רוצה לאכול בריא ולרזות בבריאותעיניים תכולות

בס"ד

אז אני צריכה להמעיט בדברים עם סוכר

אבל העניין הוא שאני די קיצונית בדברים - או שאני מפסיקה עם סוכר לגמרי או שאני אוכלת מלא סוכר. לאכול רק 2 קוביות שוקולד ולהפסיק לא כ"כ עובד אצלי- זה פשוט פותח לי פתח ואני יכולה לגמור את כל החבילה ועוד.

אבל הבעיה היא שבזמן האחרון אני לא מפסיקה לטחון שוקולדים וקשה לי ממש להפסיק!! משהו בי אומר לי שלא יקרה כלום אם אני אוכל רק חתיכת עוגה אז אני משתכנעת ואוכלת ואז הוא גם ממשיך ואומר לי - נו את רואה שלא קרה כלום? מה הבעיה לאכול מזה עוד? לא יקרה כלום. ובאמת אני מאמינה לזה שזה לא יעשה לי שום דבר רע! ופשוט קשה לי להפסיק...זה יכול להגיע לכמויות גדולות..

ואחרי זה מרגישה פתאום את הבטן נפוחה ורואה את ההשמנה שגודלת מיום ליום  ומצטערת שאכלתי. אבל באותו הרגע זה מרגיש לי שלא יעשה לי כלום באמת..

מה עושים ? 

ממה זה יכול לנבוע? 

>>חידוש

אם את כותבת שאת יכולה להפסיק לגמרי - לכי על זה

הגר"א ועוד כותבים שהנאות העולם הזה דומות למים מלוחים - שותים ונהיים יותר צמאים, ואז שותים עוד, ועוד יותר צמאים....וכן הלאה...

אחרי שמתחילים באמת יותר קשה להפסיק

תחליטי שאת מפסיקה לגמרי ותהיי שמחה עם ההחלטה ולא בבאסה.. בסופו של דבר את לא מפסידה כלום.

חוץ מהרווח הבריאותי והדיאטטי יש לזה עוד כמה רווחים, אולי אפילו חשובים יותר

בהצלחה

תאכלי סוכר מפירותחסדי הים
עצהמבקש אמונה

את יכולה להחליט שאת אוכלת את הדברים המתוקים בסוף היום, אחרי הארוחה

ככה מצד אחד לא הפסקת לגמרי, 

שזה מאד קשה, ולפעמים גם צריך קצת מתוק בחיים קורץ

וגם תהיי די שבעה באותו זמן, וזה יעזור לך לאכול בצורה מבוקרת,  ולאט לאט להפסיק

בכללי.. לא משמינים דווקא מסוכר, אלא מזה שאוכלים יותר פחמימות ממה שהגוף שורף

רק שבסוכר כמובן יש הרבה.. אפאטי

אם תאכלי בצורה מבוקרת, לא תשמיני למרות המתוקים.

בהצלחה!! כן

כמה שמוכר מה שכתבת!!!מירב!!
ובגלל שמכירה זאת כלכך מקרוב,ממליצה לך ללכת על "הכלום".
לפחות עד שתהיי מרוצה ושלמה עם הגוף שלך.

בהצלחה יקירה ❤
זה לא עובד לי בזמן האחרון עם הכלום..עיניים תכולות
אתמול בלילה אחרי שהרגשתי רע (פיזית) שאכלתי הרבה שוקולד ו2 ספינג'ים הבנתי למה זה לא היה טוב שאכלתי הרבה מיזה, ואז החלטתי שאני היום לא נוגעת בזה, ובאמת רציתי. אבל היום היה לנו בכיתה וופלים ושוקולד אז בהתחלה התגברתי ואז פשוט התחלתי לרצות ממש את זה ובאמת לא הבנתי מה זה כבר יעשה לי?! ואז אכלתי מיזה הרבה והיה לי קשה להפסיק..

מן תחושה כזאת של- נו, זה לא יעשה לי כלום..לא נורא..
אני יודעת..לכן את צריכה..!!מירב!!
לפני שאת מכניסה לפה להגיד עצמך.."את לא תסיימי רק בוופל נכון?"
"זה או הכל או כלום!"
ופשוט לבחור שוב ושוב בכלום.

וזה הרבה שטיפות מוח!ועבודה על עצמך,צריך כוח רצון עצום!!אני ירדתי 20 קילו רק מכוח הרצון שלי😏ומאמינה רק בזה עם הירידה במשקל.

הייתה לי הזדמנות לאכול 3 פעמיים סופגניה..ופיצה בערב ולא.
אמרתי..את טועמת..מתחילה..וזהו..הורסת לעצמך הכל!

אז פשוט לא מכניסה כלום!

אני רק מעלה קילו אני בדיכאונות
אז למה לעשות לעצמי את זה?😶
אני חושבת שאדם שזה ממש מפריע לו השומן..יעשה הכללל
וכן.גם לסתום ת'פה ולא להכניס את כל ה"רעל" הזה לגוף!

הייתי שמחה לעזור לך יותר כי כלכך מבינה אותך!
אבל זה הפתרון היחיד😷כוח רצון!
תתחילי בזה שלא תחזיקי בבית בכלל שוקולדיםיעל מהדרום
הבעיה היא שיש לנו בבית המון שוקולדיםעיניים תכולות
ואני מרגישה שאני מפסידה אם כולם אוכלים ואני לא. מן הרגשה כזאת שאם אני לא אקח עכשיו זה יגמר לי ולא ישאר..(וזה באמת מה שיכול לקרות)

אני לפעמים באמת לא מבינה מה הבעיה לאכול הרבה שוקולד זה ממש טעים .. אבל הבעיה שאני אוכלת מיזה הרבה קשה לי לעצור..
אני דוקא ממש מבינה אותךיעל מהדרום
ממה זה יכול לנבועמחפשת111

פשוט מאוד. זה נובע מזה שהמתוקים שאת אוכלת יש בהם רכיב שיגרום לך תמיד לרצות עוד מתוק ותמיד יעשה לך חשק לעוד... וכמה שתקחי ותאכלי- לא תשבעי.

מה שאני ממליצה לך זה לאכול מתוקים מהטבע. כלומר, לאכול דברים מתוקים טבעיים, בלי תוספת סוכר מלאכותית.

כמו: תמרים, חלבה, צימוקים, חמוציות. אני יודעת שבקריאה ראשונה זה לא עושה חשק גדול, אבל תאמיני לי שאפשר לעשות מהדברים המטעים שכתבתי פה ממש מעדנים!!

ואת תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך: את גם תאכל מתוק ותספקי את הצורך הזה וגם תדעי מתי להפסיק.

בהצלחה

לפעמים המלחמה הטובה יותר היא לעקוףמתנת חינם

במקום להילחם בשוקולד, נסי להשקיע יותר בדברים אחרים.

אל תחשבי כל הזמן - אסור לי לאכול שוקולד וכו'...

גם אם תאכלי שוקולד בתקופה הקרובה,נסי להשקיע מאמצים ב-

***לשתות הרבה!!!! מים כמובן

***לאכול ירקות

***לאמץ לך מסלול הליכה או איזשהו סוג של פעילות להורדת קלוריות

בקיצור - תשקיעי כוחות ומשאבים במקומות הנכונים

וממילא תרגישי עם עצמך טוב יותר ותזדקקי פחות לשוקולדים.

חפשי לעצמך תעסוקה שגורמת לך סיפוק.

ובקשי מה' שיצליח דרכך.

מה שבטוח שתצאי מזה חזקה ברוחך וגיבורה ביצרך.

^^^תגובה מעולה!כוחות שמימיים
להתעסק ביש, לא באין ובאסור.. האסור חונק,
חיזוק התחומים הטובים כמו ספורט וכו, חוג, ביטוי עצמי, השלמת חוסר.. שחרור מצוקה או לחץ.. וכו'
אני רוצה גם להצטרף לבקשת העזרה והעיצותbgnhjxhs61

אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות.. כבר מאז שאני קטנה אני ככה.. כל הזמן אוכלת המון. ואם יש פתאום תקופה שאני מצליחה לעמוד במשהו- זה לפחות מחודש, ואז אני מרעיבה את עצמי, ואח"כ אני חוזרת לטרוף שוב ובגדול..

זה פשוט קשה כל כך.. לעמוד בפיתוי, ולהחליט שאני רוצה לפסיק לאכול כ"כ הרבה דברים טעמים.. ולהכריח את עצמי לצאת בערב להליכה, אני פשוט לא בנאדם שמצליח להתאמץ ולהשקיע את עצמו במטרה שדורשת התמדה.

מה לעשות??עצוב

סוכר הוא חומר ממכראמא7
ולכן את לא מצליחה להפסיק. הגוף דורש עוד ועוד גם כשזה מזיק לו. בדיוק כמו התמכרות לסיגריות או לאלכוהול או לחומרים אחרים...
יש כאלה שזה פחות חזק אצלם. אצלך זה בעוצמה.גם אצלי. ואני מכירה עוד הרבה.
הפיתרון היחיד במקרה כזה, זה להיגמל בשיטה של 12 הצעדים. (בדיוק כמו גמילה מסמים)
מה זה אומר, השיטה הזאת?bgnhjxhs61

זה כאילו קורס וכזה? כי אני תלמידת תיכון, אני לא כ"כ יכולה להשתתף בדברים כאלו..

אני גם באותה מצוקה!!!אהבת ה

ואני יכולה לתת לך כמה טיפים ממני שעזרו לי קצת...

נגיד את אוכלת חצי חפיסת שוקולד ביום אז יום למחורת תורידי איזה שלוש קוביות ואז יום אחרי זה תורידי עוד שלוש וכו ואז ככה תתרגלי לאכול פחות.וזה לא דווקא על שוקולד זה על כל המאכלים שבעולם!

ובאמת להקפיד לעשות הליכה יום יום (ואם את רוצה לרדת במשקל אז תעשי רק הליכות כי מחקרים מראים שהליכה היא מורידה בהרבה יותר מריצה!)

גם משהו שחשוב זה לא לאכול לחם בערב.נגיד את הארוחת ערב תוכלי בשעה חמש וחצי-שש כי בערב זה הכי משמין או שפשוט תכיני לך משהו שהוא בלי לחם (נגיד חביתה עם סלט שווה כזה,תפו"א עם ביצה קשה(כמו האשכנזים בפסחקורץ),מרק וכו)

ועוד משהו אם את רוצה ממש לאכול שוקולד או משהו מתוק תוכלי אותו אחרי ארוחה מזינה או בריאה כי זה יהיה לך פחות קלוריות ככה..

וכמובן אפשר ללכת לדיטאנית שתסדר לך תפריט אישי!!

מקווה שעזרתי ואם צריך עוד עזרה במשהו אשמח ממש לעזור באישיחיוך גדולנשיקה 

יש כמה אפשרויות ללמוד את 12 הצעדיםאמא7
תכתבי בגוגל.. o.a
רק שתדעי שיש עוד כמוך.ויש דרך להיגמל מהסוכר וממאכלים אחרים שאי אפשר להפסיק לאכול אותם.
וכל העצות שלאכול רק 2 קוביות, זה פשוט לא עובד אצל מי שמכור...כי זה כמו שאלכוהוליסט יגיד רק כוס יין קטנה ומשם מדרדר לעוד ועוד כי הוא לא יכול לעצור את זה.
אמנם זה רק באוכל ולא בדברים חמורים יותר, אבל הפיתרון זה להתייחס לזה בדיוק כמו כל התמכרות אחרת
יש על זה מחלוקתברגוע
הרב יהושע שפירא לדוג' בעד
תקרא את הסיבות לאיסור ותבין לבד. איום ונורא.גמני
מי שמתיר הסיבה היחידה היא שהוא לא מכיר וחקר את זה מספיק.
אני בטוח שהרב יהושע חקר לא פחות מרבנים אחריםברגוע
אני באמת לא בקיא בנושא,
אבל אתה לא יכול לבטל ככה דעות אחרות.
שולח לך בפרטי.גמני
צודק.גמני
אבל לדעתי רוב הסיכויים הם שהמתירים 'גיירו' את השיטה בצורה כזו או אחרת והתאימו אותה לצרכי היעוץ שאותו הם מספקים.

רק בשביל לסבר את האוזן, התכנית המקורית טוענת שהנפילות שלך (במקרה שלנו היהודים - עבירות) הם לא באשמתך כי אתה חולה במחלה.

אני בהחלט לא בא לחלוק, רק לתת דוגמא למהי התכנית ברעיונה.
ברגוע

ברור שמי שבוחר להשתמש בשיטה הזאת צריך הדרכה מרבנים

זאת הבנה מוטעית של 12 צעדיםדונקי
האמירה שהנפילות הן מתוך מחלה לא באה להוריד את האחריות על הנפילות מעל האדם. היא משנה את הגישה להתמודדות מול הנפילה. אם אתה מתייחס לנפילה כאל חטא אז אתה מנסה לעשות תשובה צומות קבלות ונדרים. ואם אתה מתייחס לנפילה כאל מחלה אתה הולך לטיפול בין אצל מטפל או ל12 צעדים.
כמובן שלא כל אדם שנופל במשהו (סוכר... ) הוא מכור וחולה אבל יש אנשים שחולים. בדיוק כמו שיש אנשים שחולים בדיכאון ולא יעזור שתאמר להם שיש מצוה לשמוח..
תקרא את התוכן בקישורים שהבאתי.גמני
אני לא הדובר של הרבנים לכן לא אכתוב לך את מה שכבר הם כתבו.
אחרי שתקרא תגיד לי שוב מה דעתך.
ויש גם עוד קישור שמסביר יותר לעומק.גמני
שיטת 12 הצעדים – כפירה ביסודות האמונה

@ברגוע! גם לך מומלץ לקרוא בנוסף למה שהבאתי.
תשמע גם מה הרב יהושע עונה על הטענות האלהברגוע
באיזה דקה?גמני
אני חושב בעיקר מדקה 15ברגוע

קראתי..דונקי
מה תגיד לאדם שנמצא בתאווה 10-20 שנה ונתפס על ידי אשתו ועכשיו כל החיים שלו על כף המאזניים. והוא אומר לך אני רוצה להפסיק מה לא עשיתי כדי להפסיק אבל אני לא יכול! זה אדם מכור וחולה שמול התאווה אין לא בחירה. יש לו בחירה בדברים אחרים אבל כאן הוא פשוט חסר בחירה. זה כמו שתגיד שלאדם בדיכאון יש בחירה ואפשרות לשמוח ללא טיפול.
קודם כלגמני
אין דבר כזה שאין בחירה. גם אם היא מצומצמת, תמיד יש בחירה איך לקבל את המציאות. אם בן אדם חוטא וחוטא וחוטא - הוא צריך לעשות *תשובה*.
יש מצב של אנוסדונקי
אנשים חוו מצבים של חוסר בחירה זה ממש להכחיש את המוחשות. בא ניקח את זה יותר קיצוני. אתה מסכים שלאדם בלי רגל אין בחירה חופשית ללכת?
אם הוא אנוס אז למה הוא מרגיש אשם?גמני
איפה פה הבעיה? שיגיד לאשתו תסלחי לי! אני אנוס! לא רוצה? לא צריך!

אם בן אדם מרגיש שהוא לא בסדר - סימן שהוא לא בסדר. או שיש לו בעיה בבין אדם לחבירו או בבין אדם למקום. כך או כך הוא צריך לתקן את עצמו, תיקון המידות ותיקון המעשים, ולהגיע למצב שבו הוא יכול להגיד: "נרפאתי! אני כבר לא חולה! פעם לא הייתי בשליטה והיום אני כן!". אלא שתכנית הצעדים מסבירה לאדם שאין לו תקנה, והדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה ללמוד איך לחיות עם הבעיה שלו, לא ע"י קיום מצוות ולימוד תורה אלא ע"י שורת עצות שחיברו כמה גויים.
ונכון שנאמר חכמה בגויים תאמין, אך זה נאמר על חכמה בעלמא ולא על חכמת הנפש, מפני שנפש היהודי אינה כנפש הגוי, ומה שמצאו הגויים שטוב לנפשם אינו טוב לנפש היהודי.

הדבר היחיד שיכול לרפא את נפש היהודי היא התורה.
אנסה לענותדונקי
לפי סדר דבריך:
א. אנוס לדבר לא אומר שהוא רוצה בזה ונהנה מזה. התאווה ממררת לאנשים את החיים וגורמת להם סבל רב. נראה לך שהוא רוצה לעזוב את אשתו?
ב. אני חושב שבאמת מכור לא צריך מצד האמת להרגיש אשם ולא בסדר. תבדוק, רוב ככל מי שמכור למין "גילה" את זה בתמימות של ילד שלא הבין מה הוא עושה. אתה מאשים את הילד בן ה12 שנפל לזה?
ג. ברור שצריך לתקן את עצמו לא על זה הוויכוח. (ולאו דוקא ע"י 12 צעדים )
ד. שיטת הצעדים אינה קובץ עצות. היא דרך חיים מסוימת שמתאימה לחלק מהאנשים, והיא עובדת להם אז אי אפשר לטעון שהשיטה לא עובדת ליהודים כי הנפש שלהם שונה. אגב, אין בשיטה דברים הזויים, תקרא את 12 הצעדים עצמם, חשבון נפש וכפרה על פגיעות באנשים זה סותר יהדות?
ד. כדי לרפא חולי גופני הולכים לרופא ולא לרב. כדי לרפא חולי נפשי הולכים לרופא לנפש ולא לרב. לא כתוב בתורה איך לרפא אנשים שחולים במחלות מה לעשות..
כדי לרפא חולי נפשיגמני
הולכים לרב (או לכל יהודי אחר) שמבין בנפש היהודי. אני מכיר את השיטה ומכיר אנשים דתיים שבמסגרת הטיפול התירו להם לעבור עבירות חמורות, העיקר לא ליפול בדבר הספציפי איתו הם מתמודדים.

לשבת בקבוצה עם אנשים שמאמינים ב'אלוהים כפי שאנו מבינים אותו' זה אומר לשבת בקבוצה עם אנשים שמאמינים בישו, מוחמד, או איזה אליל כלשהו ובודאי לא ה' אלוקי ישראל ו'לתקן' ביחד איתם את הבעיות. כן זה סותר.

לגבי תחושת אשמה.
הוא כבר לא ילד. הוא אדם גדול.
שיקח אחריות. זה לא משנה באיזה גיל זה התחיל.

ועדיף היה אם היית מסכים שהצעדים הם עצות ולא דרך חיים, כי זה רק מחמיר את הרעיון, כי התורה היא דרך החיים של היהודי (ושל כל העולם) ואין צורך בשיטות למיניהם.
תשמעדונקי

א. 1. אני לא יודע את מי אתה מכיר אבל כנראה שהטיפול הוא לא לגמרי על פי 12 צעדים. מוטו מרכזי של התוכנית הוא "חצי עבודה לא תיתן לי חצי תוצאה, אלא תיתן לי כלום". כל התוכנית סובבת סביב ההבנה ש"הלגימה" הראשונה היא הבעייתית ולכן אין בתוכנית כלי של הפסקה הדרגתית. אם תקרא את שני הספרים היסודיים של השיטה תראה שהגדרת הנקיות כוללת התנזרות טוטאלית.

2. גם לשיטת טיפול שדוגלת בהפסקה הדרגתית יש היתרים הלכתיים..(וד"ל אשלח לך בפרטי)

ב. לא רואה בעיה לשבת עם גויים ולטפל בעצמך..

ג. שוב, אין בדברי כדי להסיר את האחריות מעל האדם. עליו לעשות הכל כדי להרפא, אך השאלה היא מהי הדרך שתוציא אותך מהבור שנפלת שלא באשמתך אליו.

תבין שרגשות אשם הרבה פעמים גורמים לאדם לייאוש ולמחשבה שאין לו דרך לצאת, כך שלהרגיש אשם לא יעזור להם.

ד. כן זה סוג של דרך חיים כמו שחיים בקיבוץ לצורך העניין זה דרך חיים. אין בזה סתירה לתורה, ולהפך זה יישום של הרבה הדרכות תורניות שרובנו לא מיישמים בחיי היומיום שלנו כגון חשבון נפש יומי..

א.ב. לא דיברתי לרגע על הפסקה הדרגתית.גמני
דיברתי על דתיים ש'התירו' ע"י כוחה של התכנית להתקשר בשבת לחונך על מנת שיעזור להתמודד.

ג. בשלב כלשהוא רגשות האשם הם חובה להתמודדות כי הם אלה שמוציאים את האדם מהאדישות בה הוא נמצא. רגשות אשם הם לא בהכרח דבר רע.

ד. גם מי שחי בקיבוץ ולא עושה את זה ע"פ התורה זו לא דרך נכונה.
נו בסדרדונקי

אז יש אנשים שלקחו דברים לקיצוניות וחיללו שבת, למה זה סותר את התכנית עצמה? הם טעו או שיש רב אמיתי שכך פסק להם אני לא יודע, מה הקשר?

ג. מסכים..

ד. ברור. לא מדובר על לעשות משהו נגד התורה, אז..

אז..גמני
השאלה היא מהי הסמכות העליונה שלפיה אתה הולך.

האם אתה עושה את זה תחת סמכותו של הקב"ה או שאתה 'מזיז' אותה הצידה והתכנית היא קודמת לכל.
ואני מכיר את זה. זה לא קיצונים. זה חלק מהתכנית שנותנת עדיפות לכל דבר שעשוי לעזור על כל דבר אחר גם אם הוא גובל באיסור, ומפאת כבודם של הקוראים אני אחסוך בתיאורים על מעשים שאנשים עשו העיקר לא 'ליפול' בהתמכרות שלהם (אני מדבר כמובן על איסורי תורה חמורים).

ועוד דבר לגבי מה שקראת 'אנוס'.

אנוס כידוע רחמנא פטריה, וזה מכיוון שמצוות ועברות הם בעלות השלכה מיידית על העולם הרוחני. "שכר מצווה מצווה ושכר עבירה עבירה". אנוס, לצורך העניין, לא פוגם ברוחניות ועל כן לא חייב (חוץ ממקרים מסוימים שעליהם יש מחלוקת כגון שפגע בעל כרחו במישהו אחר).

לכן אם אותו אדם מרגיש מאוס במעשים שלו, בוודאי שהוא חטא.
עלזהדונקי

אני בוודאי מסכים. יש סמכות עליונה והיא שייכת לקב"ה. אני מדבר על העיקרון ולא על אנשים ספציפיים גם אם הם הרוב. האם התוכנית בהכרח סותרת את התורה? לדעתי לא.

אני לא חושב שהרגשת מאיסות קשורה לשאלה האם האדם חטא או לא. אנחנו מרגישים מאוסים בכל סוג עבירה שאנו עוברים? לא נראלי, לפחות לא אני..

ברור שזה פוגע בעולם הרוחני והנפשי, ובסוף זו הסיבה שגורמת לאנשים לרצות להפסיק. אין לזה קשר לשאלה האם הם נחשבים אנוסים בשמיים.

אני מאמין לאנשים שמספרים שכשתקף אותם גל תאווה הם לא יכלו לבחור אחרת. אני באמת חושב שהם חולים במחלה ששמה התמכרות.

אשאל אותך, אתה לא מאמין להם שהם ניסו הכל ורצו מאד אך פשוט לא הצליחו?

זה שהם ניסו (עריכה)גמני
ולא הצליחו להתגבר זה לא בגלל שום מחלה, ובודאי לא אחת כזו שאי אפשר להירפא ממנה (כמו שטוענת התכנית, דבר שלעצמו סותר את עיקרון הבחירה החופשית ועיקרון התשובה, וכן, זה שהם מרגישים מאוסים זה כן קשור לחטא, כי אנוס לא מרגיש מאוס, כי מבחינת שמיים/רוחנית הוא לא חוטא. אי אפשר להפריד בין השתיים - כל מה שאתה עושה בחיים קשור לרוחניות ועבודת ה'), ולכן אמרתי, על דעתי ועל דעת רבנים שצריך ללמוד את הנושא. יש סיבה רוחנית ע"פ התורה למה בן אדם עובר עבירה עם תחושה שהוא לא יכול אחרת. זה נושא מורכב, אבל הוא מחייב לימוד על מנת להתקדם רוחנית בעבודת ה'. זה שמכורים לא מכירים אותו זה גם נושא שטעון שיפור, וב"ה יותר ויותר אנשים נחשפים לעולם הזה - שנקרא חסידות ופנימיות התורה.
האמירהדונקי

שאי אפשר להירפא באה לומר שתמיד תהיה לאדם התמודדות מול היצר. האם זה סותר את הבחירה החופשית?

ב. אשמח למקור שאדם אנוס לא מרגיש מאוס.

זה סותר את עיקרון התשובה.גמני
ואתה סותר את עצמך כשאתה טוען שהוא צריך לתקן את עצמו מצד אחד, אבל מצד שני הוא לא חטא...
סותר את עקרון התשובה?!דונקי

אם אדם עושה תשובה אז יותר אין לו התמודדות?!

ב. נכון הוא באמת לא חטא, אני לא חושב שהקב"ה יעניש אותו על זה. זה עדיין לא אומר שהאדם לא צריך לצאת מהבור הזה. תמיד יש מה להתקדם, וגם צדיק גמור צריך להתקדם למרות שהוא לא נפל. הקב"ה רוצה שהאדם הזה יצא משם. אני לא יודע למה ה' ברא את הרוע הזה אבל כנראה שיש סיבה והוא רוצה שנתעלה מזה כנראה.

לא הבנת.. אין שום בור.. (אם הוא באמת אנוס)גמני
עבר עריכה על ידי גמני בתאריך כ"ט בכסלו תשע"ח 07:02
אם הוא מרגיש בבור - הוא לא אנוס. לאנוס אין מה לתקן. ואין לי כרגע מקור לזה. זה נושא של טעמי המצוות וגם דברי קבלה וחסידות.

וכן. זה סותר את עיקרון התשובה.

שלבי התשובה הם (לא זוכר בדיוק את הסדר ויש אאל"ט כמה דעות) עזיבת החטא, וידוי, חרטה, קבלה לעתיד, ושיעיד עליו הקב"ה שלא ישוב לחטא זה.

בתכנית יש אמנם וידוי, אבל לא בהכרח יש חרטה (כלפי שמיא), אין בדיוק עזיבת החטא, וגם אין קבלה לעתיד (התכנית היא 'רק להיום', ובעתיד מה שיציל אותי זה המשך ההשתתפות בקבוצה ולא עזיבת החטא וקבלה לעתיד).
והנה מקור לגבי מדוע אנוס פטור.גמני
אממדונקי
כשאני אומר בור אני מתכוון לפיצול אישיות בין מה שקורה באמת למצג החיצוני, לסבל נוראי, לטירוף, לחוסר שפיות, לאיבוד כל צלם אנוש, להרס הזוגיות והמשפחה. תקרא סיפורים של אנשים, התיאורים פשוט מפחידים והזויים. אז כן, אדם שנמצא במקום כזה צריך לצאת משם וזה לא משנה איך מלכתחילה הוא הגיע לשם.

עכשיו תראה, אני יכול להתפלפל איתך האם יש כאן קבלה לעתיד או לא (יש אנשים שאצלם העתיד מסתכם ביום אחד קדימה אחרת הם יפלו) אבל אני חושב שאיבדנו קצת פרופורציות. אני מדבר על עריות ואתה מדבר על קבלה לעתיד. עזוב רגע את התכנית הזו, כל רב שתבוא אליו ותגיד שניסית את כל דרכי התשובה שכתובים בספרים, צמת שובבי"ם, התפללת בבכיות, התחרטת וקיבלת לעתיד ולא הצלחת. אבל כשניסית משהו אחר אבל הוא לא כולל קבלה וחרטה והצלחת שלא ליפול, מה לדעתך הוא יגיד? "לא, תשמע תמשיך ליפול כי לא קיבלת לעתיד" נשמע לך הגיוני?
יש אנשים שבשבילם להתעסק עכשיו בהלקאה והאשמה עצמית בחרטה ודרכי תשובה רגילות זה אסון. (אגב, כל זה יוצא מנק ההנחה שלך שזה חטא ולא מחלה, לשיטתי הקושיה לא מתחילה. תשובה עושים על חטא ולא על מחלה. עם מחלה הולכים לרופא ומקשיבים רק לו, זה עניין של פיקוח נפש לחלק מהאנשים בלעדי זה הם יתרסקו.)

תן לי לגלות לך סוד...גמני
כולנו סובלים מפיצול אישיות. זה מה שמלמדת אותנו תורת החסידות. לכולנו יש 2 נפשות (לפחות!). נפש בהמית ונפש אלוקית. עד שבן אדם לא מבין את זה - לעולם הוא לא יתקדם כמו שצריך.

אני מכיר סיפורים. לא מעט.

אז תן לי לגלות לך עוד סוד.

לכולנו יש התמודדויות. למכורים יש התמודדות שהיא יותר מורכבת.
בן אדם שהגיע לחוסר שפיות, סבל וכל מה שכתבת מעל זה לא קורה באונס. זה קורה בחטא (בין בגלגול זה ובין בגלגול אחר - כמו שאומרים בק"ש 'הריני מוחל וסולח לכל מי... בין בגלגול זה ובין בגלולים אחרים).

בן אדם שניסה 'הכל' ולא הצליח - לא ניסה הכל. יש ספרים שלמים שיכולים להוציא את האדם מהבור שבו הוא נמצא.

ברגע שאתה מבין שאין כאן אונס במשפחה שהתפרקה, אתה נשאר עם ההבנה שיש כאן אחת משתי האפשרויות:

יצר טוב או יצר רע.

ואני לא מדבר כרגע על צומות וסיגופים ובכיות.
כי זה אחד הדברים שתורת החסידות של הבעש"ט חידשה בעולם - עבודת ה' מתוך אהבה ושמחה.

ולא הבנתי איפה הסתירה בין עריות לקבלה לעתיד? מי שעובר על עריות לא צריך לחזור בתשובה?

אז השאלה שלי אליך היא:

האם אתה יכול להגיד בביטחון שניסית ה כ ל?

האם אתה מאמין שלתורת החסידות יש תשובות לבעיות שלך?

האם אתה מבין שיש הבדל בין שיטה לבין ספרים שנכתבו ע"י גדולי ישראל, ספרים שמדברים גם על תשובה ממקום אחר ולא ממקום של הלכאה וסיגופים?

אם כן, האם אתה מוכן להודות שעליך לבדוק ולהעדיף דרך זו מדרך שנוצרה ע"י אנשים פשוטים שמציעים חכמת חיים ותו לא?
קודם כל..דונקי
אין לך מה להפנות את השאלות אליי אני לא נמצא במקום הזה.. וכן, אנשים ניסו גם בדרך החסידות.
הפיצול שהם מרגישים הוא לא ענין שצריך ללמוד אותו ולחדש אותו ע"י בעל התניא זו הרגשה ולא לימוד שמגלה לנו על עצמנו. ולכן בכלל לא דומה..
ברשותך אסכם את הדיון מבחינתי:
לא באתי לטעון שזו השיטה ואין בלתה. כל שרציתי לומר הוא שהיא אינה סותרת את התורה. אינני שולל שיטות אחרות ואם זה עוזר למישהו שילך ויעשה מה שנכון לו.
האם להגיד שיש מצבים בהם אין בחירה סותר את עקרון הבחירה החופשית במהותו? לא. האם אסור ללמוד מגויים דרכי חיים ומוסר? מותר. ע"ע הרמבם בהקדמה למסכת אבות "קבל האמת ממי שאמרה"
אז לדעתי השיטה היא לגיטימית ויש אנשים יראי שמיים שמפנים אליה ועוסקים בה. אז לשלול אותה לחלוטין קצת קשה..
נהנתי להתווכח איתך שא ברכה.
כנראה שלא קראת את התוכן ב3 הקישורים שהבאתיגמניאחרונה
אם אתה ככה מבטל בהינף יד את הדעה. לדעתי זו רעה חולה ושומר נפשו ירחק.
כתבת בעצמך את הפיתרוןבשורות משמחות
אם את מסוגלת באופן קיצוני להפסיק את הסוכר תתחילי בזה ותאכלי מתוק טבעי-פירות.
מספיק שבועיים להרגיש בהבדל, ואז תאכלי סוכר בהדרגה אבל מראש הגוף ידחה טעמים מתוקים חזקים ואז תביני את השינוי שעברת!
תצליחי!
אמן! רק שבזמן האחרון אני לא מצליחה עם הכלום..עיניים תכולות
הבנת? באותו הרגע שהשוקולד מולי אני לא מבינה מה כבר יקרה אם אני אוכל אותו?? באמת שאני לא מבינה. "מה זה כבר יעשה? נו הנה היא גם אוכלת והיא לא משמינה..לא יקרה כלום"..

ואז אחרי שאני אוכלת ומרגישה רע בגוף אז אני מבינה שזה לא היה טוב לאכול מזה..

אבל זה חוזר על עצמו פעם ועוד פעם..ואני כאילו לא מצליחה ללמוד מזה להבא
תשימי לבבשורות משמחות
את כותבת שמה זה כבר יעשה לך אם תאכלי מתוק.. ואז את משלמת את המחיר
אז את מודעת לנזק ודבר נוסף אל תסצכלי על החבר'ה שאוכלים ולא קורה להם כלום, את לא באמת יודעת מה זה עושה להם..
הנזקים לא באים לידי ביטוי בשנים האלה כרגע הגוף שלך תעיר ויכול לעכל אבל לטווח הארוך כבר תתחילי להרגיש את השינויים והבעיות, אז.. למה זה טוב?
בא לך משהו מתוק? עדיף תאכלי כמו שכתבת לך קודם ובהדרגה תאכלי מתוק שאת מכינה בבית, עוגות עוגיות וכד' זה עדיף מהקנוי שיש בו חומר(ע)ים לגוף באופן קיצוני
זה בסדר להמשך לשוקולדכוחות שמימיים
יש הרבה מחקרים על סגולות הקקאו, אין שום בעייה לצרוך קקאו.
הבעיה בשוקולד היא למרבה האירוניה דווקא כמויות הסוכר האדירות שקיימות בו.
הפתרון יכול להיות פשוט, למשל לצרוך שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים (שגם בהם יש הרבה סוכר, אל תטעי), או להכין שוקולד לבד עם ממתיק טבעי.
אני מיישמת את שתי השיטות ונהנית! ובנוסף, נהנית מטעמו הנפלא של צמח הקקאו (ולא מתרשמת כבר מחיקויים זולים של סוכר בטעם קקאו), ומסתבר שככה מספיקה לי קוביה או שתיים ולא צריך חבילה שלימה.

ועכשיו, לשורש העניין, לדעתי כל האכילה הזו משלימה לך חוסר אחר. אני יודעת שזה קל לכתוב את זה וקשה לפתור באמת, אבל בכל זאת, מודעות עדיפה ויכולה לעזור.
לגבי הבטן, מבינה אותך ממש, בעז"ה זה יעבור, והעיקר שתאהבי את עצמך כמו שאת!
חנוכה שמח..
בקקאו יש סוכר? שוקו בלי סוכר זה אחד המרים.גמני
בשוקולד יש סוכרכוחות שמימיים
אני שותה שוקו עם ממתיק טבעי. (כשאני שותה... פעם ב---החלב לא טוב לי) ואני דווקא אוהבת מריר.
זה לא באמת בריא..בקקאו יש קפאין שגורם לגוףעיניים תכולות
להיתזז
לא בכמות שמזיקהכוחות שמימיים
בואי נגיד שזה זניח לעומת הנזק שהסוכר עושה.
ושוב, כשצורכים אחוזים גבוהים לא מרגישים צורך לחסל חפיסה.
אגב, ככל הידוע לי, בכל צמח יש כמות כלשהי של קפאין.
שוקולד טבעיהבת של המלך
תנסי
3/4 כוס סילאן
3/4 כוס שמן קוקוס
כוס קקאו
לערבב
לשים בתבנית של פרלינים.
טעים, מומלץ , בריא
ואי אפשר לאכל ממנו כמויות

אויש התכוונתי להגיב לפותחתהבת של המלך
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה
מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה

אולי יעניין אותך