לצאת לפולין או לא???
יש לי התלבטות..שבלול
לצאת לפולין או לא???
תמני את היתרונות והחסרונות.מוריה
אני באופן אישי לא אצא.
אם את רוצה- אני יכולה להתחיל לך תעבודה...טימון!
יתרונות: להכיר את השואה מהמקומות שבאמת שם זה קרה. [ולא, יד ושם זה לא בדיוק אותו דבר.]
אם יש לך קרובי משפחה ניצולי שואה שרוצים שתצאי, ובאמת תסעי לדעתי זה ממש ירגש אותם.
חסרונות: עולה הרבה כסף.
יציאה מא"י.
יש אומרים שאפשר לעשות מסע בדיוק כמו בפולין, אבל פה בארץ..
לא באתי להביע דעה, פשוט התחלתי לה את הרשימה הארוכה..
[ואם אתם ממש מסוקרנים- אני תיכננתי לצאת..]
ועוד:הסנה-בוער
בס"ד
נגד:
פרנסה לגו'יים, שחלקם בוודאי היו שותפים לשואה.
מבחינה נפשית זה ממש ממש קשה.
זה יותר מדי לשקוע בדברים הרעים, אני לא חושבת שזה מה שהם היו רוצים. אני בטוחה שהם רוצים שנזכור אותם, אבל לא יודעת אם בדרך הזו של לבכות כ"כ הרבה. לדעתי באמנה עושים דבר ממש מצויין [המשלחת נוסעת לפולין והשאר למסע א"י. אבל ז ההיה יותר טוב אפילו אם היו מחברים את זה.]
בעד:
מי אמר שעוד כמה שנים ימשיכו לתת לנו לבקר במקומות האלו?
העדים הולכים ונעלמים.
להרגיש יותר את השואה.
ה' ישמור ויציל. לצאת מארץ ישראל!מ.מ.י.ר
נורא ואיום פשוט.
בין אם זה לצאת לאומן, בין אם זה לצאת ללימוד תורה ופרנסה ולשאת אישה, בין לכל דבר אחר - נורא ואיום. לספוג מהטומאה של ארץ העמים.
אני לא אומר שזה אסור. יכול להיות שזה "מותר", אבל בכל אופן זה נורא ואיום, ואם אין צורך - למה לעשות דבר שכזה?!
בשביל "להרגיש את השואה", קרי: לדעת את זוועותיה, לזכור ולנצור את זה היטב בתוכנו, ומתוך כך - להמשיך את הדרך המפוארה של עמ"י, לא צריך לצאת לחו"ל. אפשר לעשות את זה גם בא"י, גם אם "מרגישים פחות" את תאי הגזים.
יש כאלו שמה שיש בא"י, לא משפיע עליהם מספיק...לבן כהה
כי הכניסו להם את זה לראש.אוסנת
יש בדיוק אחוז של אנשים שלא מזדעזעים מתמונות של גופות, וגם נסיעה לפולין לא תעזור להם.
שיעבדו על עצמם להחזיר את האנושיות, ולא יסעו לחפש דברים חדשים שיזעזעו אותם במקומות לא־להם... [זה באמת חיפוש ריגושים]
^ לא לקטול אותי, אני מדברת על עצמי. אני גם כזאת.
משיהו אמר שאני לא?לבן כהה
אולי אפילו יותר ממך...

אתה יודע, זה בא מהבית...אוסנת
לא, ברצינות. יש מנטליות כזאת. אשכנזית.
אולי בגלל זה השואה היתה דווקא שם.
<צ> (וסליחה עם הנפגעים, גם אבות אבותי היו בשואה)
בדיוק!לבן כהה
>>פעימה
בס"ד
מצד אחד- זו חוויה אדירה, מעצימה, חזקה, קשה ועוד..
ומצד שני- יש כל-כך הרבה בעיות עם זה..
תכל'ס- לכי בסופו של דבר ע"פ מה שאת מרגישה ורוצה. זה לא קשור לאחרים. זה עניין של דוגרי, כל אחד בפני עצמו.
...אוסנת
דיברתי בעבר עם מישהי שיצאה לפולין בתור מדריכת שביעית. היא אמרה שבאמת אין כמעט מה לראות - נכון, יש ערימות נעליים ופרחים ומסילות רכבת. אבל כמעט הכל לא טבעי. היא אומרת שמרוב שהנסיעה לפולין מקובלת בציבור כ"חוויתית ועוצמתית" - זה משפיע על אנשים פסיכולוגית וכך הם אכן מרגישים. אבל בתכל'ס, אפשר לעשות טקס מרגש וללכת ליד ושם - וחבל לצאת מהארץ.
דבר נוסף, המסע הזה עולה הון תועפות. אם למישהו הכסף הזה מיותר - יותר חשוב שיתרום אותו. זאת התשובה לגרמנים, חיזוק העם.
עוד נק' שלא אמרו פה עדיין -
* הכסף שלך מושקע באותם רוצחים וצאצאיהם (האוקריאנים, הפולנים מרוויחים הרבה ממסעות לפולין. לא מגיע להם).
* נסיעה לפולין לא תעזור לך לזכור את השואה. רק לחוות מעט. עוד כמה שנים, והילדים שלנו כבר לא יהיו בטוחים בקיומה של השואה. לא יעזור אם היית שם או לא - יומצאו תיאוריות קונספירציה שלא תוכלי לעמוד נגדם, כי הרי לא ראית מחנה אמיתי במו עיניך... (רק שאריות)
* למה בכלל חשוב למדינה שנזכור את השואה? כי אצל החילונים, השואה היא ההצדקה לקיומה של מדינת ישראל. אם לא היתה שואה, לא היה להם שום עניין אידיאולוגי לשבת כאן. לכן חשוב להם שהנוער והעולם יכירו בשואה, כדי שנוכל להשאר כאן. והרי אנחנו, מאמינים שזאת הארץ שלנו - בין אם היתה שואה, ובין אם לא. אז אולי כדאי לחזק את הארץ?
בהצלחה!
יש לי רק דעה של נגד..נצח לנצח!!!
לפרט?
למרות שהרוב כתבו.. אני יכולה לנפץ תדעות על בעד..
אני ממש לא מסכימה איתך!!טימון!
אני ממש שונאת שמביאים דעות של אנשים שהיו שם. לדעתי, זה ממש לא נכון, ואי אפשר ללמוד מזה כלום..
יש כאלו שהיו שם- והם אומרים שאין כמו החוויה הזאת, שזה דבר שכל יהודי צריך לעשות [אני מכירה כמה כאלה..]
ואני מכירה כאלו אחרים שהיו שם- ואומרים בדיוק ההפך.
אז מה?? זה לא גורף, אני יכולה לצאת איתך באותה משלחת ולהרגיש דברים אחרים לגמרי.
כל אחד עם הרגשתו שלו, וכל אחד יחליט לעצמו עפ"י השיקולים שלו.
בחירות טובות!
*זה היה מכוון לאסנת.טימון!
יש בזה מן הצדק.אוסנת
את צודקת, זאת לא חוכמה להביא דעה, כי מנגד אפשר למצוא דעה הפוכה.
אבל לכן את צריכה לבוא בטענות, למי שהפך את המסע לפולין לדבר חובה. איך קורה שמרבית המוסדות הדתיים יוצאים למסע כזה, כשרוב הרבנים לא ממש בעדו? אני יכולה לתאר לעצמי, שזה בגלל שאנשים מסוימים טרחו להפוך את המסע לדבר מובן מאליו.
בסה"כ, אני מנסה להראות לך - שמעבר ל"ואוו, וואו" שמסתובב סביב הנושא, יש אנשים שאומרים שבעצם - זה לא שווה את זה. הרבה אנשים שיצאו מאוכזבים. ואני טוענת - שיש עוד הרבה שחושבים/חשבו כך, אבל מכיון שזה לא מקובל לומר שהמסע הזה לא מיוחד במיוחד, הם שותקים.
[אותה אחת שאיתה דיברתי, היתה - כאמור - גם במסע לפולין וגם ב"מסע" בארץ. לדעתה חבל על הכסף ועל היציאה מהארץ]
אה, וגם -אוסנת
זאת דעה קצת שונה משל עוד אדם שהיה ולא נהנה, או היה ונהנה.
היא היתה בשני המקרים...
אני חושבת שבאמת אפשר למצוא תחליף. ולו בגלל הכסף, שבהחלט חסר לכולנו. אפשר לעשות סיור מקיף ביד ושם ובלוחמי הגטאות, טקס מרגש, שיחה עם ניצול שואה - אל תדאגו, זה ירגש אתכם מספיק. (וזה גורם לי לחשוב על נק' חדשה - אולי המסע לפולין הוא בעצם חיפוש ריגושים?).
כן, זה נכון...לבן כהה
גם אני מוחה על זה שהמסע נהיה מובן מאליו..טימון!
וכן, זה יוצר מתחים בין תלמידים שיכולים לצאת וכאלה שלא בגלל בעיית מימון.
אבל על זה לא היתה התגובה שלי- אמרתי שאני חושבת שאי אפשר להביא דעה של מישו שהיה שם ומה הוא אומר, כי זה הכללה מטורפת ולא אומרת כלום.
ולדעתי, [ואמרתי כבר את זה] כל אחד והרגשתי שלו- כל אחד יעשה את השיקולים שלו, וייקח בחשבון את השיקולים שאמרו גדולים ממנו ויחליט.
תלוי מאד בבנאדם...דוד.ג.
ברור שלצאת!!!!יהיה טוב!
ולמי שאומר שלא לצאת כי זה ממש קשה.. זה לא בדיוק נכון..
אני יצאתי למסע לפולין וכשהיינו שם היתה בנו תחושת גאווה על זה שאנחנו יהודים.. ושברוך ה' הנאצים לא הצליחו לקיים את מה שהם רצו.. נכון שיש מקומות שבוכים ועצוב.. וכן ללכת ולראות את מה שהיה שם כי עוד כמה שנים כבר לא יוכלו לראות.. כשאני הייתי היו כמה מקומות שקרסו.. ועוד כמה שנים לא יהיו ניצולי שואה.. וחוצמזה שתראי כמה אנשים יש שמכחישים את השואה..
נגד..רחובותית!!=)
בס"ד
אין לי כוח לקרוא את כל התגובות מעלי,אז יש מצב שאני חוזרת על מה שנאמר..
בכולופן,הנסיעה ממש חשובה והמטרה שלה באמת קדושה אבל..
1.לפני שהיה את הנסיעות לפולין הגרמנים היו ממש עניים ועלובים,היום הם מליונרים ממש..
מפרנס אותם בטירוף,אני לא יודעת מה אתכם,אני לא רוצה לתת פרנסה וזה וואחד פרנסה למי שרצחו את המשפחה שלי ואת העם שלי..קיצור,פרנסה לרוצחים כפשוטו.
2.זה ממש בעיה לצאת מא"י..
כמובן שאפשר למצוא היתרים..אבל יציאה מהארץ זה לא דבר פשוט בכלל..הרבה יצאו נגד..
3.מפגע לנפש.לא כל בנאדם יכול לראות מראות שכאלה ולהשאר כמו שהיה..
זה פוגע,צריך לדעת באמת אם את/ה מסוגל לראות דברים כאלה בלי להפגע.(והיו מקרים שד' ירחם..)
4.גם בא"י אפשר לעשות מסע של כמה ימים אולי זה לא באותה עוצמה אין מה להגיד..אבל בכולופן זה עושה את שלו..(מנסיון..)
קיצור,זה מה שעולה לי עכשיו..
ממש בהצלחה..
ליזו מתרה?נח נחמן מאומן
תישאל שאלת רב
נח נחמן מאומן
מה החלטת בסוף?...~~אני~~
אני לצערי לא יוצאתשבלול
לו נורא הכול לטובההה;!!!כיפה אדומה!!!
שאלה קשה, אבל,יש שני צדדים...r.u המחודש
זה נכון שמצד אחד זה אולי מפרנס אותם ויכול להיות שאולי אפשר
לראות פה גם בתמונות,אבל
מצד שני צריך לזכור שדבר כזה אסור שישכח בשגרת החיים השוחקת
השואה זה אחד מהאסונות הגדולים שקרו לנו ואסור לשכוח
דבר כזה זה דבר שאמור להיות חרוט בתוכנו שנבין מה עבר על אותם אנשים
שעשו להם דברים מרים וקשים ולזכור את אותם 6 מליון הנרצחים
אפשר לומר שאני נוטה יותר לצד השני שהצגתי,
אני נגדדדדדדדד!!!!נצח לנצח!!!אחרונה
הייתי חייבת לומר אחרי העמדות השונות..
מה אני...
חחחח
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה לא בפורום הנכוןזיויק
טעותיאיר גדסיאחרונה
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק
בואו נחיה אותו
מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>