*ומצליחים בכך*
נו.. אם כבר פתחתם תענו משו...
*דיון מקווה שיהיה.. אם עצות מועילות ומחכימות לחיים
ישר כוחכם!
*ומצליחים בכך*
נו.. אם כבר פתחתם תענו משו...
*דיון מקווה שיהיה.. אם עצות מועילות ומחכימות לחיים
ישר כוחכם!
קראתי בשבת משהו של הרב יהושוע שפירא...והוא מסביר שמה שתוקע אותנו בעבודת ה' זה ההפרש בין הרצוי למצוי...זאת אומרת-אני רוצה להתפלל בדבקות בלי מפרעים בלי רק ה' יתברך אבל במציאות אני חושב על דברים אחרים בתפילה
זה גורם לי להוריד ציפיות לשאוף פחות גבוה...העינין הוא לדעת שהמצוי לא בא ממך אלא מה' ושאתה צריך להתמודד איתו וזה עבודת ה' ..אם יש מפריע באמצע התפילה אז זה היתמודדות שלך...אז תשאפו גבוה בחיים ותדעו שאתם צריכים להגיע לרצוי והמצוי כבר ה' דואג לו ותקבלו את זה בשמחה
התבוננות- חשבון נפש: מה המידות החלשות שלי? מתי הן מתעוררות? איך אדם מתוקן אמור להתנהל? איך אני מתנהל? איך לצמצם את הפער? וכו'. אדם צריך להבין מה עובר עליו
התבודדות- אי אפשר באמת להתנקות מאיזה מידה מגונה בלי עזרה.
על כל אחד מהפרטים האלו כתבו עשרות ספרים ויש מה להאריך בהם עד אין קץ. בהצלחה.
גלים.
פיצוחית

גלים.
רק לא סיכמנופיצוחיתבמה![]()
מתגעגעת...אחרונהרבי יוסף בעל העגלה?
גם הרבי התעסק בזה והזכיר את זה באחת ההתוועדויות(כמדומני)
העיקר זה להתמיד בדרך בה בחרת ולא לחזור להתחלה כל פעם ולבחור בדרך אחרת(כי אז לעולם לא תגיע ליעד).
יש בחסידות (תלמדי הבש"ט) עשרות דרכים ויש ספרי מוסר ועבודת המידות מהרבה ראשונים ואחרונים (חובת הלבבות- לב טוב, אורחות צדיקים, מסילת ישרים, תומר דבורה, הרב קוק ועוד..)
'תורה מביאה לידי זהירות' (בריתא של ר' פנחס בן יאיר)
לא תדע איך מצליחים בלי עמל תורה בזה כולם מסכימים.
אז תבחר את הדרך הראויה והרצויה ותתמיד בה ותתאמץ בה.
חוץ מזה עצה טובה מכול הראשונים והאחרונים "הרחק משכן רע" והמעט מחברת האנשים.
(התבודדות, התבוננות, יציאה מן היישוב, התנתקות התרבות המערב).
לשמוע שיעורים בנושא\ללמוד (מומלץ בראשונים דווקא - רבנו בחיי, ראשית חכמה, רמב''ן, שערי תשובה וספר היראה, ספר חסידים, ועוד כהנה וכהנה ספרים. לפעמים קצת מתבלבלים מרוב ספרי מוסר של אחרונים {גם חסידות}, אז צריך לחזור קצת למשהו בסיסי יותר.)
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים