כותב על הפילוג- חצי בוכה חצי מזיע. בעיקר חרד...נחמיה17

לפני קצת יותר  מ20 שנה. לא היתה ישיבה בשם "הר המור" וראש ישיבת מרכז היה הרב אברהם שפירא. ממשיך אחר פטירת "רבינו" הרצי"ה.

בישיבת מרכז הרב עלתה תוכנית שיהיה לא בית הוראה, כ"א הכשרת מורים במסגרת הישיבה. להכשיר אברכים לחינוך במשרד החינוך.

כמה מהר"מים, בראשם ר"מ אחד באמונה שהרבה העריכו אז  (אם תשאל הרבבה מרכזניקים שהיו באותה תקופה יעידו לך איך העריכו אותו לפני סוגיה זו) - הרב צבי ישראל טאו. התנגדו לרעיון נחרצות. בעוד עמדת ראש הישיבה הרב אברהם שפירא.  הביע תמיכה בנידון.

העניין עקרוני. לימודי חול בישיבה זה נושא רגיש  (וולאז'ין נסגרה מסיבה דומה). של החדרת לימודים שאינם קודש בתוך מקום הנקרא ישיבה. לטוב או למוטב.
בסוגיה זו (כמו רבות קודמיה אך גם בזו)- היתה סערה בבית המדרש- אלה דבקים בדברי ראש הישיבה ואלו דבקים בדברי הר"מים המתנגדים. היו ר"מים שהביעו דעה נחרצות בעניין וביחס לדברי רה"י כדברים המקובלים על כל הישיבה לטוב  ולמוטב.

סערה זו כללה הפסקות שיעורים של ר"מים מטעם רה"י ושיעורים מחתרתיים. לא מקרה נעים. שהגיע לשיאו בזמן אלול תשנ"ח.
בתחילת זמן חורף ה'תשנ"ח פרשה קבוצת ר"מים, בראשה הרצ"י טאו מישיבת מרכז הרב ועמה בחורים אשר חפצו ללמוד בזרם שנוצר כבר בישיבת מרכז הרב. והקימו ישיבה חדשה שלאחר זמן מה קבלה את השם "הר המור" (המֹ"ר- המשך מרכז הרב).פרישה זו קבלה את השם (העדין)- "פילוג" . ישיבת מרכז הרב היתה כמובן במשבר זהות- נאמנות מסויים. היו תלמידים שפרשו להר המור. היו שפרשו לישיבה אחרת ולא רצו לצדד לאף צד והיו שנשארו. בין מדבקוּת בין מסיבה אחרת. רה"י, הרה"ג אברהם אלקנה כהנא שפירא. נפגע מהדבר לא מעט (מובן למה)  ולא מעט מכמות הר"מים שנותרה הקפידו על כבודו של רה"י. (אומרים שהרב שפירא חיזק יותר  את הלימוד הקבועה ב"חפץ חיים" בישיבה אחר הפילוג"). עשר שנים לאחר מכן. בסוכות תשס"ח עלה הרה"ג אברהם שפירא בסערה השמיימה. עוזב את צאן מרעיתו הנאמן. (עשר שנים אחרי זה- ישיבת הר המור עוברת לבניין קבע משלה).

(איך הדברים פה שוקעים בטיל)נחמיה17

חשוב-

אני כתבתי את זה מתוך הבנה שהיום המצב שונה. ולמרות שהפילוג זו נקודה רגישה והמילים הר המור עדיין צורמות קצת-הרבה במרכז- המצב שונה מאוד היום ויש יחסית אמפטיה לשני הצדדים.

(למה נראה לי שזה לא הפילוג היחיד?)פוסעת

הפילוג עם בית אל היה לפני ובקטענחמיה17

הרבהההההה יותר טוב.

אין לי מושג על מה מדוברפוסעת

אבל יש ישיבת בת של בית אל שהיאנחמיה17

טוב.

את יודעת.

אז אולי כדאי שתדעי מה הסיפור שם.

(לי עצמי אין הרבה מושג)

..פוסעת

לא אני לא יודעת.

ישיבת הר ברכה.נחמיה17

התכוונתי שאני לא יודעת מה הסיפור שם.פוסעת

למה לכל ישיבה צריך סיפור?תפוז סיני
צריך ישיבה אחת בעולם?

אסור לפתוח ישיבה חדשה בלי מחלוקת?
אפשר אבל בהחלט כדאי לחקור מאיזה בית מדרש מגיעה הישיבהנחמיה17

זה משפיע מאוד.

גוואלדתפוז סיני
ללמוד תורה במקום שהתורה נובעת מבית מדרש קצת שונה משגדלתי עליו.
זו לא אמורה להיות בעיה בדוקא-נחמיה17אחרונה

אני מדבר בכללי.

כמו שאם אתה בחסידות מסויימת כדאי שתדע מאיזה ענף היא יצא, להבדיל.

וכן, להבדיל, בלימוד. רואים שחסר לאנשים שלא יודעים איזהה ראשון אשכנזי ואיזה ספרדי.

ואפי' חסר  אם לא יודעים איזה אחרון מישיבות בריסק ואיזה משאר ענפי וואלאז'ין (ואילו ענפים) אותו הדבר עם תלמידי הגר"א לעומת ישיבות הונגריה.

וחכמי מרוקו לעומת מצרים- תמיד כדאי ללמוד את ההשתלשלות של הלימוד.

בטח בישיבה בה רוצים ללמוד וכו'

היה בקטעתפוז סיני
טוב.
אז זה מה שקרה שם?בימאית דמיונות

אוף...עצוב..

מאוד. אבל שוב-נחמיה17

אני כתבתי את זה מתוך הבנה שהיום המצב שונה. ולמרות שהפילוג זו נקודה רגישה והמילים הר המור עדיין צורמות קצת-הרבה במרכז- המצב שונה מאוד היום ויש יחסית אמפטיה לשני הצדדים.

וגם- "אני חושב שהסוגיה של בית הוראה. (שכולם אומרים שהיא הקש ששבר את גב הגמל,ובצדק. משקפת לא מעט ביחסי האדיקות בבין שתי הישיבות)." (מתוך המובא בקישור למעלה)

שימי לבתפוז סיני
פעם פעם. זה מה שהיה. וזהו. אנחנו משתדלים להדגיש שעברו את זה.

יש הבדלים בין הישיבות. אבל יש הבדל בין כמעט כל ישיבה בעולם. אין סיבה למריבות. ב"ה הדור שקדם אחרי מה שהיה הרבה פחות מרגיש ניתוק ורצון לנתק.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך