בעד נגד או מה שביניהם...
תעלו ת'דעות סתם מעניין לדעת...
בעד נגד או מה שביניהם...
תעלו ת'דעות סתם מעניין לדעת...
בס"ד
מי אמר שבמשך ה3 שנים האלה הם יישארו יחד?
סתם תירוץ והתגרות בגורל.
תקראי לא רק את הכותרת.. ויפה על האיפוק אני מעריך את זה.. 
ולכן יש לי מה לרדת..
טוב נדבר.. חחחח |חכה חכה|
לדוגמא לאחי יש חבר שמתארס עם חברה שלו... והם היו יחד מהשישית... הזוי משהו...
וזה לא אומר שכדי...
בס"ד
זה לא אומר שזה נכון.
כי תכל'ס, באותה מידה הם יכלו להיות ביחד גם אח"כ ולהתחתן.
יש לי מורה שהיא ובעלה חברים מכיתה ח' ...
ז-ה הזוי...
האם א ת ם הייתם עושים את זה.
מעולם לא היינו אנשי חינוך נשואים כדי לקבוע אם זה טוב או לא...
חברות מלכתחילה לא אמורה להיות!
כל הבעיות שבאמצע.. אני לא יפרט עכשיו..
למה להיות חברים.. אם מלכתחילה החתונה המיועדת היא עוד הרבה זמן?
למה לגרום להתחתן מוקדם (לפני הזמן) רק.. כי אין כוח לחכות???
לא שלא יובן דברים לא נכונים מדברי.. אני בעד להתחתן מוקדם.. אבל "בעיתו ובזמנו"..
אני מכירה כמה שהתחתנו רק בגלל שלא יכלו יותר לחכות כי מהשישית הם ביחד.. מי אמר שהם מוכנים..?
א. קשה חבל על הזמן לישמור על כל הגדרות ולא ליפול.. מי אמר שהם יצליחו?
ב. בגיליים האלו כל אחד בונה את עצמו וכשהם ביחד הם בונים את עצמם באותה הדרך ולא תמיד זה מתאים לשניהם... אם חס וחלילה הם יפרדו אחד הצדדים ימצא את עצמו לבד בלי דרך חיים שהוא בנה לבד ובטוח בה מה שיכול לישבור בצורה מטורפת!
ג. עכשיו אני מדברת מהצד של הבנות-נערה בגיל הזה צריכה לחזק קשרים עם החברות שלה וגם לילמוד ולחיות! חבר
חבר אומנם יקשיב לה אבל החברות יבינו הרבה יותר טוב.... והיא גם תפסיק לילמוד...(אני מדברת מניסיון)
אם היא צכה להרגיש שיש מישהו שאוהב אותה ודואג לה בישביל זה יש חברות!
ואם הם באמת מתאימים אז הם יחזרו אח"כ אחד לשניה...
לענ"ד
א. אין מה להגיד זה קשה..
ב. בקשר חיובי יש בנייה הרבה יותר ממה שהייתה בונה לבד ולפעמים אתה תלוי בקשר ככה שאם תפסיק אתה לא תיבנה יותר מידי.
ג. בקשר חיובי אתה לא מפסיק ללמוד כדי לדבר עם החברה, היא נותנת כוח ללמוד.
אם בגלל הקשר אתה יותר טוב אז הוא חיובי, ואם במקום זה נמצאים בדיכאון כי אי אפשר לדבר עכשיו מדברים במקום ללמוד ובכללי מדרדרים אז אין שום מקום לקשר.
א. קשה.. אה?! אז למה להכנס למסכת שלימה של ניסינות שאתה מביא אותם לעצמיך???? זה אבסורד...!
ב. מזה לא!!!! אין דבר כזה קשר חיובי בגיל הזה.. להיות תלוי בקשר בשביל הבניה האישית..
זה הסתכלות מעוותת.. שהרי ברור שהיית מתפתח לבד.. וגם אם פחות טוב..
בטוח שמבחינות אחרות.. זה היה יותר מוצלח!!
יאללה זה סתם תירוצים.. "הבניה המוצלחת= בשתיים"!!!
ג. אפשר לדבר גם עם חברים ולא רק עם בנות.. וגם אם אתה צודק במידה מסוימת..
זה לא חייב להיות עם קשר רציני שיוביל לבעיות!!!!!
לסיום-- אני לא מסכימה איתך..
חחח...
בס"ד
הדברים שאני אומר, הם מתוך מבט די רציני על הדברים, מתוך בירור דעת ההלכה, ומניסיון של הרבה מאוד חבר'ה.
יש מושג שנקרא "ספחי שביעית". זה מושג הלכתי במקור, שהיום עשו לו פארודיה צינית, לחבר וחברה מהשביעית שכשהבן מגיע לישיבה, הם מתחתנים...
אני מכיר הרבה זוגות כאלה. ולאשתו של חבר טוב שלי, יהיה יומולדת 18 עוד שבוע בעז"ה. יש להם תינוק ממש ממש חמוד
...
אני מכיר גם הרבה כאלה שהיו חברים. כמובן, הכל למטרת חתונה (צדיקים...) ו.. כמה נפילות היו באמצע... כמה ווכוחים על כלום. בסוף הם נפרדו, לאחר שהתפתח קשר רגשי עמוק- סתם...
הלכתית, זה בעיה לא פשוטה. חברות זה אסור הלכתית. איך שלא מסתכלים על זה.
בנוסף, האם זה חכם?! הרי, למה הם לא מתחתנים עכשיו? כי הם לא מתאימים, והם רוצים להתבגר בשנים האלה. אז, מי אמר להם שהם יתאימו אחד לשני גם אח"כ?
אם זה לא היה ברור למישהו - כותב השורות דוגל בנישואים בגיל צעיר. כמאמר הגמרא בקידושין "האי דעדיפנא מחבראי, דנסיבנא בשיתסר. ואי הווא נסיבנא בארביסר, הווא אמינא לשטן גירא בעיניך" (זה שאני עדיף מחברי, זה בגלל שהתחתני בגיל 16, ואם הייתי מתחתן בגיל 14 לא הייתי מפחד מהשטן). אבל, כדי שתהיה חתונה צריכים חתן וכלה, ולא סתם ילדים קטנים שמשחקים באבא ואמא. צריכים להיות מוכנים לחתונה. צריכים בגרות נפשית (וכן, זה כולל גם להבין, שגיל 17 זה לא הזמן לרוב האנשים). צריך לחנך את עצמך מגיל צעיר. לא לבזבז את החיים!!!
מי שרוצה הרחבות, ביאורים וכו'- באישי...
בדור שלנו להוציא אנשים בודדים (הרבה פחות מאחוז) - אף אחד לא מוכן בחתונה בגיל צעיר.
הייתי ממליץ להם: א. להתחיל עם החברות בעוד שנתיים.
ב. להתייעץ עם רב.
להתחתן אחרי שמינית..
אבל אם אתם חברים.. בכיףף..כאילו אין בעיה..
אב אל תיהיו יחד בשביל להתחתן מתישו..
תהיו יחד כי טוב לכם יחד..לא במטרה לחתונה..
לא למטרת חתונה? סתם לזרום? מה הם חילונים?
לאאאאאא אל תתאהבו בשביעית! טעות חמורה! עשיתי את זה ואני מצטערת על זה מאוד.
גם אני חשבתי שנתחתן ובסוף זה לא קרה, צריך לחכות לזמן המתאים..לשידוך המושלם(:
...אחד מאלף
גייטל רייזלגייטל רייזל.מה הקשר בין אנגלית למה שאחד מאלף כתב?
נשגב מבינתי,ממש ככה
סתם...
אני שונאת שמתחתנים מוקדם...
למרות שדווקא אצלנו באולפנא יש בנות שמתחתנות בגיל 17 (אומנם לא הרבה אבל יש)
מה נראה לאנשים שהפ מתחתנים בגיל- 17?- אתה עדיין תינוק....
הבעל הוא היה מדריך של הכלה והוא חיכה שהיא תתבגר ואז כשהיתבגרה הם היתחתנו......
זה מגעיל!!!!
ולמה לילדה בגיל הזה יש חבר שגדול מימנה בעשר שנים?!!?
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.