סליחה על הפלישההשיגוי והשגב

אני רוצה להתייעץ עם נשואים - מעדיף שגברים יענו.

אני חושף כאן עניין שהוא מאד רגיש אצלי אז בבקשה תהיו עדינים עם התגובות - אני כותב כאן בתום לב.

לפני כמעט שנה נפגשתי עם בחורה מדהימה. נפגשנו יחסית באופן אינטנסיבי (2-3 פגישות בשבוע) למשך כחודש. הבחורה הזאת מאד מיוחדת ושונה מכל שאר הבנות שיצאתי איתן עד היום: היא חכמה בטירוף, בעלת מידות נאצלות ממש, הייתה לנו תקשורת טובה בסך הכל, רמה תורנית מאד גבוהה, תמימות, עדינות, חום..ממש כל הדברים הכי טובים שאפשר לבקש.

הייתי מתחתן איתה בשמחה אלמלא עניין אחד שהיה לי קשה להשלים איתו וזה המראה החיצוני.

מההתחלה זה הפריע לי אבל ניסיתי לטאטא את זה הצידה. אמרתי שככל שניקשר, זה יעבור - כי באמת רציתי אותה. לצערי, זה לא עבד, וכיון שמפגישה למפגישה היא יותר נקשרה אלי (והיא שמה לב שמשהו אצלי לא סגור), החלטתי לסיים את זה כדי לא לפגוע בה יותר. ואחרי שסיימתי אני יודע שהיא מאד נפגעה..ביקשתי ממנה סליחה והיא סליחה לי.

האמת, ציפיתי שאחרי שאסיים את הקשר הזה יהיה לי קשה, אבל למעשה די הוקל לי. אבל מאז ועד היום אני אמנם נפגש עם בנות שהן יפות ממנה, אבל מבחינת מידות טובות, חכמה וכימיה - אין מה לדבר..אף אחת לא מתקרבת אליה, ונפגשתי עם 100+ בנות עד היום מאז שהתחלתי לצאת (לפני כמעט 6 שנים).

אניי רק רוצה לחדד למה אני מתכוון כשאני כותב שהיא לא יפה בעיני - 

היא לא דוחה אותי. מבחינה מינית לא תהיה בעייה.

היא קצת שמנה - אבל ניחא, אני יכול לחיות עם זה. מה שיותר מפריע לי הן התווי פנים..

מעבר לזה, אני חושב שיש בעייה מקבילה שהיא תפיסתית/חברתית - החברה הכי טובה שלה היא אשתו של חבר שלי. ואני מכיר את עצמי מספיק טוב כדי לדעת שאם נהיה במפגש חברתי, זה יעשה לי כווץ' בלב שהיא לא נראית הכי טוב ליד אשתו.

והבעייה מחריפה כשמוסיפים עוד חברים לסיפור..

שמא תגידו לי - שמור על העיניים ואל תסתכל על בנות אחרות, בטח שלא נשואות. 

אז אני אענה: זה נכון, וכך באמת צריך לעשות, אבל בתוך עמי אני יושב, וזה בלתי אפשרי שלא להיתקל (ואני מתכוון לאופנים המותרים) בנשים ברחוב או בעבודה. אני לא רוצה להרגיש מאוים כל הזמן ע"י הנושא הזה. אם היינו על אי בודד - לא הייתה שאלה..

ממה שלמדתי, המשיכה חשובה לשמחה של הבית ולשמחה של הזוגיות. אז אני אמור לוותר על זה? 

ועכשיו לשאלה - איך אפשר לשנות תפיסה של מראה חיצוני? איך אפשר לגרום לזה שהיא כן תהיה יפה בעיני?

אני מרגיש שאני בצומת דרכים, שאני חייב להחליט, כי הבדידות הזאת הורגת אותי.

תודה וסליחה אם הצפתי דברים שקשה לשמוע אותם.

אמנם אני אשה ואתה מעדיף תגובות מגבריםאני123
אבל,
נראה לי
שזה עניין מאוד בסיסי.
שבעל יאהב את איך שאשתו נראית
ושיהיה גאה להסתובב איתה.

כלומר, זה בסיסי מידי בשביל להתפשר על זה.

עכשיו יקומו כולם ויגידו שמראה חיצוני זה לא הכל. נכון!!! גם אני חושבת ככה.

אלא שהדגש הוא: בעיני הבעל!!

הגבר צריך לחשוב שאשתו יפה.
אהבתי את התגובה👍מתן תורה
תגובה יפהפיה. אמץ אותה90210

עם כל הצער שבדבר, ממש אל תנסה להתפשר בעניין חשוב שכזה. זה לשחק באש.

לא ניתן באופו ישיר לשנות ציפייה למראה חיצוני. יש לך ציפייה לגיטימית, סבירה ואתה ממש לא צריך להשוות לנשים של חברים ולהתבאס. וכן, כולם משווים, גם "המצטדקים" למיניהם.

אל תישבר, עוד תבוא האחת שלה ציפית. סבלנות.

אם אין משיכהעל במותיך
ראה, אם אין לך משיכה כלפיה - אין מה לעשות וטוב עשית שחתכת. האשה לא צריכה להיות יפה, אבל היא צריכה להיות יפהפייה *מבחינתך*. כשמתאהבים הרגש הזה עולה וצומח, אבל הוא חייב להתחיל ממשהו. אם תוכל למצוא בה משהו אחד שנושא חן - שיער נאה, עיניים, חיוך או סגנון הליכה - משם אפשר לצמוח. אחרת? אין טעם. לענ"ד.

ואז, מה אכפת לי עם אשתו של חבר יותר חטובה, או דוגמנית בטלוויזיה יותר יפה. אף אחת מהן לא יפה בעיני כמו אשתי. וזה הולך לשני הכיוונים - בסך הכול אני משקפופר עם כרס קטנה (כבר בגיל שלושים פלוס) ועם אשתי אני מרגיש הכי נחשק בעולם...
אחי אם אין משיכה אין מה לנסותיואב גל
תאמין לי שהיא גם לא הייתה רוצה מישו שהיא לא מוצאת חן בעייניו
בעלי אומר שמראה חיצוני מאוד חשובl666
וזה קריטי שבעל יאהב איך שאישה נראית. לפי טעמו , לא לפי מה שמקובל.
גם בתור נשואה שמתי לב שבעלים שהתחתנו לא שלמים עם מראה אישה מתקשים לאהוב, יותר דורשים סדר, פחות מתחשבים.
ומה את אומרת?מקרוני בשמנת
איך את יודעת שהם לא שלמים?אני לי
הם אמרו ל מה זה השטויות האלה?
אני דווקא לא חושב שמראה חיצוני הוא קריטיאריק מהדרום
צריך שתהיה משיכה, זה ודאי, אבל זה לא עיקר בעיני.
אבל אני לגמרי עוף מוזר בקטע הזה מאז ומתמיד.
איך אפשר לגרום לזה שתהיה יפה בעיניך? לא יודע, אולי תנסה בכל יום לכתוב לעצמך 5 דברים טובים על המראה שלה? אני לא באמת יודע אבל זו שיטה קלאסית לגרימת אהבה של משהו על עצמך.
לא יודע, אולי זה גם בעיה של צניעות בכל זאת.
..העני ממעש

נישואין אינו תע' ביטוח משמירת עיניים

ב. אם חשוב מספיק לשאלת פורום-

שב ואל תעשה עדיף.

אם היופי נסבל או לא- גבול דק שניתן לבינת הלב- או/ו ייעוץ אישי עם דמות שמכירה אותך

בהצלחה

שני דבריםmatan

1. טוב שעשית שעצרת. אם אתה מרגיש חוסר שלמות עם המראה ואתה לא מרגיש משיכה- זה לא משהו

שתוכל למשוך אותו הרבה זמן וזה ייצור בעיקר תסכולים וכאב.

אבל- עבר כבר זמן מאז שיצאתם. אתה השתנית וגם היא השתנתה... אולי זה שווה ניסיון נוסף?

2. תחרותיות היא לא בריאה. לא רק מצד ההסתכלות. כי כבר היה מקרה בעולם שבו נאמר המשפט המזעזע, (והסיבה היחידה שאני מזכיר אותו היא כדי שבחור תמים כמוך לא יטעה בדבר) "גם מי שאוכל פרגית כל יום רוצה

מדי פעם לחם עם שוקולד". כלומר- גם אדם שהיה נשוי לדוגמנית בגד בה עם מישהו פחות יפה ממנה, וכך תירץ

את מעשיו.

מה אני אומר- שהשאלה היא לא ההסתכלות. היא גם בעייתית, אבל מצד הצניעות שלך לא מצד הזוגיות בלבד.

מה שבעייתי בצד הזוגי זו השאלה- למה מפריע לך המראה שלה בהשוואה ל... 
לי זה נשמע כאילו אתה מתחרה באיזשהו מקום בתחרות "למי יש אישה טובה\יפה וכו' יותר". זו תחרות לא בריאה, גם כי כל בעל צריך להרגיש באופן שלם שהתשובה ברורה, אישתו. וזה גם לא בריא בנפש, אשה

היא לא מקום להתחרות עם חברים. היא לא איזה בעל חיים או תכשיט שאתה משוויץ בו, אלא מישהי להיות

איתה כל החיים.

בקיצור- הייתי עובד על הביטחון העצמי בתחרותיות. זה יפתור לדעתי את נק' הקושי עם המראה לעומת אחרות

לא הבנתי?matan

בנישואים מה שחשוב שהאדם מולך יהיהאני לי
טוב וישר אדם בכל ערכים שאפשר לחיות איתו בכבוד אם אין לך בעיה להיות איתה ולהימשך אליה מה איכפת לך איך ניראת אישתו של חבר שלך? רתה צריך אידה שתתאים לך ויופי לא תמיד נישאר .רוב הנשים יספרו לך איסה יפות הן היו פעם. בעיקרון אם מישהו אחר יתחתן איתה אתה תרגיש את פספוס חייך. עובדה דאף אחת שפגשת לא מגיעה אליה מבחינתך. תחייה את חייך בלי לחשוב מה יגידו ותצליח
.
כשיצאתי עם בחורים עשיתי כזה נסיוןסיה
היו שפעם ראשונה הפריע לי נגיד העינים האף הפה...
אמרתי נראה מה יהיה פעם שניה שלישית ורביעית.. אם פתאום הפריע גם עוד דברים הורדתי.
אם מפגישה לפגישה נעלמים החסרונות החיצוניים אז מתחתנים כי כך אמור להיות
אם החסרונות החיצונים לא נעלמים, אז לדעתי לא מתחתנים ככה!
אחי עכשיו נפגש הרבה עם בחורה ובדיוק ככה הפריע לו שהפנים מגושמות הכל הכל היה מושלם וחד משמעי רב אמר לו להוריד. כוון שניפגש שוב ושוב ושוב וזה לא נעלם הצביטה הזאת בלב להפרעה
^^^ כל מילההודיה60

אל תנסה לשנות את זה אם זה לא בא לך באופן טבעיהלוי
או אחרי שיכנוע עצמי קל. כי אם תכריח את עצמך לקבל מישהי שלא יפה בעינייך, זה 99% יחזור בעתיד להכות בך (ובה), במיוחר בעיתות של ריחוק או משבר זוגי.
אכן. נכון ביותר. מניסיוןנביעה
בעיתות קושי- ויש לא מעט- זה יצוף.
תחשוב טוב טוב בהגיון ולטווח הארוךאלגריטי

הציפיה שלך ליופי חיצוני היא מאד הגיונית. אומרים בשם הרצי"ה שהמשיכה ליופי חיצוני צריכה להיות ברמה של רצון להצמיד לחי אל לחי. זה לא יהיה הוגן להינשא לאישה שמעוררת רתיעה כזו. 

אבל מכיוון שאתה מבקש עיצה מבעלי ניסיון, אז אני יכול לספר לך שהצורך הזה שלך חשוב מאד אבל, תחשוב טוב כמה הוא שוקל לעומת הצרכים האחרים שיש לך ועוד יהיו לך כשתינשא בע"ה. אני רק יכול לומר לך שיופי חיצוני לא מפצה על פערים בין בני זוג במצבים של ריחוק ובדידות. כי כשיש פערים ומתחים ויש, אז הצורך בקרבה רגשית עולה על הכל. אתה כותב שיש לך חיבור מדהים עם הבחורה הזו והיא נקשרה אליך. קח את זה בתור נתון כבד משקל ביחסים הזוגיים. אם הקשר ביניכם יהיה טוב, אז המראה של נשים אחרות פחות יפריע לך. עובדה שיצאת עם בנות יפות יותר ולא התחברת.   

עוד משהו אם אתה בעצמך כן חושב ומרגישאני לי
שאתה נימשך אליה וכן רוצה אותה אז לר מעניין מה אחרים חושבים.
אבל אם הוא מתבייש בה זה כבר משהוא אחרסיה

זה מעבר למה שאנשים אחרים חושבים

אם הור מתבייש אז אין לו מה לעשות איתהאני לי
אבל אם הוא בכל זאת מרגיש שהיא מתאימה לו שלא יחשוב על אחרים
אין סיכוי שהייתי מסכימה לחזור במקומה:/הולם במיוחד
ואף פעם אין מאה אחוז. צריך לבחור בחוכמה כמה ועל מה לוותר.
בדיוק לפני יומיים שמעתי הרצאה והרב דיבר על זהעלומה!

הוא אמר ככה: כל עוד היא לא דוחה אותך ממש , אין סיבה לחתוך

זה ממש נשמע שפספסת את הזיווג שלך בגלל שאכפת לך ממה שאנשים אחרים אומרים, אני מקווה בשבילך שהיא עדיין רווקה ואם כן אז כנראה שהיא באמת הזיווג שלך

בהצלחה, ןתתפלל המון

הקלה בפרידהאימוש לחמישה
הבעיה שהוקל לך שנפרדתם אז זה נשמע שאתה ממש לא תוכל להתגבר על הפער הזה בהצלחה
איך את היית מרגישה אם בעלך היה אומר לך:הלוי
״תקשיבי, את לא יפה בעיניי וגם לא היית לפני החתונה וזה לעתים מפריע לי, אבל התחתנתי איתך כי יש לך אחלה אופי״. איך היית מרגישה?
הייתי מרגישה נוראעלומה!

אבל זה לא מה שהוא התכוון, אולי באמת לא הבנתי את הדברים עד הסוף וצריך לשאול רב את העניין שאתה מעלה פה, אשמח אם תשאל אתה כי קצת קשה לי להתנסח

מנסה להבין למה הוא התכווןהודיה60

יכול להיות שהוא התכוון לדבר נגד המצב הזה שאנשים חותכים על מראה בלי להתחיל לבחון את האופי והאישיות. 

ז"א גם המראה לא נראה לך בהתחלה - תני לזה צ'אנס, אולי כשתכירי את הבנאדם יותר לעמוק התחושה שלך ביחס למראה תשתנה.

וזה אגב נכון גם לצד השני - יש אנשים שבמבט ראשון נראים לך ממש יפים ומושכים וכשאת מכירה את הבנאדם יותר ולא מתחברת לאופי או לאישיות שלו יורד לך גם ההתלהבות מהמראה ופתאום את לא מבינה איך בהתחלה נדלקת על המראה שלהם.

לא מזמן היה איזה שרשור בפורום לנ"ו האם לבקש תמונה לפני והאם לחתוך על סמך תמונה - לדעתי זה בדיוק הדבר הזה שהרב הנ"ל דיבר נגדו - תמונה לא משקפת לך את הבנאדם, אם לפי מה שבררת עליו או שמעת עליו בגדול הוא מתאים למה שאת מחפשת, תיפגשי, תבדקי, תחושי את הבנאדם שמולך, אל תפסלי על מראה סתם ככה

היו שם בשרשור כמה שאמרו שאם היו רואות תמונה לפני לא היו הולכות על זה והיום הן נשואות איתו באושר

אם את ממשיכה את הקשר ורואה שגם כשמכירים יותר והקשר נמשך עדיין המראה ממש לא מוצא חן בעיניך או שלא נוצרת רמה מסוימת של משיכה - אז ודאי שאסור להתחתן ככה. בשביל להחליט להתחתן עם מישהו צריכים להרגיש איזושהיא רמה של משיכה. 

נכון, זה מה שהוא התכוון^^עלומה!אחרונה

כל הכבוד על הניסוח, תודה לך שהבהרת את הדברים

לא יודעת מי זה הרב הזה אבל זה ממש לא כלל אצבעהודיה60

הוא לא חתך כי אכפת לו מה אנשים אומרים, הוא הסביר שהוא לא מצליח להתחבר למראה שלה ובאופן טבעי זה קושי שעלול לצוף כשהוא יתקל באנשים אחרים.

והוא בחור מאד חכם לדעתי שהוא לא מדחיק ולא מתעלם מהרגש האנושי הכל כך בסיסי ואמיתי הזה.

וההוכחה הכי גדולה שהוא עשה נכון זה העבודה שלאחר מעשה הוא מרגיש הקלה.

אם היא היתה הזיווג שלו אז לאחר זמן הוא היה מרגיש החמצה/חרטה או משהו דומה

נכוןהשיגוי והשגב
זה לא הקטע של להשוות..
כמו שמתן כתב כאן , זה לא איזה תכשיט שמציגים לראווה חלילה.
זה יותר העניין שההתערבות בחברה תציף את הפער הזה וזה גורם לי לחשש.
אבל כמו שכתבתי , באמת הייתה הקלה ולא איזה תחושה קשה כמו שהיה לי בקשר אחר מלפני כמה שנים.
אני חושב שהעובדה שאני לא מצליח למצוא קשר ברמה ובאיכות כזו, גורמת לי לתהות אם הייתי צריך להתאמץ יותר..
ובנקודה הזאת רוב התגובות כאן בעד להמשיך הלאה כי זה נושא יותר מדי חשוב בשביל להתפשר עליו

מילים כמו ''לפספס את הזיווג''שרה'לה92
שלך זה דבר קשה מאד להגיד.
כל אחד בסוף מוצא את הזיווג שלו.
אם הוא יתחתן איתה אז היא הזיווג שלו ואם לא אז לא.
זה לא דברים שיודעים מראש אלא רק בדיעבד.
לא הוגןדעה

אף גבר לא מתחתן עם האישה הכי יפה בעולם כי תמיד יש יותר יפות....

אבל חשוב מאוד שגבר ירגיש טוב ללכת עם אשתו ברחוב.

ומעבר לכך אני חושבת שזה מאוד לא הוגן כלפיה שבעלה ירגיש לא בנוח בחברת הנשים של החברים שלו.

לגמרי!ירושלמית11
מסכנה,
מגיע לה בעל שיאהב את איך שהיא נראית.

מצד שני, אם מה שמפריע לו זה ה'מה יגידו' שילך לאימון אישי או משהו לחזק את הביטחון העצמי.

בכל מקרה,לא מקנאה בה.
סע הלאה נשמה אי אפשר להתחתן ככההלוי מא
מראה חשוב מאוד
תודה רבה על התגובותהשיגוי והשגב

סיפקתם לי הרבה חומר למחשבה.

העיקר שנהיה בריאים.

שבת שלום

אנסה להוסיף עוד זוויתPocker Face

מקווה שזה בסדר למרות שאני לא גבר.

ואין בדברים משום ייעוץ מקצועי או משהו כזה.

א. ההרגשה שלך היא שאתה חייב להחליט, אבל אתה לא חייב להחליט. כלומר, קח את הזמן עד שתהיה לך תובנה כלשהי.

ב. נשמע שבכל זאת כן היה משהו טוב.

ג. גם נשמע שעדיין יש סיכוי.

ד. כל אדם הוא עמוק, השאלה אם יש לצד השני "קולטנים" לזה. נראה שמבחינת האופי אותה בחורה מתאימה לך באופן מדהים.

ה. תחשוב אם תצליח להתאהב באמת גם במראה שלה, אז ייפתח לך השער לאהבה עמוקה שבסיסה התגברות על איזה גשר, קונפליקט. ותחשוב איזו אהבה יכולה להיות ביניכם אם היא תדע שאתה אוהב אותה באמת על כל הרבדים שלה.

ו. גם אם בזמנו הייתה לך הקלה להיפרד ממנה, זה לא אומר שאתה לא יכול "להתאהב בה מחדש". אולי אם תצליח להשיג בך איזה אומץ חדש או בגרות פנימית חדשה או חשק חדש כלשהו.

ז. אני חושבת שאם היה ביניכם משהו עמוק ואם היא פנויה, ייתכן מאוד שהיא תשמח בסופו של דבר לנסות שוב את הקשר.

ח. קשר עמוק זה לרוב לא דבר קל להשגה, אני לא אומרת שהוא לא בר תחליף במידה מסוימת, אבל בכל זאת אולי שווה לנסות להשקיע.

ט. אני גם חושבת שיופי הוא חשוב, אבל מניסיון החיים שלי יש אפשרות ללמוד לאהוב מראה חיצוני  כזה או אחר, אם מחליטים באומץ ללכת על זה. אני לא אומרת שזה קל או שכולם מצליחים, אבל אני כן חושבת שזה אפשרי וזה יכול להיות שווה. 

י.  נראה שאתה בחור מאוד בוגר, חושב ועמוק. חושבת שתצליח לקחת את כל העצות שניתנו לך כאן ולהפוך אותם לאיזה משהו שנכון בשבילך. ואל תיבהל אם זה ייקח זמן.

טיפה קיצוני אבלמעבר לזמן
מוזר שהיללת אותה כל כך והפרט השולי זה שהיא מכוערת כי רוב העולם שמתאהב או מעריץ רואה את המושא גם כיפה. כנראה או שלא הכי התאהבת בפנימיות שלה ויותר אהבת בה שהיא "מושלמת" או שהיא פרה.
גם אני אישההביצה שהתחפשה
בסד

אבל רוצה להביא גם את הקול שלי, אם זה בסדר.

יופי זה הרבה, הרבה מאוד. אבל לא הכל.
יופי נעלם, אופי נשאר.

חשוב- האם אלה דברים שאפשר לטשטש בעזרת איפור מתאים, ביגוד שונה, אפילו ניתוחון?
הדברים הם ברי תיקון?
אולי היא השתנתה במהלך הזמן שנפרדתם?

לא נשארים צעירים ויפים לנצח. ההריונות, הלידות- הכל משתנה.

ואם חס וחלילה אדם צעיר עובר תאונת דרכים ונשאר עם פנים מזעזעות??...

אני כן הייתי שוקלת פעם ופעמיים.

לפי התגובות פה אני רואה שאני די שונה... אבל היה חשוב לי להביא את הקול הזה.
הקול שלךהשיגוי והשגב

הוא הקול שלי כשהיצר הטוב מדבר.

אבל מה עם היצר הרע?

ברור לי שהאופי הוא העיקר. החיצוניות נעלמת ככל שהקשר מתהדק.

אני גם מכיר את זה. חוויתי את זה בפעם אחרת.

אני לא מאמין שזהו משהו שניתן ל"תיקון".

אני גם לא ממש מאמין במושג הזה בהקשר הזה..זה נשמע כביכול שהיא פגומה וזה כל כך לא נכון..הפגם הוא אצלי. היופי הוא בעיני המתבונן.

מעבר לזה, גם אם אלה דברים שאפשר לתקן..אני לא רואה דרך שבה אני מביא את זה לידיעתה.

זה נראה לי כל כך פוגע שאני לא רואה את עצמי אפילו מנסה, העיקר לא לפגוע בה.

תודה

אתה נשמהמעבר לזמן
יכול להיות שאתה צודק אולי אצל גברים זה עובד אחרת
הבלים!!! הנפש הבהמי שעליה מושתתת הנפש האלוקיתהלוי מא

לא משהו שאפשר לחפף עליו ויצר הרע הוא לבחור אשה שתבאס לך את החיים ואחרי שנה תבגוד בה בגלל שאינך מסופק ממנה!!!!!!!!

סליחה אבל בעיניי זה לא יצר הרע.שרה'לה92
זה משהו בסיסי.
זה לא נשמע שאתה רוצה אישה יפה מהצד היצרי. ולא אוסיף.
ניתוחון?סיה
מה היית אןמרת אם בעלך חודש אחרי חתונה מבקש שתעשי ניתוחון אף?
את אומרת דברים נכונים מאד אבל לא נראה לי כל כךהודיה60

רלוונטיים בהקשר הזה

לא מדובר על יפה או לא יפה, מדובר על להתחבר למראה של מי שאתה נפגש איתו, לראות קשר שמתקדם גם מבחינת החיבור הרגשי/נפשי וגם ברמה מסוימת של משיכה

אסור להתחתן עם מישהי שלא נמשכים אליה.

ברור הרי שאין הכוונה שצריך לבסס את הקשר רק על מציאת חן של המראה החיצוני - אהבה שתלויה בדבר - שאז במשך השנים ותמורות החיים, כשהיופי כבר לא מה שהיה, בטל דבר ובטלה אהבה.

אמנם לא נשארים צעירים ויפים לנצח אבל אם מתחילים את חיי הנישואין בצורה נכונה - חיבור והתאמה ברמה מספקת גם מבחינת אופי/תוכונות/אישיות/שאיפות/מטרות וכו וגם מבחינת חיבה/מציאת חן/משיכה ברמה מסוימת - אז קשר הנישואין נבנה במשך השנים וגם החיבה והמשיכה ממשיכים, גם כשכבר לא צעירים ויפים כמו פעם פעם

לא קראתי את כל התגובות.שרה'לה92
ואני מכירה ממש את המקום הזה של חרטה ופספוס.
אבל עובדה שהרגשת הקלה אחרי שנפרדתם.
אבל בעיניי, כנשואה, זה דבר כל כך בסיסי. זה עלול להשפיע גם על עוד היבטים בחיים המשותפים.
בעיני בעלי אני הכי יפה. אתה יודע איזה כיף זה לשמוע אותו אומר לי שאני יפה ? זה הרבה יותר מהרבה מחמאות אחרות שהוא נותן. אולי זה רק לי ככה, אולי כי אני אישה וזה חשוב לי.

אל תתחרט, זה לטובה לדעתי..
אל תחזור למקום הזה מתוך ייאוש.
בעז'ה תמצא את אשר אהבה נפשך והיא גם תהיה יפה בעיניך !!!
אולי היא לא תהיה 100% בכל התכונות שלה כמו הבחורה ההיא, אבל היא בטוח תהיה 100% בשבילך.
אחלה תגובה👍מתן תורה
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

טעותפ.א.
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקיםאחרונה

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואהאחרונה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

מצוייןנהג ותיק
ככה גם ירוויחו זמן איכות אב ובן.

בשבילך זה סבל בגלל הופעה או בגלל הג'אז? 

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

באסהנעמי28

זה תלוי בסטנדרטים שלכם.

לא לכל זוג זה היה חורה.

כנראה שגם הוא לא חושב שחצה גבול, כי הוא לא היה מספר לך אם כן.

אם זה מאוד מפריע לך, כדאי שתגדירו גבולות גזרה כי זה לגמרי לא גבול שמובן מאליו.

קודם תעריכי את זה שהוא בכלל שיתף אותך בזהכְּקֶדֶם
להעריך? מה יש להעריך?אריק מהדרום

די בסיסי לשתף דבר כזה.

אם היא תמשיך לרתוח, זה כבר לא יהיה בסיסינפשי תערוג
מהאריק מהדרום

אתה

רוצה

?

כלוםנפשי תערוג
רק מציין שאם היא תרתח, זה יוריד את הסיכוי לשיתוף שלו בפעמין הבאות.
כך לדעתינפשי תערוג
אולי אתה קוורצת מחומרים אחרים
אתה יודע מה? דוגמה חיה מהיוםנפשי תערוג

היתה כאן דוגמה לכך 

החלטתי למחוק כי אולי מישהו מכיר את מי שכתבתי עליו.

אז לא משנה

כי אנשים לא אוהבים שכועסים עליהם?חתול זמני

זה עובד בכל סוגי מערכות היחסים,

ככל שההורה / מנהל / בן־זוג מציג תגובה קשה יותר לשיתוף בעיות/כשלים/כיו"ב

ככה קטן החשק לשתף

מחשבה של חתול זמני: כרווק, למה שארצה להתחתן אם ירתחו עליי מעצבים על סיטואציות אקראיות שהשליטה שלי עליהן נמוכה? הלך חשיבה של חתולים זמניים, אבל אני חושב שיש בזה משהו.

היא רותחת עליו?אריק מהדרום
לכן, בתגובה אחרת, שאלתי.חתול זמני
לי היה ברור שהיא לא רותחת עליואריק מהדרום
אין בזה היגיון.
אז מה השאלה איך להגיב?חתול זמני
מה השאלה באמת?אריק מהדרום
"אנשים לא אוהבים שכועסים עליהם"מישהי נשואה

ואם הם עשו משהו לא בסדר שמצדיק כעס?

אגב כעס זה לא בהכרח רגש שלילי.

אולי לסכם איתו ביחד קווים אדומים שאותם לא עובריםזיויק
השאלה היא איזה חלופות היוכל היופי
לישון בקור מחוץ לג'יפ כשאתה גם ככה גמור ולא לישון בתוך ג'יפ עם חיילת, זו בחירה קשה מאוד מאוד
והשאלה היא מה יקרה בפעם הבאהזיויק

ומה מודיעים למפקד מראש.

מכיר את זה מהמילואים שלי.

בפשוטות.נפשי תערוג

להסביר למפקד שאתה לא מוכן לישון עם חיילת באותו הרכב

אבל זה צריך להיות מראש וברור.

כמו שאם יתנו לך אוכל לא כשר לא תאכל. ככה גם כאן.

בדרך כלל יש התחשבות בגבול האפשרי

וכן. לפעמים זה גם לא אפשרי. נדיר אבל קיים

בדרך כלל יש חלופותזיויק
אבל נכון
איזה קטע...מישהי נשואה

אני חשבתי שהאפשרות השנייה היתה

שהחיילת תהיה היחידה שתישן בחוץ

סרטון חזק בנושאזיויק
במקרה של אנשי רפואה בכירה זה לא בגלל אגנ'דהנפשי תערוג

אלא בגלל שיש חוסר באנשי רפואה בכירה (פראמדיקים ורופאים) והוכח (זה גם הגיון בסיסי) שאם יש מענה מיידי של רפואה בכירה במקרה של פציעה. זה משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות.

איפה זה אג'נדה? שיריון/סיירות וכו'

ששם זה בדרך כלל ברור שגבר יעשה עבודה טובה יותר, כי ה' חנן את הגברים בכוח פיזי גדול יותר. ונדרש שם בעיקר כוח פיזי (כן. גם צריך מעבר. אבל בלי כוח פיזי זה פשוט לא ילך) 

ראשית,חתול זמני

את כועסת עליו? על הצבא?

אילו חלופות טובות יש לך להציע? אם הוא לא בחר בהן, אולי תשתפי אותו?

בכל־מקרה, התשובה שלי היא: כפי שהיית רוצה שיגיבו לך לוּ היית מוצאת את עצמך באותה סיטואציה.

אישית לא יכול להזדהות עם העצבים אבל OK,

עם כל התסכול שבדבר הבחירה הטובה לדעתי היא לפעול באופן פרגמטי שיועיל למערכת היחסים ולא יזיק.

לאו דווקא הבלגה והדחקה, אבל נניח לדון בזה באופן בוגר. כעס לא מוביל לשום מקום.

נקודות כיוון בשליפההעני ממעש

במהלך שירות צבאי ישנם קווים אזרחיים שזזים , בכמה תחומים,  ומכמה סיבות

למעשה זוהי אינה בדווקא עבירה, במובן של שוע יורה דעה,  למרות שאכן זהו מצב לא נעים, וזה מצב שעלול לקרות וקורה ויקרה,

לא פחות חמור,  מה ההווי היומיומי / הפרדה בתעסוקה, עם החיילות, דיבורים התנהלות התנהגות וכו . בשעות תעסוקה ובשעות הפוגה ובחדר אוכל

לגבייך שאת פגועה

א נכון. מהמשקפיים שלך זה ממש פגיעה

ב באם אתם זוג צעיר,  כנראה מגביר את ההרגשה שלך

ג תשוחחו . תראו מה נכון לכם, וכו

בהצלחה רבה, ניסיתי להאיר נקודות 

כמו שכתבת, גם בעיניי הווי ויומיומי מעורב ופתוחרקלתשוהנ

עם אווירה של חברה מעורבת, היה מטריד אותי הרבה יותר מנקודת קצה של הכרח שנגרמה.

השאלה כמובן אם זה נקודת קצה שנגרמה או שזה מעיד על כל מה שקורה שם.

וואו.מחפש אהבה

קודם כל באמת מצטרף למי שאמר תעריכי שהוא סיפר. זה שהוא מספר לך הכל זה מראה שהוא שומר לך אמונים.

באמת זה אתגר מטורף. תהיי בטוחה שכל חייל שנמצא במסלולים מעורבים עובר אותו.

מציעה לך להתייעץ עם דמות תורנית אמיתית ויראת שמים [אולי אפילו ללכת ביחד איתו].

אבל אל תחכי רגע עם התחושות האלו.

אני רואה שחלק לא הצדיקו את הכעס שלך...מישהי נשואה

תמיד כדאי לשאול אותם הפוך-

האם הייתם כועסים אם האשה שלכם היתה במילואים

והיתה ישנה עם חייל ?

זהו

קל

פשוט

אני רוצה לראות שיצדיקו ככה מצב הפוךמישהי נשואה

שאשה תישן עם חייל

אין מצב שתגיבו אותו דבר

עי' מעשה ברוריא ואכמלהעני ממעש
לא הבנתימישהי נשואה

אתה בא להגיד שנשים דעתן קלה

וגברים מה?

לגברים יש חסינות נגד היסחפות בטנק?

לא הבנתי

לא הייתי שמח שזה יקרה לכתחילהנפשי תערוג

אבל לא הייתי נופל מהכסא בגלל שיצא מאילוצים שהיו צריכים לישון לילה אחד בתוך האמר.

מי שרוצה ליפול בצניעות. לא צריך לחכות לשינה בהאמר כדי ליפול

ומנגד. גם מי ששומר על צניעות יכול להמשיך לשמור על צניעות כך

ברור שזה לא המצב הרצוי

וברור שהייתי מעדיף שלא

אבל חד משמעית הייתי מעדיף את זה מאשר הגברים יצטרכו לישון מחוץ לרכב

וכמובן שלא אתן שהאישה תצטרך לישון לבד מחוץ לרכב

כי כנראה זאת היתה האלטרנטיבה

ולהשאיר אותם ערים רק כדי שלא ישנו יחד. לדעתי אפילו גרוע יותר

לכן ההצעה הפרקית לדעתי

זה לוודא שלא מגיעים למצב הזה

לראות את תכנון המשימה מראש, מתי צפי לסיום.

מי ישן איפה ומתי.

ולזכור שתמיד יהיו בלת"מים

וגם בלת"מים אפשר לנסות לנהל

לא תמיד מצליח.

וכן. לצערנו כל עוד יש שירות משותף. דברים כאלה יכולים גם לקרות.

וכן. אם אישתי היתה נקלעת לסטוצאיה הזאת.

הייתי סומך עליה בעיניים עצומות.

אם זה היה מקרה הפוךנעמי28

והייתי אומרת לבעלי שישנתי בחוץ בקור רק כדי לא לישון עם חיילים אחרים (לא מדובר בחייל אחד)

הוא היה כועס עלי 

הבעיה מתחילה מזה שיש שירות מעורב בקיצור...מישהי נשואהאחרונה
המלצה מנסיון לפסיכולוגית מתמחה בטיפולי פוריותOYolo

בירושלים

או אונליין

רק מנסיון וממש דחוף

אולי כדאי לברר דרך מכון פוע"ה, יש להם מערך תמיכההסטורי
ומן הסתם מכירים גם מעבר.

בהצלחה רבה

ובמחשבה נוספת, יש כאן בפורומים הסגורים (או לפחותהסטורי
היה פעם) פורום מטופלות פוריות, לא מכיר מבפנים רק הוזכר שיש. אולי דרך המנהלים אפשר לבדוק איך לברר שם.
יש את נורית אומןמתיכון ועד מעון

היא עו"ס מתמחה בפריון, מומלצת של פועה, מקבלת בירושלים.

יש גם את יעל סיון פסיכולוגית היא מת"א, לא יודעת אם היא מקבלת בזום, מצוינת ממש, לא דתיה אם זה חשוב

נורית מקסימה. מקבלת גם באריאלnikאחרונה

אולי יעניין אותך