אשמח לתשובותבאה והולכת

היי,

אני מניחה שהרוב פה ימניים שבעד ארץ ישראל השלמה והכל.

דבר ראשון רק להבהיר אני נגד פינוי יהודים, אבל, צריך תמיד לזכור שלכל צד יש הגיון מסוים מאחורי מה  שהוא עושה, זה לא ש"סתם" החליטו לפנות משם בית. לא סתם.

ברור שצריך להביע מחאה על הפינוי, טוב שבאו בני נוער / אנשים למחות, אך האם האלימות לא יוצרת חילול ה' אחד גדול?

ההנחה שלי זה שאנשים בונים את בתיהם הם יודעים האם זה קרקע ישראלית /פלשתינית, או שלא יודעים?

אם מישהו בונה את ביתו על קרקע שהוא יודע שהיא פלשתינית אז מדוע הוא עושה את זה? הוא יודע שקיים סיכוי סביר- גבוה שיקרה מה שקרה היום? אז למה מלכתחילה להתגרות? לסמוך על הנס?.

אם יש לי טעות איפה שהוא באחת ההנחות שלי אשמח שתגידו לי.

אשמח לתשובות

נ.ב.- רק להסביר, ביהודה ושומרון אין ריבונות של מדינת ישראל ולכן אם יש שם קרקע גם באמצע ישוב של ערבי המדינה לא יכולה "להכריח" אותו למכור לה את השטח בניגוד לשטחים "בתוך" ישראל שרוצים לסלול בהם כביששים לדוגמא.

הטענות שלך רקובות מהבסיס...מתגעגעת...
במילים קצרות וגסות אני אגיד מה את טוענת :"הארץ לא כולה שלנו ואשמת האנשים שבאו להתיישב במקומות בעייתיים מלכתחילה"
עכשיו אני אענה לך-ארץ ישראל כ ו ל ה שלנו!! ה' הבטיח את כולה לנו... ובגלל אנשים כמוך שמפקפקים בזה ולא מאמינים בזה מספיק- מצבים כאלו של פינוי-קורים.
מתי נפקח תעיניים!! יש לעמ"י זכות להתיישב בכל מקום/ פיסת אדמה בארץ הזאת! ולא משנה למי היא שייכת מבחינה משפטית! למה?! כי כך כתוב בתורה. והתורה היא האמת ולא ספר החוקים של החילונים! די להתרפס. לסגת. לעשות הסכמים.ארץ ישראל שייכת כ ו ל ה לעמ"י כי כך ה' ציווה. וכל הערבים והשאלנים שחושבים אחרת-טועים!!
נחמד אבל מטופששי ליברל

כל הסיסמאות שאמרת, "ארץ ישראל שלנו" וכו' זה נחמד, אבל צריך להבין שאנחנו במדינה עם חוקים.במדינה עם חוקים צריך לכבד את החוקים ובגלל זה כל מי שהיה מודע לכך שהקרקע לא של המדינה אלא של ערבי ובכל זאת הוא בנה שם הוא לא חכם במיוחד ועליו נאמר "אין סומכים על הנס", אני לא אומר שלפנות זה הפתרון הכי טוב אבל כרגע יש חוקים ואנחנו פועלים לפיהם בזמן המשיח תוכל להשתמש בטענותיך!

גם בפרשת לך- לך להזכירך, ה' מבטיח את הארץ לאברהם  ובכל זאת אברהם אומר בויכוח עם רועי לוט שעדיין לא הגיע הזמן לממש את ההבטחה.

אז באמת צריך להבין שצריך לפעול בשכל ולא ברגש, במוח ולא בכוח!

ולכן כל מסקנותייך נכונות לגמרי!

נכון חוץ מדבר אחדמבשר שלום
מה שמנחה אותי,וכך צריך גם אותך,זה התורה.
ואני אעשה מה שהבנתי מהתורה,גם אם חוקי המדינה יהיו נגד,התורה יעתר חשובה מאשר המדינה,למרות שגם למדינה יש ערך גדול ועצום בהתגשמות חזון הנביאים
הפעם אני ממש מסכימה איתךמתגעגעת...
יש תורה מעל הכל.כן. גם מעל המדינה. לא כזה מופרך לחשוב ככה...
וזה מה שאמרתי לפנימבשר שלום
אבל כמובן שיש ערך חשןב למדינה,ולא בטוח שצו התורה הוא שנתיישב ששטחים של ערבים-בשביל זה יש רבנים שיפסקו,ולפיהם נלך
די לכסילותשי ליברל

לא אמרתי שהמדינה היא מעל התורה, אלא להפך. עכשיו אני שואל את קדושה מבקשת מאיפה לקחת את זה שיש חיוב מהתורה לבנות דוקא בשטחים האלו? יש את כל יו"ש למה דוקא להתמסכן על כמה מטרים של ערבים? וצר לי לומר שהתורה גם לצדי אני חוזר שנית, אברהם אבינו קיבל הבטחה את כל הארץ אז למה הוא לא סילק את כל שאר העמים הרי הארץ שלו, לא? למה שלוי ושמעון הורגים את כל שכם יעקב כועס הרי הארץ הובטחה לאברהם, לא? למה שיהושע בה לכבוש את הארץ הוא נותן אפשרות לעמים לעשות אתנו שלום, בוא נשבור להם את הצורה ונכנס לעימותים מיותרים, לא? תשובה לא! אנחנו עם שעושה במח ולא בכוח מאברהם ועד היום (לפחות רובנו, השפויים שבנו!)

אין כח לשמוע את השטויות האלו...מתגעגעת...

וחבל מאד שי שאתה חושב שהתורה בצד שלך כי הרבנים שלי טוענים ההפך (והם שפויים. חכמים וצדיקים ממך)

אבל השאלה אם אכן התורה אומרת לבנות שםהגיגים בע"מ

הגבת לה טוב..Solomon
אני לא חושב שיש לי יותר מדי מה להוסיף..
תשובהגזר אדום
הטענות שהעלית יכלו להיות טובות. אם לא היית שוכחת כמה פרטים בסיסיים וחשובים מאוד. דבר ראשון, אין כזה דבר פלשתיני. עד 67 אם היית שואלת ערבי איך הוא מגדיר את עצמו, הוא היה עונה ארץ-ישראלי. אז למה הם המציאו את העם הפלשתיני? כי זו הדרך היחידה שלהם להשמיד את ישראל. (אגב, פלשתין זה בא מהפלשתים, בריטניה עשתה את זה בזמן המנדט כדי להשפיל אותנו. אז איך אנחנו יודעים שהם לא צאצאי הפלשתים? הם לא מסוגלים לבטא נכון את המילה פלשתין, הם אומרים פלסטין...) אז אם אין כה דבר פלשתיני, וזו המצאה אז ממילא אין פה שום התגרות מצידנו. יש לנו הסטוריה בת 3000 שנה ויותר. שום עם לא שרד את מה שעברנו ועכשיו כשחזרנו לארצנו שאלוקים הבטיח לאבות אנו בונים על השטח שלנו. ונכונה טענתך שלא סתם החליטו לפנות משם בית. שונאי ישראל והגיס החמישי מנסים לאורך כל הדורות להשמיד את העם היהודי, כשקמה המדינה והבינו שכח לא ילך הם עושים את זה בדרך הזו. העם היהודי תמיד אהב ורדף שלום, אבל אחרי 2000 שנות גלות כשכ"כ הרבה שונאים אומרים שהם ישמידו אותנו, אנחנו נוותר על חלק שלנו בארץ הקודש כדי שהיא תנתן לאחרים בלא מאבק??? (אגב, אחרי פינוי ישובים, העותרים מעולם לא בנו בשטח הנהרס, ההרס הוא לשם ההרס ולא מטעמים אחרים...)
תשובההגיגים בע"מ

את אומר שהמציאות פרדוקסלית. ו(אולי) אתה גם צודק. אבל זה לא אומר שצריך לנהוג כאילו היא הגיונית. זה כמו, שאדם נוסע בכביש עם פיתולים. הוא מגיע למסקנה שפיתולים גורמים לתאונות דרכים. וזה בעייתי שהכביש עם פיתולים. ולכן הוא מחליט לנסוע כאילו הכביש ישר. ככה אתה אומר. שזה לא בסדר ובעייתי שהמדינה הורסת בתים. אבל זו המציאות. והשאלה שלה נוגעת במציאות הזאת. שבה, למרבה הצער, לבנות במקומות מסוימים בארצנו זה חילול ה' וסמיכה על הנס (לפי טענותיה) ותוהה אם מה שאנחנו עושים הוא הנכון לעשייה במציאות הזאת. לא ענית (נראה לי) על טענה זאת.

נ.ב. זה כמו הסיפור של רבי נחמן על החיטה המשגעת

נ.ב.ב. הרומאים, לא הבריטים, קראו לישראל פלסטין

מה הקשר?שי ליברל

שוב עם הסיסמאות המיותרות. לא משנה לשם מה ההרס כל עוד מבחינה חוקית הם צודקים, אנחנו בתור אזרחים ששומרים על החוק במדינת חוק, צריכים להבין שהשטח הוא שלהם כרגע. בבוא המשיח נקבל אותו, כרגע נותר עליו בלב כואב, אך זה צעד נבון!

מבחינה חוקית הם צודקים?גזר אדום
צריך להביא הוכחות שהשטח הזה היה שייך להם. ואם כן, אז לקבל פיצויים כספיים. אגב, מוכח שתל אביב וכל הערים האלו בנויות על כפרים פלשתינים שהוחרבו! ההתנחלויות נבנו ליד ולא על! אפילו אחמד טיבי אמר את זה. אם עכשיו מישהו טוען שהשטח של מגדלי עזריאלי היה של סבא שלו (יותר הגיוני מאשר התנחלויות), מבחינה חוקית היו צריכים להחריב אותם, אז מה? תוותרו עליהם בלב כואב ותקבלו אותם בבוא המשיח? לא. לעולם לא יסכימו לזה. מקסימום יתנו פיצויים כספיים.. במה מגדלי עזריאלי יותר חשובים מבתים של יהודים? בכלום! אז די עם העוורות
אמממבשר שלום
תקשיבי,זו שאלה חשובה מאוד.
מן הסתם יש כאלה שיגידו שהארץ שלנו-ולכן כל השטחים שלנו-וזה נכון,אבל ברגע שערבי קנה פה שטח-או ליתר דיוק חכר את הקרקע ל99 שנים,הקרקע שלו ל99 שנים הקרובות.
לכל מי שנגד-שיחשוב מה יקרה אם ביום בהיר אחד יחליטו פולנים לקחת קרקעות מהיהודים ולגור שם.
אבל-ופה האבל הגדול-צריך להבין,היהודים רוצים לחיות פה כי הארץ שלנו,וחיים פה ערבים,אבל צריך לזכור שכבשנו את השטחים האלה-מה שאומר שהשטח שייך למדינה,ולמדינה ישזכות למכור את השטחים למי שהמדינה רוצה,וברגע שהמדינה נתנה אישור לבנות משהו-אז השטח שלנו.
לרוב יש ארגוני שמאל שהתבלבלו והחליטו לעזור לאויבינו ומבקשי רעתנו במקום לעזור ולהגן על אחים שלהם.
רוב הבתים ביהודה ושומרון,ואפילו רוב מוחלט-נבנו על אדמת טרשים שלא היו שם פלסטינים מעולם.
בכל מקרה,אם יש שטח של ערבי בתוך היישוב-אז הוא לא יכול לגשת לשטח שלו,אז שימכור אותו ליהודים וירוויח לפחות כסף… .
מטרתנו היא לחזק את האחיזה בארץ,ואם יש ארגונים שאפילו שונאי דתיים ומתנגדים,לא ממש מעניין אוצנו אם עדיין רוב הציבור בישראל איתנו.
לגבי הטענה על חילול ה'-אולי אני לא אסע באוטו,כי אולי אני אעבור על החוק-ואז יהיה חילול ה',אנחנו מנסין למנוע חילול ה',אבל מי שינסה למצוא חילול ה',ימצא בזה שלישיבה לא מקבלים נשים-ויש םה אפליה על רקע מיני…
המטרה שלנו היא שיתיישבו שם יהודים,ומה שאנחנו מנסים זה לגרום לעוד יהודים לבוא לשם לגור,ולמנוע אפשרות של מדינת טרור פלסטינית…
ה' ירחם אלךSolomon
אתה מדבר בשם אצמך או בשם ההלכה ?Solomon
בשם הממלכתיותמבשר שלום
אם תלמד תדע
אני למדתי ואני יודע..Solomon
לפי ההלכה אתה בכלל לא צודק!!!
אם אתה חושב שאני טועהמבשר שלום
אשמח שתאיר את עיני
זה לא אני.. אני לא רב ולא פוסקSolomon
זה רבנים שיותר גדולים גם ממני וגם ממך..
למשל עכשו אני הולך למסוק עצי זית של ערבים..(רק בשביל הדוגמא)
לפי מה שאת אומר צריך לאשר את זה..
ואני אומר שלא צריך..
א. יש לזה הרבה השלחות..
ב. לפי מה שאני יודע זה שרןב הציבור הדתי לאומי והחרדי בכלל לא נכנס לנושא הזה..
אולי לפי חוקי המדינה ערבי/גוי יכול לקנות פה קרקע.. אבל לפי ההלכה או לא יכול..
ואין לו בעלות אל הארץ..
ווווואומבשר שלום
אתה הוכחת שאת ההלכה אתה לא למדת.
אין איסור הלכתי שגויים שלא עובדי ע"ז יגורו בארץ,במיוחד שהם חיים עוד לפני שאני נולדתי.
אז בבקשה אל תגיד דברים שהתורה,ורוב מוחלט של הרבנים לא עומד מאחוריהם.
באצטלה של תורה ורבנים אתה מכניס את ההשקפה האישית שלך,וזו טעות.
צריך להיות נייטרלים,לברר מה התורה אומרת,ולשנות את הדעה שלנו.
עכשיו בעז"ה תשאל רבנים אם יש איסור הלכתי שגוי יגור פה,ולפני ששאלת אל תענה,אני אישית שאלתי 2 רבנים
בשם הממלכתיות.רוקדת בגשם
אץ המונח ממלכתיות טבע בן גוריון.
כן. בן גוריון. שבורה על רצח יהודים חסרי פשע.
אני סיימתי השבוע את הספר של הרב אלי סדןמבשר שלום
ויהי ידיו אמונה,ולפי הבנתי מהספר דיברתי...
ללא קשר לבן גוריון
נכון.רוקדת בגשם
רק ציינתי שהוא מי שטבע את המונח.
ממש ממש קשה לי לשמוע את הדיבורים האלו...מתגעגעת...
אתה מוסיף קיטרוג... חראם...אני אתפלל עליך שהקב"ה ירחם עליך וייפקח לך תעיניים דחוף! ושתהיה לך אהבת הארץ אמיתית- כי אם הייתה לך לא היית מעיז להגיד דברים שכאלו!
אני מצטערמבשר שלום
אבל אני מחפש את דבר ה',והוא מתבטא ביתר לדעתי בישיבות הקו.
איני טוען דברים מעצמי,אלא מה שהבנתי מהתורה,ולא חושב שרבנים מישיבות הקו חולקים על הקו הכללי שאמרתי.
אם יש לך טיעון הלכתי שמראה שטעיתי בבקשה,אבל אם לא -אז מסברות כרס של בני נוער לא פוסקים הלכה לעם ישראל,בטח שלא בעניינים חשובים שכאלה
מה הקשר עכשיו קו לא קו?!מתגעגעת...
חוצמזה שאבא שלי תלמיד מובהק של הרב טאו ויש לי מכתב ממנו על העניין הזה של א"י... חכה אני אחפש...
טובמבשר שלום
אשמח שתראי.
בכל מקרה,אני אישית מנסה כמה שיותר להגיע לתורה נקי,ומה שכתוב בספרי הלכה(רמב"ם),ואני גם שאלתי רבנים בדיוק על הנושא הזה,של מעמד המוסלמים בארץ.
אין איסור שהם יהיו פה,כל עוד שומרים ז' מצוות בני נח,ואין להם שאיםה לאומית.
מה שאומר שלא חייבים לגרש את כל היהודים.
אם את חושבת אחרת,ויש לך טיעונים הלכתיים אשמח
רק אל תוציא אותנו מסלפי התורה וההלכהמתגעגעת...
או משו...
תכף אשלח...
...מבשר שלום
לא האשמתי אף אחד,כשקראתי את השאלה בדיוק הגבתי כמו שהגבת.
ארץ ישראל לא כבושה בידינו,היא הייתה שלנו מאז ולתמיד-וזו דעתי.
אבל השאלה היא איך אפשר ליישם את זה בפועל החיי המעשה,על ידי שלטון יהודי שם,משטרה,צבא וכל מה שכלול.
גם אם נגיד שיש מצווה לגרש אותם(וגם זה במחלוקת אם יד הגויים תקיםה היום עקב לחצים בינ"ל),המצווה היא על השלטון,ולא על יהודי פרטי זה או אחר.
ולכן,אם המדינה לקחה שטח-והביאה אותו ליישוב אין בעיה,אבל סתם לקחת שדה של ערבי,ולגור שם-זה לא חלק הלכתית לכולי עלמא.
אולי מקודם יצאתי קצת קיצוני בדעה השניה,אז אני מקווה שזה התאזן
עונה לך על כמה דברים שכתבתפשוט יהודייי
א.דיברנו על זה בעבר על האם מותר למוסלמי לגור בארץ בדורנו, אני סובר כמו הרבנים שאומרים שאסור (הרמב"ם) אתה סובר כמו אחרים...
ב.גם אם מותר לגוי לגור פה לגוי אין קרקע פרטית בארץ ישראל אלא אם כן קנה אותה מיהודי (וגם אז אני חושב שזה חוזר ביובל) בכל אופן פה מדובר בערבי שלא קנה את הקרקע מיהודי.
ג.ערבי שתובע על הס"מ האלו של בתי יהודים ומצרף לעתירה שלו ארגונים כמו יש דין וכו' ודאי וודאי שיש לו שאיפות לאומיות וממילא אסור לו לגור פה בארץ וממילא הקרקע לא שייכת לו.
זה הנקודות שראיתי בגדול...
אם ליהודי הייתה קרקע לפנימבשר שלום
הקמת המדינה,אז ראיתי היום בפניני הלכה-שבהנחה והם לא גרי תושב-אז צריך לגרש בהנחה שאפשר(הרב כותב שאם יש לחץ בינל-זה כמו שיד הגויים תקיפה),ואין חובה לגרש אותם.
ואפשר לנסות לשחד אותם בכסף כדי לגרש אותם.
עכשיו,בכפרים שהם חיים היום,אז זה לפני קום המדינה,וממילא נכנסנו למחלוקת האם אפשר להעיף.
בנוגע לג. אז שתדע שלרוב ארגוני השמאל מעודדים את הערבים לתבוע,הרי לערבי עדיף למכור את השטח,וארגוני השמאל שבעד הרס,מעודדים להרוס את המבנה
כן, אבל אם הארגונים הצטרפו לעתירה כנראהפשוט יהודייי
שלערבי הנ"ל יש אינטרסים לאומיים וזה לא סוד
אז אתה לא מכיר את הארגונים האלהמבשר שלום
או שאתה מלמד עליהם זכות.
הם רוצים להרוס את מפעל ההתיישבות!
הם נגד מה שהם קוראים מתנחלים!
ולערבי שגוזרים על הקרקע שלו קופון,לא ממש אכפת,רוב התביעה זה ארגוני שמאל
אה חחחחפשוט יהודייי
ברור לי שזה האינטרס של הארגונים וכו' אבל בכל מקרה אם הערבי הנ"ל נמצא על העתירה זה כבר אינטרס לאומי מבחינתו
זה אני לא מכירמבשר שלום
את בני דודינו מספיק כדי להגיד
חחחח על מי אתה עובד? מה אתה לא יודע שהרוב המוחלט לא רוצהפשוט יהודייי
אותנו כאן? ובפרט מי שמגיש נגדנו בג"ץ...
גם על הרב אליעזר בפניני הלכה יש חולקיםפשוט יהודייי
ולא ממש הבנתי מה הצגת שם...
אני לא מוצאת את המכתב...מתגעגעת...
ובכל אופן... במחילה... כבר ראינו מה היה במגרון. בגבעת האולפנה ובכפר מימון (בגירוש מהגוש)-שאת צורת המאבק שלהם "שיטת הקו" הנהיגה... וכולנו זוכרים איזה בושה של מאבק זה היה. נכון?!
אז זהומבשר שלום
שאני חושב שהקו הפיק לקחים מאוד גדולים.
הרב סדן בספרו,מסביר שהיה ויכוח בין 2 צדדים מה לעשות.
התנגדות בכח,או לנסות לשכנע את העם שלא נכון לגרש.
לצערנו הכסף הלך לאוטובוסים להביא לשם אנשים,במקום לשכנע אנשים שזו טעות איומה,וכמובן שאנו רואים שהתנגדות רק מםלגת את העם,את הצבא,ובסוך לא עוזרת.
גם סירוב םקודה שנוי במחלוקת,והרב שלי,שהיה תלמיד של ר' אברום שפירא(ראש ישיבת מרכז),אמר לי שכל מה שר' אברום אמר,זה בתנאי שהצבא לא יתפרק או יקרה משהו רציני כיסרבו אלפים ,אבל אם הצבא יתפרק,אז לא שווה לסרב,וזו טעות.
בכל מקרה,כל םינוי הוא שונה,ואנו רואים שהתנגדות בכח לא עוזרת,ומעולם לא עזרה,מה גם שהיא מפלגת את העם…
אבל מה עם טענתה על שאין סומכים על הנס?הגיגים בע"מ

אני חושב ששאלת שאלה אחת וענו לך על דבר אחר, ויש סתירות...מאיר.

בסופו של דבר השאלה שלך מצטמצמת לשאלה - האם כשאדם בונה בית מתוך ידיעה מראש שהוא לא מאה אחוז חוקי במדינת ישראל, זה מסתמך על הנס, ואם כן, אז למה עושים את זה?

אם הקריאה הזו נכונה אז התשובה מורכבת ומתחלקת לסוגים שונים של אנשים:

א. יש שלא יודעים באמת שבנו בית לא חוקי ממילא השאלה לא מתחילה.

ב. יש שידעו שהם לא חוקיים אבל סמכו על פוליטקאים שיסדירו את העניין, או שהיו בטוחים שבית המשפט ינהג איתם בשונה מעד היום מתוך תמימות ונאיביות

ג. יש שיודעים וסומכים על הנס - לדעתי הם טיפשים.

אבל מה הקשר לארץ ישראל? זו שאלה שנוגעת מחשבתית על אמונה וביטחון כשהטריגר הוא ארץ ישראל, אבל כל השש שורות הראשונות(בערך) לא רלוונטיות. 

עונה לראשיפשוט יהודייי
א. אלימות לא היה מצד היהודים אלא מצד השוטרים בלבד (לא שאני לא תומך [תיאורטית בלבד] באלימות מצד החבר'ה אבל זה פשוט לא שייך למקרה הזה).
ב.דובר פה בעבר על מקרה שמלכת אנגליה באה ללחוץ יד לרב עובדיה והוא לא לחץ והיה דיון אם זה קידוש ה' או חילול ה', בתכלס זה קידוש ה' כי קידוש שמו זה כשאתה עושה רצונו וגם פה אתה עושה את מה שה' אומר ולא משנה מה יגידו העולם זה בעצם קידוש שמו.
ג.כמו שעניתי למטה אין דבר כזה קרקע פרטית לגוי בארץ.
ד.בנתיב האבות ספציפית הם לא ידעו שזה "קרקע פלשתינאית פרטית" (מושג שלא קיים)
ה.אם למישהו יש אמונה מספיק גדולה בהשי"ת צריך לבנות לא משנה אם זה קרקע ABCDEFG מתוך אמונה שה' יעשה את שלו אחרי ההשתדלות שלנו.
ו.גם הרבנים אומרים שצריך לבנות בלי להתחשב בזה (או לפחות הרבנים שלי) ככה שכנראה זה לא לסמוך על הנס...
עונהבאה והולכת

א. אני עונה ל @קדושה מבקשת!

אלימות היא לא הפיתרון.

בואו נלך לגור בסיני ובסוריה כי זה שלנו, עם זה את מסכימה שזה לא אפשרי?  זה פשוט לא המצב הקיים, ביהודה ושומרון התקדמו צעד אחד קדימה, כבר אנחנו מתיישבים שם, אבל באופן חלקי ולא שלם ולכן כן, לא כל השטחים הם שלנו.

@-אני בעצמי-

@מאיר- לא ככ הבנתי מה היתה כוונתך..., ובנוגע לאנשים מסוג א', איך מישהו לא יודע של מי הקרקע, אז שיבדוק, איך הוא לא יודע?, אם הוא לא יודע שיבדוק, שילך למשרדים ממשלתיים, אם  באמת לא יודעים שיקבל אישור מהמדינה לבנות שם, שלא יבנה לא חוקי, יש חוקים וצריך ללכת לפיהם.

@פשוט יהודייי

בנוגע לג+ד-לא ככ הבנתי לפי הדיון אם יש או אין, אבל כרגע לפי החוקים לא לפי התורה זה של מישהו מסוים, למדינה יש חוקית וצריך ללכת לפיהם.

ובנוגע לה+ו- מה שמאמרת זה בדיוק להסתמך על הנס.

פיספסתי מישהו?

אני רוצה להסביר לךמבשר שלום
שכל פעם צריך לשאוף לשלב הבא,עכשיו אנחנו רק מתיישבים ביוש,אבל מסמנים שהשלב הבא הוא לשלוט שם,ולכן אנחנו מתנהגים שם כבעלי הבית ולא כאורחים…
חחח מתוקהמתגעגעת...
את לא צריכה לענות לכולם על הכל!
חוצמזה שאני חושבת שלא הבנת אותי בכלל- אני יצאתי בקריאה לאלימות?! לא! זה סילוף של הדברים שךי!
הרעיון הכללי של מה שאני אמרתי הוא שאני מתנגדת לגישה הפשרנית.. ללפלפיות הזאת! הארץ הזאת שלנו( וזאת לא קלישאה נחמדה @שי ליברל. )זאת האמת!! אז בואו נפסיק להכניס כל הזמן תהגיון החילוני והחולני הזה ונלך סופוף דוח תורה!!!
"לא כל השטחים שלנו"מתגעגעת...
אני מצטטת אותך!- אוי ואבוי לך!!
שאני אזכיר לך מה ה' אמר??( לא אני. לא את. ואפילו לא הרבנים- ה' אמר!)
" כי את כ ל הארץ אשר אתה רואה לך אתננה ולזרעך עד עולם".
מבינה למה המשפט שלך ככ לא נכון??!!
עונה ל @באה והולכתפשוט יהודייי
ג+ד כשיש חוקים של המדינה או של התורה ברור שהתורה קודמת
ה+ו מפתיע שלמרות זאת רבנים אומרים ללכת להתיישב ולא אומרים שזה "להסתמך על הנס" ואני מעריך שהם חישהו את זה בשיקולים שלהם...
הייאוהב אותך ה

שלום.אז אם ניסתכל מנקודת המבט שלך אז ברור שהצדק איתך...

הבעיה היא שזה לא המבט הנכון...את מסתכלת על זה במבט קצת חילוני

צריך להסתכל על זה ממבט של תורה ורצון ה' 

הארץ הזאת שלנו ורק שלנו (לערבים אין שום זכות הילכתית להיות פה בכלל)
אנחנו בונים את הארץ וזה הדרך ...נכון זה נגד המדינה ומתגרה בערבים אבל ככה אנחנו בונים את הארץ ככה גם התחילו כל הישובים חברון,קדומים וכד' הכל היה נגד המדינה ובהתגרות...זה הדרך

חוץ מזה שעלינו להאבק על הארץ גם עם זה על ידי בלאגן עם ערבים\שוטרים...כי אנחנו עושים את רצון ה' והם עושים נגד רצונו.

אשרייך

תיקון קל: אין דבר כזה אדמות "פלשתיניות".תורה מעל הכל!

גם אין דבר כזה "פלשתינים".

אין דבר כזה אדמות של ערבים בתוך א"י ישראל. ועוד לא דיברתי על א"י השלמה.

ברור שזה לא "סתם". "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו".

זאת שנאת ישראל והקב"ה כפשוטה.

האלימות הזאת, שנוצרת בפינויים, קורית כי לאנשים אכפת. כי אכפת לנו מהארץ ש-ה' יתברך נתן לנו. מהביזיון שיש לכל העם פה.

למה אנשים הולכים לגור שם? כי הקב"ה ציווה לישב את הארץ. זו מצווה וחובה גם יחד.

להתגרות במי? בבני אדם? דוד המלך ע"ה לימד אותנו ש:"ה' לי לא אירע מה יעשה לי אדם", "טוב לחסות בה', מבטוח באדם".

אני חושבת שיש כאן עניין גדול מאוד של הקרבה.ישראליתתתתתת

זאת אומרת של אמירה - אנחנו יודעעים שזה לא חוקיע אבל אנחנו לא מסכימים עם זה ופועלים נגד זה במעשים. בהתיישבות.

זו אמירה מאוד חזקה וזה לא סמיכה על הנס כמו שאתם אמרתם, זו אמונה בצדקת הדרך כמו שבגוש קטיף המתיישבים זרעו דברים בחממות יום לפני הגירוש, והשיקעו מלאןן כסף בזה, שבסוף זה ירד לטמיון.

משמע לא כל מה שאנחנו עושים בחיים זה דווקא בשביל עצמינו לטובתינו..

אין "קרקע פלשתינית" הפרקליטים מטעים אותךיואש

קודם כל , תשימי לב כשהרסו בשבוע שעבר את בהית של 150 מטר מרובע בדרך האבות. אמרו לכולם שזה על קרקע פרטית.

אבל אף פעם לא ראיינו את הערבי המסכן שבנו על הקרקע שלו!

למה לא הראו?

כי בכלל איו ערבי כזה!

הקרקע  לא רשומה על אף ערבי!

רק מצאו צילום אויר ישן ששם ראו שטח שהיה חרוש, ואמרו שבטח ערבי חרש, ואולי זה היה שלו , כי ערבי לא יחרוש מה שלא שלו . ולכן קוראים לזה"שטח פרטי". 

ואפילו שלפי המדידות רק מטר אחד מתוך ה 150 זה פרט השופטים לא הסכימו להצעה של היהודי שיהרוס רק את המטר הזה או שישלם. וקבעו להרוס את הכל.

למה? בגלל רישעות ושינאה ! 

ולמדינה יש זכות בכל הארץ כך קבעו גם משפטנים בעלי שם עולמי שאינם שמאלניים. 

ובכלל לחסיין ולכל גוי אחר שפלש לארצנו לא היתה שום זכות לקבוע על קרקע שהיא שטח פרטי של איזה ערבי שפלש לארצנו. 

מקוה שאת מתחילה להבין מה הולך פה. 

אני ראיתי אותו..Solomonאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך