חשבתי על זה קצת לאחרונהרגע שלם

בתור שומרת נגיעה שנמצאת בחברה שהיא מעורבת, אני בסניף מעורב,

יצא לי קצת לחשוב על היתרונות והחסרונות שבזה...

רוצה לשמוע מה דעתכם??

אם זה טוב חברה מעורבת, אם זה רע? מה היתרונות וכדומה?

שוטו.

מסובךךך😆😆חיוך קטן גדול
נכון חחחרגע שלם

זה ממש מסובך!!

חד משמעיתחידוש

שלילי. בקצרה ממש - שוחק את הטהרה הרגישות והעדינות הנפשית ביחס למין השני, שצריכות להישמר לבן הזוג בעתיד. זה חוץ מבעיות הלכתיות יותר פרקטיות שקשה להימנע מהן

ולא תמצאי אף רב מהשורה הראשונה שחושב אחרת

מצטרפת למה שאמר^אהבת ישראל!!

ולגבי השורה האחרונה- מוסיפה שלפחות לא מלכתחילה...

נגיעה?!ירא שמים!
גם לא בדיעבד..
אופס..ירא שמים!
לא היה קשור..
אכן..אהבת ישראל!!

אבל קורה

לא נוראירא שמים!
תשחקו אותה כאילו לא שמתם לב⁦
מסכים לגמריידהאחרונה

זה די ארוךמבשר שלום
אבל בראשי פרקים-
חיבור זה חשוב,לא בגיל שכל אחד בונה את האישיות שלו

זה חדש לנערים העניין של היצר,אז לא נכון לתת ליצר מקום לטעויות

יש גם יתרונות אבל הם פחותים לטעמי מן החסרונות.
יש רבנים שבעד חברה מעורבת לכתחילה.
בקצרה אגיד שאם כל אחד פה יעיין,מן השולחן ערוך ושאר הפוסקים-סניף מעורב הוא לא דבר שאסור על פי ההלכה היבשה-יש תחומים שברור שאסור,ברור שמותר סניף מעורב זה נושא בתחום אפור,שמה שמנחה את הרבנים הם השקפה,ראייה לטווח ארוך וחשיבה על הנערים ,רוב הרבנים נגד…
שים לבחידוש

כתבתי "שום רב מהשורה הראשונה". גדולי דור. לא כל רב קהילה הוא "מאן דאמר" בכל עניין

אולי אתה לא מספיק מבין את ערכה ומשמעותה של הצניעות

מהם היתרונות ?במחשבה

כמערבבים רק הורסים.דת"י

להיות שומר נגיעה בחברה מעורבת זה לא האידאל שאליו אנו שואפים להגיע.
זה נכון ששמירת נגיעה היא דבר נפלא וחשוב... אבל ברגע שנבין שההפרדה = הצלחה,
נראה כמה בעיות יש בחברה מעורבת למרות שאתה שומר נגיעה.

אצלנו הסניף מעורב (בנים ובנות יחד באותו מבנה אך השבטים נפרדים) ושהייתי בערך לפני שנה
מדריך, תמיד בכל פעם שהייתי מגיע לסניף הייתי מרגיש מוזר.
כאילו אלפי עיניים בוחנות אותי... וזה לא שיש לי פחד כלשהו מבנות.
פשוט הרצון להרשים מישהי, הידיעה ש"אל תעשה פדיחות כי...", אל תצעק יותר מדי במורלים...
לבוא הכי מדוגם ומסודר... הרגשתי שזה לא אני.

ויש בנים שפשוט יעשו בדיוק ההפך, יעשו כמה שיותר רעש וינסו למשוך כמה שיותר תשומת לב מהבנות.
לא כזה קשה לראות את זה. אפשר לומר, אם לא היו בנות בסניף - ספק אם היו מגיעים.

חוץ מזה, קשה מאוד לשמור על שמירת נגיעה במקום מעורב.
אף פעם לא קרה לך שנתקלת במישהו בטעות?
זה נכון שטועים לפעמים... אבל למה להביא את עצמי לשם,
אם אוכל למנוע את זה?
להכניס בנים ובנות בגיל ההתבגרות למקום אחד - שום דבר טוב לא יצמח מזה.

ואגיד את האמת, יש דברים בתור נער מתבגר שאתה לא צריך לראות ואתה רואה בעל כורחך. ודי לחכימא'

לסיכום, אדם שבאמת רוצה להיות בקדושה ורוצה לחיות חיי תורה  - לא ימצא את זה בסניף מעורב.

אשריך. המשפט האחרון הכי טוב..נער גבעות מצוי

וואו בתור מישהי שגדלה בסניף מעורב, הסברת את זה מאוד יפה..יפה וקדושה

תודה לכם!!רגע שלם

נתתם לי הרבה נקודות מבט....

תבורכואוהב

--חידוש

אחרי רבים להטותקורץ

וואו טחנווו מים על הנושא בזה פהא"י לעמ'י
עושה צזכורת שאדע חהגיב. שיהיה זמן
אחלה חח שמחה תמיד לשמוע עוד דעות!!רגע שלם

סניף מעורב זה רע ביותרבמחשבה

לא מצליחה לראות בזה יתרונות. עלול ליצור מצבים שראוי להימנע מהם מלכתחילה, בעיקר בגיל הזה.

לגבי לימודים ועבודה, שזה נצרך - הקשר צריך להיות ענייני ואין לנהוג בקלות ראש.

רק אם את יודעת לשמור על עצמך ועל גדרי ההלכה ויודעת שאת שליחהתורה מעל הכל!
עבר עריכה על ידי תורה מעל הכל! בתאריך כ"ו בתשרי תשע"ח 00:12

את יכולה להרשות לעצמך להיות בחברה מעורבת, אחרת זה הרסני...

ואני לא מאמינה שיש בני נוער היום שמסוגלים לזה, גם בלי מחשבות...

רע.. הגלות שיבשה את ההיגיון..נער גבעות מצוי

אין יתרונות! לא רואה בזה שום משהו טוב.  לא מבין את התמיכה בזה!! אחינו התועים..

מה שגדולי הדור עודדו את זה, הם עשו את זה למניעת התבוללות.. ד' ירחם.

אני לא חושבת שיש מקום ל"איחנו התועים"..יפה וקדושה

הסברת את זה מאוד יפה למעלה.. אבל אני חושבת שמי שלא היה בתוך הסיטואציה לא יבין, יש סניפים שמאוד לא מכבדים את עצמם אבל יש סניפים- נגיד כמו שלנו, שהוא מעורב אבל לא יורד לקטנוניות הזאת של וואו אתה בן ואני בת, בוא נדבר... הבנת? אצלינו נגיד בחג"סים (חב"ב) כן מדברים בנים עם בנות, אבל בצורה מאוד מכבדת, לא מכוערת או בשביל למשוך צומי.. מדברים כי באמת לא מסכימים (או שכן) על משהו.. אבל השיחה אף פעם לא תידרדר למקומות נמוכים... (לפחות אצל רוב רובו המוחלט של הנוער בסניף שלנו).

כן יש בעיה אצל רוב הסניפים, אבל אני חושבת שאם באמת מאמינים בדרך שלך, ואתה לא יחיד מול רבים אז  הבעיה קטנה...

ובאמת שמי שלא מכיר את זה מבפנים הוא לא יבין לא את הבעיה ולא את הפיתרונות.. ושוב, זה באמת תלוי בנוער שבסניף..

זה ממש לא משנה הבגרות!נער גבעות מצוי

ידוע הכלל של חז"ל "אין אפוטרופוס לעריות" והמעשה עם רב עמרם חסידא... 

קיצור, יש שתי בעיות בחברה מעורבת : פריצות ועבירה, העמדה בניסיון.

אם אצלכם אין פריצות ועבירה (אגב, שבן מדבר עם בת שלא לצורך/קלות ראש וכדו' זו עבירה) - ב"ה!! אשריכם! אבל עדיין אתם מעמידים בניסיון קשה ומר! חבל ממש..

אני לא רואה שום בעייה בחברה מעורבת!קופקליפטוס

סתם, סתם, פשוט רציתי שיכנסו חיוך:

ועכשיו  ברצינות:

השהות המשותפת לאורך זמן (בעיקר בגיל הזה שהמחשבות וכד' חוגגות בפנים) - פוגעת!

הלכות צניעות הם חשובות מאוד כדי שנישמר טהורים ונקיים!

א' מצד ההיגיון הפשוט - זה פוגע באדם!

אני אישית חושב שחשוב מאוד להילחם להיות טהורים ועם ראש נקי ללא מישהי\ מישהו בראש בשום שלב...

לצערינו, כפי שאנו רואים במציאות זה פוגע במהלך החיים בכמה וכמה נקודות: 

בגיל ההתבגרות, בתהליך חיפוש והיכרות, ובמקרים חריגים זה עלול לפגוע גם במהלך חיי הנישואים עצמם.

ב', הלכתית, יש להתרחק מהדברים הללו מאוד, עיין פניני הלכה, ליקוטים ג', פרק ו'.

(לטענת כמה מהמגיבים פה שיש מקומות שבהם זה לא מפריע - אולי ייתכנו סניפים נדירים בהם הקשר הוא מאוד ענייני ולא גולש למסביב וכו', אבל גם אז - זה עלול לפגוע ולבלבל וכדו' ואכמ"ל...)

מכיוון שכבר כפי שאמרו כאן הנושא הזה נידון כבר פעמים רבות - לא אעייף אותכם בדברים, למרות שיש לי ממש חשק בהזדמנות... קורץ

אשריכם ישראל! יהי רצון שנזכה לקדושה, טהרה, וצניעות! 

"והיה מחניך קדוש!" 

אני ממש מבינה מה אתה אומר, אבל שוב, זה לא ככה אצל כולם...יפה וקדושה

בדיוק דיברנו על זה בסניף איך זה הגיוני שאצלינו זה לא יורד לרמה הזאת, אבל בסניף השני ביישוב זה ירד לרמות מזעזעות...

הגענו למסכנה שבאמת, זה תלוי בגישה שבאים, אם באים בגישה של או להרשים את מי שאני הולכת לדבר איתו או בגישה של זה לא משנה שאני בת ואתה בן, הרי אנחנו אותו דבר (פמיניזם, אפדלחושיות וכו') אז הבעיה היא גדולה.

אבל כשבאים במטרה לעשות פרוייקט משותף ושיצא טוב, ושהילדים האוטיסטים יהנו ממה שארגנו *ביחד* אז יוצא שהמטרה מקדשת את האמצעים.

כמובן שיש להיזהר וכו וכו, אבל כשהנוער כבר מגיע מבתים טובים, ושני הצדדים מסכימים שלא יושבים עם בן בחדר צוות על אותה ספה, ולא עושים מלחמות מים, ןשמותר ואפשר לדבר- (אל תתעו כי כן יש מקום לדיבור, ואני לא רוצה למצוא את עצמי בגיל 20 לא יודעת מה זה בן, ואיך להתמודד עם הפרפרים בבטן, ולהתנהג כמו זיינוקית...(סליחה לכל הזיינוקים שבנינו... חיוך גדול) אז אני חושבת שהמעורב הזה הוא טוב, ונצרך.. ברור שלא לכולם זה יהיה טוב, ושצריך הרבה פעולות הכנה לפני זה אבל אחרי הכל, אין מה לפחד...

אשריכם! אתם כנראה אחד מאותם המקומות הנדירים שמצליחים...קופקליפטוס

אהבתי את מה שכתבת.אהבת ישראל!!

ממש!

תודה!

בשמחה, תודה.קופקליפטוס

עונה עכשיו!!א"י לעמ'י
בתור אחת שגדלה בחברה נפרדת .. אני לא רואה בעיה בחברה מעורבת אם יש את הכללים שלך ואת הגבולות שלך.
פרטי, נמקי והרחיבינקדימון
זו לא בקשה צינית, אלא באמת.
להיות שמרן ולקבוע מסמרות בגדרי צניעות רבים ומחמירים זה הכי קל לכולנו וזה גם מה שהולך פה בשרשור, אנא הראי את הצד השני כראוי. באמת, זו לא בקשה צינית.
אממא"י לעמ'י

פשוט גבולות כל אחד לפי עצמו..

לא הבנתי פירוט של מה את צריכה ?

על בולות באלי לומר. בכללי. עוד יותר לגבי הנושא הנל.אהבת ישראל!!

גבולות זה דבר שמאוד משתנה בין חברות.

כן, גם בחברה הדתית.

זה דבר דינמי גם בין אדם לאדם...

אני מציע לך שתעשי סקר בקרב בנים בגילאי 12-17אני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך י"ט בתשרי תשע"ח 22:25

כמה מהם יכולים להיות בחברה מעורבת באופן תדיר, עם חברות בנות גילם, בלי להסתכל להנאתם באף בת שנמצאת שם, ובלי להריץ צחוקים מדי פעם בחבורות של בנים בנות.

אני חושב שמציאות שהסיכוי לא לחטוא בה הוא קטן מעשרים אחוז היא בעייתית מאד מאד. על פחות מזה אולי אפשרר איכשהו לדון.

(ולענ"ד תוצאות הסקר עלולות להיות מחרידות הרבה יותר. וברור לי כשמש שזה גם לא קשור לדוסים וסגורים שמתלהבים מבנות. ברור לי שאצל חילונים תגיעי לאחוזים גבוהים יותר, גם אם מדובר בחילונים שמרנים וצנועים (יעני שזה לא שהם כל היום מדברים על בנות ולא אכפת להם מצניעות).)

(כמובן שתצטרכי למצוא דרך לעשות את הסקר באופן כזה שחבר'ה לא יובכו לענות.. כי כאן למשל אני לא יודע כמה ירצו לספר לך על היצרים שלהם. ובצדק.. וכמובן רצוי שזה יעשה באופן שיגרום לאנשים לענות בכנות, בכל זאת זה נושא רגיש.)

ואגב, אולי סקר כזה יוכל גם להועיל קצת לאנושות. לנסות להפסיק להעלות השערות ולהתחיל לדבר על פי עובדות בשטח יכול להיות יעיל מאד.

שמעי, בתור אחת בחברה חצי מעורבתא"י שלנו לעד

אז אממ בעיקרון שיש לך גבולות זה סבבה.
שאין זה לא.

אעשה סיכום קצת ואוסיף משהו...רגע שלם

קודם כל אני ממש ממש רוצה להודות לכלללל מי שהגיב!

נתתם לי המון נקודות מבט וחומר למחשבה..

אז כן אני נמצאת בסניפ מעורב, השבטים נפרדים...

אמרו כאן שמכתחילה לא לבוא לסניפ מעורב, אני אישית באתי בגיל קטנטן 

ולא ממש חשבתי על חברה מעורבת ועל החסרונות והיתרונות שבזה,

והנה גדלתי, וגם המחשבות יחד , והתחלתי באמת לעשות בירור אם זה טוב בשבילי...

אני אחת כזאת שיש לה גבולות ברורים, עם השבט המקביל אני לא ממש בקשר... ובכללי אני לא מדברת עם בנים באופן תדיר אני גם עם מקשים, מה שנותן לי עוד המון גבולות....

אבל אני פשוט מפחדת ליפול בזה, כי אין אפוטרופוס לעריות....

עוד תקופה של זמן שתחלוף די מהר, ואז אני אמורה להכנס להדרכה... ושם מתחילה הבעיה...

כי בצוות יש קשר יחסית הדוק, ישבצי"ם, הכנות, שבתות, קיצור שהייה די מרובה בחברת בנים,

ואני מפחדת מזה מאוד, אתם לא מבינים אפילו כמה, 

ומצד שני אני יודעת שהדרכה זאת שליחות ואני באה לסניף כדי להתעצם ולעשות דברים משמעותיים,

ואני יודעת שהסניף זקוק לזה...

וסניפ נפרד אין באזור שלי... 

עכשיו לעזוב סניף פתאום זה הזוי, אני שם מגיל קטן, כמעט 4 שנים שם.. נקשרתי למדריכות, לחניכות לכולם....

עכשיו זה מצב לא פשוט בכלל... ותקופה מסובכת..

קיצור אני אפסיק עם החפירות

תודה לכולם, ולמי שיש להוסיף עוד תמיד מוזמן!!

וואי כנללל!!! אצלינו אבל הכל מתחיל להיות מעורב בטא"י שלנו לעד

ובצוות זה בכלל

נכון...רגע שלם

להיות בצוות מעורב זה הרבההה יותר מורכב מלהיות חניך בסניף מעורב

בתור חניכה, יש לי את האפשרות לא לדבר ולשהות בחברת בנים באופן מרובה, 

אבל בצוות, זה פשוט קיים!! אי אפשר לברוח מהמציאות של זה...

נכון, זה הכי קשהא"י שלנו לעד

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך