אז בגלל שאני עכשיו באוטובוס (עם עוד מליון אנשים בערך)
חשבתי לפתוח שרשור של פדיחות באוטובוס... או חוויות נסיעה מצחיקות כאלה...
מוזמנים לכתוב

במקרה יצא שהיינו שלושה חברים שהיו יחד ביסודי שם בעיר... היום שלושתינו לומדים בישיבות בירושלם, אחד בישיבה חרדית, אחד בהר המור ואני... סתם ככה לא יצא לנו לפגש כמעט בכלל... היה ממש כיף, הזכרנו חוויות ישנות ודיברנו כל הנסיעה... היה ממש כיף... לא הרגשנו את הנסיעה בכלל...
לעשות רצונך!אממ אז ככה:
אני וחברה שלי נסענו ביחד, זאת היתה נסיעה ארוכה ומשעממת במיוחד..
קיצער אז התחלנו להתווכח באיזה צבע השיער שלה..
היא אמרה חום ואני התעקשתי על בלונדיני..
בקיצור, חיפשתי משהו בצבע חום כדי להראות לה מה זה צבע חום אמיתי..
אחרי המונהמון חיפושים וחפירות מצאתי,
מושב לפנינו, ישן מישהו שהראש שלו נטה הצידה אז הצלחתי לראות שהוא עם שיער בצבע
חום!!!!!!!!
אז בטעות |קופ ווטסאפ| נפלטה לי צעקה: הנה צבע חום
הבן אדם התעורר וכל האוטובוס עיינים עלי וכו..
קיצער.. אווץ' 
ביחד ננצח![]()
צחקתי בקולהלב והמעין.בדרך עלה מבוגר והתיישב לידי... א'קיצר, הוא יודע רק אנגלית והוא מתחיל לדבר איתי ולספר לי סיפורים... אני לא מבין כלום ועושה פרצוף שלמקשיב לו... סבלתי שם מלא זמן... היה שלב משעשע שנכנסנו לירושלם ואז רואים את הר הבית והוא התחיל לתלהב ממש... יו סי? היר איט ניד טו בי דה טמפל אוף ג'וז... יו סי?
נסעתי באוטובוס, ריחפתי והייתי בעננים, אני עומדת ומחפשת במה להחזיק בתום לב אני מחזיקה בעמוד ומרגישה יד של בן אדם, אני מרימה ת'ראש ורואה איזה אחת שאני לא מכירה, היא מזהה אותי ואומרת לי, הא את מהבית ספר הזה והזה? בקיצ'ר גם פדיחה שלא זיהיתי אותה וגם החזקתי לה ביד
דבר שאף פעם לא קורה בזמן הזה... האוטובוס כמעט ריק...
אני עולה לשלמן לנהג ועוד לידו...
פתאום... בום! טראח! הנהג בלם בלימה פתאומית...
מהקצה השני שלאוטובוס התעופפה אלי בחורה חרדית צעירה, נחתה לי על הכרס ונמרחנו שנינו על השמשה הקדמית ...
שהאל ירחם עלי... פאדיחה רצינית...
ביחד ננצח
ריעות.אני נוסע בו לא מעט...
תמיד העדפתי את שש על פניו אבל לאחרונה אני דווקא מתחיל לפזול ל39...
אמסור לו מחר בעז"ה (או אולי היום?)

קו שאני נוסע בו בקצב שלבערך פעמיים בשבוע, אז אני כבר מכיר את הנוף והכל...
פעם היה לי סמארטפעך תדיר אז התעסקתי בו בנסיעה... ישבה ליד גברת מבוגרת מאחד הקיבוצים בדרך...
אומרת לי, הנוער שליום... תקוע בסמארטפעך שלו... מפסיד את כל הנוף היפה בחוץ... הטלפונים האלה וכל הטכנולוגיה הורסת את העולם וכו' וכו'...
אמרתי לה שהיא צודקת אבל גם הצדקתי את עצמי (אני מכיר את הנוף הזה כבר וזה...) א'קיצר... נטשתי את הסמארטפעך ומפה לשם פיתחנו שיחה... ואז היא שואלת אותי מה אני לומד... אמרתי לה שאני עושה תואר בתחום האלקטרוניקה ומחשבים... אופס...
ביחד ננצח![]()
אני עושה במדעי המחשב
טליה?
אני עושה במדעי המחשב... כתבתי תחום הטכנולוגיה והמחשבים כדי שיהיה יותר זורם בסיפור...
בדיוק
איזו שכבה?
טרמחית זקנה![]()
![]()
49-52.

עמירםאתה עושה את הדרך הזאת פעמיים בשבוע?
אבל עקרונית כן...
הלוך ושוב...
ומושב לידי ישבה אחות של חברה שלי עם בחור,
הייתי בטוחה שהם רק חברים
ובגלל שהם היו לידי אז שמעתי קצת ממה שהם דיברו
קיצר, מפה לשם הבנתי שהם התארסו![]()
(אח"כ התפנה מקום לבד מאחוריהם אז עברתי לשם
ואז נפל לי הפלאפון מתחתיהם
ושעות התפדחתי לבקש מהם ולהפריע להם
עד שהיא הבינה שקרה משהו ושאלה אם אני צריכה עזרה...)
ביחד ננצחאחרונהאתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד