שרה אימנו ואברהם התגיירו נכון ? ! אז היה את העניין של הגיור
ולא כתוב שרבקה ורחל ולאה התגיירו ..ושלושתיהם היו בנות של גויים ... אז הם בעצם גויות ..
אז איך זה יכול להיות ?
שרה אימנו ואברהם התגיירו נכון ? ! אז היה את העניין של הגיור
ולא כתוב שרבקה ורחל ולאה התגיירו ..ושלושתיהם היו בנות של גויים ... אז הם בעצם גויות ..
אז איך זה יכול להיות ?
אז לא היה את העניין של יהודים וגויים...
וגם בכלל.... לא זכור לי שאברהם ושרה התגיירו.... יש לזה מקור?
הם לא היו צריכים להתגייר... לא היה להם לאן להצטרף בתור עם... הם התחילו את עמ"י..
הבנתוס?
אז ממילא, הם התחילו את עמ"י ולא התייחסו לעניין של יהודים וגויים- כי זה לא היה!
רק אחר כך מ12 השבטים כבר התחילו להקפיד שלא להתערבב עם הגויים..
כי בעצם לאחר שהתחילו להקים את העם(12 שבטים) הם היו צריכים להיבדל ולא להתערבב אבל לפני זה- עם מי הם היו מתחתנים?
אברהם התגייר ( מל את עצמו) וגם שרה התגיירה אז למה גם רבקה רחל ולאה לא התגיירו?
ישראל זה יעקב.
אז כל מי שמעליו.. לא.
חוצמזה שיהודי על שם יהודה.
מצוות הגיור ומצוות ברית מילה הם 2 מצוות שונות - אדם שרוצה להתגייר צריך לעשות עוד דברים חוץ ממילה. למשל לטבול ועוד.
אין את זה פעם...
בעזהי"ת
רבקה היא הבת של בתואל- בנו של נחור, אח של אברהם שכנראה התגייר יחד איתו. לכן רבקה יהודיה.
רחל ולאה היו בנותיו של לבן, שלפי המדרש היה בנו של בתואל- כלומר אח של רבקה, וממילא היה יהודי וכנראה שכך גם בנותיו..
לכן יעקב התחתן עם 4 אחיות למשל
באותה תקופה במקום המצוה להתחתן עם יהודים הם הקפידו להתחתן עם קרובי משפחה ולא כנענים. אבל בני יעקב לא הקפידו על זה
אברהם מגייר את האנשים ושרה מגיירת את הנשים, לא כתוב שאברהם ושרה עצמם התגיירו.
לפני מתן תורה הגיור היה רק קבלת עול מלכות ה', להכיר שה' הוא בורא העולם והוא בעל הכוחות כולם ולייחדו
לא היה קיים מצב של 'יהודים' ו'גויים' אבל כן, בני ישראל (בני יעקב ושניים עשר השבטים), כן שמרו על כך שלא להתערב במצרים כשירדו למצרים, כמו שכתוב שהיו מצוינים שם, כלומר מיוחדים, שלא התערבבו עם המצרים.
אבל כל עניין הגיור היה אמונה בא-ל אחד
אברהם אבינו מל את עצמו כמובן רק בגיל 99 כשה' הורה לו לעשות כן...
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים