יש לי בעיה.. אבל בקשה תענו ברצינות..יהיה טוב!

הבנתי ממישו שחניכה שלי נאנסה.. (לא מקור כ"כ מוסמך..)

אבל עדיין.. מה לעשות??

איך אני יכולה לברר אם זה נכון??

תנסי לדבר איתה ולשים לב להתנהגות שלה~~אני~~
לדבר איתה כמו שיותר, ואם היא לא מסכימה לספר תנסי לשאול אותה על זה. שבי איתה הרבה עד שתספר.
נסי לשים לב האם ההתנהגות שלה שונה. תשאלי אותה ותשבי איתה ותדברי איתה. עד שתספר לך. וא
המשך לתגובה של ~אני~e אפשר בלעדי

תשאלי את אותו אדם שאמר לך איך הוא יודע על זה....ואז תשאלי אותה עם היא לא רוצה להגיד לך תתעקשי איתה ותגידי לה שזה נושא מאוווד חשווב ומישו חייב לדעת ולהגיש תלונה...עם היא מספרת לך והיא לא יודעת מי זה או היא לא זוכרת איך הוא נראה או שהיא זוכרת כמה פריטים תפני למשטרה תגישי תלונה ושהחניכה תבוא איתך ותיתן את הפרטים שהיא זוכרת...

עם אני הייתי במקום הילדה הזאתי הייתי מספרת לך...אבל לא הייתי רוצה שתגידי להורים שלי משוו על זה או למישו אחר!!!

מקווה שעזרתי!!

תגובהלהבת-כוח

חצי מסכימה עם מרדכי.

אני חושבת שאת צריכה לוודא איכשהו שאנשים יודעים מהמקרה- זאת אומרת שההורים, לראות שהעניין כן בטיפול.

להכריח אותה לספר, בוודאי שלא תעשי. אבל תשדלי אותה, תשאלי אותה אם הכל בסדר, תוודאי שהיא יודעת שהיא יכולה לספר לך מה שהיא רוצה, ושאתה שם בשבילה תמיד וכו', כדי שבאמת תרגיש בנוח...

להכריח אותה לספר, או להושיב אותה ולעשות לה חקירה משטרתית- ממש ממש לא ניראה לי שיעזור. להיות עדינה, ומבינה ניראה לי יניב פירות יותר משובחים. השאלה היא אם היא עכשיו בשוק ולא מספרת לאף אחד, ותתנהג כאילו לא קרה כלום או שהיא כל כך נסערת שהיא תישבר ברגע שתתחילי לדבר איתה. בכל אופן, בסבלנות ובזהירות!

בלי קשר, כל הכבוד על הדאגה! ובעז''ה שהקב''ה יתן לך את המילים הנכונות כדי לעזור לה.

את רואה כאן תגובה של מרדכי?!המלכה של העולם
להתחיל לראות אם זה נכוןמשה
אם יש חשד - לדבר עם מישהו יותר מקצועי לפנישאת פונה אליה. אדם מקצועי יוכל לתת רעיונות טובים יותר ממני למשל.

בגדול - מה שצריך לעשות זה לגרום לה לספר מיוזמתה, לא לתחקר ולא ללחוץ.
אוקי מקבלתלהבת-כוח

אבל עם זה אני לא מסכימה.

משה צודק, צריך קודם לברר את אמיתות הדברים, ואז באמת לבדוק שההורים יודעים, ואנשים שיכולים לעזור לה יודעים. 

ואז אני כן חושבת שצריך לדבר, אולי לא לרדת לפרטים, אבל לרוב מדריכה מהווה חלק דיי חשוב בחיים של חניכה, ואני בטוחה שהיא יכולה לעזור לה, במידה כלשהי. בתנאי שהיא עושה את זה נכון- ו"יהיה טוב!" את מכירה אותה הכי טוב, תראי איך אפשר לפנות אליה... תעשי חושבים.

ואי אפשר בלעדי- זה אולי דבר נורא קשה, שלא בא לך שההורים ידעו, אבל הכי חשוב שהם ידעו.

בעז''ה שנשמע בשורות טובות!

שיחה אישית, כביכול לכל החניכותאנונימי (פותח)
תוכלי להכריז שאת  רוצה להתחיל סבב שיחות אישיות לקראת המחצית השניה של השנה ותקחי אותה ראשונה (תוכלי לעכב מעט את השניה והשלישית ואז יגיע חופש פסח). אמרי לה שהיא נראית לך עייפה (אם המידע נכון, היא בוודאי לא תישן טוב ותהיה במתח) ולחוצה אולי מהבחינות. אם תראי שהיא לא נפתחת אליך בהמשך,  תוך כדי שיחה החליקי לידה כרטיס עם טלפון של קו חם לבני נוער (יש מספרי טלפון בכל המקומונים של עמותות שונות) ותבררי אם יש לה טלקרד או פלאפון. אמרי לה שמאד מקובל כאשר יש לחץ להתקשר ובאנונימיות מוחלטת לקבל יעוץ ותמיכה.
אממיהיה טוב!

קודם כל ממש תודה!!

אז ככה.. היא יחסית קטנה.. (כיתה ה'..)

ואני מדריכה בסניף עולים בשכונה שיש שם ערבים ושהיו שם כבר מקרים של אונס.. לכן יש סיכוי שזה באמת נכון..

אין לי קשר כ"כ טוב עם אותה חניכה.. ולא נראה לי שהיא תספר..

ולהורים זה לא שייך להגיד.. כי זה לא ייתן כלום.. הם עולים והם לא יודעים כ"כ עברית.. והם לא ממש יבינו.. ויש סיכוי שגם סתם יכנסו ללחץ מיותר...

ואני גם לא ממש יודעת איך לשאול אותה..

חשבתי שמדובר בנערהאנונימי (פותח)
יש לילדה אחות גדולה יותר, או חברה שתוכלי לספר לה שהיא נראית עייפה ולשאול למה היא הולכת לישון מאוחר, אולי היא מתקשה בלימודים? אם תראי שהחשש שהיא עברה טראומה אמיתי, תוכלי למצוא בחורה שמדברת בשפתה ותוכל לתת לה כמה "שעורים פרטיים" בביתה. מספיק להגיד לה שהילדה נראית לך מדי לחוצה. היא תספוג את האווירה ותוכל אולי לרחרח ולספר לך אם יש איזשהו סיפור ברקע, אולי בגלל השפה המשותפת הילדה/ההורים ישתפו אותה במה שלא תשתף אותך.
 (את צריכה לזכור שקיימת האפשרות האפילה שזה קורה בתוך המשפחה ויהיה קשה עוד יותר לעלות על זה)
אני חושבתננסי
אני לא הייתי מכריחה אותה לספר בשום אופן.  מסכימה כן לתת לה קצת יותר אהבה ולקרב אותה לחברים.  וכן לערב את ההורים-מה קשר שהם עולים?  אם השפה היא הבעיה אז לערב מי מהקהלה שיודע את השפה.  אלא אם יש חשש שההורים יהיו אלימים כלפיה, אז עדיף לערב את יועצת בית הספר בו היא לומדת.  מה שכן, הכל בעדינות מירבית
אני חושבת ש...e אפשר בלעדי

שאת צריכה ללכת לדבר איתה לראות עם בכלל זה קרה ומה היא מרגישה...

עם היא מסכימה שתספרי להורים שלה אז תספרי...

ואני עדיין חושבת שצריך לפנות על מעשה כזה למשטרה במיוחד עם זה לא פעם ראשונה שזה קורה!!

זאתי דעתי מה שאת תעשי זאתי ההחלטה שלך!

בהצלחה

לדעתי,אחד מאלף

בס"ד

דבר ראשון, זו בעיה קשה. מאיפה שלא מסתכלים עליה. ולכן, את חייבת לעזור לה: תתפללי עליה!!!

לגבי ההשתדלות שלך, תנסי להתקרב אליה יותר (לא בצורה לוחצת, היא עלולה לפרש בצורה רעה אנשים שינסו להתקרב אליה). לבנות אצלה אימון והערכה וכו'.

בנוסף, תשדרי לכל החניכים/ות שאסור להתבייש בשום דבר. אם יש בעיות- צריכים לספר למישהו שייכול לעזור. תגידי לכולם שאפשר לגשת אלייך בכל בעיה.

את יכולה להביא גם מישהו מבחוץ שידבר על זה.

ולא. ממש ממש לא לערב את ההורים. אם הבנתי נכון את המוצא שלהם, בחלק מהעדות דבר כזה יגרור עונש כבד לבת. הם רואים בזה פגיעה בכבוד המשפחה והוכחה לזה שלבת אין כבוד לעצמה. לא כדאי לעשות את זה.

ושוב, כמו שאמרתי, העצה המרכזית היא תפילה.

המון ב"הצלחה!

לדעתי תספרי להורים שלה שידעו מיזהכיפה אדומה!!!
אני חוזר שוב: לא לספר להורים...אחד מאלף
בדרך כלל בן אדם שנאנסהירהורי הלב
רואים את זה על ההתנהגות שלו...
באמת שתשימי לב...
נכון, אבל לא בהרכח בכללרחלקה
כי בטוח יש לה טראומה!!!!!!!!!!!1כיפה אדומה!!!
כמוך?! חחנצח לנצח!!!
את חייבת לשאול אותהאנונימי (פותח)
את חייבת לשאול אותה ואם כן מי זה ואם את יודעת בטוח להעביר את זה למשטרה
בת כמה היא????חיימשוגעים!!אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך