פריקה/פפריקה
אז את שוב מבינה,אחרי שלוש שנות נישואים..את חיבת ללכת למישי מקצועית.ההבנה הזו לא ממש עוזרת כי צריך פה תזרים מזומנים שאין..ואת במינוס מטורף ומנסה לצמצם פערים..חוסכת לעצמך בדברים בסיסיים..וכן,את מבינה שזה הדבר הכי חשוב טיפול אישי(על זוגי אין מה לדבר) ושווה כל שקל..אבל אין שיתוף פעולה אז אין מצב להעלים סכומים כאלה..אז סבבה נשאר לך לחשוב על זה ולהשלים,את משלמת בעצם מחיר על משהו שאת שןוה..באת ממשפחה פצועה.גבר סחט אותך ריגשית מינית וכספית בנערותך.שזה אומר שגם את לא ממש כמו שחשב..התמודדות שממש לא ציפה.את מסתירנית כרונית.ועוד מלא דפקות.וזה המחיר לשלל בעיותיך.מחיר כבד קצת הרבה.פה ושם התפרצויות זעם חולניות.וגבר שעף על עצמו קצת יותר מדי.חסר אחריות בסיסית.וילדותי להחריד.אז את אוהבת אותו.באמת.הוא כן עזר לך הרבה פעמים על דברים שלא חייב..אבל.....אוף זהו במחשבה הזו את קצת נרגעת מעוד התפרצות.הוא יבקש סליחה ויגיד שהוא זבל..את תגידי לו שהבעיה שהוא שוכח את זה ומתנהג ככה שוב.ואיכשהוא בסוף תסלחי.ויעבור ואולי אחרי חודשיים יקרה שוב,אולי לא..אין שום סימן מקדים..בסך הכל התארגנת לצאת ולקח יותר מידאי ואז לא שמת תבגד כמו שרצה והוא שונא את זה אש והעיר לך מלא פעמים ואת באמת קצת השתדלת..וזה קרה בפתאום מפחיד.הוא גזר לך תבגד.נתן לך כאפה וקילל.כמה דקות וזה נגמר.ואז רצית לברוח מהבית.לקחת כבר את התיק והפלאפון ,וטישו.כן המון טישו.
אבל הוא נעל את הדלת.ופתאןם התחיל לבכות.כן ,הוא כן יודע שהוא זבל מנייאק לפעמים.אבל.....דאיייי זהו.נרגעתי קצת.תודה למקלדת הדוממת ולאנונימים למינהם.כנראה בתת מודע עוזר לחלוק עם אנשים זרים.אז סורי אם מישו לא הבין..כי לא באמת מתכוונת להסביר זה היה פריקה.
תודה
ידעי את רופאת המשפחה. מגיע לך טיפול לא בתשלוםרפואה שלמה
איך בדיוק?פפריקה
אשמח לקרוא על זה בגוגל...
ספרי לה שהתעצבן, גזר את הבגד היכה וקיללרפואה שלמה
שתפנה אותך לטיפול פסיכולוגי בקופה
אולי גם לעו"ס בקופה.
את תחליטי למי את רוצה ללכת
את צריכה מישהו מקצועי ולא להתמודד עם זה לבדך.
בהצלחה
תודה יקירה.פפריקה
אני רק מתבאסת שזה יהיה כתוב בתיק הרפואי..
הוא חסוי. אין מי שיקרא, רק שתיכן תדעורפואה שלמה
את לא הראשונה שמספרת לה
היא תכתוב ממש מינימום כמו אלימות במשפחה ותתן הפניה. זהו.
זו פריקה כואבת...ד.

מה שמבינים מזה,

שיש כאן שני אנשים שצריכים טיפול.

הפרופורציות לא ברורות, גם לא עד כמה מה שיש אצל כל אחד, מהווה טריגר לשני.

על כן, ברור שאת צריכה קודם כל להשתדל אכן להגיע לטיפול ויעוץ. יתכן שתוך זמן קצר אפשר יהיה לצרף גם את האיש לכך.

אלא מה? יש בעיה של כסף.

שמעתי שלרב אבינר שליט"א, יש גמ"ח לצורך כזה. אולי תשאלי אותו?

את באמת צודקת, שזה נראה מאד חשוב. אם את חשה שיש בעיות אצלך שעדיין אינן פתורות, ואפשר לעזור בכך - הרי שזה דבר ראשון. שתהיה לך קרקע טובה להישען עליה. כך תוכלי מן הסתם גם לתפקד יותר טוב במה שביניכם, גם להעריך בצורה שקולה את המצב, גם לנסות לעזור שהצד השני יטפל במה שצריך ולהעריך יותר בנחת את מצבו.

וואי.מעריכה את ההשקעהפפריקה
אני אבדוק לגבי הגמח.תודה רבה
שלום לך יקרהפאז
נשמע שמעבר לטיפול האישי שאת זקוקה לו את סובלת מדפוסים אלימים גם מכיוונו
נסי לפנות ליד שרה או לבת מלך לבדוק מה יכולים להציע

מעבר לזה גם הרווחה יכולים לעזור במקרה הצורך
במצב כמו שלה,ד.

אם היא תקבל "עזרה מהרווחה" כשהיא עצמה צריכה לייצב את עצמה - עלולה למצוא את עצמה בפלונטר שלא יהיו לה כחות לההתמודד איתו. 

זה נכון שלא בכל מקרהפאז
כדאי מיד לפנות לרוחה (ויש הבדל בין רווחה לרווחה בכל מקום)
אבל גם פה לא שמעתי שמוזכרים ילדים
וגם נשמע שיש פה גם בעיות כלכליות וגם עניינים שונים שהיא כן יכולה להעזר בהם בהקשר הזה.

אם יש ילדים בתמונה אז כן כדאי להתייעץ קודם עם גופים אחרים.
ואחרי הכל יש מצבים ומקומות שבהם לרווחה יש משאבים ויכולת לעזור יותר
מאשר לעמותות פרטיות....

יש ברווחה-יחידה לטיפול באלימת במשפחהנעימת הליכות

לדעתי ממש כדאי לבדוק את זה

מכירה כאלו שהסתייעו 

שיחות טיפוליות. הכוונה ליווי

אל תוותרי על עצמך ולעצמךאופטימיתת
החיים לא מגיעים לנו על מגש של כסף אבל הם שווים יותר מכל הזהב שבעולם. את נשמעת צעירה יחסית אין שום סיבה שלא תשנו את הדברים ותקימו בית אוהב וחם כמו שמגיע לכם.
קיבלת כאן עצות טוב, שווה לנסות. אבל לא לוותר.
לגבי טיפול בהנחהצומחת.....

שמעתי על עמותת "חיים של טובה". לא מכירה מקרוב. שווה לך לבדוק.

בהצלחה רבה!!

אזעקה!!!קוראי שמו
גברת חשובה, פני דחוף, בלי לספר לאף אחד - לרופאה/ללשכת הרוחה/ טיפת חלב/ משטרה.

אין דבר כזה, שבעל נותן כפה ומקלל!
אין דבר כזה, שבעל גוזר לאשתו את הבגד!
אין דבר כזה, שבעל נועל את אשתו!
את לא ילדה קטנה.
יש כאן את כל הסימנים של בעל מכה (כן, גם ההתנצלויות וההתרפסות אח"כ).

אם לא תפני עכשיו לעזרה וכמה שיותר מהר, עלול להיות מאוחר מידי!

בהצלחה רבה. זה לא קל, אבל זו הדרך היחידה להציל אותך!
נכון מאד.רפואה שלמה
זו לא בעיה זוגית.
זו מערכת היחסים השניה או השלישית שחווית בה התעללות.
לכן את זקוקה לתמיכה נפשית ולהדרכה ברורה.
אל תחכי לפעם הבהבאה. זכרי שהוא נעל אותך ומנע ממך לברוח.
קופ"ח. בת מלך. יד שרה. ויצ"ו. נעמת. רווחה. מי שמושיט לך יד - תעזרי.
כשאת לבד מולו יש לו כוח. אל תשארי לבד במצוקה הזו. ממילא את חיה בפחד. לפחות יהיה הפחד מהול בתקווה להחלץ לחיים טובים ולשלום.
לא נכון.ד.

לא רואים מדבריה שהיא "חיה בפחד".

וה"זכרי שהוא נעל אותך ומנע ממך לברוח" - זה לדעתי בדיוק ההיפך ממה שהיא צריכה כעת.

אחד הדברים הכי גרועים בעניינים כאלה, זה הדיבור לפי "שטאנצים". "מנע ממך לברוח", "התעללות"..

בוודאי כשאף אחד לא יודע את המכלול - וכפי שהיא רמזה, כנראה גם הוא נתקל בדברים שלא ציפה להם.

אשה שמרגישה שנושאת איתה מטענים שמרגישה שמפריעים לתפקוד התקין שלה מבפנים, ללא קשר למעשה זה או אחר של בעלה, צריכה קודם כל עזרה שלווה להסתדר עם עצמה. 

לפחות חלק משלל הגורמים שהוצעו "להיעזר" בהם, ללא אבחנה, יוכלו לעשות בדיוק מה שעושה תגובה מעין זו: "להסביר" כמה נורא שהוא "נעל את הדלת", לסבך אותה במציאות חיים שאין לה שמץ יכולת כעת להתמודד איתה - ואח"כ להפקיר אותה לנפשה, ולסמן לעצמם וי שעשו משהו לטובת  ה"אג'נדה". כמובן, גם כאן לא יקחו אחריות למה שאח"כ.

היא לא תיחלץ מזה "לחיים טובים ולשלום" בצורה כזו, אלא לכל היותר לחיים גרועים, ללא שלום, ללא בעל, ובשלב שאינה ברת המתמודדות.

יש כאן שני אנשים שצריכים טיפול - כל אחד כעניינו ואח"כ גם ביחד - צריך לדאוג שזה יקרה כמה שיותר מהר, ועם מישהו אחראי ומבין ומקשיב.

[והדברים נכונים, ואולי  עוד יותר, לתגובה שלפני זו, על "אין דבר כזה".... "אתם לא ילדים קטנים" אפשר לומר על הרבה דברים משונים שקורים לצערנו לפעמים בין איש לאשתו. כבר העיר על כך הרב שמחה כהן שליט"א. אין דבר כזה "אין דבר כזה".... גם אם יש דברים שמאד לא נעים לשמוע עליהם - ולא נעים - אז צריך לטפל בפינצטה, אם לא שמדובר ממש במצב חירום, וכאן לענ"ד זה לא נראה כך. ניתוח ראש/לב, לא עושים באיזמל. כשרוצים לעזור, לא תמיד החוכמה זה "להסביר" כמה "אין דבר כזה". יותר טוב לטפל בשורש בצורה שלא יגיע בכלל "דבר כזה"..]

סליחה מכבוד הרב דןקוראי שמו
שבד"כ אני מאוד מעריך את תגובותיו ובהרבה נושאים דעותינו דומות, עד שטענו (וכהוכחה הביאו טעות הקלדה פשוטה שלי), שאני שם נוסף שלו. נראה לי שבנושאים אלו, יש לי (לצערי) קצת יותר נסיון והבנה...

יש כאן את כל הסימנים של בעל אלים, שבהתפרצות של רגע, עלול להגיע לסכנה ממשית לחייה של האישה. העובדה שהיא מסובכת עוד לפני כן, אינה משנה כהוא זה.
כלומר ודאי שעל מנת לבנות חיים תקינים בהמשך, היא צריכה לעבור טיפול משמעותי, אבל כרגע יש פיקוח נפש לפנינו.

אגב, שמעתי מהרב מנחם בורשטין שליט"א, שהתייעץ רבות עם מרן הרב אליהו זצ"ל (גם) בענייני שלום בית. בד"כ הרב היה מעודד לעשות ככול האפשר ע"מ להשכין שלום. אך, כשהיה שומע שבסיפור מעורבת אלימות - היה מורה להפריד את הזוג כמה שיותר מהר.
תראה,ד.

אני לא יודע למי יש יותר נסיון והבנה.. כי אנחנו (למרות האנקדוטה המשעשעת שציינת..), לא מכירים אישית.

לגבי ה"חשש-סכנה", גם אני חשבתי על זה. ולכן סייגתי בסוף, לגבי מצב חירום. ההתרשמות שלי היא שכעת זה לא כך. אבל גם אני הבנתי את הבעיה ב"התפרצות", לכן אמרתי טיפול כמה שיותר מהר (אפילו חשבתי לשלוח לה במסר, לשים לב לענין זה, לא כי זה ה"סדר", אלא שלא יגיע בהפתעה משהו קיצוני ח"ו).

מה שאני הערתי עליו, היה לגבי "אין דבר כזה" ו"לא ילדה קטנה"..  כבר כתבתי, יש באמת שטויות שלא יאומנו - וגם אחריהן אפשר להמשיך יפה. 

פה ניכר שיש איזה "מקדם" משני הצדדים, וגם שההתנהלויות הללו שלו הן בגדר של "קפריזות" (שאולי מקבלות חיזוק מעניינים שלה - אנחנו לא יודעים), שהוא מצטער עליהן.

אז אני מסכים שזה צריך טיפול - ומהיר - כי אי אפשר לדעת מה יהיה (לפחות מכאן, אם כי יתכן שהיא כן יכולה לדעת אם יש לכך גבול. קשה מאד לעמוד על הדברים מרחוק. גם יכולות להיות השערות לגבי האירוע שציינה).

אבל זה לא מסוג המקרים שהזכרת בשם הרב אליהו זצ"ל, לדעתי. אפשר לברר עם ר' מנחם - אבל כך אני מניח. בעניינים כאלה, צריך להיזהר מלדמות זה לזה..)

נכון מאדרפואה שלמה
כוונתי למה שכתב קוראי שמורפואה שלמה
תבחר לה הפותחת מה שמרגיש לה נכוןכותבת המחקר
אם היא סבורה שטיפול זוגי יועיל היא תפנה לגמ"ח של הרב אבינר שליט"א.
ואם היא חושבת שהיא זקוקה לעזרה כנגד האלימות שהיא חווה, אז היא קבלה את המידע.
יש רשימת טלפונים. מעל כל השרשוריםצדק משמים נשקף
הקושי אינו בהשגת המידע אלא בשימוש בוכותבת המחקר
הפותחת מתארת תלות ריגשית ובושה חברתית.
התועלת שהפיקה מהפריקה, היא המודעות והתמיכה הציבורית האנונימית ( רוב התגובות).
כדי לעזור לעצמה היא צריכה דמות שתוכל לתת בה אמון.
לאשה אינסטינקטים בריאים, למרות הפגיעות שחוותה, ולכן בהצלחה לה בבחירת השליח/ה.
אינסטינקטים בריאים? איך החלטת?רפואה שלמה
היא רצתה לברוח. היא פונה לעזרהכותבת המחקר
ברור שאי אפשר לבחור עבורה את דמות האמון.
מכאן ואילך האחריות על המטפל/ת כמובן.
כןפפריקה
צריכה מישהי עם הרבה אמון
פפריקה יקרהכותבת המחקר
שתפי אותנו אם יש ילד או שאת בהריון.
זה משנה את התמונה.
אמא שלך. בחיים? יודעת?
יש אחות שאפשר לשתף?
מורה מהעבר? מדריכה? חברה? מישהי שאפשר איתה לעשות צעד ראשון? או שאת חייבת לשמור בסוד כדי שלא יחשוד
סליחה דן, אבל אתה טועהעל במותיך
ברגע שיש אלימות פיזית ורגשית (לנעול וכיו"ב) מדובר בבנאדם לא יציב שיכול באותה מידה לפגוע בחיים. שלא לדבר על הילדים שרואים - ואוהו, הם רואים - הכול. אלימות משמע להקפיא הכול ולצאת משם. ולהיפטר מה"בעל" הזה. שהוא לא בנזוג ולא אב, אולי תורם זרע.
עם כל הרחמים על פותחת השרשור, נשבר גם הלב על הילדים שגדלים בבית שבו שורים אלימות וטרור, וכבר עדיף שיגדלו, סליחה על השפה, אצל זוג להט"בים מאשר בבית כזה.

ממש לא טיפול, אלא דחוף לצאת משם שחו"ח לא נראה את הסיפור הזה מגיע לחדשות.
דעתי לא כך.ד.

היום אוהבים לנקוט ב"פלומבות", וזה מביא גם לעיוותים.

"ברגע שיש אלימות".. צרך להבחין בין התנהלות קבועה, לבין התפרצויות חריגות שמתחרט עליהן. צריך להבחין האם יש שליטה עצמית כלשהי בזמן כזה או לא. צריך להבחין האם יש נכונות ואפשרות לטפל. צריך להבחין מה הנסיבות, מה קורה במכלול משני הצדדים.

אף אחד כמובן לא חושב שאלימות כלשהי זה טוב. 

אבל מה זה "אלימות רגשית"?.. ואם האשה משפילה את בעלה, זו לא אלימות רגשית? ופעמים רבות אכן מ"מצב לא יציב" זמני. אז מיד "להוציא מהבית"?.... לא כך דנים בעניינים כאלו.

כל מקרה לגופו.

נכון שלפעמים, "אדם לא יציב" עלול גם להגיע לדברים חמורים ח"ו, ובמקרה כזה, אי אפשר להמתין. אלא קודם לתפוס מרחק עד לתיקון, כשניתן לתקן. אבל לא תמיד זה כך. גם אנשים "מתפרצים", עם כל הצער שבכך, יכולים להיות בעלי גבולות. תלוי במי מדובר.

[היא לא דיווחה על ילדים ברקע]

ואכן, ה"שפה" צריכה תיקון גדול. גם הביטוי "תורם זרע" (מניין זה לקוח? נניח אפילו שהמצב היה כזה שאי אפשר להמשיך בו, וזה כלל לא בטוח. הרי מדובר באדם שמצטער על שמגיע לכך - אז בגלל שיש לו חולשה/בעיה כזו, הוא כבר "לא בעל ולא אב"? אפילו אם באמת היה חלילה צריך להגיע למסקנות מעשיות קיצוניות?

ו"עדיף שיגדלו אצל..."   כן?  זו האלימות הכי גדולה. הרבה-הרבה יותר ממישהו כזה. לאין ערוך. לשים ילד אצל "זוג" בעלי סטיה, זה להרוס לו את כל החיים. לגדל אותו במופרעות ללא יכולת לבחור. להרוס לו את האפשרות לבנות משפחה נורמלית. זה לא רק "לראות אלימות" אלא לספוג אלימות בעומק הנפש והנשמה, בכל רקע נתון. כמובן, במסווה "הנאורות הארורה".

[זו אגב, דוגמה, איך שטיפת-מח ציבורית ופחד מהאלימות התקשורתית, גורמים לאנשי ציבור להיות נכונים לעשות דבר שהוא ללא ספק פשע נגד ילדים רכים, העיקר שלא "יאמרו עליהם"..]

אולי אני שובניסט, אבל אשה וגבר לא באותו מעמדעל במותיך
אשה פגיעה ושברירית ליד גבר. ולכן אלימות כלפיה, ועוד בתוך תא משפחתי, חמורה שבעתיים.

כמובן שאשה שמשפילה את בעלה זה בגדר אלימות רגשית. ואם אשה תפעל בצורה קפריזית ואלימה, בפרט אחרי לידה, בפירוש אמליץ לבעל שיבוא לכאן "לפרוק" להרחיק ממנה את הילדים עד יעבור זעם. מה לעשות, אבל לגברים יש יותר כוח פיזי וטסטוסטרון ורוב מקרי האלימות מגיעים מהם. כרגע אנחנו ניצבים מול אשה שחולקת איתנו בעיה שעמה היא ניצבת. כשיגיע גבר שיתלונן - נעודד/נתמוך בו, או נפנה אותו מיידית לעזרה. שוב, בפרט אחרי לידה. אלו מקרים שעלולים להגיע חו"ח לחדשות.

אתה צודק לגבי זוג להט"בים. קצת נסחפתי בדברים. המחשבה על פגיעה בחלשים - ואשה היא חלשה, מה לעשות - בלתי נסבלת בעיני. נסכים שילד צריך לגדול בתא משפחתי בריא עם אבא ואמא ודוגמה ליחסי אהבה עם קווים אדומים - אלימות, השפלות, מגע לא נעים וכיו"ב
דיברת כללית, על זה הגבתי.ד.

והצגת האשה כ"חלשה", אינה נכונה בתור דבר סיסתמטי.

זה נכון לצד הפיזי.

בכיוון של ה"השפלה", לעיתים הנזק בכללי ולילדים, גדול בהרבה כאשר זה מהצד הנשי. אע"פ שמשני הכיוונים זה מגונה.

לא צריך להיות "שוביניסטים", אלא פשוט ריאליסטים - ולבדוק לגופו של ענין.

[ואל תמהר גם להמליץ "להרחקי" מאשה עם קפריזות חמורות אחרי לידה.... לא מרחיקים כ"כ מהר. יש פתרונות טובים יותר]

מי יהיה זה שידע להבחין האם יש שליטה עצמיתצדק משמים נשקף
כלשהי בזמן כזה או בעתיד?
התשובה חשובה אם תוכל להתייחס.
זו באמת שאלה מאד חשובה.ד.

אפשר לומר, קריטית.

כי ב"מבחן התוצאה", אפילו של הבינתיים, יש הבדל תהומי בין מישהו ש"מתנהג לא בסדר" - אפילו בצורה שלכשלעצמה היא מקוממת, אבל היא בתוך מכלול מסויים שאליו הוא מגיב לפרקים בצורה "חריגה".. - לבין בעל התפרצויות בלתי נשלטות, ללא גבולות, שאפילו אם הוא סתם מסכן בגלל מצבו, אבל זה עלול להיות מסוכן.

אני מתרשם, שבנידון הזה, האשה יכולה להבחין. 

אבל גם לדעתי, צריך לטפל. גם בחוסן האישי שלה, שזה עוזר בפני עצמו וגם בהתמודדות עם הסביבה. וגם בו. ואכן, לא להמתין ל"בעתיד"..

זה חלק אינטגרלי מהענין. להשיג אפשרות לטיפול-עצמי כעת. וגם לצרף את האיש תוך זמן קצר.

ועם מי שיהיה/תהיה מספיק מיושב/ת לאבחן במה מדובר, ולהציע דרך טובה להתקדמות.

אהובה ויקרה.אורחת לדקה

אני מכירה באופן חלקי מאוד מציאות כזו ולדעתי הכי טוב שתפני לעמותה בשם "חיים של טובה", הרב נתן שלו, זה ידרוש ממך קצת מאמץ אבל נראה לי שהם ממש מתמחים במצבים כאלה, (כולל מימון טיפולים לבן זוג כשהשני לא רוצה)

חיבוק גדול, תזכירי לעצמך כל הזמן, כל הזמן, כמה את טובה ומדהימה. תאהבי את עצמך כמה שאת יכולה!  

בעלך גבר מתעלל וחולה, דחוף לצאת משםעל במותיך
אשתי מחנכת ועובדת עם ילדים בסיכון. אני רוצה לומר לך, שאם לא בעבור עצמך, אז בעבור הילדים. הם רואים הכול וכמה שיותר מהר חשוב להוציא אותם מהסביבה הזאת. אחרת הם לעולם לא יצליחו לבנות בית אוהב ויציב. תפיסת העולם שלהם תגדל בצורה מעוותת. הסכנה הגדולה היא הערבובייה בין אהבה וחום לאלימות (אשתי חוזרת לעתים בדמעות מהנפש המשובשת של ילדים מבתים כאלה). נשמע שמעבר לאלימות הפיזית מדובר באלימות נפשית (לנעול אותך?) והתנהגות קפריזית של תינוק בגוף של גבר. אסור לו להיות ליד ילדים. בבקשה, אנא, פני למוקד חירום. ולו בשביל הילדים.

באופן חריג אזמין אותך לפנות במסר אישי, צייני את השרשור, ואשתי תענה לך במה שתוכל.

עדיף לפנות ישירות לכמה מהנשים שכותבות כאן, שהן עובדות סוציאליות במקצוען ותדענה לייעץ נקודתית, כאשה לאשה. אתפלל לחזקך, שתעשי את המעשה הנכון.

בעלך איש חולה, מניפולטיבי ורע. אולי אפילו צריך אשפוז.
אין מדמין בטריפות מזה לזה.ד.

זה הדבר הכי לא מקצועי, שמישהו שאשתו עובדת עם ילדים בסיכון, כבר מסיק מזה לכל המציאות.

קל  וחומר כשכלל אינו יודע אם יש ילדים ברקע, מה הבעיות שהאשה נושאת איתה, והאם ניתן לטיפול.

ומה שכתוב בסוף ("מניפולטיבי ורע" "אולי אפילו צריך אישפוז"), זה כבר גובל ברשעות. לא פותרים אלימות באלימות.

(אגב, היא לא אמרה שהוא "נעל אותה". אלא שנעל את הדלת כשרצתה "לצאת מהבית". כלומרף ניסה למנוע תוצאה חמורה של מעשהו, בכה עליו ועל התנהלותו)

דן אני מעריך אותך ואת דבריךעל במותיך
אתה תמיד כותב במתינות, עדינות וטוב טעם. ואתה צודק, שאיני איש מקצוע. וגם אשתי - מקצועה נקודתי עם ילדים ואינה עובדת סוציאלית. אני חושב, מחילה, שעדינות וטוב לבך לפעמים גורמים לך לשפוט לחסד מקרים מסויימים שהם חמורים ואינם ברי תיקון. נסכים שלא להסכים בנושא.

לנעול את האשה זה בשום פנים ואופן "לא נסיון לתקן". זו אלימות. זו כליאה. ומבחינה פלילית זה יכול להיחשב כחטיפה. ובצדק
תגובה מתונה, נכונה והחלטית. טוב לקרוארפואה שלמה
אכן, אנחנו לא מסכימים. לא נורא....ד.

אבל אני צריך להעיר, שבנושא הספציפי הזה, אני לא כותב רק מ"טוב לב", שזו תכונה שבוודאי אנחנו מתאמצים שתהיה לנו.

אני כותב מתוך דברים ששמעתי במהלך נסיון חיי, מתוך דברים ששמעתי גם ממי משתעסקים בכגון דא באופן רציני, מתוך הכרת טבעי בני אדם.

כמובן, יכול גם לטעות, כמו כל אדם.

וזה לא ב"שטאנץ" כך. היתה פה פעם מישהי שחוותה אלימות ממשית, ל"ע, מפרא אדם בעל מופרעות ברורה - ואני עצמי עודדתי אותה וסייעתי לצאת מזה, ובכיוון ברור, אע"פ שלכאורה ההתנהלות ה"פיזית" פסקה.

[ובוודאי שלא דיברתי על "המשמעות ההחוקית" של לנעול את הדלת .. וכו'. אם באנו לאופן זה, נגיע רחוק בכל מיני התנהלויות. קל וחומר שלא באתי "להצדיק" כמובן. אבל ברור, לפי תיאורה, שהפעולה הספציפית הזו נעשתה מחשש שתוצאת מעשהו שלפני כן תביא לכך שהיא לא תהיה שם יותר. לא ב"כוונת כליאה" אלימה.

בנוסף, הערתי שגם לשיטתך, לא שייך לומר "אדם רע", הרי רואים בעליל שיש פה דבר לא בדיוק בשליטה, שהוא מתחרט עליו אח"כ. אז תהיה המסקנה אשר תהיה, לא נראה שיש כאן "רשע במזיד" ובתור שיטה. קל וחומר "אבחון" על אישפוז..  דברים כאלה ניתנים לפיתרון מתון בהרבה, למיטב הכרתי. ובסיוג, שאנחנו באמת לא בדיוק יודעים מה הולך שם]

Vox populi, vox Deiכותבת המחקר
לא תמיד זה נכון. אבל במקרה הזה - בהחלטעל במותיך
א. אני לא רואה פה "דעת הקהל" חד משמעית..ד.

אדרבה, דומני שהרוב הציעו לפנות לסיוע משקם.

שזה גם מה שאני הצעתי.

ב. במקרים כאלה, זה לא בדיוק כך. כמו גם ברפואה.צריך לגופו של ענין. גם להכיר יותר במה מדובר, שאת זה איש מאיתנו לא מכיר. 

תודה לכולםפפריקה
אז יש ילדים.ולגבי נעילת הדלת הוא אחרכך החזיר את המפתח ..
אבל אני לא מסוגלת שמרחמים עליי..אני רוצה מישי אנונימית שהיא מקצועית סתם לסדר את המחשבות שלי.אפילו יותר טיפול אישי..משו כזה..מרגישה שעברתי יותר מדי...שאנשים יותר מדי אומרים לי שאני חזקה ויודעת להתמודד.בפנים אני מרוסקת
בדיוק. קודם כל, טיפול אישי לעצמך.ד.

את לא צריכה להוסיף לעצמך - אם לא במצב שממש מכריח את זה - עוד מציאות חדשה להתמודד איתה.

ברור שעברת קשיים. ברור שאת צריכה "לסדר את  עצמך" מבפנים.

לא שייך ל"מרחמים"... שייך להבנת המציאות, אמפתיה, עזרה בסידור הדברים ובדרך התייחסות לעצמך ולמה שעברת באופן שיעזור לך להיבנות מחדש בבתוכך, וגם לעבד מה שעברת ולמנף אותו.

יש להניח שזה יעזור גם לכעת, בנוסף לעיקר שזה לעצמך. וגם הצד השני יוכל להצטרף בשלב מסוים.

ממש חשוב.

הצלחה רבה.

מרגישהפפריקה
שאני ממש חיבת לעצמי..חיבת לשבת לדבר עם מישי מקצועית וחכמה.שוב..סתם שתסדר לי את המחשבות.איפה אני כן צריכה להשתפר בקשר ..ובעיקר בעיקר על החייםשעברתי
בקטע שלפפריקה
מה בסדר ומה לא בסדר.מה תקין ומה לא..חיבת מבט אובייקטיבי
נכון מאד. מדוייק לגמרי.ד.

וקודם על מה שעברת, כנראה.. ואח"כ איפה "את" צריכה להשתפר בקשר, ומה השני צריך לעשות.

ממש צודקת. מאד מובן. בשביל שאדם יוכל לעשות משהו טוב ויעיל, הוא צריך קודם נקודת משען...

תמצאי בזריזות, חפשי מקור מימון (אם הייתי "מישהי מקצועית וחכמה", הייתי נותן לך את השירות הזה חינם.. אבל כיוון שאני לא - תחפשי מאיפה לממן. זה לא בשמיים, אפילו שלצערנו, לפי מה שאני שומע - ייעוצים זה אכן עלות).

פפריקה גיבורה. אנחנו לא מרחמים אלא דואגיםכותבת המחקר
מי עזר לך לצאת ממערכת היחסים המנצלת בנערותך?
את יכולה להעזר בה שוב?
או שבעלך הוא זה שחילץ אותך אז?

אולי תתחילי בשיחת טלפון לבת מלך? גם אם הם לא יכולים לעזור הם יכולים לכוון למישהי מקצועית באיזור שלך או לפחות לדאוג לכך שלא תפלי בידיים של עו"ס לא מתאימה ברווחה. מי שעוסק בתחום מכיר אנשי מקצוע נוספים. זו יכולה להיות שיחת טלפון מהעבודה.
תגידי לעצמך שגם אם את מרוסקת מבפנים, את יכולה להגיע לשליחה טובה. תסבירי בדיוק מה שאמרת כאן- שאת רוצה מישהי מקצועית לסדר את המחשבות.
שאלה אחרונה
נכון שהאלימות בעיקר כלפיך, ולא כלפי הילדים?
אם את רואה את ההודעה ויכולה לענות זה חשוב.

נשואה 3 שנים, זה ילדים פיצקאלאך...ד.

בהחלט. אבל מי שאין לו שליטה- אין לו.כותבת המחקר
מכיוון שהייתי היחידה שהתעקשה לברר את סיבת התלות, מבקשת מאד מהפותחת לענות.
להתגבר ולענות לפורום.
יש כאן נשים שזה מקצוען. אני לא עו"ס.
מישהי שתרים את הכפפה בסוף ותעזור ליצור את התקשורת.
תודה ל"על במותיך" על הכתיבה המדוייקת.
לאפפריקה
הגדול בן שנה וחצי..לא נתקלתי באלימות כלפיו
זה נותן תקווהכותבת המחקר
מה בעניין אוכל לחגים? את יכולה לקנות למרות המינוס?
הוא יתנגד אם תתקשרי לפעמונים בידיעתו? צריך להתחיל לטפס החוצה מהבור. את יכולה לקבל את הסכמתו?
אם את בבעיה, תיידעי.
השאלה נועדה לברר כמה זמן עומד לרשותךכותבת המחקר
אם הוא מצליח לפחות לא להוציא עצבים על הילדים
או שגם הבלם הזה אבד
המינוס בבנק הוא גורם דחק, גם עבורו.
את יודעת את התשובות
אנחנו ערב יום הכיפורים
אולי יש כאן מישהי שיכולה לקשר אותך לעזרה, לתת לך טלפון של אשה שאפשר לבטוח בה, שלא תמהר לפרק לגירושין אבל שתדע לעשות הערכת מצב מניסיונה-
הכי מעצבןפפריקה
שהוא מרצה לגיסים שלי על כבוד האישה..
במשפחה כולם אוחזים ממנו..וזה ממש מעצבן..
הוא אמר לי כמה פעמים רק את ואלוקים יודעים כמה אני חרא
חח... לפחות מולך הוא מודה על האמת....ד.

[ואולי מה שהוא מרצה - זה מה שהוא שואף וחושב.. נקודת תקוה]

אם זה המצבאופטימיתת
אז הוא מודה שיש לו בעיה, זה לא חייב להשאר ככה. ואני מאמינה שזה בידיים שלך, אם אני אנסה למקד את העניין יש כאן 3 בעיות שקשורות אחת בשנייה:
1. המצב הכלכלי שמעבר למה שציינת שכבר מצטמצמים בדברים בסיסיים הוא גם משפיע על רמת הלחץ וגם מונע ללכת לטיפול.
2. הקושי האישי שעובר עלייך בעקבות העבר שמחליש אותך.
3. ההתנהגות האלימה שלו כלפייך, שהיא לדעתי הקש ששבר את גב הגמל ומכאן התחיל השירשור.

הייתי מציעה לך לטפל בדברים במקביל, בקשר למצב הכלכלי אם תצטרכי עזרה תוכלי לפנות אליי בשמחה הפרטי (יש לי רקע די רחב בתחום הפיננסי) אשמח לנסות לעזור בצורה אנונימית ולא מחייבת ואולי להקל עליכם בעניין הזה. יש לך גם אפשרות אחרת מצויינת לפנות לארגון פעמונים שהוא ארגון ללא מטרות רווח עם מתנדבים מהתחום שעוזרים למשפחות לעמוד על הרגליים מבחינת עצמאות פיננסים על ידי הדרכה טובה.

בעניין הקושי האישי ומה שעבר עלייך, כל אדם צריך אדם או מקום להשען אליו, ב"ה לנו כיהודים יש גם את האפשרות של השענות על התורה כדי להתחזק. לעניות דעתי, לעשות סדר האם יש מישהי שאני יכולה להתחזק על ידי שיחות איתה? מישהי שתגיד לך כמה את נהדרת באמת מתוך הכרות איתך? כמה את חזקה שאת מתמודדת עם קשיים שכאלו במקביל ועוד עומדת על הרגליים? זה לא יתקן את העבר ובכל זאת יצטרך טיפול משל עצמו אבל כרגע החיזוקים האלו יכולים למנוע החלשות שלך וכך יהיה לך יותר כוח לבינתיים להתמודד עם הדברים האחרים. יכול להיות שאחת ההצעות שנתנו לך כאן יכולה לעזור גם בעניין הזה.

אחרון אבל הכי חשוב האלימות שלו כלפייך, איך היחסים בינכם כשהוא לא בכעס? כשאדם בשעת כעס כל מיני גיהנום שולטים בו על כן אני מפרידה בין "האנשים". כשהוא רגוע ולא כועס ומבין שהוא לא היה בסדר אני חושבת שאת חייבת לשבת איתו לשיחת ניעור רצינית, משהו בסגנון:
תשמע משה, אתה בעלי ואני אוהבת אותך מאוד. שנינו יודעים כמה אתה בן אדם מוערך ואפילו בחוץ אתה מקפיד לשמור על כבודן של נשים וזה טוב ויפה. מה שהיה כאן שבוע שבוע שעבר בחיים לא יחזור על עצמו שוב, אין דבר כזה בחוץ להיות אדם אחד ובבית להיות מפלצת. אני מכירה אותך ואני יודעת שזה לא מתאים לך וזה לא אתה. מעכשיו הולכים לקרות שני דברים ואני מבטיחה לך שאני הולכת להתעקש שהם יקרו בשביל לשמור על המשפחה שלנו.
1. ברגעים של כעס אתה לוקח את עצמך והולך לחדר אחר לבד/ יוצא לטיול עד שאתה נרגע. פשוט עוצרים את הכל, לא ממשיכים בשיחה ושמים ביננו חוצץ עד שאתה חוזר לעצמך. (יש הבדל בין לתת לכעס לשלוט בך ובין לכעוס וללבות את האש בעצמך וזה השלב הראשון שהוא צריך להגיע אליו). חשוב מאוד שאם מצב כזה קורה שוב, תפגיני כוח, אל תפחדי! תרימי את הקול בצורה אסרטיביות וחד משמעית: זוכר מה אמרנו - צא לנשום אוויר ותחזור כשתהיה רגוע!
2.אנחנו צריכים לתקן מספר דברים בחיים שלנו, תסבירי את שלושת הבעיות שאתם מתמודדים עכשיו והדרכים שאת חושבת לפתור אותן, אל תחכי לאישור שלו להתחיל לטפל בהן. רק "תיידעי" אותו שזה יטופל ושהוא יהיה בתמונה שהמצב הזה עומד להשתנות. שלא יחשוב לומר לך לא.

בגדול, אני ממש חושבת שאת חייבת בשביל עצמך קודם כל להיות חזקה גם כלפי חוץ ולא לפחד, יצא לי לפגוש מספר גברים חלקם מכים וחלקם אלימים בצורה אחרת כשהם פגשו באישה חזקה הם נרתעו.

אני מאחלת לך גמר חתימה טובה פפריקה יקרה ושהקב"ה יהיה איתך ויעזור לך לקבל כוחות במשימה החשובה הזאת שעומדת בפנייך.
אשמח להכוונהפפריקה
יותר בקטע של העזרה האישית
באוניבסיטאות יש טיפול פסיכולוגי מוזל לקהלרפואה שלמה
ע"י סטודנטים בליווי פסיכולוג קליני.
מכיוון שיש אוניבסיטאות דתיות אולי יהיה לך נוח יותר במסגרת כזאת.
גילוי נאות: אין לי מושג מה רמת הטיפול, זמינות, עלות.
אבל זה יתברר בשיחת טלפון.

זה רק רעיון שעלה כי ראיתי שאת מוכרחה למנוע חשיפה.
אני די בטוחה שתתקשי למצוא מטפלת בגישה של ד.
(אם ד. חולק עלי, הוא יציע חלופות)
אבל אולי לשיחה שתיים שיסדרו לך את המחשבות תצליחי להגיע.
אם תרצי תמצאי באינטרנט.
יכול להיות שאחרי שישמעו את הסיפור לא יסכימו לטפל בכיוון שאת רוצה. הכיוון שלך הוא הסגנון של "בת מלך" אבל אני לא יודעת אם הם נותנים שיחות למי שלא אצלם. תוכלי לברר מולם.
הבנתי... אבלצדק משמים נשקף
אשה פצועה רגשית
עם שני תינוקות קטנים
בלי בסיס כלכלי
בלי גיבוי משפחתי
בלי גיבוי קהילתי
עם התיקון לחזקת הגיל הרך

מה ציפיתן שתעשה?
הציפיה לא הייתה מהפותחת אלא מהקהלכותבת המחקר
ציפינו מהקהל.כותבת המחקר
כי גם לו היו כל הגבויים שצוינו, עם שני ילדים כה קטנים זו בעיה גדולה - כי מה תעשה בהסדרי ראיה. איך תוכיח.

מזל שיש לאוניברסיטאות שירות כזה
אז בשביל מה רשימת הטלפונים?צדק משמים נשקף
וכל המידע בשרשור הזה?
א. סיטואציות יכולות להשתנותכותבת המחקר
ב. יש כאן עוד קוראות
רעיון מעולה... הכפפה הורמה.כותבת המחקר
ממש לא הייתי מציע ללכת על "סטודנט באוניברסיטה"..ד.

זה לא ענין לעשות עליו סטאז' של סטודנט - שמן הסתם גם אינו נשוי ואבי משפחה - גם לא עם ליווי פסיכולוג קליני.

לא לכל דבר מתאים פיתרון "אקדמי".

אין כל בעיה למצוא מטפלים טובים, עם נשמה, פסיכולוגים או שאינם - שגם יכולים לעזור לעבד את העבר, וגם לתת בסיס לסדר פנימי ולהמשך.

נכון שצריך קצת כסף. בעיה שצריך לחשוב עליה.

[ומה שכתב כאן "אופטימיתת" בחינם, שווה לדעתי יותר ויותר מעזרה שהיה נותן סטודנט לפסיכולוגיה באוניברסיטה, כחלק מ"התנסותו" בלימודיו...]

בהעדר אלטרטיבה... זה מה שישכותבת המחקר
א. יש. ב. בהעדר מים, לא שותים חומץ.. זה יכול גם להזיק.ד.

דעותינו חלוקות בהגדרת אלימות ובדרך הטיפולכותבת המחקר
לא השתכנעתי ב"רוח צפונית"
לא השתכנעתי כאן.

בהיעדר מים שותים מיץ.
אינני סבורה שסטודנטית יראת שמים באוניברסיטה דתית, לא תצליח להבין את הקונפליקט...
אני בטוחה שהיא תדע לזהות את ההסינדרום.
אני סבורה שהיא תדע לשאול את השאלות הנכונות ולא "תפספס" שני ילדים.

אני מאחלת לפותחת ולדמות האמון שלה הצלחה גדולה. אנחנו יהודים, גם הבעל המכה. הוא יכול לשפר מעשיו אם ירצה.
עם זאת יש לנו בחירה חופשית, ומצווה להשמר לנפשינו מאד.
שנה טובה לפורום.
אכן,ד.

דעותינו כנראה גם חלוקות בַּמקום של ה"אקדמיזציה" בעניינים מסויימים שבחיים.

לא נורא - מחלוקות (לשם שמיים) זה לא אסון.

אבל בגלל הדבר, שכתבת בסוף, ששנינו מסכימים עליו ש"מצוה להישמר לנפשנו מאד".. אז אני ממש מציע לה לא לקבל את הרעיון הזה של "סטודנט/ית".

והנקודה שהיא ביקשה את העזרה - שבעקבותיה עלה הרעיון - היתה "הנקודה האישית בעקבות העבר" שלה; לא הענין עם בעלה והילדים. כאן לא דובר על דרך הטיפול בנושא זה.

[ולא ראיתי שום מחלוקת ב"הגדרת אלימות"... להכות, זו אלימות. להגדי מישהו כ"אדם אלים", זה כבר משהו אחר]

אסבירכותבת המחקר
סטודנטית לא תטפל בכזה מקרה עדין וסבוך בלי ליווי צמוד של פסיכולוגית מומחית. יש להם מדריכים מעולים. רק יקרים.
אני לא קושרת כתרים לאוניברסיטה, ולא חושבת שכל השכל נפל אצלם. אבל פירורים יש.
המשמעות האמיתית של כזו פניה, היא לא מציאת פיתרון קסם.
המשמעות היא שאין יותר אפשרות להשתיק לגמרי את החלשים. קולם ישמע.
אם לא בסביבתם הטבעית, אז בסביבה קרובה.
וזה יצור שינוי חברתי, שישמור על החברה הדתית חברה בריאה.
המנהיג יהיה מוכרח להפעיל את סמכותו על הבעל המכה. (בהנחה שהאלימות חוזרנית. לא נתווכח על מעידה חד פעמית). ויש לו סמכות. ויש לו כוח.
זה לא פמיניזם. זו קריאה לצדק, לחמלה, להגינות. להגנה על החלש.
אם בעלה היה יודע, שכל המניין שלו יתלחש מאחורי גבו, הוא היה הולך בעצמו לטיפול. הבושה צריכה להיות מנת חלקו של הפוגע. לא של הנפגע.
חושבת שבזה סוף סוף הגענו להסכמה.
שנה טובה לך. למדתי ממך הרבה. תודה.
הכל טוב, אבל לא בדיוק על זה דיברתי..ד.אחרונה

הנושא שהיא ביקשה כעת - ועליו היתה ההמלצה הזו - זה ההסתדרות שלה עם עצמה ביחס לעבר שלה. ועל זה דיברתי.

אם היה תיאורטית מקרה של מישהי חסרת-אמצעים שסובלת אלימות ללא יכולת להתמודד או לממן, אז בהחלט היה מקום לכיוון שאמרת.

[וכתבת דברים כלליים שיש בהם ענין, לגבי נושא שמעבר לכך. מכיוון  שלהערכתי אינו שייך לנידון הספציפי, אז אני מעדיף לא לעסוק בכך כעת]

גמר חתימה טובה.

נדבר בפרטי בעזרת השםאופטימיתת
נדבר בפרטי בע"האופטימיתת
כתבת יפה.ד.

[אני חושב שהוא לא מה"גברים" עליהם כתבת בסוף, בעיקרון, אבל כתבת יפה, בהיר ומסודר. מן הסתם תראה מה מתאים עבורה/ם]

נכוןאופטימיתת
אני ממש מסתייגת מהאמירה בהקשר של הבחור הזה, חלילה לא התכוונתי לשייך אותו לכאן או לכאן . הסתכלתי עליה ועל הצורך שהיא תהיה חזקה ואסרטיבית ומכאן אמרתי את הדברים אבל לא היתה לי כל כוונה חלילה לרמוז או לומר עליו משהו.
תודה.
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

איך הגעת למצב שחייבים לך 141 אלף ש"חנפשי תערוג

לא מילאת 101 והורידו לך 47% מס במקור?

אני מכיר כאלה שעושים את זה בכוונה לקבל עם ריבית והצמדה. זה המקרה?

הסיבה הרבה יותר עצובהפשוט אני..
נפילת הביטקוין 😬
לא הבנתי למה זה...נקדימון
מדינת ישראל משתתפת איתי בהפסדים שלי מביטקויןפשוט אני..

ליתר דיוק:

בתחילת 2025 שילמתי מאות אלפי שקלים מיסים בגלל מימוש ביטקוין, כמה ימים לאחר המימוש קניתי דרך הבנק קרן מחקה ביטקוין, ובגלל שהקרן הזאת הפסידה - ביצעתי מכירה בשביל שאוכל לקבל בחזרה חלק מהמס ששילמתי בתחילת השנה. כמה ימים לאחר המכירה רכשתי מחדש כמובן, אבל זה כבר לא קשור להחזר שקיבלתי אלא לאדם המטורף שאני.

שם זה באמת סיפור עצובנפשי תערוגאחרונה

אבל לזכרוני כתבתי בעבר על זה. שכל ההשקעה במטבעות דיגיטלים זה משהו מאוד ספקולטיבי.

לדעתי רוב מי שמשקיע במטבעות דיגיטליים לא עושה את זה בגלל שהוא מאמין בטכנולוגיה אלא כי הוא רואה שהערך עולה ואז זה השקעה "שווה"

לכן זה מאוד תנודתי.

כי שזה עולה, זה עולה חזק כי עוד אנשים מצטרפים לחגיגה

ושזה יורד, זה יורד חזק מאוד. כי אנשים בורחים מזה.

ואני בכלל חושב שזה הונאת פונזי הגדולה בעולם.

יכול להיות שעוד 20 שנים אני אוכל את כובע בצער.

נכון לכרגע עדיין לא השתכנעתי שזה שווה השקעה.

איך עושים את זה? יודע להסביר?קפיץ

אני מנסה כבר בערך שנתיים ולא עבד

כותבים בגוגל ''החזר מס'' או ''טופס 1301''פשוט אני..
התהליך פשוט מאוד
אשמח גם לעזור - בדיוק השבוע מגישים את 1301 ל 2025זמירות
את ה 1301 ממלאים בסעיפים השונים על בסיס טפסים ואישורים מכל סוגי ההכנסות - משכורת, הכנסות כעצמאי (ואם עצמאי, צריך להכין גם דוח נספח דוח רווח והפסד), תרומות, פרמיות לביטוחי חיים ועל בסיס האישור למס של חברת הביטוח, אישורים למס של השקעות כעצמאיים בקופות גמל, טפסי 867 מבנקים וגופי השקעות - אישור ניכוי מס במקור. 
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

אם אתם מהאיזורנפשי תערוגאחרונה

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

עשור אחרי: חזרתי עם כמה תובנותלגעת באופק

לפני כמעט עשור נחתתי כאן, על חופי הפורום הזה (בשם אחר, כמובן). הגעתי חבול ומותש אחרי שנים של זוגיות מורכבת. שפכתי כאן את הלב ואת החששות הגדולים מפירוק החבילה, וזכיתי להרבה תגובות - חלקן תמכו, חלקן האשימו, אבל כולן נתנו לי חומר למחשבה.
היום, תודה לה', אני נמצא במקום שונה לחלוטין. מקום בריא יותר, בטוח יותר, כזה שגם יודע לחייך.

אמנם המון זמן לא כתבתי כאן, אבל מפעם לפעם אני מציץ ורואה שהשאלות, הלבטים והקשיים בפורום חוזרים על עצמם לאורך השנים. זה גרם לי לרצות לעצור לרגע ולשתף אתכם בכמה תובנות שנולדו מתוך המסע האישי שלי ומפיקחון של זמן. אולי הן יתנו נקודת מבט חדשה למי שהנפש שלו סוערת עכשיו ומחפשת מנוחה:

1. יש אהבה בבית? תילחמו עליה בשיניים אם יש ביניכם את הבסיס הזה, את האהבה והרצון ההדדי - אל תוותרו בקלות. זוגיות היא דבר מאתגר, ויש בה תקופות מעצבנות ושוחקות, אבל אם הלב במקום הנכון - תילחמו. זה שווה את זה, ובפער עצום מהאלטרנטיבות. לא צריך לספר לכם על כאלו שלא שפר עליהם גורלם ומוצאים את עצמם מזדקנים לבד. בקיצור, אם זכיתם ויש לכם עוגן של אהבה אמיתית ביד, שווה לעשות הכל כדי לשמור עליו ולהצמיח אותו מחדש.

2. טיפול זוגי צריך תשתית, הוא לא קוסמות (יש מילה כזאת? או שכותבים "קסם"?) טיפול זוגי הוא כלי מדהים, אבל הוא דורש ששני הצדדים יגיעו עם רצון פנימי ואהבה בסיסית שעוד קיימת (ורק אתם, עמוק בפנים, יודעים את האמת). חבל לבזבז שנים יקרות ואנרגיות על טיפולים ארוכים רק כדי "לסמן וי" או כדי להרגיע את המצפון. כשאין תשתית רגשית מינימלית, הטיפול לפעמים הופך להנשמה מלאכותית שרק מאריכה את הסבל. אם בוחרים ללכת לטיפול - תגיעו כדי לעבוד באמת, ולא כדי לעבוד על עצמכם.

3. אל תחיו את החיים שאחרים מציירים לכם כשאתם מקבלים החלטות לגבי עתיד הבית שלכם, תוודאו שאתם עושים את זה מהסיבות הפנימיות שלכם, ולא בגלל "מה יגידו" - ההורים, השכנים, החברה או הקהילה. לרצות את הסביבה זה אולי נוח לרגע, אבל בסוף היום, מי שהולך לישון במיטה הזו ומתעורר למציאות הזו מדי בוקר זה אתם. הבחירות שלכם - בין אם להשקיע בתוך הבית ולבנות מחדש, ובין אם לחשב מסלול מחדש - צריכות להגיע מתוך הבנה עמוקה של מה שנכון לכם, ולא מתוך תכתיבים ופחדים מהסביבה.

4. מבחן הילדים: מה הם לומדים מהזוגיות שלכם? המשפט "נשארים ביחד בגלל הילדים" הוא משפט שקל להיאחז בו, אבל כדאי לזכור שהילדים שלנו לומדים מאיתנו איך זוגיות אמורה להיראות. אם אתם מתלבטים לגבי העתיד, תשאלו את עצמכם שאלה אחת פשוטה: אם הילדים שלכם היו גדלים ומגיעים בדיוק למצב הזוגי שבו אתם נמצאים היום - מה הייתם מייעצים להם לעשות? האם הייתם אומרים להם שיש כאן בסיס משפחתי יציב ששווה להילחם עליו, לעשות שינוי ולהשתפר למענו? או שהייתם מאחלים להם מציאות אחרת? התשובה לשאלה הזו תעזור לכם להבין איפה המצפן שלכם עומד.

5. גם השיקול הכלכלי או המשפחתי הוא לגיטימי - רק תהיו כנים לפעמים אנשים בוחרים להישאר יחד מתוך שיקולים פרקטיים לחלוטין - בין אם זה החשש מקריסה כלכלית, ובין אם זו הבחירה המודעת לשמור על המסגרת המשפחתית הקיימת למרות הכל. זו בחירה אנושית, מציאותית והגיונית לחלוטין, ואין מה להתבייש בה. אבל אם זו הסיבה שלכם - תהיו כנים עם עצמכם. כשמפסיקים לקרוא לזה "גזירת גורל רומנטית" ומבינים שזו בחירה מודעת שלכם לגורלכם, קל יותר לחיות איתה בשלום ובפחות מרירות.

אני כותב את הדברים לא כדי להטיף, ולא כדי לדחוף אף אחד לשום כיוון. חזרתי רק כדי להזכיר למי שמתמודדים עכשיו עם אתגרי החיים ומורכבויות בזוגיות, שהחיים קצרים מדי בשביל להעביר אותם על "אוטומט" של הישרדות רגשית. לבחור בעצמכם זה אומר לקחת אחריות על האושר שלכם – בין אם זה אומר לעשות מהפך פנימי ולהשקיע בקשר ב-100% אנרגיה, ובין אם זה אומר לבחור בדרך אחרת. בסוף, כשאתם שלמים ומדויקים עם עצמכם, זה לטובת כולם.

מאחל לכולכם שלווה, בהירות ובחירות נכונות.

אלימות לכל סוגיהסודית
וכן גם בגידות
לא כל כך טריים אבל רואה שיש פה אנשים חכמיםכולנה

בעלי ואני נשואים מעל עשור, אפשר להגיד שבעשור הזה בנינו את עצמנו מכל הבחינות - משפחה ברוכה, לימודים, קריירות, בניית בית, באמת נשאבנו לכל זה מאוד, וזה באמת מאוד מתאים לאופי שלנו. אבל בדבר אחד פחות השקענו וזה הזוגיות שלנו, ב"ה אני לא מתחרטת ואנחנו אוהבים ומסתדרים יפה סה"כ בכל התחומים.

אבל אני מרגישה שחסר לי קצת בניית הזוגיות, אני עובדת עם זוגות שאני לפעמים מוצאת את עצמי מקנאה בקשר שלהם, איך מסתכלים אחד על השני בעיניים, איך יש בינהם אהבה פשוטה ואמיתית כזאת (נמצאת ברגעים מאוד אישיים של זוגות אז זה משהו שקולטים ואי אפשר לזייף, כמובן שוראה גם זוגות שאין לה את זה..), כבוד מאוד גדול, הערכה. מרגישה שלא בנינו את זה מספיק.

בעלי לא טיפוס חברתי במיוחד, והוא די מסתדר עם עצמו, כמעט ואין לו צורך בשיחות מעבר לשוטף הרגיל, וגם זה לא חובה אם לא יוצא. שיחות עומק בכלל הוא בחיים לא יזום, כשאני יוזמת זה מביך ומכביד עליו.

אני גם טיפוס סגור ומופנם אבל כשאני נפתחת ומרגישה שמתעניינים בי אני זורמת ונפתחת.

היו לי הרבה אכזבות בקשר עד שלמדתי להבין שזה לא אישי והוא פחות צריך את זה, וגם למדתי להכיר את עצמי שגם לי קשה לקלף את הקליפות, ואין ספק שהיה לי חלום על בעל משפחתי וחם, שיפתח את נימי נשמתי ונגדל יחד.. בפועל זה לא קרה וכנראה לא יקרה, אבל אני בטוחה שאפשר יותר להוציא מהזוגיות שלנו ואני רוצה לנסות אבל לא יודעת איך.

כי אני בעצמי מתקשה, והוא מרוצה מהמצב ולא צריך יותר מזה (למרות שלדעתי הוא לא מכיר משהו אחר וגם הוא מלא בחומות ומגננות אבל ניחא 😏).

טיפול זוגי היינו לאחר שכנועים רבים לא הרגשתי שעזר יותר מדי, טיפול אישי גם הייתי ולא ראיתי ישועות בתחום הזה.

תוהה אם יש פה זוגות שחוו דברים דומים ומצאו דרך לפרוץ את המחסומים, קחו בחשבון שמדובר פה בשני אנשים "כבדים", אז שיחות, כרטיסי שיח למינהם כנראה פחות יעבדו, אבל לא אכפת לי לשמוע . 

מבין לגמרי ומכירנהג ותיק

אולי לנסות לשנות אווירה, מקום.

לצאת סתם לסיבוב ולדבר

לשבת במקום שהוא לא הבית, כדי להתנתק ממנו לזמן האישי הזוגי שלכם.

אל תתייאשי, כי נשמע שזה בוער בך, ואת לגמרי צודקת.

ואם את אומרת שגם את כמוהו בקושי לקלף קליפות אז תנסי לחשוב מה עובד עלייך ועם זה תקלפי לאט לאט ממנו. זה בשלבים, בתהליך.

הלוואי ותצליחי

תודה, באמת לאחרונה הצעתי שנעשה סיבוב בחוץכולנה

מדי פעם, כי הילדים כבר גדלו ועד שמפנים ואת האזור ומאפשרים שיחה שקטה לוקח זמן.

אז הוא מסכים ברעיון ואפילו תומך בו, אבל הביצוע בעייתי, הוא לא יזכור או יציע בשעת אמת ואני כן רוצה לראות ממנו איזה בדל של יוזמה.

כשיש ילדיםנהג ותיק

זה באמת מאתגר בטח אם רוצים לשבת בבית ולכן יציאה החוצה מאפשרת יותר שקט וזמן זוגי נטול הפרעות. אם צריך אפילו לומר לילדים (אם הם עוד ערים), עכשיו אמא ואבא יוצאים לזמן לעצמם.

אפשר סיבוב, אפשר לקפוץ לפינת טבע (אם יש בסביבה), אפשר להוסיף משהו קטן לאכול (מאפה?).

מבין מאוד את הרצון שהוא יזום. אמרת שהוא לא כזה אז גם אם יתחיל ממך אותי מתוך זה הוא יראה שזה טוב, יבין (אולי ישמע ממך) את הצורך בזה וזה יבוא גם ממנו.

הלוואי

אף פעם הוא לא יזם? איך היה לפני החתונה או בשנים הראשונות?

גם בהתחלה הוא לא יזםכולנה

זה נס שנשארנו יחד כשאני חושבת על זה לעומק

הבעיה שגם לי קשה הביצוע ובאופי של כן תמיד מעדיפה להצטרף מאשר להחליט וליזום

והנה הנס הזהנהג ותיק

כבר עובד יפה מאוד מעל עשור עם הצלחות רבות מהרבה תחומים.

ברוך ה

כל הכבוד לשניכם

ואולי היה שווה לרשום את כל מה שרשמת כדי להגיע לנקודת העומק הזאת שאמרת. לא?

גם בתקופת החברות/אירוסין הוא לא יזם כלום?

אני לגמרי מבין את הרצון שהוא יזום. ואם את דומה לו אז כנראה שאת יכולה להבין למה הוא לא יוזם את זה, ועדיין אם בך זה יותר בוער תנסי את ליזום משהו, אפילו התחלתי, אולי רק להציע סיבוב שכזה או לשבת באיזה פינת חמד ושהוא יעזור לך ליצוק תוכן. זה יכול לעזור? אולי אחרי פעם פעמיים כאלה זה יביא אותו מעצמו ליזום כאלה דברים, יכול להיות? 

אולי כאן יש אפשרות לעשות צעד ראשוןנגמרו לי השמות

כלומר לתפוס את כל ה"מה כן" (ולא רק כל המה לא) ולעבור דרכו, לא לוותר עליו.

נכון, זה לא אידיאלי אם הוא לא יוזם.

ונכון, זה לא מושלם שאת זו שצריכה להזכיר בשעת אמת את ההליכה.

וזה באמת באמת היה משמח אותך אם הוא היה עושה זאת.

אבל יש בתוך כל הדבר הזה גם הדרגתיות שנכונה ויכולה להיות מאוד מועילה ומקדמת לשניכם גם יחד.

כלומר לא לחתור רק ל0 או 100, אלא ממש לעשות צעד צעד.

אז בתור צעד ראשון -

שאת הצעת שתעשו סיבוב בחוץ - מעולה!

והוא הסכים - מעולה!

ואפילו תמך ברעיון - מעולה!

ועכשיו נשאר את שלב הביצוע,

אז אם כרגע את זו עם החוזקה של לזכור ולהזכיר - גם מעולה! לא נורא בכלל כרגע, העיקר שתצאו, זה מה שחשוב עכשיו, ההתקדמות, הצעדים, הכיוון.

לא המושלם, לא סוף הדרך, לא בבת אחת.

צעד אחר צעד.

התקרבות אחר התקרבות.

לאט לאט ובהדרגתיות.

אז לבינתיים אם תנטרלי את המשוואה בראש שאומרת לך ש"אם בעלי לא יוזם = לא אכפת לו ממני אז כבר לא שווה כלום" (או משהו דומה )

וממש לשנות אותה בראש ל: "בעלי מסכים ואפילו תומך מאוד ביציאה זוגית להליכה = ככה הוא מראה לי שאכפת לו ממני, מהקשר, מהביחד ואני רואה את זה".

או לעוד משוואה מקדמת של "בעלי מסכים ואף תומך ביציאה זוגית וכרגע החוזקה שלי היא לזכור - אז אני אשתמש בחוזקה שלי ואראה את ההסכמה והתמיכה של בעלי ברצון ובביצוע עצמו לאחר התזכורת כחוזקות שלו".

כי באמת שכולנו רק בני אדם, עם חוזקות ועם חולשות.

אף אחד מאיתנו לצערנו לא מושלם, רק הקב"ה לבדו מושלם.

ואם אפילו נאמר על צדיקי יסוד עולם "אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא" אז מי אנחנו הנמלים לידם...

לכן כדאי מאוד לקחת בזוגיות את החוזקות של כל אחד, ולהתברך מהם.

וממה שהם אינם חזקים בו, לפחות לא כרגע - לשים בפרופורציה של האנושיות שלהם.

אז כרגע לך יש חוזקה של יוזמה - מעולה! תשתמשו בה! גם בהצעה וגם בתזכורת.

ולבעלך אולי יש חוזקה של הביצוע עצמו (להסכים, לתמוך, לעשות), אילו עוד חוזקות אחרות יש לו?

אולי יש לו אפילו מקומות בהם דווקא הוא יותר חזק ממך בדברים אחרים?

ממש לראות איך ניתן להתברך מהחוזקות של השני

וכמובן להביא לקדמת הבמה גם את החוזקות שלנו

והכי חשוב - לא להלביש על חיסרון של השני/ה שזה אומר שלא אכפת לו או הוא לא אוהב או אני לא חשובה, אלא להבין שפשוט כרגע הוא לא חזק בזה,

ודווקא לנסות ולראות את כל ה*מה כן*, במקרה הזה את ההסכמה והתמיכה הגדולה, ובטוחה שיש עוד.

כמובן שבהמשך אפשר לדבר על החשיבות של היוזמה גם מצידו, עד כמה זה ישמח אותך, מה זה יתן לך להרגיש שהוא יזום וכן הלאה,

אבל זה בהמשך הדרך, בצעד או בצעדים הבאים, ולא הכל בבת אחת

אז עכשיו ממש תתפסו חזק את הצעד הנוכחי הזה - וצאו להליכה ותהנו!

מגיע לכם את זה כ"כ!

בהצלחה רבה

תודה, באמת יש בו הרבה מאוד דברים טוביםכולנה
אבל בקטע הזה גם אני קצת כבדה ורוצה שישכנעו ויקראו לי, גם כי ככה ארגיש שאכפת לו ועל זה ענית, אבל גם כי אני באופי שלי טיפוס מצטרף ופחות יוזם 
מנסה להרחיב על גבי מה שהוספתנגמרו לי השמות

אם גם את באופי טיפוס פחות יוזם, והרצון שלך הוא באמת להצטרף, אפשר בהחלט לנסות לדבר על זה בצורה ישירה (כמובן לא בהאשמה אלא כשיתוף של הלב שלך) ולשתף אותו למשל שכאשר את צריכה כל פעם ליזום או להזכיר - משהו חסר לך בחוויה הרגשית של להרגיש נחשקת/מחוזרת/אהובה/חשובה וכו', או שפשוט גם לך קשה לזכור ואת צריכה אותו איתך כאן

ולכן היית שמחה אם היה זוכר מעצמו לפחות בחלק מהפעמים.

ועל גבי הרצון הכה חשוב, חשוב גם לנעוץ עוגנים במציאות שיעזרו לכם בתכל'ס. 

והצעד הראשון לשם כך הוא באמת יצירה וקביעה של מרחב זוגי.

קודם כל לפנות ביומן מקום למרחב של הביחד שלנו.

זה יכול להיות שעה בשבוע, זה יכול להיות חצי שעה בשבת, זה יכול להיות פעם בשבועיים, זה יכול להיות 10 דקות בסוף היום וכן הלאה.

אבל לקבוע.

לשריין.

להכניס זאת בצורה אקטיבית ויוזמה ללו"ז וליצור קודם כל את המרחב הזה.

ועל גבי המרחב - ניתן לראות מה הלאה לצעדים הבאים.

לראות מה הלאה עוד יכול לעזור לשנינו, בהינתן ששנינו באמת לא טיפוסים יוזמים כ"כ.

למשל:

אחרי שקבענו מרחב זוגי

* אפשר לקבוע את הסיבוב בחוץ ביום קבוע בשבוע בשעה קבועה - וכך זה גם בתוך היומן וגם מוריד כל שבוע מחדש מאיתנו את עניין ה"מי יזם ומי לא".

* אפשר גם לשים תזכורות לשניכם ביומן לכך.

* אפשר להמשיך בתוך המסגרת הקבועה של המרחב הזוגי שקבענו מראש ולהוסיף לתוכה עוד דברים שמעניינים אותנו, ממש אפילו לעשות רשימה של כל מה שעולה לכם לראש שיכול לעניין אתכם ואז לראות את הרשימות של כל אחד ומה יכול להתאים ולהסתדר לשניכם גם יחד.

כך יש לכם "סל" של אפשרויות מוכנות מראש וכל פעם תוכלו לבחור אחת מהן.

* אפשר ואף מומלץ להצמיד לכל זמן זוגי כזה חיזוק חיובי - ממש להצמיד לו משהו מפנק ומשמח שמיוחד לכך אם הצלחנו, זה עוזר לקבע הרגלים חדשים.

לדוג: אם את אוהבת אייס קפה ואת מפרדנת לך אחרי כל פעם שיצאתם אייס קפה זה חיזוק חיובי

וכל דבר דומה שאוהבים.

* להתחיל מדבר קטן וקל ולא לצפות ולחכות רק ל"מושלם" הזה, אלא פשוט עצם הזמן ביחד הוא חשוב ובונה. לכן לא לחכות לאיזו "מוזה" או להרגשה המושלמת כדי להתחיל, אלא עצם הקירבה נוצרת שמאפשרים פניות אחד לשניה ולא לפני.

אז רק להתחיל. רק משהו אחד. קטן.

* מתוך הסעיף הקודם חשוב גם לזכור שלפעמים מה שעוצר אותנו זה לא חוסר רצון אלא שזה פשוט מרגיש משימה גדולה מדי או כבדה מדי או מורכבת מדי עלינו עכשיו, ואז ככל שהצעד יותר קטן ופשוט כך הסיכוי שזה באמת יקרה עולה.

למשל אם נחליט ש"נצא לסיבוב סביב הבניין לאחר ארוחת הערב" - זה משהו מוגדר ונקודתי ויכול לקדם גם את המוטיבציה.

* אפשר להחליט שעושים תורנות וכל שבוע מישהו אחר אחראי להביא רעיון ויוזמה (ואז הוא שם לעצמו תזכורת או עזרים אחרים שיעזרו לו לזכור וגם את כמובן בתורך )

* אפשר להצמיד את המרחב הזוגי לפעולה קבועה שממילא עושים כדי שנזכור - למשל אם מחליטים שכל שלישי בערב עושים הליכה אחרי ארוחת הערב או ההשכבות - זה משהו צמוד שעוזר לזכור.

* אפשר גם להחליט מראש על סימן היכר חמוד שאיתו נזכיר אחד לשניה את הזמן שלנו: כמו לעשות פרצוף מצחיק / מילת קוד / סימן מוסכם / שאלה פשוטה וחביבה של "מתאפשר לך עכשיו את הזמן שלנו?"

* אפשר לשים פתקים שיזכירו במקומות חמודים, כמו הקומודה, המראה, המקרר, הכרית וכן הלאה.

חשוב גם לזכור שהמוח שלנו בנוי מתבניות תבניות, וכאשר באים לעשות שינוי ישר יש את הקושי המובנה שהתת מודע שלנו מזדעק ואומר: אל תזיזו לי את המוכר והידוע! לא אוהב שינויים! לא רוצה שינויים! ובהחלט יש את החשש והרתיעה ממשהו חדש, שונה.

לכן כדי לשנות דפוס, כדי ליצור הרגל חדש - אנו נדרשים גם לסבלנות, גם להתמדה וגם לאורך רוח. 

לוקחים בחשבון שיהיו גם טעויות או נפילות בדרך,

לוקחים בחשבון שזה תהליך וצריך זמן וסבלנות על לקביעת ההרגל החדש בתוכנו,

מעצימים את כל הפעמים שאנו כן מצליחים (גם בפני עצמנו וגם לשני/ה),

מזכירים בסימן היכר כאשר שכחנו,

מביאים איתנו הרבה חמלה ונשימה עמוקה

ומתחילים.

באמת צעד צעד.

ולאחר כמה וכמה פעמים וחזרות כאלה - זה יהיה יותר קל ב"ה וכבר יתקבע להרגל החדש והטוב שלנו.

אז בתוך כל העומס המטורף של החיים והשיגרה השוחקת - כאשר אנו מכניסים בצורה *אקטיבית* זמן יזום ויוצרים ומאפשרים מרחב זוגי, כך צעד אחר צעד אנחנו מתקדמים ומעמיקים.

לא מצפים ל"זבנג וגמרנו", אלא בהתמדה פעם אחר פעם ושלב אחר שלב, לאט לאט.

תודה רבה! לקחתי לי מכאן כמה נקודותכולנה
בשמחה רבה והמון הצלחה 🙏נגמרו לי השמות
אולי בתזמון עתידיהעני ממעש
ממליצה ממשעוד מעט פסח

על הקורס של יוני אנטמן.

זה קורס שמיועד לצד הנשי (יוני היא אישה, למרות השם). הנחת העבודה היא שאת עושה את הצד שלך, והוא כבר יגיב לזה (לא מצופה ממנו להשתתף או לצפות בשום דבר).

הרעיון הוא קודם כל ללמוד להכיר את עצמנו, מה הרצונות שלנו, הרגשות העמוקים, הכאבים שחוזרים על עצמם.

היא נותנת גם כלים של איך לתת לעצמנו מקום לכאב וקודם כל להתמודד בעצמנו עם הכאב, ואחר כך גם איך לתקשר אותם בצורה מקרבת, בלי לגרום לגבר להרגיש אשמה.

בדיוק היא מתחילה מחזור חדש (מה שלא קרה כבר שנה וחצי...).

לי אישית זה היה משנה חיים, יותר מכמה וכמה טיפולים שהייתי בהם.

אם תרצי פרטי יצירת קשר וכו'- בפרטי.

שלחתי הודעהכולנה
זה הגיוני ומוכר, ובסה"כ נקודת הפתיחה היא טובהשושיאדית

קודם כל ב"ה הקמתם בית, משפחה, ביססתם את החיים שלכם וזו קרקע יציבה לזוגיות פורחת.

אז עכשיו, אתם נמצאים בתוך שגרה טובה ורק רוצים להוסיף לה זוגיות טובה.

בהתחשב במצב של שניכם את יכולה לקחת דבר שלישי קבוע ומתחדש שדרכו תוכלו לבנות מסלול זוגיות.

כלומר -

לקבוע עיתים לדבר מסויים ששיוביל להתפתחות בקשר.

לדוגמה:

-אם אתם אנשים עיוניים: לקנות ספר מעניין, משהו לא שגרתי, בנושא שמעניין אתכם ולקבוע עיתים לקרוא בו / לשוחח על סוגיה מיוחדת שבו.

(הספר "גברים ממאדים נשים מנוגה" הוא ספר מדהים שמדבר על ההבדלים והמכנה המשותף בין גברים לנשים).

- אם אתם אנשים של חוויות: לקבוע "דייט שבועי" יום / ערב מסויים בשבוע שאתם יוצאים למקום שבחרתם מראש.

(אפשר לחלק את התפקידים - תכנון מסלול / ציוד / אוכל / וכו'...)

- אם אין לכם יותר מדי זמן לחשוב: ללכת לשיעור קבוע בנושא זוגיות - אם יש בקהילה / באיזור שלכם. 

(עצם ההליכה של שניכם מכניסה למודעות את החשיבות שיש לשניכם בזוגיות אחד עם השני)

ואז ליצור מציאות קבועה ומתחדשת שמוקדשת רק לזוגיות שלכם.

ומשם לאט ובסבלנות, השגרה הכללית גם תהיה מושפעת.

לא לפחד מהפחדלאחדשה

אנשים כבדים זה לא כמו אנשים קטועי גפיים.
אני בטוחה שלכל אחד מכם יש  נושאים שהשיחה עליהם קלילה נעימה וזורמת.
אפילו אם זה משהו "טפשי" או ילדותי. ז"א שזה לא היכולת או הכישרון, אלא התפיסה של הנושא.
יכולה לומר לך על עצמי, במשך שנים נמנעתי ופחדתי לעשות צעדים ממחסומים פנימיים של פאדיחה ואיזה מביך ובושות.
מה אני אגיד שאני אוהבת x.y.z?
מה אני אשתף שבא לי כך וכך?
איך זה ייתפס, איך זה נראה מבחוץ?

את מתארת קושי, מתארת מציאות של נתונים טכניים- ששניכם כבדים ואולי קצת סגורים. יש לזה סיבה, בד"כ אנשים כבדים או סגורים לדבר או לעשות דברים מסויימים כי מפחדים מהשלכה. שווה לעצור ולשאול- מה ההשלכה שממנה מפחדים? האם יש מקום מהותי עצמוני לפחד או שזה רק פחד שמתפתח ומתעצם בראש אבל בפועל אין שם איזה משהו נורא?

למשל, ללכת שניכם לבאולינג.
אם אני מסתכלת מהצד על הסיטואציה שאת מתארת- הייתי חושבת שאת לא תרגישי בנוח והוא בכלל יבטל את הרעיון.
אבל אם תפרקי את זה לעצמך ולו-
יש בינכם בסיס טוב. הוא לא מבין מה צריך לשדרג בזוגיות- סבבה. את רוצה. הוא מוכן בלי להבין לעשות בשבילך כי אוהב אותך?
יופי.
אם כן בוא איתי לבאולינג.
יגיד לא? למה?
על כל סיבה שיביא אפשר לפרק אותה שכלית ולהבין שאין שם מהות, אלא איזה פחד כללי לא מוסבר, מחסום שהוא לא מחזיק בעצמו.
ולאט ככה לפתור את המחסום וללכת, ולהינות אחד מחברת השני.
שינוי אווירה וחוויות משותפות פותחות מרחב שאינו תלוי בילדים, כסף, בית, מחוייבות- ומזכיר לכם למה בחרתם אחד בשניה- כיף לכם יחד.
זה פותח את התיאבון להרחיב את התחושה הזו, לשדרג אותה ולעבוד עליה.
אחרי כמה חוויות חיוביות מקרבות כאלה הוא ירצה בעצמו.
ברגע שיש רצון הדדי ופתיחות מחשבתית אפשר לעבוד בצורה יותר אפקטיבית...

נראה לי נגעת בול בנקודה, לפחות מבחינתיכולנה

מבחינתו אני עדיין חושבת שהוא סוג של טיפוס כזה של שגרה שגרתית לחלוטין, וגם בתור ילד, מתבגר ואדם בוגר כמעט ולא הרגיש צורך במענה חברתי רגשי, לא מחפש חופשות או יציאה מהשגרה, ומבחינתו סוף היום לשבת ללמוד או להתעדכן קצת בחדשות מספק לו את האוורור שהוא צריך.

את צודקת שיכול להיות שזה נהיה הרגל ואפשר לנסות לשאול אם זה חייב להמשיך להיות ככה או אפשר לנסות דברים אחרים.  

זה שונה מהמחשבה שלי כרגע כי אני בעצמי מקובעת אבל נתת כיוון יפה 

אני מכבדת מאוד את העם הגברי, אבל...לאחדשה

זה קצת בידיים שלנו.

זו תורה שלמה, אבל על קצה המזלג

זו ה'נשמה' של הקשר.

הוא לא מבין למה צריך

אבל כשתעשו תהליך ותגיעו למקום מחבר, מקרב ומרגש בקשר, הוא יודה לך על זה בדיעבד, בטוח.

וכאן את נכנסת לתמונה. עצם ההבנה שחבר משהו והרצון לשנות, למרות שאת מתארת שגם את לא 100 אחוז שם, זה צעד ענק בדרך לשינוי חיובי.

את מתארת שהוא לא טיפוס כזה, אבל אולי זה משהו שגרם לו 'לא להיות כזה'? גם מילדות? פחד מכישלון, אכזבה, מבוכה וכו'? את לא צריכה להפוך להיות המטפלת שלו, למרות שממציאות החיים והנסיון בסביבתי הקרובה אני יכולה לומר לך שהרבה מאוד גברים עוברים שינוי נפשי חיובי ומעצים בעקבות הקשר הזוגי עם האשה שלהם.

אני מתכוונת, יש גברים יותר עמוקים, שיחות נפש, יש כאלה שאוהבים ריגוש, אקסטרים, יש מי שנהנה לטייל ולצאת ויש 'מקובעים'

גם אם הטבע שלו 'מקובע'- חוויות חיוביות מקשרות ומעצימות עם בן זוג אהוב, תמיד תהיינה משהו כיף.

הוא התרגל לשגרה, כי היא נוחה וצפויה מראש. פחות ציפיות פחות אכזבות.

אבל אילו חיים אלו?

אפשר לעורר אצלו את הנקודה הזו למחשבה וממש ללכת לכיוון- למה זה ככה, ממה אתה מפחד?

ואפשר להתחיל מצעדים, ואחרי המעשים נמשכים הלבבות.

וכמובן כמובן, תפילות אינסוף על זה, וזה ממש בר שינוי, וזה ממש בידיים שלנו ובסיעתא דשמיא, ואם מישהו יכול - זו את, האשה, הלב והרגש של הקשר🤍

כל מילה זהבנגמרו לי השמות
כשאת כותבת את זה על תגובה שלילאחדשה
זו המחאה הכי גדולה שאני יכולה לקבל 😍
❤️❤️ תודה יקרהנגמרו לי השמותאחרונה
את קסם בפני עצמך ותמיד אוהבת לקרוא אותך וללמוד ממך ❤️

אולי יעניין אותך