נשואה לא טריה ומבולבלתמלכא
אל תשפטו זה לא סיפור שבא לי לתוך הנישואים בין יום.
אני אישה שמאוד קנאית לפרטיות .
ושומרת מאוד על הכבוד שלי.
הזוגיות ביננו כבר לא כמו פעם .
בעלי לא יישתנה הוא מקסים אבל אני רוצה יותר גבר שיכין לי פעם במאה שנה לפחות ארוחת ערב .
בלי שארמוז נתתי לו להיות כמו מלך .
לא הסכמתי שירים מזלג שכנות שלי מעולם לא עשו חלונות הכול הבעל אני תמיד הכבדתי על עצמי . הוא עוזר אבל לא מספיק.
לא איכפת לו שהבית מתקלף שאין לי חשמל מסודר במטבח רע לי לראות תבית כך אני לא רוצה להביא איש שירות שייעשה זה כסף שאין לנו.
אני גם חולה לא בריאה .
יש גבר דתי אני גם דתיה אבל בלי סממנים דתיים.
הוא מחליף איתי מבטים קולטים שיש לו עניין בי אימא שלי קלטה בלי שאומר לה לומד בכולל לידי וגם עובד בתפקיד בכיר

הוא חושב שאני גרושה כולם חושבים .
כי אני המון לבד עובד המון .
הוא לומד בכולל עם שישיות יש לו פנים שלו כמו מלאך צעיר לגילו שנינו בני 40.
אספר שבעלי גרוש בנים גדולים י.
ש לו תכף מתחתנים נכד ואני בכלל רוצה עוד ילדים ובעלי עצר לי להביא ילדים.
כי אומא שלא פייר שאני לבד ללא משפחה ועזרה ממנו אביא ילד לא רוצה להיות אגואיסט כמו הרבה שמביאים והאישה תטפל בילד .
אני מרגישה שאני מתאהבת בו היום פגש בי בקניון יש לו חברים שעובדים שם היה המום שפגש בי בא לעברי וכמעט דיבר איתי .
מהר סובבתי את הפנים שלא יהיה דיבור
.חייבת לסיים עם זה אני מטעה אותו?
שחושב שאני פנויה.
בוער בי משהו לדבר איתו מעולם לא קרה לי פתאום בא לי ממש לפתוח דף חדש הכול תקוע לי הגעתי ל40 ופתאום התפכחתי .
מרגישה עצובה בעלי בית עבודה גבר טוב נכון אבל אין לנו שיחה.
כבר הכול לא הולך .
חלק נראה לי מבוגר מיידי נראה לי עם הבחור הזה ייראה את בעלי יהיה בהלם הוא מבוגר ממני המון מרימים גבה שרואים אותו הוא מתאמן וחזק מהמון צעירים אבל הוא התבגר ממש וקשה לי עם זה ממש כאילו מתביישת מה עושים רוצה לעבור דירה רק להתרחק מכול האש שמרגישה אליו והוא מסתכל עליי כאילו מלכת אנגליה הגיעה .
מתלהב ממש גם בפיגמה שאני בבוקר מלווה את ילדיי לבית ספר
יש מצב שיש קשר ל"משבר גיל ה 40"די שרוט
הרבה עוברים כל מיני רצונות "להצעיר" את עצמם כי הם באיזה שהוא מקום ממש מרגישים שהם "פספסו" את השנים הפוריות.

שימי לב שזה לא נובע מזה. כי אם כן אז זה רק פסיכולוגי.
שלוםמלכא
דווקא לא היה משבר אמי גם אצל פסיכולוג והוא ניתח את זה כתהליך התפכחות ממש לא משבר
התפכחות?די שרוט
מוזר.... התפכחות ממה? בדרך כלל התפכחות זה כשמישהו חי בטעות ואז הוא הבין שהוא טעה.

את לא טעית לפי מה שהבנתי. פשוט התעוררו בך רצונות חדשים. לא?

קצת מוזר לי שפסיכולוג מתאר מצב של התפכחות. אין לו לדעתי כלים לדעת. זה נורא סובייקטיבי.
היימלכא
התפכחות זה לאו דווקא שלילי כן התחתנתי לא מאהבה ענקית יש ביננו הפרשים גדולים בגיל ובכלל אין כבר תקשורת חצי מהזמן לא מדברים אז בא לי שינוי אולי כן
אם השיחות עם הפסיכולוג גורמות לך ריחוק מבעלךהודיה60

תחשבי טוב אם זה מה שאת רוצה

הבחור הזר שלא מכיר אותך, כל מה שאת מייחסת לו זה אשליות מהראש שלך, זה רצונות מודחקים שהדחקת כל השנים ועכשיו המבטים שלו גורמים לך לדמיין שממנו תקבלי את כל זה

אבל האמת היא שזה רק דמיון, את לא מכירה אותו ואין לך שמץ של מושג אמיתי מי ומה הוא באמת

תמיד בשלב של התאהבות הכל נראה ורוד ותמיד אח"כ מגיעה התפכחות

בסופו של דבר יש לך בעל טוב, גם אם לא ממלא אחרי כל הציפיות שלך, אל תזרקי אותו בשביל דמיונות ואשליות

תשקיעי בנישואין שלך, יש הרצאות טובות של רבנים באינטרנט על "שלום בית" - זה יכול לתת לך המון כלים

תתפללי לבורא עולם שיכוון אותך בעצה טובה

שלוםמלכא
כנראה לא הסברתי נכון דווקא הפסיכולוג מכוון אותי לחשוב טוב שלא ללכת בכיון של הבחור ולחשוב למה הוא מעניין אותי .
היימלכא
אני בשיעורי תורה יש לי חברות רבניות אני מקושרת להמון בעיר אנשי דת.
ומתעייצת המון .
קבעתי תור לרב שלי לשיחות לבד עם אישתו וגם לבעלי.
לא יודעת אם יירצה ללכת דיברנו פעם על גירושין

בגלל שאין לי עזרה וכו רצה להתגרש במקום לעשות משהו החליט שנפרק אחכ הצטער הוא כבר גרוש אגב
אבל לא הבנתימלכא
מה הקשר אני לא נדלקתי על גבר בן 20 ?
ונגיד שתתגרשי מבעלך ותהיי עם הבחור ההואליאן
גם את עוד כמה שנים לא תיראי הכי צעירה.. גם לך יהיו בהמשך קמטים ותהיי מבוגרת ועייפה.. היית רוצה שבעלך הסתכל על נשים צעירות ונאות ממך?? היית רוצה שבעלך התבייש בך? . סתם נקודה שצרמה לי. אין לי עוד מה להוסיף בהצלחה
היימלכא
הוא מבוגר ממני אם היינו באותו גיל זה היה נראה אחרת.
לא עברת את זה אז לא תביני.
שהוא עוזר ובסדר הכול מתגמד
. לא יודעים בכלל שיש לי בעל אנחנו רק עבודה בית חיים משעממים לא רוצה בילוי וכו מגיל 20 לא יצאתי לפאב וכו זה לא מעניין את שנינו אבל קשה לי בלי פינוק בלי מתנה בלי רגש קשה לי אי אפשר להבין את זה?
ואו בהחלט סיפור רציני! צריך לחשוב אלף פעםאשת נעורים
מה לחשוב ואיך לפתור את הבעיה.
האמת, שהכי לא הגיוני בעיניי לפתח קשר עם הבחור. חשוב מאוד לעצור אותו לשניה ולהסביר שאת נשואה ומפריעה לך ההתייחסות שלו אלייך.
כצופה מהצד אומר, שבסופו של דבר עד שלא מתחתנים- לא יודעים. גם אם הבן אדם נראה מלאך. כך זה גם אצל צעירים וגם אצל מבוגרים. ויש לך בבית בעל טוב- תשמרי עליו.
בספרי ביוגרפיה (אפשר לראות את זה אצל הרבה, אבל בספרים זה הכי מוחשי) של חילונים יש הרבה יותר מידי זוגות שהחליטו בשלב מבוגר להיפרד לטובת זוגיות חדשה, ואחרי זמן מה התחרטו ושוב התגרשו.. ושוב.. זה לא מקום טוב להיכנס אליו.
לגבי ההרגשות שלך, באמת קשה מאוד להחזיק לבד בית, ועוד שהבעל מזדקן וכבר לא מהווה חברה טובה. אולי תמצאי לך חברה, חוג, שיעור, משהו שייתן לך כוח. ואולי אפילו תלכי לאיזה הרצאות על זוגיות.
הרבה כוח!
היימלכא
הוא נתבגר אבל במצב טוב ציינתי שבגילי חברותיי והבעלים שלהם בקושי זזים הוא עובד קשה ופיזי שחקן כדורסל מתנדב בקרבי בצבא ועוד איש חזק מאוד הגיל סתם מספר אבל לי מפריע הוא השתנה מדוכא נהיה ואני לא .קשה לי
את יוצאת לרחוב בפיזמה?סיה

אלא אם כן מדובר בשכן שאת כבר מכירה שנים, אז הוא מכיר אותכם טוב ואת מצב משפחתכם...

אני מאמינה שאת לא הולכת בפיז'מה עשרים רחובות.

מסתכל עליך כאילו את מלכת אנגליה מצד שני מעולם לא דיברת איתו... אז את לא יודעת אם אכן הוא חושב שאת מלכת אנגילה, אולי מדובר סתם בסוטה שמסתכל על כל בת.

גם לא טוב שאת מלווה את הילדים ללימודים ומה שהם רואים שגבר מתלהב מאמא שלהם. זה לא נשמע מי יודע מה...

גם מה אכפת לך מה הגבר הזה יהיה המום אם יראה את בעלך?

נשמע שנדלקת עם מישהוא תחשבי על עצמך אם זה מתאים לך .

היימלכא
הוא ממש לא סוטה אני לא הולכת בפיגמה ברחוב הכוונה לאימונית. אני יורדת מתחת לבניין ללוות את הילדים תיקים כבדים מטריות וכו גרים בקומה אחרונה. הוא םא סוטה התגרש בגלל שאישתו לא רצתה להתחזק בדת הוא חזר בתשובה בהמשך וזה מה שמעניין אותך בכול הסיפור הפיגמה??
איך הגעת לזה שהוא סוטה?ו
נראה לך שאתלהב מאחד כזה ציינתי שזה פעם ראשונה ויש מלא שמתחילים איתי ולא מזיז לי וממנו כן זה אומר דרשני
מה זאת אומרת מלא מתחילים איתי??*? ברוך השםאני לי
על כיסוי וי הראש לאשה נשואה דמבדיל אותה
היימלכא
למה שאשים כיסוי אם אני עם מכנסים ותתפלאי חברות שלי עם הכיסוי מתחילים בולשיט
הכוונה נראה לי שאם היית שמה כיסוי היו רואים שאת נשואהפאז
למה גרושות לא נשארות עם כיסוי? הרבה כןסיה

בואי נגידפאז
שיותר סביר לחשוב על אישה עם כיסוי ראש שהיא נשואה...
לחשוב שאולי היא גרושה עם כיסוי זה פלפול יפה אבל לא משהו מתבקש
היימלכא
נכון יש לי שכנה גרושה עם כיסו
גם אישתו לאמלכא
שמה כיסו ראש גרושתו ומכירה עוד מלא שלא שמות מה הקשר כתבתי שאני ללא חצאית אז איך את מציעה לי לשים כיסוי אימי גרושה ועם כיסוי ראש אין קשר לנשואה רק
הסברתי איך הבנתי את דברי "אני לי"פאז
אפשר לנשום עמוק
לא מובן סיהמלכאאחרונה
מה כתבת
עכשיו קראתי לעומקמלכא
היי הילדים שלי נראה לך ששמים לב לזה עוברים מאתיים מכוניות בכביש.
הם קטנים ולא אחשוף אותם לזה.
יש המון שכנים חברי ילדות הורים מהבית ספר שעוברים את לא מדברת עם אנשים?
הוא רק מסתכל עליי לא עוצר תרכב.
ועובד במקום בכיר ואני גם מתנדבת שם והפסקתי בגלל זה .לא היה שום דיבור ביננו גם לא שלום
הוא חושב שאני פנויה.
אל תכניסי לראש שטויות .
הבעיה שכולם חושבים שאני פנויה בגלל שאני לבד כול היום עם הילדים ובערב אנחנו בבית אני ובעלי גרים בעיר שאין בה כלום
למה שיחשבו שאת גרושהסיה
מלא גברים חוזרים הביתה רק בלילה ולא חושבים שהנשים גרושות
תתפלאימלכא
כי אמי תמיד לבד איתם ולא ניידת אז המון שואלים אותי גם בגן חשבו שאני חד הורית הגננת בעלי פנוי רק בשישי אז רק בשישי היו רואים אבל לא בהתחלה וציינתי שאנחנו לא יוצאים ביחד וגם אם זה פעם ב ובליל לא לפעילות עם הילדים כי מסיים מאוחר שהכול כבר נגמר גם בבית ספר לא מכירים
האמת שמממלאאא נשים ככהסיה
גם אנחנו לא יוצאים יחד אני ובעלי עם הילדים אחהצ לגינה סתם כך יום בהיר.
והיו שנים שאני לקחתי לגן בעלי אפילו לא ידע בדיוק איפה הגן כי הוא לקח ילדים לבית ספר.
ויש שנים שבכלל לא דרכתי בבית ספר רק בעלי.
ואף אחד מעולם לא חשב שאני בגלל זה גרה לבד.
האמת לא ברור לי כל הדבר הזה שאת חוזרת ומדגישה אני לבד בגלל שבעלך חוזר מאוחר
אפשר לאמר שככה זה כמעט כל חברותי הבעל חוזר באזור שבע בערב
היימלכא
גרה במקום קטן הבית ספר הגן הכול קרוב כמו מושב וכן חושבים שאני גרושה כי אני המון ברגל ולבד עם הילדים וכך אומרים לי מסביבי גם הגן וכו
אז מה בדיוק את רוצה לעשות?בת 30
מה האפשרויות שלך?
א. להגיד לבחור הזה שאת נשואה עם ילדים קטנים אבל אוטוטו מתגרשת, ואז תהיי פנויה בשבילו.
ב. להגיד לו שאת נשואה ושיפסיק להסתכל עלייך ובמקביל- לנסות לשקם את מערכת היחסים שלך עם בעלך שבאופן בסיסי נשמע שהוא בנאדם טוב. אגב- חלק ממה שתיארת שלא בסדר אצלו,אלו דברים שגם תלויים בך וא''א לתלות הכל רק בו.

מה נראה לך יותר הגיוני?
לחיות באמלכא
אז אולי תשימי טבעת נשואין ויפסיקו לחשוב שאת פנויה!!סיה

ישמלכא
שניים
מה הקשר.ד.

את נשואה - חסל להסתכל על אחרים.

לא רוצה להמשיך להיות נשואה - אז לא בגלל שיש מישהו אחר שמסתכל עלייך ובכלל חושב שאת גרושה..

לא מובןמלכא
מה כתבת
תנסי לקרוא שוב...ד.

נשמה הבית שלך כנראה נחרבהלוי מא
בלי קשר לבחור ההוא לא נשמע שיש לך משהו כלפי בעלך הרשמי.

הפנמה
עיכול
חרבן
אבל
פרק חיים חדש
זה לא נכוןמלכא
אני אוהבת את בעלי אבל הוא לא משתנה לא תיארתי חורבן אבל .תיארתי מצב שאין קשר ביננו כמ פעם אבל כן יש סקרנות שמישהו מתעניין בי אבל למה זה קרה עכשיו מעולם לא הסתכלתי על אחרנ .
שואה המון שנים ועברתי קשיים ולא הסתכלתי על אף אחד וגם עכשיו לולא חיזר אחריי לא היתי מתייחסת לאף אחד זה בא ממנו
מציעה לך ללכת לטיפול זוגיאורי8
נשמע שבסך הכל יש לך בעל טוב, ומתוך עול החיים משהו בינכם דעך ונשחק. ואז חסרה לך האהבה. החוסר הזה גורם לך לחפש מישהו אחר שימלא אותו. לפני שאת מפרקת את הבית שלך, מציעה לך בחום לנסות טיפול זוגי ולנסות להחיות את הקשר בינכם.
את לא באמת יודעת משהו על האדם שמסתכל עלייך, לא יודעת את כוונותיו, האם הוא אדם טוב. ולא יודעת איך יהיה אם תחליטי להתגרש ולחיות עם מישהו אחר.
בהתחלה זה נראה מלהיב, אבל בכל זוגיות נכנסים לשגרה ולשחיקה ואם לא יודעים לשמר את הקשר , לתקשר נכון וכו.. יקרה לך אותו דבר גם עם בן זוג אחר.
דבר נוסף- לפחות לפי דעתי - אדם שמסתכל כך על אישה ואמא לילדים ברחוב , עד כדי כך שאפילו אמא שלך שמה לב, מדליק אצלי נורה אדומה ולא משנה שהוא לומד בכולל( אני עוסקת בתחום הטיפולי וראיתי ושמעתי הרבה ,לצערי). את לא באמת יודעת מי הוא ( מבחינת אופי) אם הוא יהיה נאמן לך או שאחרי שגם את תהפכי למובן מאליו יתחיל להסתכל על נשים אחרות.
בקיצור תנסי קודם להחיות את מה שיש לך בבית ואת הקשר עם האבא של ילדייך ורק אם ממש לא הולך( אחרי יעוץ רציני של אדם מקצועי) יש טעם לחשב על גרושין.
שתי אפשרויותהלוי מא

או שאת בהכחשה שאת לא מוצאת בבעלך כלום

או שאת חייבת בדק בית פנימי עמוק איך חיזור של מישהו סיבב לך את הראש

בין כה ובין כה הבית שלך בסכנה

חיזור של מישהו לא סובב לי תראשמלכא
אני נשואה המון שנים עברתי תקופות לא קלות ולא הסתכלתי על אף אחד וגברים תמיד מתחילים אתם יודעים מה זה בעבודה וכו גם בבית הספר תמיד אומרים לי איזה אימא את הלוואי על אישתי שתהיה עם הילדים כך מעניין אותה דברים אחרים ואני לא מתרברבת. אני פעילה עם הילדים לא יודעת מה לצאת .
16 שנה לא הסתכלתי על אף אחד .
נראה לי שאני טיפשה קורה לי משהו אחר זה לא שאני כול יום עם סיפור אחר זו פעם ראשונה
הוא רק הסתכל.. זה עוד לא נקרא חיזורליאן
אולי הוא מסתכל על כל אישה שעוברת ברחוב ואת היחידה שהחזרת לו מבט...
הוא רק הסתכלאלעד

אבל היא כבר אוכלת סרטים ממנו וזו הבעיה

אישה בריאה ומסופקת שמתחזקת בית בריא לא צריכה להישאב כך לסיטואציה כזו

אני הכי בריאהמלכא
16 שנה איתו מעולם לא פזלתי הצידה .כוךם יודעים גם בעבודה שאיתי לא מדברים גס לא חיבוקים כלום יושבת לבד בחדר אוכל כולם מתערבבים ואני בפינה אז אל תגיד לי לא בריאה בבקשה מה שאני עברתי לא תעבור ועדיין לא בגדתי או התלהבתי
היימלכא
ממש לא החזרתי לו מבט. והוא לא כזה ממה שמכיר אותו הבנתי
ניסוח של תרגום מערבית לעברית בגוגל טראנסלייטמגיבה חדפ
סליחה?מלכא
יש בעיה עם מה שכתבתי?
אז שתפנה ליד לאחים אם היא רוצה הצלהסיה

האפשרות השניה לא אכתוב, בשביל לכבד אם באמת הסיפור נכון...

מהמלכא
יד לאחים מה הקשר?ומה האפשרות השניה ?
זה היה הכי מצחיקמלכא
שקראתי תודה אני לא שבויה בידי ערבים חלילה
קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימון

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

ורק אני חושבת שעצם הסתירה היא התשובה.?לאחדשה

הרי אם לא היה לך אכפת בכלל שום דבר, זה לא היה מזיז לך.

וזה שמזיז לך, מעיד על הכל ...

מצב מוכר.. אפשר להתפלל שנזכה להרגיש כאב על העבירותמבקש אמונהאחרונה

זה חלק מאיך שנבראנו וצריך לעבוד ולהתפלל על זה.

לא סתם ר' נחמן הקדיש לזה תורה (תורה קמא) שזאת זכות להגיע לדרגה להרגיש כאב על העבירות שעשינו.

"אִם יִזְכֶּה שֶׁיַּרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת כְּאֵב חֲטָאָיו, הַיְנוּ כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, כִּי כָּל זְמַן שֶׁלִּבּוֹ עָרֵל וְאָטוּם, אִי אֶפְשָׁר לוֹ לְהַרְגִּישׁ בֶּאֱמֶת, רַק כְּשֶׁיָּמוּל אֶת עָרְלַת לְבָבוֹ, וְיִהְיֶה לוֹ חָלָל בַּלֵּב, וַאֲזַי יַרְגִּישׁ לְבָבוֹ בֶּאֱמֶת גּדֶל כְּאֵבוֹ, וְיִצְטַעֵר וְיִתְחָרֵט בֶּאֱמֶת"

ור' נתן מתפלל על זה בתפילה ו' "שֶׁאֶזְכֶּה לְהַרְגִּישׁ כְּאֵב חֲטָאַי וַעֲווֹנוֹתַי הַמְּרֻבִּים, וְלָשׁוּב בִּתְשׁוּבָה שְׁלֵמָה לְפָנֶיךָ"

אני לגמרי לא חושב שזאת צביעות לבקש סליחה למרות ההרגשה,

אנחנו לא מנסים לעבוד על הקב"ה וגם יודעים שאי אפשר, אלא רוצים שיסלח לנו (מכל סיבה שהיא) למרות שעדיין לא מרגישים רע עם מה שעשינו

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך