מישהי הגדירה את המושג תורני כנציגה של בנות ישראל, וקראה לבנים להגדיר מצידם את המושג "תורנית".
ואני קוראת את כל התשובות ושאלה אחת עוברת לי בראש.
מה זה מעניין מה המושג הזה אומר? ולמה להמציא מושגים שלא ראינו אותם לא בתנ"ך ולא בחז"ל (אם אני טועה, תתקנו אותי בכיף. לא שמעתי את המושג הזה בשום מקום).
והשאלה שלי היא בעצם, האם אנו מחפשים את מה שה' רוצה מאיתנו או שמתווספים לזה כל מיני סיגים שמחופשים לרצון ה'?
אף אחד לא יודע מה זה "תורנית" כי זו המצאה. ואם זו המצאה, לגמרי לא משנה למה כל אחד מתכוון כשהוא אומר אותה. כי הסובייקטיביות אף פעם לא צודקת ואף פעם לא נגמרת.
אין דבר כזה "תורני",
יש תורה שניתנה לכל זרע יעקב כאיש אחד בלב אחד.
יש אנשים שקיבלוה ויש שעוד לא.
כאלה שמשתדלים לקיים אותה וכאלה שלא יודעים/מתקשים.
ההגדרות האלה מפלגות את העם ומאפשרות לגיטימציה לאלו שמחליטים להגדיר את עצמם כ"חילונים".
אם לך יש זכות לקרוא לעצמך "תורני", לי יש את הזכות לקרוא לעצמי "חילוני". בקיצור, יוצא שאנחנו מטעים את הציבור. (איפה העגבניות? שמרו אותם בצד, חבל עליהם).
אולי מעניין יותר מה ה' אלוקיך שואל מעמך, ולא מה כל ילד שבמקרה גידלו אותו בחינוך של תורה חושב שצריך.
ואם כך, אפשר לעזוב את כל ההגדרות המומצאות בצד, ולהתחיל לחפש את "קוראיו באמת", את "יראיו", את "אוהביו", את "חסידיו"...
אתם יודעים מה היופי בתורה? שהיא מאפשרת 70 סוגים של "יראיו", "אוהביו", "חסידיו" ו"קוראיו", ויש לה מקום לכל כך הרבה סוגים של אוהבים ויראים.
ועדיין ההגדרות ברורות ולגיטימיות. וההגדרה לא תלויה במה שאני מגדיר את עצמי או הזולת מגדיר אותי. היא תלויה בבחירה החופשית שלי כל רגע ורגע...
אתמול התקשתי באהבה, היום אני יכול. בסה"כ אני יהודי טוב שמשתדל לעבוד את ה' בכל לב.
בקיצור, אולי כחברה יקל עלינו להזניח את ההגדרות שהמצאנו בצד, הוא הגדיר אותנו מספיק ב613 מצוות.
ונכון, אי אפשר לדעת מי תורני באמת.
גם לדעת מי הוא ירא שמיים אמיתי לא תמיד אפשר לדעת, כי יש מצוות שקשורות לעבודה שבלב, ומה שבלב נשאר בלב.
אפשר לבדוק מי הולך להתפלל אפילו שאולי הוא בכלל לא מתכוון, והוא בכ"ז לא מוותר על המצווה הזאת.
מי עושה חסד עם הזולת, אפילו שהבין אדם למקום שלו עוד לא איי איי איי...
יפה לראות פתאום את כל העולם ככה, נכון?
בעמך כולם צדיקים.

איזה מצחיק ומזעזע בעת ובעונה אחת