טוב... שאלה משונה...אין כמוני!

אני יודעת שזה קצת מוזר לשאול אבל זה מאוד מטריד אותי...

אנחנו עם די מפולג: חילונים חרדים ודתיים לאומיים.

אבל יש גם את הקטע של העדות. אשכנזים ספרדים ותימנים...

מה שמפריע לי זה הפילוג הזה בין העדות. כאילו מה, למה כל אחד צריך להיות שונה? כולנו דתיים וכולנו צריכים לעבוד את ה' באותה דרך! לא?

זה נורא מתסכל לשמוע לפעמים:"מה?! לא עושים ככה בכלל! אצלנו נוהגים ל..."

ולפעמים לפעמים יש איזו גזענות כזאת בין העדות... אתם יכולים להגיד שאני מדברת שטויות אבל זה קורה! וזה עצוב!

יש איזו סלידה ביננו לפעמים וזה כ"כ מעצבן!!!

אולי זו הסיבה שאנחנו לא מצליחים לאחד את עמנו? אנחנו כל הזמן מנסים לקרב את החילונים למשל, (שלא תקלטו לא נכון, זה עבודה חשובה מאוד!) ועל עצמנו אנחנו לא חושבים... למה שלא לאחד את העדות איכשהו? אני יודעת שזה לא פשוט אבל...

אם חושבים על זה, זה די מתסכל...

בקשה תגיבו...

בתקווה לאיחוד עמ"י!!!

הקטע של העדות    כבר הפך משמעותי מדי בחיינו..רעותיי
קודם כל-נעמונת!!!
אני ממש מסכימה איתך שזה קורה חברה שלי פעם אמרה בשיער שהיא שונאת אשכנזים הרב עצר את השיעור ועשה לנו שיחה ארוכה....
דבר שני-
באנו מארצות שונות לפני שעלינו (לא ממש אנחנו אלא-אבות אבותינו..)... ולכן לכל אחד יש את המנהגים שלו שאבות אבותיו() נהגו בארצות שהיו...וזה מה שבעצם קרה ואני גם לא ממש מבינה את הבעיה שאנשים גזענים כ"כ אני לא מבינה על מה הם חושבים... אני שונאת יהודים?!?!?!?
קיצר- מקווה שהסברתי לפחות חלק ממה שרצית
יומטוב!
תראי...r.u המחודש

זה נכון שיש עדיין את כל העניין של העדות,אבל אני חושב שקצת הגזמת

אין כ"כ שנאה וניכור [לפחות היום] כמו שהיה בתקופות של העולים שנות ה-60 וה-70

וגם העניין של העדות מטשטש עם הנישואים המעורבים ואני מאמין שעוד כמה

עשרות שנים זה רק יעלם ויעלם עד שלא יהיה הבדל כמעט, וגם זה שיש

מנהגים שונים לכל עדה זה לא מחייב שיהיה שנאה וכל קבוצה צריכה לדעת לכבד

את המנהגים של האחר וזה לא סותר לאחדות

ככה אני חושב לפחות

הכל עניין של דעות קדומות.~~אני~~
את שואלת למה כל אחד צריך להיות שונה. אז זהו, לא צריך להיות שונים, אבל מה לעשות שאנחו בני אדם ואם נתקע לנו בראש שעדה מסויימת מראה על אופי מסויים וכד' זה מה שנשאר. 

זה נורא מתסכל לשמוע לפעמים:"מה?! לא עושים ככה בכלל! אצלנו נוהגים ל..."

סתם שאלה- למה זה בעצם מתסכל אותך? נו אז בסדר, אז יש קצת שוני בין העדות, שוני בין מנהגים. אני לא חושבת שיש מישהו שצריך להיעלב מזה או להרגיש נחות יותר. אחרי הכל, בכל סוג יש גם מה שמייחד אותו וכו', זה לא באמת שיש מישהו ש'עולה' על מישהו אחר. אשכנזים, ספרדים, תימנים, דתיים, חרדים, חילונים- זה לא שיש מישהו יותר טוב מאשר מישהו אחר. אז נכון, באמת כל אחד קצת שונה במנהגים וכו', ועכשיו פשוט צריך להתעלם מזה ולמצוא את הטוב בכל אחר... 

ולפעמים לפעמים יש איזו גזענות כזאת בין העדות... אתם יכולים להגיד שאני מדברת שטויות אבל זה קורה! וזה עצוב!

זה כמובן לא שטויות, זה קורה. אבל אני חושבת שאם כל אחד היה מודע לכל הדברים הטובים שבעדה שלו/בסוג הדת שלו וכו', הוא אפילו לא היה נעלב מכל זה. אדם שלא מרוצה מהעדה שלו , מסוג הדת שאליה הוא משתייך, רק בגלל שהוא מרגיש רגשי נחיתות כבר מלחתחילה. כך נראה לי. כי אם אתה שלם במקום שבו אתה נמצא, למה זה מפריע לך כשיורדים על העדה שלך וכד'..?

יש איזו סלידה ביננו לפעמים וזה כ"כ מעצבן!!!

זה לא בידיוק סלידה. אם כבר זה קושי לקבל מישהו ששונה מאיתנו. אדם רואה מישהו ששונה ממנו במנהגים, בדת וכו', ולכן קצת מתרחק ממנו , מנסה להראות כמה הוא יותר טוב, ומזה נובעת ה'סלידה' וההתרחקות..

אולי זו הסיבה שאנחנו לא מצליחים לאחד את עמנו? אנחנו כל הזמן מנסים לקרב את החילונים למשל, (שלא תקלטו לא נכון, זה עבודה חשובה מאוד!) ועל עצמנו אנחנו לא חושבים... למה שלא לאחד את העדות איכשהו? אני יודעת שזה לא פשוט אבל...

המתכון לאחד את העדות לפי דעתי- כל אחד מודע למה שטוב בעדה שלו, כל אחד יודע שבכל עדה יש דברים טובים אחרים, כל אחד מרגיש שרק ע"י חיבור כל העדות ביחד נשלים ונהיה מושלמים. ה' הביא אותנו לארץ כל אחד שונה קצת. בד"כ אנשים מאירופה שונים מאנשים מעדות המזרח. חרדים שונים מחילונים,  אין מה לעשות. אבל בכל אחד יש את הדברים שטובים שמייחדים אותו... אותי למשל זה בכלל לא מרתיח כשיורדים על סוג העדה שלי. כי מה אכפת לי בעצם? שיחשבו מה שבא להם...  ואם הם רוצים להמשיך ככה עם דעותיהם הקדומות, שיערב להם... אנחנו רק צריכים להשתדל למחוק את הסטיגמות על אופי של עדה מסויימת וכו', וכך נראה את האדם 'נקי' מסטיגמות וכל זה, ונוכל להכי ראותו כמו שהוא, בלי דעות קדומות עליו או על המוצא שלו.

כן..יכול להיות שאת צודקת. אבל פשוט צריך לשים פס ולאנונימי (פותח)
ולא להתייחס אם יורדים על העדה שלך!
מה עם הניק שלך, אין לך בעיה איתו?chayale
מה על איזה ניק אתה מדבר????????כיפה אדומה!!!אחרונה
ומה זה ניק???
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך