מתח עם אבאטלטאביז
שלום.
אשמח לעצתכם.

אחי, בחור בן 19, נמצא במתח עם אבא שלי כבר המון שנים בגלל אירוע שהיה ביניהם כשהיה קטן.
לאורך השנים תמיד היו חתול ועכבר, יש המון מתח.
אחי לקראת גיוס. כרגע נמנע מלישון בבית. מבחינתו לנתק קשר עם אבא.
לאחי יש המון מורכבות, חוסר יציבות בחיים, נואש לזוגיות. בעיניים שלי - הכל נובע מאותו מקרה, שגורם לשנאה ביניהם.

מיותר לציין את כאב הלב של אמא.
אבא מרגיש את הריחוק, מאשים את אמא שלאורך השנים גוננה על אחי וגרמה לחוסר היציבות של אחי. לא מודע להשלכות של המתח ביניהם.
אני האוזן הקשבת של אחי. (נשואה+, כך שהכל בשלט רחוק)

מה עושים עם זה - אין לי מושג.
אודה מאוווד לעצתכם.
מורכב..מדי פעם פה

גם המתח בין אחיך לאבא שלך, וגם בין ההורים.

יש הרבה אפשרויות, אבל מה שמתאים לאחד יזיק לשני. לדעתי להתייעץ עם משהו מנוסה מאוד מאוד, ולפרט. לא הפורום.

ועוד משהו: יש לאחיך את המפלט והאוזן הקשבת אצלך - זו ממש הצלה בשבילו. תשמרי על הערוץ הזה.

בהצלחה גדולה גדולה!

מישהו מנוסה כדוגמת..?טלטאביז
איזה איש מקצוע מתאים פה?
לא פירטת מה הוביל לפיצוץמדי פעם פה

אבל נראה לי שעובד סוציאלי או פסיכולוג טוב וירא שמים.

לא הייתי הולכת למנחה הורים או משהו בסגנון - עם כל הכבוד - לא מספיק מקצועי. 

פתאום עלה לי רעיון: אולי להתקשר לרב שלמה אבינר לשאול אותו אם יש איש מקצוע שממליץ עליו.

שימי לב שזה יעוץ בשבילך. לא תוכלי לגרור את אבא שלך או את אחיך ליעוץ. אולי רק להציע להם לקחת. אדם לא ישתנה אם אינו מעוניין בכך. וגם אם 'יסכים' ללכת לטיפול, אבל מבלי להיות מוכן לעבור שינוי וללכת לקראת השני - זה גם יראה כך.

ועוד משהו: לא בטוח שהנכון בשביל אחיך זה ברגע זה לחזור לקשר עם אביך. תלוי מה קרה. בקיצור - איש מקצוע! כמובן עם יראת שמים.

מה עם טיפול כלשהו?פאז
אולי כדאי לדבר עם אמא ולהמליץ להם גם ללכת להתייעץ.
יש כאלה שעושים טיפולים משפחתיים ויכולים לעזור בפתירת הקונפליקט ביניהם
אבא האחרון שילך לטיפול.טלטאביז
לגבי טיפול לאחי - זה על הפרק. בשביל הנפש שלו, אבל לא יודעת אם ישפר את הקשר עם אבא
אפשר להגדיר את זהפאז
יעוץ איך להתנהל עם הבן
הנחיית הורים או משהו בסגנון.
אפילו אם רק האמא תלך איתו זה יכול לעזור
הכי חשוב זה לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם האח.44444
מי יכול לעזור?
לא יודעת.... אולי קאוצ'ר.
מה שחשוב זה רק מישהו עם המלצות כי התחום מאד פרוץ.
אולי עדיף שאח שלך יתרכז בעצמו בינתייםl666

גם בצבא הוא יצטרך מקום לגור בו אז צריך למצוא דירת שותפים במקום זול, אולי לבקש שיכירו בו כחייל בודד אם הוא לא יכול לגור אצל הורים. 

יש הורים שזה בלתי אפשרי לגור אתם. אם זה המקרה אז מרחק יכול רק להועיל לקשר. 

מצד שני לא כתבת מה אחיך עשה, באיזה גיל, מה היה אחרי זה? האם הוא ביקש סליחה, שיפר התנהגות? 

אם זה היה משהו ממש חמור ובסוף אימא גוננה עליו ובזה זה נגמר אז כדאי גם לאימא לנסות לחשב מסלול מחדש. מצד שני אם זה היה משהו בגבולות הסביר ובמשך שנים אבא כועס כנראה אין מה לעשות ולהתרחק ממנו. 

יכול להיות גם מצב של אימא מגוננת ומקבלת הכל כי יש לה צורך לתת ולהיות נחוצה למישהו. זה קורה עם בני זקונים וילד הופך לבלתי נסבל. זה גם יכול להיות המצב. ובמקרה כזה בלי שינוי מצד אימא ובן לא יהיה קשר נורמלי. 

זה לא כ"כ המקרה.טלטאביז
אבא שלי כנראה פגע באחי כשהיה קטן. אני אישית לא זוכרת מה היה, אבל במקרה הזה דווקא האבא 'אשם', ולא הילד. אבא רק לא מודע לזה שאחי עדיין פגוע, ואחי מסרב לדבר איתו על זה.

הבית של ההורים הוא מקום חם וטוב, חבל לי שאחי יצא מהבית ויפספס את ההואי המשפחתי.
לא כל כך הבנתיl666

מצד אחד אבא פגע עד כדי כך שבן שנים לא יכול לסלוח ואולי גם ממשיך לפגוע כי בן לא רוצה שום קשר ומצד שני את כותבת שבית של הורים הוא מקום חם וטוב. איך זה יכול להיות?

או שהוא לא סולח כדי שתהיה לו הצדקה להתנהגות לא הכי טובה?

אין פה טובים ורעים.טלטאביז
הורים טובים, בית חם, משפחה מגובשת מאוד.

כשאחי היה קטן אבא שלי פגע בו (עג כדי השפיל אותו) אך לא היה מודע לזה. לאורך השנים אחי סירב לדבר על העניין הזה עם אבא, עד היום. בפועל הוא מכבד את אבא כי הוא חייב בכך, אבל זה לא קשר טוב כמו שהייתי מצפה מאבא ובן. קשר קר ומינימלי.

אני חושבת שהכעס שיש בו על אבא שלי מביא אותו להרבה מורכבויות עם עצמו.

הוא מוכן לטפל בעצמו, אך לא לדבר על הנושא עם אבא שלי. בעייני זו רק חצי מלאכה.

זו לא חצי מלאכה.לב אמיץ

אם הוא מוכן לטפל בעצמו, זו התקדמות גדולה.

כרגע אין לו הכלים לשיחה שפותחת את הנושא עם אבא. גם לא הוגן לדרוש ממנו את זה אם ברור שאבא הוא זה שפגע, ואבא הוא אדם האחרון שילך לטיפול.

עבודה אישית מול מטפל תקדם אותו הרבה, תיתן לו כלים להתמודד, ובעז"ה בהמשך יראה לו פשוט לגשת לשיחה עם אבא, או שלאו דווקא שיחה עם אבא - לפעמים מספיק שמטפל טוב יכניס את הפגיעה/תחושת הפגיעה לפרופורציות הנכונות ולראיה הנכונה, זה עוזר לסלוח להורה הפוגע ולתקן את היחסים גם בלי לפתוח הכל מולו.

^^^ הרבה פעמים אין יכולת לפתוח.ירושלמית טרייה
זה מדי קשה, וגם עלול לא להועיל כלל. רק סבל גדול.
הוא צריך לעבוד עם עצמו, לשפר את הביטחון העצמי שלו, כך שלא יהיה תלוי בקשר עם האבא. שזה יתגמד אצלו קצת.
^^^^פאז

ננש כך.

אין לו אמון באבא, הוא פגוע ממנו..

לשוחח על ציפור נפשו ועל דבר כזה מורכב זה לא פשוט (בפרט כשלא ברור

מה בדיוק תהיה התגובה של אבא שלך..)

צריך לזה חוסן נפשי ובשלות.

טיפול זה נהדר.

כשהוא יהיה מסוגל להמשיך לשלב הבא הוא בע"ה יעשה אותו.

תראי, גם לי היו יחסים מורכבים עםl666
אימא. ואחרי בית ספר הלכתי ללמוד רחוק גם כדי להתרחק. זה מאוד הועיל ליחסים בינינו. כי אימא שלי לא בן אדם שהולך לטיפול למרות שבאמת היה לה הרבה מה לטפל וגם אין טעם יותר מדי לפתוח. אז היא תמצא איזה תירוץ למה זה קרה . אי-אפשר לגור בדירה עם בן אדם כזה. עדיף להתרחק ולחיות חיים משלך. קשר טלפוני, ביקור קצר זה מספיק. בית שלועגים בו לא בית טוב ולא בית חם, זה לא בריא להיות שם. וגם אימא שלי נחשבת שיא אמהית ודואגת וחמה, לא צריך את החום שבא ביחד עם ביקורת לא מרוסנת, לא צריך דאגה שבאה עם התערבות גסה. גם אם זה בא בתום לב וזה היה בתם לב, למה צריך להתבשל בזב יום-יום.
אבל כל זה לא מצדיק אם ילד שהוא כבר ממש לא ילד מסתבך או עושה שטויות ואומר שאבא אשם. בגיל הזה אבא כבר לא אחראי לכלום, אחיך בן אדם בוגר. ועדיף להתרכז בחיים שלו ולא להתבשל במערכת יחסים לא כל כך בריאה. בכלל זה גיל שרוצים לבלות, לשתות בירה עם חבר, הרבה פעמים זה בלתי אפשרי עם הורים מעבר לקיר.
הרבה פעמים אין טעם לפתוח משהו עם מישהו שפגע. אז הוא יגיד שהוא לא אשם, לא הרגיש טוב ובכלל היה צודק. מה זה עוזר?
זה נורא אישיgggאחרונה

יש אנשים שזוכרים מקרה בודד לאורך שנים ומוחקים את כל המעשים הטובים שהיו בדרך בזיכרון שלהם. זו בחירה שלהם. לפעמים הם מתגברים על זה ולפעמים לא. אבל באחריותם ואני לא יודעת אם מישהו יכול להניע אותם לנהוג אחרת. במיוחד בגיל המדובר.

אם את אומרת שהבית חם ואוהב והיתה רק טעות אחת, אני מקווה שכאשר אחיך יתבגר יותר הוא יחזור הביתה. טוב שאת שומרת על קשר הדוק איתו. זה חשוב ובטוח גם עוזר לו. כדאי גם לעודד לשמור על קשר טוב עם אמא שלכם. אפשר גם להפגש מחוץ לבית.

אחותי לפני שהתחתנה סיפרה לי פעם על כל מיני כעסים שהיא שומרת בבטן מגיל קטן על אמא שלי. הייתי ממש מופתעת שהיא בכלל זוכרת דברים כאלה. היחס שלה לאמא שלנו לא היה טוב כלכך. ואז היא התחתנה ונולדו לה ילדים והן כלכך התקרבו שזה מדהים. פתאום היא ראתה דברים גם מהצד השני והראייה שלה השתנתה והיא הצליחה כנראה לסלוח. היא עדיין חושבת שאמא שלי טעתה אבל מבינה שאמהות עושות טעויות בחיים. היום היא שורצת אצל אמא שלי הרבה...

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך