מה אני עושה??שלבוקית

חברה שלי במסיבת פורים דיברה איתי וזה והיא ממש מיואשת מהחיים היא ניסתה להתאבד בטיול השנתי של האולפנא והיא נסעה לבית חולים והיא כל הזמן ככה אומרת שנמאס לה מהחיים.

אבל היא לא מסכימה שיעזרו לה וכל פעם שמנסים היא אומרת שאין טעם!! ואי אפשר לדבר איתה בכלל

והמדריכה שלי שהיא ממש חכמה אמרה שהיא עושה את זה רק בשביל צומי והיא לא רוצה שיעזרו לה ואני ממש מעריכה את המדריכה שלי אבל נראה לי שהיא ממש טועה כי היא אומרת בעצם: שתמות היא לא רצתה עזרה.. אני בטוחה שבתוכה היא כן רוצה שיעזרו לה!! אבל זה ממש קשה לראות אותה ככה וגם כשהיא מנסה להתאבד מול העניים שלך זה מלחיץ בטרוף!!! אווווווווווף אני וחברה טובה שלי יודעות על זה רק והיא אומרת לי שהמדריכה ממש צודקת אבל קשה לי להשלים עם זה שאני צריכה לתת לה להתמודד לבד!!

אוווווווווווווווווווווווווף מה אני עושה? אני ניסיתי לדבר איתה ואין לך מה  לענות לשאלות שלך ואז היא מבינה מי זה שאין טעם לחיים!! והיא לא מאמינה כבר בכלום גם לא בקב''ה וכל מי שהיא מדברת איתו היא מתחילה לעורר אצלו ספקות באמונה!!

מה אני עושה?? אני יודעת שהיא יכולה להתאבד והכי מלחיץ שהיא לא עונה לי בטלפון בבית והיא לא גרה בעיר שלי.. =[[

הצילו!

...אוסנת

אני לא חושבת שהיא מחפשת צומי. אני חושבת שהיא באמת מרגישה שאין לה טעם בחיים.

אז כמו שנאמר בשרשור קודם פה, מה שאת צריכה לעשות - זה לתת לה הרבה אהבה.

לתת לה להרגיש אהובה, שייכת, רצויה ולהראות לה כמה שהעולם רוצה בה וכמה טוב יש בו. אפשר גם בעדינות לדחוף אותה לחיפוש אמוני שיתן לה תשובות. את יכולה לתת לה אותן בעצמך! (תלמדי, תקראי...)

תמיד אפשר לפנות לאתר של חברים מקשיבים.

הבעיה-שלבוקית
שהרבה פסיכולוגים ויועצים ואנשים כאלה ניסו לעזור לה ולדבר איתה אבל היא לא רוצה שיעזרו לה היא לא רוצה בכלל לעזור לעצמה!!
המון אהבה.אוסנת

אני ממליצה לך להתייעץ עם מישהו מבוגר שמכיר אותה, כדי שיסביר לך מה את יכולה לעשות.

אבל בכל מקרה, אני ממליצה לך לתת לה המון אהבה - ולא לבקר אותה על התנהגותה והרגשותיה. לא לצחוק עליה.

המון אהבה. זה שם המשחק.

אני עם אסנת.פגזניקית גאה!
תדברו איתי בפרטי...שלבוקית
הארנב אדיר!!אנונימי (פותח)
חמודית,המדריכה שלך סורי-קצת חסרת שכל לטעמי....מתו"ש

תתקשרי דחוף לאמא שלה ותסבירי לה את המצב או למישו אחר גדול שקרוב אליה

אם זה לא אפשרי תפני אלי בפרטי

לא הבנתם אותי נכון-שלבוקית

יש המון פסיכולוגיות שמעורבות בזה והיועצת של ביצפר והמורה והמון אנשים חכמים

וזה לא עוזר כי היא רק יותר מרחמת על עצמה מהם.

והם לא מצליחים לעזור לה כי היא בכלל לא רוצה שיעזרו לה...

היא כל הזמן מדברת ומנסה להתאבד ואם היא תצליח???

וההורים שלה נראה לי שיודעים כי המון גורמים מקצועיים מעורבים בזה..

המדריכה שלך אהבלה...(ותסלחי לי על זה)לולה=]
היא סותרת את עצמה!!! ברור שהחברה שלך רוצה צומי!!! היא לא קיבלה מספיק אז היא הלכה רחוק יותר ואת צריכה לתת לה אותו!!!!הבתאדם מחפשת נואשות צומי אז היא מצאה את הדבר שהכי ימשוך תשומת לב!! 
אממיהיה טוב!

אם היא מחפשת צומי אז תתנו לה אותו אבל בדרך חיובית..

תנסי לעשות איתה דברים כיפים ואל תדברי איתה על זה.. תראי לה שאכפת לך ממנה..

ותנסי ללמד אותה שאפשר לקבל צומי גם בדרכים טובות..

בהצלחה!! ואם את צכה משו את מוזמנת למסר"ש..

לדעתי-~H.L~

אל תרחמי עליה ותתיחסי אליה כאילו היא איזה מסכנה וזה...

פשוט תיהיה איתה , תלכי לבלות איתה, תואהבי אותה , תיהיה רגישה אליה וכו'...

ותשתדלי כזה לא לדבר איתה על המצב שלה....

בהצלחה...

יש לי רעיוןננסי
שמעתי על הרעיון הזה פעם ביום עיון ונראה לי שזה שווה לנסות.  אם תוכלי לבקש מחברים של אותה בחורה לכתוב לה מכתבים מה הם מעריכים אצלה וגם-איזה תכונה הם יודעים עליה שתעזור לה להתגבר על הקשיים.  תתארי לעצמך שהיא תקבל כל כמה ימים מכתב הערכה מחברה או מורה או מדריכה.  אני בטוחה שזה יעזור לה לצאת מזה.  זה שווה לנסות.
לננסי.~~אני~~
תראי הרעיון הוא רעיון טוב ויכול להועיל. אבל אני חושבת שכאשר לאדם רע בחיים ויש לו צרות הוא מתחיל לחשוב ככה על עצמו, לא? סימן שקודם צריך לנסות לפתור את הבעיות שלה. כי אם היה לה טוב היא לא היתה מתחילה לחשוב על עצמה את כל המחשבות הללו. אולי פשוט צריך לנסות לראות- מה היה קודם? האם הכל נובע מדימוי עצמי נמוך או שהיא אחת שדווקא מעריכה את עצמה ומה שקשה לה זה דברים אחרים בחיים...? האם הכל נובע מזה שהיא לא מעריכה את עצמה, או שמא משו אחר?
---
דבר נוסף אני חושבת שהמדריכה היא בוא נאמר- לא מתנהגת כיאות, כי- טוב, היא צודקת שיש אנשים שבאמת עושים דברים כאלו בשביל הצומי. אבל לא עד כדי כך. רק כלאדם באמת רע הוא מתחיל לחשוב ולדבר ככה. חוצמיזה 'עד תשפוט אדם, עד שתגיע למקומו'. מאיפה לה לדעת מה בכלל עובר עליה? לדעתי היא מנסה להדחיק ומתוסכלת מכך שהיא לא יכולה לעזור לה, ולכן חושבת שזה צומי... ועוד משו - כשראיתי את זה וקראתי את התיאור שלך על כל איך שנימאס לה מהחיים וכל ניסיונות ההתאבדות, אני אומרת לך- לכי אליה, אל תעזבי אותה. בנאדם במצב כזה לא יודע מה הולך איתו. אסור לעזוב אותה. נימאס לה מהחיים, מי יודע מה היא עלולה לגרום לעצמה? עדיף להידבק אליה מאשר שיהיה מאוחר מידי.
אני מסכימהננסי
אני מסכימה.  מי שנסתה להתאבד באמת במצוקה.  ואפילו אם היא עושה את זה לצומי, אנחנו לא רוצים לקחת צ'נס.  מצד שני, תחשבי מה זה עושה לך.  את כאילו לקחת את האחראיות על עצמך.  זה כבד מאד.  מה עם ההורים?  איפה הם?  בלי להכיר אותה, קשה להגיד אם הדימוי העצמי נמוך מלכתחילה או אולי היא פשוט עוברת משבר.  דבר שיכול לבוא ממקרה מוות במשפחה, גירושין, התעללות מינית או מיליון דברים אחרים שעוברים בגיל ההתבגרות.  הסבה שהצעתי את המכתבים זה שאם זה אמיתי, זאת אומרת שאנשים באמת כותבים לה על הכוחות שלה ומה הם אוהבים בה, זה יתן לה תקווה ואולי גם רצון לחיות.  הדבר הזה פשוט הציל חיים.
את צודקת בזה שכשלאדם קשה, אם הוא יודע שהוא שווה מש~~אני~~
גם במצבים קשים, אם אדם יודע שהוא שווה משהו - יותר קל לו להתגבר... משחק נחמד.
יוווווווווווווו ממש תודה!!שלבוקית

ורעות אני ממש מסכימה איתך ^^

ותודה רבה על הכל..

היום היא עלתה על הגג של האולפנא ואמרה שהיא קופצת ורק אחרי שהיועצת שנה דיברה איתה מלמטה שתרד היא ירדה..

וזה מפחיד בטירוף!!!

את מעדיפה לא להסתקל אבל את חייבת!!!

היא ממש אבל ממש צומיסטית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mama

גם לי היו רגעים בחיים שהייתי רוצה למות! באמת! וזה לא נבע מרצון לצומי, אלא מייאוש מהחיים ועוד כל מיני דברים...

אבל תחשבו על זה רגע, אם היא היתה רוצה למות נטו, בלי שום קשר לצומי, היא היתה הולכת לצד ועושה את מה שהיה בא לה לעשות..

היא לא היתה עומדת על גג של איזה אולפנה ומאיימת שתקפוץ!!!!

זה הדבר הכי צומיסטי שיכול להיות! בחיי שאני מתחרפנת...

אם היא היתה רוצה להתאבד היא היתה עושה את זה בלי קהל.

ובלי לעשות טובה.

כל העניין שלה הוא להתסיס ולעורר בלאגן. ואז שאנשים יתחילו להתחנן אליה שתעשה להם טובה ולא תקפוץ... ולא תמות...

איזה ******..........

ודרך אגב.

"שלבוקית". המשפט על אין ייאוש, (אם בא לך לדעת את המקורי והאמיתי) הולך ככה:

"אין שום ייאוש בעולם כלל". אני כמעט בטוחה... חחח בסוף יתברר שגם אני טעיתי...

בהצלחה.

תודה אני אשנה את החתימה..שלבוקית
ל- יהיה טוב! ולכולם!שלבוקית
כל הזמן כשאנחנו איתה היא מדברת על זה שאין טעם יותר לכלום וכשאנחנו סתם מדברות וצוחקות היא תמיד עוזבת מייד ואומרת שאין טעם לצחוק ולשמוח כי בכל מקרה עוד רגע מתים - או משו כזה אף פעם לא מבינים כלכך ואם שואלים אז היא רק יותר מרחמת על עצמה..
ישאנונימי (פותח)
זה לא העסק שלך...יש אנשים שזה התפקיד שלהם וההורים שלה בטח מטפלים בזה...
מתחזקת- ממש ממש לא!להבת-כוח

היא לא האחראית היחידה, אבל בוודאי שהיא יכולה וצריכה וכדאי שתעזור לה.

מה זה הדבר הזה יש לה הורים ולכן את לא צריכה לעשות כלום??? חברות, אנשים סביבה כולם יכולים לעזור.!!!

עזבי את הקטע של על מי האחריות. חוצמיזה שהיא רוצה לעזור לכן היא ביקשה עזרה לא כדי שיגידו לה שזה לא אחריות שלה.

דבריתי בפרטי...#חנוש#
יש לי מה לומר לך..
אממיהיה טוב!

וואוו זה נשמע שעבר עליה משו..

תנסי לברר מה.. זה יכול ממש לעזור..

את חברה טובה שלה?? תנסי לדבר איתה ללכת לאינשהוא.. אולי משם היא לא תברח..

אולי מקום שהיא אוהבת.. אולי ים..

בהצלחה!!

כמה דברים-שלבוקית

א. תודה רבה!

ב. היא לא חברה טובה שלי - זה הבעיה!!

ג. ב''ה כמעט כל אנשי הצוות באולפנא דיברו איתה והיא הגיעה למסקנה שזה לא טוב להתאבד כי זה לברוח מעצמך ומהצרות וצריך להתמודד!! ועכשיו היא מתמודדת עם כל הצרות שהקב''ה נותן.

ד. נראה לי שבכל זאת אני יעשה את הרעיון עם המכתבים כדי לחזק אותה!!

ה. עוד פעם תודה רבה!

העיקר היא יצאה מזה??יהיה טוב!
אוווווווווווווף אמללללללללהשלבוקית
-אנטר..שלבוקית

היא לא יצאה מזה וידעתי!!!

היא עוד פעם באותה גישה רק שעכשיו היא כן רוצה שיעזרו לה וזה הרבה יותר טוב!!

אבל אני ממש בדיכי בגללה...

ואבא שלה מכה אותה ויש לה המון סיפורים מוזרים כאלה

וכבר אפאחד לא יודע מה אמת..

די- היא כל הזמן אומרת שהיא רק רוצה למות.....

בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

טוב לפחות שיודעים על זהננסי
טוב לפחות שעכשיו מעורבים הצוות מהאולפנה.  אני מקווה שאת מרגישה קצת פחות אחראית.  עכשיו את יכולה ביחד עם בנות אחרות לנסות להעסיק אותה במשהוא חיובי-לתכנן איזה פעולה, איזה התנדבות, לעזור עם משפחות.  ככה היא תרגיש שהיא תורמת ולא תחשוב תמיד על הצרות שלה.  וחשוב שתעודדו אותה-ולדבר על דברים אחרים חוץ מהמוות.
את צריכה לגרום לה לחשוב שיש טעם לחיים למרות שאין!אנונימי (פותח)
המדריכה שלך מפגרת על כל הראש את צריכה לגרום לה לחשוב שיש טעם לחיים למרות שאני מאמין שאין!
ל-jhon96chayale

למרות שאני מאמין שאין! - הקב"ה חושב ש-י-ש טעם לחיים ובדיוק מהסיבה הזו הוא ברא אותך,תפקידך הוא למלא את רצונו.. מצטערת אם נשמעתי תוקפת אבל זה צרם לי..

בהצלחה

זה גיל ההטפגרוות..אנונימי (פותח)
אל תידאגי זה יעבור לה אני לא מכירה מישו\מישהי בכיתה ז-ח של רצו להתאבד.. זה גיל כזה וזה עובר!
יופי שזה גיל ההתפגרות!!שרון.

אז מה? אז זה אומר שאסור להתייחס כי זה גיל ההתבגרות?!?!?

וחוצמיזה, אחרי גיל ההתפגרות, הופכים להיות מפוגרים!!!(מלשון מבוגרים...=]]) רוב המבוגרים ממש מפגרים! רציני!

ואגב יש אנשים שכןןןןןןן מתאבדים...היסטוריונית

זה שחברות שלך לא האיימו שהן התאבדו זה

לא אומר שאין אנשים שמאיימים שהם התאבדו והם באמת בסוף התאבדו...

זה היה אל חציל...היסטוריונית
*זה שחברות שלך איימו שהן התאבדו והן בסוף לא
זה היה ממש מטומטם להגיד אתזה תסלחי ליואחת עם חצאית

אשרייך שאת לא מכירה!

יש כאלה שאיימו וכן התאבדו!תתפלאי אולי לשמוע!

זה שזה גיל ההתבגרות לא אומר שאכל הקשיים שאנחנו עוברים הם חסרי טעם וקשים להתמודדות מה שמוביל לרצון כזה או אחר.אין להתעלם מזה!

חייםם בסרט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!neharaאחרונה
למה נראהלכם שכוולם רוצים למוות?!!?!?!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך