תענו לי!אנונימי (פותח)
אני יודעת על חברה שלי מלא דברים, והיא לא יודעת שאני יודעת אותם עליה... גיליתי אותם בדרכים לא דרכים.. למשל שאנסו אותה, והיא ילדה מוכה. מה אני עושה עם זה עכשיו??????????????
מפתחת קשר -אח..

של חברות אמיתית [!!] בינכם.

קודם כל , את כל הדברים שאת חושבת שאת יודעת עליהם - תנסי
לאמת אותם. כי אולי....או אולי...יש מיליון סיבות שזה לא נכון - לכן ,
תאמתי את הסיפורים שאת יודעת עליה.

ו...אם את רוצה לעזור לה , תהי חייבת לעשות את זה רק מתוך הקשר
האמיתי שנבנה בניכם. ז"א חברות ממש כמו אחיות. אז - את תוכלי לדבר איתה על דברים
כאלה.
זהו. פתחת את הקשר. [אגב , זה לא יום יומיים. זו דיי עבודה.]
תתחילי לשחנ"ש איתה סתם כך. ספרי לה בעיות שיש לך - היא תפתח אלייך.
היא תספר לך בעיות שיש לה - כמובן שזה ישאר בינכם - תוכלי לעזור לה.

בנתיים - גם כש - [אם] אין לך קשר הדוק איתה , סתם תפסי אותה לשיחה כזו קצרה - [שמתחילה קשר של חברות אמיתית]
אחרי שאימתת את הדברים , תגידי לה - "תקשיבי , אני יודעת מה עובר עלייך"
"אני רוצה לעזור לך". מכאן - תפתחו את השיחה הלאה. אם היא רוצה > תלכו למבוגר
שיעזור לכם בנושאים האלה. אלו לא נושאים שצעירים יכולים לפתור.
אם היא אומרת שהיא לא רוצה עזרה > אל תלחצי עליה. אבל...יום למחרת , תפסי אותה
שוב , תבקשי ממנה עוד הפעם. תסבירי לה את חומרת המצב. תסבירי לה ש -
היא חייבת [!!] לצאת מהמצב הזה. היא לא תוכל להמשיך את החיים אם היא לא תצא מזה.
ככה.עוד פעם ועוד פעם...
בסופו של דבר , כנראה שהיא "תשבר" אלייך ותסכים לעזרה מצידך.

אהה...משו חשוב - בכל השיחות שלכן - אל תדברי אליה כמישי מעליה.
בקול נמוך , תשמעי גם אותה , בקול שמראה אכפתיות ורצון לעזור.
תגידי לה גם [ותקימי את זה.] שזה ל-א יוצא החוצה בשום פנים ואופן ממך -
אלא אם כן היא תסכים לך להוציא את זה לאדם אחר.

עכשיו - היא צריכה ה-מ-ו-ן אהבה.
תני לה. זה חשוב מאוד דווקא במצב הזה.

בשורות טובות!

שטויות. (רציתי להשתמש במילה לא יפה וויתרתי. כפיים)mama

תקשיב חבר. אין לי מושג מי אתה או בן כמה אתה, אם אתה מדבר מניסיון וכו', אבל מה שבטוח- אני, מדברת עכשיו מניסיון.

היתה לי חברה, טובה טובה, שנאנסה ועברה כל מיני דברים קשים, היא ג"כ היתה מוכה ועוד כל מיני בלאגנים במשפחה. כל הסרטים.

קיצור, ידעתי את זה וממש לא ממנה, וגם בחיים היא לא סיפרה לי בפירוש אף פעם (חוץ מהמכות ועוד כמה בלאגנים, שכמובן היא כל הזמן שיתפה אותי בהם. יותר נכון להגיד שהדבר היחיד שהיא לא ידעה שאני יודעת עליו זה האונס והטרדות).

הייתי חברה שלה שנים, לפעמים היו מצידה רמיזות קטנטנות, ואני הייתי מחליקה אותם כאילו כלום. היא היתה חושבת שאני לא מבינה, אבל אני- הבנתי. ועוד איך הבנתי... הרבה פעמים הרגשתי לא נעים עם העניין הזה, שאני יודעת עליה דברים נורא אישיים, בלי שהיא תדע בכלל ובלי שנדבר על זה...

שנה שעברה, היינו ביחד כמה ימים רצופים ובאחד הלילות דיברנו שעות על החיים, עלינו. שחנ"ש... בהחלטה של רגע(או שלא), החלטתי להגיד לה. נקבתי בשמה זרקתי לה משהו כמו: אני יודעת מה היה לך... 

שתבינו. שנים אנחנו חברות, מדברות על הרבה בעיות אחרות שיש לה אבל על משהו ספציפי ומאד מאד רגיש וטראומתי אצלה, בחיים לא דיברנו. לא נגענו בזה.

היא היתה בשקט כמה רגעים, ואז היא שאלה אותי איך אני יודעת את זה. אמרתי לה ששמעתי מבנות מזמן...

נראה לי שהתחלתי לפתוח את הנושא, אולי שאלתי אותה אם היא רוצה לדבר על זה, כי איזה בנאדם לא ירצה לדבר על משהו קשה שעבר עליו? במיוחד כשזה עם חבר מאד טוב...

היא ממש התקשתה. היא אמרה לי: תקשיבי. אני באמת לא יכולה לדבר על זה. זה מחזיר לי הכל! מחזיר אותי לשם...

אני באמת הבנתי אותה, והבנתי עוד משהו. הייתי בסדר גמור כל השנים האלה. לא הייתי צריכה להעלות את זה. אם היא היתה רוצה היא היתה מספרת לי כבר.

יש מצב גדול שאם הייתי מדברת איתה על זה הרבה זמן לפני אותו לילה, היה לה קשה להיפתח אליי, כי בעצם, אני יודעת עליה הכל!!! זה באמת נורא כשחושבים על זה.

* * * * * * * * * * *

והקשר לדברי ה"אח":
לצפות שהבת תיפתח אל החברה באיזשהו שלב זה טיפשי וחסר עניין, בגלל שזה פשוט לא יקרה. אונס- זה טראומה. בקושי יש בנות שמדברות על זה. אני הייתי הבנאדם שהיה כמעט הכי קרוב אל חברה שלי(ואולי הכי), ועדיין, לפתוח דברים כאלה זה להרגיש את הכאב מחדש.
גם כן- לתפוס אותה לשיחה קצרה ולהגיד לה "תקשיבי , אני יודעת מה עובר עלייך" זה שטותי לגמרי! היא תאבד את כל האמון בבת.

לדעתי צריך לתת לה את הזמן. לגמרי. הבת זקוקה לה(אם היא חברה שלה...), ולא בשביל להיות אוזן לטראומה הספציפית, אלא בכללי. להתמודדות היומיומית.

ונסיים בתפילה, שהשם ישלח לכולנו מרפא לכל מכאובינו (הגופניים והנפשיים). אמן.

בהצלחה לכולם.

אגב, "אח", זה ממש לא אישי. פשוט רציתי להביא את הדעה שלי.

למאמא זה לא כלכך נכון-שלבוקית

יכול להיות שאף אחד לא יודע על זה ואז  המצב הזה ממשיך וכן צריך לדבר איתה ולערב אנשים חכמים..

זה תלוי איזה בנאדם היא ואם זה כבר היה או נמשך עדיין.

אם זה כבר היה אז יכול להיות שצריך לדבר איתה ולשחרר אותה מיזה ויכות להיות שזה רק יקשה עליה

ועם זה עכשיו קורה את חייבת לדב איתה ולשכנע אותה שתרשה לך לערב עוד אנשים!!

מקווה שעזרתי-

צודקת לגמרי. תודה שהארת את עיניי...mama
פשוט לא לקחתי את כל הפרוצדורות בחשבון...
מצטערת מאוד, אבל זה די לא עני'ינך.הסנה-בוער
בס"ד
אם הי'יתן חברות ממש ממש קרובות, הי'יתי מבינה. ואז אני מסכימה עם מאמא.
אבל ככה? זה ממש לא עני'ינך. ואל תחשבי שאם את תדברי איתה על זה זה יעזור. מצטערת על הבוטות- אבל אם כל אחת שיודעת את הסוד שלה תרגיש צורך לדבר איתה על זה, כי היא בטווחה שזה יעזור לה, זה ממש ממש ממש לא יעזור.
ואח, אני ממש לא מסכימה. זה פשוט מגעיל, לעשות אתזה. זה להי'ות חברה של מישהי רק כדי לעזור לה? בתור פרוי'יקט חסד? זו חברות מעוותת.
זה הי'ה לח.נ, לא לך =]הסנה-בוער

בס"ד

במקרה שלך- אם היא היתה חברה ממש טובה, שהחברות כבר היתה בנוי'ה, ולא התחלת לבנות אותה בשביל להכנס לה לחי'ים האישיי'ם,
ואם ידעת מראש שיש לך דרך לעזור לה- אשרי'יך לגמרי.

לא כ"כ פשוט אבל חשוב..אנונימי (פותח)

מביאה אותה לדבר על זה כדי שהיא תוציא את זה ....

אם זה לא הולך אז פשוט תיהיי החברה שלה שלצידה...

כדאי לך לדבר על זה עם מישהושלומיbnאחרונה
מישהו מבוגר שאת סומכת עלין או עצת נפש וכאלה מקומות שמבינים ויעזרו לך לעזור לה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך