בעזהי"ת
לחפש עבודות מצומצמות בשעות אבל בשכר שעתי גבוה יותר.
מהדוגמאות אליהן נחשפתי כשהיינו אברכים (עד אוגוסט האחרון):
-חלוקת עיתונים. לילה אחד, כ4-5 שעות שבועיות ותשלום של גבוה ללילה. לא זוכרת מדוייק. רק שיש אצלינו כאלה שהגיעו ל2000 שקל מחלוקת עיתונים לילה אחד בשבוע; בד"כ ליל חמישי בערב- שאחריו ביום שישי אין לימודים בכולל ואפשר לנוח ולהשלים שעות.
-קריאה בתורה. בעלי היה קורא המון פעמים; בבתי כנסת שונים הציעו לו בין 100 ל250 לשבת. היה בית כנסת אחד שהוא היה קורא בו כמעט קבוע; זה אמנם הצריך ממנו השקעה- בית הכנסת היה במרחק הליכה של כחצי שעה, בחזור בעליה תלולה, במקום מבודד יחסית (הדרך עברה בהרים שאין ביניהם יישוב. לא במקום מסוכן)- ועדיין היה הולך פעמיים בחודש, ומביא 500 שקל רק מזה.
-לימוד נערים לבר מצווה. ישנם תכניות שונות, כמו צהר והכותל. הם מכשירים אותך, מפנים אליך נערים, ועבור 8 מפגשים של 45 דקות/שעה אתה מתוגמל ב700 שקלים. היו תקופות שבעלי היה לומד גם עם 3 נערים במקביל, וככה כמעט כל חודש היו לנו עוד 700 שקל..
-לסטודנטים- הרבה פעמים מחפשים מתרגלים, מתגברים לתיכון, מלמדים-וירטואליים. יודעת שאחי, גיסתי, אחותי וגיסי עובדים במקומות כאלה ומרוויחים 70-80 שקל לשעה; או כמו שאחי הגדיר את זה- פעם שלחתי לו הצעת עבודה לאיזה מקום, בקרבת האוניברסיטה שלו, ב55 שקל לשעה; ענה לי "אני לא עובד בסכומים כאלה.."
-אני כשהייתי סטודנטית (ועד עכשיו) עובדת באתר אינטרנט, מהבית, בערבים ובזמן השיעורים..