מה חילונים חוגגים בחנוכה? ורפורמים?נחשון מהרחברון
על מה נלחמו? על שבת, אתם שומרים?? על טהרת המשפחה. שומרים? על כשרות עבודה זרה חגי ישראל וכו

סליחה על הבוטות. מה לכם ולחנוכה???
מניח כאן מאמר יפה...

הלאה חנוכה!

לו הייתי רב רפורמי, לו; הייתי אחד המנהיגים של המימסד, אשר באמצעות כספו ופרסומו הצליח לכבוש לעצמו את מנהיגותה ואת קולה של יהדות אמריקה, לו הייתי אחד החברים בחבורה השלטת בממשלת ישראל, לו הייתי אינטלקטואל יהודי מודרני מתוחכם ונאור, הייתי עולה על המתרסים, לקרב נגד המסוכן שבכל חגי ישראל -חג החנוכה.

היחס אל חג החנוכה מראה לנו את מדת הבורות המושלמת של החברה היהודית בעולם, אשר אין לה חג שהיא חוגגת אותו בצורה יותר "אוניברסלית" מאשר את "חג האורים", ובאותה מידה מראה היא לנו את אי-ההגינות והצביעות האינטלקטואלית של המנהיגות היהודית בארץ ובגולה.

משום שאם היה אי-פעם איזה חג המייצג את כל מה שמרבית יהודי העולם ומנהיגיהם דוחים אותו -הריהו החג הזה; אם אפשר למצוא איזה אירוע המושרש, באמת, בכל מה שיהודי זמננו ומנהיגיהם דחו ואף התקיפו -הריהו החג הזה; אם יש איזשהו חג שהוא יותר "בלתי-יהודי" במשמעות של אמונותינו ומעשינו המודרניים מאשר חנוכה -אני לא שמעתי על אודותיו.

חג החנוכה אשר התפרץ אל במת העולם היהודי בכל הילדותיות, הטפשות, השטחיות, הבורות והזיוף שלו, איננו חג החנוכה האמיתי. משמעות חג החנוכה נעשתה מעורפלת משום שהורים יהודיים בחוץ לארץ -בגלל הריקנות שלהם -הזדקקו למשהו להעמיד אותו לעומת חג המולד הנוצרי. החג הפך אצלם להצגה של "גם-לנו-יש-אורות-כמו-לשכנים-הגוים-שלנו", ולמאמץ להעניק לבניהם המנוונים-רוחנית שמונה מתנות לעומת המתנה האחת שמקבל הילד הנוצרי המסכן.

חג החנוכה הפך להיות, בהיכל שבהנהלת הרבאי הרפורמי, להצגת בית ספר, כדי שההורים הקורנים יחשבו שבית-הספר-לדת שלהם באמת מצליח, בעוד שלמעשה הינו בדיחה טרגית ובזבוז.

חג החנוכה, המוצג כגרסה יהודית של "חרות או מוות", והמכבים המוצגים כלוחמי חירות, אשר נלחמו כדי שהקיבוצים יהיו חופשיים להטיף את תורת-מרקס שלהם ולאכול את החזיר שלהם, וכדי שהיהודים העשירים שבערי-השדה שבאמריקה יוכלו לאנוס את יום השבת בחופש מוחלט, וכדי שההיכלות הרפורמיים והקונסרבטיביים יוכלו להמשיך את מלחמתם למען זכויות-אזרח לכושים ולפורטוריקנים -חג חנוכה כזה, אין לו כל קשר עם המציאות.

חג זה איננו החג של אבותינו, דורות של יהודים שחיו באירופה, בתימן ובמרוקו, בתקופת מסעי הצלב, בספרד ובבבל. בודאי שאין זה החנוכה אשר למענה מתו המכבים עצמם. לו יכלו המכבים האלה, אשר אותם אנחנו מכבדים כל-כך, לשוב אלינו ולראות מה נעשה מחג החנוכה, הם היו פותחים, ללא ספק, במרד-מכבים שני. משום שחיים בצורה שבה חיים היו אותם היהודים, הם שהיו הסיבה האמיתית למרד של היהודים "בימים ההם בזמן הזה".

מה באמת קרה באותה תקופה, לפני למעלה מאלפיים שנה? מה הביא אז קומץ יהודים להתקומם בכח נגד האויב? ומי, בדיוק, היה האויב? למען מה הם נלחמו, ונגד מי הם נלחמו?

במשך שנים רבות, היה העם שביהודה משועבד ליוון, עצמאות מדינית אמיתית לא היתה ידועה בכל אותה תקופה, ואף על פי כן לא התקוממו היהודים ולא מרדו. רק כאשר השתנה המשטר היווני משלטון פוליטי גרידא לנסיון להכניע את דת ישראל, רק אז התפרץ המרד בכל אכזריותו. לא שאיפת-חרות גרידא היא שגרמה למרד המכבים אשר אנו מרבים לשבח אותו בהתרגשות. אלו שאנחנו מריעים להם הם קבוצת יהודים אמיצים, אשר נלחמו ואשר גררו את ארץ יהודה אל תוך מרחץ-דמים, כדי שיוכלו לשמור את השבת, להתנהג לפי דיני הכשרות, לציית לחוקי התורה.

בקיצור, כל הדברים הקשורים בחנוכה, אשר אנחנו מנציחים ומלמדים את ילדינו להנציח אותם, הם דברים הנחשבים אצלנו לבלתי-מודרניים, לשייכים לימי הביניים ולילדותיים!
ולפיכך, אלה שנלחמו ומתו בזמן החנוכה היו, במקרה הטוב ביותר, תמימים וחשוכים. לו חיינו אנו באותם ימים, ודאי שלא היינו עושים מה שהם עשו, משום שכל אחד מאיתנו "חכם", ו"יודע" שחוקי התורה אינם, באמת, מן השמים, אלא פרי התפתחות והמצאה של בני אדם (האם אין התנועות של הרפורמים ושל חלק גדול מן הקונסרבטיבים כותבים כך יום-יום?!). ודאי שלא היינו נלחמים למען דבר שאותו אנו מחללים בכל יום מימי חיינו! לא! במקרה הטוב ביותר מתברר שחג החנוכה הוא חג מיותר, אם לא טפשי. חנה ושבעת בניה המסכנים, מתתיהו ויהודה המסכנים, כל המורדים המסכנים -היו בחורים בעלי כוונות טובות, אבל מפגרים חסרי-תקנה, והקריבו קורבנות מיותרים לחלוטין.

אבל האמת היא הרבה יותר מזה. חג החנוכה איננו מיותר וטפשי בלבד, הוא גם בלתי-ליברלי ופאנאטי במידה מסוכנת. הפעולה הראשונה של המרד, האויב הראשון שנפל בידי הגיבורים היהודים האמיצים, אשר ילדינו העליזים מתארים כל כך בפקחות בהצגת בית הספר, לא היה יווני. הוא היה יהודי.

כאשר האויב שלח את גדודיו אל העיר מודיעין להעמיד שם צלם, ודרש לסגוד לו, קם יהודי שהחליט לממש את חרותו לסגוד לאלילים, וניגש אל המזבח לסגוד לזאוס (ובאמת, עסקו של מי הוא למי היהודי הזה רוצה לסגוד?!), והיה זה היהודי הזה, הבוגד הזה, המורד-בדתו הזה, אשר הוכה ארצה בידי מתתיהו האמיץ, הנהדר, הנועז (האם לא במילים אלו מתארים אותו בבתי-הספר?), אשר יצא בקריאה: "מי לה' אלי!" מה פירושו של דבר? איזה מין חוסר סובלנות-דתית וקנאות עיוורת! איזה מין בן-אדם היה מתתיהו בשביל אנשי השומר הצעיר, שונאי הדת, בשביל חברי ה"היכלות" שבערי השדה בארה"ב, בשביל האינטלקטואלים המתוחכמים, בשביל היהודים הליברלים פתוחי-המחשבה וכל הנואמים שייגעו אותנו עד מוות בקונספציה שלהם על היהדות כדת הומניסטית, פתוחת-מחשבה, חסרת עקרונות? איזה מין אדם הוא בשבילם שיכבדו אותו?!

ומה שצריך לזעזע אותנו עוד יותר ("אותנו" -ה"יודעים" שהיהדות היא אמונה הדוגלת בשלום ומתנגדת לאלימות): איזה מין יהודים היו אלה אשר הגיבו בכוח נגד הדיכוי?!

אנחנו -המתייחסים אל אלימות יהודית כאל מעשה פשיסטי, בלתי מוסרי, ומעל לכל בלתי יהודי -עומדים מלאי חרדה כשאנו מתבוננים ביהודים הנוטים לדקור את היווני-הסורי למוות, ואשר במקום דיפלומטיה שקטה בוחרים בחרב, בחנית ובחץ (לו היו להם, באותם ימים, פצצות, מי יודע מה עוד היו עושים!), ואשר "הורידו את עצמם לרמה שלהם", ובכך רמסו את הקונספציות המוסריות של ה"יהדות".

האם זה סוג החג שאנו מעונינים להפיץ? האם זה סוג האנשים שאנו רוצים שילדינו המוסריים וההומניסטים יכבדו? האם זה סוג היהדות שאנו מעונינים לשמר ולהוריש לילדינו? היכן נמצא את האיש בעל האומץ, אשר ישא את קולו בזעקה נגד חג החנוכה והיהדות שהוא מייצג, היהדות של אבותינו ואבות אבותינו? היכן נמצא אותו איש בעל כבוד ויושר, שיתקיף את היהדות של ימי הביניים ואת הטפשות שמחוץ-לזמנה, את היהדות של קנאות חשוכה המצווה להכרית את אלה המסרבים לציית לחוק, את היהדות של אלימות המתירה ליהודים להשתמש בכוח נגד האויב?
היכן נמצא את האומץ לאכול בגאוה את האוכל הסיני שלנו, לחלל את השבת ולדחות את כל המקסימליזם הדתי, את הלאומיות והבדלנות, שחג החנוכה מייצג בשפלות כזאת?
הלאה חנוכה!

חג זה הוא חג מפגר המסמל את היהדות שהיתה מאז ומתמיד, את היהדות שנמסרה לידינו בסיני, את היהדות אשר הביאה את אבותינו לידי נכונות למסור את חייהם למען הקב"ה, את היהדות אשר אנשים צעירים חשים באינסטינקט שהיא אמיתית וגדולה ומעשית.
יהדות כזאת מסוכנת לנו ולמנהיגים שלנו.עלינו לעשות כל מה שבכוחנו כדי להשכיח אותה...

י' טבת תשל"ג. פורסם בתוך: "כך: בטאון תנועת 'כך', חוב' א', חנוכה, תשמ"ו, עמ' 7-5. תורגם ע"י משה פוטולסקי. פורסם באנגלית תחת השם: own With Chanukah. In: Jewish Press, December 15, 1972, p
"וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה"ימ''ל

כך מסיים הרמב''ם את תיאור הנס והסיבה לתיקון החג, וכולנו יודעים שרוב התקופה הזו מלכי בית חשמונאי לא היו צדיקים גדולים ועם נטייה חזקה להתייוונות, ואעפ"כ המלכות העצמאית וההתגברות על הדיכוי הלאומי נחשבות לסיבות ראויות לחגוג.

בחג יש פן תורני-רוחני ויש פן לאומי ואותו חוגגים החילוניים (אני מסכים איתך ש והעיקר חסר מן הספר ויש אבסורד מסיום בהתעלמות מהפן הרוחני כי הרוחניות והלאומיות הישראליות קשורות אחת בשנייה במהותן, אבל יש הרבה שעושים את ההפרדה הזו ובחורים את הפן שמתאים להם).

מקבל לגמרי אך אם כךנחשון מהרחברון
הט צריכין לחגוג שהסתיימו המלחמות ולא בטיהור המקדש.

דבר נוסף. הלאומיות הגיע *מתוך* ההקפדה על ההלכה. מתוך הכפיה וההקצנה הדתית של החשמונאים נפתח הפתח ללאומיות. לפני כן כשהלאומיות נדרסה הם לא התקוממו...

ואז באים ומדברים על הדתה במסיבת חנוכה... שלא צריך לדבר על תורה ושבת וכו.
זה מטריף את הדעת
קודם כלימ''ל

ע''פ המסורת (ראה למשל את לשון הרמב''ם ובנוסח 'על הניסים') זה היה ביחד, כלומר נגמרה המלחמה בניצחון יהודי ואז טיהרו את המקדש.

אבל העיקר הוא שהם פשוט לא מתעניינים בזה, זה החג שבו נהגו לחגוג וזו התרבות הלאומית. מבחינתם זה שתיקנו את החג (גם) על עניין רוחני זה פרט נוסף שהוא נחמד כסיפור היסטורי לאומי אבל לא מחייב מבחינה השקפתית ו/או מעשית במקרה הטוב או שולי ולא רלוונטי במקרה הפחות טוב. לא מדובר על כאלו שהם אנטי, הם ב''ה מיעוט והם באמת לא חוגגים את החג הזה כמו את השאר.

הרבה מיהודי ארצות הברית לא מתחברים כלל לצד הלאומי,חסדי הים
ועדיין חוגגים, וגם עליהם הוא מתכוון, כמפורש בדבריו.
מבחינתם זה פולקלורימ''ל

הם רוצים להרגיש מחוברים למורשת שלהם וכחלק מזה הם חוגגים את החגים היהודיים, גם אם לאו דווקא לפי ההלכה או בגלל הרעיונות שמאחוריהם שבהם הם לא מאמינים.

אז הם לא כמו החילונים הציוניים שחוגגים גם בגלל הפן הלאומי של החג (''על הניסים ועל הנפלאות אשר חוללו המכבים...'') אלא רק כפולקלור וכאמצעי להישאר קשורים למורשת היהודית. ולכן גם להם אין סתירה בין החגיגה לבין השקפת העולם כי הם פשוט לא מתכוונים לתוכן המקורי של החג.

נכון. בדיוק. פוקלור. לצערי יש לי הרבה קרובים כאלה.חסדי הים
אני מניח שיש לי גם קרובים שחיים עם גויים שעושים את זה, וכמה נלחמו החשמונאים על מניעת נישואי תערובת.
פשוט עצוב.
בעיקרון נראה לי שאתה צודקמבקש אמונה

אבל דווקא מזה תראה את העוצמה של החג הזה...

איך החג הזה תופס את כולם, שאפילו הכי רחוקים ואפילו כופרים,

משום מה, מדליקים נרות חנוכה ועוד בציבור...

והרי המסר של החג ידוע, כמו שכתבת. 

רואים שהאור של החג הזה הרבה הרבה יותר חזק מהרוע שיש בעולם.

והוא אפילו כופה על הרשעים עצמם לפרסם אותו...

כנראה שבסוף האור ינצח כן

כל כך הרבה אמת כואבת בכתבה אחת, אבל לפי הקבלהחסדי הים
העניין של חנוכה הוא להאיר למקומות החשוכים איפה שהחיצונים, אז אפילו אנשים שמוכרים כרשעים וקל וחומר תינוקות שנשבו, הם מקבלים את האור העמוק והחודר הזה.

כתבתי בדומה ל@מבקש אמונה
נחשון אני לא קראתי הכל אבל אנלא מסכימה איתךנפש חיה.
החריפות שלך
חריפה מידיי
....
תימני... צריך הרבה חריף כדי שאני ארגישנחשון מהרחברון
רק חצי. אל תעבוד עליהם.אניוהוא
נראה לי לא קראתם עד הסוףנחשון מהרחברון
@מבקש אמונה
@ימ''ל
@חסדי הים
@נפש חיה.

מאמר של הרב כהנא...

הנקודה היא שסיפור הקרב, סיפור המרד איך שהם החילונים מספרים אותו-נוגד ככ את העמדה ה'מוסרית' שלהם.
משפט נוסף שכתבתי בתגובה ולא קראתם לדעתי הוא

ואז באים ומדברים על הדתה במסיבת חנוכה... שלא צריך לדבר על תורה ושבת וכו.
זה מטריף את הדעת.

כן. זה הזוי לדבר על הדתה במסיבת חנוכה
זה כמו לשחק כדורסל בלי סל וכדור. אתה רוצה לעשות מסיבה? סבבה אבל בחנוכה בהחלט מדברים על הדתה.

זה נכתב אחרי ששמעתי חילוניה מתלוננת שבגן של הילד שלה מלמדים שצריך לשמור שבת ואם אי אפשר אז נלחמים על זה... איך היא אמרה... "בחנוכה לא צריך לדבר על זה, צריך לדבר על הגבורה העצמאות ורוח הלחימה"
מה היא לא מבינה???
לאט לך נחשון. אין לל משהו נרוקאי?!נפש חיה.
למה לאט? מה לא נכון?נחשון מהרחברון
ולא. חצי רומני (איך נפלו גיבורין) וחצי תימני אסלי.
בעצם לא. תייגת את הטרול.אניוהוא
העיקר שראית.נחשון מהרחברון
ולשגע טרולים
נראה לי שיש דבר בסיסי שלא הבנתימ''ל

והוא: כשאתה רוצה להבין את האחר, אבל באמת להבין ולא רק לנגח רעיון שנדמה לך שהוא מייצג, אתה חייב לנסות לראות את הדברים מנקודת המבט שלו.

ברור שאם רואים את חנוכה איך שאתה רואה אותו (ובצדק כמובן) אז זה הזוי לחגוג אותו כשהוא בעצם סותר את עולם הערכים שלך, אבל הם לא רואים אותו איך שאתה רואה אותו כי מבחינתם (וגם זו הכללה מאוד גסה) הוא רק פולקלור תרבותי או מייצג ערך לאומי בלבד, ולכן הקושי שלך עליהם כלל לא מתחיל.

אני לא מגיב לכל דוגמה/טענה בפני עצמה כי התשובה לכולם היא אחת כנ''ל - חנוכה בשבילם לא מייצג מה שהוא מייצג בשבילך, ממילא זה לא סותר את העמדה המוסרית שלהם או את ההתנגדות ל'הדתה' וכו' וכו'.

הוא מנסה אבל להבהיר, שלו היו יודעים על מה באמת החג - היוגמני
מתפלצים מעצמם. וחשוב להגיד את זה כי גם אם הם חוגגים את חנוכה 'כפי שהם מכירים אותו'

*הם עדיין מתיוונים*

ופה נכנס התפקיד שלנו - להילחם במתיוונים ובתרבות יוון (או כמו שאומרים היום בחסידות - לנסות בנוסף גם " לגייר" את חכמת יוון).
אני לא חושב שהם לא מודעים לזהימ''ל

כלומר חלקם הגדול לפחות. הסיפור ההיסטורי מפורסם והטריגר הדתי למרד די ידוע.

בכל זאת זה לא מפריע להם לקחת את החלק שמתאים להם מבחינה רעיונית וגם את המנהגים עצמם בתור פולקלור. גם הנוצרים להבדיל לא מאמינים היום בסנטה קלאוס או בכלל באלוהים ועדיין חוגגים את החגים הנוצריים, זה נכון בעוד הרבה תחומים (למשל הרבה ישראלים חוגגים יום העצמאות אפילו שהמדינה לא מעניינת אותם ובטח לא קדושה בעיניהם, ואת הסילבסטר חוגגים פה בארץ עשרות/מאות אלפים בלי שום קשר לנצרות).

איך אתה משווה בין סנטה קלאוס לחנוכה?גמני
חנוכה הוא אחד החגים הכי גבוהים מבחינה רוחנית. שעתיד להיות מבין החגים שלא בטלים.

ולגופו של עניין. אותם ליברלים הם
מ ת י ו ו נ י ם.
קראת מה כתבתי?ימ''ל

לא השוויתי בין חנוכה לחג המולד או כל חג נוצרי אחר (לא ברור לי איך הבנת דבר כזה ), השוויתי בין אלו שחוגגים את שניהם (כל אחד את החג שלו) בלי להאמין במשמעות שלהם.

ואני מסכים שסביר שרובם היו מוגדרים בזמנו כמתייוונים, אבל לא זו השאלה כאן בשרשור אלא איך הם לא מרגישים בסתירה בין זה לבין החגיגה של החג הזה, וזה מה שבאתי להסביר.

מי אמר שחנוכה לא בטלה? במדרש משלי (ט, ב) משמעחסדי הים
שפורים לא בטל לעתיד לבוא, ויש דעה יום הכיפורים, אבל לא כתוב חנוכה.

גם הרמב"ם בהלכות מגילה (ב, יח), רק מביא שפורים אינו בטל.
אולי אתה מדייק מהלשון שלו: "וכהלכות של תורה שבעל פה שאינן בטלין לעולם".
אבל נראה לי שהפשטות שחנוכה בטלה.

שמעתי שבהקדמת ה'מנות הלוי', הוא כותב שחנוכה לא בטלה, וזה חידוש גדול.
יפה שהבאת מקורות. כך ידוע. לא מתווכח על זה. תחפש ברשתגמני
ובטוחני שתמצא.
בעז"ה אעיין ב'מנות הלוי' בפנים, ואראה אם הואחסדי הים
באמת אמר את זה. התפלאתי מאוד כששמעתי את זה.
העניין הוא השפע (עריכה)גמני
הנשפע בימים אלה. חגים בטלים הכוונה היא שאורם כבר מאיר מאליו מכיוון שהתיקון כבר נעשה וממילא החג לא נחוץ (יש שאלה האם החג בטל לגמרי, או שממשיכים לחגוג אותו, ובטל הכוונה היא רק לאור שבו).
לעומת זאת האור של חנוכה ופורים הוא נעלה יותר ונצרך גם לאחר התיקון.
המקורות לכך הם קבליים.
אחי תעבור הלאהaipaipai
זאץ המאה ה21 יאללה כבר מה מתיוונים?!
יש את תרבות המערב שקידמה את האנושות המון והם יותר מתחברים אליה. מי אתה לומר למישהו שהוא חי לא נכון כל עוד הוא אזרח ?שומר חוק ומוסרי על פי השכל הישר
יאללה אתה! מי אתה! יאללה! מה זה!גמני
זאת שאלה טובה מאודפסידונית

להפנות למי שמאמין בערכים פוסטמודרניים של המאה העשרים ואחד

פחת רלוונטי למי שלא.

אם אפשר לתמצת את תרבות המערבמבקש אמונה

"תהנה כמה שיותר כי חיים רק פעם אחת...

אז למה לשמור מוסר?  אה, כי ככה העולם ישאר מסודר ויהיה אפשר להנות."

גם כן תרבות, לחיות כמו בהמה...

וסתם להזכירך, היוונים הם אלה שנדחפו לעניינים של היהודים וניסו להשליט עליהם את דעתם

לא להפך.  בגלל זה התחילה המלחמה.

וככה זה בכל דור

תמצות ממש אבל ממש לא מדויקaipaipai
סטיגמה מפגרת. כאילו המערב יוצא למסיבות 24/7 וסמים ובטלה. המערב שמה אדם על הירח. המערב פיתחה רפואה. מתגאים ב25 אחוז פרסי נובל יהודיים שכולם באו מתרבות המערב והיו אטאיסטים. מי שמדבר על חנוכת המקדש אגב- החילונים הם אלה שבנו פה את הארץ שהדתיים רצו להישאר בחו"ל.
לא שאני מזלזל. אבל מה נתן לאנושות אדם על הירח?נחשון מהרחברון
ולא אמרנו שמתבטלים כל היום. אבל העיקר הוא אני וההנאות שלי. תראה לי מדען שיפתח תרופה לסרטן ולא יקח על זה שקל חוץ מההוצאות שהוציא... למה? כי הוא מפתח לכבוד, לכסף, לפרסום. אתה יודע שחברות תרופות לא ככ אוהבות לחפש ולייצר תרופות מצילות חיים כי אז הם יצטרכו למכור בזול יותר? כי פעם היה איסור למכור יקר. אז לא פיתחו. הסירו את האיסור ואז מפתחים.
לעזאזל אנשים מתים כי אין להם מיליוהים לניתוחים וטיפולים יקרים. למה זה ככ יקר???
כי אין ערכים!!!!! אין לך לשלם לי? אז תמות!! זה כי האני במרכז.

נכון המדע והכל התקדם אבל כל זה זה בגלל אנשים אגואיסטים שחושבים על עצמם ועל ההנאות שלהם.

יכול לתת עוד הרבה דוגמאות ונכון שיש חריגים אבל זה התרבות. יש עבודה. עבודה זה לא בחינם כי מגיע לי... וערכים? יש במילון...
אין לי איך לענות לךaipaipai
כי אתה לוקה הבמה בסיסית בכלכלה ועסקים, ואיך חברה אנושית פועלת. תרופות לסרטן מי ישווק ויפתח וימכור? אנשים בחינם? ממה יאכלו? והמדען לא יקבל אגורה כי המימון למחקר ניתן על ידי ממשלות ואוניברסיטאות. פלמינג - שפיתח אנטיביוטיקה, לא לקח שקל. הרופא שניתח תאומים סיאמים ראשון לא לקח שקל. אתה מדבר מרגש ולא מידע ושכל. אם אתה חושב שלמחקר חלל אין חשיבות אז אין פה דיון בכלל.

שנית, אתה מכליל סטיגמות על אוכלוסיה שלמה- אז גם אני. רבנים מתרידים מינית תלמידים ותלמידות. עושים כסף מיעוץ לוקה וחסר בסיס לאנשים מסכנים שלא מבינים יותר מדי. דתיים לא מתגייסים לצבא ואני משלם להם הכל. רבנים כותבים ספרים כדי להרוויח כסף. הם פרימיטיבים שחושבים שהעולם בן 5000.

אתה מכליל באופו מגעין ובוטה ולא חסרים חובשי כיפה שמתאימים בול לתיאורים שלך. המלצה שלי שתפסיק להביך את עצמך עם טיעונים כאלה כי אתה באמת לא נוגע על קצה המזלג של האמת או רציונליזם
להביך את עצמי? אני? אתה עושה את זה יופי...נחשון מהרחברון
ולגופו של עניין. יש תרבות מסויימת שמעודדת חסד ונתינה. ויש תרבות שמעודדת להרוויח ולדאוג לעצמי.

תבחר לאיזה תרבות אתה רוצה להשתייך
המערב תאמין לי גם נותנת. לא זכור לי משלחת של דתיים לנפגעיaipaipai
אסונות טבע
כממשלה. שעושה לעצמה קשרים דיפלומטיםנחשון מהרחברון
ויחצ.
לא כאנשים פרטיים.
באמת? תגיד את זה לחברי המשלחת. ואיפה המשלחות הדתיות הלאaipaipai
ממשלתיות בבקשה?
פתח ספר טלפונים של בני ברקנחשון מהרחברון
תגיד לי כמה דפים יש שם בערך גמ''ח...

שם הן נמצאים. עניי עירך קודמים.
כנל בכל הערים הדתיות והחרדיות.
תראה כמה עמותות בארץ שזו גות לחולים עניים נכים וכו הוקמו עי דתיים וחרדים.

בתור אדם פרטי עם משאבים מוגבלים אני עוזר קודם כל לעמי ואם יהיה עוד כוח אז אעזור הלאה לעמים נוספים
ומה עם השחיטה של היהודים שלא היו הדוקים בדת?aipaipai
כאילו לאף אחד אין פה באמת טיעון אמיתי כנגד העובדה שהמכבים רצו להקים מדינץ הלכה וכמו דעאש רצחו מי שלא היה באותה הדעה כולל יהודים
סליחה שאני אומר את זה ככהנחשון מהרחברון
כן. אני חוגג גם את השחיטה של אלו שנלחמו בהלכה ובקב''ה כן. ואני גאה בזה.
מי שהמיר את דתו זה דבר אחד. אבל אם אתה בא להלחם בי? בקב''ה? להכניס פסל להיכל? בתור יהודי במרכז הכפר להקריב חזיר לפסל? כן אני חוגג את הכחדתם של אויבי
אז אתה הזוי ואבומינציה למין האנושי.aipaipai
מה זה להילחם בקב"ה ? אני יכול לראות אותו בכלל? ואם הוא הקב"ה באמת, הוא צריך את ההגנה שלך? אתה בגדול אמרת עכשיו בדבריך שזה בסדר לשחוט חילונים. אין בעיה, אתה יודע מה אתה צודק. איינשטין צריך היה להישחט, פחות או יותר כל ראש ממשלה שהיה לנו, שרים, זמרים, אני והמשפחה שלי, כל תל אביב, שמעון פרס, וכל מי שעשה את הבלתי נסבל של לא להסכים איתך. הוא מתפלל לישי? שימות. הוא לא מאמין באלוהים? שימות. אתה פשוט בור. טיפש. חסר טקט.
אגב בגלל שאתה כלכך מקובע מחשבתית אני מניח שאפילו לא חשבת על ההרג של היהודים על ידי המכבים עד היום.
א לא אמרתי את זהנחשון מהרחברון
מי שחילוני ועושה עבירות חא צריך להישחט.
מי שמנסה לכפות אחרים לעבור על דתם הוא מסית ומדיח וצריך להיסקל.
מי שבא ומכניס צלם להיכל כן. צריך להשחט. מה לא מובן? הוא בא למקום של האלוקים שלי כהגדרתך שיכבד. לא שילחם וינסה לעוות
חחחחחחחחןןaipaipai
חחחחחחחחחחן זה כבר מצחיק כי אני מבין שאני מדבר עם אדיוט חח
תגובה מחוכמת מנומקת ומוסברת להפליאנחשון מהרחברון
רואים שאתה ממש חכם
ודווקא חשבתי על זה המוןנחשון מהרחברון
על האומץ של קבלת ההחלטה הזו...

כי אני חושב שכן. יש מלחמה גם היום וצריך להלחם. פעם כלי המלחמה היו חרב וחנית. היום הם תוודעתיים מי שמאיים עלי במוות אם לא אשמור שבת נניח אז דינו מוות. וכשיהיה סנהדרין או במילים אחרות מדינה שמתנהלת עפ התורה אז כן. גם לחילוני תהיה התייחסות הלכתית על כל המשתמע מכך.
אין קובץ של הזוייייםaipaipai
סבבה שמעון פרס לגרדום
אם היה סנהדרין וסמכות- צודקנחשון מהרחברון
הנה עוד אחד שתם איתו הדיוןaipaipai
דאעש יהודי
נראה אותך מגיב עם טעם בלי מילים כמו בור טיפש וכן הלאהגמני
אתה יודע... כמו אדם מתורבת... מהמערב...
אתה צודקaipaipai
אני צריך להכחיש את המציאות. או להיות מתורבת כמוך ולשחוט כופרים כי זה מה שה' חושב שצריך לעשות למי שלא מאמין בו בגלל המציאות המשליטה ספק מכוון והשכל המפותח שמעודד ספק שהוא נתן לנו. איך הם מעיזים להשתמש בשכל שה' נתן!
רפואה שלימה איש נסער.גמני
תקשיב. יש כאן בעיה אחתנחשון מהרחברון
אם אין ה' למה אתה חוגג חנוכה?
אם אתה לא חוגג ולא חושב שיש ה'. אני מבין אותך. חושב שאתה טועה אבל לפחות אתה לא סותר את עצמך.

השירשור הזה שאל על י שכן חוגג אבל לא צוכן לקבל את ההשלכות של זה שיש ה'.
לא חוגגaipaipai
אבל אני בכנות רוצה לדעת אם אתה חושב שיום מין הימית דיני מיתה בגלל שאני לא מאמין.
האמץ היא שאני חושבנחשון מהרחברון
שכבר לפני כן תעשה תשובה. ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

והתשובה היא הכרחית לעולם. ולא רק שאני חושב ככה אלא אני גם מתפלל על זה.

מובא שסנהדרין שהרגה פעם בשבעים שנה היא סנהדרין קטלנית. סנהדרין הורגת כשיש חריג שצריך להענישו למען יראו ויראו. ולא כשהכלל כולו או רובו או חלק גדול מקולקל.

כתוב שכשרבו חייבי מיתות הסנהדרין גלתה לה מלשכת הגזית. כי יש הלכה שרק אם הסנהדרין בלשכת הגזית אפשר לדון דיני נפשות. הם עזבו את המקום הזה, מקום ה'כוח' על מנת לא לדון דיני נפשות ולא להרוג.

אין אידיאל להרוג חוטאים. כשיש אחד חריג שמתריס צריך לעתור את התופעה. אך כשהיא התפשטה כבר-לא זו הדרך לעצור אותה, אלא חינוך.

לכן אין מצב שתשאר החילוני היחיד ואז כן יצטרכו לדון אותך... אז יותר הגיוני שתחזור בתשובה עם כולם בדרך...

שה' יברך אןתך ותזכה לראות עין בעין בשוב ה' ציון.
מה זה כתובaipaipai
גם אני אכתוב ספר ואגיד דברים. ספר שנכתב על ידי יהודי בעידן הברונזה עם ידע נחות לזה של ילד בן 16 היום זה לא סמכות היסטורית. סכלו אנשים על ימין ועל שמאל ואפילו אם אחד היה נהרג בגלל דת זה בזוי
אתה מוזמן לכתוב. נראה אם יקשיבו לזה.גמני
בדיוק בגלל זה זה בזויaipaipai
אתה לא מביא נתונים.נחשון מהרחברון
התנאים חיו בזמן הזה. סיפרו מה שהם ראו. אם אתה לא מאמין אז אל תאמין לשום היסטוריון

תביא מקורות לזה שהם סקלו אנשים על ימין ועל שמאל.

לך זה נראה בזוי אבל האמת האלוקית 'קצת' יותר חכמה ממך..
לא ה' ולא התורה צריכים ציונים ממך... ציינתי עובדה ולא ניסיתי להתנצל בשם התורה.

המציאות היא שמי שברא את העולם וברא את כל אחד ואחד יכול לקבוע כללים על איזה מעשים מקבלים עונשים ואיזה.

(כמו להבדיל מדען שעושה ניסויים בעכברי מעבדה. מדביק אותם במחלות ובודק איזה תרופה עובדת ואיזה לא. והוא הורג אותן. באיזה זכות??? כי זה מה שבסופו של דבר הכי טוב.גם אם העכברון לא רואה את זה)
מה אתה אומרaipaipai
למשל בספר של יוספוס פלביוס הוא כותב שהחשמונאים המירו את דתם של אנשים אחרים בכוח תחת איום מוות. גם אריסטובולוס מבית חשמונאי בעצמו העיד כך כל מה שאתה צריך לעשות זה לחפש טיפה בספרים או אתרי היסטוריה ולבדוק מקורות
אה. פתאום מאמינים ליוספוסנחשון מהרחברון
הוא עבר צד!!!! כל ההיסטוריונים לא מקבלים אותו כאמת מוחלטת ומנסים לעמת עם מקורות אחרים. וגםאם היה ככה. מלחמהזה עד הסוף
אממaipaipai
קודם כל יוספוס עבר צד כאשר הוא נלחם ברומאים, ככה שלאומת "מלחמת היהודים ברומאים" לסקירה שלו את בית חשמונאי אין יותר מדי אינטרס להיות שונה מן המציאות וההתנהגות שהוא מתאר מייצת את התקופה ואף הייתה נחשקת אז. ב' מלך מבית חשמונאי בעצמו סקר את התופעה הזאת ככה אפשר גם להשים את יוספוס בצד. ואגב זה לא ידוע אם הוא בגד או לא
לא ענית לב. במלחמה לא מתנהגים רגיל!!!נחשון מהרחברון
אחרת המצב נראה כמו עזה היוםת כי לא מוכנים להגיע להכרעה.

אמר לי פעם ערבי. אם בתחילת האינטיפאדה הראשונה הייתם מכניסים טנק אחד למחנה פליטין. מרססים והורגים 300 ערבים-גם לנו וגם לכם היה פחות הרוגים והיה יותר טוב.

מלחמה צריך להכריע. גם אם זה נשמע רע. כי אחרת המלחמה מתמשכת על משך שנים?
יש הבדלaipaipai
בין מלחמה לבין איום במוות על אנשים להמיר את דתם. ואם את באמת שואפת להיות עם סגולה לרסס 300 איש בשכם שחלקם בדוק חפים מפשע זה קצת סותר למרות החוסר אפקטיביות. ועזבי את הנזק המדיני שעושה פי 1000 יותר נזק מצבאי...
באמת??נחשון מהרחברון
אם היו עושים את זה בהתחלה אף אחד לא היה אומר כלום. יש התפרעות יורים במתםרעים.אף מתפרע אינו חף מפשע

הערבים פנו לעוזי נרקיס אחרי כיבוש הר הבית שיבקש מדיין אישור להתפלל פעם אחרונה באל אקצה לםני שהואסים אותו. משום מה היה להם ברור שזה מה שמנצח עושה. והם אפילו לא ביקשו שלא יהרסו. רק תםילה אחרונה.

הבעיה שאנחנו עושין מעשים שגורמים אלכ לכולם לשפוט אותנו עפ סטנדרטים מפגרים שעשינו
וכשהמלחמה היא מלחמת דתנחשון מהרחברוןאחרונה
אז ככה מכריעים אותה. עושים להן מה שניסו לעשות לנו. ככנ זה מלחמה גם אםלכמה יםי נפש קשה לשמוע את זה
ולגבי חנוכה ספציפיתנחשון מהרחברון
אם אתה לא חוגג, אז השאלה לא עליך
טעותמבקש אמונה

המדינה כבר הייתה מדינת הלכה מאז שהיהודים נכנסו אליה..

מתישהו באו היוונים וניסו להרוס את הקיים, ולהכניס מסרים עקומים

שאין דין ואין דיין - ממילא אין עונשים על מעשים רעים

והעיקר בחיים זה להנות..

ולא בשיכנוע נחמד (שגם זה רע) אלא בגזירות רעות ועונשים - ברוב חוצפתם! ובדרך הצטרפו אליהם כמה יהודים..

המכבים נלחמו רק נגד מי שהתריס, ולא סתם נגד כל יהודי שלא חושב כמוהם.

אני לא רואה שום בעיה להלחם נגד אנשים כאלה..

הם גורמים נזק לכל האנושות

אז עוד יותר גרועaipaipai
וזה עדיין בדיוק כמו דאעש שרצו להחזיר מדינת הלכה אעסלאמית שהייתה קיימת בעבר. וכל הדברים האחרים שרשמת פשוט לא נכונים עד היסוד אם בא לל לקרוא קצת על האימפריה המקדונית אני ממליץ לך. ולקבטע אגב שאנשים שסותרים את התאולוגיה שלך מסוכנים לאנושות זה א' ב' של דיקטטורה
בול כמו דאעש מבקש אמונה

רק שהם הורגים את כל מי שלא מוסלמי כמוהם, 

ואפילו בלי לבדוק אם אי פעם אותו אדם שמע על מוחמד   (חוץ מזה, שלדת להם אין שום ראיות) 

איך??  ככה זה כשאכזרים...

אצלנו, רק יהודי חייב... ורק מי שמתריס כנגד ובפרהסיא ראוי להלחם בו

ואגב, רוב הפעמים השתדלו שלא להרוג

יחי ההבדל הקטן..

ותפסיק לנפנף לנו עם מילים מפוצצות...  זה לא יעבוד לך

אם יש לך טענה, תגיד אותה בבירור

יש ךי ואמרתי בברורaipaipai
ממש יפה אז אתה לא הורג 200 אלף איש שלא מסכימים איתך אתה הורג אלף. וממש תודה על ההתחשבות וההשתדלות שלא להרוג יותר.
(לגבי הסיפא - זה לא קצת מה שאתה עושה?)פסידונית

רוצה להחליף את התורה? תהנה.אניוהוא
היהדות פלטה הרבה כאלה שניסו להחליף..

'אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה לא תהא מוחלפת...'
אני מסכים לכמעט כל מילה במאמר, רק צריך לדון לכף זכות,חסדי הים
ולהשתמש במצווה שהם עושים כדי לרומם אותם.
כל מי שהגיב בבקשה תקראו עד הסוף...נחשון מהרחברון
את הצגובה למעלה...
@aipaipai
@גמני
@ימ''ל
@!!מירב!!
..גמני
אני קראתי עד הסוף. נראה לי אתה דווקא לא קראת את התגובה שלי עד הסוף אם בכלל.
מה שאני מנסה להגידגמני
זה שהמאמר הוא יפה ושהשאיפה היא נכונה, אבל המציאות היא איפשהו באמצע בין שני הקטבים המוצגים ושצריך להודות על כך.

@נחשון מהצפון
ועוד דברגמני
אפילו אביב גפן הדליק השבוע בהופעה עם ברכה.
כנראה מה שמיוחד במה שהמכבים עשו זה שזה כל כך חזק עד שאנשים שאפילו רחוקים ממצוות קולטים את האור הזה ממקום שהוא מעל למודעות, והם לא יודעים איך לפרש את זה ולכן זה מתלבש להם במה שהם מכירים.

@נחשון מהצפון
יפה. זו תשובה יפהנחשון מהרחברון
זה לא במודעות...
השאלה היא מה יקרה כשיציפו את זה.
מצד אחד בא לי לעשות את זה ולבדוק. מצד שני לא רטצה לגרום לאנשים לא לעשות מצוות
קראתי עד הסוף...ימ''ל

דווקא נראה שאתה לא קורא את התגובות או לא מנסה להבין, אחרת הייתה מבין שאין לי מחלוקת על המאמר אלא על האמור לפניו בתחילת התגובה.

ומצטרפת לתגובות^^אני קראתי..!😶לא מבינה מה הבעיה..😌!!מירב!!
אין לך זכות להיות מוטרףaipaipai
אם היו באים ומלמדים את הילד שלך נצרות (דת שאתה לא מאמין בא) היית שלם עם זה? היית משלים אם העובדנ שילמדו את הילדים שלך על חציית ישו אץ הכינרת בהליכה על המים?

אל תהיה צבוע
אם הייתי רוצה חו שהילד ילך למסיבת חג המולדנחשון מהרחברון
והיו מלמדים על ישו לא יכלתי לבוא בטענות
אבל לא שלחו את ילדיהםaipaipai
למסיבת חנוכה שלחו אותם לבית ספר לקבל השכלה
כשליהודים לא היה בית ספר שלהםנחשון מהרחברון
הם שלחו לבתי ספר נוצרים ולא הלכו לחגיגות האלו.
שיגידו שלא רוצים חנוכה, סוג של לגיטימי. שלא יגידו שרוצים חנוכה אבל בלי הדתה
אתה טועהaipaipai
שליהודים דתיים לא היו בתי ספר יהודיים הם פתחו כאלה בעצמם או לא למדו כמו פחות או יותר כל הקהילה החרדית עד משה מנדלסון
ואפשר חנוכהaipaipai
בלי לשטוף לאנשים אץ המוח. המכבים נלחמו בכל מי שלא נתן להם להקים מדינת הלכה וגם הרגו יהודים חילוניים דאז שעמדו מולם. מזכיר קצת קבוצה מסויימת שפועלת בסוריה ועירק. לספר על ניסים כמו נס פח השמן ועוד סיפורי אלף לילה ולילה זאת הדתה
אז אתה כופר בחנוכה. תתבייש לך.גמני
הנה מצויןaipaipai
עוד ציטוט שדעאש אומרים לפני שהם הורגים מישהו. אתה כלכך צר אופקים שזה מפחיד. תגיד לי שטעיתי שהמכבים עשו את מה שאמרתי ואני חוזר בי. תגיד שהם לא רצחו אלפי יהודים שלא חשבו כמוהם. אתה לא יכול נכון? כי א' זה באמת קרה, וב' אתה תכפור בחנוכה, כי הרי זה חלק מהחגיגה.
אתה מבין שחנוכה נחגג לזכר אותם דברים, כן?גמני
אז זה מפגרaipaipai
למה שתחגוג משהו לזכר הרג כל מי שלא חשב כמוך והשתלת מדינת הלכה שהרגו את מי שלא שמר שבת?

#דעאש
תשובה.גמני
היהדות היתה אז בסכנה. אם המכבים לא היו נלחמים - לא היתה נשארת יהדות. היום המלחמה היא בפן הפוליטי והתודעתי. אז הסכנה היתה יותר גדולה.
אני באמת לא מביןaipaipai
איך אתה יכול להרשות לעצמך להצדיק את מה שאתה אומר. זה כבר לא בריא נפשית לומר את זה. עזוב את זה שאתה טועה היום בכל הדתות מבינים תקטע ומפסיקים להאמין למיטולוגיות למינהם והמודרניזציה גורמת להמון אנשים לעזוב את הדת עם רשתות חברתיות ותקשורת יעילה. יאללה בוא נשחט את תל אביב הדת בסכנה.
"להרשות לעצמי להצדיק"? תלמד הסטוריה חביבי...גמני
נכון אתה צודקaipaipai
אם רק הייתי פותח ספר היסטוריה הייתי רואה שפח שמן קטן החזיק מעמד יותר משבוע. אתה בור. לא טענתי שלא היה מרד ביוונים בגלל ההלניזם וההתרחקות מהיהדות של העם. טענתי שזה קורה פי 100 היום ובכל הדתות. חביבי.
מי מדבר על היום?גמני
דיברנו על מה היה בתקופת המכבים.
לא.aipaipai
דיברת על המאבק היטם שהוא שונה ממה שהיה אז בעזיבה של הדת וזה לא נכון זה בדיוק אותו הדבר ויותר גרוע. וגם אם דיברנו על אז מה בדיוק אמרתי שלא נכון?
זה לא שלא אמרת נכון. אתה פשוט סוטה מהנושא מתגובה לתגובה...גמני
אז למה אתה חוגג???נחשון מהרחברון
אם בכל...
הזוי. פשוט הזויאניוהוא
למה אתה חוגג חנוכה??
אז אני מבין שאין לכם טיעון נגדaipaipai
מה הזוי?aipaipai
אין לך מה לומר אפילו לסתור את הטענות שלי
ההשוואה הזויה. לחלוטין.אניוהוא
א. אין מה להשוות, שיעור על מסורת בבית ספר יהודי במדינת היהודים
לשיעור על הדת שרוצה להשמיד את היהדות בצורה שקטה

זה כמו שתגיד שאדם יגיע לבי'ס ממלכתי באפריקה (אם קיים בכלל) וילמד אותם שכושים נולדו להיות עבדים.
כמו שכתבתי בשירשור אחר זו נקודה שממש מפריעה לי.אניוהוא
וננצל'ש קצת,
משהו שכתבתי פעם על תפילת על הניסים:

בתפלת על הניסים ישנן קשיים רבים.
מה החידוש שצדיקים טהורים ועוסקי תורה מנצחים את הטמאים הרשעים והזדים?
ובכלל מה זה זדים?
עוד קשה כיצד אומרים על גוי שהוא טמא? טומאה זה חסרון של מח שיכול להיות טהור! ולכן לגוי אין טומאה היוצאת מהגוף.
ובכלל מה ההודאה הגדולה בחנוכה, הרי ברור שהתורה לא תשכח מישראל, שכך ד׳ הבטיח שלא תשכח מפי זרעו?
ולמה אנו מסיימים בכפילות ׳ולעמך ישראל עשית תשועה גדולה...׳ אנחנו יודעים שישראל עמו ושעמו זה ישראל. מספיק לכתוב אחד בלבד!

התשובה תובן בהקדם הסבר במילה זדים.
ראשית ברור ש׳זדים׳ צריך להיות ההפך של ׳עוסקי תורתך׳.
מצינו בגמרא על דואג ואחיתופל שנקראו זדים. מהו זד?
מה היו דואג ואחיתופל? גדולמ הדור ששאלו שלוש מאות קושיות במגדל פורח באויר, ואעפ"כ יצאו לתרבות רעה.
כיצד תורתם לא עמדה להם להנצל מהחטא?
אלא שתורה שמגנה היא תורת אמת שלומדים לשם התורה. אבל דואג ואחיתופל למדו תורה כי זה יפה, זו חכמה שאין כמוה בעולם עד שאפשר לשאול שלוש מאות קושיות בסוגייה הכי מסובכת.
זד זה אדם שלומד תורה כי היא חוכמה גדולה אבל לא לשם התורה.
זה הפך ה׳עוסקי תורתך׳ לא כתוב ׳עוסקי תורה׳ אלא ׳תורתך׳ דווקא כי הם עוסקים בה בגלל הנותן אותה.

זה כל הנס של חנוכה. היה ויכוח עצום בעם ישראל, מי ממשיך את עם ישראל האמיתי. האם המיושנים האלה שלא משתחווים לפסל ועושים דברים מוזרים, או המתיוונים הנאורים שיודעים לקבל חכמה מכל דבר מחוכם.
ואלה, המתיוונם הם רשעים טמאים וזדים.
וזה מה שאומרים לעמך ישראל תשועה גדולה, שעכשיו התברר מיהו באמת ׳עמך ישראל׳ ולכן הכפילות.

את ההשלכות לזמן הזה נא לעשות לבד.
איפה כתבת?נחשון מהרחברון
וךא ככ הבנתי את הקשר... (ניצלוש רציני כנראה)
הנקודה היא שהם עובדים על עצמם. עושים מעצמם צחוק. ולא קולטים את זה
שלחתי בוואטצאפאניוהוא
ההקשר הוא שהשיחה בימים האלה שה' נראה איזה חלק בעמ'י הוא בוחר. וזה החלק שבעצם היום נחשב כ'פרמיטיבי' ו'חשוך'...
ובכל זאת גם ה'נאורים' וה'מתקדמים' חוגגים את החג הזה
אני רוצה גם... את המקור לתדובה הקודמתנפש חיה.
מאיפה היא באה?נפש חיה.
אני כתבתי.אניוהוא
נזכרתי לרגע..ששאלתי את..!!מירב!!
המדריכת כושר הרוסיה שבסטודיו שלנו כשדברו על סופגניות
תגידי את חוגגת את חנוכה?וענתה לי כן.
ואמרתי לה מה יחד עם העץ?אומרת לי .כן.

אז אמרתי לה ומה הקטע?בשביל להנות מכל הכיוונים אבל את אפילו לא מבינה על מה את מדליקה חנוכיה?
ואז כשראיתי שהיא מתחילה לנסות להסביר לי מה הקטע שלה ובלע בלע בלע..
אמרתי לעצמי שלא יעזור מה אני יגיד לה,היא בשלה.
ולכן שתקתי והשארתי אותה עם זה.

ועוד בסוף השיעור אמרה לי..לקיייינוח.
אני ממליצה לך לשים את החנוכיה ליד העץ..את לא מבינה כמה שזה יפה🙊🙈

אחחח..ה' ישמור!
אחיaipaipai
אתה מתיימר לדעת יותר מדי על מה חילונים חושבים ובכללי כמו שכל דתי שונה מחברו ככה גם החילונים.
טקסט מאיר עיניים. אבל.גמני
טקסט מאיר עיניים, אבל חשוב לזכור מי נמצא היום בשלטון - הימין - שבאופן מוצהר שחור ע"ג לבן תומך בדת ובמסורת ישראל ומודע לזכות הקיום שלנו ע"י אלה, גם אם נוטה לפעמים "לטובת" הצד השני (וטוב שכך, כי זהו יחס ראוי לתינוקות שנישבו -אנחנו לא נצפה מהימנים - יהודים מאמינים ככל שיהיו, אבל עדיין בעצמם תינוקות שנישבו, להטיף בענייני דת לרחוקים לגמרי מהמסורת).
ב"ה יש לנו שלטון שמבין מהי גבורת המכבים ולשם מה הם נלחמו. וגם אם לא בהבחנה הדקה שאותה הבאת - עדיין ב"ה אנחנו רואים איפה נמצאים הראש והלב של אלה, שבמידה מסוימת - הם גם אנחנו בעצמינו.
חברים - אלו שצופים מדי פעם בסרטים\סדרותשפיכת לב

כמה הייתם מוכנים לשלם עבור שעת וידאו, עבור מעבר על כל התוכן וסינון המקומות שבהם יש בעיה של צניעות (נניח שניתן לבחור מידה - עירום, בגדי ים, או גם מקרים גבוליים יותר כמו שמלות לא צנועות וכד') חותך ומסדר את הקובץ הסופי לצפייה?  אני מדבר פר שעה (נניח לסרט שאורכו שעה וחצי: אני מוכן לשלם 2 שח).

לא הבנתי מה השאלהבנות בזות לי

אתה שואל כמה היינו מוכנים לשלם בכדי שיצנזרו לנו סרטים? אם גוי היה עושה את זה.. הייתי משלם הרבה.

בטח לא 2 שקל..

בעיתונות הכתובה פתרו את הבעיה בצורה יותר חכמהפ.א.

במקום לצנזר ולשפר את בעיות הצניעות בעיתונות החילונית, יש עיתונות המותאמת לציבור הדתי.  

נראה לי מוזר לצרוך תוכן ומדיה עם בעיות צניעות גם אם יש מי שיחתוך וידביק וינקה את מה שמפריע. 

אם זה חותך לגמרי את החלקים הבעייתיים..בנות בזות לי

ולא רק מצנזר בקטע של להסתיר, אז אולי יש בעיה אחרת של עצם הסרט והתוכן שלו. זה כבר דבר אחר..

לא הבנתי כלוםכְּקֶדֶם
ומרגיש לי לא מתאים בכלל 
אם הייתי צופה, הייתי משלם אלף שקל לכלחסדי הים
דקה, אבל הכסף זה גם סיבה לא לצפות.

יש גם בעיה של אלו שצופים כדי לסנן, אבל אולי אתה מתכוון אם איזה אלגוריתם.

הבהרה חשובהשפיכת לב

מדובר כמובן על סרטים או סדרות שבגדול הן 'נקיות', אבל לפעמים יש פתאום כמה שניות של בעיה.

הסינון מתבצע ע"י AI ולא ע"י שום אדם יהודי וכד'.
השאלה הייתה האם מבחינתכם הייתם משקיעים סך מסוים שעבור כל סרט או פרק שאתם צופים - תוכלו לשים אותו בתוכנה שתעבור על כולו ותחתוך את המקומות הבעיתיים.

אם זה נקיהרמוניה

גם מבחינה רעיונית אז כן

אבל הרבה פעמים סרטים אפילו בלי קשר לחוסר צניעות לא תואמים את הלך הרוח של יהודי.

נ.ב

המטרה של סרטים היא לא לשרוף את הזמן או להוות ריגוש אלא ללמד דרך חוויה

כי זה גם ככה מחנך מהדלת האחורית... אז צריך לראות שזה עונה גם על זה 

וזה מסובך, לכן הפיתרון הוא כמו שכתב @פ.א. 

הייתי קוראת לזה נקודות למחשבה/ מסר, אבל לימוד?נפש חיה.
חינוך בעיניי הוא לא דרך סרטים ודומיהם
למה?הרמוניה

סרט זו חוויה חזקה ולכן זה כלי שאפשר לרתום אותו לקדושה את לא חושבת?

אנשים הולכים לסרטים, להצגות, כדי להתענג, להתנתקפ.א.

לשעתיים מטרדות היום יום, מלחצים ודאגות.

הולכים לקולנוע או צופים בבית בסרט, יוצאים להצגה,  כדי להכנס לזמן קצר לעולם אחר.  ההפוגה הזו מעניקה למוח "מנוחה" מרעשי הרקע של המציאות.

לפעמים אנחנו נהנים אפילו מסרטים שגורמים לנו לפחד או לבכות. זה קורה כי המוח שלנו יודע שזה "רק סרט" 🙃

מי מחפש לקבל שעת חינוך בצפייה בסרט?

לשם כך יש שיעורים ולימודים.

אני חשבתי על סיבה אחרתנפש חיה.

סרט הרבה מחצין דברים ומציג אותם בדו מימד ולפעמים תלת מימד חזותי

יש נושאים יפים וחשובים שמעבירים אותם בסרט,

עדיין הדיבור ןהעומק שבשיח או לימוד אמיתי מתוך ספר, נותן מימד אחר שא"א להעביר בצורה שטחית וצבעונית

נראלי שמסר או תוכן אמיתי או רעיון זה דבר שצריך עיבוד או שיח עמוק, לא דרך רדודה

שתעביר אותו

או תתיימר לחנך איתו  

..הרמוניה

בסרט יש יתרון שאין בלימוד מספר וכן להיפך.

זה כמו סיפור רק בצורה משודרגת וחיה יותר. בעיניי אין רע בלשלב... כל עוד הסרט חיובי.

ולאו דווקא בתור שעת לימוד, גם בשביל העשרה.

..הרמוניה

בין אם תרצה ובין אם לא הסרט מעביר מסרים, ובצורה הכי חזקה שיש... שאגב המטרה שאתה מתאר לענ"ד לא אידאלית בכלל. זה לברוח מהמציאות. אבל אם כבר, אז לפחות שיהיה משהו יחסית מועיל ולא מזיק. (מסייגת שאין בעיה בעיניי שיציאה לסרט תהיה שעת בילוי מדי פעם, אבל שוב שזה יהיה סרט חיובי)

מנסה להבין אותך - למה את מתכוונת לברוח מהמציאות?פ.א.

בניגוד למדיום ויזואלי שבו הכל מוגש לנו "מוכן", הקריאה דורשת מאיתנו להיות שותפים ליצירה. כששוקעים בספר טוב ומעניין, אנחנו בונים בדמיון שלנו את הדמויות, את תיאור המקומות, המוח שלנו הוא זה שמפיק את הסרט מהמילים הכתובות. וממש נכנסים למציאות המתרחשת בספר, ומתנתקים זמנית מהמציאות סביבי בזמן שאני שקוע בספר.  

וכשעוצרים באמצע קריאת ספר וחוזרים אליו כעבור יום/יומיים, שוב צריך להכנס למציאות המדומיינת של העלילה. 

התכוונתי לגבי המטרה של הצפיה.הרמוניה

סרט יכול למלא בהשראה, להעשיר וללמד כמו ספר, אבל אם המטרה היא להסיח את הדעת מהמציאות אז משהו במציאות לא תקין. אלו שתי מטרות שונות. לא קוראים או צופים רק בשביל להפעיל את הרגש ולכבות את השכל... מסכים?

המטרה היא הנאה נטו, בילוי חברתי נעיםפ.א.
הולכים לסרט, להצגה בתיאטרון , להופעה של אומן מוכשר, כדי להינות. כדי לגוון את השגרה של עבודה, בית, נסיעות. אנחנו מחפשים רגש. בין אם זה לצחוק מכל הלב, להתרגש עד דמעות, או פשוט להתפעל מיצירה טובה.

וככה גם מספר טוב.

נראה לי מרחיק לכת להגדיר יציאה לסרט שנהנים ממנו, ובעקבות כך התנתקות לשעה/שעתיים, כבריחה מן המציאות. 

אין בעיה עם בילוי מדי פעםהרמוניה

כי המטרה מוגדרת, כמו שמכניסים מנוחה בלו"ז אבל זה לא מה שהיה נשמע שאמרת. חוץ מזה גם בילויים צריכים להיות כשרים, ותאמין לי שאין בזה אמצע בד"כ... או שזה חיובי וממלא, או שזה מוריד.

חזרתי לקרוא עכשיו את התגובה מאתמולפ.א.

אכן אפשר היה להבין ממני משהו אחר ממה שהתכוונתי

אז אני בא להדגיש שאני מדבר על יציאה לבילוי מידי פעם כדי להינות מהפנאי ולא כדי לברוח ממציאות חיים, מצרות ובעיות. 

אוקייהרמוניהאחרונה
לא ברור לי איך זה יעבודברגוע
אתה תוריד את הסרט בצורה לא חוקית ואז תצנזר אותו בעזרת התוכנה שלך? אתה הרי לא יכול לצנזר את הסרטים/סדרות כשהם באתר המקורי שלהם (רימון אולי כן יכולים).
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28

אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..

ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים..  מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?

השאלה מה חשוב לךפשוט אני..

לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++. 

אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...

נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...

מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.

נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.

מצטרף לנאמרנפשי תערוג

הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה

לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.

עלה 7000+

שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש

לעומת זאת.

אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת. 

את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק

כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.

אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.

כמו שכתבו כולםפצל"פאחרונה

זה תלוי למה את משתמשת...

וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות

אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם

אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל

אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק

אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי

לשבור הרגלים קבועיםזיויק

יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?

כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.

איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?

ההובי של חייoo

לשנות הרגלים רעים

ליצור הרגלים טובים

כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל

ממליצה על ספר כוחו של הרגל

הוא מסביר את הרעיון של

טריגר- פעולה- תגמול

איך להיפטר/ ליצור הרגל

אמיתי? זה קל לך?זיויק
אחפש את הספר
לשנותoo

או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך

הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו

לא אוהבים תהליכים

וזה גורם לקושי בהשגת דברים

אני כן אוהבת תהליכים

מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות

לרוב גם נהנת מהדרך

לכן בעיניי זה לא קשה

אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים

נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
עם זאת זה מאתגר תסכימי איתי
כןנפש חיה.אחרונה
לאט לאטנפש חיה.

ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר

ללכת בצעדים קטנים 

ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע

תהיי ספציפית?זיויק
וזה עזר?
אשתדלנפש חיה.

לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות

ופירט איך לעשות את זה צעד צעד

זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.

לגבי הצעדים הקטנים-

נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז

קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)

לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)

כשהייתה לי מטרה גדולה

השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....

היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי

רק צריך לרצות

ולעשות משהו קטן בכיוון. 

תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג

ומוסיפים כמה שיכולים

לאמיצים בלבדזיויק
אתם מחזיקים פה פצלשים? [אני לא]
מי שאמיץoo

לא מפחד לדבר בשם עצמו

וכנראה לא פותח פצלש

לפעמים לשאלות נקודתיות...הרמוניה
בדיוק חשבתי על זהזיויק
נשקול🙂
לא! עיניי יתהלך במישרים והייתי כשוכב בלב 'ים'.חסדי הים
איזו מן שאלה זאת?כְּקֶדֶם
#גם_פצלשים_בני_אדם@

כן. במקום אנונימי בפורומים שאיןיעל מהדרום
אני בעצמי😅פצל"פ

אבל היום אני כבר רק מפה כמעט

ולא כ"כ משתמש במקורי

כנ"ל חחפצלשי"ת
לא הבנתי את התגובהפצלשי"ת
שהשאלה הקפיצה את אלה שזה השם שלהםזיויק
בעוד אני כיוונתי לכלל משתמשי הפורום. קפיש?
לאנפש חיה.

היה לי כינוי בלי הנקודה ושכחתי את הסיסמא אליו

לפני הרבה שנים

יש לי פצלש בחיים האמיתיים.די שרוט
הבעיה שהוא תמיד מנצח בויכוחים.
מאחורי כל אישה עומד גבר שלא יודע מה קרה הפעםדי שרוט
בערךמבולבלת מאדדדד
יש לי כמה שפתחתי כל פעם לשאלה ספציפית. אבל הם לא פעילים (ואני לא זוכרת את השמות שלהם בכלל😂
לאארץ השוקולד

מלבד אחד כמו מבולבלת, לא זוכר מה הפצלש

אה הא! תמיד ידעתי שאתה פצלש של מבולבלתדי שרוט
ארץ השוקולד

אוי, עלית עלינו🙈

@מבולבלת מאדדדד , באיזה ניק נשתמש?

אופס🫢מבולבלת מאדדדד
אני חושבת שנעבור להשתמש רק בפצלש השלישי שלנו, @די שרוט
רעיון טוב💪ארץ השוקולד
נקווה שלא יזהו
בניגוד למה שחושבים אין לי הרבה..בנות רבות עלי

אומנם פתחתי הרבה בעבר אבל ברשמי אני קופץ מידי פעם לבנות מרכלות עלי אבל לא יותר מכך.

אני אפילו לא מכוון את זה.. אני פשוט מתחבר ומה שיוצא לי בהתחברות אני מתחבר.. חחח

מעניין ממה זה נובעזיויק
האם פצלש בניקים נובע מפיצלוש בנפש? 🫢
זהו?זיויק
לאבחור עצוב
אבל משום מה האתר מדי פעם מקפיץ לי הודעה "האם יש לך פיצול אישיות?" 
זה קורה כשאתה מנסה לכתוב לעצמך בשיחה אישיתיעל מהדרום
כל פעם שנכנסתי לשיחה אישית זה כתב ליבחור עצוב
כדי להיכנס לשיחה אישיתoo

צריך ללחוץ על שיחות אישיות בתפריט הצד ולא בתוך הכרטיס האישי

אכן זה מבלבל

תודהבחור עצוב
בינתיים נעלמו לי כל השיחות האישיות. 
כנראה המשוחח השניoo

העביר להסטוריה

אם לוחצים על 'הסטוריה' רואים את כל השיחות הסגורות

לא נוראבחור עצובאחרונה
זה לא באמת חשוב 
המקום שלכם בעולםזיויק

הוא קיים בכלל? הוא ברור לכם?

יהיה ברור אי פעם?

איך אחרים רואים את המקום שלכם?

זה למעשה תפקיד? שליחות? כישרון?

רק מי שהבין את השאלה שיענה. תודה 🙂

אולי הבנתי, אז-הרמוניה

אין לי "מקום" בעולם... אני כאן כל רגע שה' מחליט שאהיה כאן, כל רגע מחדש. 

שליחה, כל מה שיש לי זה מה', ממה שהוא נותן לי משתדלת לתת.

אחרים רואים את מה שאני באמת מכוונת. כשאני מצליחה באמת לכוון ולהיות בתודעה של מה שכתבתי לפני- אנשים רואים את זה, זה ממש כאילו "שם ה' נקרא עליך ויראו ממך". יראת כבוד כזו.

אבל לא תמיד אני ככה, וכשאני פועלת ממניעים אגואיסטים זה ניכר.

זה לא יוצר פיזור? לא עדיף מיקוד? יש דבר כזה בכלל?זיויק
תלוי אולי בסוג האנשים? איך הקב"ה עובד עם היצורים שברא?
לא, כיהרמוניה

אין לנו תפקיד אחד בעולם חוץ מלעשות את רצון ה' ולהתקרב אליו.

וזה כן בא ביחד עם מודעות עצמית, לראות מה הכלים שה' שם לך.

אם זה יכולת לשמח אנשים, אם זה לימוד שאתה צריך להפיץ... מבינים את זה לפי מה שקורה איתך, אתה יודע במה אתה טוב, ועדיין כל פעם ה' שם אותך בסיטואציה אחרת, כל רגע בפני עצמו. 

יכול להיות שאתה אדם תוסס ואתה יודע איך להשתמש בזה לטוב אבל עכשיו ה' רוצה אותך בפקק ולראות איך אתה מגיב ואם תתעצבן. זה מלא דברים. המגמה היא אחת.

בלבלתזיויק
כי אישרת שבאופן כללי יש מיקוד בתכונה, גם אם יש יוצא מן הכלל.
התכונה היא לא המיקוד בעינייהרמוניה

היא הדרך, לא המטרה. 

מי שמתקבע על התכונה שבעיניו היא התפקיד שלו עלול לחטוא לעיקר.

הטלת כאן פצצהזיויק

כי תמיד חשבתי שכישרון ויעוד קשורים זה לזה.

תוכלי לבאר את כוונתך?

אין לי כוחהרמוניה
בעיהזיויק
😆
היעוד שליoo

ברור לי מאד

לעשות טוב לעצמי ולאחרים

ללמוד ולהשתפר מיום ליום

אני לא מוטרדת ממה אנשים אחרים חושבים על התפקיד שלי

את התפקיד שלי רק אני קובעת ושאחרים יתעסקו בתפקידים שלהם

זה לא יעוד של כל אחד?זיויק
חשבתי יותר בכיוון של משהו ממוקד: לדוגמא חסד, רפואה, שליחות ציבורית, יצירה, חינוך, ביטחון, קדושה וכאלה
זה יכול להיותoo

יעוד של כל מי שרוצה בזה

לא רואה צורך לתחום את תפקידי לתחום מסוים 

לגמרי הבנתי את השאלה. עונה:די שרוטאחרונה

בסוף, זה תלוי במינון של כמה אתה צורך. כי אם תגזים אתה בסוף תמצא את עצמך בחמש לפנות בוקר מתעורר ליד פח זבל עם גרביים שהם לא שלך.

ככה זה בחיים. צריך לקבל אותם כמו שהם. כל ניסיון להתכחש להם נועד לכישלון. כי מה הם החיים אם לא צבר אירועים שמפריעים לנו לישון?

כתיבה ברשתות חברתיות: מה אתם אומרים עלחסדי הים

הכלל לא לכתוב למישהו ברשתות החברתיות אלא אם כן הייתי אומר לו את זה בפנים או שדווקא המרחב נותן לבן-אדם אפשרות להביע את דעתו באמת מה שהוא לא יכל לעשות בפנים של הבן-אדם?

איזה צד עדיף.

תמיד עדיף לבחור באופציה הראשונה.בנות מרכלות עלי

זה מונע מהמצב להדרדר למקומות לא נעימים.

הבעיה שזה מונע יצירתיות וכנות.חסדי היםאחרונה

יש צד טוב שאפשר להתבטא ככה, כשאתה ממש לא מול השני.

השיקול שלך מאוד רציני, וזה יכול למנוע הרבה דברים לא נעימים.

קשה להכריע.

ברור לי, צריך להיזהר מאוד במה שכותבים, אבל אולי לא יותר מדי.

חכמת ההמונים: קרה לכם שכעסו עליכם ולא רצו להסביר?זיויק
נגיד והשדר הוא "תבין לבד" כשזה באמת לא לגמרי מובן, או שמורגש שיש כאן משהו מעבר. מה עשיתם?
בטח, קרה ליפצלשי"ת

אבל לצערי מהצד השני, כעסתי על מישהו ולא רציתי להסביר...

כשמישהו מכעיס אותי כל כך ואח"כ עוד שואל למה אני כועסת, זה עוד יותר מרגיז ומתסכל וגומר את הסבלנות. כאילו... אתה עושה דבר כל כך מציק ולא ברור לך על מה אני כועסת?? זה מעלה את התחושה שמדובר בהיתממות ולא באמת ברצון כנה להבין למה כעסתי..

אני חושבת שהפתרון במצב כזה הוא פשוט להתרחק ממי שכועס עליך, אם אתה חשוב לו, כשהוא ירגע הוא יפנה אליך בעצמו...

מעניין ללמוד מהמקרה שלךזיויק

ומה עשית כשזה קרה לך? פשוט חיכית?

לא חשבתי על האופציה הזו למרות שחז"ל אמרו "אל תרצה את חברך בשעת כעסו".. כי שם בסוף מדובר בחברך שבסוף ישקף לך את המצב.

לדעתי גם אם זה חבר וגם אם לאפצלשי"ת
אם רואים שאי אפשר לדבר- עדיף תמיד לקחת צעד אחורה.
זה ברור... במצב שאין ברירהזיויק
מה שניסיתי להבין פה מכם זה אם יש ברירה כדי לא להשאר בפער עצוב כזה 🫥
זה קורה ל100% מהגברים הנשואיםדי שרוט

אני לא בטוח שנכון לקבוע כזאת עובדה מבלי לבדוקנפשי תערוג

יכול להיות שיש 0.000000000000000000001% שזה לא קיים אצלם

מה שחשבתי גםארץ השוקולדאחרונה
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
עבר עריכה על ידי הרמוניה בתאריך כ"ג בכסלו תשפ"ו 20:09

מגבשים וכייפים ששווה לקנות?

תודה

אליאסדרור אל
קטאן כמובןריבוזום
טיקט-טו-רייד שיחקתי פעם אחת ומאוד נהניתי אבל אין לנו בבית, אז אין לי ניסיון אישי אם הקסם שלו מחזיק מעמד. לפי מה ששמעתי מסביב נראה שכן משחק שווה. 
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
איך שכחתי (דורש לפחות ארבעה שחקנים)
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
ואם יש בעיה הלכתית של עבודה זרה אז טוויסטר. ואם יש בעיה הלכתית של נגיעה אז טלפון שבור. ואם יש בעיה הלכתית של במושב ליצים אז תלמדו הלכות לשון הרע.
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד

שם קוד,

אליאס,

דיקסיט,

עידן האבן,

טיקט טו רייד,

Robo rally,

The crew,

Avalon,

Shadows over Camelot,

Nefarious,

Colloretto,

סושי גו,

אזול,

Draftasorus

יואוהרמוניה

מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂

ממש תודה!

מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)

הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד

ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.

תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?

האורך? מספר השחקנים?

אה וואלה...הרמוניה

טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.

לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4

מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד

שם קוד (יש לו גרסה לזוג),

אליאס,

דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),

Avalon,

Shadows over Camelot

סושי גו,