האמת, זה לא קשור למחשבים וטכנולוגיה, אבל לא ידעתי איך לרשום לך הודעה.
אני רק חייב להגיד לך משהו אחד, החתימה שלך יש בה משהו לא נורמלי:
"
שמאלנות היא מחלת נפש - לא מצב של חוסר ידע
פרעה, נבוזרדאן, נבוכדנאצר, טיטוס, היטלר, ערפאת, אבו-מאזן, שרון
"
כאילו, מה עובר עליך? שרון באמת כמו ערפאת? כמו היטלר??? איך אתה יכול אפילו להעיז לרשום דבר כזה?
אומנם, פינוי גוש קטיף הוא דבר נוראי, אבל להשוות את שרון להיטלר?
מותר לשאול אותך שאלה? היית בגוש קטיף בזמן הפינוי? כי אם התשובה היא לא, אז מאיפה אתה בכלל יכול להעיז לבוא להשוות בין שרון לכל שאר האנשים שרשמת שם? אני לא יכול לסבול אנשים שמדברים על גוש קטיף מתי שהם בכלל לא היו שם בזמן הפינוי (אני משער שלא היית...)
ולו יצוייר שבאמת היית... זה מרשה לך לרשום דבר כזה?!? היטלר??? אתה בכלל יודע מי היה היטלר? היית בפולין וראית את מחנות ההשמדה? היית בפולין וראית מה עבר על שישה מיליון יהודים? אולי הם... נרצחו? איך אתה בכלל יכול לבוא ולהגיד שאריאל שרון רוצח? מילא היית תושב הגוש לשעבר, שגורש מביתו בקיץ האחרון, אתה נמצא כעת עם משפחתך באיזה אוהל "בעיר האמונה", אין לכם בגדי חורף, ההורים שלך מובטלים בגלל שאין להם עכשיו עבודה, לא קיבלתם את הפיצויים ואחיך חשב להתאבד בגלל הפינוי... גם אז לא הייתי מבין מה שאתה רושם. אבל, אתה גר בפתח תקווה... מה עובר עליך?
אני פשוט לא מסוגל לראות את זה... אתה חייב לשנות את החתימה שלך. אני לא ארשום פה שטויות כמו הסתה לרצח או משהו בסגנון, אני לא באמת חושב שחתימה של מישהו בפורום (למרות שהוא מנהל הפורום, אז אולי זה משנה משהו...) זו הסתה לרצח. אבל איך אתה מסוגל לרשום את זה מבחינת עצמך? שרון=ערפאת? שרון=נבוכדנצר? שרון=היטלר???
אני מציע לך משהו אחד, אתה חייב לקרוא ספרים על השואה. חייב. אולי שרון עשה מעשה נוראי ואני אכן חושב ככה, אבל לבוא ולהשוות אותו להיטלר? בקיצור, או שתשנה את החתימה שלך או שאני לא יודע מה... אבל מה שרשום שמה זה לא מוסרי לחלוטין.
ודרך אגב, המשפט הראשון בחתימה שלך - "שמאלנות היא מחלת נפש". תקשיב, זה שאתה לא מסכים עם דעות של אחרים לא הופך אותם לחולי נפש. אל תבוא ותתחיל לדבר איתי על הבעיות שבפלורליזם, על הסכנה שהפלורליזם גורם לעצמו מעצם ייסודו, קראתי ספר שאומר ככה ולא השתכנעתי, ככה שאני לא חושב שמה שאתה תרשום ישכנע אותי. שמאלנות היא מחלת נפש? אח"כ אנשים מתעצבנים על זה שהתקשורת קוראת למתנחלים בפרט ולדתיים בכלל - לא שפויים, סהרוריים ואני לא יודע מה.
לתקשורת ולשמאל אסור לעשות את זה, אבל למשה מותר לכנות כל מי שלא מסכים לדעתו בתור חולה נפש. למה? כי הוא שמאלני. בא תגיד לי מה אתה יודע על שמאלנים - כולם שונאים את היהודים, רוצים לרדת לארצות הברית, רוצים להשמיד את כל הדתיים ובסוף למסור את ארץ ישראל לערבים, נכון?
אז אולי לא? אולי יש פה ושם איזשהו שמאלן שבאמת חושב, שמה שהוא מציע זה לטובת היהודים? אולי יש לאותו אדם תיאוריה קצת יותר מפותחת? אולי אותו בנאדם קרא קצת ספרים (לא תנ"ך... אל תדאג, שמאלנים שונאים תנ"ך...), חקר באמת והגיע למסקנה שזה מה שוריד את כמות הפיגועים, יוריד את כמות ההורגים ויוריד את כמות הפצועים?
אני לא אומר שאני מסכים עם הדעה הזאת אבל ככה לבוא ולתקוף כל מי שלא מסכים לדעתך ולקרוא לו חולה נפש? אתה יודע שאם היית נולד ב... צפון תל-אביב (פשוט שמה כל השמאלנים, נמצאים רק בגוש דן) אולי היית חושב אחרת? אתה יודע שרוב מה שאדם חושב מושפע מהסביבה שלו. אני שואל אותך בכנות, האם אתה באמת נמצא בצד הימני של המפה הפוליטית בגלל שזה מה שאתה חושב, או בגלל שככה נולדת וככה אתה רגיל לחשוב?
לסיום, רק שתדע שאני חושב שאני יותר ימני ממך. אני כועס בתוכי על שרון נראה לי יותר ממך ושלא כמו רבים מהמחנה שלנו, הייתי גם בגוש קטיף, בזמן הפינוי ולא בתור מפנה אלא בתור מפונה... פינו אותי בלילה שבין חמישי לשישי מנווה דקלים. עדיין אני לא כותב דברים כמו מה שאתה כותב.
אני מקווה שתיקח את זה לתשומת ליבך.
נ.ב.
אני יודע שאתה יכול למחוק את ההודעה הזאת מהפורום, אבל אני מציע להשאיר אותה למרות שהיא לא קשורה לנושא פה. אני פשוט רוצה לראות את התגובות של שאר הגולשים... חוץ מזה לפעמים צריך לדעת לעמוד מול המציאות...