מתוסכלת בת 23 ): חייבת תמיכה ועיצה!!Niki
עבר עריכה על ידי ניצן_מ בתאריך כ"ג בתשרי תשע"ח 13:59

היי. האמת שאני פעם ראשונה כותבת פה, יצא לי לקרוא פה בשיטוטים באינטרנט אבל לא ככ מעבר..
אני יודעת שזה א-ר-ו-ך אבל ממש כבר מיואשת והחלטתי לפרוק פה הכל למי שיהיה כח לקרוא ולהגיב.

אז ככה, מאז שאני זוכרת את עצמי גדלתי (התחיל בהורים ופשוט המשכתי לדרוש זאת מעצמי כל החיים) על להצליח להצליח ולהצליח.
האמת, בלי להשוויץ, מבחינה אישית, לימודית וחברתית תמיד הצלחתי. יש לי רקע מאד(!) לא פשוט מהבית, וכשאני נפתחת לאנשים ומספרת הם די בהלם. (עבריינות, אלימות, סמים בעיות נפשיות שהשפיעו על המשפחה וכו').
לפני 3 שנים החלטתי להתחיל לצאת, כמהתי לזוגיות, הייתי בלחית במלוא מובן המילה, רציתי גבר לאהוב ושאוהב בחזרה, שאעריץ אותו, שיהיה הרב שלי. אבל לא הרגשתי שזה זה עם שום בחור(יצאתי עם 17) , הייתי נכנסת לאתרי הכרויות ובוכה לה'. בזמן הזה חברות שלי החלו להתחתן בזו אחר זו ודי נשארתי בודדה עם עצמי, חיה בשגרה של עבודה בית עבודה בית ובעיות בבית.
עוד בעיה במציאת זוגיות שהיתה לי היא שהבחור שאני רוצה לא תואם את הרקע שאני באה ממנו ככ, לכן ההיצע דל, וגם אלה שמציעים לי לפעמים נרתעים מזה שלא גדלתי כמוהם, מה שגם תיסכל אותי.
לפני כשנה הכרתי אותו, בחור מדהים, לב זהב, רגיש רגיש ותורני שהכיל אותי עם כל ה* שלי, אבל הוא נלחץ מהבלחיות שלי ופשוט עזב אחרי כמה חודשים.
ובנקודה הזאת האמון שלי אבד. לא הבנתי בשכל איך יום אחד בחור יכול להיות מאוהב בי ויום למחרת פשוט עוזב.
בכיתי לילה לילה הרגשתי שאיבדתי הכל ואת הזיווג שלי.
החלטתי לא להיתקע ולהמשיך הלאה, יצאתי עם בחורים נוספים אבל הרגשתי שאין, "זה לא זה". אז החלטתי להשקיע בקריירה ובעצמי כדי לא ליפול לייאוש.
בשלב כלשהו הבחור חזר, מודרך יותר, רוצה יותר, הודה בפני שהלחץ פשוט הרג אותו, הרגיש חנוק ממני אבל אף פעם לא הפסיק לאהוב אותי ואולי ננסה להמשיך. שמחתי מאד, זכרתי כמה אהבתי והערצתי אותו, אבל משום מה באתי באגרופים, פחות מכילה, אבל התחברתי אליו לאט לאט בחזרה, והוא התחיל לדבר איתי על חתונה, הייתי בעננים, הדבר המדהים הזה שחלמתי עליו ככ הרבה עומד להתגשם, ואיתו!!
אמא שלי שראתה אותי ככה בעננים קראה לי לשיחה וביקשה ממני להיזכר איך הרגשתי כשהוא נפרד ממני ושאשקול איתו את הצעדים שלי טוב טוב. התעצבנתי עליה. הסברתי לה שאני מודרכת והוא באמת מדהים ואכפת לו ממני.
אבל בסתר הלב כנראה משהו התחיל לזוז, התחלתי לסבול מחרדות פעם ראשונה בחיי, מקיאה, משלשלת כאבי בטן. וזה רק הלך והחמיר, שיתפתי אותו והוא הכי תמך בי בעולם. אמר שזה לא מדאיג אותו וזה הכי טבעי שיש ואם שקט יעזור לי אז הוא מוכן קצת להרפות. אבל התחילו לעלות בי ספקות שאנחנו בכלל לא מתאימים, אני יותר חכמה, יותר יפה(וכן כן אני יודעת שזו גאווה, אבל תמיד חלמתי על מישהו חכם כזה, אבל מצאתי איתו יותר חיבור רגשי. ולא הוא ממש לא טיפש, אלא אחד שפחות יש לו קוצים לשבת ללמוד פחות מכיר את העולם ופחות מכיר מילים מסובכות, אני בדיוק הפוך, רצינית, עם מאגר חברים קטן, חורשת לימודים, חולה על מדע. )
רצוי לציין שבכל פעם שהרגשתי ברצפה והוא הרים אותי היתה לי אליו הערצה מטורפת, לא האמנתי שקיימים אנשים כאלה, אבל הפחד מנע ממני לאהוב אותו ולהימשך אליו אז בהמלצת קרובה הלכתי לטיפול. הטיפול עזר והחרדות נעלמו. (נשאר פחד, אבל לא חרדות)
באותה תקופה היה לי ריב ראשון איתו שקשור למצב שלי, ובזמן הריב הוא הלך להתייעץ לגבי עם בחורה שהכיר ואיכשהו הם התנשקו. כשנפגשנו אחר כך הוא סיפר לי זאת מעצמו בוכה כי הרגיש ממש רע עם עצמו, רצה ללכת למקווה להתפלל, והיה מרוסק עד עמקי נשמתו, לא האמין שיש תקווה למה שעשה. ישבתי איתו לילה שלם והסברתי לו שאני לא כועסת עליו, ושכנראה לא הייתי בשבילו מספיק בגלל הפחד ולכן הגענו למצב הזה, החלטנו לקום מזה ביחד, לסלוח אחד לשני ולבדוק מה קורה איתנו הלאה. (אני רציתי לפחות באותו זמן כדי שיקום מזה) ובאמת זה היה מדהים המשכנו ביחד עם תמיכה משותפת.
אבל אז הכתה בי עוד תובנה: אני לא נמשכת אליו. זה הלחיץ אותי מאד. התחלתי לחשוב שאני א מינית. פתאום היכתה בי ההכרה שאני לא יודעת אם בכלל נמשכתי בעבר. שיטוטים אחרי בעיות שונות באינטרנט רק הלחיצו אותי יותר.
ופשוט יום אחד שהיינו ממש קרובים, החלטתי לחבק אותו, גם כדי לקבל קצת תמיכה וגם כדי לבדוק אותי, (כל החיים שמרתי נגיעה!) התחלתי להרגיש בתוכי משהו קטן כזה שמבקש יותר ומצד שני קצת דחייה(היה לו ריח לא נעים מהפה). זה גרם לי להתחיל לחשוב שבסה"כ יש לי רצון מיני מסוים שאני רוצה שהוא ימלא לי, אבל אני לא ככ נמשכת א-ל-י-ו, אז נפלנו עוד כמה פעמים והתחלתי להיות ממש מתוסכלת. לא הבנתי מה נהיה ממני,
בחורה דוסית שמצליחה כמעט בכל תחום, פשוט נופלת בזוגיות ובנגיעה, לא מבינה מה נסגר איתי. הבחור הזה ככ טוב,אבל איך אני יכולה לאמלל אותו אחרי החתונה אם אני לא בטוחה לגבי המשיכה.
כמובן שבנושא הזה כבר לא יכלתי לשתף אותו, והייתי מבולבלת עם עצמי, אז פשוט המשכתי ליפול איתו בנגיעה יותר כדי לחזק את הביטחון שלי בעניין הזה.
ופתאום הבנתי עוד משהו שאין בי את הרצון החזק הזה של להתחתן בכלל, (לאו דווקא איתו), שאני כבר לא מעריכה אותו כמו בעבר. (אני יודעת שחוסר ההערכה התחילה מהבגידה).
אבל הבחור לא הפסיק לתת את נשמתו והמשכנו יחד עד שהשלב מסוים נמאס לי שכל הפגישות סובבות סביב הפחד שלי מלהתחתן איתו אז החלטתי לחתוך כדי לברר עם עצמי מה קרה לי ומה אני רוצה מעצמי. הבחור בכה בפני ואמר שהוא מפחד לאבד אותי ושלא אחזור אבל לא היתה ברירה.
ועכשיו אני בוכה בוכה, אני יודעת בוודאות שהייתי חייבת לחתוך, אם המצב היה ממשיך כך אני לא יודעת מתי הייתי מוכנה לחתונה אם בכלל והיינו נופלים יותר בנגיעה.
מבחינה רגשית אני יודעת שהוא יכול להכיל בי הכל כולל הכל, גם אני אותו.
אבל בתקופה האחרונה עלו בי כמה תובנות מהקשר שאני רוצה לבדוק:
1. אני לא רוצה להתחתן מאז שנפרדנו בפעם ה1. פשוט אפס רצון. ולכן זה מסביר לי את הפחד האיום שהייתי נתונה בו. אני שיא העצמאית, מרוויחה טוב אנשים בעבודה ממש מעריכים אותי. (אבל אין זוגיות בגלל חוסר הרצון הזה): )
2. אני לא שמחה איתו בימים רגילים כי כנראה הפסקתי להעריך אותו. פעם פעם הייתי ממש מעריצה שלו. הרגשתי שהוא האדם הכי מושלם שקיים. (בימים שאני ברצפה/ יושבים יחד בים עם שירים וכו' אני פשוט רוצה אותו כבעל אבל למחרת בבוקר הכל נעלם.)
3. זהות מינית- אין לי מושג איך אני יכולה ככ לבדוק את זה, אף פעם לא הייתי בקשר עם מישהו, אני בחורה שכלתנית כזאת, בחורים חכמים יותר מעניינים אותי, (מצד שני נשמע לי דפוק ולא מושך להיכנס עם פילוסוף למיטה).

ועכשיו יש לי עוד כל מיני בעיות בבית /= אני פשוט שוכבת במיטה מתוסכלת, חברות שלי לא גרות קרוב אלי, אין לי ככ עם מי לדבר.

אני לא רוצה תגובות של מזל שעזבת אותו הוא בגד בך והוא ימשיך לבגוד, דברנו על זה שנינו שברור שזה היה גרוע ביותר וצמחנו מזה. אין לי איך לבטא בכתב את המסירות שהוכיח כלפי כל הקשר.

אבל אני ממש מבולבלת ומתוסכלת. חושבת לעצמי בטח כמה הוא פגוע ובוכה עכשיו ומה גרמתי לו, ובכלל למה נגענו אחד בשני כשהוא לא בעלי, ועוד יותר מזה מה קרה למודעות העצמית שלי, איך זה שאני לא אני מאז שהכרתי אותו לטוב ולרע.

(אני בתהליך של טיפול עם מאמנת אישית), אבל חייבת קצת תמיכה ואולי כמה מילים מהניסיון שלכם.

תודה ענקית!!!! וסליחה על החפירה!

אין לי תשובה..אבל מקפיץמבקש אמונה

שיהיה לך המון בהצלחה..הלואי שהכל יסתדר לטובה

וואו.. יש לי דמעות בעינייםהילושש

זה ממש קשה כל הסיפור.. מקווה שכל הבלאגן יגמר בקרוב ותתחילי לראות אור אמיתי..

לפי דעתי, הצעד הזה לחתוך את הקשר הוא צעד נכון מאוד לדעתי כדי להיות יותר סגורה על עצמך.. סליחה שאני אומרת אבל כמו שכתבת- זה קצת לא פייר כלפיו כל ה'ניסויים' האלה שעברתם.. 

אני חושבת שאת צריכה לתת זמן לעצמך ברוגע, בלי לחץ לחתונה, בלי לחשוב על זה, בלי לחשוב עליו (כמה שרק אפשר), לאהוב את עצמך כמו שאת..

אל תפחדי להרפות מהרצון להתחתן (גם לי יש הרגשה כזו לפעמים, פוחדת לא לרצות את זה), את רק בת 23 זה נראה לפעמים שזה כאילו מאוחר, אבל את באמת צעירה.. עדיף להתחתן מתוך רצון בריא ואמיתי מאשר פזיזות כי מצאת מישהו שמכיל את הצרות שלך, ואני מבינה שזה לא רק זה.. אבל בגדול..

והכי חשוב.. תפילות!

ה' ממש רוצה את התפילות שלך.. אני באמת נוכחת לראות את זה כל פעם מחדש, ככל שהצרות יותר גדולות ה' באמת מתאווה לתפילות של אותו אדם..

תתפללי שאם הוא שלך שה' יראה לך את הדרך הנכונה ביותר, שיחבר ביניכם.. ואם לא, שתשתחררו אחד מהשניה הן בשכל והן ברגש ותמשיכו כל אחד לדרכו..

זה הפתרון האמיתי, לדבר עם ה'. הרי לו כל הפתרונות והעצות..

תשמחי את עצמך, תאהבי את עצמך.. גם לי יש בעיה עם זה.. ואני יודעת על עצמי, שזה השורש להרבה בעיות שלי.. 

הרבה הרבה הצלחה ומלאא בשורות טובות בקרוב!!

תודה רבה! חיזקת אותי! אבל חשוב לי לתקןNiki

כי אולי לא ניסחתי את עצמי מספיק טוב למעלה.
עניין הנגיעה היה משהו שכבר לו היה מאד קשה, הוא ניסה להתקרב כמה פעמים אבל תמיד עצרתי אותו ש"לא נופלים עד החתונה".  הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני נמשכת אליו, והקשר הארוך הזה שעברנו פשוט גרם לי ליפול בזה גם מרצון אמיתי של חיבוק ,גם ממקום של בדיקה וגם מרצון של להוכיח "שהכל בסדר". 
בין נפילה לנפילה כשהרגשתי רע עם עצמי על זה שנפלנו ניחמתי את עצמי שזה בשביל שאני אצליח לענות לעצמי את התשובה , וזה באמת לא היה בסדר ):

אני לא התכוונתי לשפוט, כל אחד נופל במקומות שבהם הוא חלשהילושש

וזה בסדר.. 

אני פשוט באמת חושבת שזה היה מאוד בוגר ואמיץ מצידך לסיים את הקשר, 

לא יודעת אם לתמיד, זה את צריכה לבדוק עם עצמך אבל אל תמהרי לשום מקום.. קחי את הזמן..

בהצלחה!

ואווו ואווו ואווולב אוהב

יש לי הרבה מה לומר לך, אני לא בטוחה שאצליח לומר כאן הכל...

זה נשמע שהכרת את עצמך בצורה המוצלחת שלך, חברתית, לימודית,

ואז הגעת לתקופת השידוכים, ומשהו שם התערער. 

סגנון תורני שקשה למצוא

ברור ששבר את הלב וחזר 

המיניות לא ברורה,

הרצון להתחתן לא ברור (למרות שבתחילה הוא כן היה ברור)

היה לך בחור שמילא את המקום הרגשי, והוא אפילו חזר אחרי שהוא בעצמו רצה להיפרד. ואז שכל החלומות עומדים להתגשם, דברים מתחילים להיתקע, וחששות מגיעים ממקומות אחרים בכלל..

ואז מגיעה החרדה, שאפילו שהוא חזר, ואפילו שזה ממלא מקום רגשי, ואפילו שהוא עכשיו ממש רוצה,

זה לא יהיה זה.

וזה מפחיד. וזה מבלבל. כי רגע , רציתי אותו, בכיתי עליו, ופתאום אולי זה לא הוא?

אז קודם כל נשימה ארוכה,

את עכשיו נכנסת למקום שהוא פחות מוכר לך לגבי עצמך. זה בסדר להכיר את עצמינו בגיל כזה.

זה בסדר לגלות דברים חדשים, מפתיעים. 

נכון, זה אומר אולי שאת תיהיי פחות בשליטה, אבל זה חלק מהתהליך.

אבל תבואי במקום של אני הולכת להבין מי אני. מבחינת חתונה, מבחינת מיניות (ואפשר לבדוק את זה), מבחינת אופי שאת באה איתו לפגישות, אופי של הבחור וכו'...

ורציתי לומר לך שזה שאת מוצאת את עצמך הפכפכה לגבי דברים שהיית בטוחה לגבם, או שחשבת שהיית בטוחה:

זה הכי נורמאלי שבעולם!

הרצון להתחתן הרבה פעמים תלוי בכל כך הרבה גורמים רגשיים. יום אחד באלך, יום אחד אתה אומר מה לי ולזה.

וזה בסדר!!! 

וגם עם בחור שאת מאוד אוהבת, יכול להיות שיום אחד את תגידי אני והוא- בדוק חתונה. ויום אחרי תגידי "אין מצב"

הרגשות שלנו לפעמים גורמים לנו לשינויי בדעות, ברצונות, בחשיבה שלנו וכו'.

את צריכה להבין ולהכיל את המקום הרגשי שלך, את הצרכים הרגשיים שלך ומתוך זה להבין מה השכל אומר באמת, ומה הרגש אומר. 

ורגש זה משהו שחולף, לכן אין ממה להיבהל ממנו... זה נכון שהוא יכול לתפוס אותך לא מוכנה, אבל בסופו של דבר יש לנו ב"ה מוח. ואנחנו צריכים לקחת החלטות בשילוב שני הדברים. 

פה נראה שיש באמת שכל מאוד גדול, את נשמעת בחור חכמה ואינטליגנטית, ופתאום את מכירה את הרגש שלך במקומות פחות נחמדים, ופשוט לא ידעת איך להכיל את זה. פתאום את רואה שהרגש משפיע על השכל הכל כך גדול שלך.. זה מפחיד. אבל זה באמת משהו חדש, לומדים להכיר אותו...

זה שהבחור הלך איתך באש ובמים זה ראוי מאוד להערצה!!! 

זה שבדקת את המיניות שלך על חשבון היראת שמיים של שניכם זה כואב וחבל, אבל אני יכולה מאוד להבין אותך.. זה מפחיד. ובאמת נחשפת לזה בצורה מפתיעה וקריטית להמשך הזוגיות שלכם. משיכה זה דבר חשוב בקשר. אבל הנה גילית עכשיו משהו ואת יכולה לעבוד עליו...

אני כותבת את הדברים נטו ממה שהרגשתי אחרי קריאה ראשונה.. אבל זה נשמע אכן נושא מורכב.

אני שמחה שאת בטיפול! נקודת אור!

פה בפרטי אם את רוצה..

הרבה בהצלחה! 

אוהבת לקרוא את התגובות שלך!שוגי

תודה רבה!! פשוט דייקת עם מה שהרגשתי!Niki

פשוט תיארת בול את מה שעברתי ועוברת!!

אבל חשוב לי לתקן לפחות פה, כי אולי לא ניסחתי את עצמי מספיק טוב למעלה ואין לי מושג איך עורכים את הפוסט שלי למעלה,
עניין הנגיעה היה משהו שכבר לו היה מאד קשה, הוא ניסה להתקרב כמה פעמים אבל תמיד עצרתי אותו ש"לא נופלים עד החתונה".  הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני נמשכת אליו, והקשר הארוך הזה שעברנו פשוט גרם לי ליפול בזה גם מרצון אמיתי של חיבוק ,גם ממקום של בדיקה וגם מרצון של להוכיח לו שהכל בסדר. 
בין נפילה לנפילה כשהרגשתי רע עם עצמי על זה שנפלנו ניחמתי את עצמי שזה בשביל שאני אצליח לענות לעצמי את התשובה , וזה באמת לא היה בסדר ):

וואי. וואי.מישהי=)
חיבוק
אאוץ', נשמע שאת עוברת התמודדות לא פשוטה בכללשוגי

קודם כל, כל הכבוד לך שאת לוקחת אחריות על החיים שלך, את לא חיה בעבר ולא שוקעת, את הולכת לטיפול, מחפשת פתרונות, את לא שורדת את חיה!

אני אנסה ברשותך למקד את הקושי ואת השאלות שלך,

1. את מרגישה בודדה, אין לך כרגע עם מי לדבר/ להתייעץ, את מחפשת תמיכה וירטואלית.

2. את לא יודעת האם את רוצה להתחתן עכשיו או בכלל.

3. את בקשר עם בחור שבעבר בגד באימון שלך, שבעבר הערצת והיום פחות, שבעבר היה הכל בשבילך והיום כנראה פחות, את מנסה להחליט מה דעתך כלפיו, את לא בטוחה שאת נמשכת אליו. הוא רוצה להתחתן איתך ואת לא בטוחה.

4. את לא בטוחה איזה סוג של בחור מתאים לך. את מתקשה להחליט איזה תכונות אופי את מחפשת בבעלך.

5. קשה לך עם הנפילה בשמירת נגיעה.

אנסה להתייחס לנק' הללו, מקווה שאיכשהו כיסיתי את העיקריות.

1. קשה, קשה להיות בודדה, אין לי אלא להזדהות ולומר לך שגם לי קשה הבדידות, אני מוקפת בכל כך הרבה אנשים ועדיין רוצה את החצי שלי. אז קודם כל חיבוק גדול.

תנסי כן למצוא מישהי אמיתית ולא וירטואלית להתייעץ- רב/ מטפלת/ דודה/ חברה... ממש לא חייב חברה שגרה קרוב. תנסי לחשוב על מישהי שתדע להכיל אותך ולא לשפוט ולתת עיצות רק כשתתבקש, שיש לה יכולת להקשיב ולהיות שם בשבילך, וכן אני יודעת שקשה למצוא.

אולי תנסי לכתוב לעצמך.

2. זו נקודה חשובה מאוד.

זיהית בעצמך שבפעם הראשונה שהייתם בקשר רצית להתחתן בכדי לברוח מבעיות, חיפשת יציבות, משפחה, נורמליות, רצית מישהו שאיננו ממשי איזשהו סוג של קשר שבו הוא יכיל ויבין אותך ואת תעריצי אותך לנצח.

כיום את בוגרת יותר ובעלת ניסיון. עצם המחשבה והפוקס של האם אני רוצה להתחתן ולמה היא כבר צעד חכם ואחראי.

מאמינה שנגעתן בזה בטיפול, תמיד אפשר לחזור ולגעת

מעבר לזה, תנסי לחשוב עם עצמך, ברוגע, בניקיות, מה את מצפה לקבל מזוגיות? מה את מצפה לתת בזוגיות? האם את מרגישה בשלה לזה עכשיו? האם את מרגישה שתקופה נוספת תעזור לך?

אני אחזור ואגע בנק' הזו בנקודות הבאות.

3. אם להתחתן האם להתחתן איתו? אם להתחתן עוד תקופה האם לתת לו לחכות? בקיצור, האם הוא הבחור של חייך?

זו שאלה מרכזית מאוד, מצד אחד את מתארת בחור שנמצא כאן בשבילך, קשר של מסירות, קשר ששרד קשיים ותהפוכות, לבטים, יש כאן בחור טוב שעמד בכמה מבחנים אבל בכמה לא.

מה גורם לך לחשוב ולהאמין שהוא לא יבגוד בך שוב?

מה גרם לך להעריץ אותו בעבר? אני מבינה שיותר דברים חיצוניים, וכן חכמה זה גם משהו קצת חיצוני, מה את כן מעריכה בו היום? איך הוא גורם לך להרגיש? את סומכת על שיקול הדעת שלו? את מתגעגעת אליו כשאתם לא ביחד? את רואה אותו כאבא של ילדיך?

בעיקרון, הכי טוב לדעתי לקחת פסק זמן לחשוב ולהחליט ולראות איך ירגיש לך.

הייתי ממליצה לך לנסות לבקש ממנו ללכת יחד לפגישה אצל המטפלת שלך, את סומכת עליה וזה יתן לך ביטחון להחליט.

4. אין בחור מושלם. יש בחור משלים. יכול להיות שחייך יהיו טובים יותר עם בחור חכם ממך שתעריכי אותו, ויכול להיות שלא. אין הכל בחיים. את ורק את יכולה להחליט על מה את מוותרת ומתפשרת ועל מה לא.

אף אחד לא יכול להחליט בשבילך, רק את מכירה אותו ואת סוג הקשר שלכם יחד.

מה שכן, אם עוד לפני החתונה את מרגישה פער שמפריע לך, זה עלול להחריף לאחר החתונה. ולכן, את חייבת להיות שלימה עם עצמך לפני.

לי נשמע שרגשית הוא מספק לך את שאת לא מקבלת ממנו שכלית. נשמע שבגלל הרקע שלך הקשר לא כל כך בריא. אבל כך זה נשמע לי ולא בטוח שאני צודקת.

אני מכירה בחורה שמגיעה מרקע דומה לשלך ויצרה קשר עם בחור, בקיצור סיפור די דומה, הבחור היה פחות חכם ממנה אבל רגשית נתן לה הרבה וכו', בגד בה והתחרט, בסוף היא נפרדה ממנו, במבט לאחור היא אומרת שהיא הייתה תלויה בו, שהוא סיפק לה חורים בנפש, שהוא החזיק אותה בתקופה אפילה של חייה אבל שהוא לא התאים לה בכלל בתור בן זוג.

יכול להיות שאני טועה, אבל זה נשמע דומה.

5. בתור בחורה דתיה ברור שיהיה לך קשה עם נפילה כזו. אם אתם מחליטים להמשיך בקשר, כמובן שצריך לדבר על זה ולקבוע סייגים ברורים כמו לא להיות לבד במקום חשוך או צדדי או מאוחר בלילה.

ממליצה לך ללכת לשמוע שיחות או באינטרנט בהידברות ולקרוא על חשיבות שמירת הנגיעה.

שה' יכוון אותך, שתרגישי שהוא איתך בכל צעד וצעד. שתזכי להרגיש אותו במוחש.

הייחלל הפנוי
אז קראתי את הכל ובאמת מצב לא פשוט.
אשמח לעזור בפרטי.. את יכולה לראות את השרשור הראשון שפתחתי ולראות שאולי אני יכול לעזור....
*סליחה*רקפת לבנה

לדעתי 

הוא 

רשע מרושע

לא ככ בטוחה, אומנם זה נורא מה שהוא עשהNiki

אין לי מושג אם אני מכילה או תמימה מטומטמת ("תסמונת האישה המוכה שחוזרת לבעלה")
בכל פעם שהנושא הזה עלה בינינו הבחור פשוט ישב מולי ובכה והסביר לי שאין לזה שום משמעות מבחינתו, זו לא מישהי שהוא אוהב, וזה רגע שהיה מוחק מחייו אם רק היתה לו את האפשרות .

לא חושבת שאפשר לקרוא לו רשע מרושע אם חזר בתשובה על מעשיו. וזה בלי קשר לאם נחזור. 
אולי יצא לו פרופיל של בחור רע, אבל מבטיחה שאם היית מכירה אותו אישית זה הדבר האחרון שהיית שמה עליו. 

שאלהרקפת לבנה

הוא נישק אותה , זו בחורה שאת והוא מכירים..

אז כל פעם שלא ילך בינכם הוא ילך למישהי אחרת בגלל שלא נתת לו את הסיפוק שלו הרגשי , ותבכו על זה ביחד..

באמת לא הבנתי (?<!)

זורקפת לבנה

בעיטה אדירה לגירושין מצב כזה לדעתי

אולי מישהו/י חושב אחרת

אל תשפוט אדם אל שתגיע למקומודוד=)

אם הוא נתן לה באמת להיכנס למקום שלו באותה הנפילה, אולי היא תוכל להכיל את זה. לדעתי זה לא עניננו

לדעתי כןרקפת לבנה

כן מה?דוד=)

כן לשפוט?

את יודעת לאיזה מצבים נפשיים יכולים להגיע בגלל מישהי?

שאלהרקפת לבנה

הוא בחר לעזוב,וללכת

ואז הוא בוחר להתנשק עם מישהי?

לא מבינה כ"כ באמת

ואוליאסטרו
חוסר הרצון לחתונה ואולי גם חוסר המשיכה נובע ממגננה שפתחת כדי לא להפגע שוב ממנו כפי שנפגעת כשעזב בפעם הראשונה?
לדעתירקפת לבנה

עם כל הכאב יקירה..

תשכחי ממנו ומהר

לפתוח דף חדשחושף שיניים

יהיה בסדר בעז"ה

תגובהדוד=)

קודם כל כל הכבוד.

נשמע שאת מסובכת, וכשאת מסובכת את הולכת וחושבת, בודקת, לא נופלת. וזה מאוד חשוב. לעשות סדר, להבין כל הכבוד!

והרצון שלך באדם חכם, ביפה, אפשר לראות בזה גאווה, ואפשר להגיד, כל אחד מה שמתאים לו. אין הבדל מהותי בין השניים פשוט לי זה מתאים!

וזה בסדר גמור.

קודם כל תחשבי בשכל האם הבחור מתאים לך.

מנסיון שלי, באהבה יש קסם. והחיות שלו משפיעה עליך וכן ההיפך, ואם אתם בשכל לא מתאימים, החיות שלך מתבלבלת עם נשמה ממש לא מתאימה, וזה מוביל להרבה בלבולים (אגב, כשאני יוצא עם מישהי, זה הדבר המרכזי שאני בודק, את החיות שלי כשאני איתה, מה אני מביע, האם אני שמח במה שאני מביע.)

זה הנקודה המרכזית שעלתה לי.

עוד נקודה שלא בטוח נכונה, הרבה פעמים אנשים שבאים ממצבים קשים, מכאפות, מבתים קשים, ילדות קשה, העולם שלהם חייב להיות יותר מסודר והגיוני ומודע לעצמו כדי שהם ישרדו. דברים שאנחנו עוברים משנים אותנו. וכשלמשל יש למישהו ילדות קשה, היא השפיעה עליו. ואם הוא לא יהיה מודע להשפעה ויסדר אותה בראש שלו, כל החיים הוא יהיה מסכן עד שכנראה יתאבד.

וכאלה אנשים שהעולם שלם מסודר, חושבים, מתבוננים, יהיה להם מאוד קשה להסתדר עם מישהו אחר שיכול לזרום עם החיים.

אצלי זה ממש ככה. אולי גם אצלך?

בהצלחה גדולה!! ותתחזקי באמונה, כולהו מין אלה.

תודה רבה!Niki

לגבי הנקודה הראשונה שהעלית, אני יכולה להגיד בוודאות שהייתי איתו שמחה עד שלב הבלבולים, הוא גרם לי להוציא צד נשי יותר, רגיש יותר ואישי יותר לידו. (משהו שממש ברכתי עליו). 
בשלב הבלבולים שלי(שהיה ארוך מאד כאורך הסבלנות שלו) לא יכלתי לשמוח משום פגישה כמעט כי כל הזמן הייתי עסוקה בלחשוב אם אנחנו מתאימים, וכל דבר קטן מאד הוריד לי.

עוד תובנה שהגעתי אליה רק בימים האחרונים, אני לא מסוגלת לשמוח עם בן אדם כשחסרה לי הערכה עליו (יש בי הערכה אליו אבל כמו מכר, וקצת יותר כמישהו קרוב מאד, אבל פחות כבעל לחיים) אומנם יצאנו והיה לי כיף לצאת אבל אני שואלת את עצמי כל הזמן אם אני מעריצה אותו או סבבה וכיף לי אותו, אני חושבת שהוא בן אדם מדהים וטוב. אבל שוב,הייתי מבולבלת מאד ולכן זה משהו שקצת קשה לי להבין אותו בעצמי.

לגבי הנקודה השניה של הסדר, פחות הבנתי.. 

תגובהדוד=)

לגבי הנקודה הראשונה, אני לא יודע. לא מספיק מבין את הקשר וזה מושפע מגורמים רבים, קיצור אני לא מספיק מבין.

לגבי הנקודה השניה, אם לא הבנת כנראה זה לא שייך אליך

המילים מה איתן?? זה פורום דתי בבקשההפי
גם אני חושבת ככהעונה חדשה
אני דיווחתי להנהלה... השיקול היה להשאיר ככה ת'פוסטנפש חיה.
איזה מילים?קוד אבל פתוח
המציאות כואבת, נכון, אבל לענ"ד לא היה פה שימוש בשפה לא מכובדת...
זה כבר בעיה שלך שלא שמת לבהפי
לפעמים המירכוז והעניין שמעוררים בגלל המילים גורמות יותר נזקשקט טבעיאחרונה
את בלבלת לעצמך את השכל.ד.

תסתכלי במה שכתבת, ותראי איך מאז שהיתה ה"נגיעה" שלך (מלבד שזו עבירה חמורה), דרדרת את ההרגשה אליו.

ולפני כן, כי פתאום חשבת ש"אין לך משיכה", ואחרי כן, שאת "א-מינית".... פשוט שטויות לגמרי.

זה בא מ"שכל" - אבל מיַיצר טיפשות...

ראשית, אם את באמת הרגשת אוהבת אותו מהלב, כפי שכתבת, אז "משיכה"  זה הבל הבלים. דמיונות. שבאים לך בגלל דברים שקראת ושמעת.

עוד יותר, החשד האווילי הזה בעצמך. לא שייך טוטאלית. בכלל מה פתאום.. קל וחומר בחור שהערצת אותו. זה לא היה קורה אם היו לך בעיות כאלה. את פשוט מייצרת לעצמך בעיות. חבל..

כעת, אל תחשבי שסתם כך "נגיעה" לפני כן זה מזיק. הענין הנפשי של זה, קשור לחלוטין עם האיסור ההלכתי.

"נגיעה", זה מתוך שאיש ואשתו, שייכות אמיתית, משפחה, מתחיל מהקישור שבראש, הבנין המשותף, המחוייבות הטוטאלית כנשואים, שכבר לא "שני אנשים" זרים בעצם.

כשעושים ל"ע "נסיונות" כאלה, זה עצמו ממאיס. חוסם את הרגש האמיתי הפנימי. הופך להיות "בדיקה" בלתי-שייכת לחלוטין, של אם "ארגיש", ועושה הפוך. במקום לבנות מבפנים - מרוקן את הבפנים על בחוץ שמתסכל. משקה את הצמאים חומץ.

לכן, כעת, קודם כל בלי חוכמות - תשובה עמוקה פנימית מכל ה"נגיעות" הללו, ממש מעומק הלב. להתבונן כמה זה לא שייך, בן שאינו נשוי לך, "להקיא" את זה.

אח"כ, בישוב הדעת, להבין שלרצות להתחתן עם מישהו, זה לא להעריץ אותו  24 שעות ביממה ולהרגיש כל הזמן בעננים. צריך להכיר במתינות, לראות אם מתפתח יחס פנימי אמיתי, אוהב. בנחת.

אח"כ, לשחזר לעצמך מה שהיה. לראות איך הפרידה הראושנה היתה בגלל הלחץ שלך להתחתן, שהבהיל אותו. ממש לראות א זה. זה יוכל לשחרר לך אולי "חסימה" שיש בגלל הפרידה ההיא.

במקביל, טוב מאד טיפול נגד חרדות יתרות. להירגע.

את יכולה לומר לבחור, שאת קצת בטיפול עצמי, ולקבוע שתוך שבועות מעטים תתני תשובה. ושתחליט בינתיים ביניכם, שאתם לגמרי חוזרים בתשובה על הנגיעות, האסורות, ומחליטים שבכל מקרה אתם נזהרים מאד שאין יותר דברים כאלה.

כך תהיה לך תקופת התמתנות. תירגעי. ואז תחשבי בנחת, בישוב הדעת, אם יש מקום להכיר "מחדש". בלי הבהלות - לא של עצמך ולא של  אחרים; בלי חשדות בעצמך (מטופשות לגמרי. שלא יהיה ספק) על ה"מיניות" שלך; ובלי יותר מידי "התחשבנויות" על  מי יותר חכם ויפה. לא זו הנדוקה. הנקודה היא, האם טוב לשוחח זה עם זה. האם מרגישים נעים ביחד. האם יש התאמה בשאיפות. האם את רוצה לראות אתכם נשואים. לא "אש" של רגע. מתון...

הצלחה רבה.

חשוב לי תקן לפחות בתגובות, כי לא הבהרתי את עצמי בפוסט למעלהNiki

עניין הנגיעה לא היה משהו ניסיוני, זה היה משהו שכבר לו היה מאד קשה, הוא ניסה להתקרב כמה פעמים אבל תמיד עצרתי אותו ש"לא נופלים עד החתונה".  הוא שאל אותי כמה פעמים אם אני נמשכת אליו, והקשר הארוך הזה שעברנו פשוט גרם לי ליפול בזה גם מרצון אמיתי של חיבוק ,גם ממקום של בדיקה וגם מרצון של להוכיח  "שהכל בסדר". 

בין נפילה לנפילה כשהרגשתי רע עם עצמי על זה שנפלנו ניחמתי את עצמי (יותר נכון תירצתי) שזה בשביל שאני אצליח לענות לעצמי את התשובה , וזה באמת לא היה בסדר ):

לגבי הנגיעה, בכיתי עם עצמי מספיק, לא אכלתי ולא שתיתי מעצב, אני חושבת שלשפוט זה תמיד קל מהצד. 

אבל בלי קשר יכול להיות שאתה צודק כי היו לי ככ הרבה פחדים בקשר (גם כאלה דמיוניים שעברו מתישהו) , וזה היה סתם עוד משהו.

כמו שקראת, חתכנו, הוא מודע לזה שאני בתהליך, מקווה למצוא את הכוח במהרה להבין את עצמי יותר.

לא כ"כ הבנת..ד.

זה בכלל לא במקום של "לשפוט". את מבינה בעצמך מה לא בסדר.

מה שכתבתי לך, זה היה הסברת מציאות, איך דברים כאלה גורמים גם להתגברות דווקא של ספיקות מהסוג שהזכרת.

ובנוסף, ההסברה כמה זה לא נכון - גם מציאותית באופן פשוט מעבר להלכה - לחשוב ששייך בזה "לבדוק"; זה גורם בדיוק להיפך.

וכמו כן, אמרתי גם ללא קשר להיכשלות הזו, שה"ספק" על עצמך במהות, הוא ממש לא שייך. בטוח במאה אחוז.

לכן, ההצעה היתה סוג של "תהליך", כדי לחזור אל עצמך - ולהיות יכולה לבחון מחדש את הקשר בצורה יותר מיושבת.

ואכן, קשרים ארוכים מידי, זה באמת לא כדאי. אם כי לפעמים לוקח זמן להגיע למסקנה, ואז צריך יותר זהירות..

הצלחה רבה.

מה שכתבת על הנגיעהחיהל'ה
מאד נכון בעיני,
רק שהדרך שבה הבעת את זה בכתב - נשמעת קצת שופטת מנקודת מבט נשית..
אני מאמינה שלא התכוונת לזה.

אני מכירה משפט מאד חכם שהרב שלנו שלנו אומר בקשר לזה שמגע ללא נישואין בעצם גורם לבלבולים:
''קירוב בזמן ריחוק, יוצר ריחוק בזמן קירוב"..

מכירה סיפורים על זוגות מאורסים שלא הקפידו על די מי צניעות מספיק - לא מגע, דברים יותר ''קלים'' מזה - ואח''כ ביטלו את האירוסין..
רקבסדר גמור
טיפול מקצועי יכול להועיל.

לכי אחרי הרצון של הקב"ה ותתיחסי למצב ברצינות הראויה- זה החיים שלך..
לדעתי את צריכה לנוח מהעסק הזהעונה חדשה
ולחשוב שוב על הכל בעוד כמה זמן בצורה הגיונית ללא לחץ והיסטריה
עם הטיפול תוכלי להגיע למסקנות מעולות אחרי שתתני לעצמך מרווח נשימה

את עוד צעירה לא חייב למהר להתחתן!!!
אין לי הרבה מה להוסיףע מ
התחברתי לתגובות של @לב אוהב ו@ד., מעבר לזה - ממליץ לך להשתדל להיות בנחת, בשמחה ובאופטימיות.
גיבורה - תקשיבישקט טבעי
1. רוב האנשים חיים במנטליות של לקבל. של "מגיע לי" -
הם נכנסים לקשר ולעולם הזוגיות, וכמו בעולם המכירות והעסקים, השאלה הראשונה שהם שואלים את עצמם מה אני מקבל?! חסר לי כך וכך - אני רוצה אותו, אני תלותית אליו, אם הוא עזב אני לא אקבל.
תחליפי חשיבה - חוסר וקבלה של צרכים איננו המניע לחתונה. זה לחיות במנטליות של לקבל. של מגיע לי. (יש קבוצות ביהדות זמנינו שחיות את המנטליות הזו ביתר שאת)
המניע לחתונה זה לא תלותיות מילוי צרכים רגשיים. כשזה ככה - כשאומרים לי לא ועוזבים אותי אני מתרסק ללא בקרה.
המניע לחתונה היא מנטליות של ביטחון עצמי של עצמאות של בניה אבל יותר מכל דבר אחר זה מנטליות של לתת. כשאת בחייך נכנסת לזוגיות עד עכשיו כדי לקבל, וכך גם את תופסת את הנישואין את לא מרגישה למה להתחתן כשאת עצמאית, בנויה, ובוגרת יותר מאותה ילדה תלותית, אין לך למה לקבל. אם תחליפי מחשבה למנטליות אחרת, של נתינה - את תרגישי אחרת. תכנסי למחשבה שאת עצמאית ולא תלותית ומוסד הנישואין הוא מוסד של נתינה ולא תלותיות.

2. הפסקת להעריך אותו - זה קצת בעייתי - תבררי עם עצמך למה. אם תגלי שהסיבה משמעותית מדאי אני בטוח (לפי איך שקראתי) שאת חכמה ושתביני לבד מה לעשות.

3. משיכה שכלית (תחומי עניין משותפים, הערכה, זה דבר חשוב), כמו שמשיכה רגשית (אופי מנוגד נמשך) זה חשוב. וגם משיכה פיזית (רצון למגע אוהב) זה חשוב. המשפט האחרון לגבי הפילוסוף ממש לא חשוב (ואני אסביר).

השלב הראשון (לנשים) הוא המשיכה השכלית, אחר כך הרגשית ואז הפיזית. (אצל גברים זה הפוך).
את עברת את המשיכה השכלית כמו שתיארת. וגם את הריגשית. כשהגעת לפיזית ראית שזה לא זה. אבל יכולות להיות אלף ואחת סיבות לכך שאת לא נמשכת למגע שלו בך. יכול מאוד להיות, שאותו מקרה עם הנשיקה עירער אותך והוריד לך עמוק בפנים את המשיכה אליו, ואולי, רק אולי, אם תבדקי עמוק עמוק בתוך עצמך, ללא מחסומים רגשיים, תגלי שזה עירער משהו והחזיר אותך להתחלה.. למשיכה השכלית. (לפחות זה מה שנראה לי) - אבל זה גם לא סותר שגילית שאת לא נמשכת אליו פיזית מאלף סיבות אחרות.

לגבי המשפט עם הפלוסוף - איינשטין גילה את תורת היחסות ואת כח הכבידה כמרחב, והוא גם תבע את הבסיס שסלל את הדרך לתורת הקוונטים, אבל הוא היה אדם ש"השתולל" בחייו האישיים. אין קשר בין כמות הידע של האדם לכמות האקסטרים והדרמה שלו בחייו הזוגיים והרומנטים.
עברת תהליך בכלל לא פשוט..חיהל'ה
את נשמעת בחורה חושבת, מנתחת דברים לעומק.
ועברת תהליך שלווה בקשר עם בחור - שיכול להיות שרק בלבל את התהליך הפנימי שחווית באותו זמן..
חשוב לי רק לומר לך שלא תתייאשי, שתמשיכי לחשוב לעומק, אבל לא לגבי דברים שראש של אדם ירא שמים לא אמור לעסוק בהם..
''אין חכם כבעל הניסיון'' - ולך יהיה את הניסיון הזה. את תוכלי ממש עוד מעט להסתכל קדימה בראש מורם, ולראות את העבר מנקודת מבט של ''הייתי שם, וזה בנה אותי להעצים אותי להיות מה שאני היום''..

אין לי עוד הרבה מה להוסיף -
מאחר שאנשים פה כבר כיסו לפניי את כל מה שחשוב בעיני -
מתייגת בתגובה נוספתחיהל'ה
תגובות שהתחברתי אליהן - כי לא הצלחתי לתייג בתגובה שלי עצמה:
@לב אוהב , @ד. , ו@שקט טבעי
אין לי מילים, אבל ממש ממקווה שיהיה לכם טוב.אורח כלשהו

ומנסה לחזק במה שאני יכול.
באמת הלוואי ויהי לכם טוב.
אתם נשמעים ממש אנשים ראויים ולא קטנים.

חזקי ואמצי! טפלי קודם כל בעצמך!קוראי שמו
נשמע מדברייך שעברת חיים לא פשוטים בכלל. אין ספק, שהדברים שהגעת אלייהם מעידים שיש בך כחות אדירים. את גם מודעת היטב לטעויות שעשית ואין שום עניין לזרוק אבן אחר הנופל.
אבל, חשוב לדעת, שהנישואין מצד עצמן לא פותרים קשיים. להפך, כאשר מגיעים לנישואין עם טראומות לא פתורות, תמיד מגיעים במקום לא בריא ויוצרים השלכות מהטראומה - על המציאות הבריאה בבית. אם כבר היית נשואה, הדיון היה אחר והיה צריך למצוא את הדרך, לעבור את התהליך בתמיכה של הבעל, למרות שהיה לז מחיר כבד.
כעת, שאת עדיין בחוץ, קחי הפסקה של כמה חודשים טובים, לטובתך ולטובת בחור זה או אחר שעתיד להיות בעלך. תלכי לטיפול משמעותי, שיעבד את המקום שלך. נכון, איני יכול לדעת כמעט כלום מהודעת אינטרנט אחת, אבל מספיק הרקע המשפחתי שתארת.
עוד הערה קטנה - המאמנת שלך היא אשת מקצוע? כמה שנים היא למדה ובאיזה מוסד?
עושה רושם שלך יש יותר מלהתגבר על איזה מחסום וכדאי ברצינות לחשוב על טיפול אצל פסיכולוגית (ירא"ש בלבד) מקצועית.

בהצלחה רבה
אמממתן תורה

קודם אני חייב לומר- גם בהמשך לתגובות שלפניי, שמאוד בולט ממה שאת כותבת שיש לך מודעות עצמית מאוד גבוהה ורגישות כלפי הסביבה...

ונראה לי שהכלים האלה ממש לא מצויים בד"כ, ואתם אפשר לצלוח הרבה מהמשוכות בחיים-

בכל מקרה אני חושב שלגבי זהות מינית באופן כללי  צריך שהבחור/ה יהיו מושכים לפחות אחד כלפי השנייה, אחרת באמת אין מה לדבר... לפעמים בעולם של דייטים הנקודה הזאת יכולה קצת להתפספס מרוב רצון למידות טובות ואופי נוח וכו'... ככה שבוודאי שכשהבחור/ה מושכים אז בנקודה תהיה פתורה, פשוט קשה נראה לי למצוא את השילוב הזה כמו בכל תהליך של היכרות ופגישות לחתונה.... וכדאי אולי לחשוב על דרך שיכולה לשפר את המשיכה- ספורט-חיטוב, טיפוח מראה, בושם וכו' כי לפעמים יש אנשים שלא כ"כ משקיעים בנראות שלהם ויש הרבה מה להשתפר בנושא... גם סתם בצורת ההליכה והעמידה, צורת הדיבור- אסרטיביות מסויימת... היום יש כלים מאוד טובים לדברים האלה ב"ה

לגבי הנקודה הראשונה של הרצון להתחתן, באמת אחרי שיש משבר אמון/קשר עם בחור/ה מסויים אז קשה ממש לשקם את הקשר ולחזור למצב הראשוני... כי הרושם שנוצר בנפש הוא מאוד חזק- אז אני חושב שצריך עד כמה שאפשר לנסות לעבור תהליך של בירור עמוק וחד(אני מאמין שאת הולכת בכיוון הזה עם המאמנת האישית) כדי לדקור את הנקודה שעליה חוסר ההערכה עכשיו נמצא ומכאן לנסות לרומם את החיבור וההערכה 

נראה לי שפעמים גם כדאי לעשות "פוס" עם הקשר כדי להרגיש איך אנחנו בלי, ולראות עד כמה אני זקוק לזה או שזה עוד משהו נחמד ולא קריטי כ"כ בחיים שלי....- אם זה באמת צורך של אוויר לנשימה עם הבחור הספציפי אז הלב לא ייתן לקשר להסתיים משני הצדדים כי בכל מקרה כשצועדים לחופה חייב שהקשר יהיה בריא בכל המישורים שלו: גם הערכה ברמה היותר שכלית- נתונים טכניים מידות, אופי וכו', ומבחינת החיבור הרגשי שיש אהבה ורגש שקשור גם למראה חיצוני ולתחושת נעימות וטוב מהבחור/ה ובסופו של דבר מגיע שלב החיבור הפיזי ג"כ- ככה שאם קשר לא מגיע למצב ששלושת הנקודות האלה פתורות אז באמת צריך לעבור תהליך של בירור ולראות מה אפשר לפתור ולקדם...

אז שיהיה הרבה הצלחה בע"ה, וכל הכבוד על ההתמסרות לקשר שלכם 

תזכורתadvfb

גם לגברים יש רגשות

סופריקה

נכון ומדוייקאדם פרו+
קשקוש נאו-שוביניסטיצדיק יסוד עלום

תורידו את הראש בבקשה, בנות חוזרות מפורקות מעלבון אחרי דייטים

קצת יותר רגישות

נכון בנות יותר רגישותאביעד מילוא

אבל גם בנים רגישים אני אחרי הדייטים חזרתי  מפורק  מזה שלא התקדם

אני כמובן צוחק מגזים ומתמרמרצדיק יסוד עלוםאחרונה
בנות תבעו בעלות מלאה על הקושי שבדייטים. רק הן מסכנות ורק הגברים מזעזעים ולא רגישים
זה נהיה טרנד?הפי

לדבר עם בחורה ולברוח?

2 נשים שלוותי השבוע היו מפורקות מבכי עד כדי מצב של חולי.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לדייט תגידו את זה מראש

ולא ברור לי איך גבר שמגדיר את עצמו דוס עושה שטויות כאלה.

ובעצם דוס או לא לא מתנהגים ככה

לא סתם שולחים הודעות בוואצפ לבחורה שהעבירו לך את המספר בשביל שידוך ..ואז בורחים .

איך זה גורם לשדכן גם להרגיש?

ולא סתם קובעים עם בחורה דייט ומבטלים באותו יום

שלא נתחיל לדבר על שגרירים/ שליש/ וחבריו

ששם בכלל פותחים הודעות מדברים ואז יום אחרי נעלמים .

מדוע?

אני תמיד אומרת אף בחורה לא כועסת שלא רוצים אותה בחורה כועסת כי הראו לה שרצו אותה (בואי נקבע דייט )

ובסוף הלכו בלי הסבר בבום

אני כבר התרגלתי לזה שיש כאלה שדיבורים לחוד ומעשים לחוד ..

ואני אומרת את זה בכאב אם אדם בוחר להתנהג ככה או ניצלתי.. עוברת הלאה ..

אבל לא כולן לוקחות את זה ככה

יש בנות שלא רוצות לשמוע על דייטים בזמן הקרוב בגללכם..

באמת קחו אחריות.

גוסטינג זה גועל נפש

אתם גועל נפש

השרשור מופנה לאדם שבורח/ מבטל דקה 90 בלי לזכור שיש צד שני לסיפור.

אדם אשר לא יודע לבטא את רגשותיו ..

נכון לא תמיד אפשר להביע מה אתה מרגיש אבל אפשר שיהיה לך עמוד שדרה . אל תגיד סתם דברים .. מזה??

(אפילו הודעת נימוס יהיה מתאים .. מצטער על הזמן שלך.. בכל זאת אני חושב שלא מתאים .קשה?

אפשרי גם אם לא מסתדר הכל בסדר .מידות יש פה צד שני לעזאזל 

דרך ארץ

כנל הפוך!! כלפי גברים

מעצבן ממשארץ השוקולד
פעם אחת קרה ליאביעד מילוא

התחיל איזה קשר והבחורה נעלמה כאילו בלעה אותה האדמה

קרה גם הפוךבחור עצוב
דיברתי עם מישהי איזה שבוע ופתאום פשוט נעלמה מעל פני האדמה. לא הגיבה להודעות. כלום.

אחרי חודש פתאום שלחה הודעה משום מקום. הגבתי לה ביובש שתבין שלא מעוניין. 

תגיד לה ברחל ביתך הקטנההפי
ההתנהגות הזו של היבוש לפני חודש לא היתה לעניין
לא בא לחנך אותהבחור עצוב
רק חתכתי וזהו. 
הלוואי עליadvfb
אם אחרי כל הבירורים זה מה שהתגלהintuscrepidam

אזי צריך להודות לה' יתברך ששמר את נפשך.

היה כנראה צריך את הבירור בשביל שני הצדדים, אך ברוב חסדיו ה' חסך לך את כל הפגישות והסבל מהבחור.

ואני לא אומר את זה רק מהצד של הכל לטובה וכו', אלא פה באמת רואים את ההצלה עצמה ישר.

לדעתי החלק שקשה זה שבסיטואציה כזו אפשר לומר לעצמך למה אני שוב פעם בסרט של להתבאס מקשר שהיה רלוונטי והתברר שלא…

התופעה שנקראת "גוסטינג"משה

נפוצה הרבה יותר משנדמה לך. ולתחושתי נשים מעיזות להתנהג ככה יותר מאשר גברים. אבל זה בסדר לטעון גם הפוך.

נשים תמיד צודקות, גברים תמיד טיפשיםצדיק יסוד עלום
בעולם המודרני? כןמשה

בעולם הקלאסי זה היה הפוך.

יחי הפמיניזםצדיק יסוד עלום
זה אכן מזעזע, אבל תשמחו שלא התחתנתם/ן אתו/המתוך סקרנותאחרונה

מי שלא מסוגל להיות רציני ולעמוד מאחורי מה שבוחר לעשות, לכאורה גם בנישואין יתנהג כך (גם בנישואין יש הרבה דרכים לעשות גוסטינג וד"ל).

עד כאןכְּקֶדֶם

מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה

וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד.  ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.

ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.

אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.

ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.

אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.

הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.

התוהו קדם לעולם. 

נוגע, לא נוגע

עצוב וכואב לשמוע

קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.

שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך

נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
מבטאת את ההרגשה
כואב ממשארץ השוקולד
מאחל רק טוב
חבר יקרכל היופי

עוד לא הגיע זמנך להיעלם.

הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.

הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.

האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?

אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.

כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.

אבל יש ויהיו רגעי אור.

אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.

אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.

מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.

חולה עליךךךadvfb

אחלה כתיבה

הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.

לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.

יש שני צדדים יראה ואהבה.

היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב. 

על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.

אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!

בהצלחהברוקוליאחרונה
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

ביטחון עצמי כן חובהזיויק
לדעתי
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
זה סביב ישיבת מיר?
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות

יש להם גם קהילה פיזית?

בוודאיארץ השוקולד
תשאל בקבוצה איפה הם גרים ואיפה המניינים שלהם, לרוב זה סביב אוניברסיטאות לדעתי.
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?

כמה שדכנים ומיזמים.

כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.

בהצלחה

הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה

השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.

אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד

רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?

מה דעתך על זה?

המצב הנפוץאריק מהדרום
הוא שיש צד אחד מאוד מעורב בפיננסים וצד אחד לא מעורב בכלל, העובדה שזה מצב נפוץ לא אומר שזה בריא, במקרה של גירושין או מוות או נכות פתאומית שתמנע מהצד המעורב לתפקד זה יקשה מאוד, מקרים שבו צד אחד לא רק שאין לו את הקוד לחשבון בנק, אלא שבכלל לא הוריד את האפליקציה לחשבון זה יהיה ללמוד להתנהל הכל מאפס.

בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.

אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה

תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.

אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.

ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

אולי יעניין אותך