משתפת בסיפור הלידה שליאמאשוני

נתחיל מהסוף: ב"ה נולדה לנו תינוקת מדהימה והכל נגמר בשלום.

הכי חשוב זה אמא בריאה ותינוקת בריאה ולכן אני בוחרת לפתוח בזה.

אבל חוץ מהסוף אני מרגישה צורך לכתוב על התהליך כמו שאני חוויתי אותו מבלי לנסות לייפות את המציאות.

אז אני מזהירה מראש- הסיפור קשה (לי לפחות יש עדיין קושי איתו)

התל"מ בתאריך 20.10, שבוע אחרי החגים. אני יוצאת לחופשת לידה מוקדמת לפני ראש השנה.

אחרי החג, מתחילים לחשוב על יום כיפור ופתאום הפנמתי שייתכן ואלד מוקדם יותר ושום דבר לא מוכן ללידה.

במהלך כל השבוע עבדתי במרץ להוציא, לכבס, לסדר לארגן...

מגיע יום שישי מכינה תיק לידה ותיק לשבת ונוסעת להורים לעבור את הצום במנוחה המירבית.

הצום זוחל והקושי מתגבר, לקראת אחר"צ מתחילים כמה צירונים צפופים ומורגשים אבל מהר גם הם חולפים...

ככה עוברים החגים מנסים לנצל את הזמן שנותר עד הלידה לבילוי עם הילדים והמשפחה.

מגיע האחרי החגים, השבוע של התל"מ, יש מדי פעם צירים, לפעמים קצת סדירים שמקפיצים לכוננות- האם זה זה? הצירים מורגשים נמוך ואני מבינה שהסיכויים ללידה מהירה הולכים וגוברים.

עובר השבוע, החששות והכוננות גוברת, אני כבר כמעט לא מצליחה לעשות כלום מרוב מתח, כל יום שעוד לא ילדתי מעלה את הסיכוי שלמחרת אלד.

יום חמישי מגיע, יש לנו סידורים, אני כבר ממש בחוסר רגיעה, אין לי סבלנות לאף אחד, טרודה מהמחשבות מה נעשה עם הילדים בשבת אם אלד עכשיו? בעוד שעה? מחר? כמה אני צריכה את בעלי לעומת כמה אני רוצה שהוא יהיה עם הילדים בשבת.

בערב מדברת עם אמא ומגיעה להחלטה שמה שלא יהיה- כדאי לשלוח את הילדים להורים בשבת.

ערב שבת, הדלקת נרות ויש שקט רועש בבית, הולכת לתפילה עם בעלי, אחרי התפילה סוף סוף מתחילה להרגיש שלווה.

נכנסים לישון מוקדם, אין לדעת מתי תיגמר השינה.

בלילה מדי פעם צירים, ממשיכה לישון, לפנות בוקר מרגישה ציר חשוד בדיוק כשבעלי מתארגן לצאת לתפילה, אני עוד חוככת בדעתי אם לבקש ממנו להתפלל בבית, וכבר חזר מהתפילה.

9:00 בבוקר, מתארגנים לקידוש, יש צירים שמציקים בגב, מדי פעם מגניבה מבט לשעון לבדוק מרווחים.

אחרי האוכל מתחשק לי לצאת להליכה לשאוף אוויר, אנחנו יוצאים והצירים הולכים ונהיים סדירים אבל קצרים מאוד- כל ציר כמה שניות בודדות, ממשיכים ללכת וכבר הצירים מורגשים יותר ויותר, כל פעם שיש ציר רוכנת קצת קדימה. עדיין לא ברור אם זה צירים שיובילו ללידה או שגם הם ירגעו כמו הצירים בימים הקודמים.

11:30 חוזרים הביתה, מתלבטים אם לצאת לבי"ח או לא, אני נכנסת קצת להתקלח ולבנתיים בעלי מארגן דברים ללידה אם וכאשר נחליט שזה זה.

מחילטים שאם עד 12:00 אין שינוי (הצירים לא מתרווחים להם פתאום) אז יוצאים.

אני מתזמנת כל 5 דקות ציר. לא כל הצירים מורגשים אבל וואלה אפשר לחוש במשהו והוא מגיע כל 5 דקות.

12:20 מתקשרים למד"א ובמקביל אורזים אוכל שאם לא תתפתח לידה נוכל להעביר בכיף את השבת עד מוצ"ש.

האמבולנס מגיע, ממשיכים לתזמן צירים, לא ברור מתי הציר מתחיל ומתי נגמר, אבל כל 5 דקות יש תחושה של "משהו" שקורה.

12:50 מגיעים לקבלה בבי"ח ברוגע, הכל נראה כמו הצגה, כמה שאלות, בדיקות, אני רוצה כבר מוניטור (לוודא שבאמת יש צירים סדירים) ובדיקת פתיחה לדעת סוף סוף אם אנחנו אכן בלידה או לא, שמחה שהגענו, גם אם ישלחו אותנו לטייל, יהיה לי יותר כיף לטייל ברוגע אחרי בדיקה מאשר חוסר הוודאות לפני.

13:00 מתחילים מוניטור, פתאום בשכיבה על הגב כבר ברור לי שה"משהו" שהרגשתי הוא אכן ציר (אפילו כבר כואב) ציר הבא אני אפילו צריכה יד של בעלי, עושה פרצוף ובמקרה מיילדת קולט אותו, היא שואלת למה אני עושה פרצוף ואני עונה שקשה לי לשכב על הגב, היא עוזרת לי להסתובב על הצד.

בודקים את המוניטור- יש האטות בדופק העובר, עוד המיילדות מתעסקות עם פיענוח המוניטור משום מקום מגיע כזה ציר כואב, אני צורחת, יורדים המים ואני בעיקר בשוק!! לא ברור מאיפה הגיע הכאב האיום הזה.

בודקים פתיחה- 7 (!) וואלה לא מפתיע אותי אחרי הציר שעברתי.

המיילדת שואלת אם אני רוצה שיעבירו אותי לחדר לידה על המיטה או שאלך ברגל.

אני מאוד רוצה לקום מהמיטה אבל בעיקר חוששת. מעבירים אותי עם המיטה, מגיע עוד ציר איום ונורא, נכנסים לחדר לידה, השעה 13:30 אני בקושי מצליחה להתרומם וכבר מרגישה צירי לחץ, צורחת לוחץ לי. המיילדת קצת נלחצת ומבקשת שאעבור מהר למיטת הלידה.

אני לא זזה רק צורחת בחוסר אונים בעיקר מההפתעה של עוצמת הציר, לא היה לי זמן להתכונן נפשית לבואו- הכל קורה מהר מדי וכואב מדי, ואני צריכה תוך כדי לענות על השאלות על מהלך ההריון, לחשוב איך אני מתמודדת עם הבקשות של הצוות (מנסים להזיז לי את היד ותוך כדי מבקשים שאעביר רגל)

אני מתנגדת להעברה של היד, כואב לי כל כך, רוצה לעבור רק אחרי שירגע הציר וזה אכן מה שקורה.

אני רועדת בטירוף, צורחת בחוסר הכרה מרוב כאב, לצוות יש דרישות, אני כבר לא מודעת למה אני רוצה שיקרה, רק שייגמר הסיוט הזה.

כאן מגיע החלק שהכי קשה לי נפשית- מתחילים להוריד לי בגדים בלי לשאול אותי ובלי שאני מודעת 100% למה שקורה, בעלי עוזר להם ואני מרגישה פגועה כל כך!!! הוילון פתוח לרווחה וכל מי שמחוץ לחדר רואה אותי חופשי, וזה לא מעניין אף אחד! בדיוק הייתה החלפת משמרות, הגיעה לדלפק מישהי כולם שם חיבוקים ונשיקות, מעבירים חוויות. אני רואה אותם בבירור ומבינה שגם הם רואים אותי ככה... צורחת בחוסר שליטה וללא בגדים.

אני מבקשת מבעלי לסדר את הוילון, אבל הוא לא סוגר כמו שצריך, ואני מתעצבנת, מבקשת שוב ושוב, אבל כל רגע מישהו נכנס ויוצא, פותח את הוילון ולא חושב לסגור.

מתחלפות שם המיילדות כל הזמן וכל אחת מציגה את עצמה בשמה... ממש לא מעניין אותי איך קוראים לך! את יכולה שניה לחשוב עלי?? על המצב שלי? לעזור לי??

מבקשים ממני לשכב על הגב ואני מסרבת בתוקף, עומדת עם הברכיים על המיטה עם הפנים כלפי המשענת,

מנסים לעזור לי להסתובב ואני מקשה עליהם.

פתאום אחת המיילדות שואלת רגע למה את לא לבושה?! אני מסתכלת עליה בשוק: מה אני בן אדם? יש לי זכות לפרטיות? יש לי זכות על גופי? אין שום צורך רפואי להשפיל אותי עד עפר?

היא מלבישה אותי בחלוק ומחזירה לי קצת את תחושת האנושיות...

אני מבקשת שוב מבעלי שיסגור את הוילון, אולי הפעם אזכה לעוד טיפת כבוד. בעלי מנסה לדבר איתי על משהו אחר ואני מתעקשת על הוילון.

זה עוזר לחצי דקה, ואני כבר מתייאשת מהוילון, שכל העוברים והשבים יראו אותי במצבי הפגיע...

במקביל לכל התחושות האלו, הצירים נמשכים. אני שוכבת על הגב לפי דרישת המיילדת כי היא לא יודעת לקבל לידה בתנוחה אחרת ומנסה ללחוץ.

המיילדת מבקשת שאדחוף את הברכיים לכיוון הפנים ואלחץ, אני מרגישה כמו בשיעור ספורט עם בקשה לא הגיונית, אני רוצה להישען עם הידיים קדימה אבל יודעת שזה חלום שלא יקרה. מבינה שאצטרך ללדת כמו שמבקשים ממני ולא יעזור איך אני מרגישה שהגוף שלי יעשה את העבודה הכי טוב (איזה כח יש לי לנהל משא ומתן כשאני כואבת ותשושה כל כך?)

אני משלימה עם המצב שידי על התחתונה ומנסה להישמע להוראות המיילדת, עוד ציר שאני מנסה ללחוץ בכל כוחי, עוד אחד ועוד אחד...

רק שייגמר כבר... אני לא עומדת בזה... אבל אין שום תועלת בלחיצות שלי. אחרי שהרגשתי שלחצתי את המקסימום שלי אני מבינה שחייבים לשנות משהו, מתלבטת בין וואקום לבין בקשה לשינוי תנוחה (בקשה אותה כבר ביקשתי מספר פעמים והיא לא נענתה).

אני בוכה שאין לי כח ללחוץ וממש מתחננת לא על הגב, לא על הגב.

משהו במיילדת נפתח והיא אומרת לי איך להעביר את הרגל ככה ששכבתי על הצד. זה לא מספיק לי, אני ציפיתי למשהו אחר, לוחצת ככה בקושי כדי לצאת ידי חובה.

המיילדת מבקשת שאחזיר את הרגל איפה שהייתה קודם ואני בשוק... שוב על הגב?! אין סיכוי שאני אפילו מנסה ללחוץ ככה...

פתאום המיילדת אומרת לא ללחוץ! (כאילו שהיה סיכוי) תעשי פו,פו פו... הנה היא יוצאת

13:52 אני מרגישה שהגיע זמן הגאולה לא מאמינה שהנס התרחש ואני כבר לא צריכה ללחוץ בשכיבה על הגב, לא עניין אותי שעוד רגע אראה את התינוקת, רק שהסיוט הזה שנקרא חדר לידה ייגמר.

רק כשהתינוקת כבר בחוץ אני קולטת שיש לי ילדה! ובעצם לידה זה משהו מרגש! אבל אני עדיין כאובה ופגועה מהכל ובעיקר חסרת אונים.

חבל הטבור קצר אז המיילדת רוצה לחתוך מיד, אני אפילו לא מנסה להתנגד, כבר הבנתי שהכל הפוך מגישה של לידה טבעית.

מעבירים אותי מיטה (למה?)

אני רועדת וקר לי. מביאים לי את התינוקת וסוף סוף יש לי קצת פרטיות ושפיות ואני מתחילה להתענג על הקטנה.

האושר לא נמשך זמן רב, המיילדת אומרת שאני יכולה לנסות להניק אותה, ניסיון ראשון לא מצליחה, לפחות רוצה לשים אותה קצת עלי, אבל דוחקים בי להיפרד ממנה.

מעבירים אותי לחדר התאוששות (מה הקטע?!) ושוב עוברת מיטה... חדר התאוששות היה סיוט מבחינת הרעש, רק רציתי לנוח קצת להרגיע את הסטרס, להתחיל טיפה לעכל מה עבר עלי...

יש 6 יולדות בחדר התאוששות, אחת מהן חשבה שזה המקום והזמן לארח את כל החמולה, הורים אחיות, הילדים שלה והאחיינים!!

עוד לא עברה שעה מהלידה, ואני כבר מוקפת באנשים זרים, גברים דתיים שמסתובבים חופשי... זוועה.

מחכה כבר להגיע למחלקה.

למזלי לא מתעכבים מדי הרבה בהתאוששות ומעבירים אותי למחלקה, שם הייתה תפנית מדהימה, קיבלה אותי אחות מקסימה עם חיוך כזה, שאלה לשלומי (מה, אני בן אדם שמישהו מתעניין בי?)

היא אמרה לי: וואו ילדת בלי אפידורל, איזה גיבורה! (אני מחייכת בחיוך ציני, כאילו שהייתה לי איזשהי נקודת בחירה בלידה הזאת, שום גיבורה ושום נעליים בסה"כ הייתי משהו שצריך לבצע את ההוראות)

מפה באמת אכפת לצוות הצרכים שלי והדברים מתחילים להסתדר סוף סוף...

איפה ילדת??? נשמע ממש טראומטי מודדת כובעים

אהבתי את תחילת ההודעה שלך ברוך ה' ששתיכן שלמות ובריאות

המון נחת, בריאות ושמחה

מזל טוב, קודם כל!בוז
מאחלת לך שהאי נעימות יתחלף בנחת מהקטנטנה המתוקה!

ואפשר לדעת איזה בית חולים זה? נשמע ממש לא אנושי...
וואי ממש אשמח שתשתפי איפה ילדתאוהבת את הקב'ה
מזל טוב מזל טוב!!
ואו איזו חוויהאימל'ה
אני כל כך מבינה אותך ההרגשה הנוראית הזאת של חוסר אונים. והלו אני באמצע ללדת אל תשאלו אותי שאלות חופרות החוסר שליטה בגוף .
ואני אומרת טןב שכתבת את זה אל תדחיקי ותגידי היה מושלם אלא תעבדי את החוויה ואולי כדאי עם משהי מקצועית.
את גיבורה ומשהו מיוחד כל הכבוד לך! קראתי את הסיפור לידה בנשימה עצורה.
וואו נשארתי בלי מיליםמק"ר

מזל טוב והרבה נחת מהקטנטנה ומכולם!

מצטרפת לרוצות לדעת איפה ילדת, פחות חשוב לי שם ספציפי של בי"ח, אלא אם כן זה בירושלים ואז אשמח לשמוע בפרטי (לא חושבת שהשם צריך להופיע כאן בפורום, אלא אם כן נסתייג מראש ונגיד- בכל מקום יכולים לפול על צוות נוראי!)

ומקווה שאני  לא נשמעת טיפה חסרת רגישות, לפותחת- את לא מבינה איך הגוף שלי מצומרר מהחוויה שקראתי עכשיו...חיבוק עברת חוויה לא פשוטה בכלל!

ואפשר עוד שאלה? ילדת בבית חולים הזה בעבר? איך קיבלת את ההחלטה ללדת דווקא שם? המלצות?

וגיבורה שליפי5

את ממש גיבורה אמיתית.

אמיצה ורואה   הטוב  איזו ילדה טובה של אבא

שבכל הסיטואציה התחלת בהודיה לה'

ריגשת  ונתת לי לדמוע המון.

מתפללת עליך שתשכחי מהטראומה הזאת

ואולי תנסי לעשות לך איזושהיא חוויה מתקנת למרות שאין לי רעיון

אולי  צאי לבית החלמה או נופש.

הרבה נחת כוחות ושמחהנשיקה

ועודבטח שאת בן אדם ובטח שיש לך זכויותרק אמונה

איזה חוייה ואת באמת גיבורה!!!

על הכל!!

מדהימה!!!ניקיתוש
איזה כוחות, איזו מודעות לעצמך
לא פשוט מה שאת מתארת.
מסתכל ומעציב מאד!!
אני החלטתי שבעצב תלדי בנים זו כמות של כאב, כל אחת בדרך אחרת.
גם אני מקורקעת מאד בלידות וזוכרת מי ראה ומה ראה וממש קשה לי עם זה. זה העצב שלי!! חוץ מהכאבים וכל השאר...
הרבה מזל טוב נחת בריאות ושלוות נפש.💐
חיבוק ענק! סיפור קשה ממשהודיה60

מזטל טוב על התינוקת, המון נחת ואושר!

גם אני עברתי לידה לא פשוטה, ממש. וזה ממש שני ענינים נפרדים - הילדה המדהימה, האושר שהיא מביאה. והסיפור הקשה שהיה, עם כל הכאב והצלקות שזה משאיר. 

מקווה שבהמשך תעשי עיבוד לידה בדרך כלשהיא, לעזור לנפש להרפא.

שוב המון מזל טוב

גם אני ממליצה על עיבוד לידה.אני עשיתי בקבוצה עם תחיהרק אמונה

נשמע ממש קשה.מסגרות
וחבל כי היה לך את התנאים לסיפור לידה אחרת לגמרי.

חבל שלא ראו אותך בסיפור הזה.
מזל טוב אמאשוני. ולמי שלא זוכרת, היא מהצפון...אם ל2

יקרה!קטנה67
מזל טוב! הרבה נחת!
ומזדהה איתך מאוד לגבי תחושת חוסר הרומים והכאב😢 עברתי חוויה דומה בלידה האחרונה והסיפור שלך החזיר לי את התחושות שאני מנסה להדחיק מאז.. כנראה שאין מנוס מלעבור עיבוד לידה.
מאחלת לשתינו שמחה ורוגע , שנצלח להתגבר על הקושי וליצור הרבה חוויות מתקנות בע"ה.
בהצלחה!
כל הגוף שלי רועדחמניה
איזו חוויה קשה מאחלת לך שתוכלי לעבד אותה ולעכל אותה ולשים אותה מאחורייך
ולהנות מהמשפחה ותינוקת המתוקה ❤
וואו...כבר אמא
קודם כל מזל טוב. העלית לי שוב את הלידה הטראומטית שלי. אותן תחושות,שהגוף שלך זה משהו טכני שכל אחד יכול לעשות בו כרצונו.זוועה.

אני ילדתי פעם אחת אבל לפי מה שאומרים לי הרבה-כנראה שצריך אישה מלווה שיש לה מילה שתגיד לצוות מה לעשות בדיוק.מזל טוב!!!! מקווה שהכל עובר בשלום!!!
ואואם כל חי

מעריכה אותך מאוד מאוד על השיתוף!
עברת חוייה ממש קשה!

שה' יפצה אותך עכשיו רק בדברים טובים,

תינוקת רגועה והמון שלווה...

וואו. אני בהלם!מטילדה
חיבוק חזק חזק!!
מזל טובl666

וכל הכבוד שאת משתפת ולפחות פה תקבלי את התמיכה. 

לגמרי קשה. ברגע שאיבדת שליטה אף אחד לא מתייחס אליך שם כבן אדם, פשוט עשו מה שבא להם. 

ובכללי נשמע בית חולים שבכלל לא מכבד את היולדת. 

נשמע זוועה...בת 30
אבל מזל טוב!!!
מזל טוב ליאן
סיפור לא קל בכלל.. שולחת אליך חיבוק חזק !
וואו. מזעזע. תודה לה' שזה נגמר בטוב!פנים נעימות
גם אני עברתי לידה טראומטית לפני שישה ימים. בקטעים מסוימים שסיפרת ממש הזדהיתי איתך והרגשתי את כאבך. כל פעם שאני נזכרת במה שעברתי אני ממש על סף דמעות.
מאחלת לך לנוח ולעכל את מה שעברת, זה לא פשוט. אבל התוצאה... שווה את הכל.
שתרוו מהקטנה הרבה נחת. מזל טוב!
אהבתי את התאריך 20.10...גיטי

גם התל"מ שלי היה 20.10

עברתי את החגים בדיוק כמוך. תארת בדיוק את ההרגשה... 

אני ילדתי ב"ה ביום חמישי בלילה, בתאריך לועזי 19.10 ובעברי בול בתאריך!

את מדהימה!!!חביבית
קודם כל המון מזל טוב וברוך ה' שיש לך בת בריאה ונפלאה!! מחזקת אותך שכתבת והוצאת את זה, בהחלט נשמעת חוויה טראומטית! ממש ממליצה לעבד את זה עם מישהי...

מאחלת לך רק בריאות פיזית ונפשית, התאוששות מהירה ושמחה בגידול הילדים. חיבוק ענק!!!
וואווו.תאומים
קודם כל המון מזל טוב.

מקווה בשבילך שתתאוששי מהלידה המהירה והטראומטית.

תחשבי איזה שינוי יכל להיות אם היית נכנסת 10 דקות קודם לחדר לידה מתארגנת ברוגע ואז היו מתחילים הצירים החזקים.

בלידה הבאה בעז"ה, תתעקשי להיכנס מוקדם לחדר לידה, עדיף להיות שעה יותר מאשר להגיע למצב של צירים כאלו כדאת לא מאורגנת ללידה.
חיבוק על החוויה!!יעל מהדרום
לק"י

ב"ה שיש תוצאה טובה לחוויה הזאת..
בררר
תוכלי לכתוב לי באישי איפה ילדת..יש לי תחושה דומה ק צתמעין אהבה
לא כמו מה שתארת
אבל נק' דומות. שגורמות לי לחשוב אולי ילדנו באותו מקום.
וחשוב לי להבין אם זה היה מקרי אצלי או משהו שעלול לחזור על עצמו..

חיבוק ענק.
ממש ממליצה לכתוב לעצמך אפילו יותר מפורט
ולעשות עיבוד לידה.
זה כ''כ יכל לנקות
תודה רבה על התגובות המחזקות!אמאשוני
תודה לכל אחת ואחת,
כיף לשתף 😘

ילדתי בקפלן, רציתי באסותא באשדוד אבל נהג האמבולנס העדיף הכי קרוב, בדיעבד הסתבר שצדק והלידה התפתחה במהירות.

המיילדות היו בסדר, לפחות הראו השתדלות הבעיה הייתה השילוב בין הלידה המהירה, הצורך שלי לגמישות בלידה ומדיניות בית החולים לגישה "מסורתית".
אני כתבתי מנקודת המבט שלי, אני יודעת שיש צד שני למטבע, והשיקולים בסופו של דבר הם להצלחת הלידה.
היו דברים מוזרים כמו למה היו 5-6 אנשי צוות (וגם הם התחלפו ביניהם) בלידה של 20 דקות? עד שכל אחד שם כפפות...
וגם איך שבית החולים בנוי, כדי לעבור מהקבלה לחדרי לידה עוברים במרחבים הציבוריים הפתוחים וכנ"ל מחדרי לידה להתאוששות (שזאת תחנה לגמרי מיותרת לדעתי)
וגם שיש רק כניסה אחת לחדר הלידה חשבתי שבכל מקום ברור שיש כניסה של הצוות ומסדרון למלווים ככה שגם אם הכל פתוח לרווחה רק אנשי צוות רואים אותך ולא כל העולם ואשתו. וגם שלא יתקמצנו על הוילון למה כל נגיעה מימין צריכה לפתוח את הוילון מצד שמאל שלו?
בקיצור, אני חושבת שהבעיה בבית חולים, במדיניות שלו ובתנאים הירודים שלו, ולא בצוות.

וגם העובדה שהלידה הייתה בשבת הקשתה על הכל (בעיקרון גם אמא שלי הייתה אמורה להיות אבל הילדים שלי היו אצלם בשבת וגם היו עוד אורחים אז לא רציתי לקרוא לה ושתעזוב את כולם ככה לפני שידעתי שאני באמת בלידה, ואז זה כבר היה מאוחר מדי)

לפני הלידה ידעתי ששכיבה על הגב לא טובה לי (גם מבחינת כאבים וגם כי זה גורם לירידות הדופק)
שאפידורל לא בא בחשבון, ושהלידה תתפתח מהר וסיכויים גבוהים שגם אם אקח דולה היא לא תספיק להגיע ולהיות מועילה.
ידעתי שמים חמים זורמים זה הדבר הכי נפלא שיעזור לי לעבור צירים ותנוחות של כיפוף קל קדימה ומאוד בניתי על זה.
עכשיו אני מבינה שאי אפשר לסמוך לא על המים ולא על התנוחות (אם בית החולים לא בגישה כזאת)
הדבר היחיד שנשאר לי זה ללמוד לנשום נכון, ופשוט להתנתק. לא לשמוע, לא לראות ולא לזכור מה מבקשים ממני תוך כדי ציר. פשוט להיות שם רק בשבילי.
וגם בפעם הבאה בעזרת ה' אני אסע לבית חולים הכי קרוב, כי זה באמת מה שהכי חשוב, שהלידה תעבור בשלום ובבריאות ובלי סיכונים מיותרים (יש לי גם ניסיון של לידה עם פתיחה מלאה 50 דקות נסיעה מבית החולים)

שוב תודה רבה לכולכן על התמיכה והמילים החמות, ובאמת שאלו יהיו הצרות, העיקר בריאות!!
קודם כל ההסתכלות שלך מעוררת התפעלות, באמת!מק"ר

וברור שא' ב' של אנושיות זה לשמור על הצניעות והפרטיות של היולדת, את לא צריכה להתנצל על זה!

איך ידעת את כל זה לפני הלידה? על סמך לידות קודמות?

ואולי כן כדאי לך לפעם הבאה לקחת דולה שתהיה מודעת למצב של לידות מהירות/ מישהי שגרה קרוב לבי"ח ותוכל לבוא במהירות, או אולי פשוט לסכם עם בעלך מראש שהוא דואג לכל הנ"ל שלא יתרחש שוב, ושאת לא תצטרכי לדאוג לזה... שיהיה מישהו לידך שמספיק חשוב לו הכבוד והרגש שלך, שידאג להיות אסרטיבי מול הצוות.

ועד הפעם הבאה בעז"ה, מאחלת לך גידול קל והתאוששות מהירה והרבה נחת מכולם!

אני מעריצה אותךחיבוק

את ממש דנה לכף זכותl666

אבל הם לא היו בסדר. אין שום סיבה שחמש שש אנשי צוות יהיו שם עם כפפות . בקבלה עוברים בדיקת פתיחה. ואז מיילדת שמקבלת לידה. גם קטע עם בגדים, היו צריכים ישר לעזור לך עם חלוק ועם אין להם אפשרות אז ליילד עם בגדים. העניין היחיד בהחלפה זה לא להרוס בגדים וזה לא עניינם. 

ואם יש רק כניסה אחת שגם מלווים נמצאים שם אז צריכים להקפיד אפילו יותר מהרגיל. 

אני באמת בשוק מהיחס.  מותר לך לקבל יחס נורמלי

^^ גם מוזר הקטע שנותנים למבקרים להכנס לחדר התאוששותמק"ר

את לא דמיינת, נשמע שיש הרבה ליקויים.מסגרות
בהר הצופים תמיד יש וילון שהקפידו לסגור. חוץ מזה משאירים להתאוששות שעתיים בחדר לידה ואחכ עוברים למחלקת יולדות.
וואו. היתה לי הרגשה שזה בקפלןroni600
איך שקראתי את התיאורים שלך משהו נשמע לי מוכר מידי. קפלן בי"ח עם צוות מדהים אבל תת -תנאים.
אני הגעתי לשם עם ירידות בדופק וגם אותי הפשיטו בבהילות היסטרית כי עוג שניה נכנסיפ לחדר ניתוח. (כמובן מתוך כוונות טובות).

ועוד משו - בלידה השקטה שעברתי כמה שעות אחרי הלידה (בהתאוששות) בחילופי משמרות נכנס כל הצוות והציגו אותי בפני כולם כאילו אני איזה מוצג...כולם הביטו בי ברחמים. אז לא הבנתי שזה היה מוזר רק אחכ חשבתי שזה הזוי ומה היתה הפואנטה.

בקיצור הזויים...
וואו איזה סיפור! ג'ינג'ר
את באמת גיבורה..
איזו לידה מהירהיפעת1אחרונה

חיבוק גדול על החוויה שעברת. 

זה ממש מובן שהרגשת ככה.לפעמים שוכחים בלחץ לשמור על פרטיות היולדת. בתור דולה אני רואה זאת הרבה ובאמת מקפידה לסגור את הוילון ולדאוג לפרטיות האישה. כנראה גם בעלך לא קלט והקשיב לצוות. את מדהימה שהצלחת בכל זאת ככה ללדת. המון מזל טוב!

יש לכן רכיון לגורם חיצוני להתלבט איתו לגבי עלייהאוהבת את השבת

לכיתה א'?

אשמח לטיפים והמלצות... תודה רבה!!

מה נחשב חיצוני?השם שלי
יש פסיכולוג של הגן, שיכול לצפות בילד ולתת חוות דעת.
לא פסיכולוגית או גננת.אוהבת את השבת
באיזה חודש נולד?גלסגולכהה

היום יחסית קשה להשאיר בגן.

מצטרפת להמלצה להתייעץ עם הפסיכולוגית בגן ועם הגננת.

מתאים לך לפרט מה הקשיים שאת רואה? כי יש קשיים שיותר משאירים בגללם ויש כאלה שפחות.

הדבר היחיד שאני יודעתכורסא ירוקה
זה שאם משאירים בגן אפשר בכל שלב בשנה להעלות לכיתה א, ואם מעלים לכיתה א אין חזרה לאחור, אז אם זה שיקול מבחינתכם תשימו לב
תוך כדי הגן לעלות?אוהבת את השבת
במהלך השנה השניה של גן חובהכורסא ירוקה
אם מתחרטים שהשארתם אז אפשר לבקש להעלות באמצע שנה. אבל אם מעלים לכיתה א ואז מבינים שהילד לא היה בשל אי אפשר להחזיר לגן לעוד שנה
באמת? טוב לדעת מה שציינת.ממתקית

מצד שני להעלות באמצע שנה, או אפילו מעט לאחר תחילתה.
לא הכי מומלץ לא?
הם כבר מתקדמים עם אותיות, חוברות, הכרות חברות, פתאום להצטרף מבאס קצת.

לא הכי מומלץכורסא ירוקה
אבל אם האופציה השניה היא להבין באיחור שהילד נמצא במקום שהוא לא בשל אליו נראה לי שזה עדיף.. הפער הרגשי והחברתי שיכול להיווצר במצב כזה הרבה יותר קשה לגישור מאשר למידה של עוד כמה אותיות
אני לא חושבת שזה נכוןמתיכון ועד מעון
המקום בבי''ס נמחק שהחלטת להשאיר 
ככה הבנתי במקרה במשפחה שהיה לנוכורסא ירוקה
בחיים לא שמעתי. וזה נשמע ממש לא נכון לילדאורוש3

לא הייתי בונה על זה.

יכול להיות שהיה מקרה חריג ספציפי. אבל תחשבי ילד שלא התכונן נפשית לעלות, לא עבר את כל הרכות וההדרגה של תחילת שנה...

גם אם זה אפשרי טכנית, זאת לא אופציה בעיניישיפור
היו לי על זה מלא התלבטויות עם כמה ילדיםרק שואלת שאלה

ב''ה משחה בבחירות שלי

שמחה עם מי 'העליתי מוקדם יחסית

ועם מי 'בחרתי להשאיר אפילו שהגננת לא תמכה. אבל בחשיבה שלנו ובהתיעצות עם אחרים השארנו וממש מבורך

כדאי להתיעץ עם מי שמכיר את הילד מהגן בנוסף לגננת ואולי הפסיכולוגית של הגן

או מטפלת בתחום

ובעיקר להקשיב לתחושת בטן האמהית שלך

מעניין. תודה, מה זאת אומרת מדריכה מהתחום?אוהבת את השבת
אם יש ספק אין ספקהבוקר יעלה

אני השארתי ומודה לה' כל יום

ומבינה מאוד את ההתלבטות, שנה שלה התלבטתי. 

לא חושבת שזה תמיד נכוןבארץ אהבתי

לנו היה ספק עם הבן שלי.

בתחילת השנה בגן חובה הרגשתי שהוא קטן מידי ולא בשל רגשית. התלבטתי מאוד. הגננת גם היתה בעד להשאיר.

בהמשך השנה ראיתי שהוא התקדם בהרבה דברים שחשבתי לגביהם. אבל הגננת עדיין חשבה שנכון להשאיר, וגם אנחנו עוד התלבטנו הרבה.

בסוף העלינו לכיתה א', מכמה שיקולים. ב"ה לא מתחרטת בכלל. הוא פורח שם (עכשיו כבר בכיתה ב'), גם לימודית וגם חברתית. רגשית הוא גם מסתדר יפה, עדיין לפעמים יש טיפה קשיים אבל לא ברמה שהיה צריך להשאיר בגללם, וגם לא בטוחה שזה היה משנה משמעותית.

כשאמרתי למורים שלו שהגננת חשבה שהוא צריך עוד שנה בגן, הם לא הבינו על מה היא דיברה.

לא תמיד נכון בכללניק חדש2

אני התלבטתי קשות עם הבן שלי.

לימודית חכם.

רגשית לא הייתי בטוחה.

גם קטן בשנתון נולד בסוף אוקטובר.

ובסוף העלתי.

וואלה היה חכם מאד לעשות את זה.

גם מבחינת המורה שלו הכל בסדר ואין משהו חריג.

תודה להשם.

השאלה היאאורוש3

על מה ההתלבטות.

אם רגשי עדיף גורם כמו פסיכולוג הגן, מדריכת הורים וכד'.

אם לימודי אז הגננת, קלינאית תקשורת.

רק אומרת שיצא ממשרד החינוך שיתחילו מאוד להקשות את זה ברמת וועדות מהשנה הזו, אז קשה קצת לדעת איך זה יתנהל בפועל.

בגדול צריך להסתכל על הילד כמכלול. אבל הפן הרגשי סופר משמעותי... אומרת כקלינאית.

בגדול הבנתי שלא מאשרים יותר להשאיר שנה בגן, זהואז את תראי
נכון?
ממה שהבנתיאורוש3
אולי רק לנובמבר דצמבר במקרים מיוחדים. אבל אי אפשר לדעת עד שלא יגיע הזמן בפועל. מעצבן 
זה ממש תלוי רשותמתיכון ועד מעון
אם תרצי יכולה לפנות אליי בפרטימתיכון ועד מעון

אני פסיכולוגית חינוכית, עוסקת בזה

אבל בעיני דווקא מי שמכיר את הילד מההתנהלות שלו בגן ידע טוב יותר, כי זה לא מנותק

אבל לפחות מניסיונימקקה
לגננת יש את האינטרסים שלה וגם לחצים מלמעלה
וגם יש לכל גננת את הגישה שלהבארץ אהבתי

אני הרגשתי שחלק מהסיבה שהגננת חשבה שנכון להשאיר את הבן שלי עוד שנה, זה כי היא מאמינה שצריך להגיע לכיתה א' מאוד מוכנים, אז למשל אחד הדברים שהיא אמרה לי כהסבר למה הוא עוד לא מוכן לכיתה א' זה שהוא לא כותב להנאתו סיפורים כמו ילדות אחרות מהגן שלו.

וזו ציפיה נחמדה אבל ממש לא חובה...

היום בכיתה ב' הוא כותב סיפורים שהמורה ממש מתרשמת מהרמה שלהם. אבל בגן זה לא התאים לו, וזה עדיין לא אומר שהוא לא מוכן לעלות לכיתה א'.

אני מכירה ילד אחר מהמשפחה שהגננת שלו דווקא לא הבינה למה היא רצתה להשאיר עוד שנה בגן, והוא היה הרבה פחות בוגר מהבן שלי.

ככה שזה תלוי מאוד בגישה של הגננת, ולא רק במה שהיא רואה.

אצלנותקומה

הגננת הסבירה שהיא בוחנת מוכנות לעלייה לכיתה א' בארבעה פרמטרים (שכלי / קוגניטיבי, פיזיולוגי, רגשי, חברתי) ואם יש קושי בשניים או יותר, לרוב היא תמליץ להישאר בגן.

בעיניי זו חלוקה יפה שעושה סדר, ובאמת מנסה לתת פרמטרים אחידים לשאלה האם להשאיר או להעלות (כמובן שיש גם גמישות בהתאם לילד, אבל זה באופן כללי)

מה זה אומר פיזיולוגי?ממתקית
נראלי גודל ויכולות מוטוריות..אוהבת את השבת
אם אני מבינהתקומה

נכון, זה גם קשור לגובה ומשקל

וגם קשור ליכולות מוטוריות (סרבול, מוטוריקה עדינה - שזה בשלות לכתיבה לביצוע משימות יותר מורכבות, יכולת תנועה תואמת גיל - קפיצה, ריצה, טיפוס) זה נשמע טריוויאלי, וכנראה שזה לא משהו שמסתכלים עליו בנפרד מעוד דברים. אבל תחשבי על ילד שמדדה אחרי כולם כי המוטוריקה הגסה שלו עוד לא מספיק מפותחת, או נופל הרבה, או לא מצליח עדיין להביא את עצמו למכונות לכתיבה. זה דברים שיכולים להיות משמעותיים בבית הספר. 

מסכימה ממש על הגישה של הגננתטארקו

לנו הייתה גננת שהגישה שלה היא שכל עוד אין סיבה להעלות עדיף להשאיר וכל ילד נתרם מעוד שנה בגן...

והיא מאוד דחפה אותנו להשאיר את הבן שלי עוד שנה למרות שהוא יליד יולי(!!)

ב"ה העלינו אותו וזו הייתה ההחלטה הכי נכונה בשבילו.

ולא כי אין לו קשיים

אבל זה לא קשיים שהיו נפתרים מעוד שנה בגן, ולהפך, הפערים והפגיעה היו גדולים יותר ככה"נ. רק כשעלה לכיתה א זיהו מה הקשיים ויכלנו לגשת לאבחון ולהתחיל לתת לו תמיכה מותאמת..

רק לחשוב שהיינו מחכים עוד שנה סתם...

תודה רבה!!אוהבת את השבת
תודה רבה רבה לכולכם!!! ממש ממש החכמתי!! ושאלת המשךאוהבת את השבת

@מתיכון ועד מעון אשמח לפנות אלייך בפרטי, אכתוב לך..

בכללי הגננת חושבת שאין סיבה להשאיר אני יותר חוששת כי אני רואה את רמת המתח שיוצאת בבית לפני המסגרת ואחריה...שמלווה גם באתגר תחושתי..

ממה שכתבתן נראלי שהכיוון הוא כן לעלות אבל השאלה איך להכין כמה שיותר לעליית מדרגה בעומס על שלל גווניו...

אם התחושתי משמעותי אז אולי ריפוי בעיסוק?שיפור
כן תודה! לכן פתחתי את השרשור השני..אוהבת את השבת
אבל מעניין אם יש עוד כיוונים...
מוזמנת בשמחהמתיכון ועד מעוןאחרונה
מוזמנות לקחת זמנים להתנתק מהמסכים זמן רנה

מי שזקוקה להסבר על השרשור תקראו בכרטיס האישי

תיוגיםזמן רנה

@לפניו ברננה! 

@שמש בשמיים 

@מצפה88 

@חשבתי שאני חזקה 

@מכחול 

@התלבטות טובה 

@בוקר אור 

@בארץ אהבתי 

@ואילו פינו 

@מישי 22 

@התייעצות הריון 

@השם שלי 

@שומשומונית 

@כבת שבעים 

@תודה לה'' 

@עוד מעט פסח 

@חולמת להצליח 

@פצלשהריון 

@אוהבת את השבת 

@אמ פי 5 

@שמ"פ 

@רקאני 

@שירה_11 

@תוהה לעצמי 

מי שרוצה תיוג כשנפתח שרשור חדש מוזמנת להצטרף ולהגיב ובעזרת ה' נתייג את כל מי שפעילה בשרשורים מי שמתוייגת כאן אבל לא רוצה תיוג תגידו לנו ונוריד מהרשימה

לא לוקחת שעה מסוימתשמ"פ
אבל משתדלת בשעות הקרובות להשים בצד כמה שאני יכולה ב"ה 
לוקחת לי מעכשיו לשעתייםשמש בשמיים
בהתחלה לא הצלחתי אז אחר כך התנתקתי לשעתייםשמש בשמיים

והיה סבבה, עשיתי דברים כמו לתלות כביסה לדבר בטלפון, לא הגעתי להרבה מדי מעבר...

הבעיה עם תינוק קטן שאני מושבתת מתי שהוא מחליט, אז המסך הוא פיתרון קל ונוח

אני לגמרי איתך..לפניו ברננה!

מזדהה מאוד

הבחור הקטן שלי גורם לי לבלות ערבים שלמים בישיבה איתו..

מה שעוזר לי -

כמו שכתבתי שבוע שעבר חסמתי לי את יוטיוב, זה עוזר חלקית אבל טוב שיש את זה. הבוקר מצאתי את עצמי מתבזבזת על סטטוסים...

אבל חוץ מסור מרע יש גם עשה טוב

דאגתי לי לחומר קריאה (ספרים וגיליונות ישנים של פנימה) וזה עוזר לי לדעת שיש אלטרנטיבה ויש מענה מיידי לצורך שלי בזמנים האלה.

תודההה על זה לוקחת עד 1 וחצי בע"האוהבת את השבת

מ11:50 בע"ה 

לא הצלחתי בכלל. מנסה שוב עד 2.אוהבת את השבת
בהצלחה אהובה! איך היה?שמש בשמיים
לוקחת בעז''ה אחהצ משעה 16-19שושנושי
בהצלחה! זה המון, אלופה!שמש בשמיים
אני לרוב גם ככה בלי הנייד, את יודעת - עם הילדיםשושנושי
אנסה היום לשים על זה יותר דגש
לקחתי עד לפני שעה והיה מעולה ב''השושנושי
איזה כיף! אלופה!שמש בשמיים
תודה!עוד מעט פסח

ב''ה, מעכשיו עד חמש.

בהצלחה לי.

ואוו אלופה!!לפניו ברננה!
ספרי איך הלך?
הצלחתי חלקיתעוד מעט פסח

כן הייתי בטלפון, אבל ממש לרגעים קצרים, בעיקר לצורך.

אז מצד אחד לי התמתקתי לגמרי, מצד שני התחלנו סדר ט''ו בשבט, ואז הרדמות, וכבר המשכתי עד עכשיו.

אז זה כן משמח.

אלופה!!לפניו ברננה!
נשמע שזה לגמרי עמד בציפיות שלך ומילא את המטרה והיעד שלך🥰

בעיני מה שאנחנו עושות זה ללמוד איך לנהל את עצמנו ואיך להשתמש בפלאפון בחכמה. ולאו דווקא דיאטת מסכים, אלא הפוך - מילוי של הזמן בתוכן חיובי.

אנסההתלבטות טובה

אחהצ כשאני עם הילדים.

מ 3:30-6:00. ואולי אצליח גם עד 7

בהצלחה!!💞לפניו ברננה!
ממש לא הלך..התלבטות טובה
כל פעם ניסיתי מחדש
אוף 🩷לפניו ברננה!

איזה אלופה שכל פעם ניסית מחדש!! 👑

כל פעם כזאת שאמרת אוף, ננסה מההתחלה יקרה וטובה בעיני ה'!

תעופי על עצמך שניסית וניסית.. ובע"ה עוד תצליחי 💞

אתן מהממת!!אוהבת את השבת

בכלל על כל התגובות שלכן בשרשורים האלה!!

@שמש בשמיים

@לפניו ברננה!

😘לפניו ברננה!
יודעת כמה הקבוצת תמיכה פה מועילה בעיקר לי..
גם לי לא הלך מלא פעמים היום אבל חלק כן וזה טובאוהבת את השבת
גם שניסיתי וגם מה שהלך..

כותבת את זה בעקבות איזו הרצאה של לוקחים אחריות ששמעתי והרגיעה בי משו ברגשות אשם סביב הפלאפון... לא כדי לא לשנות הרגלים אלא כדי להוריד תסכולים...

הרצאה פיזית או מקוונת?לפניו ברננה!
אם זה משהו עם קישור חופשי נשמח ממש שתשימי פה 💞
מקןונת, שהעלו את ההקלטה שלהאוהבת את השבתאחרונה
אני חושבת שאפשר לראות את ההקלטה בקישור הזה הורים מחוברים | קהילת ההורים של לוקחים אחריות
יאלההשם שלי
מעכשיו עד 17:00
ספרי איך היה 🩷לפניו ברננה!
לא הצלחתיהשם שלי
אולי בערב ננסה שוב.
🩷 בהצלחה בערב!שמש בשמיים
לוקחת לשעה וחציהתייעצות הריון
איך היה?שמש בשמיים
תודה שאת מתעניינת! בגדול הצלחתי, אבל הייתיהתייעצות הריון
חייבת לשלוח הודעה שלא רציתי לשכוח, אז כבר פתחתי את האינטרנט ונגמרה ההרמטיות
בן 5 חודשים יורד במשקל בהנקהפה לקצת

עד עכשיו הייתה עלייה איטית אבל עלייה.

עכשיו שקלתי אותו והוא בירידה.

נולד 3.200

בגיל חודשיים שקל 5.200

בגיל 4 חודשים 6

ועכשיו 5.300 🤦‍♀️ (שקילה בבית)

יש מה לעשות בהנקה או שהפתרון זה תמ"ל?

אני לא רוצה להשתגע על זה אבל כן רוצה לנסות לפני שמוותרת על ההנקה.

שקילה בבית עלולה להיות לא ככ מדוייקתהשקט הזה
הייתי קודם כל לוקחת לשקילה אצל רופא/ טיפת חלב.

חוץ מזה, לא הייתי ממהרת לעבור לתמ"ל כי אפשר כבר אוטוטו להתחיל מוצקים וזה יכול לעזור עם העלייה במשקל

ממליצה לשקול באותו משקל שנשקל עד עכשיומנגואית

יצא לי לראות במשקלים שונים יום אחרי יום הפרש משמעותי

וגם לוודא שהמשקל תקין, לשים קילו קמח ולראות כמה שוקל

אם באמת ירד בהנקה זה מדאיג וצריך ליווי של יועצת הנקה / אחות / רופא לפי הגישה שאת רוצה

היה מצונן/מקורר/חולה לאחרונה?מוריה
כדאי לשקול כל פעם באותו משקלהשם שלי

כדי לקבל תוצאה הכי מדויקת.

ואם הוא היה חולה בזמן הזה, הגיוני שהוא ירד.

גם אם הוא יורד, לא מחייב לוותר על הנקה.

אפשר לאכול דברים שומניים שמעשירים את החלב,

להניק בתדירות יותר גבוהה (אם הוא מסכים).

ועוד מעט אפשר להתחיל גם מוצקים, ואז כמה שיותר להעשיר אותם.

תמשיכי לעקוב אחרי המשקל, ואם הוא ממשיך לרדת ולא לעלות, אז תבדקי את זה הלאה.

השאלה גם איך שאר ההתפתחות שלוחילזון 123

ומה עם מוצקים?

אפשר להוסיף דייסה בכפית, אבוקדו וכו'

לא נראה לי שתמל זה הפיתרון הראשון

ירידה של 700 גרם זה מלחיץ מאודיראת גאולה

אבל כמו שכתבו לפני, קודם כל תשקלי באותו משקל (משקל ביתי הוא הרבה פחות מדויק ממשקל תינוקות), כדי לדעת מה באמת המצב.

דבר שני, תבדקי עם רופא הילדים מה דעתו על זה. הרופאה שלנו אמרה לי - אם הוא עולה 140 גרם בשבוע זה מספיק. נדמה לי שזה רק בחודשים הראשונים, ובגיל 5 חודשים העליה כבר אמורה להיות איטית יותר, אבל אני לא יודעת.

רק אח''כ, תתחילי להילחץ מה לעשות... אפשר כבר להתחיל לתת קצת מוצקים, אז לתת שומנים.

וחוץ מזה, למה לוותר על ההנקה? יכול להיות שבקבוק אחד ביום, אפשר (בהתייעצות עם גורם רפואי) גם להעשיר אותו בדייסה או כפית שקדיה, יכול להיות שיספיק כדי לעלות במשקל.

מציעה לך גם לעשות רישום הנקות וטיטולים לאורך 48 שעות. תוכלי להגיע עם זה לרופא, תראי כמה הוא יונק ביממה (אם הוא יונק 6 פעמים ומטה - צריך לצופף הנקות), ותכתבי לך גם אם הרגשת שהוא לא שבע בסיום הארוחה או נרדם מהר מדי. תכתבי כמה טיטולים היו, כדאי לצלם צבע של הצואה, כל זה יתן מידע לרופא האם ההנקה תקינה.

תודה לכולכן!פה לקצת

אקח אותו לשקילה בטיפת חלב, חשבתי לוותר על זה כי לא באלי שילחיצו אותי.....

בשאר הדברים נראה לי שמתפתח מצויין ב"ה

הוא מצונן.

אבל אם היה עם בקבוקים זה גם היה משפיע על המשקל?

אפשר כבר להתחיל מוצקים? איך מתחילים?

עם הקודמים התחלתי בגיל גדול יותר בירקות מעוכים במזלג, מתעצלת לטחון תפוא בשביל ביס אחד.

@השם שלי זאת בדיוק השאלה, מה אפשר לעשות כדי לשמור על ההנקה.

מה זה דברים שומניים?

הוא לא מסכים לינוק אם זה לא בזמן שהוא מחליט, מקווה לפחות שזה לא אומר שהוא רעב כי התחילו לי יסוריי מצפון על זה

יונק 8-9 פעמים ב24 שעות.

היו לו שבוע שעבר יומיים שינק 6 פעמים אבל כל השאר לפני ואחרי זה 8-9 (אני כןתבת לעצמי קבוע אז בדקתי עכשיו)

וזמן ההנקה זה בין 10 ל15 דקות

בקודמים ברגע ששילבתי בקבוק זה היה אות הסיום של ההנקה

ומה זה מאכלים שומניים? בשבילו ובשבילי, אשמח לפירוט

את יכולה רק להכנס לשקול לבדחילזון 123
אין לכם משקל בחדר הנקה או משהו?
לא. זה רק אצל אחותפה לקצת
בגיל 5 חודשים אפשר להתחיל טעימות, עוד לא ממשהשקט הזה

להחליף ארוחות.

וממש לא לטחון. לתת מעוך במזלג ממה שאתם אוכלים..

כמובן שאלרגנים לתת בנפרד אבל שאר הדברים אפשר לתת ביחד.. נניח למעוך ירקות מהמרק, בננה גם אפשר למעוך במזלג או כפית.

מאכלים שומניים- אגוזים לסוגיהם, אבוקדו, טחינה, שמן זית.. גם לך כדי להעשיר את החלב וגם לו אפשר להתחיל לתת לאט.. (נגיד כשנותנים ירקות מעוכים אפשר להוסיף לזה קצת טחינה, או להוסיף חמאת בוטנים טבעית/ ממרח שקדיה לפירות מרוסקים)

ולגבי השקילה- אפשר גם לשקול אצל רופא ילדים ולפעמים הם פחות מלחיצים מהאחיות

נשמע מצוין!יראת גאולה

לדעתי כאמור, קודם כל לשקול במשקל קבוע.

אם לא בא לך על טיפת חלב, אפשר גם אצל רופא הילדים, העיקר שיהיה באותו משקל כמה פעמים כדי לעקוב.

את לא חייבת לשלב בקבוק, אפשר גם לתת לו דייסה סמיכה בכפית... בגיל חמישה חודשים כבר מותר.

לגבי טעימות ומאכלים שומניים - אפשר להתחיל בלתת לו ללקק כמה טיפות מהאצבע שלך: טחינה (מוכנה או גולמית), אבוקדו, שקדיה, נוזלים של סלט חי.

תלכי לרופא, לא לטיפת חלבמתואמת

בטיפת חלב לרוב סתם מלחיצים... (אבל יש גם רופאים שמלחיצים)

אפשרות אחת שיש לך היא ללכת ליועצת הנקה טובה, כדי שתראה שהוא יונק טוב ויעיל ושיש לך מספיק חלב, ואם לא - אז שתיתן לך טיפים איך להגביר את החלב ולייעל את היניקה.

אפשרות שנייה (שזה מה שהרופא כנראה יציע) היא לשלב תמ"ל - בקבוק או שניים ביום.

אני ניסיתי את האפשרות הראשונה, אבל לא הצלחתי לעמוד בדרישות... בסוף הלכתי לפי מה שאמר הרופא.

במשך כחודשיים היא קיבלה בקבוק תמ"ל ביום, וכשהמשקל התייצב עברנו להנקה מלאה.

(לא משנה שבשלב מסוים ראיתי שהיא פשוט לא יונקת טוב, אז לקראת גיל שנה שוב שילבנו תמ"ל, עד שההנקה דעכה לאט לאט, לצערי ויגוני הרב)

הכי טוב לפנות כבר עכשיו למועצת הנקה *טובה* שתעזוראביגיל ##

לך לעשות סדר

ממש ממליצה לך כבר היום לפנות

אצל הבן שלי היה סביב הגיל הזה עצירה בעליהאוהבת את השבתאחרונה

אני חושבת,  לא זוכרת בדיוק...

ואמרו לי בטיפת חלב לשים לב שאני לא מושכת אותו ונגיד לא להציע מוצץ אלא להציע לינוק

ושמתי לב שאני באמת מושכת אותו וממישכה לו שאת השינה בעגלה או במוצץ או במנשא וככה יש רווחים גדולים יותר בין ההנקות- זו היתה תקופה מאודד אינטנסיבית ולכן משכתי הרבה..

ואז אחרי שהיצה את הירידה או העצירה לא זוכרת, התחלתי להניק כל הזמן, למדתי להניק כשהוא במנשא והייתי מניקה כשהולכת ממקום למקום בפיזורים ואיסופים רוב הדרך הייתה הנקה וככה גם בבית, בדרך לתורים וכו...

האמת ברגע שזה הלך במנשא זה ממש הקל עלי והרבה את ההנקות.. וגם חוסך זמן חחח.. לא רציך לשבת כשמניקים.. אבל אינטנסיבי לגב..

ואחרי כל זה הוא לא עלה המון אלא סביר.. ואז הבנתי שזה הילד.. לא אכול הרבה.. והוא ככה עד היום..

המנשא גם עזר בזה שזה הגיל של משבר גיל 4 חודשים שהכל מעניין אותם ברמות אחרותתתת וממש קשה להם לינוק כי כל הזמן יש להם גירויים... אבל בתוך המנשא הוא לא ככ יכול להסתכל לצדדים אז זה ממש ריכז אותו בהפקות..  

רוצה להמליץ למי שמעניין אותה מיינדפולנסאוהבת את השבת

המליצו פה הרבה בפורום לעזרה בכל מיני תחומים ותכלס לא מצאתי מקום ללמוד על זה..

אבל הגיע אליי היום המלצה מחברה להצטרף לחודש המיינדפולנס הישראלי, הוא התחיל היום..

זה חודש של הרצאות ותרגולים משותפים, בעלות חופשית.. כח אחד משלם כפי רצונו

וההרצאה הראשונה היום הייתה ממש מעניינת,  מי שמצטרף יכול גם לשמוע הקלטה.. ומחר יש תרגול בוקר ראשון

אגב, הרגשתי שהכלים בהרצאה היו גם מאוד רלוונטיים לניסיון להתנתק מהפלאפון ב @זמן רנה

@לפניו ברננה! זה עוד הקלטה רלוונטית אפרופו מה שדברנו בשרשור..

תודה!! איך מצטרפים? ועל מה זה בערך מדבר?שורשי
מדבר על מיינדפולנס.. תגגלי חודש המיינדפולנס הישראלאוהבת את השבת
אני לא יכולה לשים קישור כי זה פרסום..
תשלחי באישי למי שרוצהיעל מהדרום
מעולה, תודה יקרה!אוהבת את השבתאחרונה
אשמח לקישור! תודה!אמא לאוצר❤
טהרה אחרי לידה- הטיפ הכי חשובאנונימית בהו"ל

חברות, עליתי על זה

הטיפ הכי חשוב הוא מנוחההההההה 

טבלתי עכשיו 3 שבועות אחרי לידה

פעמים קודמות טבלתי 8, 6 7, 10 שבועות אחרי לידה

אבל הפעם נחתי. ממש ממש.

כל פעם שעשיתי מאמץ הכי קטן בעולם- ראיתי כתם. באופן מוחשי מאד.

תשווקו את זה לבעלים, לפחות ל7 נקיים- מרגע שהם צתחילים עד סופם לא עושים שום מאמץ פיזי

תספרו לי אם אתן גם רואות את זה ככה

(היה לנו ממש חשוב הפעם הטבילה המוקדמת וזה היה ההמלצה של הרב לבעלי- מנוחה מוחלטת. בלי נסיעות. לשכב במקסימום, לשבת על הספה בנחת, ולא להתאמץ כלל)

תודה על זה. חשוב ומעניין לבדוקלומדת כעת
מסכימהDoughnut
אצלי גם כשנחתי ממש טבלתי מהר
מסכימה לגמרירק טוב!

וכתבתי את זה גם כאן בעבר כמדומני. אחרי לידה הדימום הוא כנט פצע שצריך להחלים. ומנוחה עוזרת לו להסגר ולהפך. (לעומת דם ווסת שזה כמו כלי שצריך להתרוקן, ותנועה דווקא עוזרת).

בלידות שהקפדתי על כך טבלתי תוך חודש. אבל נראה לי שלא הגעתי לרמות מנוחה כמו שאת מתארת.  

בלידות שלא הקפדתי, ראיתי לגמרי איך כל הסתובבות והליכות, גם כשהרגשתי פיזית טוב, הגבירו את הכתמים.

תודה על הידע החשוב❤️סטודנטית אלופה
וחשובתקומה

להגיד, שהמנוחה חשובה מאוד לא רק לעניין כתמים, ואם כבר בשיווק עסקינן, גם המנוחה וההחלמה הן קלף מנצח, ולא רק שבעה נקיים

ובנוסף, זה גם באמת מאוד משתנה, ואם מישהי לא הצליחה לטבול אחרי שלשה שבועות (או כן הצליחה), זה לא בהכרח בגלל מנוחה או לא מספיק מנוחה. אלו דברים שקשה להוכיח.

אני לא אומרת את זה כדי להגיד שאין צורך לנוח, אלא כדי להקדים ולומר לא להתבסס אם זה לא עובד, ולנקות מראש את המצפון אם לא יצא לכן. כי זה לא תמיד עובד.

את נורא צודקתאנונימית בהו"לאחרונה

פשוט זה תמיד הרגיש לי לא ישים.

וראיתי שכשהבנתי שזה חשוב גם במובן הזה- איכשהו הסתדרנו..

אבל המטרה העיקרית במנוחה זה כמובן בריאות והחלמה מהלידה..

חייבת עידודים!!חדשה ישנה1

גיליתי שאני בהריון למרות שזה לא היה בתכנון בכלל!! אני 7 חודשים אחרי הריון 8 וכנראה שאני כבר חודש בהריון.

ההריון היה לא קל וגם הלידה. אחריה הייתי מושבתת לשבועיים עד חודש בגלל סיבוך של האפידורל.. ה' ריחם עליי ונמנע ממני ניתוח שהיה יכול לסבך יותר והיה עלול לגרום לי לתיפקוד חלקי

בנוסף יש לי הפרדות ביטנית, עודפי משקל ובקע בבטן וטבור..

אני בוכה כשאני כותבת ונזכרת

מצד אחד מודה לה'

מצד שני תיכננתי לשקם את הגוף והנפש..

אבל להשם יש תכנונים משלו

בבקשה עידודים.. בעלי כמובן שמח ואצלי החויה עדיין חרוטה עמוק ואני מתמלאת פחדים רק ממחשבות 

אני רק- חיבוק!!מוריה 7

שיהיה בקלות ובשמחה בעז"ה ❤️

היית אצל רופא נשים/משפחה? בטח יעזור להבין איך לטפלירושלמית במקור

ומה התמונה הכוללת...

וגם הייתי קובעת מהר תור לפיזיותרפיסטית רצפת אגן

ואם כמו שכתבת את בוכה ומתמלאת פחדים, אז זה עוד מישור לטפל בו, בכל הכלים שיש...

ברור שצריך לטפל..חדשה ישנה1
אני כבר מטפלת.. אבל חלק מההחלמה זה גם ההמתנה..
התכוונתי לטפל במצב החדש... של היריון...ירושלמית במקור
רופא/ה שיסייע להעריך נכון את כל הסיכונים
ב"ה אין סיכונים מיוחדים..חדשה ישנה1

זה פשוט הגיע משום מקום, למרות שתיכננתי לחכות לפחות שנתיים כדי לחזור למשקל שלי, ולעבד את החויה הלא פשוטה

עם הבקע לא עושים כלום כל תקופת הפוריות

תודה על הרצון לעזור

מותקקק!! וואי איזו הפתעה זו!!!!אוהבת את השבת

מטורף...

מתפללת איתך שכמו שקיבלתם בהפתעה את ההריון מהקב"ה, כך תקבלי בהפתעה הריון קל !! ותקבלי בהפתעה לידה קלה וחוויה מתקנת לקודמת!! ותינוק בריא ואמא בריאה מאוד!!

בע"ה!!!

וחיבוקקק על השוק... קחי את הזמן לעכל! זה בסדר וטבעי לגמרי..

ואיזה כיף שבעלך שמח !! זה הרבה וב"ה תידבקי בזה גם בשמחה בהמשך..

שיהיה המון בריאות ♡♡

הבנתי... שיהיה בקלות בע"ה...ירושלמית במקוראחרונה
אשמח לכל טיפ שיש לכן בנושא אסמטת העור / אטופיקשושנושי

אלוקום ואלידל לא ממש עוזרות ובימים האחרונים יש התפרצות בפנים, משהו שלא היה לנו עד כה.

התחלתי כמובן מייד למרוח אלוקום (בהתאם לחוד רפואית), ועדיין - אני חוששת שמפספסת משהו.

טיפ ראשון שקיבלתי הבוקר זה לקלח הרבה פחות כי מקלחות מייבשות את העור - זה נכון?

לעבור להשתמש בשמפו שקונים בבית מרקחת ושכחתי את שמו.

אשמח ממש לשמוע מניסיונכן. 

מתייגת את המומחית😉יעל מהדרום

לק"י

@אמהלה

יש שמן לאמבטיה וקרם של לה רוש פוזה. יקר, אבל טוב. (לפעמים יש מבצעים בכל מיני מקומות, למשל בשופרסל אונליין).

לנגב היטב, גם בקפלים (נראה לי שבפורום המליצו לנגב בטפיחות).

להלביש בגדים מ-100% כותנה.

(לשני ילדים שלנו היה בתור קטנים, וב"ה עבר. לקטן הנוכחי ולזה שלפניו יש יובש בגוף, אבל לא כמו שהיה לאחרים).

שמן אמבטיה של אמול ועוד חברהשושנושי

בלנאום, משהו כזה

אלה עשו לו פריחה מוזרה

אבדוק על השמפו שציינת 

בלנאום ואמול ממש יכולים להחמיר אטופיק.....אמהלה

תודה @יעל מהדרום  על התיוג.

מצרפת לך משהו שכתבתי פעם. אני פה לכל שאלה.

ד"א הכי בזול מצאתי את השמן והקרם לחות בסופר מדיקה. לוקח כמה ימים משלוח..

https://www.supermedica.co.il/web/?pagetype=9&itemid=354570

הילד שלי אובחן בגיל חודשיים וחצי עם אטופיק בדרמטיטיס ברמה חמורה מאד.

אחרי הרבה ניסוי וטעיה(או תהיה ) הגענו למתכון שהכי טוב לו. ב"ה בשנים האחרונות כמעט ולא היו התפרצויות שנזקקנו להשתמש בסטרואידים.

אז ככה:

1. ללבוש רק 100% כותנה.  בקיץ זה קל, בחורף קשה למצוא אבל שווה להתאמץ ולהשקיע כסף בדברים איכותיים. יש לקסטרו 100% וגם לנקסט

2. לתינוק שצריך גופיה - להפוך את הגופיה כי התפרים מאד מציקים ומגרים את העור, במיוחד בגופיות פלנל של חורף.

3. להקפיד על בית נקי מאבק. יודעת שזה קשה לביצוע, אבל לפחות החדר בו ישן.  לאוורר את החדר הרבה ולדאוג במקרים שיש חימום בבית לתוספת לחות.

4. מקלחות: 

* קצרות!! בשום אופן לא אמבטיות

*שמן אמבט ולא שמפו או סבון. אני ממליצה כרגיל על ליפקאר באום של לה רוש פוזה- לדעתי זה מה שהציל אותנו! הוא מצד אחד עם ריח נעים, מצד שני לא שומני כמו מקביליו...  לא מומלץ שמן אמול/בלנאום, הרופא שלנו טען שזה רק מחמיר את המצב לאטופיים. היו פה המלצות שונות על מוסטלה וכד', לנו רק ליפיקאר באום זה עזר.

*ראיתי שהרבה המליצו על אמבטיות שיבולת שועל. יש ילדים אטופיים רבים שרגישים לשיבולת שועל וזה רק מחמיר להם את המצב, זה נראה שיש רגיעה לאחר האמבטיה ואז זה מחמיר.  מצד שני יש כאלו שכן עוזר להם. ד"ר אפרים שגיא- מומחה עור ומתמחה באטופיק ממש הזהיר אותי לא להשתמש בזה וגם לא בשמן בלנאום.

*לנגב במגבת בטפיפות זהירות ולא בניגוב חזק.

*תוך דקה מהיציאה מהמקלחת, למרוח את העור בקרם לחות איכותי. (כשהעור עדיין לח) אני משתמשת בליפקאר באום של לה רוש פוזה.

5. במקרים של התפרצות חמורה:

באזור הפנים והצוואר- משחת אלידל, היא לא עם סטוראידים ומאד מאד עוזרת

בשאר הגוף- אלוקום (סטוראידים) לשים יומיים ואז להפסיק ולראות איך מתקדם. שיטת ON&OFF

6. אם הילד לא מצליח לישון כי מגרד לו מאד- פניסטיל/טינדן. לי הרופא אמר לא לתת כל היום ולתת בלילה כמות משולשת. כדי שהילד ישן טוב והגוף יוכל להחלים וגם שההורים שלו ישנו טוב כדי שיוכלו לטפל בו.... עשיתי את זה רק במקרים חמורים.

הרבה הצלחה והחלמה מהירה

עם טיפול עקבי והקפדה על יומיום מריחת קרם לחות, אפשר לעבור חודשים בלי התפרצויות. כמובן שבימים יבשים ובעונת החורף צריך להקפיד הרבה יותר

שולחת חיבוקגלסגולכהה

מניסיון אישי מזג האוויר הנוכחי מאד מגביר התפרצות.

לשמפו קוראים לה רוש פוזה והוא נהדר.

אכן כדאי להמעיט במקלחות.

אצלנו עזר טיפול אלטרנטיבי בשם "ביקום".

מכירה את העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס? אם לא ממליצה לקרוא את החומרים שלהם.

לדעתי יש גם קבוצה בפייסבוק, אני לא נכנסתי אליה.

בריאות שלמה!

אני רואה באתר של סופר פארםשושנושי

סבונים של לה רוש פוזה אבל לא רואה משהו לשיער, שמים להם בשיער את הסבון של הגוף? או שאמור להיות אחד בנפרד?

הוא יקר אמאל'ה!!!! כיום הוא עם שמפו של פינוק חחח

קיבלתי המלצה לעוד שמפו, שקונים בבית מרקחת

לא זוכרת איך קוראים לו אנסה להיזכר

מעניין אם את מכירה ומה מביניהם טוב יותר

ליפיקאר - שמעת על זה? איזה עדיף?שושנושי
זה זה!גלסגולכהה

ליפיקאר הוא השמפו וסבון של חברת לה רוש פוזה.

זה שמן שקוף- צהבהב, אכן יקר.

ממליצה לא לסבן את כל הגוף אלא רק במקומות היותר מלוכלכים..

נקנה היום, תודה!שושנושי
נכון לא לקלח הרבהבתאל1

ולא הרבה זמן. מקלחת קצרה...

בלי סבון אלא עם שמן. יש אמול ויש בלנאום.

לגבי מקלחותEliana aאחרונה

ברור

זה אחד הגורמים ליובש

אני רק שוטפת לבן שלי הקטן את הפנים וכבר ניהיה יובש

מחפשת המלצה לסבון וקרם פנים טבעי המתאים להנקהמולהבולה

או לא טבעי

אבל שמתאים להנקה

לא מכירה שיש הגבלה לשימוש בקרמים בהנקהפרח חדש

מומלץ לשים קרמים עפ מקדם הגנה

כי ההורמונים של הריון והנקה מגבירים פיגמנטציה בחשיפה לשמש

תודה 🙏יש לך המלצה?מולהבולה
לא... סליחה! זה מוצרים שאני שומעת עליהם פשוט...נפש חיה.
אני קונה של קליניק, אבל זה קצת יקרפרח חדש

יש גם יותר זולים

וגם טובים

שמעתי על גרניאר gernier גם מאוד מומלצים ויותר זולים

יש בסופר פארם מבחר גדול.

חשוב למרוח סרום טוב לפני הקרם

וכזה שמכיל ויטמין סי הבנתי שזה מאוד משפר את האיכות.

סרום לפני הקרם לחות?מולהבולה
אולי של ערוגות/ מיכל סבון טבעי (לא ניסיתי!)נפש חיה.
דר ריבה מאושרים להיריון והנקה ממה שאני יודעתnik
אחלה מוצרים!
מיכל סבון טבעיקפצתי לבקראחרונה

יש לה קצף לפנים שאני משתמשת בו קבוע, ממש אוהבת.

וקרם פנים יש לי של ערוגות, יקר אבל ממש איכותי ומספיק למלא זמן.

לי אישית מוצרים לא טבעיים יצרו תופעות לוואי ולא יכולתי להשתמש בהם, ושני אלו ממש טובים ונעימים.

אולי יעניין אותך