אני מאד מבינה אותך. לי יש מטבח שמנת חלק חלק, בלי ידיות, ואני ככ אוהבת את זה. לסיים ושמנת לעניין לכלוך זה ממש אותו דבר.
אז ככה, מה שחשבתי:
אולי פולימר בגוון אלון מולבן, זה לבן עם קצת טקסטורה של עץ. פולימר טיפה יותר יקר ופחות חזק מפורמייקה אבל יש בו גוונים שנראים נפלא, כמעט כמו פורניר. הרבה יותר יפה מפורמייקה. ואלון מולבן זה "מקושקש" כך שפחות יראו לכלוך, אבל בכ"ז בהיר מאד.
את יכולה גם לעשות לבן מבריק (פולימר או פורמייקה. צביעה בתנור / שלייפלייק עולה המון וכל מכה הורסת). אבל את החדיות בארונות התחתונים ובמגרות לעשות אינטגרליות, ממתכת. רוב הלכלוך הוא סביב הידיות אז יישאר לך פחות לנקות. אבל לבן מבריק באמת רואים כל טיפה וכל טביעת אצבע. זה יפה אבל בעייתי.
אפשרות נוספת, אולי הכי טובה בעיני, היא לעשות ארונות תחתונים בגוון עץ בהיר, עדיף פולימר, ועליונים לבן בלי ידיות. ככה תראי בעיניים הרבה לבן, וזה מאד מאיר את החדר - קריטי בארונות עליונים. והילדים ילכלכו חופשי למטה..
חברה שלי עשתה ככה - עץ בהיר בגוון קצת חיוור למיטה ושמנת למעלה, ויצא לה מדהים. עם לבן יהיה קצת יותר קשה להתאים זוג, אבל רק צריך לשבת עם הקטלוג..
וכמובן בלי ידיות כמה שאפשר. המטבח נראה חלק וגדול יותר ככה.
ולא ידעתי שירוק בהיר חזר לאופנה! זה היה הצבע הקלאסי של פעם, ירוק בית חולים כזה. באמת מקסים אבל לא הייתי עושה..