פמיניזם- בואו נדבר על זה.אפסילון
אני רוצה להתייחס לשתי נקודות:
1- דמות האישה, מאינקובטור נייד לאובייקט מיני.
2- ממתי מין נהיה של גברים.
1-אפסילון

1
דור מתפתח ומתקדם שכמותנו. סבתא מספרת על דור שנשים לא ידעו קרוא וכתוב, היו כל היום בבית, לא היו בעלות אמירה או דעה או שכל בכללי. זה כמובן קישקוש מוחלט, אין פה התפתחות אבולוציונית שהולידה שכל בקרב הנשים. הן מאז ומעולם היו בעלות מנות משכל על כל הסקאלה, מהטיפשה עד כאב ועד הגאונה וחדת התפיסה במיוחד. אלא שהזמן דחק העבודות דרשו והעולם נאלץ לבחור לו סדר עדיפויות. וכמובן (היום זה כבר לא כזה מובן, שיהיה) שלפני קריאה, כתיבה, תרבות, בילויים, פוליטיקה, נמצאת הבאת נשמות לעולם. גידול ילדים, נתינת אהבה, להחזיק בית ומשפחה. מה גדול מזה, תגידו לי, מה.
אבל הנה היום, את הילדים שולחים למסגרות, את הכביסה מכניסים למכונה, בגדים קונים בחנות, ולנשים יש זמן לממש יכולות נוספות שבורא עולם נטע בהן. וזה נחמד מאוד, וגם די חשוב, אבל נהיה מרכזי יותר ויותר. ואם מישהי תעז לומר שהתפקיד המרכזי שלה בחיים ובעולם זה לגדל נשמות טובות ומתוקות שה' העניק לה, היא שוביניסטית מגעילה.
עכשיו תעצרו שניה, ותגגלו בתמונות ''איש''. מה יצא? טוב, כל מיני תמונות חסרות פשר של אנשים. ועכשיו תגגלו ''אישה''. יצאו תמונות של אינקובטורים? לא בדיוק. לעומת זאת, אחוז התמונות שהן בעלות אופי מיני גבוה עד כאב. לומר שיכול להיות שהכשרונות של אישה עומדים לפני עצם היכולות שלה כאישה (הבאת ילדים על המשתמע מכך) זו טענה מעניינת. אבל משום מה עושה רושם שזה לא בדיוק הביא לדמיון בין המגדרים, כפי שהיה מצופה, אלא גרם לפן אחר, פחות ''מחייב'' של הנשיות, להתפרץ. כנראה שנשים בכל זאת מרגישות מאוד מאוד נשים. והנה הנשים כאובייקט מיני.
לא יודעת מה איתכן, אני מאוד מאוד אישה. אני מוכנה לסחוב בטן הריונית חודשים ארוכים, יחד עם הבחילות והבכי והכבדות והאוכל והמצברוח והדקירות והבדיקות. ואני מוכנה להיות יותר בבית, למלא אותו בחום ואהבה, לעשות שוב ושוב את העבודות הסזיפיות והבלתי נגמרות האלה, ואני מוכנה להיות המקום החם והרך שהאיש שלי חוזר אליו בסוף יום מלא במירוצים. בעצם לא מוכנה, רוצה. זה כבוד עצום בעיניי לשאת בתפקיד הזה שנתן לי אלוהים. וזה הדבר הכי חשוב שאני אעשה בחיים.
ובזמני הפנוי? בזמני הפנוי אני אעשה תואר במתמטיקה ומדעי המחשב.
2-אפסילוןאחרונה
2
שארה, כסותה ועונתה לא יגרע.
כן כן, ממש ככה כתוב בתורה שלנו, שנכתבה למציאות שלנו, שבה נשים כמעט עושות טובה לגברים שהן מוכנות להתנשק איתם או לקיים איתם יחסים. אני אתן לך מין ואתה בתמורה תעניק לי אהבה.
אז איך זה שבכל זאת בתורה זה נשמע כאילו האישה זקוקה לקשר מיני עם בן זוגה, והוא מחוייב להעניק לה אותו גם אם הוא פחות בקטע?
המוח הגברי נוטה יותר להפריד בין הפן הנפשי של קשר זוגי לבין הפן הפיזי שלו. והמוח הנשי עושה ביניהם קשר כל כך הדוק, שיחס מיני מספק את הצורך להרגיש נאהבת. ומאחר שזהו צורך מאוד מאוד בסיסי אצל כל אישה, התורה מחייבת את האיש להעניק אותו לאישתו.
ומה קרה בעולם הזה? בואו נראה. יש לנו
1 אמצעי מניעה
2 גיל חתונה מאוחר
3 עולם חילוני משגשג בו מין מותר לחלוטין לפני קשר זוגי עמוק.
התוצאה הבלתי נמנעת לאוסף הדברים הללו, היא הפרדה בין מיניות לאהבה. הרי הוא רוצה מין, הוא זקוק לזה, והוא לא עומד להתחתן עכשיו, נכון? אז מה הבעיה? נהנה, נסיים ולא קרה כלום. לא מחוייבות, לא הריון. רק הנאה מינית וזה הכל.
וקשר כזה הוא בשביל הגבר ולא בשביל האישה. זה לא שנשים לא מחפשות את זה, אבל הנה, תראו בעצמכם כמה הן יוצאות פגועות. ובעצם גם גברים, אבל פחות מצד הטבע.
עכשיו בוא נראה מה המסגרת לחיי מין בתורה.
1 מין הוא בגדר האסור לפני שחתמת על חוזה התחייבות לאישה (ככלל, בלי להיכנס לפרטי ההלכה)
2 כשהוא מותר- הוא מצווה. שיא רוחני של סיפוק והענקה לאישה שהוא אוהב.
התורה שלנו מדריכה לחיבור מוחלט בין אהבה למיניות. עד שאין לך בת זוג- אין מיניות. כשיש לך- היא באה להעצים את האהבה. כלי ביטוי, אולי.
והנה, במקום יצר חייתי שמשמש לניצול ולפורקן קיבלנו כלי לביטוי אהבה, רגש, מחוייבות, חיים.
ערב טובמסתפק

אתם תראו את הסדרה בהסתורה? בכאן 11

כמה באמת תופעת מסיבות האנוסים באמת קיימת?

כבר הייתה להם סדרה אחרת על התופעה הזאתפשוט אני..

מתיר עגונות.

בוודאי שהתופעה קיימת והיא לא נדירה, אבל אני לא חושב שהיא נפוצה מאוד. 

לדעתי זה עניין ישן.שבורת,לבאחרונה

זה אולי עדיין קיים אבל פחות ופחות.

הבעיה היאחוזר

שאני יודע שהוא קיים

כאילו אני לא אצליח באמת למחוק את קיומו מהראש והרגשות שלי

ואז

יש את תורתו ומצוותיו

ואם לא

אז שאלות פילוסופיות

שבסופן 

הרבנים תמיד צדקו וכל מה שהם השתילו לי

ואז הבחירה לצאת

לשחרר מהכל

תמיד תהיה מלווה באשמה. 

ואז זה כבר לא שווה את זה

ואז אני נשאר באותו מצב

לופ.

אני גם מאמין שהוא קייםהגיבן מנוטרדהם

השאלה איפה הקושי מתבטא אצלך בדיוק ואיך אתה מתמודד איתו?

האם זה מקדם אותך או מרחיק אותך?

איך זה מסתדר עם הסביבה?

בקשרים. הכל אסור.חוזר
ואולישבורת,לב

אם הוא קיים,

אולי הגיע הזמן שלך להשתחרר ממה שלימדו אותך ולברר את האמת באמת.

אתה חופשי.

אולי תכיר את הרב מיכאל אברהםמתנחל חייכןאחרונה

יש לו אתר ומלא שיעורים.

וגישה שאולי תיישב את דעתך .

נותן מורכבות לאלוהים ולמציאות

מה דעתכם על הסיפור של הנובה והדתל"שים שם?זיויק
מה היה?נעמי28
היו שם הרבה דתל"שיםזיויק
חלק על הרצף
נו ו?נעמי28
באסון מירון היו רק חרדים ובשואה נספו קהילות שלימות של יהודים מאמינים כולל אדמורים.

השאלה אם לדעתך זה האיר זווית בלתי מוכרת לציבורזיויק
ואם יש לך תובנות מזה
לא ראיתי התייחסות מיוחדתנעמי28

למגזר שממנו הגיעו.

אני לא חושבת שנכון לקשר בין רמה אמונית ודתית לבין אסונות.

לא היה הקשר כזהזיויקאחרונה
שימי לב שזו פרשנות לשאלה שלי ולא גוף השאלה
שאיבדתי ואיבדנו אנשים נהדריםruthi
והקהילה שלנו חסרה היום את האנשים האלה. 
ברורזיויק
הי"ד
איבעיא להוימח שם עראפת
מה גרם לכם לדתל"ש? וכשהחלטתם לדתל"ש, מה עשיתם? מה הייתה 'שבירת הקערה' שלכם?
איך אתם מסתדרים עם אלולהגיבן מנוטרדהם

תשובה סליחות וכו' ועם כל המחשבות והרגשות בלב?

כבר אין לי אותםנעמי28

השנה לא (או עדיין לא) התמודדתי עם הרגשות האלה.

כנראה הזמן עושה את שלו, ויותר ויותר ברור לי שהסליחות הן לא כלפי ה' או ביחס למצוות.

אני גם לא מאמינה במצוות או שמישהו בודק אותן, וכל הצ'ק ליסט הזה לא בשבילי ומרגיש לי קטנוני .

אם כבר אווירת סליחה אז יותר ביני לבין עצמי והסובבים אותי, לא כלפי אלוקים.

למה בעצם?אדם 12
מצחיק ממשמאן דאמר
השבוע בדיוק לא היה לחברה מניין אז הם ביקשו ממני להשלים ולא היה אף אחד שיודע לעלות חזן אז עליתי חזן סליחות ומנחה 
חזק!הגיבן מנוטרדהםאחרונה
נראה פורום פעיל יחסיתמקפיצים נטושים

לכזה שלא מופיע בתפריט הראשי.
בעז"ה תכף תשובו , טוב לראות שלא כותבים פה הרבה...

טוב לי יום בחצרךהגיבן מנוטרדהםאחרונה
..דתיה?
עבר עריכה על ידי דתיה? בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ה 17:09

.

כנראה שלא🤭פשוט אני..
התייאשה מהרהגיבן מנוטרדהםאחרונה
או שטעתה בנו
כל כך עייפה מלהחזיק את הכללביטה

בא לי כבר לשחרר.

לתת להכל לקרוס.

להישיר מבט אל המציאות ולהפסיק להתחבא. 

מבין את הקושימתנחל חייכן
הרצון להשתחרר...
נשמע קשה ❤️נעמי28אחרונה
מה מונע ממך לשחרר? מה יקרה אם הכל יקרוס?

אולי יעניין אותך