמחל אמר, לא אני). גם 'תרתי דסתרי' זה לא קושיה על אינסופיות כזו כי גם להגיד שהיא לא יכולה להיות שני דברים סותרים - זו הגבלה מסוימת. אינסוף, המייצג את עצמותו יתברך, הוא אינסוף גמור ולכן הוא יכול להיות גם סוף באותה מידה... (וזו גם התשובה הכי עמוקה, לדעתי, לשאלה אם הוא יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים)
ג. המונח 'אור אינסוף' והמונח ' אינסוף' אינם בדיוק אותו מושג. 'אינסוף' הוא כינוי (שאינו ממצה כמו שכתבתי) לעצמותו יתברך ו'אור אינסוף' הוא האור האינסופי והלא מוגבל של האינסוף. כלומר בהנחה שהאינסוף הוא המאור - לאורו קוראים אור אינסוף. 'אור אינסוף' מצד אחד מאוחד לגמרי באינסוף ואינו נפרד ממנו כלל (שהרי ברגע שיסתירו את המאור, גם אור לא יהיה) אבל מצד שני הוא כבר נברא במידה מסוימת (לפני הצמצום) אם אתה רוצה הרחבה- תוכל להסתכל בערכים 'אינסוף' (עצמות ומהות) ובעיקר בערך ' אור אינסוף' בחב"דפדיה.
ד. אני מסכים שהאינסוף הוא מעל למושגים של יכול ולא יכול, וזה בדיוק מה שניסיתי לומר לך כשכתבת בהתחלה ש'אור אינסוף אינו יכול להתלבש בגוף'
ה. מעבר לכל הנ"ל, אם ננסה שניה לכוון לדעת המשורר (חנן בן ארי, אם אינני טועה) אני מעריך שהוא מכוון למאמר הזוהר המובא בתחילת ספר התניא, בו כתוב שנפשו של יהודי היא 'חלק א-לוה ממעל ממש' צריך להתבונן הרבה ולהעמיק בכוונת אדמוה"ז במילה *ממש* אבל בפשטות הכוונה היא שהקב"ה נטע ביהודי נשמה שהיא חלק ממנו יתברך. בפשטות. ואם כן הןא אכן 'אור אי סוף לבוש בגוף' ואגב גם המושג 'לבוש' לא מדויק וצריך להתבונן בו, שהרי לבוש ניתן לפשיטה ולהחלפה.
ו. כמובן שצריך להדגיש שאין כאן הגשמה או משהו דומה ח"ו. בדיוק במקומות האלו יעו ש"צ שר"י ואותו האיש יש"ו. וכן עובדי אלילים רבים, כמו שמבואר גם ברמב"ם
אבל, עד כאן להיום. (ויש לי רשות אחי, יש לי איזה רשות שאני ארצה. אנחנו עדיין בעולם של בחירה

)