מה לעשות??בלי רעיון לשם
יש לי חברה שבכללי היא בן אדם כזה שעושה סצנות...
כאילו בקטע שהיא יכולה נגיד לומר שהיא הלכה לאיפושהו ואז אני ישאל אותה מה היא עשתה שם והיא לא תענה או תענה אחרי הרבה שיכנועים.
לוידת אם זה נשמע מספיק ברור אבל בקיצור,היא אוהבת לעשות עניינים.
אז בדרך כלל אני מתעלמת מכל הדברים האלה שהיא עושה שמושכים צומי- שאלות כאילו שמגרות שיחה על הדבר המוזר שהיא עשתה...
קיצר,
אז גיליתי שהיא לא כל כך אוכלת...
סתם בסוף יום היא יכולה להגיד לך שהיא אכלה רק תפוח ולחם או משו כזה.
וגם היא הרבה פעמים לא באה לאכול,נשארת לבד בכיתה וזה...
אם אני משכנעת אותה אז היא כן באה וכן אוכלת וגם אני לוידת אם היא אכלה באמת בבית או לא...
אז אני לוידת אם להתייחס כי זה מסוכן(היא אומרת שהיא שמנה,והיא לא) או שזה סתם עוד סצנה (זה כן עוד סצנה השאלה היא אם סתם עוד או לא)
מקווה שהבנתם
גם לי יש כזו חברהגאיוש
את את רוצה בואי לאישי
מדריכה יש לך?לא נשברים!

באולפנה. תשתפי אותה. לא להישאר עם זה לבד. להתייעץ.נפש חיה.

אם היא לא אוכלת לספר למבוגרמישהי=)
מממ...אהבת ישראל!!

תרשי לי לחשוב שונה מאנשים כאן...??

המון פעמים חוסר אכילה מתבטא ברצון שישימו לב...

שיקראו לי לאכול, שישמעו אותי, ש/יראו שלא באתי לאכול, שישאלו אותי.. להרגיש חשובה למישהו, להרגיש בעניינים, להרגיש שייכת.

לפי מה שכתבת נשמע לדעתי האישית מהסתכלות מאוד מצומצמת, שיש הרבה מאוד סיכוי שזה נובע מהעניין הזה...

אולי כדאי לנסות להכניס אותה יותר ולתת לה להרגיש משמעותית בדרכים אחרות. אם זה על ידי יותר התעניינות או על ידי הקשבה וכו..

ובכל אופן- כשהיא באה לאכול- היא אוכלת או שהיא באה ובעיקר יוצאת ידי חובה?

אולי זה גם חלק מהעניין של שימת לב?

וזה לא אומר שאתן כחברות לא בסדר. ממש לא!

יכול מאוד להיות שהיא מרגישה דבר מסויים. הוא יכול להיות תואם את המציאות ויכול להיות גם כזה שפחות תואם אותה, אבל אם אנחנו לא רוצים שזה יגיע למקומות לא טובים- לדעי, כדאי מאוד לעשות מאמץ ולספק צורך מסויים בצורה טובה ונכונה מאשר שזה ידרדר ויגיע למקומות שנתחרט עליהם....

בהצלחה!

ואיזה כיף לה שיש לה חברה כמוך!

אני חושבת ...עזרא בנשמה!!
אני חושבת שלא צריף להגזים כי לפעמים קורה...
אבל אם זה ממשיך אז צריך לטפל בזה (הורה, מדריכה בסניף/באולפנה או מישי שהיא ממש מעריכה, אוהבת ומכבדת)
אני לא רוצה להפחיד אבל זה עלול להגיע חס וחלילה לאנורקסיה או משו כזה.
יש לנו מישי בבית כנסת שכשהיא הייתה באולפנה כמה בנות ירודה עלייה שהיא שמנה ואז היא פשוט הפסיקה לאכול ועכשיו היא כבר גדולה אבל ההורים שלה עלו על זה מאוחר מדי ועכשיו אפילו שהיא עברה המון טיפולים היא מאוד רזה ואין מה לעשות עם זה..,
זה כבר הרבה זמן ככה..בלי רעיון לשם

היי..אהבת ישראל!!

להבא כדאי לשרשר נכון, כי נראלי שהתכוונת לפותחת ולא אלי...

כשהיא באה היא אוכלת אבל משו קטן...בלי רעיון לשם

והיא גם אומרת לי-הנה תראי,אכלתי את זה וזה....

ולא לידך?אהבת ישראל!!

את יודעת אם היא אוכלת?

כן,היא מראה לי את האוכל שהיא לקחה כאילובלי רעיון לשם
כדאי לשים לב..אהבת ישראל!!

להגיד לצוות אם נראלך חריג.

זה לא מזיק! וגם אם נראה שכן- זה עדיף מאשר להתעלם אם צריך עזרה בזה.

בכל אופן- נשמע לי שזה כן רצון ליחס ותשומת לב..

טוב....היוש לכולם

את צודקת......

יש כאלה שצריכים תצומת לב  ולא כל כך מקבלים את זה...

זה חשוב לשים לב

בהחלט חשוב לשים לב. מסכימה איתךאהבת ישראל!!

נשמע אנורקסיהרק אמונה

בהחלט עשוי להיות התחלה של אנורקסיהאתי ב
כדאי לפנות למישהו מבוגר ואחראי - למשל, יועצת בית הספר.
וגם אולי ההורים שלה או מדריכהרק אמונה

חייבים לערב מבוגר.הירהורי הלב

יכול להיות שזאת אנורקסיה ויכול להיות שלא.  חייבים לערב מבוגר(הורים, מורה, יועצת וכד) ולבדוק את זה באופן מקצועי.

זה יכול להיות מסוכן.

יכול גם להיות שלא, אבל לבד אי אפשר להחליט בעניין.

גם אם החברה תכעס- זה עדיין חייבים לערב מבוגר.

יכול להיות שהיא מחפשת תשומת לב והרבה!דובשניה

במקום לקבל את הצומי בדרך חיובית , היא עושה דברים מוזרים או מחכה שיתחננו אליה כדי שתאכל או כדי שתספר דברים...

הייתה לי גם חברה כזאת , וכנראה בגלל שבנות לא אוהבות את הדרך הזאת ( של הסצנות) היא מנסה באוכל.
זה נראה לי מה שבאמת קרה...בגלל זה אני לא יודעת אם להתייחס אובלי רעיון לשם

לא...

אני באמת לא יודעת מה עושים במצב כזה..דובשניה
אולי תתייעצי עם המחנכת או דמות שמכירה אותה .

השאלה גם
אם את לא מתייחסת לזה שהיא לא אוכלת ,היא אוכלת ?
אם אני לא מתייחסת,אז נראה לי שהיא לא אוכלת,בלי רעיון לשם
לפחות אני לא רואה שהיא אוכלת(וכל זה,רק באולפנה)
הי, כל הכבוד על זה ששמת לבבאורות
בהסתכלות פשוטה זה נראה כמו קריאה לתשומת לב. במיוחד שהיא מדגישה בפניכן כמה היא לא אוכלת ואומרת שהיא שמנה. לפעמים אנשים מחפשים לקבל מחמאות בדרכים הפוכות, וכנראה שהיא זקוקה לחיזוקים. מצד אחד, זה שאתן קוראות לה לאכול בעצם מחזק את ההתנהגות שלה- כי היא מקבלת את מה שהיא רוצה, שזה תשומת לב. מצד שני- יפה שאתן חברות טובות שדואגות לה.
אני הייתי שואלת אותה ישירות- מה הקטע? למה את כל הזמן מראה כמה לא אכלת? זה לא מרשים אף אחד, וזה ממש מסוכן. את ממש לא שמנה, ואם את רוצה להיות בריאה יותר זה לא הדרך. אם את רוצה להיות קיצונית יותר, אפשר לקרוא קצת על אנורקסיה ןלהסביר לה מה התופעות לוואי המאוד לא נעימות של חוסר תזונה (למשל: נשירה של כל השיער, חוסר יכולת להביא ילדים לעולם, נשירת שיניים והכי גרוע כמובן- מוות. ).
נסי אולי לשאול אותה מה מפריע לה בגוף שלה ומאיפה נכנס לה לראש שהיא לא צריכה לאכול. תסבירי לה שאתן חברות שלה ואוהבות אותה כמו שהיא.
אם בכל מקרה נראה שהיא בכלל לא מקשיבה וממשיכה באותה התנהגות, הייתי פונה לדמות מבוגרת שקשורה אליה ויכולה לקחת אחריות בעניין.
בהצלחה
תודה רבה! ותודה גם לכל המגיבים!!בלי רעיון לשם
כיוונתם ועזרתם :-אם יש עוד עזרות,אשמח
תודה רבה!!!
בכל מקרה לא לקחת סיכון ולידע את המחנכת או היועצתאורין

כאפה מאחות בבית חולים.העני ממעש

ואווהיוש לכולם

ואוו בת כמה היא?

16 בערךבלי רעיון לשםאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך