איך זה שיש בחירה חופשית אם כתוב במפורש בתורה שאם לא נעשה את המצוות של התורה ה' יגרום לנו לסבל ואז יהרוג אותנו?
(כי תבוא כח סג )
איך זה שיש בחירה חופשית אם כתוב במפורש בתורה שאם לא נעשה את המצוות של התורה ה' יגרום לנו לסבל ואז יהרוג אותנו?
(כי תבוא כח סג )
זה כמו אדם שמצמיד לך אקדח לראש ואומר לך שאם לא תעשה משהו מסויים אתה תמות..
אם מאימיים על אדם שיעשה משהו מסויים זה לא בחירה.
למשל אני רוצה לחיות כמו בן אדם שלא שומר תורה ומצוות ועושה הכל נגד ( שזה הבחירה שלי ) וה' אומר לי שאני לא יכול להמשיך לחיות ככה כי אני אמות . אז איפה פה הבחירה שלי איך לחיות?
אז אם אני אמשיך לחיות ככה ואני אמות לא תהיה לי בחירה איך לחיות
בחירה חופשית זה איך בן אדם יחיה, אז בעצם אומרים לו שהוא לא יכול לחיות בדרך שהוא רוצה, אז איפה פה הבחירה?
אם הוא יחיה בדרך שהוא רוצה (לא לשמור תורה ומצוות) הוא ימות
מהדרך של התורה אז אני אמות אז אין לי פה בחירה איך לחיות (בדגש על הלחיות)
(לא על לחיות באופן כללי.)
ה' בעצם אומר לי שכאשר אני יחיה בדרך שאני רוצה (לא בדרך שאני חייב) אני לא יכול כי אני אמות מזה.
אם בחירה שלי תביא לאי יכולת בחירה בכלל אין לי אפשרות לממש את הבחירה שלי
אבל אני רוצה לבחור בדרך חיים
מה שבמקרא הזה אין לי אפשרות..
בדרך חיים של לא לקיים תורה ומצוות אז ה' אומר לי שאני אמות מזה ואם אני אמות אז לא יהיה לי אפשרות לחיות..
התורה לא מונעת ממני לבחור היא מונעת ממני לחיות ככה
שבכל מקרה אתה תמות בסוף לא משנה באיזה דרך תבחר אז אתה בעצם אומר שאין לתורה ומצוות השלכה על החיים שלך.
(בקשר לזה שמי שחוטא החיים שלו נגמרים מהר יותר אז זה לא נכון ועובדה שיש הרבה חילונים וגויים שחיים עד גיל מאוחר[אני מכיר כמה] )
על פי מה שאתה אומר גם אם אני יחיה כמו שאני רוצה בעולם הזה(בלי תורה ומצוות) [ע"פ מה שאתה אומר{וגם מה שהתורה אומרת} לזמן קצר תוך כדי ייסורים] אני עדיין יענש על זה בעולם הבא ובעולם הזה.
בעולם הזה אני ימות[ע"י ייסורים] ולא מספיק זה אז גם בעולם הבא אני יענש..
בן אדם יכול לחיות חיים נגד תורה ומצוות , זה יהיה הבחירה החופשית שלו!! זה אומר שהבחירה היא טובה? שהיא הנכונה בשבילו? לאו דווקא אבל בן אדם צריך לדעת שהוא בחר אותה
לפעמים הבחירה היא בין טוב לטוב יותר או בין רק לרע יותר אבל תמיד יש לאדם בחירה חופשית בכל צעד, גם אם לאדם מוצמד אקדח לראש הוא עדיין יכול לסרב ולמות. בחירה מוזרה ולא הגיונית, אבל בחירה שלו..
תחשבי על זה בכל צורה.. גם אדם שנכנס לכלא בלי רצונו יכול לנסות לברוח ויכול להישאר ולחכות לשחרור שלו.. בעצם זה ככה בכל דבר בחיים!!
אם השאלה הזאת ממש ממש מעסיקה אותך תקראי פסיעות בחול.. בלי קשר ספר מהמם וגם עונה על זה הרבה
קודם כל, מה שנגרינסקי ענה..
הכוונה שיש לך את האפשרות לבחור ברע.. אבל אין היתר.
אבל אתה שואל, בסדר אבל אני מאיימים עלי.. מה חופשי כאן?
אז קראתי,
שעיקר קיבול השכר הוא על מצוות "קדושים תהיו" -קדש עצמך במותר לך
שבעצם לא נחשבת בתרי"ג מצוות
כדי להשאיר לאדם את הבחירה האם להדבק בה' או לרדוף אחרי הנאות.
אדם יכול להיות נבל ברשות התורה (כמו שמגדיר הרמב"ן שם)
או להשתדל למעט בהנאות כדי להתקדש ולהדבק בה' מתוך אהבה אליו...
ובאמת אפשר לראות הרבה שבוחרים באפשרות הראשונה
כשהם אומרים "מספיק לי מה שאסור.. עזוב אותי"
כאן הבחירה הקשה.. אין איסור, אבל אם תפרוש תקבל שכר עצום.
ואולי אלו כוונת הדברים: "וחסידות גדולה מכולם"
מקווה שעניתי לך והנחתי את דעתך 
{(אני נוסע עכשיו אז אני יראה את מה שכתבת רק ביום שישי)[לבנתיים תודה ולילה טוב]}
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים