מה זאת אהבה?אנונימי (פותח)

בסיעתא דישמיא

שלא כמו סיפור אהבה הוליוודי, אהבה אף פעם אינה עשויה מקשה אחת.
אהבה יכולה להיות סוערת, דרמטית, מלאת תהפוכות או רגועה ושלווה. אהבה היא לפעמים גדולה ולרוב על אש קטנה, מעורבת בקצוץ קנאה ובטיפת שנאה,וכמעט תמיד מסובכת. אהבה, כמו סוג של כאב, איננה פשוטה להגדרה, ואלף מילים נדרשות כדי לתאר אהבה אחת.

אם יש דבר אחד המשותף לכל הסוגים של האהבות הרי זה שיש מי שאוהב ויש מי שאוהבים אותו. אפשר לאהוב כמעט כל דב: פרפר, טניס, אדם, כלב, וגם לאהוב את רגש האהבה. ברגע שיש מושא ברור יותר לאהבה, והיא איננה רק גודל חסר כיוון - פשוט יותר לתאר אותה.
הרומנטיקה של השקיעה היא לא בגלל אהבת השמש אלא בגלל בן הזוג שלצדך. מי שאוהב את דג הזה שלו אהבה ללא פשרות צריך להישלח להסתכלות פסיכאטרית, אך לא כך הוא שמדובר בילד שלך.
הדבר שאותו אוהבים משנה גם את העוצמה ואת סוג הרגש לך. הדבר שאותו אוהבים משנה גם את העוצמה ואת סוג רגש האהבה שמרגישים כלפיו.

מה עם הקב"ה? הקב"ה אינו מוגדר, ולכן- האבה שבני האדם מרגישים כלפי הבורא היא מגוונת מאוד. יש מי שאוהב את הקב"ה בגלל החסד שהוא משפיע על האדם, מי שאוהב את הקב"ה משום שהוא מתפעל מהסדר הקוסמי, ומי שבאופן טיבעי מרגיש פרפרים בבטן כשהוא חושב על הקב"ה.

כיוון שאיננו יודעים מיהו ומהו הקב"ה, לעולם אי-אפשר לדעת אם זו אהבה כלפיו. אבל אנחנו כן מכירים ומזהים את הרגש הפנימי שיש לנו בלב. כדי לדעת שמה שמרגיש האדם אינו רק אשליה של אהבה חולפת רצוי להכיר את הפריסה של קשת האהבה הזו, ובספרי חסידות נמצא תיאורים שונים של סוגי אהבה כאלו:
אהבה שכלית, אהבה מסותרת, אהבה של מים ורשפי אש ואהבה של תענוג. אף-אחד מסוגי האהבה אינו מתאר את הקב"ה, אלא בעיקר את הנפש האוהבת ואת מצע הגידול של האהבה. ההנחה היא שאהבה היא איננה רק היסחפות חושית אלא גם הבנה רציונלית שיש באהבה  יותר מהתפרצות עזה וספונטנית, ויש דרך להגיע אליה, בייחוד אם אתה מהסוג הנדיר של האנשים שלא מתלהב מהדב"ה מיד כאשר הוא קם בבוקר

ביסודה אהבה היא רגש של אכפתיות, והשאלה הנשאלת ביחס לכל אהבה היא ממה בעצם איכפת לך. לא בכל יום איכפת מאותו דבר, ולא לכל אדם אכפת מאותם דברים. כשמדובר בקב"ה הרי יש מי שאיכפת לו מצפייה בגרמי השמיים, ומי מאיכפת לו מדברים פשוטים, כמו העובדה שהוא נושם וחי. כל יום לפני התפילה האדם יכול לעורר בתוכו את האהבה של אותו היום, וכל המילים שאנו אומרים בתפילה - מטרתן לעורר את הרגש הזה.

ספרי חסידות כמו ספרים רומנטיים רגשניים מלאים תיאורים שונים ומשונים של אהבה כלפי הקב"ה, גדושים בסיפורים מלאי התלהבות, ולפעמים לקרוא אותם זה כמו לקרוא את שיר השירים - מביך למדיי.
הרבה פעמים אחד שואל את עצמו למה לקרוא על אהבה כזו, כשהיא כ"כ מופשטת, ועל כן כ"כ רחוקה מהלב.
התשובה היא פשוטה: אהבת הקב"ה נשענת על בסיס יסודי שלכל אדם יש יחס ואכפתיות כלשהם כלפי הקב"ה, ובעיה היא איך להפוך אותם לרגש חם וחי. מה שקשה הוא להמחיש את האהבה הזו, ולפרוט לפרוטות קטנות ממה בידיוק אכפת לך.

רומניטקה לא הכרחית. אפשר להמשיל את האהבה לקב"ה גם לאהבות היותר נמוכות של המציאות, כמו אהבה לקפה. יש מיש שאוהב את הקפה שלו פשוט, מי שמבין יותר בקפה רוצה חלב, הפוך, עם סוכר, מוקצף, מוקרם וכו'. מי שכבר אוהב קפה, מפתח ומשכלל את האבחנה בין פולי קפה מברזיל, או מקולומביה, הטחינה, העדיפות של קפה מגורען כל קלוי, הטעם הארומטי והגוון הכרומטי, ועוד מילים שאנשים שאוהבים ממציאים לעצמם.
ככל שהאדם מכיר יותר סוגים ואפשרויות של קפה הוא מבין יותר את מה ואיך לאהוב.מי שאוהב את הקפה, אכפת לא מהקפה שהוא שותה כל בוקר.

גם הקב"ה מתגלה בכל מיני צורות, טעמים ובחישות, וככל שהאדם מבין יותר, הוא גם יודע טוב יותר איך ראוי לאהוב.
אהבה היא בסך הכול יחס לשאלה הפשוטה איך אתה אוהב את הקפה של על הבוקר.

**
ארוך ארוך.. כן, אבל..
שכוייח למי שקרא את זה.. ייתכן וקראתם / ראיתם במקום אחר.. אבל, לכל אלא שעדיין לא קראו, ועדיין לא הבינו, מה זאת אהבה, מוזמנים לקרוא.
אני אהבתי.

שבוע טוב ובשורות טובות!

כן, זה נראה מוכר....לבן כהה
''עולם קטן''...אשריך על ההפצה!chaiאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך