למרות שענו כאן תשובות יפות, ואולי אף אני חוזר עליהם, תראו כאילו אמרתי בשם אומרם..
*מה הסיבה שאנשים מרגישים שכל דבר בשבילם זה "עבודה" ובעצם כל דבר
בשבילם זה עול? מה עומד מאחורי סוג אנשים כזה?קשיי חיים? חוסר במשהו? אני לא חושב שיש מישהו שמרגיש שכל דבר זה עבודה! כן יש בעיה של "הכללות" אנשים נוטים לעשות הכללות, ואם יש מספר דברים קשים, הכל הופך אצלהם לקשה. אמנם לא שאלת, אבל בכל זאת, יש להראות לאותם אנשים רשימות של דברים שהם לא קשים ("תזונה רגשית"), וזה מתחיל בדברים הפשוטים ביותר, כמו לאכול, לישון וכו', ולהתקדם איתם הלאה כל אחד לפי האופי שלו, לכל אחד יש וודאי דברים שהוא אוהב לעשות! ומצליח בו!
*איך אפשר להרגיש טוב עם עצמך, אם יש סתירה פנימית שלכל אדם יש דעות
משל עצמו ולא מתיד הן מסתדרות עם זה של השני. אז איך אדם יכול להרגיש בטוח
בעצמו, הרי זה שקר הביטחון הזה. השאלה הזו כנראה לא מנוסחת היטב, (או שרק אני לא ממש הבנתי), ההרגשה הטובה (בריאה) של אדם עם עצמו צריכה להיות מנותקת מהשפעות חיצוניות. אני ביני לבין עצמי טוב לי, ללא קשר מה אחרים, חושבים אומרים או/ו עושים. כמובן שזה לא מייתר את הצורך בחשבון נפש, אבל שוב, לא נתינת דין וחשבון לאחרים, אלא לעצמי בלבד. ואכן אם מצאתי כי שגיתי, טוב יהיה אם לא ארגיש טוב עם עצמי עד שאעשה תשובה.
*איך משנים תגובה של אדם שאתה חושב שהוא חושב לא נכון, אבל אתה רוצה שזה יבוא ממנו? מה זאת אומרת "הוא חושב לא נכון" האם מדובר על עובדות שלדעתך הן מוטעות, או דעה השקפה שונה משלך? אנו יכולים להעניק כלים, שיעודדו כיווני חשיבה נוספים. לפעמים גם נתונים שהוא אולי לא לקח בחשבון. אולי אפילו להקשיב לו באמת, להתחקות אחר קו החשיבה שלו, ולהסביר לעצמנו, למה אנו לא חושבים כמוהו. לנסות להסתכל על הדברים מנקודת המבט שלו.
*איך שומרים על קשר עם אנשים, אבל בלי להרגיש שאתה עושה מה שהם רוצים
בלי שזה נוח לך, ומצד שני ממשיך להיות בקשר טוב שנותן להם הרגשה שאתה
איתם. ובאמת שגם אתה תרגיש כך? איך להיות פתוח לאחרים בלי להרגיש שזה חד
צדדי ואיך בכלל להרגיש על עצמך כמה אתה פתוח או לא? אין בעיה לדעתי בלהרגיש שזה לא נוח לעשות משהו שהשני ביקש, זה חלק מקשר בין אנשים שפעמים אני עושה בשביל השני, ופעמים השני עושה בשבילי. הבעיה היא להרגיש רע מכך. מה עושים כאשר הדברים מתנגשים? שוב, פעמים עושים לפי רצון האחד, ולפעמים לפי רצון השני. כמים הפנים לפנים, אם אני אהיה פתוח, הוא יהיה פתוח כלפי.
איך מפתחים שיחה עמוקה ומעניינת עם משהו שלא מפתח שיחה? אולי זה לא מעניין אותו לפתח שיחה, במקרה כזה, לא ניתן לעשות דבר. אולי לשאול אותו בעצמו, האם יש איזה נושא שהוא כן מעונין לפתח ולהעמיק בשיחה.
אני מחפשת תשובות איך להצליח ליצור קשר טוב עם כל סוגי האנשים, כך
שארגיש גם טוב עם עצמי ועם השני באותה רמה בכל סוג קשר. אני חושבת שזה לא
אפשרי. נכון? ראשית עלי ללמוד להקשיב לעצמי, ולקבל את עצמי כפי שאני. אחר כך, ללמוד להקשיב לאחר, אני לא חייב להסכים איתו, אבל לכבד אותו למרות שהוא חושב שונה ממני. וכן, זה אפשרי ביותר להרגיש טוב, עם השני, ואפילו לאהוב אותו, למרות שהוא חושב שונה ממני.