ביום הראש, כולנו עשינו תשליך, ו.. ב"סמליות" זרקנו את כל חטאינו למים. העפנו אותם. לא רוצים אותם.
עוברים שבועיים בדיוק. ואז מה מגיע? חג סוכות.
מה שמיוחד בסוכות זה "ניסוך המים".
בניסוך המים אנחנו לוקחים את המים ומקטרים אותם על גבי המזבח.
ולא סתם... אנחנו עושים זאת בשמחה - "ושאבתם מים בששון, ממעייני הישועה"
רגע... אבל.. אם אני השלכתי את כל החטאים שלי למים. זאת אומרת.. שהמים עכשיו מלאים בחטאים...נכון?
ואז אחרי שבועיים..
אנחנו מקטירים את המים, אותם מים שמלאים בחטאים...
אותם! אנחנו מקטירים, ולא סתם מקטירים אלא בשמחה!!
אנחנו שמחים!
מה בעצם קורה כאן?
אנחנו מראים לה' שהתקופה הזאת של החטאים נגמרה, סיימנו אותה. אנחנו שמחים ומאושרים שזה מאחורינו.
ולא סתם.. אנחנו עושים עם זה מצווה! ניסוך המים זאת מצווה! מצווה מיוחדת!
עם אותם מים.. שמלאים בחטאים.. אנחנו עושים מצווה כ"כ מיוחדת! מצווה כ"כ שמחה (שמחת בית השואה), שאבחן בששון. מה לא היה שם?! וואו.
וכל זה עם המים ש.. שמלאים בחטאים..
רגע מה?! החטא שלי... הופך למצווה..? מה?
ידועה הגמרא: אמר ריש לקיש, גדולה תשובה שזדונות נעשות לו כשגגות וכו'. איני, והאמר ריש לקיש, גדולה תשובה שזדונות נעשות לו כזכיות, שנאמר (יחזקאל לג, יט) "ובשוב רשע מרשעתו ועשה משפט וצדקה עליהם הוא יחיה", לא קשיא, כאן מאהבה כאן מיראה (יומא פו ע"ב).
בתשובה מאהבה העבירות נהפכות לזכויות!
אנחנו בעצם.. מוכרחים לעשות תשובה מאהבה.. כי.. זה מה שקורה.. יש בעצם תשובה מאהבה מאולצת..
(ואני בכלל לא מדבר על הרעיון שכולם אוהבים את שמחת בית השואבה. אז יפה עוד אלמנט של אהבה)
התשובה הזאת.. ה.. כוחות האלה לנצח. זה בתוכי. זה בתוכך. זה בתוך כולנו!! אנחנו פשוט לא שמים לב לזה!! זה אנחנו!!
במהלך השבועיים האלה.. אנחנו עוברים תהליך ענק.
חבר'ה, אנחנו מסוגלים. מסוגלים לנצח. כל זה.. כל מי שאנחנו. יש לנו כח לשנות את זה. להפוך לחדשים וטובים יותר מאי פעם! כי.. כי הכל יהפך לזכויות!!
הדברים בשם מרן הגר"ע יוסף זצ"ל. ולהבדיל בין החיים למתים, ובין גאון עולם לאדם פשוט - עם קצת הוספות וחידושים שלי שהוספתי.
אשריכם ישראל!!