ה' הוא המלךךך...
ואו כמה זמן לא הייתי ברב רונןן.. שנה שעברה הייתי הולכת כל שבוע והשנה נהיה לי עמוס

יהדות=דרך חיים
יהדות=דרך חייםלומד בישיבת המקדש בירושלים בראשות מו"ר הרב ישראל אריאל שליט"א
זה מעניין שחשבתיהדות=דרך חייםכי אי אפשר באמת להגדיר את הישיבה שלנו, אנחנו 5 בחורים שונים מאוד מאוד אחד מהשני בהשקפה באופי ובגילאיים
ב"ה
צריך להקים אולפנת מקדש או משו... שגם אנחנו נזכה![]()
נגיד מספיק שיהיה סניף באריאל שמושך טיפה לכיוון- וזו תהיה קבוצה נפלאה של בנות שמדברות (ופועלות?) על המקדש.
ואנחנו אכן פועלות!! @נוער המקדש בנות הצדיקות והקדושות....
יש לנו 24 גרעיני לימוד באולפנות שונות!!
ובעז"ה האחראית גרעין האלופה שלכן תתחיל לזוז ולהזיז ויהיה מתוק ממש!
אתה לא מעודכן![]()
בכונה אמרתי תנועת נוער כאריאל.
כי זה כיוון שחסר.
גרעיני לימוד זה נחמד אבל אני לא יודע עד כמה זה בונה אישיות. בניגוד לקבוצה מגובשת של בנות.
זה יכול להיות ב"שיתוף" נוער המקדש עם אריאל. זה יהיה טרנד כזה בתנועת הנוער אריאל. סניפי "הבית" (בכונה אני לא אומר סניפי ה"מקדש" כי זה לא מגניב. זה נותן אפקט שאני לא מסכים איתו.)
לא כל מי שבאריאל מזדהה עם זה... ובגרעיני לימוד יש את העניין של הבחירה והרצון להיות בו... חוצמזה שבעז"ה זה לא יהיה רק גרעינים... גרעינים זה חלק ממערכת שלימה שמתחילה לנוע בקצב... איטי אמנם. אבל בקצב... ואף אחד לא מוסיף את המילה "מקדש" כי זה מגניב...
א- לנו אכפת מהמקדש! לא כמוכל ההרמורניקים והגושניקים.
ב- אנחנו באמת עוזרים לבנות אותו. ולא מברברים בשכל כל היום.
שני הדברים הללו הם שטויות שנוער המקדש ודומיו מנסים להציג (אהמ, @יהדות=דרך חיים. והנה כאן הוצאתי את טיפת החשק האחרונה ללכת לסיבו"ש)
אולי עוד חמש שנים יהיה לכם מקום נורמאלי ללימוד מגורים ואוכל ואז יהיו לכם 40 חבר'ה- זו התחלה.
(וגם תצטרכו שינוי באופן הגישה של הישיבה)
נקווה שעד אז- כבר תהיה ישיבה עם שיעורים מחברי סנהדרין בהר בית אלהינו.
מבנה גדול עם פנימיות בית מדרש והכל ויש עוד מלא מקום מיותר שרק מחכה לשאר עמ"י שיצטרף ב"ה 
כי אין שם אף אחד שהוא באמת בראש שלי, נניח חסידות שזה עיקר העבודת ה' שלי אני לומד לבד שם...
גם מתוך הבנה שישיבה כזאת שמתעסקת בגאולה בצורה הכי מעשית שיש מקרבת את הגאולה לאין שיעור
אני רגיל ללמוד לבד, כשהייתי בתיכונית הייתי מבריז מהשיעורי חול ולומד בבית מדרש (עד שההנהלה איימה להעיף אותי בעקבות זה)
זכות עצומה לאין שיעור לזכות להיות במחיצתו של ת"ח עצום כמו הרב ישראל אריאל ולהיות איתו ממש בקשר אישי ברמה שכשיש משו שמפריע לי אנחנו יושבים ומשחנשים שעה שלמה...
הבנה שהעתיד הרוחני של עמ"י חשוב יותר מהעתיד הרוחני שלי, ואני בעצמי משתדל להתחזק כל הזמן וב"ה יש הרבה התחזקות למרות הקשיים
זכות עצומה להיות כ"כ קרוב למקום הקדוש ביותר לעמ"י ולזכות לעלות אליו לפחות פעם בשבוע
ובקיצור להגשים את החזון של כל עמ"י לקומם שכינתא מעפרא

חסידות
את צוחקת כבר היה דיבורים על מה יעשויהדות=דרך חייםאבל קשה לי להאמין שאני אשאר שם בתור אברך, אני מתחרפן מהצפיפות של העיר העתיקה, אני צריך מרחבים!!! מרחבי אל איוותה להם נפשי!

אני מנסה, כרגע הויכוח שיש לי איתםיהדות=דרך חייםהם לא רואים טעם ללכת למקווה כשהר הבית בסגור ליהודים, זתאמרת הם יכולים לטבול כל יןם כדי לעלות, אבל לפני שבת קודש?!?! הם לא יזיזו את עצמם למקווה 
ואחד מהם ליטאי בהשקפה (ושניהם ת"ח עצומים ב"ה) אבל ויש עוד 2 שכן טובלים לפני שבעס
.
@חסידות עוד סיבה טובה להיות בישיבה לראשונה מאז שגרתי בגבעה הצלחתי להקפיד על לטבול כל יום!
אבל אני לא עולה כל יום, לא מסוגל לזה רגשית
יהדות=דרך חיים
כולם שם התחילו להתברסלב..כל החסידים בודדים... כנ"ל אני![]()
אחת מהעם הנבחר
@המקדש השלישי בדרך החברותא הסורר שלי
חברותא לנצח!!!!
יהדות=דרך חייםמתחביבי לתפוס אנשים בטראסה שנראיים מענינים ולהציע להם ללמוד איתי 
חברותא עם מירוניסטית זה כבוד גדול![]()

תכתבי לי בפרטי מי זו החברה הבהרניסטית...
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד