מהי גאולהאריק מהדרום
"העם ההולכים בחושך ראו אור גדול"סתם 1...
התכוונתי תכלס מה זה?אריק מהדרום
מורה חלק ג פרק יאסתם 1...
וואווו עמוק...מדבר טרופי
זה גם מתחבר עם סוף המשנה תורה
פעולה של פדייה, פורקן ושחרורימ''ל
ממצב לא טבעי או מצב ביניים שלילי למצב של חירות.
למשל:
עבד יכול להיגאל מאדוניו ע''י כסף או בדרך אחרת ולהיעשות חופשי,
נחלה (קרקע משפחתית) המשועבדת לזר יכולה להיגאל ולחזור לבן משפחה,
הקדש (איסור שימוש) יכול להיגאל ע''י פדייה ולצאת לחולין ולהיתר,
אישה זקוקה (אסורת חיתון) יכולה להיגאל ע''י קרוב,
דם שפוך ללא דין יכול להיגאל ע''י נקמה,
ועם משועבד יכול להיגאל ע''י אלוהיו לחירות - ברוחניות ובגשמיות. שנזכה בב''א.
פדיה, פורקן, שחרור, חירות, גאולה- ממה??אריק מהדרום
ממה אנחנו אמורים להפדות, להשתחרר ולהגאל? ממה?
אתה שואל על עצם המילה או על הגאולה המובטחת לעמ''י?ימ''ל
גאולת עם ישראל היא מהגלות כמובן, עכשיו תשאל מה היא הגלות... 
לא, אני אשאל שאלה אחרתאריק מהדרום
האם המצב שלנו כיום היא גלות או גאולה.
רמז: הקץ המגולה מאחורינו או לפנינו?
זה או-או? לא יכול להיות גם וגם?ימ''ל
תראה לי לאורך ההסטוריה שלנו מקרה שהיה גם וגםאריק מהדרום
רוב ככל ההיסטוריה שלנו הייתה גם וגםימ''ל
תקופת השופטים, מלכות בית דוד אחרי כיבוש בבל, בית שני, מלכות חשמונאי, שנות הניצחון במרד בר כוכבא.
היו מעט מאוד תקופות שלא היו גם וגם, ליתר דיוק רק בתקופת דוד ושלמה הייתה לנו עצמאות (וגם אז לא ברור עד כמה ישראל הייתה ממלכה עצמאית וכמה הייתה כפופה למצרים ו/או אשור). בשאר התקופות הייתה גלות גמורה.
אבל למה זה משנה מה היה בעבר?
מה?אריק מהדרום
מיציאת מצרים היתה לנו עצמאות וכן בכל התקופות שהזכרת למעט כיבוש בבל ותקופות קצרות שהשתעבדנו למלך זר בימי השופטים.
טעותימ''ל
עד תקופת דוד לא הורישו את כל הארץ ולא היה שקט. בימי השופטים היו תקופות קצרות שבהן 'שקטה הארץ 40 שנה', שאר התקופות היו במלחמה ו/או שיעבוד (תראה למשל את התיאור איך שבכל ישראל לא הייתה חרב בגלל האכיפה של פלישתים, בקושי השיגו לשאול ויהונתן).
גם בתקופת בית שני ההנהגה הייתה בחסות בבלית, כורש התיר לעלות אבל הוא היה השליט.
גם בתקופת חשמונאי אמנם השיגו לתקופה קצרה הפסקת אש אבל רוב התקופה המלכות הייתה בעצם אוטונומיה בחסות יוונית ואחר כך בחסות רומאית.
עצמאות מדיניתאריק מהדרום
לרוב לאימ''ל
בטח שלא מלאה (שמעתי כמה היסטוריונים שטוענים שגם מעולם לא הייתה, אפילו בתקופות היותר מזהירות שלנו. מלבד התיאורים בתנ''ך על המלחמה של המעצמות על השליטה בארץ, כך שכל אחת הייתה כובשת וממליכה מלך חדש שיהיה כפוף לה כדוגמת נבוכדנצאר ופרעה נכה, ישנם גם הרבה ממצאים ארכאולוגיים שמעידים על חסויות של המעצמות האזוריות על ממלכת יהודה).
אבל שוב - למה זה רלוונטי לשאלה שלך?
קודם כל זה לא נכוןאריק מהדרום
דבר שני אתה יכול לקרוא פסוקים מפורשים שה' גאל אותנו כבר מיציאת מצרים שזה אומר נתן עצמאות מדינית קרי ביטול שעבוד המלכויות.
דבר שלישי: למה זה חשוב לי כי זה מה שחשוב, גלות זה שעבוד למלך זר וגאולה זה עצמאות מדינית ככה לאורך כל התנ"ך כולו.
ממש כמו דברי שמואל שהבאתיארץ השוקולד
תקופה לא כזו קצרה...ארץ השוקולד
(-142 עד -63)
נכוןימ''ל
אבל 79 שנה ביחס ל3500 שנה של ההיסטוריה של עם ישראל זה קצר מאוד, גם ביחס לכל תקופת מלכות החשמונאים הרוב לא היו בעצמאות אלא באוטונומיה. וגם אותן 79 שנים בהן הייתה עצמאות לא היו שנים שקטות.
יש מחלוקת אמוראים האם גאולת ישראלארץ השוקולד
דעת שמואל שאין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבד. (גמרות בברכות ובסנהדרין)
בנוסף, ראוי לציין את דברי רבי אבא בגמרא בסנהדרין שארץ ישראל הנותנת פירות מראה באופן מובהק את הקץ. "אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא".
לכאורה מחלוקת האמוראים תלויה בהבנת דברי הנביאים ולמתי הם שייכים. (אפילו מפורש כך)
אם כן נראה שלדעת שני האמוראים שהבאתאריק מהדרום
נגאלנו כבר.
השאלה אם נגאלנו "גאולה שלימה"? לדעתי עדיין לאים חי מיה"ך
נכוןאריק מהדרום
איפה? לא ראיתיים חי מיה"ך
כאןאריק מהדרום
יתכן שזה גם מה שמושיקו התכוון, אחרי הכל הרב קוק היה צאצא ישיר של האדמור הצמח צדק.
אין דעה שאומרת שכבר נגאלנו בשלימות. איפה ביהמ"ק!??שלמה גר
לפי הדעה של שממואל כנראה בית מקדש הוא לא הכרחיהגיגים בע"מאחרונה
נכון מאודארץ השוקולד
לדעת רבי אבא זה גם די בטוח.
ניתן להרחיב בכך עוד, אבל באישי כדי שדברי לא יוצאו מהקשרם ומשמעותם.
אם כי, כיוון שהדברים נתונים במחלוקת, גם לרב קוק יש על מה להסתמך.
ולפעמים בתהליכים מציאותיים, לקב"ה יש מה לומר

התיקון הסופי של העולם והבריאה כולהאניוהוא
מקור?אריק מהדרום
אורות ישראל ותחיתו האניוהוא
תודהאריק מהדרום
יש בעוד מקומות, זה הראשון שמצאתיאניוהוא
אין בעיהאריק מהדרום
היום בשיעור למדנו עוד מקור כזהאניוהוא
מח - צְפִיָה לישועה עולמית
צריך לצפות תמיד לישועת הכלל היותר גדולה, שהיא עליית העולמות, והנשמות כולן התלויות בהם, מעמקי הרע והתהו, על ידי עליית האדם מתהומותיו אל מרומיו, עד שיבא להיות דומה לקונו, שיהיה בורא עולמות במאמרו ורצונו. ומה שגם עכשיו נאמר בצדיקים ותגזר אמר ויקם לך, זהו רק התנוצצות קטנה מאור העתיד, שיתפשט בכל מילויי הנשמות כולן. ואי אפשר לשער גודל השמחה הפאר והעושר שיש בזה, שכל הצדיקים כוספין ומתאוין לאור גדול זה, ושמחים בו תמיד, כי כל מעשה ד' לעולם הוא קיים, ועדי עד למעלה מכל גבול וכל זמן הוא נצב ועומד, וישמחו בך יודעי שמך, כי לא עזבת דרשיך ד'. ואף על פי שאין כח בשום נשמה בזמן הזה להכיל בתוכה את האור הגדול הזה, מכל מקום על ידי החשק הגדול, וההשערה העליונה בגיאות ד', בסוד נודע בשערים בעלה, ממשיכין הצדיקים על עצמם ועל העולם כולו הרבה קוים, כדמות שערות, מלאות שפע אור וחיים מהאור הגדול הזה, של זקנת העולמות כולם, שימלאו באורם וזיום, בדעתם וחפץ טובם, באור פני מלך חיים, אשרי כל חוכי לו.
יפהארץ השוקולד
גולה עם גילוי א אלופו של עולםמושיקו
זה נהיה גאולה
לא דרשות וגימטריות ומשחקים, למה אתה קורא גאולה?אריק מהדרום
בעולם יש סיטרא אחרא ששולטת על הקדושהמושיקו
הפירוש של גאולה שהקדושה נגאלת ויוצאת מתחת שליטת הרע
אין לי שום מושג מה כתבת כאןאריק מהדרום
מסכם במשפט אחדמושיקו
יש דבר טוב
יש דבר רע ששולט עליו
גאולה היא שהדבר הטוב יצא מתחת שליטת הרע.
זה קורה לכל אחד באופן פרטי וכללי.
הרבה הגדרות. אבל. אם אתה שואל אותי.עברי אנכי
מספיק בשבילי. אח"כ ניכנס למחלוקות הגדולות מאוד
בניין "האומה" [שהיא השכינה הכוללת את כל פרטי ישראל] -שלמה גר
הן במובן החומרי (מדינה) והן במובן הרוחני (נבואה שעל ידה יומלך מלך המשיח שיבנה את ביהמ"ק) כפי שניסח זאת הנזיר הקדוש בכתביו,
והחידוש של ריבותינו הקדושים שהמדינה היא לבוש לנבואה ועל כן גם בה יש הארה של השכינה אם כי ברמה מצומצמת (כי הנבואה היא השראת שכינה גדולה, כפי שעולה מהרב קוק בכמה מקומות), ועל כן אמרו רבותינו הקדושים שבכל טנק ובכל מטוס של צה"ל יש קדושה רוחנית, ושביום העצמאות יש השראת שכינה,
וזה נושא רחב ולא בשביל משפטים קצרים
ומהו אותו קץ וגאולה? פירות יפים זה כל הסיפור?סתם 1...

לדעת רבי אבא, לכאורה כן
ארץ השוקולד
זה שהארץ מצמיחה פירות יפים, זה מורה שמתחיל להיבנות כלל ישראלשלמה גר
שהוא הארת השכינה! . זה הכוונה!
יש שני מישורים של גאולהמדבר טרופי
גאולה לאומית = ציונות, עצמאות, מדינה, צבא, כלכלה, משפט וכ'ו
וגאולה דתית = בראש ובראשונה סנהדרין, אחר כך אחדות, ארץ ישראל, מקדש, וכ'ו
ואין קשר בניהם כלל.
סנהדרין בעל משמעות תלוי במקדשארץ השוקולד
ודרשו רבותינו ז"ל:
"מלמד שהמקום גורם"
וההסבר לכאורה פשוט, סנהדרין באים כדי למסד את רצון ה' בעולם ואיך ניתן לעשות זאת בלי שהקב"ה נמצא שם בצורה אמיתית?
ממש לא.מדבר טרופי
לשכת הגזית אינה המקום הבלעדי.
מה שצריך זה הסכמה של קונצנזוס רחב של החכמים של הדור.
בנוסף בימינו לא ניתן טכנית לבנות מקדש ללא סנהדרין המחלוקות על המיקומים ועל התוקף שלנו כבוני המקדש מצריך סמכות דתית שאין לנו אותה היום ובגללה אנחנו מפולגים.
ראשית, אני ציטטתי גמראארץ השוקולד
אמנם, סנהדרין יכול להיות במקום אחר, אבל אז אין לה סמכות לדון דיני נפשות שזה בעצם אומר שכל בתי הדין נטולי סמכות באופן חלקי.
תרשה לי לחלוק עליךמדבר טרופי
כי פשוט אני חושב שטכנית זה לא אפשרי בימינו כמו שכתבתי.
וחידוש ההלכה ואיחודה אפשר גם לא בלשכת הגזית וזה הכוונה שלי.
לא נראה לי שאתה חולק על זה...
טכנית אפשר להקים סנהדרין בליארץ השוקולד

ולגבי הסתכלות עכשווית ומציאותית והשוואה בין זה לחז"ל, רק באישי

טכנית אפשר הכל.. השאלה אם זה אפשרי טכנית + ראליתמדבר טרופי
מסכים שזו בעיהארץ השוקולד
אם כי תמיד היינו רוצים שזה יהיה מהיר יותר.
מקובלנו מהרב שלום עליכם בשם ר' טוביה החולב "כמה חכם היה מלך המשיח אם הוא היה מגיע עכשיו"
תמיד זה טוב שנתקדם, אבל לצערנו הדברים איטיים. השאלה היא כיצד אנו יכולים לעזור בהתקדמות?
מבחינת חידוש ההלכה לא כל כך יכוליםמדבר טרופי
התכוונתי יותר בקידום האחדות
ארץ השוקולד
אשמח לשמוע אם עולה לך רעיון אקפטיבי וראלי בנושאמדבר טרופי
תשובה על סחיטהפשוט אני..
נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד.
למשל לשדוד בנק.
אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.
הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.
אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.
אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?
מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.
מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).
מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?
מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר
צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת
כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר
כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)
אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
האם לקיים את "ככל אשר יורוך"?סיעתא דשמייא1
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.
והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות.
אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום
אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.
אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.
אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה
שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי
קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך,
בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה
אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה
אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.
המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום
אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?
תודה🙏
אש החסידות חזק מאודאחד איש
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד
ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ
מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה
קשה לקריאה?
או תובעני מבחינת עבודת השם?
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת
מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...
גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...
אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)
בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
תודה רבה!מתואמת
אני לא יודעהסטורי
יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.
תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור
בהשראת המכילתא
"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"
"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"
תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14
א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?
ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?
(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)
(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)
אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..
אני אתחיל.
א. קלאסי- ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).
ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..
הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום
על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.
אבל מי יקרא את זה?
א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14
בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?
אשמח לחידוד..
בהחלטאריק מהדרום
אני.סיעתא דשמייא1
שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני
זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.
או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.
יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה
ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד
(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)
אההה , שאלה מעולה!אני:)))))
אכתוב ב"נ בהמשך
שומרת את השרשור
הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול
כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).
לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).
ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)
כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
כן, ואפילו בנפרד
מרגול
ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.
ובנפרד בשביל הפרקטיות…
אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)
הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)
יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.
פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא
בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..
ה' ישמח אתכם, תודה 
אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14
ידעו..
זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי
האדמור מפיאסצנה היד..
אכן.אחד איש
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש
הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.
בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה
וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14
אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..
אבל שוב זה קצת שונה..
שווה לעיין שם בכל מקרה😃
זהו..אשר ברא
על שמחה ועצבות יש מלא!
אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..
תודה
צריך לדעתאחד איש
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
לא מכירה🙈אשר ברא
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.
אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.
השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה
בהצלחה!
שבועות!!אשר ברא
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר
לספור את העומר 49 יום