טוב... שאלה משונה...אין כמוני!

אני יודעת שזה קצת מוזר לשאול אבל זה מאוד מטריד אותי...

אנחנו עם די מפולג: חילונים חרדים ודתיים לאומיים.

אבל יש גם את הקטע של העדות. אשכנזים ספרדים ותימנים...

מה שמפריע לי זה הפילוג הזה בין העדות. כאילו מה, למה כל אחד צריך להיות שונה? כולנו דתיים וכולנו צריכים לעבוד את ה' באותה דרך! לא?

זה נורא מתסכל לשמוע לפעמים:"מה?! לא עושים ככה בכלל! אצלנו נוהגים ל..."

ולפעמים לפעמים יש איזו גזענות כזאת בין העדות... אתם יכולים להגיד שאני מדברת שטויות אבל זה קורה! וזה עצוב!

יש איזו סלידה ביננו לפעמים וזה כ"כ מעצבן!!!

אולי זו הסיבה שאנחנו לא מצליחים לאחד את עמנו? אנחנו כל הזמן מנסים לקרב את החילונים למשל, (שלא תקלטו לא נכון, זה עבודה חשובה מאוד!) ועל עצמנו אנחנו לא חושבים... למה שלא לאחד את העדות איכשהו? אני יודעת שזה לא פשוט אבל...

אם חושבים על זה, זה די מתסכל...

בקשה תגיבו...

בתקווה לאיחוד עמ"י!!!

הקטע של העדות    כבר הפך משמעותי מדי בחיינו..רעותיי
קודם כל-נעמונת!!!
אני ממש מסכימה איתך שזה קורה חברה שלי פעם אמרה בשיער שהיא שונאת אשכנזים הרב עצר את השיעור ועשה לנו שיחה ארוכה....
דבר שני-
באנו מארצות שונות לפני שעלינו (לא ממש אנחנו אלא-אבות אבותינו..)... ולכן לכל אחד יש את המנהגים שלו שאבות אבותיו() נהגו בארצות שהיו...וזה מה שבעצם קרה ואני גם לא ממש מבינה את הבעיה שאנשים גזענים כ"כ אני לא מבינה על מה הם חושבים... אני שונאת יהודים?!?!?!?
קיצר- מקווה שהסברתי לפחות חלק ממה שרצית
יומטוב!
תראי...r.u המחודש

זה נכון שיש עדיין את כל העניין של העדות,אבל אני חושב שקצת הגזמת

אין כ"כ שנאה וניכור [לפחות היום] כמו שהיה בתקופות של העולים שנות ה-60 וה-70

וגם העניין של העדות מטשטש עם הנישואים המעורבים ואני מאמין שעוד כמה

עשרות שנים זה רק יעלם ויעלם עד שלא יהיה הבדל כמעט, וגם זה שיש

מנהגים שונים לכל עדה זה לא מחייב שיהיה שנאה וכל קבוצה צריכה לדעת לכבד

את המנהגים של האחר וזה לא סותר לאחדות

ככה אני חושב לפחות

הכל עניין של דעות קדומות.~~אני~~
את שואלת למה כל אחד צריך להיות שונה. אז זהו, לא צריך להיות שונים, אבל מה לעשות שאנחו בני אדם ואם נתקע לנו בראש שעדה מסויימת מראה על אופי מסויים וכד' זה מה שנשאר. 

זה נורא מתסכל לשמוע לפעמים:"מה?! לא עושים ככה בכלל! אצלנו נוהגים ל..."

סתם שאלה- למה זה בעצם מתסכל אותך? נו אז בסדר, אז יש קצת שוני בין העדות, שוני בין מנהגים. אני לא חושבת שיש מישהו שצריך להיעלב מזה או להרגיש נחות יותר. אחרי הכל, בכל סוג יש גם מה שמייחד אותו וכו', זה לא באמת שיש מישהו ש'עולה' על מישהו אחר. אשכנזים, ספרדים, תימנים, דתיים, חרדים, חילונים- זה לא שיש מישהו יותר טוב מאשר מישהו אחר. אז נכון, באמת כל אחד קצת שונה במנהגים וכו', ועכשיו פשוט צריך להתעלם מזה ולמצוא את הטוב בכל אחר... 

ולפעמים לפעמים יש איזו גזענות כזאת בין העדות... אתם יכולים להגיד שאני מדברת שטויות אבל זה קורה! וזה עצוב!

זה כמובן לא שטויות, זה קורה. אבל אני חושבת שאם כל אחד היה מודע לכל הדברים הטובים שבעדה שלו/בסוג הדת שלו וכו', הוא אפילו לא היה נעלב מכל זה. אדם שלא מרוצה מהעדה שלו , מסוג הדת שאליה הוא משתייך, רק בגלל שהוא מרגיש רגשי נחיתות כבר מלחתחילה. כך נראה לי. כי אם אתה שלם במקום שבו אתה נמצא, למה זה מפריע לך כשיורדים על העדה שלך וכד'..?

יש איזו סלידה ביננו לפעמים וזה כ"כ מעצבן!!!

זה לא בידיוק סלידה. אם כבר זה קושי לקבל מישהו ששונה מאיתנו. אדם רואה מישהו ששונה ממנו במנהגים, בדת וכו', ולכן קצת מתרחק ממנו , מנסה להראות כמה הוא יותר טוב, ומזה נובעת ה'סלידה' וההתרחקות..

אולי זו הסיבה שאנחנו לא מצליחים לאחד את עמנו? אנחנו כל הזמן מנסים לקרב את החילונים למשל, (שלא תקלטו לא נכון, זה עבודה חשובה מאוד!) ועל עצמנו אנחנו לא חושבים... למה שלא לאחד את העדות איכשהו? אני יודעת שזה לא פשוט אבל...

המתכון לאחד את העדות לפי דעתי- כל אחד מודע למה שטוב בעדה שלו, כל אחד יודע שבכל עדה יש דברים טובים אחרים, כל אחד מרגיש שרק ע"י חיבור כל העדות ביחד נשלים ונהיה מושלמים. ה' הביא אותנו לארץ כל אחד שונה קצת. בד"כ אנשים מאירופה שונים מאנשים מעדות המזרח. חרדים שונים מחילונים,  אין מה לעשות. אבל בכל אחד יש את הדברים שטובים שמייחדים אותו... אותי למשל זה בכלל לא מרתיח כשיורדים על סוג העדה שלי. כי מה אכפת לי בעצם? שיחשבו מה שבא להם...  ואם הם רוצים להמשיך ככה עם דעותיהם הקדומות, שיערב להם... אנחנו רק צריכים להשתדל למחוק את הסטיגמות על אופי של עדה מסויימת וכו', וכך נראה את האדם 'נקי' מסטיגמות וכל זה, ונוכל להכי ראותו כמו שהוא, בלי דעות קדומות עליו או על המוצא שלו.

כן..יכול להיות שאת צודקת. אבל פשוט צריך לשים פס ולאנונימי (פותח)
ולא להתייחס אם יורדים על העדה שלך!
מה עם הניק שלך, אין לך בעיה איתו?chayale
מה על איזה ניק אתה מדבר????????כיפה אדומה!!!אחרונה
ומה זה ניק???
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך