כיבוד הורים-שואפתת
איך מכבדים גם בלב?את אבא?
אבא שלי חושף שוב ושוב צדדים לא יפים בו.אני מחוייבת לכבד ומשתדלת .במעשים .בלב- קשה לי! כמה קשה!
כואב לי שזה המצב ולמערי נראה שא"א לשנות את זה.
אחרי התבוננות בו במשך שנים הגעתי למסקנה שהוא לא אוהב אותנו הילדים , הוא אוהב רק את מי שמסב לו כבוד.אוהב את עצמו.
אני, לכאורה בת לתפארת אז אין איתי בעיות ועוד 3 אחיות. יש לי אחים שסוםגים השפלות וביקורת אינסופית, אני רואה איך הם הולכים שוקעים ונכבים. כדמישהו נופל במשהו הואבועט בו, מסלק אותו ממש, משפיל אותו, אין בו טיפת ניסיון לקרב/ לשאול/ להתעניין. שלא לדבר על גילוי אמפטיה , מן אטימות כזאת.אני לא מצליחה להבין מעין היא נובעת.
אני ואחיותי רק אחיות של האחים שלנו וגם אמא ואנחנו עושות הכל כגי לסייע, להרים, לתמוך אבל האתגר הגדול שלנו זה החשש שאבא יבוא ויהרוס הכל.
זה הגיוני? למה הוא ככה?
אני מנסה כל הזמן לדון אותו לכף זכות כגי לא לשנוא אותו וקשה לי. אני אומרת "מסכן, בטח לא הכילו אותו בילדות ,לא תמכו לא אהבו מספיק"- כנראה זה גם נכון , הוא גם מחזק את זה בסיפורים שלו , מתאר בכאב אפילו באיזו הזדמנות . אז למה הוא משחזר אתזה או אפילו משכלל ומגביר ?
ויש עוד התנהגויות די ברוטאליות וחסרות רגישות.
אלוקים,
למה אני רואה את כל החסרונות האלה?
לא ראיתי אותם בעבר , רוצה לחזור למבט היותר תמים שהיה לי פעם.
איך לראות אותו באור חיובי יותר?

ואני יודעת שמצד הדיןאבא לא חייב לי כלום
ועדיין רוצה מצב תקין וסביר.
איך עושים את זה?
כואב כל כך.לב אמיץ

ויפה שאת והאחיות ואמא מתגייסות להרים ולתמוך. זו עזרה עצומה לאחים.

אולי קשה לו במיוחד מול הבנים דווקא?

לפעמים זה מה שיש.

בעז"ה הבנים יקבלו מכן תמיכה, יתאוששו, יתעודדו ויתחזקו.

כשיגדלו ויהיו בוגרים, אם למי מהם יהיה צורך, אפשר לפנות לטיפול - הרבה פעמים מספיק שצד אחד מטופל, זה עוזר לשנות את מאזן היחסים ויעזור בדרך עקיפה גם לאביך.

את יכולה לכבד את אבא על זה שהוא מפרנס את המשפחה, על זה שהוא מחנך לדרך מסויימת, גם אם בדרך הוא עושה שגיאות.

ולקבל את זה שכנראה גדלת והתבגרת ואת רואה את הדברים נכוחה, למרות שקשה לראות באור כזה את ההורים, ואף על פי כן מקיימת מצוות כיבוד אב.

ולקחת מזה תובנות לעצמך ולאופן שבו תרצי לגדל את ילדייך - הרבה פעמים התיקון של המצב מתרחש דרך דור הנכדים.

א. יפה שאת רוצה. זה מעולה.ד.

ב. אני לא חושב שהמסקנה שהוא לא אוהב אתכם נכונה.  קחי בחשבון שיתכן שכאשר תגדלי, תהיי אמא, תראי את זה אחרת לגמרי. 

מה שאת מתארת, לא סותר שהוא אוהב. יתכן שיש לו טעויות בדרך החינוך. יתכן שגם, כמו שכתבת גם בשמו, עבר דברים קשים, שסיפר עליהם בכאב.

את שואלת בתום ליבך - "אז למה הוא משחזר"?... נערה יקרה, השאלה בוודאי נכונה מבחינה מוסרית ו"הגיונית". אבל לצערנו יש דבר כזה, כמו "מחלה", שמה שאדם עבר, הוא גם מוציא, במודע או שלא במודע. אפשר למצוא לזה כל מיני "הסברים" פסיכולוגיים, וכמובן יש בחירה שלא לנהוג כך. אבל בהחלט יש מקום ללמד זכות בגלל הענין הזה, שאת גם מנסה לדון בגללו לכף זכות.

יתכן גם, שכתוצאה מעברו וגם מהפידבק שהוא חש שמקבל על התנהלותו, הוא מרגיש שעוינים אותו, גם בתוך הבית. זה מעצים התנהלות שאת רואה כאטימות.

ההתנהלות שלך ושל אימכם ביחס לאחים, היא טובה ואמיתית. תחזקו, תגידו מילים טבות, תשבחו, תשדרו אהבה ואחוה. אפשר גם לומר מידי פעם, בצורה מכובדת: אל תקחו קשה. כנראה שזה תוצאה מיחס שקיבל בעצמו. רחמנות.

וביחס לאביך, הרי באמת רחמנות אם מישהו מתנהל כך. הוא הנפגע העיקרי. להרגיש ניכור עם הסביבה, זה סבל גדול.

לכן, לענ"ד, את קודם כל אכן תכבדי מדין כיבוד הורים (אגב, זה שאת כך - מסתבר שגם לבית יש איזה חלק בזה... אז בכ"ז משהו  חיובי..). דבר שני, באמת כמו שאת עושה, גם תרחמי אם את רואה צדדים "קשים". תגידי לעצמך, בטח לא נעים לו. חבל שעבר דברים שהביאו לזה.

בנוסף, תנסי ממש להסתכל על דברים שכן טובים. הרי בעצמך את אומרת שלא ראית כך בעבר. משמע, יש עוד דברים.

ותנסי להרבות באהבה. אבא שלך, עבר כנראה דברים לא פשוטים. תנסי לשדר אליו יחס אוהב. תתענייני בשלומו, בתום לב. תשאלי אם רוצה שתכיני לו משהו. כשאדם מרגיש לא אהוב על הסביבה, קשה לו לצאת מ"אטימות" ולשדר יותר אור וחום. כשאדם מרגיש אהוב, שמכילים גם דברים לא כ"כ טובים - לא כי מסכימים אלא כי רואים שיש גם מעבר ומבינים שיש לו גם קושי - אז הוא יכול פתאום לגלות מכחו כחות ויחס שלא היו נראים מקודם.

אם תנהגי כך, אולי תהיינה גם הפתעות טובות..  ולהתפלל.

כל הכבוד על הרצון הטוב.

לפעמיםl666
עודף הכלה הורס יותר מעודף ביקורת.
לפעמים דווקא ביקורת באה מאהבה. להכיל הרבה יותר קל. לי לפחות וגם לבעלי. וראיתי אנשים בגילי או יותר מבוגרים שהוריהם הכילו בלי גבול וזה פשוט הרס. אולי אבא שלך רואה מקרים כאלה נגד עיניו, זה כמובן לא מצדיק ביקורת לא מוצדקת או בלתי פוסקת או דרישות מוגזמות ויחס משפיל. אסור להתנהג ככה.
מניסיוני האישי..י.

טוב לשמוע שלא רק אני גדלתי ככה... תודה ששיתפת.

האם את צעירה?

אני בת 30, אימא לילדים צעירים, וסובלת מפוסט -טראומה מהילדות עם אבא שלי.

לא יודעת עד כמה המצב שתיארת מורכב אבל אצלנו במשפחה זה היה מאד מורכב... ,ועדיין.

גם היום שכולם נשואים. וכולם סובלים. ולא מדברים על זה. כאילו זה לא קיים.

אני היום בטיפול, אחרי שגררתי לנישואים שלי את הטראומות. 

הכעס הגדול שלי הוא על אימא שלי שלא התגרשה ממנו אחרי שידעה שהוא חולה נפש

וגידלה אותנו מול הדבר ההזוי הזה.  חבל, היא יכלה להתגרש ולהתחתן שוב ולבנות לנו בית נפלא... כמו שהיה לכל החברות שלי שהייתי קטנה.. בית כזה שמותר לחיות בו... מותר לנשום... ולא רק בוכים כל הזמן בחדר .. ובחוץ משחקים אותה כאילו הכל בסדר.  

לא מצליחה לסלוח...אולי בסוף הטיפול אבין יותר את נסתרות ה'. 

מברכת אותך טוב, שמחה, ובריאות הנפש....

אולי זה הנסייון שלנו בחיים....

מאד בעד תמיכה מקצועית וגם תורניתהודיה60

במקרים שיש אלימות מצד הורים הנושא של כיבוד הורים נעשה מורכב יותר, צריך הדרכה של רב שהוא גם תלמיד חכם וגם יש לו הבנה פסיכולוגית לנפש האדם, מה ואיך צריך לכבד ומתי לא. ומתי צריך להמנע מקשר או אפילו להציב גבולות להורה - כן, גם ההלכה מכירה במצבים כאלה. וזה מאד חשוב לבריאות הנפש של הילד (אפילו כשה"ילד" כבר מבוגר..)

ונשמע לי שגם ליווי מקצועי יכול לעשות לך טוב

חיבוק גדול, התמודדות לא פשוטה.

על שיטת ורדי שמעתם?izhakagag

מהן המערכות הגופניות שאותן בודקת שיטת ורדי, ממליץ לכם לקרוא עוד מכאן

מצטרף מאוד להמלצהקוראי שמו
אפילו אם אין אלימות, עצם המציאות שבמקום שאבא הוא הדמות החזקה להשען עליה, הוא להפך ועוד שאת צריכה לתמוך באחייך מולו, זו מציאות לא נורמלית, שמאוד מסבכת.
כפי שכתבו מעלי, כדאי למצוא עם מי להתייעץ, מישהו באמת עם הבנה (מחנכת/יועצת/רבנית) גם מה בדיוק נכלל בכיבוד ומורא אב. (בגדול בעיקר לעזור כשצריך ולהמנע מזלזול).
בנוסף תהיה לך תמיכה למצב הלא פשוט שאת נמצאת בו עכשיו (עם כל הכבוד לפורום, זה לא מספיק) וובהמשך.
עוד עצה: זה לא פשוט, אבל תשתדלי לא לקחת על אחריותך דברים ש'גדולים עלייך'. מנסיון של רבים, זה גם לא מצליח וגם משאיר צלקות בנפש.

בהצלחה רבה מאוד מאוד.
נקודה נוספתקוראי שמואחרונה
עכשיו ראיתי שלפי הכרטיס את בת 27. כדאי לשקול (בעצת רב) להתרחק מבית ההורים ואולי גם לעזור לאחים שלך להתרחק, ילד שסובל השפלות וביקורת אין סופית באמת יהרס מזה.

(היות שמסתבר שאת גם חושבת על חתונה, חשוב מאוד שתקבלי הדרכה משמעותית הן לבחירת בן זוג, את בסדר גמור, אבל יש נטיה למצוא דפוס דומה למוכר והן לנישואין)

בהצלחה רבה מאוד מאוד
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך